Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου!!!!...


Αν η παγκόσμια οικονομική κρίση που καλά κρατεί σας έχει πάρει λίγο απο κάτω και ψάχνεται για τη διέξοδο προς την ευημερία, τότε έχουμε την λύση στα προβλήματά σας!


Εντάξει, όχι ακριβώς εμείς, αλλά οι αρχές του Queensland στην Αυστραλία που για να προωθήσουν τουριστικά την περιοχή τους αναζητούν υπάλληλο που θα “προσέχει” για 6 μήνες τα νησιά του Great Barriers Reef, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κοραλλιογενές σύστημα υφάλων στον κόσμο αποτελούμενο απο περισσότερους απο 2,900 υφάλους και 500 νησιά.


Ο υπάλληλος που θα προσληφθεί θα πρέπει να… γυρνοβολάει στους υφάλους και τα νήσια αναζητώντας αυτά που έχει να προσφέρει το σύστημα και έπειτα να ρεπορτάρει τα ευρήματα του στις αρχές του Queensland φυσικά, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο μέσω των σχετικών blog, photo diary κ.α. τεχνολογιών που προσφέρονται.

Επίσης μπορεί να χρειαστεί να ταΐζει ψάρια, να καθαρίσει καμμιά πισίνα ή να μαζεύει το ταχυδρομείο!


Βέβαια θα αναρωτιέσται για πoιό λόγο να πάει κανείς εκεί να κάνει αυτή την τόσο απλή δουλειά και γιατί να είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου?


Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στο πακέτο που προσφέρει ο εργοδότης στον υπάλληλο και αποτελείται απο τα ακόλουθα:
1. Μισθό AU$ 150,000 (περίπου € 76,500) για το εξάμηνο

2. Αεροπορικό ταξίδι με επίστροφη απο την χώρα διαμονής του υπαλλήλου

3. Διαμονή στο νησί Χάμιλτον σε σπίτι 3 υπνοδωματίων με πισίνα

4. Μεταφορά σε διάφορα νησιά του συστήματος για παρατήρηση και συλλογή πληροφοριών

5. Χρήση φωτ. μηχανών, βιντεοκάμερας, ίντερνετ κ.α. τεχνολογικών ανέσεων


Αν έχετε ήδη αρχίσει να ετοιμάζεται τις βαλίτσες σας, κάνε λίγο κράτει γιατί οι υποψήφιοι είναι ήδη μερικές χιλιάδες και αυξάνονται συνεχώς, αν όμως θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας επισκευθείτε την σχετική ιστοσελίδα και…καλή τύχη!


Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου και πιάνετε δουλειά την 1η Ιουλίου.



Πηγή: Gadling




Διαβάστε Περισσότερα...

The best job in the world comes with an island and a $100,000 salary


If the current economic climate is starting to make you feel a little down, how about taking a job as a caretaker at the Great Barrier Reef?


You'll work very hard (for several hours a week), posting to a blog, picking up the mail and feeding the fish. And for all that hard work, you will be paid about $8400 every 2 weeks (or $100,000 for the 6 month duration of your contract).

When your contract starts, you'll be flown from anywhere in the world to Hamilton Island and you'll live in a 3 bedroom house, all for free. Sounds too good to be true?


Well, it's all part of a job hunt/pr stunt by Queensland Tourism to find their next caretaker and promote the area.Of course, this isn't as simple as sending in an application and packing your bags. You'll be competing with thousands of others who think they are better suited for this job than you. That said, it is a real job, and the offer is most certainly legitimate. If you feel up to the challenge, and think you have what it takes to send in an interesting application, head on over to their "apply now" page and keep your fingers crossed.

The final selection process for candidates takes place on Hamilton Island, and if you make the final cut, you'll be flown there, all expenses paid!The PR part of the job means you'll sit on your island telling the world what a fantastic place the Great Barrier Reef islands are.

To help you with your job, the tourist agency even provides you with Internet access, a computer and some video equipment. You have until February 22nd to submit your application!


UPDATE: Please don't contact Gadling with applications or questions about this job. Gadling is NOT sponsoring this job. If you have questions, please visit IslandReefJob.com to learn more.


UPDATE 2: If IslandReefJob.com does not load, it's because they're server is getting crushed from visits. Please be patient and try again soon.






Διαβάστε Περισσότερα...

Islands of the Great Barrier Reef showcase


Διαβάστε Περισσότερα...

The best job in the world!!!!!!!!!!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

"ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ..." - ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΤΖΙΜΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ.


«Δεν γνωρίζω σε ποιους δύο αναφέρεται ο δήμαρχος, πάντως η δήλωσή του περί “μετάνοιας” δύο δημοτικών συμβούλων, εμένα προσωπικά δεν με αφορά! Μας τίμησε η πλειοψηφία του λαού της πόλης για να υπηρετήσουμε τους στόχους που θέσαμε εξ αρχής και αυτούς τους στόχους συνεχίζουμε να υπηρετούμε για το καλό όλων των δημοτών!...».


Τη ρητή και κατηγορηματική αυτή δήλωση μας έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας (και μέχρι πριν λίγες μέρες αντιδήμαρχος) Δημήτρης (Τζίμης) Χρονόπουλος ερωτηθείς σχετικά με όσα και ο δήμαρχος, Γιώργος Σαμπαζιώτης, έχει δηλώσει τις τελευταίες μέρες σε τοπικά ΜΜΕ, αλλά και όσα κύκλοι του περιβάλλοντός του διαρρέουν μετά τις Δημαιρεσίες και τη στάση των 5 δημοτικών συμβούλων που διαφώνησαν με τις επιλογές του καταψηφίζοντάς τες και για το Προεδρείο και για τη Δημαρχιακή Επιτροπή.


Θυμίζουμε πως, ο κ. Χρονόπουλος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη Δημαρχιακή Επιτροπή, αυτοπροτάθηκε για μέλος της, διαφωνώντας (όπως και άλλοι συνάδελφοί του) με την πρόταση του κ. Σαμπαζιώτη και με τις θετικές ψήφους 5 συναδέλφων του της Πλειοψηφίας και 4 της Αντιπολίτευσης εξελέγη μέλος της Δ.Ε., όπως έγινε και με άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους της Πλειοψηφίας που αυτοπροτάθηκαν και αυτοί «κόντρα» στην πρόταση Σαμπαζιώτη....


Μετά το πέρας των Δημαιρεσιών στον Δήμο Κυπαρισσίας, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, και τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια αυτών, ξεκίνησε μία οργιάζουσα φημολογία για το τι θα πράττει στο εξής κάθε ένας δημοτικός σύμβουλος από τους 5 της Πλειοψηφίας που διαφώνησε ανοιχτά με τις επιλογές και προτάσεις του κ. Σαμπαζιώτη για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη Δημαρχιακή Επιτροπή, καθώς και για τα κίνητρα, του σκοπούς και τις μελλοντικές προθέσεις τους....


Το τι ακούστηκε, από κύκλους του κ. Σαμπαζιώτη και του «περιβάλλοντός» του απέχει πολύ της πραγματικότητας και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα όρια ακόμη επιστημονικής φαντασίας!


Και ενώ, συγκεκριμένοι, 5, δημοτικοί του σύμβουλοι διαφώνησαν και καταψήφισαν τις επιλογές του, «αδειάζοντάς» τον, για συγκεκριμένους λόγους και αιτιολογία όπως αυτοί έχουν ήδη δηλώσει προς τα ΜΜΕ, τα «παπαγαλάκια» άρχισαν να «κελαηδάνε» και να «διαρρέουν» ότι, τάχα δημοτικοί σύμβουλοι από αυτούς που διαφώνησαν με τις επιλογές Σαμπαζιώτη «έκαναν δήλωση μετάνοιας», «ζήτησαν συγχώρεση» και άλλες τέτοιες φτηνές, φαιδρές και υποτιμητικές για τους ίδιους εκφράσεις, είτε «φωτογραφίζοντας», είτε ακόμη και σε άλλες περιπτώσεις αναφέροντας μεταξύ αυτών και το όνομα του κ. Χρονόπουλου....


Κάτι που με τη ρητή και κατηγορηματική δήλωσή του αποδεικνύεται πως, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την αλήθεια!


Δυστυχώς, όμως, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Σαμπαζιώτης αυτό, δηλαδή τη «μετάνοια» (που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα), άφηνε να εννοηθεί σε δημόσιες δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ και έλεγε, όπως λένε οι πληροφορίες, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του...


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΟΚΟΡΕΛΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ "ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ"!


Ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Ευστάθιος Σοκορέλης εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης "Τέλλος Άγρας", στον οποίο συμμετέχουν 5 όμοροι Δήμοι της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, στις εκλογές που διεξήχθησαν στου Γαργαλιάνους το πρωί της Κυριακής.



Ομόφωνα, επίσης, εξελέγη, Αντιπρόεδρος, ο Επικεφαλής Μειοψηφίας στο Δ.Σ. Βουφράδος Γιάννης Λεντούδης.

Τακτικά Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν, ο Αντιδήμαρχος Παπαφλέσσα Θεόδωρος Μαστρογιαννόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χιλιοχωρίων Χρήστος Παναγιωτόπουλος και Αναπληρωματικό Μέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γαργαλιάνων Ανδρέας Γκόνης.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ Ε.Σ.ΔΙ.Σ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος επανεξελέγη Πρόεδρος στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, επικρατώντας του δημάρχου Μεθώνης Ηρακλή Μιχελή με 16 ψήφους έναντι 14, ενώ βρέθηκε και μία ψήφος υπέρ του δημάρχου Ιθώμης Κ. Γεωργακόπουλου στις προχθεσινοβραδινές εκλογές.


Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο πρώην Αντιδήμαρχος - Δημοτικός Σύμβουλος Γαργαλιάνων Μιχάλης Αποστολόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από τον κ. Μιχελή με 20 ψήφους, έναντι 10 που έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Βουφράδος Ιωάννης Ασημακόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από τον κ. Σπυρόπουλο.

Στην κάλπη βρέθηκε και μία ψήφος με το όνομα του αντιδημάρχου Καλαμάτας Κώστα Αθανασόπουλου.


Στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου εξελέγησαν, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο Δήμαρχος Άριος Γιώργος Γιαννακόπουλος και μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας, στη δεύτερη ψηφοφορία, του Δημάρχου Αρφαρών Ανδρέα Καραγιάννη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αριστομένη Φώτης Αντωνόπουλος και Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσίγγανος.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά στη Βουλή για τα "Καρτέλ στην αγορά ελαιολάδου"






Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία επανέρχεται στο θέμα της ύπαρξης συντονισμένων πρακτικών από μεγάλες εταιρείες στην αγορά του ελαιόλαδου και της αναγκαίας λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των πρακτικών αυτών, προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την 14381/25-9-2006 Ερώτησή μου, σε μια συγκυρία, όπου κυριαρχούσε το πρόβλημα των καρτέλ στην αγορά γαλακτοκομικών, είχα επισημάνει την ύπαρξη και την κυριαρχία καρτέλ και στην αγορά του ελαιόλαδου, που έχει ως συνέπεια τη μεγάλη ψαλίδα τιμών παραγωγού-καταναλωτή, τα προβλήματα στον έλεγχο προέλευσης, τα προβλήματα νοθείας και απροσδιόριστων προσμείξεων, αλλά και τις υπερβολικές τιμές σε βάρος του τελικού καταναλωτή, από τις οποίες δεν επωφελείται ούτε στο ελάχιστο ο παραγωγός.
Είχα από τότε τονίσει ότι η αγορά αυτή, ενώ εκ πρώτης όψεως εμφανίζεται πολυδιασπασμένη και ανταγωνιστική, στην πραγματικότητα ελέγχεται, σ' ό,τι αφορά στο τυποποιημένο ελαιόλαδο, από λίγες εταιρείες πολυεθνικών συμφερόντων, οι πρακτικές των οποίων οδήγησαν τις τιμές λιανικής του επώνυμου τυποποιημένου ελαιόλαδου σε συνεχώς υψηλότερα επίπεδα, χωρίς οι ελαιοπαραγωγοί-προμηθευτές αυτών των εταιρειών να απολαμβάνουν ανάλογα αυξημένες τιμές (αντίθετα, σήμερα οι τιμές παραγωγού του ελαιόλαδου έχουν κατρακυλήσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα), αλλά και χωρίς να διασφαλίζεται ο αναγκαίος έλεγχος στο κύκλωμα προμήθειας - κατεργασίας - τυποποίησης και εμπορίας του ελαιόλαδου στην εγχώρια αγορά. Η με αρ. πρωτ. Β13-458/18-10-2006 απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και ειδικά το συνημμένο σε αυτήν έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έκανε λόγο για ανάθεση μελέτης από την Επιτροπή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον τομέα του ελαιόλαδου, η οποία παραδόθηκε τον Μάιο του 2005 και έκτοτε "διερευνώνται οι συνθήκες ανταγωνισμού στον εν λόγω κλάδο".
Η πρόσφατη συνέντευξη (συνημμένο δημοσίευμα της 12-1-2009 ) του Προέδρου της ΓΕΣΑΣΕ, Γ. Γωνιωτάκη, επιβεβαιώνει όχι μόνο τη συνέχιση, αλλά και την όξυνση όλων αυτών των προβλημάτων και ιδιαίτερα της επικυριαρχίας των καρτέλ από 3-4- εταιρείες που ελέγχουν την αγορά και την τιμή του ελαιόλαδου, η οποία έχει φτάσει σε κατώτατα επίπεδα για τον παραγωγό, ενώ ο καταναλωτής εξακολουθεί να πληρώνει υψηλές τιμές, σε συνδυασμό με ελληνοποιήσεις εισαγόμενων, που πλήττουν και δυσφημίζουν το ελληνικό ελαιόλαδο.
Επειδή έχουν παρέλθει πάνω από 3 χρόνια από την παράδοση της μελέτης του Παν/μίου Κρήτης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και από την έναρξη των ερευνών από αυτήν για τις συνθήκες που επικρατούν στην εγχώρια αγορά του ελαιόλαδου,
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη ως προς τον έλεγχο και την αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών στον τομέα αυτό.
Επειδή είναι εύλογη η αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών, που βλέπουν το εισόδημά τους συνεχώς να μειώνεται, ιδίως μετά τη φετινή κατρακύλα των τιμών στα όρια των 2 ευρώ το κιλό, αλλά και με τις ελληνοποιήσεις και την αλόγιστη χρήση μιγμάτων και σπορελαίων.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Υπάρχουν συμπεράσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη λειτουργία της αγοράς ελαιόλαδου; Αν ναι, ποια είναι τα συμπεράσματα αυτά ως προς την ύπαρξη ή όχι αθέμιτων συνεννοήσεων και πρακτικών σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών και τις συνέπειές τους; Αν όχι, για ποιο λόγο καθυστερούν τα συμπεράσματα αυτά;
Είναι ή δεν είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης η εγκαθίδρυση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά του ελαιόλαδου; Και αν είναι, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό;
Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος της παραγωγής, της μεταποίησης, της τυποποίησης και της εμπορίας του ελαιόλαδου;
Τι γενικότερα μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, ιδιαίτερα των συμφερόντων των παραγωγών και των τελικών καταναλωτών ελαιόλαδου;».



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση Σαμαρά - Ιωαννίδη για τα «καυτά» θέματα του Αθλητισμού



Όλα τα καίρια θέματα του Ελληνικού Αθλητισμού συζητήθηκαν στη χθεσινή δίωρη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, που έγινε στο υφυπουργείο Αθλητισμού.


Παράλληλα, οι κ.κ. Σαμαράς και Ιωαννίδης μίλησαν σχετικά με τις ενέργειες που θα δρομολογηθούν στον Ελληνικό Αθλητισμό για την επίλυση όλων των προβλημάτων, ενώ παράλληλα συναντήθηκαν και με διευθυντές διαφόρων τομέων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Ο κ. Σαμαράς αποχωρώντας από το υφυπουργείο Αθλητισμού είπε ότι, ενημερώθηκε από τον κ. Ιωαννίδη για θέματα της αρμοδιότητάς του.




Διαβάστε Περισσότερα...

«Ανάσα» ζωής για τους νεφροπαθείς


Η ίδρυση και η λειτουργία της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στον Δήμο Μεσσήνης αποτελεί ουσιαστικά μια πολλή σημαντική στήριξη και ανακούφιση στον δύσκολο αγώνα όσων αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα αιμοκάθαρσης.


Η Μονάδα αναμένεται να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της εσωτερικής μετανάστευσης νεφροπαθών από την επαρχία στην Αθήνα, για να μπορέσουν να καταλάβουν μια θέση αιμοκάθαρσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σοβαρό, χρόνιο πρόβλημα της υγείας τους. Να σημειώσουμε ότι η Μονάδα θα λειτουργήσει σε χώρο έκτασης 7,5 στρεμμάτων στον Δήμο Μεσσήνης.

Ποιο είναι το Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ιδρυθεί ήδη από το 2000 και η έδρα της βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και παρέχει τις υπηρεσίες της σε 100 νεφροπαθείς ασθενείς του Νομού. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και στον χώρου του Τουρισμού Υγείας και έχει φιλοξενήσει 2.700 αλλοδαπούς ασθενείς, 900 ασθενείς απ' όλη την Ελλάδα για διακοπές και 70 Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού. Η δεύτερη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης της εταιρείας ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν έναν χρόνο στην Καλλιθέα. Τέλος, έχει λάβει θετική γνωμοδότηση για την ίδρυση νέας Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία στη μελέτη σκοπιμότητας που έχει καταθέσει στη Νομαρχία Μεσσηνίας, το «Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης» θα προσφέρει τις υπηρεσίες του: Σε ημεδαπούς υπεράριθμους ασθενείς που υποβάλλονται σε χρόνια αιμοκάθαρση και αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία όμορων νομών ή να μετοικούν στην Αθήνα. Σε αλλοδαπούς ασθενείς οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Σε ομογενείς Έλληνες του εξωτερικού που επιθυμούν να επισκεφθούν την πατρίδα τους. Σε Έλληνες από όλα τα διαμερίσματα της επικρατείας οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν την πόλη της Καλαμάτας για διακοπές ή ακόμη και για επαγγελματικούς λόγους.

Ιατρικός εξοπλισμός της Μονάδας και προσωπικό
Η στελέχωση της Μονάδας προβλέπεται να είναι πλήρως εναρμονισμένη με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα και θα διακρίνεται σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Η Μονάδα θα λειτουργεί με την ευθύνη του ιατρού νεφρολόγου, Γεωργίου Δημητριάδη. Ειδικότερα, θα έχει 3 νεφρολόγους, 16 νοσηλευτές / -τριες, 5 άτομα διοικητικό προσωπικό, έναν οδηγό ασθενοφόρου και 4 άτομα βοηθητικό προσωπικό.
Το Κέντρο θα διαθέτει μια εξαιρετικά ευρύχωρη αίθουσα υποδοχής, καθώς και μια αίθουσα αιμοκάθαρσης, έτσι ώστε να αναλογούν 10 τ.μ. ανά μηχάνημα αιμοκάθαρσης. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει χώρος στάσης του νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να είναι ευχερής η παρακολούθηση όλων των ασθενών. Όλες οι θέσεις των ασθενών θα διαθέτουν παροχή οξυγόνου, επεξεργασμένου νερού και αποχέτευσης, καθώς επίσης τηλέφωνο, ακουστικά μουσικής και τηλεόραση. Τα αποδυτήρια των ασθενών θα βρίσκονται δίπλα στις αίθουσες αιμοκάθαρσης, ενώ θα υπάρχουν αποκλειστικές τουαλέτες ασθενών κατάλληλες και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης, θα υπάρχει ανεξάρτητος χώρος 15 τ.μ. με ένα μηχάνημα για τους οροθετικούς με Ηπατίτιδα Β, ο οποίος θα διαθέτει αποδυτήρια και τουαλέτα. Για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών έχει προβλεφθεί δωμάτιο βραχείας νοσηλείας με δύο κλίνες, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκαρδιογράφο, φιάλη οξυγόνου, απινιδωτή, συσκευή αναρρόφησης, σετ διασωλήνωσης και ανάνηψης και αναλυτή αερίων αίματος, ηλεκτρολυτών.
Ο ιατρικός εξοπλισμός της Μονάδας θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας. Τα μηχανήματα τεχνητού νεφρού θα είναι 17 συνολικά, ενώ θα υπάρχουν και 2 εφεδρικά. Πλέον της κλασικής αιμοκάθαρσης παρέχουν τη δυνατότητα τέλεσης αιμοκάθαρσης, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή, με μονή βελόνα, διπανθρακικά, φύσιγγα διπανθρακικών, αιμοδιήθηση και αιμοδιαδιήθηση. Το Κέντρο θα διαθέτει και ασθενοφόρο.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Με απόλυτη μυστικότητα οι έρευνες για τον Περικλή Παναγόπουλο - Μεγάλη αγωνία για τη ζωή του.


Συνεχίζονται με απόλυτη μυστικότητα οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των απαγωγέων του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι απαγωγείς έχουν έλθει σε επαφή με την οικογένεια του απαχθέντος, ενώ δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες σχετικά με το ύψος των λύτρων, το οποίο φέρονται να ζητούν οι δράστες.
Οι ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που ζήτησαν οι απαγωγείς ανέρχεται στο ύψος των 40 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, το ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση της απαγωγής και βρέθηκε καμμένο είχε κλαπεί πριν από ένα μήνα στην Καλλιθέα, ενώ το δεύτερο όχημα που βρέθηκε επίσης καμμένο είχε κλαπεί στις 10 Ιανουαρίου στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.
Αγωνία για τη ζωή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου εκφράζουν οι αστυνομικές αρχές, δεδομένου ότι ο 74χρονος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και έχει άμεση ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής.
Για το λόγο αυτό έγινε χθες έκκληση προς τους απαγωγείς από τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., Παναγιώτη Στάθη, να λάβουν σοβαρά υπόψη το θέμα της υγείας του θύματός τους.


Σοκ στην ελληνική κοινωνία
Η απαγωγή του 74χρονου εφοπλιστή έχει συγκλονίσει τους ναυτιλιακούς κύκλους αλλά και την κοινή γνώμη της χώρας. Ο Περικλής Παναγόπουλος είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό από τους φίλους και γνωστούς του, αλλά και από το προσωπικό της εταιρείας του, αφού όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για τον χαρακτήρα και το ήθος του. Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τα τεκταινόμενα, με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό, αφού το τελευταίο εξάμηνο αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα απαγωγών επιχειρηματιών, επιφανών οικονομικά προσώπων, με πρόσφατη την περίπτωση της απαγωγής του καρδιολόγου στη Βάρη, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Το γεγονός προβλήθηκε και από το βρετανικό «BBC», που στην ιστοσελίδα του στο Internet γράφει ότι, το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα περνά σε μια νέα φάση, καθώς γιγαντώνεται η αποκαλούμενη από το βρετανικό δίκτυο τακτική των απαγωγών.

Ποιος είναι ο Περικλής Παναγόπουλος
Ο 74χρονος Μεσσήνιος στην καταγωγή (έλκει την καταγωγή του από το Πλατύ Μεσσηνίας) εφοπλιστής, Περικλής Παναγόπουλος, θεωρείται και είναι ο «πατριάρχης της ελληνικής κρουαζιέρας» και γενικότερα της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας. Από το 1971, όταν και ίδρυσε τη δική του εταιρεία στον τομέα της κρουαζιέρας, τη Royal Cruise Line, με ένα νεότευκτο πλοίο, το «Golden Odyssey» βρίσκεται στο προσκήνιο της ελληνικής ναυσιπλοΐας. Είναι γεγονός αποδεκτό στους κύκλους των εφοπλιστών και των παραγόντων της ναυτιλιακής αγοράς ότι, με πρωτοποριακές κινήσεις για τα ελληνικά δεδομένα έφερε νέα «ήθη κι έθιμα» σ' έναν από τους πλέον νευραλγικούς τομείς της Ελληνικής Οικονομίας. Ο Περικλής Παναγόπουλος επί18 χρόνια με την εταιρεία του πραγματοποιούσε κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τη Σκανδιναβία. Όμως, ο έντονος διεθνής ανταγωνισμός και η ανεπάρκεια ασφαλιστικών δικλείδων προστασίας του ελληνικού τομέα της κρουαζιέρας προκάλεσαν πολλαπλά προβλήματα ανασφάλειας, αναγκάζοντας τον εφοπλιστή να στρέψει το επιχειρηματικό του ενδιαφέρον στην εσωτερική αγορά. Το 1989 αλλάζει ναυτική ρότα, καθώς πουλά την εταιρεία του και στρέφεται στην επιβατηγό ναυτιλία. Από το 1992, που ιδρύεται η εταιρεία «Επιχειρήσεις Αττικής», έως και προσφάτως ο Περικλής Παναγόπουλος κάνοντας τις σωστές επιχειρηματικές κινήσεις καταφέρνει να γίνει ο «ισχυρός άνδρας» της ελληνικής ακτοπλοΐας. Σταθμός η αγορά τον Αύγουστο του 1999 του 38,8% της εταιρείας «Γραμμές Στρίντζη», ποσοστό που αργότερα φθάνει το 48,8% και αλλαγή του εμπορικού σήματος και ονόματος της εταιρείας σε «Blue Star Ferries». Τον Ιούνιο του 2004 οι «Επιχειρήσεις Αττικής» ύστερα από έγκριση της Γενικής Συνέλευσης μετονομάζονται σε «Attica Group». Το Ιανουάριο του 2005 η «Attica Group» αποκτά ποσοστό 12,33% στην «Hellas Flying Dolphins» και τον Φεβρουάριο του 2005 αποκτά ποσοστό συμμετοχής 10,23% στις «Μινωικές Γραμμές», ποσοστό που αργότερα φτάνει το 11,61%. Τον Φεβρουάριο του 2006 προβαίνει στην πώληση του ποσοστού 12,33% στη «Hellenic Seaways», που είχε αποκτήσει έναν χρόνο νωρίτερα. Τον Φεβρουάριο του 2007 αυξάνει τη συμμετοχή στις «Μινωικές Γραμμές» σε 22,25% και τον Ιούνιο την πουλάει στον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη. Στις 13 Φεβρουαρίου του 2008 πουλάει την «Attica Group» στην εταιρεία «MIG» του Ανδρέα Βγενόπουλου.

«Συγκλονισμένη» η Ένωση Ακτοοπλόων
Έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση «χωρίς να παρατείνεται η αγωνία των ανθρώπων του Π. Παναγόπουλου και όλων μας» απευθύνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ). «Συγκλονισμένος» δηλώνει ο πρόεδρος, Απόστολος Βεντούρης, ο οποίος έθεσε εαυτόν στη διάθεση της οικογένειάς του για οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να επιστρέψει σώος και αβλαβής ο Π. Παναγόπουλος στους αγαπημένους του ανθρώπους.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Περικλής Παναγόπουλος είναι ένας σεβάσμιος άνθρωπος και πρωτοπόρος της ναυτιλίας, δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν, ενώ αντίθετα έχει βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας. Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ΕΕΑ είμαστε συγκλονισμένοι από το συμβάν αυτό, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις της υπόθεσης και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του κ. Περικλή Παναγόπουλου», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Διαβάστε Περισσότερα...

Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ - Επιδείνωση του καιρού από τα Δυτικά!

animated lightning




Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις άνεμους.
Οπως ανακοινώθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από απόψε το βράδυ θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και από τις πρωϊνές ώρες της Τετάρτης, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έντασης 8 με 9 Μποφόρ και τοπικά σήμερα στο Ιόνιο 10 Μποφόρ.
Υφεση του καιρού αναμένεται απο το απόγευμα της Τετάρτης και από τα δυτικά.



Διαβάστε Περισσότερα...

Πυρά στο νότιο Ισραήλ από την Ιορδανία










Ισραηλινή περίπολος δέχθηκε το πρωί πυρά από το ιορδανικό έδαφος κοντά σε σημείο διέλευσης στο νότιο Ισραήλ χωρίς να υπάρχουν θύματα.

«Μια περίπολος συνοριακών φρουρών κοντά στο σημείο διέλευσης Γιτζάκ Ράμπιν δέχτηκε πυρά αγνώστων από την Ιορδανία και απάντησε ανοίγοντας πυρ προς την κατεύθυνσή τους. Δεν είναι σαφές ποιοί ήταν οι ένοπλοι», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού και πρόσθεσε ότι η Ιορδανία δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό.
«Δεν γνωρίζουμε ότι ισραηλινή περίπολος δέχθηκε σήμερα το πρωί πυρά από το ιορδανικό έδαφος», δήλωσε ιορδανική πηγή που δεν κατονομάζεται , προσθέτοντας ότι «μερικές φορές κυνηγοί πυροβολούν στην περιοχή αυτή, χωρίς αυτό να συνιστά στρατιωτικό συμβάν».
Σημειώνεται πως τέτοια περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια μεταξύ των δύο χωρών που έχουν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία το 1994.

Τεθωρακισμένα εισβάλλουν στη Γάζα
Εν τω μεταξύ κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας με την αποστολή εφέδρων. Χερσαίες δυνάμεις έχουν προσεγγίσει ήδη πυκνοκατοικημένες περιοχές και καταυλισμούς.
Θωρακισμένα του ισραηλινού στρατού με την συνδρομή της αεροπορίας εισέβαλαν τη νύχτα σε τρεις συνοικίες της Γάζας, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Τα άρματα προχώρησαν βαθιά μέσα στις συνοικίες Ταλ αλ-Χάουα, σεϊχ Αζλιν και Ζεϊτούν, στην περιφέρεια της πόλης. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης. Σφοδρές μάχες διεξήχθησαν επίσης στις κοινότητες Μπεϊτ Λάχια και Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της πόλης της Γάζας.
Παλαιστίνιοι μαχητές απάντησαν στους βομβαρδισμούς εκτοξεύοντας όλμους αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι έγιναν μάχες σε πολλές συνοικίες της πόλης, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Χιλιάδες οικογένειες έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής την περιοχή.

Σε αδιέξοδο οι διπλωματικές προσπάθειες εκεχειρίας

Να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα απαίτησε από το Ισραήλ και τη Χαμάς ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.
Το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά ανηλεώς τη Γάζα όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις με παλαιστινιακές ρουκέτες, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Η Χαμάς ετοιμάζεται να απορρίψει τις προτάσεις της Αιγύπτου για τον τερματισμό της επιχείρησης του Ισραήλ, αποκάλυψαν πολιτικές πηγές του Λιβάνου που πρόσκεινται στην ισλμαμιστική οργάνωση.
Έγκυρη πηγή δηλώνει πως η Χαμάς αντιτίθεται σε τρία βασικά σημεία της πρότασης, που έχουν επεξεργασθεί η Αίγυπτος και διεθνείς διπλωμάτες: «η Χαμάς απορρίπτει την μακρόχρονη εκεχειρία- οι Αιγύπτιοι μιλούν για 15 χρόνια- αντιτίθεται σε κάθε κατάπαυση του πυρός που δεν συνοδεύεται από άμεση αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τις νέες θέσεις που κατέλαβαν στη Γάζα, καθώς και στην παρουσία διεθνών παρατηρητών στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα».
Η ίδια πηγή τόνισε πως η Χαμάς επιθυμεί η όποια εκεχειρία να είναι βραχυπρόθεσμη και για μία συγκεκριμένη περίοδο, ενώ τα ισραηλινά στρατεύματα θα πρέπει να αποχωρήσουν την ίδια στιγμή που θα αρχίσει να εφαρμόζεται η κατάπαυση του πυρός.
Η οργάνωση είναι διαθέσιμη να συζητήσει τον μηχανισμό για το άνοιγμα των συνόρων με την Αίγυπτο στη Ράφα, αλλά δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί παρουσία διεθνών παρατηρητών στο σημείο.
Εν τω μεταξύ το ΣΑ του ΟΗΕ συνεδριάζει ξανά σήμερα για να εξετάσει την κατάσταση στη Γάζα, ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές.
Ο πρεσβευτής της Λιβύης στον ΟΗΕ Αχμέντ Γκεμπρίλ δήλωσε πως το ΣΑ θα συνεδριάσει στις 10.00 (17.00, ώρα Ελλάδος).

Πεντάγωνο: Αναβάλλεται η μεταφορά πολεμοφοδίων μέσω Αστακού

Η σχεδιαζόμενη μεταφορά πολεμοφοδίων του αμερικανικού στρατού σε μια αποθήκη των ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσω ελληνικού λιμανιού αναβλήθηκε λόγω των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο
Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση Θαλασσίων Μεταφορών (MSC) του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού προκήρυξε διαγωνισμό στις 31 Δεκεμβρίου για τη μεταφορά 325 κοντέινερ με πολεμοφόδια, σε δύο φάσεις, από το λιμάνι του Αστακού με προορισμό το Ασντόντ του Ισραήλ.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντισμήναρχος Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε ότι η αμερικανική πλευρά εξέταζε ως πιθανή τοποθεσία για τη μεταφορά των πυρομαχικών από ένα μεγαλύτερο πλοίο που θα ερχόταν από τις ΗΠΑ το ελληνικό λιμάνι του Αστακού. Το αίτημα όμως προς τους ναυλωτές αποσύρθηκε για λόγους ασφαλείας, επειδή ο τελικός προορισμός του φορτίου, η πόλη Ασντόντ, βρίσκεται κοντά στη Γάζα.
«Η αποστολή (...) μέσω του ελληνικού λιμένος του Αστακού δεν θα γίνει. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αποστολή πολεμοφοδίων αναβλήθηκε και η EUCOM (η αμερικανική Διοίκηση στην Ευρώπη) εξετάζει τις κατάλληλες ενέργειες για την παράδοση των αντικειμένων στην αμερικανική αποθήκη στο Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορώ να παράσχω πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα ή την πιθανή διαδρομή, για προφανείς λόγους ασφαλείας της επιχείρησης», πρόσθεσε.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο


Διαβάστε Περισσότερα...

Άνοιξαν οι στρόφιγγες με το φυσικό αέριο - Ξεκίνησε η τροφοδοσία της Ευρώπης μέσω Ουκρανίας.














Η ρωσική εταιρεία Gazprom έδωσε εντολή για την επανάληψη της τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας λίγη ώρα μετά τις 09.00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, αξιωματούχος της Gazprom έδωσε εντολή για την επανάληψη της αποστολής φυσικού αερίου προς την Τουρκία, τις χώρες των Βαλκανίων και τη Μολδαβία.
«Ελαβα την εντολή, την θέτουμε τώρα σε εφαρμογή», απάντησε τεχνικός της Gazprom στον σταθμό της Σούντια (δυτική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία).
Πηγή της Gazprom επιβεβαίωσε την πληροφορία λίγα λεπτά αργότερα: «ξεκίνησε».
Στην Ουκρανία το ρωσικό φυσικό αέριο
Το ρωσικό φυσικό αέριο που προορίζεται για την Ευρώπη "έφθασε ήδη στην Ουκρανία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της Gazprom.
Η Gazprom θα τροφοδοτήσει με 76,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως τους αγωγούς που εξάγουν το ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη, ποσότητα σημαντικά μικρότερη από τα 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα που ελάμβανε καθημερινά η Ευρώπη πριν από την 1η Ιανουαρίου και την έναρξη της κρίσης.
Ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ είχε δηλώσει χθες το βράδυ ότι η εταιρεία θα δοκιμάσει το σύστημα διέλευσης του φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους.
Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "χαιρέτισε" την ανακοίνωση της επανάληψης της ροής του φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι οι παρατηρητές την παρακολουθούν επιτόπου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαπραγματεύθηκε μαζί με την τσεχική προεδρία με τη Ρωσία και την Ουκρανία την επανάληψη της τροφοδοσίας της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο "χαιρετίζει την ανακοίνωση από τη Ρωσία της ροής του φυσικού αερίου στους αγωγούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος Φεράν Ταραντέλας.
"Απευθύνουμε έκκληση στην καλή θέληση των δύο πλευρών, οι οποίες κατέστησαν δυνατή αυτήν την συμφωνία να επιλύσουν τα προβλήματα που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα και να καταλήξουν σε μια διαρκή λύση η οποία θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στις ενεργειακές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία", δήλωσε ο εκπρόσωπος.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ






Στις 6 Φεβρουαρίου προγραμμα- τίζει ο ΟΤΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, να καλέσει εκ νέου την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με θέματα την αλλαγή του καταστατικού και την προσαρμογή του με βάση τη συμφωνία Δημοσίου - Deutsche Telekom καθώς και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η γενική αυτή συνέλευση είχε προγραμματιστεί για τις 8 Ιανουαρίου ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της απεργίας που έκαναν τα σωματεία και του αποκλεισμού του διοικητικού Μεγάρου από συνδικαλιστές.

Το γεγονός πάντως αυτό φαίνεται να βόλεψε τον νέο υπουργό Οικονομίας ο οποίος τώρα έχει στη διάθεσή του το χρόνο για να επιλέξει τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ.
Εκτιμάται ότι ακόμα και αν δεν είχε εμποδιστεί η συνέλευση από τους συνδικαλιστές θα αναβαλλόταν καθώς οι προτάσεις για τα μέλη του συμβουλίου που ορίζει το Δημόσιο είχαν γίνει από τον προηγούμενο υπουργό Οικονομίας.

Η επίσημη ανακοίνωση για την μέρα και τον τόπο που θα γίνει η συνέλευση αναμένεται σύντομα από τον Οργανισμό.


"ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΟΤΕ!!!"

Μετά την κατάπτυστη και αναιτιολόγητη επιχειρησιακά απόφαση της Διοίκησης για κλείσιμο 122 καταστημάτων, πλέον των 38 που είχαν κλείσει το Νοέμβριο του 2008, σε όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογός μας εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του, προχώρησε από τη Δευτέρα 5-1-2009 στο κλείσιμο της Δ/νσης Δικτύου Καταστημάτων. Είναι ολοφάνερο ότι η Διοίκηση Βουρλούμη καταβάλλει κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των καταστημάτων Γερμανός για να δικαιολογήσει το σκάνδαλο της εξαγοράς τους αλλά αυτό δεν αφορά ούτε τους πολίτες που μένουν χωρίς εξυπηρέτηση, ούτε τους εργαζόμενους που οδηγούνται στην ανασφάλεια.
Η ΕΕ του Συλλόγου μας στη συνεδρίασή της την Παρασκευή 9-1-2009 αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η παράταξη της ΔΑΚΕ) τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας έως ότου η Διοίκηση του ΟΤΕ προσέλθει σε διάλογο με την ΟΜΕ-ΟΤΕ και το Σύλλογό μας με κύριο αίτημα την άμεση αναστολή της απόφασης κλεισίματος των καταστημάτων και την επανεξέταση όλων των κριτηρίων αξιολόγησης καθώς και την εξεύρεση λύσεων αποτελεσματικής λειτουργίας τους. Παράλληλα απαιτούμε την άμεση έναρξη διαλόγου για όλα τα θέματα – για τα οποία έχουμε καταθέσει από πολύ καιρό τεκμηριωμένες προτάσεις – που αφορούν τη λειτουργία του Δικτύου Καταστημάτων του ΟΤΕ ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια κάποιων για κλείσιμο και άλλων Καταστημάτων στο εγγύς μέλλον.
Η Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων αν πραγματικά – όπως επικαλείται – ενδιαφερόταν για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των Καταστημάτων του ΟΤΕ θα φρόντιζε να υπάρχει ενιαία πολιτική προσφορών και εφοδιασμού σε εξοπλισμό ΟΛΩΝ των Καταστημάτων του Ομίλου, να υπάρχει στα Καταστήματα το αναγκαίο και ικανό με συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση προσωπικό, να υπάρχουν συμφωνημένοι σ΄ όλα τα επίπεδα στόχοι πωλήσεων, να μειωθούν οι ουρές στα Ταμεία, να εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κλπ.
Αντί γι αυτά ο Προϊστάμενος της Δ/νσης, επειδή δεν είναι υπάλληλος του ΟΤΕ, αρέσκεται να ακούει ότι όλα είναι καλά και αρνείται να επικοινωνήσει με τους Προϊσταμένους και το προσωπικό των Καταστημάτων – όπως και εμείς του το προτείναμε – προφανώς γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια για τα προβλήματα που υπάρχουν. Παράλληλα νοικιάζονται καταστήματα με υπερβολικά ενοίκια (π.χ. Κυψέλη – Μοσχάτο – Αμπελόκηποι) και μετά από λίγο καιρό τα κλείνουν ή κλείνουν κάποια γειτονικά που στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια (π.χ. Πανόρμου) με θετικά αποτελέσματα και καλύτερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής.
Επανειλημμένως ζητήσαμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα στο Δίκτυο Πωλήσεων αλλά δυστυχώς η Διοίκηση περί άλλων τύρβαζε. Καλούμε τη Διοίκηση την ύστατη τούτη ώρα να συνειδητοποιήσει το έγκλημα που διαπράττει σε βάρος της Εταιρείας, των πελατών του ΟΤΕ και των εργαζομένων και να ανταποκριθεί στο διάλογο που ζητάμε.
Καλούμε το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικό μέτοχο να ακούσει τις φωνές απ’ όλη την Ελλάδα (Βουλευτές όλων των Κομμάτων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς κλπ) και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Επιχείρηση, τους Έλληνες πολίτες και τους εργαζόμενους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ Ο ΟΤΕ !!!

Π.Α.Σ.Ε.-ΟΤΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Οι αποζημιώσεις της New York Life


Δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος για την μελέτη του Ελληνισμού στον Πόντο και την Μικρά Ασία, στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στο Brookline, MA, έδωσε η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία New York Life, προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.


Την επιταγή έδωσε προσωπικά στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, την Παρασκευή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ted Matthas, σε επίσκεψή του στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Τον συνόδευαν διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.Η χρηματική προσφορά έγινε στο πλαίσιο των αποζημιώσεων που ανακοίνωσε η New York Life, για τα ασφαλιστήρια κληρονόμων Ελλήνων που ζούσαν στην Τουρκία πριν το 1915.


Το πρόγραμμα προσέγγισης και αποζημίωσης της New York Life Insurance Company αφορά σε περίπου 1.000 ασφαλιστήρια συμβολαίων ζωής που εκδόθηκαν σε Έλληνες στην Τουρκία (τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία) πριν το 1915.


H διαδικασία υποβολής αιτήματος περιγράφεται στην ιστοσελίδα: www.greekinsuranceclaims.com.


Η διαδικασία προβλέπει την υποβολή του συμπληρωμένου εντύπου και αποδεικτικά στοιχεία για την συγγένεια με τα ονόματα που αναφέρονται στον κατάλογο.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 28 Φεβρουαρίου 2009.


Η συνολική αξία του εθελοντικού προγράμματος ανέρχεται σε 12-15 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων διαχείρισης και των λοιπών εξόδων.


Νωρίτερα η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία την καταβολή παροχών στους κληρονόμους των 2.300 Αρμενίων ασφαλισμένων.


Το εθελοντικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για το θέμα των αρμενικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένου του πολλαπλασιασμού του ποσού της αρχικής ονομαστικής αξίας επί 10 φορές για εκείνους που μπορούν να καταδείξουν ότι είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι των προϊόντων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της New York Life εξέφρασε ικανοποίηση για την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

«Η εταιρεία μας έχει μία μακρά ιστορία υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς. Εχουμε αποδείξει πως τηρούμε όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει στο παρελθόν κι εργαζόμαστε σκληρά για να το επιτύχουμε. Η σημερινή περίπτωση είναι για μας ένα ιδιαίτερο παράδειγμα των προσπαθειών μας να επιστρέψουμε στην ιστορία μας, και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να βοηθήσουμε σ' αυτή την μεγάλη τραγωδία του Ελληνισμού. Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία που είχαμε με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, ως μέρος της κληρονομιάς της εταιρείας μας για να προχωρήσουμε».


Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την New York Life, για την τεράστια πρωτοβουλία που ανέλαβε να τιμήσει τα συμβόλαια που έκανε στη διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου, αρχικά με την Αρμενική κοινότητα και τώρα με την Ελληνική.

Ο κ. Δημήτριος είπε πως τα χρήματα της δωρεάς προς την ιερά Αρχιεπισκοπή θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση και ενδυνάμωση των σπουδών γύρω από τη μελέτη του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό γεγονός και μία γενναιόδωρη προσφορά από μία επιχείρηση, για την οποία είμαστε ευγνώμονες», κατέληξε.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13.......... ΓΚΡΡΡΡ!!!!!!!!!






Προλήψεις και δεισιδαιμονίες που συσσωρεύτηκαν με το πέρας των αιώνων στη σύγχρονη εποχή, χαρακτήρισαν την Τρίτη (ή την Παρασκευή) ως μαύρες ημέρες.

Για τους μεν Έλληνες και Ισπανούς «μαύρη» μέρα θεωρείται η Τρίτη, για τους υπόλοιπους δε, η Παρασκευή!
Το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός σε όλους τους λαούς.

Από πού όμως προέρχονται οι προλήψεις γι αυτές τις αποφράδες ημέρες;

Κατά την ελληνική παράδοση η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη καθώς είναι η μέρα που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των στρατευμάτων του Μωάμεθ του Πορθητή (Τρίτη 29 Μαΐου 1453).
Έκτοτε γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες. Ήταν ένας τρόπος για να μη λησμονήσουμε ως έθνος τη μελανή εκείνη μέρα της ελληνικής ιστορίας.

Η κακοτυχία της Παρασκευής είναι μια ξενόφερτη για τον λαό μας δεισιδαιμονία καθώς δεν προσιδιάζει με την ελληνική παράδοση και ιστορία.
Προέρχεται ίσως από την ημέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307 (να και το 13!), από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας. Επιπλέον λέγεται πως ήταν μέρα Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από τον Παράδεισο, Παρασκευή όταν η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου αφάνισε τα μιασματικά όντα της γης και, η μέρα που ο Χριστός σταυρώθηκε ήταν σίγουρα Παρασκευή.

Ο αριθμός 13 λογίζεται ως γρουσούζικος από την πρώιμη αρχαιότητα, ο οποίος συνδυάστηκε αργότερα με τις αποφράδες ημέρες (Τρίτη και Παρασκευή) και γεννήθηκαν σωρεία προλήψεων που «ταλανίζουν» το νου μας ως σήμερα.

Οι σχετικές με το 13 προλήψεις δημιουργήθηκαν με την ανακάλυψη του δωδεκαδικού συστήματος, σύμφωνα με το οποίο το 12 είναι ο τέλειος αριθμός:
12 οι ώρες της μέρας και της νύχτας, 12 οι μήνες, τα ζώδια, 12 και οι άθλοι του Ηρακλή!
Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σ' αυτό το "ιερό" 12 σχηματιζόταν η αρχή ενός νέου κύκλου. Το συμβολικό αυτό άλμα προς το καινούριο «άγνωστο», που αντιπροσώπευε ο αριθμός 13, προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να του αποδίδουν ευθύνες για τα ατυχή συμβάντα.

Ο Φίλιππος Β' της Μακεδονίας λέγεται πως πέθανε αφότου τοποθέτησε το άγαλμά του δίπλα σε αυτά των δώδεκα θεών του Ολύμπου.

Σύμφωνα με τις χριστιανικές θεωρίες στο μυστικό δείπνο παρίστανται 12 μαθητές και ο 13ος συνδαιτυμόνας ήταν ο Ιησούς. (Και τον Ιησού να μετρούσαμε ως πρώτο, ο 13ος θα ήταν ο Ιούδας..).

Το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στο θηρίο και τον Αντίχριστο, τα δύο δημιουργήματα του Διαβόλου.

Ο αριθμός 13 φιγουράρει στην πιο κακότυχη κάρτα των Ταρό, τον θάνατο.

Γενικότερα, το δεκατρία μπορεί να θεωρείται "κακός" αριθμός απλά επειδή είναι μία μονάδα πάνω απ' το δώδεκα το οποίο είναι δημοφιλές σε πολλούς πολιτισμούς. Όταν μία ομάδα δεκατριών αντικειμένων διαιρεθεί στα δύο, στα τρία, στα τέσσερα ή στα έξι, πάντα ένα αντικείμενο περισσεύει. Το "κακό"!...

Τρίτη και 13 του μήνα σήμερα και ο λαός μας, έχει αρκετές προλήψεις, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, χωρίς ωστόσο κανένας να νοιάζεται για εγκυρότητα καθώς και τη σοβαρότητά τους.

Οι 10 γνωστότερες από αυτές είναι:

- Αν δεις μαύρη γάτα στο δρόμο, είναι γρουσουζιά
- Αν ένα σκύλος σε ακολουθήσει μέχρι το σπίτι σου, θα έχεις καλή τύχη
- Αν βρεις στο δρόμο χρήματα, θα κερδίσεις χρήματα στη δουλειά σου
- Όταν ένα παιδί βγάζει δόντια, θα πρέπει να τα πετάξει στα κεραμίδια, ώστε τα νέα δόντια να είναι γερά
- Το πέταλο αλόγου φέρνει οικονομική ανάταση
- Αν σπάσεις καθρέφτη, θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά
- Όταν δεις αστέρι να πέφτει από τον ουρανό, η ευχή που θα κάνεις θα γίνει πραγματικότητα
- Ο ιστός αράχνης στις γωνίες του σπιτιού, αλλά και το σκόρδο, φέρνει καλή τύχη
- Είναι γρουσουζιά να περνάς κάτω από σκάλα ή να αφήνεις τα παπούτσια σου ανάποδα
- Για να στεριώσει το σπίτι που χτίζεις, πρέπει να σφαχτεί ένας κόκορας στα θεμέλια
- Όταν αφήνεις τις ντουλάπες του σπιτιού ανοιχτές, ευνοείς τις κακές γλώσσες


Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προλήψεις που περιλαμβάνονται στη λαογραφία μας.
Πολλοί τις πιστεύουν, ενώ άλλοι, πάλι, όχι. Και όχι μόνο δεν τις πιστεύουν, αλλά γελούν και μόνο ακούγοντας ή διαβάζοντάς τες...




Εμείς να σας ευχηθούμε να έχετε μιά πραγματικά καλή μέρα!!!!!!!!!!










Διαβάστε Περισσότερα...