Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο!

Στο Δήμο Τριφυλίας για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους, θα πραγματοποιηθούν και φέτος διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 9 και 10 Φεβρουαρίου. 

Τις εκδηλώσεις αυτές θα τιμήσουν με............................................ την παρουσία τους προσκεκλημένοι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κκ. Ιερόθεος και Καστοριάς κκ. Σεραφείμ. 

Από το Δήμο Τριφυλίας έχουν προσκληθεί μέλη της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι κομμάτων του Νομού, Δικαστικών και λοιπών Αρχών, Διευθυντές υπηρεσιών, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι του Λιμενικού, Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, αντιπρόσωποι τύπου και Μ.Μ.Ε. και όλο το Χριστεπώνυμο πλήθος. 

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών κ. Στέλιος Στασινόπουλος. 

Μετά το τέλος της λιτάνευσης θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών στην οποία θα παραβρεθούν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Δημοτικής αρχής καθώς και όσοι από τους πολίτες επιθυμούν να παραβρεθούν. 

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής: 



 ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 

Ώρα : 6.00 μ.μ. Υποδοχή των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών προ του Ιερού Ναού Των Εισοδίων της Θεοτόκου και έναρξη της Τελετής του Μεγάλου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 

 Ώρα : 7.00 π.μ. Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. 

Ώρα : 9.30 π.μ. Παράταξη Φιλαρμονικών, προσκόπων και σχολείων προ του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου κατά τις οδηγίες των τελεταρχών. 

Ώρα: 10.00 π.μ. Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό. 

Ώρα: 10.45 π.μ. Εκκίνηση της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος σε κεντρικές οδούς της Πόλης. Στην κεντρική πλατεία θα ψαλθεί δέηση. 


 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 09/02/2014


Διαβάστε Περισσότερα...