Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Ρωσία: Αναστέλλει τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ



Η ρωσική κυβέρνηση ενημέρωσε σήμερα Πέμπτη το Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ότι "αναστέλλονται" όλες οι στρατιωτικές της δραστηριότητες σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, "μέχρι νεότερων εντολών", οι οποίες όμως θα δοθούν από τη ρωσική κυβέρνηση (όχι από τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία).

Η ρωσική επίσημη αυτή ενημέρωση έγινε μέσω των "προβλεπόμενων διαδικασιών" στον τομέα (χώρο) των ενόπλων δυνάμεων, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, Κάρμεν Ρομέρο.

Ας σημειωθεί ότι η Νορβηγία, η Εσθονία και η Λετονία, κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στη διάρκεια της Τετάρτης είχαν αναφέρει από την πλευρά τους ότι έλαβαν την ρωσική ειδοποίηση με το ανωτέρω περιεχόμενο -ότι η ρωσική στρατιωτική συνεργασία με το ΝΑΤΟ "αναστέλλεται".
Οι δύο πλευρές (ΝΑΤΟ, Ρωσία) συνεργάζονταν στους τομείς των πυραύλων μικρού βεληνεκούς όπως και σε μερικά "αμυντικού" χαρακτήρα προγράμματα. Επίσης, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους είχαν υπογράψει συμφωνία για την μεταφορά πολεμικού υλικού, που δεν προκαλεί τον θάνατο, μέσω του ρωσικού εδάφους προς το Αφγανιστάν.
Εν τω μεταξύ, πεντακόσιοι Ρώσοι στρατιώτες θα παραμείνουν στη ζώνη ασφαλείας γύρω από τη Νότια Οσετία ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ οι υπόλοιπες ρωσικές δυνάμεις θα έχουν ολοκληρώσει την αποχώρησή τους από το έδαφος της Γεωργίας μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, όπως δηλώνει ο υπαρχηγός του ρωσικού επιτελείου. Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα βρίσκονται στην περιοχή της Ν. Οσετίας προκειμένου να επιτηρούν την εκεχειρία.


Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Γεωργίας Σαακασβίλι, σε σημερινή συνέντευξή του, κατηγορεί τους Ρώσους ότι αποσύρονται από μεγάλες αστικές ζώνες όπως το Γκόρι για να ανασυνταχθούν σε στρατηγικές τοποθεσίες.

Η κατάσταση στον Καύκασο και το επίπεδο των σχέσεων Ρωσίας-ΝΑΤΟ στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, την Παρασκευή.


με πληροφορίες από http://news.ert.gr/c/8/414148.asp



Διαβάστε Περισσότερα...

Σκοπιανό: Ίδια γεύση...



Ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και Νίκολα Γκρούεφσκι αντίστοιχα, είχε σήμερα, στα Σκόπια, ο ειδικός εκπρόσωπος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για την εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς. Ο κ. Νίμιτς μετά τις συνομιλίες δήλωσε: "Είχαμε μια σοβαρή, εποικοδομητική συζήτηση επί ορισμένων ενδεχόμενων για την επίλυση της διαφοράς για την ονομασία και τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός παρουσίασαν μια ενιαία θέση επί του ζητήματος".
"Η εντύπωσή μου είναι ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός έχουν την ίδια θέση και προσέγγιση. Έλαβα καθαρά μηνύματα για το τι είναι και τι δεν είναι δυνατό. Έτσι, τώρα έχω μια σαφή διατύπωση από τα Σκόπια και πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη αύριο για να συνεχίσω τις συνομιλίες" τόνισε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ. "Η ελληνική πλευρά είναι επίσης πρόθυμη για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας εντός μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Δεν υπάρχει προθεσμία ως προς αυτό, αλλά αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για υπέρβαση του εμποδίου" πρόσθεσε ο κ. Νίμιτς.
Ερωτηθείς εάν το όνομα "Βόρεια Μακεδονία", σε διάφορες εκδοχές, είναι η υπό συζήτηση πρόταση, ο κ. Νίμιτς δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση. "Δεν είναι μυστικό ότι ψάχνουμε για μια διατύπωση που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Αυτό το όνομα αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης και ούτε θα το διαψεύσω, ούτε θα το επιβεβαιώσω. Πολλά ονόματα έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια και επομένως δεν πρόκειται να μιλήσω για ένα συγκεκριμένο όνομα. Ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της ονομασίας. "Το θέμα αυτό από μόνο του είναι τόσο σύνθετο και πολυδιάστατο, έτσι ώστε δεν πρέπει να επιβαρύνεται με άλλα ζητήματα", τόνισε. Μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ο κ. Νίμιτς αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί της Παρασκευής θα έχει συνομιλίες με τον εκπρόσωπο της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες για το όνομα, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη.



Διαβάστε Περισσότερα...

Επιταγή 1,2 εκατ. ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές παρέδωσε ο Γ.Παπανδρέου!



Στην υπόσχεσή του να μην ξεχαστούν οι πυρόπληκτες περιοχές μόλις φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παραδίδοντας στο νομάρχη Ηλείας επιταγή ύψους 1,2 εκατ. ευρώ -το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ- για την «αναγέννηση της ελπίδας» στις πολύπαθες περιοχές.
Ο Γ.Παπανδρέου μίλησε επίσης για το σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο έχει εκπονήσει το ΠΑΣΟΚ για τις περιοχές αυτές και το οποίο, υπό μορφή νομοσχεδίου θα συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών, η κρατική ενίσχυση κάθε πυρόπληκτης οικογένειας με 1.000 ευρώ μηνιαίως ως το 2012 και των ελαιοπαραγωγών ως το 2014, την κάλυψη από το κράτος του κόστους των ζωοτροφών, την ίδρυση πρότυπης αγροτικής σχολής, την πλήρη ανάληψη από το κράτος της επισκευής και ανακατασκευής πυρόπληκτων κατοικιών, επαγγελματικών εγκαταστάσεων και υποδομών, τη γρήγορη ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, την αποκατάσταση των μνημείων.
«Το μήνυμα από όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Ευβοίας τις οποίες επισκέφτηκα ήταν: Μην μας ξεχάσετε όταν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Σήμερα λέμε δεν σας ξεχάσαμε και είμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας και το χρέος μας» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στην εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κίνηση αυτή πράξη ευθύνης και συνέπειας, η οποία επενδύει στην αναγέννηση της ελπίδας και ακόμα πιο συγκεκριμένα σε υποτροφίες σπουδών για τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών που έχουν ανάγκη, σε πρότυπες δράσεις για το περιβάλλον με αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά έργα και πρότυπα πάρκα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τρίτον, στις προοπτικές με στοιχεία οραματικά και ρεαλιστικά που εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση των περιοχών που θα συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
«Θα γυρίσουμε σελίδα στην Ηλεία και την Ελλάδα γιατί ο λόγος μας είναι λόγος τιμής» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι θα δημιουργηθεί από το ΠΑΣΟΚ φορέας ο οποίος θα κάνει διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση της πρότασης του κινήματος για την ανασυγκρότηση των περιοχών, με την κινητοποίηση επιστημόνων και πνευματικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο.
«Από την κυβέρνηση περιμέναμε περισσότερα, αλλά εκείνο που διαπιστώνουμε είναι ότι πέρα από μία κακοστημένη φιέστα νεολαίας, η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια σύσκεψης με φορείς της Ηλείας. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αν δεν υπάρξει ουσιαστική αρωγή από το κράτος οι αγρότες δεν θα μείνουν στα χωριά, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην αποτίμηση των ζημιών, την προστασία του εναπομείναντος φυσικού και ζωικού κεφαλαίου, την ανακατασκευή κτηρίων, την αποζημίωση αγροτικών μηχανημάτων και τη μη αξιοποίηση των περίπου 200 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί.
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον οικισμό Αρτέμιδας του Νομού Ηλείας, ο οποίος υπέστη μεγάλες καταστροφές, όπως, άλλωστε κι η ευρύτερη περιοχή από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εναπόθεσε από ένα λευκό τριαντάφυλλο στο σημείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 12 συνάνθρωποι μας και επισκέφθηκε το σπίτι αστυνομικού που υπηρετούσε στη Χαριλάου Τρικούπη και του οποίου η αδελφή βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τα τρία παιδιά της στην Αρτέμιδα.


Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε: «Ο κ. Παπανδρέου με τις σημερινές του δηλώσεις στην Ηλεία απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ταυτίζει τον αντιπολιτευτικό ρόλο του κόμματός του με το μηδενισμό, την όξυνση και την εύκολη υποσχεσιολογία. Ούτε τον περασμένο Σεπτέμβρη έπεισε με αυτή την τακτική, ούτε τώρα πείθει κανέναν».



Διαβάστε Περισσότερα...

Καθησυχάζει τους μητροπολίτες ο υπουργός Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών...


Καθησυχαστικό μήνυμα προς τους μητροπολίτες, που διαφωνούν με τις αλλαγές που αναμένονται στο μάθημα των Θρησκευτικών εξέφρασε από την Κέρκυρα ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός από την Κέρκυρα κατά τη διάρκεια περιοδείας του ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς τόνισε ότι δεν μεταβάλλεται κάτι σημαντικό αναφορικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
«Το μάθημα ήταν και παραμένει υποχρεωτικό και το σύνολο αυτών που επικαλούνταν κατά το παρελθόν λόγω συνείδησης να εξαιρεθούν, το ίδιο ακριβώς σύνολο δικαιούται να επικαλεστεί λόγους συνείδησης και να εξαιρεθεί», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Αυτό που αλλάζει, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι ενώ πριν για να εξαιρεθεί κάποιος από το μάθημα επικαλούνταν λόγους συνείδησης, τώρα δεν είναι υποχρεωμένος να αναλύει επ’ ακριβώς αυτούς τους λόγους «γιατί αυτό προσκρούει στα προσωπικά δεδομένα».
Υπενθύμισε μάλιστα ότι για αυτό το θέμα υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως και απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στην ελληνική διοίκηση πριν από δύο χρόνια.
«Όταν παρέλθει η διετία και δεν γίνει μια μορφή προσαρμογής σε αυτά τα δεδομένα, τότε κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις και ο διδάσκων και ο διευθυντής του σχολείου που έχει την ευθύνη για τη συλλογή αυτών των δηλώσεων», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Τόνισε μάλιστα πως με την μεταβολή που αναμένεται στο μάθημα των Θρησκευτικών όχι μόνο προστατεύεται ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος, αλλά και γίνονται σεβαστά τα προσωπικά δεδομένα των αλλόθρησκων ή αλλόδοξων που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο μάθημα, ενώ καλύπτονται νομικά και οι διδάσκοντες ενόψει των αποφάσεων των ανεξάρτητων Αρχών και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Ο υπουργός, βέβαια, χαρακτήρισε «εύλογη» την ανησυχία των μητροπολιτών, της ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου, τόνισε όμως ότι «η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μιλά με σαφήνεια και να μιλά συγκεκριμένα. Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέμε και δεν νομίζω ότι επιδέχεται περαιτέρω παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις».





Διαβάστε Περισσότερα...

Τα ψηφιακά ίχνη της περιήγησης στο Διαδίκτυο θα περιορίζει ο νέος Internet Explorer


Λειτουργία περιήγησης στο Ίντερνετ που θα περιορίζει τα ψηφιακά ίχνη που αφήνει πίσω του ο χρήστης ετοιμάζει η Microsoft για την επόμενη έκδοση του προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για δύο πατέντες που αφορούν μεθόδους για την διαγραφή δεδομένων που καταγράφουν τα προγράμματα πλοήγησης, για την απενεργοποίηση χαρακτηριστικών που καταγράφουν τις σελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης ή την ειδοποίηση προς τους χρήστες για το ότι τα στοιχεία τους καταγράφονται από τις ιστοσελίδες.
Οι χρηστές της επόμενης, όγδοης έκδοσης του Internet Explorer θα μπορούν περιορίζουν τις πληροφορίες που καταγράφονται για την δραστηριότητά τους στο Ίντερνετ.
Για ένα χρήστη οι πιθανές χρήσεις είναι όταν διερευνά για λογαριασμό του θέματα υγείας ή όταν μοιράζεται τον υπολογιστή με άλλους και επιθυμεί να διατηρήσει την δραστηριότητά του ιδιωτική.
Τις αιτήσεις της Microsoft εντόπισε Αυστραλός blogger.
Παρόμοιες δυνατότητες διαγραφής του ιστορικού και ανώνυμης χρήσης υπάρχουν και σε άλλα προγράμματα πλοήγησης όπως ο Firerfox και ο Safari.
Η νέα έκδοση του Interner Explorer θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2008.




Διαβάστε Περισσότερα...

Σκιές στα "Τσικλητήρεια"!!!



Δημοσίευμα του 2004, που αποκαλύπτει τις απειλές κατά της ζωής του έλληνα επικεφαλής ομάδας ελεγκτών ντόπινγκ τον Ιούνιο του 2002 προκειμένου να μην γίνει έλεγχος στους αθλητές, που μετείχαν στο γκραν - πρι "Τσικλητήρεια" του Πανελληνίου επανέφερε το γερμανικό περιοδικό "DER SPIEGEL". Ανάμεσά στους αθλητές που θα λάμβαναν μέρος στο μίτινγκ βρίσκονταν οι πρωταθλητές Άτο Μπόλτον, Μόρις Γκρην, Ντούειν Τσέιμπερς και Τζον Ντράμοντ! Τον Ιούνιο του 2002 στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μάνατζερ - αγωνιστικός διευθυντής του μίτινγκ "Τσικλητήρεια" και στέλεχος - μεταξύ άλλων - του Γ.Σ. Πανελληνιος (άρα και συνεργάτης του Μ. Κυριακού) προσπάθησε να απομακρύνει τα μέλη της αποστολής ελεγκτών της WADA, από το ξενοδοχείο και ειδικά τον έλληνα ελεγκτή, Γιάννη Ψαρέλλη. Αρχικά, τους ζήτησε να φύγουν, μετά άλλαξε συμπεριφορά και, εκνευρισμένος, τελικά τους απείλησε! Η ομάδα των ελεγκτών κράτησε την ψυχραιμία της και του πρότεινε να τηλεφωνήσει στην ΙΑΑF, που είχε διατάξει –εγγράφως- τον έλεγχο. Οι έντονες φωνές του κ. Κωνσταντόπουλου προκάλεσαν την προσοχή όλων στο λόμπι του ξενοδοχείου.
Σύμφωνα, με την επίσημη αναφορά του κ.Ψαρέλλη και την επιβεβαίωση των υπολοίπων μελών: "Πριν από ένα μεγάλο Γκραν Πρι στίβου στην Αθήνα με πλησίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ένας μάνατζερ της διοργάνωσης και μου ζήτησε να σταματήσω τον έλεγχο. Μου είπε ότι αν δεν το κάνω θα βρεθώ με μια σφαίρα στο κεφάλι. Αν κρίνω από την απώλεια της δουλειάς μου, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι αυτοί που στήριζαν το ντόπινγκ είχαν βαθιά πρόσβαση σε κέντρα εξουσίας." Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 9/6/2002 από τους 20 αθλητές που ζητήθηκε να διαπιστευθούν μόνο 2 εμφανίστηκαν! Οι υπόλοιποι ήρθαν την Κυριακή το πρωί πριν τους αγώνες. Το περιστατικό πήρε διαστάσεις το καλοκαίρι του 2004, μετά το περιστατικό του "ατυχήματος" Θάνου – Κεντέρη, αλλά οι δικαστικές, εισαγγελικές και αθλητικές αρχές δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Τον Δεκέμβριο του 2002 – της ίδιας χρονιάς – ο κ. Ψαρέλλης απολύθηκε από τον "Αθήνα 2004" ενώ μέχρι και το 2004 – σύμφωνα με το περιοδικό "DER SPIEGEL" – δέχτηκε ανελέητο πόλεμο σαν να ήταν "ο υπ’ αριθμόν ένα δημόσιος εχθρός στην Ελλάδα". Με αφορμή και το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, αιχμές για την πολιτική αντιμετώπισης του ντόπινγκ στην Ελλάδα την περίοδο 2000 - 2004 και τον ρόλο πολιτικών και παραγόντων κατά των ελεγκτών της WADA, αφήνουν ξένα ΜΜΕ στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις. Στο μεταξύ, στο στόχαστρο της ΔΟΕ , μετά τον προπονητή της Φανής Χαλκιά, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, μπαίνουν και οι μηχανισμοί αντιντόπινγκ της Ελλάδας, εξαιτίας της μειωμένης αποτελεσματικότητας των σχετικών ελέγχων και της αδυναμίας εντοπισμού ντοπαρισμένων αθλητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθεί και η διερεύνηση της λειτουργίας του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, όπως επίσης και οι παραβιάσεις των κανονισμών, σχετικά με τη διαδικασία εντοπισμού ("where-abouts") των ελλήνων πρωταθλητών.



Διαβάστε Περισσότερα...

Πρωταγωνιστής στο νέο Bond το Ka!



Στην πολυαναμενόμενη, νέα περιπέτεια του James Bond, ‘Quantum of Solace’, θα εμφανιστεί το ανανεωμένο μοντέλο της Ford, το νέο Ford Ka.

Το τολμηρό, νέο μικρό αυτοκίνητο της Ford θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη μαζί με την όμορφη και δυναμική πρωταγωνίστρια, Olga Kurylenko.

Η Kurylenko υποδύεται το ρόλο της Camille, μιας γυναίκας που έχει αναλάβει μία προσωπική αποστολή και γρήγορα γίνεται αναπάντεχη σύμμαχος για τον Bond.

Το Ka του 'Quantum of Solace' είναι μοναδικό με χρυσή μεταλλική απόχρωση, αποκλειστικό συνδυασμό εξωτερικών γραφικών και εξοπλισμό εσωτερικού.

"Το νέο Ka ταιριάζει άριστα στο χαρακτήρα της Camille – περιπετειώδες, ανεξάρτητο και επιμελημένα μοντέρνο" σχολιάζει ο COO (Chief Operating Officer) της Ford Ευρώπης, Stephen Odell. "Είμαστε χαρούμενοι που το λανσάρισμα της ταινίας συμπίπτει με το λανσάρισμα ενός τόσο σημαντικού νέου μοντέλου για τη Ford Ευρώπης".
Το αποκλειστικό Ka του 'Quantum of Solace' δημιουργήθηκε από την ομάδα Σχεδίασης της Ford Ευρώπης, σε συνεργασία με τον βραβευμένο σχεδιαστή παραγωγής της ταινίας Oscar®, Dennis Gassner. Ο ρόλος του Ka σηματοδοτεί τη συνέχιση της σχέσης της Ford Ευρώπης με τις ταινίες James Bond, μετά το ντεμπούτο του νέου Ford Mondeo, στην εξαιρετικά πετυχημένη κινηματογραφική ταινία του 2006, ‘Casino Royale’.

Δώδεκα χρόνια αφότου του πρώτο Ford Ka εντυπωσίασε τους πάντες με το μοντέρνο πνεύμα του και μία - όπως αποδείχτηκε – διαχρονική σχεδίαση, ο διάδοχός του φαίνεται αποφασισμένος να επαναλάβει την επιτυχία του.

Το νέο μοντέλο διατηρεί όλες τις αρετές που έκαναν το Ka τόσο δημοφιλές – συμπαγές μέγεθος, θαυμάσια εμφάνιση, ζωηρή, δυναμική συμπεριφορά και απολαυστική προσωπικότητα – τις οποίες όμως εκφράζει μέσα από ένα φρέσκο πακέτο.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο Ford Ka θα δημοσιευτούν όταν θα πλησιάζει η ημερομηνία του λανσαρίσματος, μέσα στο 2008.

Σε σκηνοθεσία του Marc Forster και με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig, στο ρόλο του θρυλικού μυστικού πράκτορα, James Bond, η ταινία θα αρχίσει να παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στη Βρετανία και τη Γαλλία, στις 31 Οκτωβρίου, και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, 2008.

Το νέο Ka θα βρεθεί στο προσκήνιο της δημοσιότητας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2008, στις 2 Οκτωβρίου.



Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστημονικές μέθοδοι για τη λειψυδρία!...



Η γεωθερμία, η θερμότητα των μηχανών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και οποιαδήποτε ανανεώσιμη πηγή υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση για τη λειψυδρία.


Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής μηχανολογίας στο ΤΕΙ Χαλκίδας Μιχάλης Βροχόπουλος.

Ο κ. Βροχόπουλος πρόσθεσε ότι η αφαλάτωση του νερού με την αξιοποίηση της θερμότητας που χάνεται από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέθοδος ιδιαίτερα διαδεδομένη σε Ισλανδία και Ιταλία.

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι στη χώρα μας οι μέθοδοι αυτές αντί να προωθούνται, σαμποτάρονται.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη για την Κύπρο, είναι δυνατόν να καλυφθεί το 90% των απαιτήσεων του νησιού σε νερό, από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στο ίδιο το νησί.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΟ ΝΕΡΟ - ΝΕΡΑΚΙ!...



Το νερό νεράκι είπαμε και συνεχίζουμε να λέμε!...

Περιοχές ολόκληρες με χιλιάδες κατοίκους, συνολικά, έχουν πραγματικά ¨κορακιάσει¨, που λέει ο λαός μας από την έλλειψη νερού!

Κυπαρισσία, Γαργαλιάνοι, Χώρα, Χιλιοχώρια, Αίπεια, είναι μερικοί μόνο από τους Δήμους, πολίτες των οποίων μας έχουν στείλει ηλεκτρονικά μηνύματα για αυτό το θέμα…

Και οι άνθρωποι ναι μεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα της ανομβρίας και της λειψυδρίας, εκείνο που σημειώνουν όμως είναι πως, οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν κάνουν τίποτα απολύτως για να καλυτερέψει κάπως η κατάσταση!

¨Δεν είναι μόνο ότι δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε νερό να πλυθούμε και να μαγειρέψουμε ένα πιάτο φαΐ¨, μας έγραψαν από τα ¨Ρίκια¨ των Γαργαλιάνων…

¨Παραπάνω από μήνα, πιάνουμε νερό με τους κουβάδες και πλενόμαστε σταγόνα – σταγόνα, όσο για το φαγητό, αυτό γίνεται με εμφιαλωμένο¨, μας γράφουν από την περιοχή του Νοσοκομείου στην Κυπαρισσία…

Πολλά τα μηνύματα, μεγάλη η αγωνία και η ανησυχία των πολιτών για αυτό το φαινόμενο και ακόμη μεγαλύτερη η οργή τους για τους αρμοδίους που δεν κάνουν τίποτα!!!

Με δεήσεις, δεν έρχεται νερό!!!

Έργα πρέπει να γίνουν!!!

Υδρομαστεύσεις, λιμνοδεξαμενές για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, λίμνες ηρεμίας στα ποτάμια που έχουν νερό, γεωτρήσεις των Δήμων, δεξαμενές ύδρευσης, αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης…

Αυτά απαιτούνται και όχι μόνο ιλουστρασιόν φυλλάδια και αφίσες για ενημέρωση, τάχα, με υπογραφές και ονοματεπώνυμα!!!...

Δυστυχώς και αυτό το καλοκαίρι είπαμε το νερό νεράκι!...

Για να δούμε, θα κάνουν και κανένα έργο οι αρμόδιοι, μπας και την ψιλογλιτώσουμε του χρόνου ή μοιρολατρικά θα περιμένουν το καλοκαίρι για την έκδοση και άλλων φυλλαδίων;;;


Πάντως, όπως μου έλεγαν σχετικοί με το θέμα, ακόμη ίσως για φέτος δεν έχουν έρθει τα χειρότερα τα οποία έπονται και κατ΄ αυτούς ίσως πρέπει να τα αναμένουμε τον Σεπτέμβριο!...

Μακάρι να μην είναι έτσι, γιατί, πάει, θα μπαϊλντίσουμε!!!...




Διαβάστε Περισσότερα...

Επιτάχυνση στα έργα αποκατάστασης Τσακώνας!



Επιτάχυνση παρουσιάζουν οι ρυθμοί όσον αφορά στα έργα αποκατάστασης του καταρρεύσαντος τμήματος Παραδεισίων-Τσακώνας, όπως ανέφερε στο «Θ» ο μηχανικός του έργου Νίκος Ντονάς.

Στην κατασκευάστρια κοινοπραξία Alpine Bau-Τέρνα ανετέθη η σύνταξη υδραυλικής μελέτης για προστασία από τα νερά της βροχής στα κατάντη του έργου, μεταξύ των οποίων και το χωριό Φίλια.

Σχετικά με τη γέφυρα 390 μέτρων στη μεγάλη κατολίσθηση, προχωρούν οι εργασίες θεμελίωσης ακροβάθρων και οι εκσκαφές για τη θεμελίωση του μεσοβάθρου.
Μάλιστα, εγκρίθηκε από τη ΔΜΕΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ η μελέτη κατασκευής του μεσοβάθρου, όπως και η μελέτη του φορέα από προεντεταμένο σκυρόδεμα μεταξύ του ακροβάθρου Α0 και του μεσοβάθρου Μ1, ενώ υπάρχει προφορική έγκριση του Γερμανού ελεγκτή για το μεταλλικό φορέα του καταστρώματος μεταξύ Μ1 και Α2, καθώς και για τα δύο τόξα από τα οποία θα «κρεμαστεί» το κατάστρωμα της γέφυρας.
Επιδίωξη της κοινοπραξίας είναι, από τη στιγμή που θα εγκριθεί η μελέτη για το μεταλλικό φορέα της γέφυρας και θα δοθεί η παραγγελία, να γίνουν η κατασκευή στο εργοστάσιο, η μεταφορά και η συναρμολόγησή του εντός 6 μηνών.






Διαβάστε Περισσότερα...

"Κράξιμο" από το "Θάρρος" στον Δήμο Κυπαρισσίας για το "ξήλωμα" του Καλντεριμιού στην Παλιά Πόλη!...



Με ένα καυστικό σχόλιο στη στήλη ¨Αδιακρίτως¨ στην εφημερίδα ¨Θάρρος¨ πέφτει κράξιμο στον Δήμο Κυπαρισσίας και την ΔΕΥΑΚΥ για το ξήλωμα του παραδοσιακού καλντεριμιού στην Παλιά Πόλη...


Διαβάστε...


Στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας


Εκτός από το να κόβουν αυθαίρετα τα δέντρα στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας, τώρα «ξηλώνουν» και τα παραδοσιακά καλντερίμια;


Παλιά τα… «σκέπαζαν» με τσιμέντο. Σε αυτή την περίπτωση, τουλάχιστον, είχες την ελπίδα ότι, αν «έξυνες» το δρόμο, θα τα ξανάβρισκες.



Μ.Ν.







Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδήλωση για το Νικόλαο Πολίτη στο Ελαιοχώρι


Αφιερωμένη στον πατέρα της Ελληνικής Λαογραφίας Νικόλαο Πολίτη είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Ελαιοχώρι του Δήμου Καλαμάτας, γενέτειρα του μεγάλου λαογράφου.

Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά με έργα Γκιόρκ - Φρίντριχ Χέντελ και Μάνου Χατζιδάκι με τη Βίκυ Βασιλειάδη στο φλάουτο και τη Βαρβάρα Τσότρα στο βιολοντσέλο.

http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=413972


Νικόλαος
Πολίτης



Κορυφαίος λαογράφος και θεμελιωτής των λαογραφικών σπουδών στην Ελλάδα. Καταγόταν από τα Γιαννιτσάνικα της Μάνης, όπου ο πατέρας του ήταν Δικαστής. Γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1852 και πέθανε στην Αθήνα το 1921. Μαθητής ακόμα του γυμνασίου έδειξε ενδιαφέρον για τα ήθη και τα έθιμα των αρχαίων και των νεώτερων Ελλήνων, για τα γλωσσικά ιδιώματα, τα τραγούδια, τις παροιμίες, τα παραμύθια και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού. Ήταν η εποχή που η θεωρία του Φαλμεράγιερ είχε προκαλέσει πανελλήνιο συναγερμό κι είχε κεντρίσει τη φιλοτιμία των Ελλήνων λογίων να αποδείξουν με κάθε τρόπο την ιστορική συνέχεια και τους πνευματικούς δεσμούς της νεώτερης με την αρχαία Ελλάδα.
Σε ηλικία 14 ετών ο Πολίτης δημοσιεύει στην «Πανδώρα» λαογραφικές πραγματείες «Περί λυκοκανθάρων» και μανιάτικα τραγούδια «Άσματα δημώδη της Μάνης», ενώ το 1870 είχε ήδη έτοιμο τον πρώτο τόμο της Νεοελληνικής μυθολογίας. Στα μοιρολόγια επανήλθε πολλές φορές στην ανοδική του πορεία, που τον κατέστησε πατέρα της Ελληνικής Λαογραφίας.
Τις φιλολογικές του σπουδές στην Αθήνα (1868-1872) συμπλήρωσε στο Μόναχο, όπου συνδέθηκε με το μετέπειτα κορυφαίο βυζαντινολόγο Κρουμπάχερ.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα διορίζεται διαδοχικά βιβλιοθηκάριος στη Βιβλιοθήκη της Βουλής (1880), επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης (1884), υφηγητής (1882) και καθηγητής (1890) της μυθολογίας και της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο. Ήταν ακόμα ο Πολίτης συνεκδότης της «Εστίας» από το 1889, ιδρυτής της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας (1908), εκδότης του περιοδικού «Λαογραφία» και ιδρυτής του Λαογραφικού Αρχείου (1918), που προσαρτήθηκε αργότερα στην Ακαδημία Αθηνών.
Από τα πολυάριθμα δημοσιεύματά του ας σημειωθούν εδώ τα δύο θεμελιώδη έργα του: «Παροιμίαι» (τέσσερις τόμοι 1899-1902) και «Παραδόσεις του ελληνικού λαού» (δύο τόμοι, 1904). Γνωστότατες επίσης είναι «Αι Εκλογαί από τα τραγούδια του ελληνικού λαού» (1914). Μετέφρασε λογοτεχνικά έργα, όπως «Κολόμπα» του Μεριμέ, «Το χρήμα του Δουμά», αλλά και έργα γύρω από την κλασική αρχαιότητα. Τα έργα του Νίκου Πολίτη γνώρισαν πολλές εκδόσεις.

http://www.mani.org.gr/pnevma/politis/pol.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Σύσκεψη για τον Ταΰγετο



Η αναδάσωση, η προστασία, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του Ταϋγέτου είναι το αντικείμενο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στην Αλαγονία.


Η πρωτοβουλία για την οργάνωση της σύσκεψης ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίων Καλαμάτας και έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των φορέων όλων των χωριών του Ταϋγέτου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Κάνει την ανατροπή στις δημοσκοπήσεις και προηγείται ο ΜακΚέιν του Ομπάμα!...



Σε μια αιφνίδια ανατροπή,
ο ρεπουμπλικάνος Τζον ΜακΚέιν
προηγείται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες
του δημοκρατικού Μπάρακ Ομπάμα στην κούρσα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και θεωρείται καλύτερος διαχειριστής της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters/Zogby που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Ο ΜακΚέιν προηγείται του Ομπάμα μεταξύ των Αμερικανών ψηφοφόρων με 46% έναντι 41%, εξαλείφοντας το σταθερό προβάδισμα των 7 μονάδων που είχε ο Ομπάμα τον Ιούλιο και προηγούμενος για πρώτη φορά στις μηνιαίες δημοσκοπήσεις των Reuters/Zogby.


Η ανατροπή αυτή συνέβη έπειτα από ένα μήνα επιθέσεων εκ μέρους του ΜακΚέιν, ο οποίος αμφισβήτησε την πείρα του Ομπάμα, επέκρινε την αντίθεσή του σε νέες γεωτρήσεις για πετρέλαιο στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών και ειρωνεύτηκε τα ταξίδια του στο εξωτερικό.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη έως το Σάββατο, καθώς ο Ομπάμα ολοκλήρωνε τις εβδομαδιαίες διακοπές του στη Χαβάη, εξαιτίας των οποίων οι προβολείς της δημοσιότητας είχαν στραφεί στον ΜακΚέιν που επωφεληθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία για να υπογραμμίσει τις απόψεις του στην εξωτερική πολιτική.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκστρατεία για τη δυσφήμηση του Ομπάμα αποδίδει τώρα για τον ΜακΚέιν» δήλωσε ο αναλυτής Τζον Ζόγκμπι. «Είναι σημαντική οπισθοχώρηση για τον Ομπάμα» προσέθεσε.


Ο ΜακΚέιν διατηρεί επίσης προβάδισμα 9 μονάδων (49% έναντι 40%) έναντι του Ομπάμα στο κρίσιμο ερώτημα ποιος θα ήταν καλύτερος διαχειριστής της οικονομίας -ένα θέμα που σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι λένε πως είναι το κυριότερο γι' αυτούς ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Νοεμβρίου.


Τον περασμένο μήνα, ο Ομπάμα είχε προβάδισμα 4 μονάδων στην οικονομία έναντι του ΜακΚέιν.


Η υποστήριξη του Ομπάμα μεταξύ των Δημοκρατικών μειώθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες αυτό το μήνα, στο 74%, ενώ ο Μακέιν έχει την υποστήριξη του 81% των Ρεπουμπλικάνων.


Η υποστήριξη του Ομπάμα μεταξύ των ψηφοφόρων ηλικίας 18 ώς 29 ετών, που ήταν ένα από τα δυνατά σημεία του, μειώθηκε 12 μονάδες και έπεσε στο 52%.


Ο Μακέιν κερδίζει το 40% των νεώτερων ψηφοφόρων.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=929987


***Για θυμηθείτε τί έχουμε γράψει από τις 8 Αυγούστου...

http://trifylianews.blogspot.com/2008/08/blog-post_7512.html


Διαβάστε Περισσότερα...

Επιχορήγηση 4,8 εκατ. ευρώ στα πανεπιστήμια για τα μεταπτυχιακά προγράμματα



Στο ποσό των 4.822.600 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση προς τα πανεπιστήμια της χώρας για την αντιμετώπιση των δαπανών λειτουργίας των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του οικονομικού έτους 2008.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η επιχορήγηση αφορά σε 248 προγράμματα σε 16 ΑΕΙ.
«Στο εξής, μετά την ψήφιση του νέου νόμου, η χρηματοδότηση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών που διοργανώνονται από Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ συνδέεται με την αξιολόγηση των σχετικών Τμημάτων και για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα αυτοδιοίκητων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στα ΤΕΙ, ενθαρρύνεται η σύμπραξη και η συνεργασία με ξένα Ιδρύματα και θεσμοθετείται η δυνατότητα των ελληνικών ΑΕΙ να αναπτύσσουν Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών για Έλληνες ή ξένους φοιτητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
«Έτσι ενισχύεται η εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ και αναδεικνύεται η ποιότητα του επιστημονικού τους δυναμικού. Μπαίνουμε σε μία εποχή που το σύγχρονο ελληνικό ΑΕΙ γίνεται το ισχυρότερο εργαλείο μας για την κατάκτηση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου που θέλει την Ελλάδα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο» προσέθεσε.






Διαβάστε Περισσότερα...

Υποδοχή με επισημότητα και μεγαλοπρέπεια για τον κ. Βαρθολομαίο στο Αγιον Όρος


Με επισημότητα και μεγαλοπρέπεια έγινε δεκτός στην Αθωνική Πολιτεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε το πρωί της Πέμπτης στο Αγιον Όρος, όπου θα παραμείνει έως τις 26 Αυγούστου, για τις εκδηλώσεις των 500 χρόνων από την κοίμηση του δευτέρου κτήτωρος της Μονής Διονυσίου, Αγίου Νήφωνος.
Ο κ. Βαρθολομαίος συνοδεύεται από τους Μητροπολίτες Αυστρίας Μιχαήλ, Δράμας Παύλο και Μοσχονησίων Απόστολο, ενώ αύριο θα αφιχθεί στο Αγιο Όρος και ο μητροπολίτης Τιργκοβιστίου.
Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο λιμανάκι της Δάφνης εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, ο πρωτεπιστάτης Στέφανος και οι επιστάτες Παύλος, Νικόδημος και Φώτιος παρουσία του πολιτικού διοικητή Γιώργου Δαλακούρα και του υποδιοικητή Αρίστου Κασμίρογλου.
Ακολούθως, ο Πατριάρχης μετέβη στις Καρυές.






Διαβάστε Περισσότερα...

"Δυσφημίζουν Χαλκιά - Παναγιωτόπουλο"!



Η Φανή Χαλκιά ουδέποτε συναίνεσε να κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας, ενώ ο προπονητής της Γιώργος Παναγιωτόπουλος ουδέποτε την προμηθεύτηκε ή της την χορήγησε, σύμφωνα με το δικηγόρο τους, Γιώργο Αγιοστρατίτη.

O κ. Αγιοστρατίτης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον αθλητικών παραγόντων, οι οποίοι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "περιφέρουν τη θλιβερή τους παρουσία στα ΜΜΕ, υβρίζοντας και συκοφαντώντας αθλητές και προπονητές, προκειμένου να επικρατήσουν στα αθλητικά αξιώματα".

Παράλληλα, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι η αθλήτρια και ο προπονητής θα ασκήσουν άμεσα τα νόμιμα δικαιώματα τους εναντίον οποιουδήποτε αβάσιμα τους δυσφημεί.


Νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης, σημείωσε ότι η διακίνηση αναβολικών πρέπει να εξισωθεί με αυτή των ναρκωτικών.






Διαβάστε Περισσότερα...

Μακελειό στο Πακιστάν...



Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μπροστά από ένα στρατιωτικό εργοστάσιο πολεμικού υλικού στο βόρειο Πακιστάν, όχι μακριά από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

"Τουλάχιστον 45 άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με ένα προσωρινό απολογισμό, και ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ υψηλός", δήλωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.






Διαβάστε Περισσότερα...

Διαβεβαιώσεις για αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων!



Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν αποχωρήσει από το γεωργιανό έδαφος γύρω από τη Νότια Οσετία το βράδυ της Παρασκευής, με εξαίρεση μια ζώνη προστασίας γύρω απ' αυτή την υπό απόσχιση περιφέρεια, η οποία προβλέπεται από την εντολή των ρώσων κυανοκράνων, δήλωσε σήμερα ο υπαρχηγός του ρωσικού επιτελείου στρατηγός Ανατόλι Νογκοβιτσίν. "Η αποχώρηση άρχισε με ρυθμό τέτοιο που το βράδυ της 22ας Αυγούστου όλες οι δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα βρίσκονται μέσα στα όρια της ζώνης ευθύνης των ρωσικών δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης", δήλωσε ο στρατηγός Νογκοβιτσίν. Ο Νογκοβιτσίν αναφερόταν σε μια ζώνη η οποία περιλαμβάνει τη Νότια Οσετία και μια παρακείμενη λωρίδα εδάφους που προβλέπεται από συμφωνίες που είχαν συναφθεί πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στη Νότια Οσετία τη νύκτα της 7ης προς την 8η Αυγούστου. Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει υποσχεθεί πως η ρωσική αποχώρηση από τη Γεωργία θα ολοκληρωθεί στις 21 ή στις 22 Αυγούστου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Νογκοβιτσίν δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να ενισχύσει τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, καθώς θεωρεί ότι ο σημερινός αριθμός των πλοίων του είναι επαρκής. Στο μεταξύ, ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερ μετέδωσε πως μια φάλαγγα ρωσικών αρμάτων μάχης, πυροβολικού και θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού κινούνται σήμερα από τη Νότια Οσετία προς τη Ρωσία. "Βλέπω 21 άρματα μάχης T-72 να κινούνται προς τη σήραγγα Ρόκι με κατεύθυνση τη Ρωσία", δήλωσε ο δημοσιογράφος. "Βλέπω επίσης τέσσερα πυροβόλα Grad, αρκετά θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και βαριά φορτηγά έτοιμα να κινηθούν προς τη σήραγγα", πρόσθεσε. Πάντως ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 24, κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να "εξαπατήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη" όσον αφορά την αποχώρηση των δυνάμεών της από τη Γεωργία. "Οι Ρώσοι προσπαθούν να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη. Ισχυρίζονται πως σέβονται τις υποσχέσεις που έδωσαν στον Νικολά Σαρκοζί (σχετικά με την αποχώρησή τους από τη Γεωργία) ενώ στην πραγματικότητα αποσύρονται από μεγάλες αστικές ζώνες όπως το Γκόρι για να ανασυνταχθούν σε στρατηγικές τοποθεσίες", δήλωσε ο Σαακασβίλι. "Για παράδειγμα πήραν το Αχαλγκόρι (βορειοδυτικά του Τμπιλίσι) που έχει στρατηγική σημασία. Σκάβουν κοντά στο λιμάνι του Πότι, το κύριο λιμάνι της Γεωργίας, και κατασκευάζουν οχυρωματικά έργα. Και συνεχίζουν να καταστρέφουν τις πολιτικές υποδομές σ' όλη τη χώρα", δήλωσε ο γεωργιανός πρόεδρος. Ο στόχος των ρωσικών στρατευμάτων είναι "να ελέγξουν πολύ ευαίσθητα σημεία για να συνεχίσουν να καταστρέφουν τη χώρα μου, να αποδυναμώνουν την κυβέρνησή της, να καταστρέφουν την οικονομία της" και, στο τέλος, "να ξεμπερδεύουν με την ανεξαρτησία της Γεωργίας και να απαλλαγούν από την κυβέρνησή της", δήλωσε ο Σαακασβίλι.






Διαβάστε Περισσότερα...

Κάρατζιτς κατά δικαστή...



Για "μεροληψία" κατηγορεί τον ολλανδό δικαστή Αλφόνς Όριε ο πρώην πρόεδρος των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς, και ζητάει την απομάκρυνσή του από τις διαδικασίες που αφορούν τη δίκη του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο Κάρατζιτς, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Σεβένινγκεν της Χάγης, απαίτησε την αποχώρηση του Ολλανδού δικαστή, καταθέτοντας επισήμως το αίτημά του στο Δικαστήριο. Ο πρώην πρόεδρος των Σερβοβοσνίων κατηγορεί τον δικαστή για μεροληψία, λόγω της εμπλοκής του στη δίκη εναντίον του Μόμτσιλο Κράισνικ, ο οποίος ήταν το "δεξί χέρι" του Κάρατζιτς κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία. Ο Κράισνικ καταδικάστηκε το 2006 σε 27 χρόνια φυλάκιση, αφού το ΔΠΔ τον θεωρεί συνεργό για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με τον Κάρατζιτς, ο Όριε είναι προκατειλημμένος λόγω της δίκης Κράισνικ αλλά και λόγω του γεγονότος ότι δεν τον άφησε να αναπτύξει κάποια επιχειρήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης του ενώπιον του ΔΠΔ.Στο μεταξύ, ποινές που κυμαίνονται από 20 χρόνια σε ισόβια κάθειρξη ζήτησαν οι δικαστές του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία για τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, τον πρώην αντιπρόεδρο της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, Νίκολα Σαΐνοβιτς, τον πρώην επικεφαλής των γιουγκοσλαβικών ενόπλων δυνάμεων, Ντράγκολιουμπ Όιντανιτς, τον πρώην στρατηγό Νέμποϊσα Πάβκοβιτς, τον πρώην διοικητή του Τάγματος Πρίστινα Βλάντιμιρ Λαζάρεβιτς και τον πρώην διοικητή της σερβικής αστυνομίας στο Κόσοβο, Σρέτεν Λούκιτς.






Διαβάστε Περισσότερα...

Τριήμερο πένθος στην Ισπανία



Σοκ στην Ισπανία και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά από την χειρότερη αεροπορική τραγωδία των τελευταίων 25 ετών. Η ισπανική κυβέρνηση ανακήρυξε τριήμερο πένθος, ενώ ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος αναμένεται να επισκεφτεί τους τραυματίες. Τουλάχιστον 153 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 τραυματίστηκαν όταν συνετρίβη αεροσκάφος τύπου MD 82 της ισπανικής εταιρίας "Spanair" κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,ο αριστερός κινητήρας του αεροσκάφους έπιασε φωτιά κατά την απογείωση από το αεροδρόμιο Μπαράχας. Ο πιλότος επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, αλλά το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο έξω από την πίστα. Τα συνεργεία διάσωσης που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας αντίκρισαν σκηνές φρίκης καθώς το αεροσκάφος είχε κοπεί στα δύο και οι περισσότεροι επιβαίνοντες είχαν απανθρακωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ,η απογείωση του αεροσκάφους καθυστέρησε μία ώρα γιατί είχε προκύψει τεχνικό πρόβλημα.






Διαβάστε Περισσότερα...

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου... με 20ευρω στην Κυπαρισσία!...





Λοιπόν,
αυτό που γίνεται με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυπαρισσίας,
δεν έχει προηγούμενο...







Και εξηγούμε, δε λέμε για την ποιότητα αυτών και των καλλιτεχνών, αλλά για το τίμημα που κλήθηκε να πληρώσει ο κάθε πολίτης που συνειδητά ή έστω έτσι από περιέργεια, πήγε να ακούσει το Σαββόπουλο, τον Μάλαμα και να παρακολουθήσει τις άλλες εκδηλώσεις.

20ευρώ έκαστος, παρακαλώ!!!



Μα, οι συναυλίες αυτές, δεν έγιναν στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού με διοργανωτή τον Δήμο Κυπαρισσίας;;;



ΚΑΙ το Πολιτιστικό Καλοκαίρι δεν είναι εκδηλώσεις, προσφερόμενες από τον Δήμο, για να χαρούν και λίγο οι πολίτες;;;



Σημειώνω πως, στην Κυπαρισσία, πληρώνουμε Πολιτιστικό Τέλος, το οποίο χρεώνει ο Δήμος στον καθέναν μας στο Λογαριασμό ύδρευσης της ΔΕΥΑΚΥ!!!



Πέρα από αυτό, το ότι δηλαδή, πληρώνουμε Πολιτιστικό Τέλος (για τις εκδηλώσεις),


ο Δήμος, πάλι από δικά μας λεφτά, επιχορηγούσε την ΔΕΤΠΑΚ μέχρι πρότινος, και τώρα πλέον την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (ΔΗΚΕΠΠΑ - ΔΚ) με χιλιάδες ευρώ και ειδικά φέτος, πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ!!!...



Τόσες χιλιάδες ευρώ δεν έφταναν για τις εκδηλώσεις;;;



Έπρεπε ο κόσμος να πληρώσει και 20ευρω;;;



Και κάτι άλλο...

Στην είσοδο του χώρου στο Λιμάνι, εκεί που δόθηκαν οι συναυλίες, ήταν εποχικοί υπάλληλοι του Δήμου, με το πρόγραμμα της Μερικής Απασχόλησης...
Αυτοί εισέπρατταν τα χρήματα και έκοβαν τα εισιτήρια!!!



Εισιτήρια όμως, που δεν έγραφαν Δήμος Κυπαρισσίας, αλλά την επωνυμία της εταιρίας - επιχείρησης που διοργάνωνε τις συναυλίες...



Από πότε οι εποχικοί υπάλληλοι του Δήμου έγιναν και εισπράκτορες για λογαριασμό ιδιωτικών εταιριών;;;








Αυτά για aρχή! Υπάρχει και συνέχεια...









Διαβάστε Περισσότερα...

Thursday!...



Διαβάστε Περισσότερα...