Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

SΟS για πρωταπριλιάτικη e-επίθεση - Προσοχή στα e-mail σας.


Χρήστες του Διαδικτύου, εταιρείες και ειδικοί εύχονται να είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα. Όλοι τους, πάντως, βρίσκονται σε ετοιμότητα (ή προσπαθούν) προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φοβερή απειλή: ο Conficker, ένας ιός που «αιχμαλωτίζει» τους υπολογιστές, ετοιμάζεται για μαζική επίθεση αύριο, 1η Απριλίου...............



Από τον περασμένο Νοέμβριο ο Conficker έχει προσβάλει περισσότερους από δέκα εκατομμύρια υπολογιστές, εντοπίζοντας ένα τρωτό σημείο του λειτουργικού συστήματος των Windows. Η πληροφορία ότι οι δημιουργοί του ετοιμάζουν μαζική επίθεση την 1η Απριλίου σήμανε συναγερμό στον κόσμο των υπολογιστών για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο Conficker επιτρέπει στους χάκερ που βρίσκονται από πίσω να κάνουν εξ αποστάσεως ό,τι θέλουν στον υπολογιστή- να κατεβάσουν προγράμματα, να στείλουν εκατομμύρια spam (τα ανεπιθύμητα μηνύματα που κατακλύζουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), να διαδώσουν και άλλους ιούς. Τεχνικά, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε χάος στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να παγώσει οτιδήποτε κινείται μέσα από τον εικονικό κόσμο στην ιδιωτική ή τη δημόσια σφαίρα. Η απειλή φαντάζει ακόμη πιο τρομακτική από τη στιγμή που ο χρήστης είναι ανυπεράσπιστος απέναντι στον ιό: μετά τη μόλυνση η επίσκεψη σε ιστοσελίδες που διαθέτουν προγράμματα για την αντιμετώπισή του είναι αδύνατη.

Οι ψύχραιμοι
Πολλοί θυμήθηκαν τους ιούς Sasser και Slammer, που χτύπησαν στις αρχές της χιλιετίας αναγκάζοντας την αεροπορική εταιρεία Delta Αirlines να ακυρώσει πολλές πτήσεις και μερικές τράπεζες να κλείσουν τα ταμεία τους και τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Αρκετοί ειδικοί, πάντως, σαφώς πιο ψύχραιμοι, δηλώνουν ότι η αυριανή ημέρα θα έρθει και θα φύγει ήρεμα. «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο κατακλυσμιαίο γεγονός στο Διαδίκτυο», σημειώνει ο Ρίτσαρντ Ουάνγκ, στέλεχος της εταιρείας ασφάλειας Sophos. Η άποψή του, την οποία συμμερίζονται και άλλοι συνάδελφοί του, στηρίζεται σε μια υπόθεση οικονομικής φύσης: οι χάκερ δεν ενδιαφέρονται πλέον να προκαλέσουν ζημιές ως μέρος της επίδειξης των ικανοτήτων τους. Αυτό που θέλουν πια είναι να χρησιμοποιούν το ταλέντο τους για να βγάζουν χρήματα. Έχουν μάθει να πωλούν τις υπηρεσίες τους ακριβά και δρουν στη σκιά. Από αυτήν την άποψη, οι δημιουργοί του Conficker θα ήθελαν να «αιχμαλωτίσουν» όσους περισσότερους υπολογιστές μπορούν και να τους προσφέρουν σε αυτόν που θα κάνει την καλύτερη προσφορά για να στείλει spam ή να κλέψει δεδομένα. Αν καταρρεύσει το Διαδίκτυο, όμως, αυτή η αιχμαλωσία δεν θα έχει κανένα νόημα.


250.000 δολάρια αμοιβή για τα «κεφάλια» τους

Ο CΟΝFΙCΚΕR έγινε θύμα της ίδιας του της επιτυχίας, καθώς η ταχύτατη εξάπλωσή του σε μόλις μερικούς μήνες σήμανε συναγερμό στη Μicrosoft και τις εταιρείες ασφάλειας και ελέγχου συστημάτων πληροφορικής. Η εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς προσφέρει μάλιστα 250.000δολάρια ως αμοιβή για τα «κεφάλια» των χάκερ που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του φοβερού ιού. «Περιμένουμε ότι θα γίνει κάτι, αλλά δεν ξέρουμε με τι θα μοιάζει ακριβώς», σημειώνει ο Χοσέ Ναζάρο, μέλος της «Conficker Cabal», μιας ομάδας ειδικών που συστάθηκε για να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη επίθεση. Όπως εξηγεί, οποιαδήποτε μαζική κίνηση του ιού θα δώσει τη δυνατότητα στους ειδικούς της ομάδας να εντοπίσουν τα ίχνη τους και τις προθέσεις τους και στη συνέχεια να τους αντιμετωπίσουν αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι οι πιο εκτεθειμένοι χρήστες να πάρουν τα μέτρα τους- να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows και προγράμματα που διατίθενται δωρεάν στο Διαδίκτυο για την αντιμετώπιση της πρωταπριλιάτικης απειλής.


tanea.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Γενική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη...


Πραγματοποιείται την ΠΕΜΠΤΗ 2/4 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με αιτήματα την απόκρουση των απολύσεων, της ανεργίας, της λιτότητας, των φόρων και των ασφαλιστικών ανατροπών.

Την ημέρα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11.00 π.μ στο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Η καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα της μορφής εργασίας τους (αορίστου ή ορισμένου χρόνου, συμβασιούχοι κ.λπ), των συνταξιούχων και των ανέργων στην απεργία και στα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική και αγωνιστική απάντηση στην ασκούμενη αντεργατική πολιτική και η απαίτηση τους για:

*ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
*ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
*ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.




ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ







Διαβάστε Περισσότερα...

Μicrosoft: Ευρωπαϊκή διάκριση για Έλληνες εκπαιδευτικούς


Σημαντική διάκριση εξασφάλισαν οι εκπαιδευτικοί κ. Κώστας Δημητρίου, κ. Γιώργος Διπλάρης και κ. Θοδωρής Ανδριόπουλος συμμετέχοντας στο 6ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας, 24 έως 27 Μαρτίου.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης υπήρξε η...........


ανάδειξη χρήσης καινοτόμων εφαρμογών της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και η εποικοδομητική ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών μεταξύ των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι κ. Κώστας Δημητρίου και Γιώργος Διπλάρης (Κολλέγιο Ψυχικού) κέρδισαν την τρίτη θέση στην κατηγορία «Καινοτομία στο Περιεχόμενο» του διαγωνισμού, συμμετέχοντας με την εργασία «Από τον Newton στο CERN». Με αυτήν την προτεινόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα, οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν μέσα από ένα «εικονικό τηλεσκόπιο» την κίνηση των πλανητών χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό της Microsoft World Wide Telescope, να μελετήσουν το θεωρητικό υπόβαθρο της τροχιάς των πλανητών και των φορτισμένων σωματιδίων και να κατασκευάσουν μοντέλα προσωμοίωσης στον υπολογιστή.

Στη συνέχεια επικοινώνησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με επιστήμονες του CERN οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών.

Επιπλέον, ο κ. Θοδωρής Ανδριόπουλος (Κολλέγιο Ανατόλια) με την εργασία «Ποιός σκότωσε τον κύριο Χ?» με θέμα την εξιχνίαση ενός φανταστικού φόνου από τους μαθητές χρησιμοποιώντας γεωμετρικούς και μαθηματικούς γρίφους, έλαβε την τρίτη θέση στην ειδική κατηγορία όπου όλοι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν την καλύτερη εργασία.


naftemporiki.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

«Ο Πολιτισμός στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013»


Επιμορφωτική διημερίδα με θέμα «Ο Πολιτισμός στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013» θα πραγματοποιηθεί από το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πελοποννήσου (ΠΙΝΕΠ) στην Τρίπολη στις 11 και 12 Μαΐου και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σκοπός του προγράμματος είναι...........


να ενημερωθούν οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις ευκαιρίες πολιτιστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της νέας προγραμματιστικής περιόδου (2007 - 2013) τόσο σε ό,τι αφορά στο φυσικό αντικείμενο, όσο και στη διαχειριστική επάρκεια δικαιούχων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων από αυτό Φορέων, στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού. Είναι διάρκειας 12 ωρών και το θεματολόγιο του περιλαμβάνει: Το ΕΣΠΑ(2007 - 2013) δομή, σκοπός και στόχοι. Ο Πολιτισμός στα τομεακά ΕΠ του ΕΣΠΑ. Ευκαιρίες - προοπτικές, διαχειριστική επάρκεια δικαιούχων. Τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ): Προτάσεις για αξιοποίηση έργων Πολιτισμού και Τουρισμού. Διαχειριστική επάρκεια δικαιούχων. Προτάσεις για την υλοποίηση έργων από Εφορείες Αρχαιοτήτων. Παράθεση καλών πρακτικών από το Γ’ ΚΠΣ. Αξιοποίηση της προϋπάρχουσας εμπειρίας.

Έντυπα αιτήσεων συμμετοχής για τα επιμορφωτικά προγράμματα διατίθενται από τη γραμματεία του ΠΙΝΕΠ Πελοποννήσου (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, Τρίπολη, τηλ. 2713 602308 και 2713 602314-15 ) ή και ηλεκτρονικά στο site www.ekdd.gr.

Η παρακολούθηση οδηγεί στην απόκτηση Βεβαίωσης Παρακολούθησης.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Αποζημίωση 3,5 εκατ. ευρώ για το θάνατο μητέρας επέβαλε το Πρωτοδικείο στο Nοσοκομείο Καλαμάτας...


Τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει (και ίσως να ξεπερνά με τους τόκους) το ποσό που επιδίκασε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας ως αποζημίωση στην οικογένεια της 26χρονης Μαρίας Σινάπη, η οποία πέθανε το 2000 μετά τη γέννηση του τρίτου της παιδιού από σηψαιμικό σοκ, εξαιτίας τμήματος του πλακούντα που παρέμεινε στη μήτρα.
Μετά την έκδοση της απόφασης ο δικηγόρος Ηλίας Ιωαννίδης επισήμανε ότι η οικογένεια νιώθει πλέον δικαιωμένη από τη διοικητική δικαιοσύνη, η οποία αναγνώρισε τον τεράστιο πόνο που προκλήθηκε σε αυτήν.
Υπενθυμίζεται ότι...............


από τα ποινικά δικαστήρια έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο τότε διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ανδρέας Γεωργιόπουλος.


Σηψαιμικό σοκ
Στις 2 Οκτωβρίου του 2000 η 26χρονη Μαρία Σινάπη μπήκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να γεννήσει το τρίτο της παιδί, το οποίο και έφερε στον κόσμο 2 ημέρες μετά με καισαρική τομή. Στις 11 Οκτωβρίου πήρε εξιτήριο και μια ημέρα μετά οι οικείοι της την οδήγησαν και πάλι στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Η άτυχη κοπέλα είχε υψηλό πυρετό, ο οποίος συνεχίσθηκε παρά τις αντιβιώσεις που της έδωσαν, ενώ η διάγνωση των ιατρών του νοσοκομείου ήταν κολικός του νεφρού. Στις 18 Οκτωβρίου δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο και παραπέμφθηκε σε ουρολόγο για την τοποθέτηση καθετήρα. Αυτό έγινε την ίδια ημέρα σε ιδιωτική κλινική. Την επομένη η νεαρή μητέρα πέθανε.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία αναφέρεται το σηψαιμικό σοκ εξαιτίας τμήματος του πλακούντα που παρέμεινε στη μήτρα.

3,5 εκατ. ευρώ
Στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου αναφέρεται ότι το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής και μετέπειτα της νοσηλείας, αλλά και κατά την επάνοδό της στη μαιευτική κλινική του ιδρύματος, δεν έλαβε όλα τα αναγκαία, προβλεπόμενα και επιβαλλόμενα από τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και τέχνης μέτρα, ώστε να διασφαλισθεί ή αποκατασταθεί η υγεία της κοπέλας ή να αποτραπεί η επιδείνωσή της, αφού δεν αξιολόγησαν σωστά τα ευρήματα των διαθέσιμων διαγνωστικών μέσων αλλά ούτε και τη συνολική κλινική εικόνα της.
Ολοκληρώνοντας, το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι πρέπει να καταβληθούν τα εξής ποσά:
4 Στο σύζυγο της άτυχης γυναίκας το ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως για το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2006 έως 5 Φεβρουαρίου 2049, καθώς επίσης και το ποσό των 520.000 ευρώ.
-Επίσης στο σύζυγο, για την επιμέλεια των 3 ανήλικων παιδιών το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως από 1 Νοεμβρίου 2006 και μέχρι την ενηλικίωσή τους.
-Ποσό 556.840 ευρώ σε κάθε ένα από τα τρία παιδιά.
- Στην πεθερά της άτυχης κοπέλας το ποσό των 170.000 ευρώ.
- Στη μητέρα και τον πατέρα της 26χρονης ποσό 340.205 ευρώ στον καθέναν.
- Και, τέλος, στον αδελφό της ποσό 193.470 ευρώ.
Συνολικά, το ποσό που επιδίκασε το Δικαστήριο στο Νοσοκομείο αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τους τόκους υπερημερίας μπορεί να ξεπεράσει και τα 4.
Κατά της απόφασης το νοσοκομείο μπορεί να ασκήσει έφεση.

Της Βίκυς Βετουλάκη - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας για την Εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία.


Δελτίο Τύπου για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, στις 26-1-2009, στην Κυπαρισσία, εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας...

Σε αυτό σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως............

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία του δικηγόρου Ιωάννου Σπυρίδωνα που επισυνέβη τις νυκτερινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου 2009, μέσα στο γραφείο του, στην Κυπαρισσία.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δράστες της ανθρωποκτονίας είναι ένας ομογενής από την Αλβανία 35 ετών και δύο πολίτες Αλβανίας, 29 και 34 ετών αντίστοιχα.
Ο ομογενής κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και οι δύο άλλοι ως φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.
Οι δράστες προέβησαν στην πράξη τους, προκειμένου να πετύχουν την αναβολή επικείμενης δίκης σε βάρος του ομογενή για αστικές διαφορές, με τη ματαίωση της παράστασης σε αυτή του θύματος.
Σε βάρος των ανωτέρω εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την κ. Ανακρίτρια, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν ο ομογενής και ο 29χρονος Αλβανός, ενώ εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον τρίτο...»




Διαβάστε Περισσότερα...

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη ζήτησαν και πήραν οι κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία...



Ενώπιον της Αντιεισαγγελέως Κυπαρισσίας και της Ανακρίτριας βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι οι δύο κατηγορούμενοι, από τους τρεις (καθώς ένας διαφεύγει) για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στις 26 Γενάρη στην Κυπαρισσία, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη..............



Κατηγορούμενοι είναι, ένας 35χρονος ομογενής από την Αλβανία (που ζούσε και εργαζόταν χρόνια στην Κυπαρισσία) και ένας 29χρονος από την Αλβανία (που ζούσε και εργαζόταν χρόνια στην Κυπαρισσία) καθώς και άλλος ένας, 34χρονος πολίτης από την Αλβανία (που τους τελευταίους μήνες ζούσε στην Κυπαρισσία), ο οποίος διαφεύγει...

Ο ομογενής κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και οι δύο άλλοι ως ηθικοί αυτουργοί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.



Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση......



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου του Αστυνομικού Δντη Μεσσηνίας για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, σε λίγο...



Συνέντευξη Τύπου θα δώσει, σε λίγο ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας αναγράφεται ότι...........



"Ανακοινώνεται ότι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Καραβίτης, σήμερα 31-3-2009 και ώρα 11:00, στο κτίριο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, θα δώσει συνέντευξη, σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης της ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, σε βάρος του δικηγόρου ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.".



Διαβάστε Περισσότερα...

Για να πάει καλά η μέρα μας... Η Ηρώ Πασσία στο Playboy... Η λευκή Ναόμι εξομολογείται τα πάθη της!!!!!



Η Ηρώ Πασσία στο τεύχος Απριλίου του Playboy...









Η λευκή Ναόμι εξομολογείται τα πάθη της!!!!!.............


***Περισσότερα και... "αποκαλυπτικότερα" σε επόμενη ανάρτηση......


Διαβάστε Περισσότερα...

Τα 200 εκατομμύρια μέλη φτάνει το Facebook!!!


Όταν το Facebook έφτασε τα 100 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως τον περασμένο Αύγουστο, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία βγήκαν στο διπλανό πάρκο και το γιόρτασαν με ένα μεγαλόπρεπο μπάρμπεκιου. Μέσα σε οκτώ μήνες, κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα, η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης θα φτάσει, αισίως, τα 200 εκατομμύρια χρήστες...............


Ο εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης - διπλασιασμός των χρηστών μέσα σε οκτώ μήνες - συνιστά ότι το Facebook γίνεται κυρίαρχο μέσο του κοινωνικού οικοσυστήματος και ένα απαραίτητο προσωπικό και επαγγελματικό εργαλείο του δικτυωμένου κόσμου. Αυτή τη φορά πάντως η εταιρεία δε σκοπεύει να γιορτάσει το νέο ρεκόρ. Παρά τις νέες δυνατότητες επικοινωνίας που παρέχει στα εκατομμύρια των μελών του, το Facebook έχει δεχτεί τα πυρά τους σε πολλές από τις αλλαγές που επιχειρεί να επιφέρει στην υπηρεσία.


Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, η εξέλιξη του Facebook είναι από μόνη της ένα μεγάλο επίτευγμα. Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, του 24χρονου σήμερα ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της, δέχεται περίπου ένα εκατομμύριο νέους χρήστες την ημέρα, ενώ περισσότερο από το 70% των μελών του Facebook ζει σε χώρες εκτός των ΗΠΑ, καθστώντας το παγκόσμιο φαινόμενο.

Εκτός από τον αρχικό σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε και που ήταν η επανασύνδεση παλιών φίλων και συμμαθητών με τη χρήση του Διαδικτύου, το Facebook έχει βοηθήσει στην επανασύνδεση οικογενειών και ανεύρεση οικογενειακών δεσμών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν άλλα μέλη με το ίδιο επίθετο ή άλλα στοιχεία που να μαρτυρούν κάποια μακρινή συγγένεια, βοηθώντας έτσι στην κατάρτιση ενός οικογενειακού δέντρου.

Μιλώντας για την συνδετική ικανότητα του Facebook, ο Ζούκερμπεργκ αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός Δανού δασκάλου για παιδιά με ειδικές ικανότητες, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον πρωθυπουργό της χώρας μέσω της υπηρεσίας και τον κάλεσε να παρευρεθεί σε εκδήλωση της τάξης του, πρόσκληση που ο τελευταίος αποδέχτηκε. «Ένας συνηθισμένος άνθρωπος μπορεί πλέον να βρει τον πρωθυπουργό, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά εμπόδια που τίθενται σε μια τέτοια επικοινωνία», σχολίασε ο ιδρυτής της υπηρεσίας. Αποστολή του Facebook, σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, είναι η χρήση του από όλους και η απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφορία. «Διακόσια εκατομμύρια σε ένα κόσμο έξι δισεκατομμυρίων είναι πολύ μικρός αριθμός», ανέφερε.

Οι χρήστες θέλουν να έχουν λόγο

Καθώς το Facebook αναπτύσσεται και εξελίσσεται, έρχεται όλο και πιο συχνά αντιμέτωπο με τις προσδοκίες των μελών του, που συχνά παίρνουν τη μορφή απαιτήσεων. Οι πρόσφατες αλλαγές στην απεικόνιση της προσωπικής σελίδας των χρηστών προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, μεγάλο ποσοστό των οποίων δεν ήταν θετικές. Σε συνδυασμό με τα πρόσφατα γεγονότα και τις διαμαρτυρίες με αφορμή ενδεχόμενη αλλαγή των Όρων Χρήσης της υπηρεσίας, όχι αναγκαστικά προς όφελος των χρηστών, οι τελευταίοι έφτασαν σε σημείο να οργανώσουν σχετικό group στην υπηρεσία, με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στις πρόσφατες αλλαγές.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας εξηγούν ότι οι αλλαγές έχουν μοναδικό σκοπό να επιταχύνουν την ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες των μελών. Όπως και να έχει, η διαμάχη σχετικά με τις αλλαγές αντικατοπτρίζει τη δυσκολία ικανοποίησης ενός κοινού διακοσίων εκατομμυρίων, πολλοί εκ των οποίων θεωρούν ότι έχουν λόγο εξαιτίας της συμμετοχής τους στην ανάπτυξη και διάδοση της υπηρεσίας στα πρώτα της δύσκολα βήματα.

"Το ζήτημα με τους χρήστες είναι παράξενο», εξηγεί ο Σίαμ Σουντάρ, ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. «Είναι μια τεχνολογία που οδήγησε στη δημιουργία κοινοτήτων, και έφτασε σε τέτοιο σημείο που τα μέλη τους αισθάνονται το δικαίωμα να αμφισβητήσουν και να προκαλέσουν τον δημιουργό της τεχνολογίας».

Παρόμοιες εντάσεις είχαν υπάρξει λίγο παλιότερα, όταν το Facebook είχε ανακοινώσει τη χρησιμοποίηση της αμφιλεγόμενης διαφημιστικής πλατφόρμας Beacon, αλλά και όταν επιχείρησε να αλλάξει τους όρους χρήσης και δημιουργώντας υπόνοιες ελέγχου στο περιεχόμενο που δημοσιεύουν τα μέλη του. Η απάντηση του Facebook ήταν αρχικά η επαναφορά των παλιών Όρων Χρήσης και κατόπιν η διαβεβαίωση ότι στο εξής δε θα άλλαζε κάτι προτού ζητήσει τη γνώμη των χρηστών του.


Οι άνθρωποι, πολλές φορές θέλουν να διατηρούν μυστικά και ξεχωριστούς κοινωνικούς κύκλους. Το Facebook των διακοσίων εκατομμυρίων μελών είναι μια δύναμη που αναπροσαρμόζει με δυναμικό τρόπο αυτές τις ισορροπίες. Δάσκαλοι «μπλέκου» στη σφαίρα των μαθητών, γονείς στη σφαίρα των παιδιών τους αλλά και εργαζόμενοι σε εκείνη των εργοδοτών τους. Οι ενοποιήσεις αυτής της μορφής έρχονται από κοινωνιολογική πλευρά σε αντίθεση με την «ομοφιλία», την τάση δηλαδή των ανθρώπων να σχετίζονται κατά βάση με άτομα αντίστοιχης ηλικίας, ενδιαφερόντων και εθνικότητας.

Η τεράστια ανάπτυξη του Facebook προκαλεί αναπόφευκτες συγκρούσεις, καθώς η έννοια του «φίλου» αποκτά πολύ ελαστική ερμηνεία. Σε γενικές γραμμές πάντως, πολλοί σχολιάζουν ότι καλό είναι να αποφεύγουμε τα σχόλια που ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα στις σχέσεις με τους εργοδότες μας. Μάλιστα, παρά το ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν τη δημοσίευση των σχολίων τους σε επιλεγμένες ομάδες «φίλων» τους, έρευνα δείχνει ότι μόλις το 20% κάνει χρήση αυτών των εφαρμογών.

Κάποια άλλα προβλήματα μπορεί να είναι πιο περίπλοκα, στις περιπτώσεις μεταξύ γονέων και παιδιών ή μεταξύ φίλων. Για παράδειγμα, πώς μπορεί το Facebook να είναι ένα μέρος που έφηβοι μοιράζονται και σχολιάζουν όσα έκαναν στην έξοδο τους, όταν οι γονείς τους χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία για να ανταλλάξουν επαγγελματικές συμβουλές με δικούς τους γνωστούς και συνεργάτες; Παρά το ότι η υπηρεσία παρέχει μια αποτελεσματική μέθοδο επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων, ταυτόχρονα καταρρίπτονται κάποια όρια μυστικότητας. «Πολλές φορές οι άνθρωποι επιδιώκουν να είναι χωριστά, γονείς και παιδιά είναι ένα καλό παράδειγμα», αναφέρει η Ντάνα Μπόιντ, κοινωνική επιστήμονας που έχει μελετήσει τα κοινωνικά δίκτυα στο Web. «Ήδη βλέπουμε νέους να αναρωτιούνται πώς έφτασαν σε σημείο να έχουν «φίλη» της μητέρα τους. Παρατηρείται μια επιφυλακτικότητα από την πλευρά των νέων, που δεν υπήρχε πριν δύο χρόνια».

Νέες μορφές διαφημίσεων

Αν και το Facebook δε δίνει στη δημοσιότητα οικονομικά μεγέθη, αναλυτές εκτιμούν ότι τα έσοδα του κυμαίνονται από 250 μέχρι 400 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό πιθανόν να μην είναι αρκετό για να καλύψει τα αυξανόμενα έξοδα της εταιρείας και σίγουρα δε δικαιολογεί την επένδυση 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft το 2007.

Οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Facebook δεν είναι καινούργιες. Το σύνολο σχεδόν των γνωστών διαδικτυακών υπηρεσίων, από email μέχρι messengers, αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες στην εξασφάλιση εσόδων από διαφημίσεις. Η τακτική που επιχειρεί να εφαρμόσει είναι να εμπλέξει με κάποιο τρόπο τους διαφημιζόμενους στα δίκτυα των μελών. Με μια νέα σειρά διαφημίσεων, προτρέπει τους χρήστες να υποστηρίξουν το προϊόν με αντάλλαγμα εκπτώσεις στις αγορές τους, υποστήριξη που φυσικά μετά γίνεται γνωστή σε όλο το δίκτυο «φίλων» του μέλους.

Η Σέριλ Σάντμπεργκ, υπεύθυνη των εμπορικών σχέσεων του Facebook, θεωρεί τα έσοδα της εταιρείας πολύ ικανοποιητικά δεδομένης της ύφεσης, ενώ διαψεύδει τα σενάρια που θέλουν το Facebook να χρεώνει μελλοντικά την πρόσβαση στην υπηρεσία. «Είμαστε ικανοποιημένοι με την μέχρι σήμερα πορεία», αναφέρει η ίδια. «Μέχρι πρόσφατα, η διαφήμιση ήταν μια μονόδρομη σχέση από τον διαφημιζόμενο στον καταναλωτή, τώρα όμως οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν διάλογο. Το Facebook εξελίσσεται στο ιδανικό μέσο για αυτή την επικοινωνία».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες New York Times




Διαβάστε Περισσότερα...

Ένα διαζύγιο ανά τέσσερις γάμους στην Καλαμάτα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία!... Και, άντε μετά να... "ανοίξεις" σπιτικό...


Ανοιγοκλείνουν τα σπίτια και διαλύονται, δυστυχώς, οι οικογένειες με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς και στην Καλάματα...

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα "Θάρρος", τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των διαζυγίων στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή!!!

Τα στοιχεία προέρχονται από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας και την Μητρόπολη Μεσσηνίας................


και δείχνουν τις τεράστιες διαστάσεις του προβλήματος.

Το 2004 έγιναν 424 γάμοι και εκδόθηκαν 90 διαζύγια, το 2005: 529 γάμοι και 96 διαζύγια, το 2006: 462 γάμοι και 107 διαζύγια, το 2007: 475 γάμοι και 111 διαζύγια και το 2008: 403 γάμοι και 104 διαζύγια...


Και, άντε μετά να... "ανοίξεις" σπιτικό...


Διαβάστε Περισσότερα...

Νεότερα - Συνελήφθησαν ο ηθικός αυτουργός και ο ένας εκ των δραστών της δολοφονίας του δικηγόρου στην Κυπαρισσία. Διαφεύγει ο 2ος δράστης.



Σε συνέχεια της αποκάλυψης που κάναμε, " ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ... "
σύμφωνα με νεότερες και απόλυτα διασταυρωμένες πηγές,

έχουν ήδη συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός του αποτρόπαιου εγκλήματος και ένας εκ των δραστών...

Ο δεύτερος δράστης, μέχρι στιγμής, διαφεύγει...




Διαβάστε Περισσότερα...