Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Νέοι της Τριφυλίας: «Κοιτάμε μπροστά. Το μέλλον μάς ενώνει!»


Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κάθε αποδέκτη στέλνουν με δηλώσεις τους στο «Θ» νέοι άνθρωποι από την Τριφυλία. «Κοιτάμε μπροστά. Το μέλλον μάς ενώνει!» τόνισαν, σημειώνοντας παράλληλα πως η ενότητα των δυνάμεων, η σύνθεση των απόψεων, η σφυρηλάτηση των σχέσεων μεταξύ των πολιτών του νέου Δήμου, είναι μονόδρομος.
Ανεξάρτητα από το αν ήθελαν τη δημιουργία ή όχι αυτού του μεγάλου Δήμου, νέες και νέοι από τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, με τους οποίους μιλήσαμε χθες, μας είπαν πως.........................

ο Δήμος Τριφυλίας, πλέον, είναι γεγονός.

Όλοι οφείλουν να εργαστούν και να συνεργαστούν για την ανάπτυξή του. Είναι μεγάλος Δήμος, είναι καινούργιος θεσμός, θα έχει και προβλήματα, αλλά με ενότητα μπορεί να τραβήξει μπροστά. Αρκεί εκείνοι που θα πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του νέου Δήμου και το μέλλον των ανθρώπων του, να πιστεύουν σε αυτόν, στις δυνάμεις και δυνατότητες του τόπου και του λαού και να δουλέψουν για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου, την προκοπή και ευημερία των δημοτών!

Γαργαλιάνοι

Ο Γιώργος Μίχος είπε: «Ο Δήμος Τριφυλίας, ενιαίος όπως έγινε με τον “Καλλικράτη”, νομίζω πως είναι για τις τοπικές κοινωνίες αρνητικό, γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές και προστριβές από το παρελθόν… Νομίζω πως θα συνεχιστεί η διχόνοια, αλλά πρέπει να προχωρήσει και να μην υπάρχουν προστριβές. Όλοι μαζί και όχι ο καθένας να κοιτάει τον τόπο του σε βάρος των άλλων…».
Ο Αναστάσης σημείωσε: «Δε βλέπουμε μέλλον. Απλά, τίποτε άλλο…».
Η Μαρία τόνισε: «Με την κοινή λογική να το πάρουμε, πρέπει να υπάρξει ενότητα για να προχωρήσουμε, αλλιώς δεν πάμε μπροστά».
Η Μαρίνα, που διαφωνούσε με τη δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας σχολίασε: «Ήμουν αντίθετη στη δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας, αλλά τώρα είναι μονόδρομος να πάμε μαζί, γιατί, αν δεν πετύχει ο Δήμος, θα καταδικαστεί κάθε πόλη σε οπισθοδρόμηση και μαρασμό…».

Φιλιατρά
Ο Κώστας Πράνταλος, σπουδαστής στην Πάτρα, που απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες στην πόλη του, σημείωσε: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, φυσικά, γιατί έχουμε δύσκολα μπροστά. Αν ενωθούμε, πραγματικά, θα αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτά που έρχονται και με περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία για την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε στην περιοχή μας!».
Η Βάσω Γεωργοπούλου, από την Κυπαρισσία που κατοικεί στα Φιλιατρά, σημείωσε: «Ο Δήμος Τριφυλίας είναι μία πραγματικότητα, είναι γεγονός. Για να τραβήξει μπροστά απαιτείται ενότητα των δυνάμεων και σύνθεση των απόψεων, μακριά από διχασμούς και τοπικισμούς, που δεν οδηγούν πουθενά, αλλά μας γυρίζουν πίσω. Κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν, δυστυχώς, ξεπερασμένες αντιλήψεις, οι νέοι άνθρωποι κοιτάμε μπροστά. Το μέλλον μάς ενώνει!».
Ο Παναγιώτης Καψιμάλης είπε: «Πιστεύω ότι πρέπει να ενωθούμε όλοι και μαζί να καλυτερεύσουμε το μέλλον μας. Ως τώρα, και περισσότερο παλιότερα, υπάρχουν μίση και διχόνοιες μεταξύ των πόλεων, όμως πιστεύω πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να καλυτερεύσουμε τα πράγματα. Εμείς οι νέοι έχουμε άλλες ιδέες, πιο προοδευτικές αντιλήψεις και θα τα πάμε καλύτερα!».

Κυπαρισσία

Η Βασιλική Βασιλοπούλου παρατήρησε: «Είναι πολύ καλό που έγινε ο Δήμος Τριφυλίας. Τώρα, όλοι ενωμένοι, θα προχωρήσουμε για την πρόοδο και την ανάπτυξη!».
Ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος από το Καλόνερο τόνισε: «Εμείς οι νέοι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το νέο Δήμο, έχει μέλλον, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί, να προσπαθούμε για το καλύτερο και όλα θα πάνε μια χαρά!».
Η Γιάννα Βέβε σημείωσε: «Να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, για να υπάρχει δημιουργικότητα και σωστή δουλειά. Για να πάμε μπροστά και να αναπτυχθεί η περιοχή!».
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος τόνισε: «Το μήνυμα που ιδίως οι νέοι άνθρωποι στέλνουμε είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο: Ισχύς εν τη ενώσει, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και στις μέρες μας πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή την τακτική για να έχουμε μέλλον και αναπτυξιακή προοπτική! Να αλλάξουμε νοοτροπίες, αντιλήψεις, να ξεφύγουμε από διχασμούς του παρελθόντος, να αλλάξουμε σελίδα στη ζωή μας!».
Η Γιάννα Κώνσταντου σημείωσε: «Στο Δήμο Τριφυλίας να πάμε όλοι μαζί. Όλοι ενωμένοι μπροστά!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"
Διαβάστε Περισσότερα...

Δημήτρης Σωτηρόπουλος - Αυξάνει η δυναμική του στην Τριφυλία


Κάθε μέρα που περνά, ολοένα και αυξάνει η δυναμική νίκης που αναπτύσσει η υποψηφιότητα του Δημήτρη Σωτηρόπουλου, με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία», στο Δήμο Τριφυλίας.
Πολίτες από όλους τους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους «αγκαλιάζουν» το συνδυασμό του και δηλώνουν.......................

τη στήριξή τους σε αυτόν. Το γεγονός ότι ο κ. Σωτηρόπουλος τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης για την προσωπικότητά του, την αυτοδιοικητική του πορεία και τις ικανότητες που διαθέτει, παίζει καταλυτικό ρόλο στη συσπείρωση γύρω του ανθρώπων από κάθε γωνιά του Δήμου Τριφυλίας, που μοιράζονται από κοινού αγωνίες, οράματα και ελπίδες για την αναπτυξιακή προοπτική του νέου Δήμου.

Οι πολίτες, που επιδιώκουν και επιζητούν ανεξαρτησία, πολυφωνία, ισοπολιτεία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, σοβαρότητα, εντιμότητα, σχεδιασμό, προγραμματισμό και, κυρίως, σεβασμό, ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» για δημιουργική και προοδευτική προσπάθεια, για ένα Δήμο ενιαίο, δυνατό, αναπτυξιακό και δυναμικό, σύγχρονο και προοδευτικό!
Σύμφωνα με πληροφορίες, με γνώμονα την αγάπη για την Τριφυλία, συστρατεύονται στη μεγάλη συμπαράταξη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» και θα συμμετέχουν ενεργά, ως υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ηχηρά ονόματα της τοπικής κοινωνίας. Άνθρωποι με ικανότητες, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά, χωρίς εξαρτήσεις και δίχως αγκυλώσεις! Και, αν κρίνουμε με βάση τα ονόματα που έχουν ακουστεί πως θα συμμετέχουν στο συνδυασμό, τότε δικαίως, εκτιμούμε, οι συνεργάτες του κ. Σωτηρόπουλου μιλούν για «Συνδυασμό Νίκης»!

Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"Διαβάστε Περισσότερα...

Τριφυλία - Διχασμένοι οι πολίτες μετά τη «συνεργασία» Κόλλια-Τσίγγανου


Αν και κανείς θα ανέμενε πως η συνεργασία Κόλλια – Τσίγγανου θα είχε θετική, ενδεχομένως, απήχηση στην Τριφυλία, η χθεσινή μέρα ανέδειξε και κατέδειξε την πραγματικότητα, που πολύ απέχει από τις όποιες εκτιμήσεις ή προβλέψεις!
Ο κόσμος στην Τριφυλία, μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι.....................

«υποψιασμένος» και δεν έδειξε να «ενθουσιάζεται» από τη συνεργασία των «δύο» και τις δηλώσεις τους.

Σχεδόν όλοι, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, έχουν ακούσει τα όσα λέγονταν το προηγούμενο διάστημα, με εκατέρωθεν βολές και χτυπήματα, ακόμη και κάτω από τη ζώνη, και όχι μόνο δεν πιστεύουν και δεν πείθονται από την κοινή τους, πλέον, πορεία, αλλά εκφράζονται αρνητικά και για τους δύο. Μάλιστα, αρκετοί και επώνυμοι Νεοδημοκράτες έκαναν λόγο για «ανίερη συμμαχία», «ετερόκλητη συνεργασία» και «ευκαιριακή εκλογική σύμπραξη», που εξυπηρετεί σκοπιμότητες, κομματικές ή προσωπικές, που δεν αρμόζουν σε αυτοδιοικητικούς και δε συνάδουν με τη νέα εποχή που ανοίγει ο «Καλλικράτης» στο Δήμο Τριφυλίας!
Στο στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Κόλλια, όπως είναι φυσικό, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, υπάρχουν και κάποιοι ενδοιασμοί, όπως και διστακτικότητα, για την από εδώ και πέρα πορεία, κυρίως, σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, στο οποίο, πλέον, περίοπτη θέση θα έχουν και στενοί συνεργάτες – υποστηρικτές του κ. Τσίγγανου.
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν και κατά πόσο μπορεί να υπάρξει ενότητα, εκλογική έστω, γιατί ψυχική ή συναισθηματική είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, όπως και σύνθεση αντιλήψεων, θέσεων και, βεβαίως, προσώπων!

Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"


Διαβάστε Περισσότερα...