Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Φόβος και ανασφάλεια σε Μεσσήνη, Τριφυλία


ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ

«Κόκκινο» χτυπά η μικροεγκληματικότητα στην Τριφυλία προκαλώντας φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, οι οποίοι, πλέον, φέρονται αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Οι παραβατικές συμπεριφορές καθημερινά αυξάνονται, ενώ οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί τελείως, αφού «μπουκάρουν» σε σπίτια και καταστήματα ακόμα και μέρα μεσημέρι. Δεν υπάρχει μέρα που να μη σημειωθεί κρούσμα ή απόπειρα ληστείας, κλοπής ή διάρρηξης.
Ιδιαίτερα στην περιοχή των Φιλιατρών, τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα.
Στο μεταξύ, η ...........................

καλύτερη αστυνόμευση ήταν το θέμα που έθεσε χθες κατά την επίσκεψή του στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Νικ. Μπάστα, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Παρατήρησε, δε, ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται κρούσματα κλοπών σε εξοχικές ή παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή του πρώην Δήμου Αίπειας.

* Μεσσήνη

Η καλύτερη αστυνόμευση ήταν το θέμα που έθεσε χθες κατά την επίσκεψή του στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Νικ. Μπάστα, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο για τη Δημοτική Αστυνομία, δημοτικό σύμβουλο Φώτ. Πουρναρά.
Όπως πρόσθεσε, το αίτημα τέθηκε λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας που παρατηρείται στην περιοχή, της ύπαρξης των αθίγγανων και των λαθρομεταναστών. Παρατήρησε ότι καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες κρούσματα κλοπών σε εξοχικές ή παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή του πρώην Δήμου Αίπειας.
Καλύτερη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων υποσχέθηκε ο κ. Μπάστας, μιλώντας για πιο έντονη παρουσία της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, ενώ είπε πως θα εξετάσει θετικά το ζήτημα της παρουσίας της ομάδας «Δίας» στην περιοχή.

Συμβούλιο πρόληψης
της εγκληματικότητας
Από την πλευρά του, ο κ. Πουρναράς υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας στο Δήμο Μεσσήνης είναι έντονο και δημιουργεί ανησυχία στον πολίτη. Όπως είπε επίσης, είχε προηγηθεί συνάντηση με όλους τους διοικητές των τμημάτων του καλλικράτειου Δήμου και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τις απόψεις τους, όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης.
Ο αστυνομικός διευθυντής, όχι μόνο δεσμεύθηκε για ενίσχυση της ΟΠΚΕ και την παρουσία δύο δικύκλων το πρωί και άλλων δύο το απόγευμα από την ομάδα «Δίας», αλλά θα στέλνει και την Ομάδα Πρόληψης των Τροχαίων Ατυχημάτων, ώστε να γίνεται καλύτερος έλεγχος και των οχημάτων.
Ο δημοτικός σύμβουλος επισήμανε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενεργοποιήσει το θεσμό του τοπικού συμβουλίου πρόληψης της εγκληματικότητας, που εφαρμόζεται αρκετά χρόνια τώρα σε χώρες της Ευρώπης με πολύ καλά αποτελέσματα.
Σχετικός νόμος υπάρχει στην Ελλάδα από το 1999 και σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί το θέμα.
Στο συμβούλιο πρόληψης της εγκληματικότητας συμμετέχουν επιστήμονες και λειτουργοί, που έχουν σχέση με την εγκληματικότητα, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή, η δε συμμετοχή τους είναι σε εθελοντική βάση.
Αν υλοποιηθούν τα συμβούλια αυτά, θα πρόκειται για μια σημαντική πρωτοπορία, υπογράμμισε καταλήγοντας.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

* Τριφυλία

«Κόκκινο» χτυπά η μικροεγκληματικότητα στην Τριφυλία προκαλώντας φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, οι οποίοι, πλέον, φέρονται αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Οι παραβατικές συμπεριφορές καθημερινά αυξάνονται, ενώ οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί τελείως, αφού «μπουκάρουν» σε σπίτια και καταστήματα ακόμα και μέρα μεσημέρι. Δεν υπάρχει μέρα που να μη σημειωθεί κρούσμα ή απόπειρα ληστείας, κλοπής ή διάρρηξης.
Ιδιαίτερα στην περιοχή των Φιλιατρών, τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα. Καταστήματα και σπίτια έχουν μπει στο στόχαστρο, με τη λεία σε κάποιες περιπτώσεις να είναι μεγάλης αξίας, ενώ σε άλλες να περιορίζεται σε ρούχα ή τρόφιμα, γεγονός που δείχνει την «τραγικότητα» της κατάστασης.
Τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν και «νέα» κρούσματα. Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι παραβίασαν οικία στην Αγία Κυριακή, «σηκώνοντας» κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας. Μάλιστα, για τη διαφυγή τους «πήραν» το αυτοκίνητο των ιδιοκτητών, οι οποίοι εκείνοι την ώρα δεν ήταν στο σπίτι. Το όχημα, μετά από έρευνες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μεταξύ Φιλιατρών – Κυπαρισσίας, το βράδυ της Δευτέρας.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, γύρω στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι παραβίασαν οικία στα Φιλιατρά, σπάζοντας με μάρμαρο το τζάμι της πόρτας του ισογείου, από την πίσω πλευρά και όχι από την πλευρά του δρόμου. Οι ιδιοκτήτες εκείνη την ώρα ήταν στον πρώτο όροφο, όπου και διαμένουν. Ακούγοντας το θόρυβο, ξύπνησαν και αντιλήφθηκαν πως ήταν κάποιοι στο ισόγειο. Άναψαν το φως του δωματίου και, αφού κοίταξαν έξω, είδαν κάποιον να τρέπεται σε φυγή, χωρίς να δουν μες στο σκοτάδι αν ήταν και άλλοι. Ωστόσο, οι δράστες δε βρήκαν κάτι ιδιαίτερο να κλέψουν, αφού το ένα διαμέρισμα του ισογείου στο οποίο μπήκαν δεν κατοικείται. Είχαν, όμως, ανοίξει την πόρτα ενός παλιού αυτοκινήτου που ήταν στο γκαράζ.
Όπως έχουμε ήδη γράψει στο «Θ»: «Είναι γεγονός ότι η μικρή αστυνομική δύναμη που υπάρχει δεν επαρκεί και δικαίως τόσο οι αστυνομικοί υπάλληλοι όσο και οι τοπικές αρχές ζητούν μετ’ επιτάσεως την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, και βεβαίως να υπάρχει περισσότερη, μεγαλύτερη, πιο έντονη και συστηματικότερη αστυνόμευση της περιοχής. Η ανάγκη ενίσχυσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες είναι, όχι απλώς επιτακτική, αλλά επιβεβλημένη, και πρέπει τάχιστα η Πολιτεία να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε η ζωή στην Τριφυλία να επανέλθει στους “κανονικούς” ρυθμούς, χωρίς φοβίες και ανησυχίες…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλες οι προοπτικές του ελληνικού ελαιολάδου στην Κίνα ως delicatessen


Ισχυρές προοπτικές στην αχανή αγορά της Κίνας διαμορφώνονται για το ελληνικό ελαιόλαδο, σύμφωνα με σχετική έρευνα αγοράς του γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με.............................

την έρευνα τα μερίδια που κατέχει το ελληνικό προϊόν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να διευρυνθούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πρεσβείας μας στην πρωτεύουσα της Κίνας, το ελληνικό ελαιόλαδο ως συστατικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής μπορεί ν’ αναδειχθεί ως μια υγιεινή, καθημερινή «πολυτέλεια» για ένα μεγάλο κομμάτι Κινέζων, αλλά δεν μπορεί ν’ αποτελέσει καθημερινή διατροφική συνήθεια για την πλειονότητα, λόγω της υψηλής τιμής του.


paseges.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης


Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 179 «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87/Α/01-06-2010)» και της Εγκυκλίου 59 με θέμα «Θεσμικές Αλλαγές του Προγράμματος Καλλικράτης» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με Α.Π. 74896
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ........................


Οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, η οποία έχει εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011, και ώρα 15:30 στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:
- Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
- Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
- Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
- Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
- Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.
Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.




Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση Τατούλη με τους Διευθυντές του Υπουργείου Πολιτισμού


Η ατζέντα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη με τους Διευθυντές του Υπουργείου Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.
Η συνάντηση........................

πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό και συναινετικό κλίμα το οποίο καταγράφηκε στις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη αλλά και στις εισηγήσεις των Διευθυντών του Υπουργείου Πολιτισμού. Η ατζέντα που συμφωνήθηκε περιλαμβάνει:
1. την κοινή συνεργασία όλων των φορέων για να καταγραφεί και να δημιουργηθεί το σύνολο των προορισμών με πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον
2. ανάδειξη της ιεραρχίας στα μνημεία προορισμού, βάση αναγνωρισιμότητας και
3. καταγραφή και εκπόνηση χάρτη μνημείων Πελοποννήσου
"Το Υπουργείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα, εμείς έχουμε την ευθύνη αποκλειστικά", σημείωσε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι "την Περιφέρεια αφορά αμέσως και όχι εμμέσως, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου", ενώ κατηγορηματικά ξεκαθάρισε: "Θέλω να μην υπάρχουν αυτές οι τραγικές καθυστερήσεις στις αποφάσεις σας που μας καθιστούν αναξιόπιστους. Ήδη η ζημία είναι τεράστια στην περιφέρεια. Οι πόλεις μας είναι θαμμένες, η Σπάρτη η κορυφαία πόλη δεν έχει αναπτυχθεί, δεν αναδείξαμε τι σημαίνει το Άργος η Κόρινθος , η Σικυώνα. Είναι δικό μας πρόβλημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Δεν θα τα λύσουμε όλα επί των ημερών μας, αλλά ας τα δρομολογήσουμε, ας τα βάλουμε σε μια άλλη λογική"
Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε από τους Διευθυντές του Υπουργείου Πολιτισμού να καταθέτουν ιδέες αλλά να προβάλουν και τα έργο τους με εκδηλώσεις παρουσιάζοντας τα μνημεία και την πολιτιστική τους αξία. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην πρόταση που κατέθεσε το Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών και αφορά την έκδοση Πολιτιστικού Άτλαντα γι την καθιέρωση παρουσίασης του αρχαιολογικού έργου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στο Ισθμό σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Η Πελοπόννησος είναι νησί. Έχει ακτές και έχει και είσοδο. Η Πύλη της είναι ο Ισθμός. Εκεί θα δημιουργήσουμε τη νέα εικόνα που θα έχει η περιφέρεια. Θα έχει άμεση σχέση με αυτό που διαχρονικά αποτελεί παράγοντα αξιολόγησης, η κοινωνιολογική εξέλιξη Πελοποννήσου σε αρχιτεκτονική απεικόνιση. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα ενημερωθείτε και θα πείτε απόψεις σας. Η εικόνα θα ξεκινά από τον Ισθμό" κατέληξε ο κ. Τατούλης




Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστολή της Ο.Π. "Νηλέας" για επέκταση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) "Καλαμάτα" για το ελαιόλαδο σε όλο το νομό Μεσσηνίας


Υστερα από τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα πρόσθετα στοιχεία που ζήτησε η Ευρωπαϊκή ένωση για την επέκταση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευση (ΠΟΠ) Καλαμάτα για το ελαιόλαδο σε όλο το νομό Μεσσηνίας, ως ΔΣ του Α/Σ ΝΗΛΕΑΣ ομόφωνα αποφασίσαμε να σας απευθύνουμε την παρακάτω επιστολή.
Κατά την εκτίμησή μας δεν είναι ένα απλό θέμα για το οποίο έχουμε την πολυτέλεια να αδρανήσουμε αλλά πρόκειται για υπόθεση μείζονος σημασίας που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας στο νομό μας.
Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις δεν......................

ανήκουμε σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι η ΠΟΠ Καλαμάτα θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα του Μεσσηνιακού ελαιολάδου και των Μεσσήνιων ελαιοπαραγωγών. Πιστεύουμε όμως ότι η Καλαμάτα ως όνομα είναι ταυτισμένο παγκοσμίως με τις μοναδικές ελιές μας και το εξαιρετικό ελαιόλαδο από την ποικιλία κορωνέικη. Ως όνομα με υψηλή αναγνωρισιμότητα λοιπόν μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο προώθησης στα χέρια κάθε Μεσσήνιου τυποποιητή, ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά.
Λαμβάνοντας υπόψη τις διευκρινήσεις που ζητά η ΕΕ αναφορικά με τον φάκελο της επέκτασης της ΠΟΠ Καλαμάτα, αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι ο εν λόγω φάκελος είχε σοβαρά προβλήματα τεκμηρίωσης, δηλαδή από την πλευρά της ΕΑΣΜ δεν δόθηκε το απαραίτητο βάρος ώστε ο φάκελος να είναι επαρκώς τεκμηριωμένος, το θέμα δηλαδή αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα. Οφείλουμε να παρατηρήσουμε μάλιστα ότι η ΕΑΣΜ –άγνωστο γιατί-ποτέ δεν φάνηκε να επιθυμεί διακαώς την επέκταση, έτσι δικαιολογείτε η τεράστια καθυστέρηση υποβολής του φακέλου, το έλλειμμα τεκμηρίωσης στη συνέχεια και το κυριότερο το γεγονός ότι δεν κατοχυρώθηκε η τυποποίηση του ελαιολάδου να γίνεται μόνο στο νομό Μεσσηνίας. Το επιχείρημα ήταν ότι οι τυποποιητικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΠΟΠ και έτσι είναι σκόπιμο να δώσουμε και σε άλλους την ευκαιρία διότι έτσι συμφέρει καλύτερα τους ελαιοπαραγωγούς του νομού μας.
Κατά την εκτίμησή μας το επιχείρημα είναι έωλο για τους παρακάτω λόγους:
1. Το τοπωνύμιο Καλαμάτα είναι αναμφισβήτητα ένα ισχυρό brand name σε όλο τον πλανήτη (από τα ελάχιστα που διαθέτει η μικρή μας χώρα) για το ελαιόλαδο και τις ελιές του νομού μας.
2. Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο όποιος θα ήθελε να εκμεταλλευτεί το όνομα Καλαμάτα θα στρεφόταν στους παραγωγούς και στις τυποποιητικές επιχειρήσεις του νομού μας έστω και με ιδιωτική ετικέτα, δηλαδή με απλά λόγια η προστιθέμενη αξία θα έμενε στον τόπο μας. Οσον αφορά τη δυναμικότητα των τυποποιητικών επιχειρήσεων υπερκαλύπτει κατά πολύ την ποσότητα ελαιολάδου που παράγεται στη Μεσσηνία. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους 81 επιχειρήσεις του κλάδου (και γιατί όχι ακόμα περισσότερες στο μέλλον) καλούνται να σηκώσουν το βάρος της τυποποίησης 25.000 τόνων ελαιολάδου στην καλύτερη περίπτωση κατά την εκτίμησή μας (αν εξαιρεθεί η αυτοκατανάλωση και η διακίνηση σε 16κιλο τενεκέ που καλώς ή κακώς γίνεται).
3. Επίσης λόγω της αναγνωρισιμότητας του ονόματος Καλαμάτα η νοθεία και τα ΄΄βαφτίσια΄΄ θα έπαιρναν ανεξέλεγκτες διαστάσεις τόσο στη χώρα μας όσο και αλλού, διότι ας μη γελιόμαστε εδώ δεν μπορούμε να προστατεύσουμε στοιχειώδη πράγματα (βλέπε αθρόες ελληνοποιήσεις προϊόντων) έχουμε τη δυνατότητα ως χώρα να προστατεύσουμε το ΠΟΠ Καλαμάτα, αν τυποποιείται οπουδήποτε; Δεν χρειάζεται συνεπώς φαντασία για να αντιληφθεί κανείς ότι θα οδηγούμαστε σε σταδιακό εκφυλισμό του ονόματος Καλαμάτα με κίνδυνο από όνομα ποιότητας να καταντήσει συνώνυμο της νοθείας.
4. Αλλά ακόμα κι αν ξεκινήσουμε από τη θέση ότι η Μεσσηνία πράγματι δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ποσότητα που παράγει ως ΠΟΠ Καλαμάτα γιατί αυτοί που επικαλούνται το παραπάνω επιχείρημα μένουν στο σήμερα και στην μίζερη προοπτική της αδυναμίας αξιοποίησης; Γιατί πρέπει να ξεκινάμε πάντα αποδεχόμενοι ότι εμείς δεν μπορούμε; Είναι δύσκολο δηλαδή να σχεδιάσουμε ένα μέλλον που οι τυποποιητικές επιχειρήσεις του νομού μας συνεταιριστικές και ιδιωτικές θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το όνομα Καλαμάτα –προστατεύοντάς το παράλληλα εφόσον θα έχουν έννομο συμφέρον-στην παγκόσμια αγορά και θα φέρουν στο νομό μας προστιθέμενη αξία ώστε η ελαιοκαλλιέργεια να μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον και όχι στην εγκατάλειψη προς στην οποία βαδίζει; Όλοι δε συμφωνούμε ότι πρέπει να σταματήσουμε να πουλάμε το λάδι μας χύμα; Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από την τυποποίηση του ελαιολάδου εντός της ζώνης ονομασίας προέλευσης;
Νομίζουμε ότι τα παραπάνω αρκούν. Πρόθεσή μας δεν είναι να αναζητήσουμε ευθύνες ούτε και να εμπλακούμε σε διαμάχες εσωστρέφειας με κανέναν απολύτως. Οτι έγινε -έγινε, το θέμα είναι τι κάνουμε από δω και εμπρός και αυτό είναι το ζητούμενο.
Ομως, επειδή η ΠΟΠ Καλαμάτα αφορά όλο το μεσσηνιακό ελαιόλαδο και όσους εμπλέκονται με αυτό δεν πρέπει να παραμείνουν οι χειρισμοί αποκλειστικά στην ΕΑΣΜ –πολύ δε περισσότερο με τα δείγματα γραφής που έχει επιδείξει -αλλά σε ειδική επιτροπή που πρέπει να συσταθεί.
Αγαπητοί συνάδελφοι ο νομός μας είναι ένα απέραντο δάσος με ελιές, ως υπερ-αιωνόβιο δένδρο η ελιά είναι ταυτισμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, με τους προγόνους μας αλλά κυρίως με την οικονομία του νομού μας. Δεν έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια να κλοτσάμε ευκαιρίες.
Καλούμε όλους, παραγωγούς, συνεταιρισμούς, εμπόρους- τυποποιητές αλλά και κάθε Μεσσήνιο να τοποθετηθεί στις προτάσεις που καταθέτουμε. Ως ομάδα παραγωγών πιστεύουμε ότι πρώτον πρέπει να γίνει τροποποίηση ώστε η τυποποίηση να γίνεται μόνο στο νομό Μεσσηνίας και δεύτερον να σταλούν άμεσα τα στοιχεία τα οποία ζητά η ΕΕ για να κλείσει επιτέλους το θέμα που μας ταλανίζει πάνω από δέκα χρόνια και να γυρίσουμε σελίδα.

Το ΔΣ της ΟΠ ΝΗΛΕΑΣ





Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ από τα ΕΛΤΑ θα δωθούν το Α δίμηνο του 2011 (από 9 έως 17 Φεβρ.) τα πολυτεκνικά επιδόματα.


ΚΑΝΟΝΙΚΑ από τα ΕΛΤΑ θα δωθούν το Α δίμηνο του 2011 (από 9 έως 17 Φεβρ.) τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Σε σχετική ερώτηση πρός τον ΟΓΑ για την καταβολή των επιδομάτων μετά τις αλλαγές που γίνονται μας ενημέρωσαν ότι:......................

ΤΟ Α΄ΔΙΜΗΝΟ ΜΕΣΩ ΕΛΤΑ(9-17 ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΕΛΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ.

polyteknoi.org.gr/


Διαβάστε Περισσότερα...

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο.


Τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν στα Φιλιατρά.

Ήδη έχει ξεκινήσει μεγάλη εμποροπανήγυρη με πολλά είδη σε χαμηλές τιμές.

Τις θρησκευτικές τελετές έχουν.................

προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους :

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Θήρας Αμοργού και Νήσων Επιφάνειος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Παροναξίας Καλλίνικος,

η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι κομμάτων του Νομού, Δικαστικών και λοιπών Αρχών, Διευθυντές υπηρεσιών, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι του Λιμενικού, Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, αντιπρόσωποι τύπου και Μ.Μ.Ε. και όλο το Χριστεπώνυμο πλήθος.



Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων



ΠΕΜΠΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Ώρα : 7.00 π.μ. Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων
Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους
δρόμους της πόλης.

Ώρα : 9.30 π.μ. Παράταξη Φιλαρμονικών, αγημάτων Στρατού,
προσκόπων και σχολείων προ του Ιερού Ναού
Εισοδίων της Θεοτόκου κατά τις οδηγίες των τελεταρχών.

Ώρα: 10.00 π.μ. Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό.

Ώρα: 10.30 π.μ. Εκκίνηση της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος σε κεντρικές
οδούς της Πόλης. Στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί δέηση.



Διαβάστε Περισσότερα...