Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Μια χαρά... η Φανή και ο Τάκης!!!...





Μια χαρά είναι η Φανή και ο Τάκης, οι δύο θαλάσσιες χελώνες που την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν μπλεγμένες σε πετονιά από παραγάδι και πολύτραυματισμένες στα πτερύγια και το πλάστρον.
Όπως, από τότε έχουμε γράψει, με μια συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης, από τον Σύλλογο «Αρχέλων» και τον Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας, στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας, οι δύο χελώνες ελευθερώθηκαν και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εστάλησαν για την περίθαλψή τους στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής.

Όπως είπε η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Προγράμματος Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου του Συλλόγου «Αρχέλων», Νίκη Διόγου, οι δύο χελώνες ξεπέρασαν τα προβλήματα των τραυματισμών και είναι μια χαρά...


Διαβάστε Περισσότερα...

Δηλώσεις Βασίλη Γκαγκάτση μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία της ΕΠΟ...


Αμέσως μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ, ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Θέλω να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου και όλο το ψηφοδέλτιο. Αυτή η στήριξη αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών των τελευταίων οκτώ ετών για να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Εχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου και είμαστε έτοιμοι για νέα. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου με γεμίζει υποχρεώσεις για το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε με σκέψεις και νέα οράματα, τα οποία θα ανακοινώσουμε σε συνέντευξη Τύπου την προσεχή εβδομάδα, οπότε και θα συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ. Αφουγκραζόμαστε τους φιλάθλους και τις ομάδες για να γίνει ακόμα ένα βήμα παραπάνω. Εχουμε προχωρήσει σε σημαντικές τομές αυτή την οκταετία, με σημαντικότερη το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς επίσης στις Εθνικές Ομάδες, στις υποδομές, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και σε υγειονομικά θέματα. Θέλουμε η Πολιτεία να βοηθήσει το ποδόσφαιρο, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου».




Διαβάστε Περισσότερα...

Αποτελέσματα εκλογών ΕΠΟ...


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ για την προσεχή τετραετία.


Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης με 46 ψήφους σε σύνολο 47 ψηφισάντων (1 λευκό, 9 Ενώσεις δεν ψήφισαν, ενώ η ΕΠΣ Τρικάλων δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία).


Νέα τακτικά μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ εξελέγησαν με 46 ψήφους οι κ. Νικόλαος Ανασόπουλος, Γεώργιος Γκιρτζίκης, Ιωάννης Δεσύλλας, Ιωάννης Καλύβας, Γεώργιος Καραμελίδης, Ευάγγελος Μαζαράκης, Βασίλειος Μάντζιος, Ιωάννης Οικονομίδης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Νικόλαος Προύντζος, Χρήστος Σάββας, Γεώργιος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλειος Χατζηαποστόλου (45 ψήφοι).

Μία ψήφο έλαβε ο κ. Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης.

Πρώτος αναπληρωματικός εξελέγη ο κ. Δημήτριος Κουτρουμάνος με 42 ψήφους και ακολούθησαν οι κ. Εμμανουήλ Σταυρακάκης (41), Σπυρίδων Τατσιόπουλος (40), Ιωάννης Παπακωνσταντίνου (39), Κωνσταντίνος Μαρίνος (39), Δαμιανός Γαβριηλίδης (37), Γεώργιος Βοζικάκης (36), Βασίλειος Αδρακτάς (35).

Σε τακτικά μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής αναδείχτηκαν, με 44 ψήφους, οι κ. Αντώνιος Ακτσιάλης, Θεμιστοκλής Δογαντζής, Χαρίτος Τασιούδης και αναπληρωματικό ο κ. Ευγένιος Βασιελείου.


Διαβάστε Περισσότερα...

Πεντακάθαρος ο Μεσσηνιακός κόλπος!



Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν τα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου, ύστερα και από τις διαπιστώσεις που παρουσίασε η επιστημονική ερευνητική ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).


Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα πάνω στο ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίον», το οποίο βρέθηκε στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Οι τοπικοί Φορείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις έρευνες που το ΕΛΚΕΘΕ πραγματοποιεί στον Μεσσηνιακό κόλπο και τις δυτικές ακτές του Νομού Μεσσηνίας, καθώς επίσης και για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των ερευνών αυτών.

Αρκετές παρουσίες εκπροσώπων Φορέων
Το παρόν στην ενημέρωση αυτή έδωσαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο λιμενάρχης Μεσσηνίας Αριστοτέλης Σαλβάνος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Δημήτρης Κουσελάς, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, οι αντινομάρχες Στάθης Αναστασόπουλος, Αθανάσιος Σαμέλης και Άγγελος Κωτσιόπουλος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος και Λεύκτρου Γιάννης Μαραμπέας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νικόλαος Τζάννες, ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Καλαμάτας Στέφανος Κουνιάδος και πολλοί άλλοι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Νομού Μεσσηνίας.

Ο σκοπός του ΕΛΚΕΘΕ και οι δράσεις του
Σκοπός του ΕΛΚΕΘΕ είναι η διεξαγωγή επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, η πειραματική ανάπτυξη κι επίδειξη, η διάδοση κι εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας, ιδιαίτερα στους τομείς της μελέτης και προστασίας της υδρόσφαιρας, των οργανισμών της, των ορίων της με την ατμόσφαιρα, την ακτή και τον βυθό, των φυσικών, χημικών, βιολογικών και γεωλογικών συνθηκών, που επικρατούν και διέπουν τα παραπάνω συστήματα.

Διημερίδα την άνοιξη του 2009 στην Καλαμάτα
Εισαγωγικά, πριν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, Γεώργιος Χρόνης, καθώς και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, Ευστάθιος Μπαλόπουλος. Αναφέρθηκαν περισσότερο στη λειτουργία του ΕΛΚΕΘΕ, την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί από το ΕΛΚΕΘΕ, τη Νομαρχία Μεσσηνίας, την ΤΕΔΚ Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας και το ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ. Επίσης, ο κ. Μπαλόπουλος υποσχέθηκε πώς την άνοιξη του 2009 θα πραγματοποιηθεί μια διημερίδα στη Καλαμάτα, στην οποία θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής καταγραφής δεδομένων για τον Μεσσηνιακό κόλπο και τις δυτικές ακτές του Νομού Μεσσηνίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας
Όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα, τα οποία παρουσίασε η υπεύθυνη της επιστημονικής ομάδας που μελετά τον Μεσσηνιακό κόλπο, κα Παυλίδου, η ποιότητα στα δείγματα νερού, όσο και ιζημάτων, από 18 συνολικά σταθμούς δειγματοληψίας, αποδεικνύουν ότι, η ποιότητα είναι από αρκετά καλή έως υψηλή και χωρίς ιδιαίτερη ανθρωπογενή επιβάρυνση.

«Αγκάθι» ο Βιολογικός Καθαρισμός της Καλαμάτας
Η κα Παυλίδου υπογράμμισε πάντως ότι, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις εκβολές του Παμίσου, καθώς και στο σημείο του αγωγού του Βιολογικού Καθαρισμού. Ιδιαίτερα στο δείγμα ιζήματος στον αγωγό του Βιολογικού Καθαρισμού βρέθηκαν οργανικές ενώσεις, που αποδεικνύουν ανθρωπογενή παρέμβαση.
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να τραγικοποιούνται τα πράγματα, καθώς, η όποια μόλυνση, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως παρουσιάστηκε και σε χάρτη σύγκρισης, είναι σε αρκετά μικρό βαθμό κι ελεγχόμενη.

«Ανάγκη εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Καθαρισμού»
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας αυτό που κατά καιρούς έχει επισημάνει δημόσια: «Αν ένα έργο πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, είναι η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού σε τριτοβάθμιο».

«Να αξιοποιηθούν τα στοιχεία»
Ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ώστε να γίνουν εργαλείο πίεσης για να γίνουν Βιολογικοί Καθαρισμοί υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας. Επίσης έκρινε αναγκαίο να μην εφυσηχαστούν με τα αποτελέσματα, τα οποία κρίνονται ως ικανοποιητικά, καθώς τόνισε: «Το ότι δεν έχουμε προβλήματα δεν σημαίνει ότι, πρέπει να εφυσηχαστούμε. Τώρα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη για την ανάπτυξη της έρευνας, ώστε να διασφαλισθεί αυτό το υψηλό επίπεδο ποιότητας, που παρουσιάζεται».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Πέφτει η τιμή του λαδιού...



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σε χαμηλότερα επίπεδα βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο, καθώς μετά το «φράγμα» των 2,70 ευρώ το κιλό, έσπασε και το «φράγμα» των 2,50 ευρώ!


Αρκετές Ελαιοκομικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις προσανατολίζονται τώρα σε αγορές από τους παραγωγούς μέλη τους με προκαταβολές και ανοικτές τιμές, ενώ τα αποθέματα από την περυσινή σοδειά εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.Τιμές κάτω των 2,50 ευρώ το κιλό για τα περυσινά λάδια διαμορφώθηκαν στη Μεσσηνία, με αποτέλεσμα η τοπική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών να αποφασίσει να αγοράζει ελαιόλαδο από τους παραγωγούς ανάλογα με τις ποσότητες που διαθέτει στην αγορά και σε τιμές ακόμα και κάτω των 2,50 ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των λαδιών, λόγω της μακρόχρονης παραμονής τους σε δεξαμενές των ελαιοπαραγωγών. Στα 2,58 ευρώ το κιλό για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας μέχρι 3 γραμμές και στα 2,35 ευρώ το κιλό για τον άσο αγοράζει αυτή τη στιγμή λάδια η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου από τους παραγωγούς μέλη της, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω συμπίεσης των τιμών ανάλογα με τις τάσεις της αγοράς, αν και πρόθεσή της είναι να διατηρήσει τις τιμές παραγωγού σε αυτά τουλάχιστον τα επίπεδα. Στα επίπεδα των 2,50 έως 2,60 ευρώ το κιλό διαμορφώνονται οι τιμές στην Κρήτη, καθώς η ΕΑΣ Ηρακλείου που μέχρι πρότινος έδινε τιμή 2,75 ευρώ το κιλό, μείωσε τις τιμές της για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (μέχρι 3 γραμμές) στα 2,60 ευρώ. Όσον αφορά τώρα στις άλλες χώρες της Ε.Ε., η κατάσταση που επικρατεί είναι παρόμοια Το ιταλικό εμπόριο πιέζει τις τιμές, οι οποίες αυτήν τη στιγμή κυμαίνονται στα επίπεδα των 2,68 ευρώ το κιλό για λάδι παραδοτέο στην Ιταλία (εξαιρετικό παρθένο οξύτητας μέχρι 3 γραμμές και καλούς δείκτες Κ), ενώ για τα πεντάρια ελληνικά λαμπάντε ελαιόλαδα οι Ιταλοί προσφέρουν τιμές CIF κάτω από τα 2,15 ευρώ το κιλό. Την ίδια στιγμή πίεση ασκείται και στις τιμές παραγωγού στην Ισπανία, οι οποίες διαμορφώνονται στα 2,30 ευρώ το κιλό για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, στα 2,20 για τα παρθένα και κάτω από τα 2,20 ευρώ το κιλό για τους βιομηχανικούς άσους. Οι νέες πιέσεις στις τιμές αιτιολογούνται από αναλυτές της αγοράς ως απόρροια των υψηλών αποθεμάτων που διατηρούν οι Ισπανοί, αλλά και των σχετικά υψηλών αποθεμάτων σε Ιταλία και Ελλάδα (αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας τα αποθέματα από την περυσινή σοδειά εκτιμώνται σε 30.000 έως 35.000 τόνους).Παράλληλα, το «κάθισμα» της αγοράς ελαιολάδου αποδίδεται και σε δύο άλλους λόγους: Πρώτον στην αναμενόμενη καλή νέα σοδειά, που εκτιμάται ότι θα έχουν τόσο η Ισπανία και η Ιταλία, όσο και η χώρα μας και δεύτερον στην αισθητή κάμψη της κατανάλωσης ελαιολάδου στην ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά, λόγω της οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, στην Ιταλία το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους η τυποποίηση ελαιολάδου μειώθηκε κατά 20% περίπου, καθώς οι καταναλωτές στις βόρειες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής έχουν μειώσει τις αγορές τους σε ελαιόλαδο, που γι’ αυτούς θεωρείται ως προϊόν πολυτελείας, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης…


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: «Δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών των Φιλιατρών»


O Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών απευθυνόμενος προς την ΕΑΣ Μεσσηνίας δήλωσε πως η ΕΑΣ Μεσσηνίας δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών και ζητεί να καθαριστεί και να γίνει παραγωγικός ο χώρος του παλαιού ελαιοτριβείου του ΕΑΣ στα Φιλιατρά.

Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:


«Επειδή η ελαιοσυγκομιδή πλησιάζει σας υπενθυμίζουμε ότι στα Φιλιατρά υπάρχουν οι πλέον σύγχρονες αποθήκες - δεξαμενές ελαιολάδου στη Μεσσηνία, τις οποίες δυστυχώς τις έχετε καταργήσει. Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε δεν το αναφέρουμε για την ώρα, πάντως τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας δεν τα εξυπηρετείτε. Σας προτρέπουμε να λειτουργήσετε τις αποθήκες με την έναρξη της συγκομιδής και όχι να μας στέλνετε σε περιοχές που έχουν μικρή παραγωγή, κατάσταση αντιοικονομική και ασύμφορη. Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν αποφάσεις της Ε.Ε. για το λάδι η θέση μας είναι ότι αγνά και παραδοσιακά προϊόντα δεν πρέπει να νοθεύονται. Η ανοχή αυτών των πολιτικών και η αδράνεια όλων για το ζήτημα αυτό συμφέρει όλους εκτός από τους ελαιοπαραγωγούς.


Πληροφορηθήκαμε ότι το παλαιό ελαιοτριβείο της ΕΑΣ στα Φιλιατρά έχει γίνει χώρος αποθήκευσης ληγμένων και απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, που προέρχονται από όλη τη Μεσσηνία. Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία και δίπλα στο Λύκειο - Γυμνάσιο όπως και στο 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και περικλείεται από κατοικίες και τα δυο ενεργά Πνευματικά Κέντρα της πόλης μας. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή του χωρίς φυσικά να επιβαρυνθούν άλλες περιοχές.

Το ζήτημα αυτό να λυθεί χωρίς χρονοτριβή, γιατί θα αντιμετωπίσετε την οργή της πόλης των Φιλιατρών.

Ο σκοπός μας είναι να καθαριστεί ο χώρος και να γίνει παραγωγικός και όχι να πουληθεί».



Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Α.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΕΙ - ΕΣΤΙΑ...


ΕΡΩΤΗΣΗ

Με την έναρξη της νέας Ακαδημαϊκής χρονιάς γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα παράστασης σχετικά με τη μείωση των φοιτητών στο ΤΕΙ και με το τι φταίει τι έπρεπε να γίνει για την αναστροφή του κλίματος και δεν έγινε.
Δυστυχώς από τη συζήτηση απουσίασαν σημαντικές πλευρές που έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων σε συνδυασμό με το κόστος των σπουδών, κόστος ενοικίου, μετακίνησης, διατροφής κλπ.
Η ΝΑΣ ανοίγοντας αυτή την πλευρά θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η παρέμβαση των τοπικών φορέων γι’ αυτά τα ζητήματα και υπάρχουν ευθύνες για την καθυστέρηση λήψης μέτρων σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Ειδικότερα, είναι σκανδαλώδης η καθυστέρηση παράδοσης της φοιτητικής εστίας του ΤΕΙ και ενδεχομένως υπάρχει και σκοπιμότητα για να ενοικιάζονται τα διαμερίσματα.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο Κος Νομάρχης


Ποιες ενέργειες έγιναν και ποιες σκοπεύει να κάνει για
Την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση για χρήση της φοιτητικής εστίας του ΤΕΙ;
Την διαμόρφωση φτηνού εισιτηρίου τόσο στο αστικό, όσο και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ;
Γενικότερα για τη μείωση του κόστους διαβίωσης των σπουδαστών;
Θεωρούμε ότι το πρόβλημα αφορά το σύνολο των εργαζομένων του νομού γιατί ανάλογες με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές από άλλες περιοχές της χώρας είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Μεσσήνιοι φοιτητές στις άλλες περιοχές της χώρας.


ΟΙ Ν. Σ. ΤΗΣ ΝΑΣ

Α. ΔΑΜΑΛΑΣ
Ν. ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ παρέθεσε συνέντευξη τύπου με θέματα:


α)Τις εξελίξεις που αφορούν το θάνατο του Σύριου εργάτη στο Βασιλίτσι Κορώνης και τις αυθαιρεσίες στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.
β) Για την πανεξόρμηση με τον Ριζοσπάστη την Κυριακή 5 Οκτώβρη με τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

α) Νίκος Κουτουμάνος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 21/9/2008 στο Βασιλίτσι Κορώνης, σκοτώθηκε ο 28χρονος Σύριος εργάτης Faozo Waka, πέφτοντας σε ακάλυπτο φρεάτιο ανελκυστήρα.
Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, αλλά και το ταξικό συνδικάτο οικοδόμων, όπως και το ΠΑΜΕ, και η ΝΑΣ όπου οι Κομμουνιστές πρωτοστατούν, παρεμβήκαμε με τις εξής ενέργειες: Επισκεφθήκαμε επί τόπου το εργοτάξιο στο Βασιλίτσι, κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας και την Αστυνομία για την διαφαινόμενη προσπάθεια συγκάλυψης του εργοδοτικού εγκλήματος και των αυθαιρεσιών. Επισκευθήκαμε και ήρθαμε σε επαφή με την οικογένεια του νεκρού εργάτη και κατορθώσαμε να καλυφθούν τα έξοδα κηδείας από την εργοδοσία. Δώσαμε πλήρη δημοσιότητα για τις ενέργειές μας και καλέσαμε σε επαγρύπνηση τους εργαζόμενους.
Όταν στην πορεία διαπιστώσαμε και άλλες παρανομίες, παρεμβήκαμε και με γραπτή αναφορά μας στον Εισαγγελέα.

Έγινε φανερή η προσπάθεια συγκάλυψης του εργοδοτικού εγκλήματος και των παρανομιών, τόσο από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας η οποία χαρακτήρισε «απροσεξία» την πτώση του εργάτη στο ανοιχτό φρεάτιο, όσο και από την Επιθεώρηση Εργασίας που επέτρεψε, την επομένη κιόλας μέρα, τη συνέχιση των εργασιών στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, παρά το θανατηφόρο «ατύχημα», παρά την καταφανέστατη έλλειψη μέτρων ασφαλείας, παρά το ότι δούλευαν Κυριακάτικα, παρά το ότι η συγκεκριμένη οικοδομή, όπως αποδείχτηκε, δεν έχει ούτε την απαιτούμενη άδεια.
Η εντολή από το Νομάρχη στην πολεοδομία για αυτοψία δόθηκε καθυστερημένα, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, και τις ενέργειές μας να το φέρουμε και στο Ν.Σ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ
Και έχει παραλήπτες:
α)Την «οφ σορντ» εταιρία «Jaroside Limited» με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου(Πινδάρου 27) και εκπρόσωπό της στην Ελλάδα τον Καλτσίδη Φώτιο του Ηλία.
β) Τον υπεύθυνο Πολιτικό Μηχανικό Κοσμόπουλο Βασίλειο.
Υπάρχουν σοβαρές παρανομίες
Η άδεια αναφερόταν στην ανακατασκευή στέγης και κατασκευή πέργολας! Στην πραγματικότητα η «βίλα» ανακατασκευάστηκε απ’ την αρχή, με πλείστες προσθήκες που έφταναν μέχρι και στην κατασκευή μηχανισμού αφαλάτωσης!
Έχουν σοβαρότατες ευθύνες τα κόμματα ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, που δεν έχουν μέχρι τώρα βγάλει άχνα! Ούτε για το εργοδοτικό έγκλημα, ούτε για τις άλλες παρανομίες.
Τα στελέχη των κομμάτων αυτών στο Ν.Σ. όταν η ΝΑΣ έβαλε το ζήτημα, δεν τοποθετήθηκαν, ούτε μέσα στο ΝΣ, ούτε μετά.
Για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ίδια τη ζωή των εργατών (95 έχουν φτάσει οι νεκροί σε εργατικά «ατυχήματα») και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, και καλύπτει τις παρανομίες τους, το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει θέση αποκαλύπτοντας τη σύμπλευσή του.
Πολύ δε περισσότερο ο δήθεν αριστερός ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πετράκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του, λαλίστατος κατά τα άλλα για ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Κορώνης, έχει καταπιεί την γλώσσα του μπρος στα μεγάλα αφεντικά που κερδοφορούν σε βάρος της εργατικής τάξης. Τι έχει να πεί για τις παρανομίες του κ Κοσμόπουλου, που το κόμμα του στηρίζει στο Δήμο Καλαμάτας;
Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τα έργα και τις ημέρες των κομμάτων και να τα κρίνουν και με κριτήριο το αν είναι διατεθειμένα να αντιπαρατεθούν με την κερδοφορία του κεφαλαίου και την ασυδοσία των εργοδοτών και επομένως να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους. Να εγκαταλείψουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπηρετούν το κεφάλαιο. Καμιά εμπιστοσύνη στον ψευτοαριστερό ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση υπεράσπισης της ζωής τους και της ασφάλειάς τους μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και το ΚΚΕ να παλέψουν και για κατακτήσεις σήμερα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές αύριο, στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.
Μόνο αυτή η γραμμή αντεπίθεσης μπορεί να έχει αποτελέσματα και σήμερα όπως έδειξε η πείρα.

β) Δημήτρης Οικονομάκος, Μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.


Την Κυριακή 5 Οκτώβρη δημοσιεύονται μαζί με το Ριζοσπάστη οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο .
Επίσης την Κυριακή 19 Οκτώβρη δημοσιεύονται οι θέσεις του κόμματος για το Σοσιαλισμό.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 18-22 Φλεβάρη και έχει σαν σύνθημα «ΚΚΕ Ισχυρό- Συνέδριο Αντεπίθεσης».


Η Κομματική Οργάνωση Μεσσηνίας έχει βάλει σαν στόχο αυτές τις 2 Κυριακές να ξεπεράσει τον εαυτό της με το μεγαλύτερο αριθμό φύλλων που έχει διακινήσει ποτέ από το 1991. Ο στόχος είναι 1500 φύλλα. Είμαστε σε θέση να το πετύχουμε αυτό γιατί και πείρα έχουμε αλλά και γνωρίζουμε τις διεργασίες που γίνονται στο λαό και τη νεολαία του νόμου. Θέλουμε να φτάσουμε στους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ μαζικά αλλά κυρίως να απευθυνθούμε στο δυσαρεστημένο κόσμο της Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπει προκοπή με αυτά τα κόμματα αλλά δεν κάνει το βήμα προς το ΚΚΕ. Αυτός ο κόσμος μέσα από τις θέσεις για το Συνέδριο μπορεί να γνωρίσει την πραγματική πρόταση του ΚΚΕ και όχι αυτή που του παρουσιάζουνε τα ΜΜΕ και άλλα στηρίγματα του συστήματος.
Επίσης, οι θέσεις είναι ευκαιρία να συναντηθούμε με ανθρώπους που για τον ένα ή τον άλλο λόγο έφυγαν από το κόμμα, με προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες για το κόμμα, το κίνημα και τι δρόμο θα τραβήξει η Ελλάδα.
Ο στόχος είναι φιλόδοξος αλλά και ρεαλιστικός γι΄αυτό και πιστεύουμε πως η δουλειά μας για το 18ο Συνέδριο θα βρει ανταπόκριση από την εργατικά τάξη , τα λαϊκά στρώματα και θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για την επίτευξη του στόχους, το σοσιαλισμό.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΕΡΙΕΡΓΗ (ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ;;;...) ΣΙΩΠΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ!!! ΘΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΝ "ΑΜΑΧΗΤΙ";;;...



Αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η περίεργη (και ύποπτη;;;...), "εκκωφαντική" σιωπή που επικρατεί στα Φιλιατρά σχετικά με την μεταφορά εκεί όλου του σκουπιδαριού σχεδόν όλης της Τριφυλίας!!!...


Και το γράφουμε αυτό, γιατί όσο προοδευτικοί και αν είναι, όσο φιλότιμοι, όσο εξυπηρετικοί, όλο και κάτι θα γινόταν έστω, αφού τους τα φορτώνουν να πάρουν κανένα αντάλλαγμα από τη μία και από την άλλη να δείξουν και κάποια αντίσταση και αντίθεση, έστω και σικέ, για να φανεί ότι τέλος πάντως δεν είναι από αυτούς που σκύβουν το κεφάλι και στις καρπαζιές λένε και ευχαριστώ...


Εδώ και μέρες, μετά τη σύσκεψη στην Τρίπολη, για το τη διαχείριση των σκουπιδιών, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο, έχει γίνει γνωστό ότι από την δική μας σκουπιδο-ενότητα, της Τριφυλίας, τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στα Φιλιατρά που θα εγκατασταθεί παλετοποιητής και μετά την παλετοποίηση θα εναποτίθενται εκεί, στον ίδιο χώρο... και στα Φιλιατρά, ούτε κουβέντα, ούτε λέξη, κιχχχχ!!!...


Περίεργα πράγματα αυτά, περίεργες καταστάσεις....




Διαβάστε Περισσότερα...

Αντίδραση Ξύγκα στη μετακίνηση γιατρού από το Κ.Υ. Φιλιατρών...



Έντονη είναι η αντίδραση του δημάρχου Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα και του Δημοτικού Συμβουλίου «στην προσπάθεια κάποιων διορισμένων για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας».


Σε ανακοίνωση- με αιχμηρό ύφος- που υπογράφει ο κ. Ξύγκας, αναφέρει:

«Αντί να καλυφθούν τα οργανικά κενά νοσηλευτών και γιατρών, αποσπούν έναν από τους δύο παθολόγους, με παράνομες αποσπάσεις, στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Η απόσπαση μάλλον γίνεται για να εξυπηρετηθούν εσωτερικές ισορροπίες του νοσοκομείου. Μια πόλη με 10.000 κατοίκους, που τα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια γίνονται μέχρι και 20.000, μένει με έναν παθολόγο».


Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ξύγκας χαρακτηρίζει την κατάσταση ως «ντροπή» και προσθέτει: «Ως δήμαρχος της πόλης, αντιμετωπίζω κύμα διαμαρτυρίας των πολιτών σε καθημερινή βάση. Καμία κομματική ιδιότητα δε θα με κάνει να ξεφύγω από τα δίκαια αιτήματα της πόλης. Εκεί που περιμέναμε γιατρούς, μας παίρνουν την παθολόγο, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και μας στέλνουν ιατρό γενικής ιατρικής».


Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φωτ. Δρούμπαλης, μιλώντας στο «Θ», ανέφερε πως η παθολογική κλινική έχει μείνει μόνο με ένα γιατρό και είναι αδύνατη η καθημερινή του εφημερία. Πρόσθεσε δε, πως δεν είχε άλλη λύση από τη μετακίνηση της γιατρού από το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, για τρεις μήνες, και μέχρι τότε θα έχει προκηρυχθεί η κάλυψη μιας θέσης Επιμελητή Β΄ στο νοσοκομείο. Τέλος, επισήμανε ότι ο ιατρός γενικής ιατρικής έχει όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις που έχει κι ένας παθολόγος.


Προειδοποιήσεις...


Ο δήμαρχος Φιλιατρών αναφέρει επίσης: «Χωρίς μικροβιολόγο, χωρίς παιδίατρο σ’ ένα κτήριο που έχει να συντηρηθεί για δεκαετίες, με σπασμένες πόρτες και σπασμένα πλακάκια στα μπάνια, οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να εξυπηρετηθούν τον 21ο αιώνα σε θέματα υγείας». Προσκαλεί δε οποιοδήποτε υπεύθυνο, από τον αρμόδιο υπουργό μέχρι και τους βουλευτές του νομού, να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση. «Αν έχω άδικο, παραιτούμαι την επόμενη ημέρα» τονίζει και προσθέτει πως υπηρετεί τον τόπο έξι χρόνια τώρα και διαπιστώνει ότι «αντί να προοδεύουμε σε θέματα κρατικής μέριμνας για την υγεία, πάμε πίσω. Κι αυτό γιατί κάποιοι υπεύθυνοι με παχυλούς μισθούς ρυθμίζουν την τύχη μας και την τύχη των παιδιών μας, χωρίς να υπολογίσουν ότι για να βρεθούν αυτοί σε αυτές τις καρέκλες, υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται χρόνια τώρα, χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία».

Καταλήγοντας σημειώνει πως όλα αυτά αποτελούν προειδοποίηση και θα επανέλθει, καθώς «προς το παρόν χτυπάω το καμπανάκι».


Φωτ. Δρούμπαλης


Από την άλλη, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φωτ. Δρούμπαλη, η συγκεκριμένη μετακίνηση έγινε καθώς υπήρχε απόλυτη ανάγκη, λόγω χρόνιας έλλειψης παθολόγων ιατρών. Επίσης, μέχρι τώρα, το μοναδικό παθολόγο, εκτός του βαρύτατα νοσούντος διευθυντή, που δεν μπορεί να εφημερεύσει ούτε και να είναι συνεπής στα καθήκοντά του, συνεπικουρούσε γιατρός που είχε προσληφθεί με σύμβαση. Η σύμβαση αυτή λήγει στις 23 Οκτωβρίου και η γιατρός δεν επιθυμεί περαιτέρω ανανέωσή της, καθώς θα ασχοληθεί με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με μόνο έναν παθολόγο, ο οποίος θα πρέπει να διαχειριστεί τις 28 κλίνες της παθολογικής κλινικής. Έτσι, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη μετακίνηση της παθολόγου από το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών για 3 μήνες, προκειμένου να συνεπικουρήσει το μοναδικό παθολόγο στο έργο του. Ο κ. Δρούμπαλης σημείωσε πως ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα των μετακινήσεων (καθώς το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών υπάγεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας), ενώ πρόσθεσε πως ουδείς από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση είχε αρνητική στάση στο αίτημα μετακίνησης της γιατρού.Όπως είπε στη συνέχεια, «κατανοώ τον κ. Ξύγκα, αλλά μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι πρέπει να λειτουργήσει και το νοσοκομείο». Τέλος, συμφώνησε με την κακή κατάσταση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών. Όπως είπε, όμως, έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη από το Δήμο, που εστάλη προς έγκριση στην 6η ΔΥΠΕ, με ταυτόχρονο αίτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών. Όμως, αυτή εκφράζει την άποψη ότι η μελέτη πρέπει να εγκριθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Μεσσηνίας…

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Η ΤΕΔΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ...



Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία όσων τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας το βράδυ της Τρίτης να τάχθηκε κατά των προτάσεων του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΤΕΔΚ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, όμως η ψηφοφορία έδειξε πως η πλειοψηφία του Δ.Σ. συμφωνεί με την έναρξη του σχετικού διαλόγου με την κυβέρνηση. Αυτό, υπό την αίρεση να πληρούνται προϋποθέσεις, όπως ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου, η οικονομική αυτοδυναμία των ΟΤΑ, η υλοποίηση της μεταρρύθμισης σε όλα τα επίπεδα, καθώς και το να εκφράσει τις θέσεις της η κυβέρνηση. Με την απόφασή της η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ απέρριψε τις προτάσεις του ΙΤΑ για τη χωροταξία των νέων ΟΤΑ, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με τα Δημοτικά Συμβούλια και τις τοπικές κοινωνίες.


Η συνεδρίαση, στην οποία έλαβαν το λόγο και πολλοί δήμαρχοι, μη μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ, δεν είχε ένταση. Το επίπεδό της ήταν αρκετά υψηλό, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που εξαπολύθηκαν βολές κατά της κυβέρνησης και από δημάρχους που υποστηρίχτηκαν ή ανήκουν ιδεολογικά στο χώρο της Ν.Δ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμαρχος Αριστομένους Ι. Μπρατσιάκος. Μπορεί να ανέφερε ότι η πρόταση της διοικητικής μεταρρύθμισης θα επιφέρει τον αφανισμό της υπαίθρου και ότι σε άλλες χώρες της Ε.Ε. υπάρχουν μικροί Δήμοι, αλλά την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας, κι αφού είχε προηγηθεί διάλειμμα διαβούλευσης υπό τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Παν. Νίκα, ψήφισε υπέρ της πρότασης, που διατύπωσε – για λογαριασμό της πλειοψηφίας – ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νικ. Μπασακίδης. Υπέρ της πρότασης της πλειοψηφίας τάχθηκε και ο δήμαρχος Παπαφλέσσα Περ. Ψώνης, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση του ΙΤΑ απαράδεκτη.Κατά της πρότασης του ΙΤΑ για 6 Δήμους στη Μεσσηνία τάχθηκε ο αντιδήμαρχος Μεθώνης Παν. Καρβέλας, λέγοντας πως θα επιφέρει διοικητική αναρχία. Τη δική της πρόταση κατέθεσε η μειοψηφία, αλλά οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν επέτρεψαν την υιοθέτησή της. Σχολιάζοντας την απόφαση που ελήφθη, ο επικεφαλής της Διον. Αλευράς παρατήρησε: «Η πρόταση της πλειοψηφίας ενώ τάσσεται υπέρ της έναρξης διαλόγου, αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει με βάση τη μελέτη του ΙΤΑ, που έχει τεθεί προς συζήτηση και έκφραση απόψεων επ’ αυτής».


Οι απόψεις των αιρετών


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη δήμαρχο Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, που εξέφρασε την άποψη ότι με την πρόταση για τη νέα χωροταξία ενδέχεται να απωλεσθεί η αμεσότητα και η καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Χαρακτήρισε ως αναγκαιότητα την αναδιάρθρωση όλου του διοικητικού συστήματος της χώρας, σημειώνοντας πως δεν είναι αναγκαιότητα η απλή συνένωση των Δήμων. Επισήμανε δε πως η χωροταξία πρέπει να είναι το τελευταίο προς συζήτηση θέμα κι όχι το πρώτο. Πρότεινε να εκφραστούν και οι τοπικές κοινωνίες, αφού ξεκαθαρίσει τη θέση της η Πολιτεία κι όταν όλα αυτά ξεκαθαρίσουν, «τότε να πάμε σε νέα χωροταξία». Ο δήμαρχος Αετού Δημ. Δριμής ζήτησε να ισχύσει προηγούμενη απόφαση της ΤΕΔΚ (50/2008), σύμφωνα με την οποία να μη γίνει διάλογος αν δεν υπάρξει επίσημη έκφραση των απόψεων της Πολιτείας στο σύνολο της μεταρρύθμισης και σε όλα τα επίπεδα. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση δεν παρουσίασε συνολική πρόταση και πρόσθεσε ότι η συζήτηση αφορά στη συρρίκνωση των ΟΤΑ. Μέμφθηκε την κυβέρνηση πως δεν επιθυμεί πραγματική μεταρρύθμιση, αλλά νέα σύνορα στους ΟΤΑ της Περιφέρειας. Τέλος, αφού υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι Δήμοι, αλλά το γραφειοκρατικό κράτος, τάχθηκε κατά του διαλόγου αν αυτός δε γίνει σε όλα τα επίπεδα. Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νικ. Μπασακίδης χαρακτήρισε επιστημονικές τις προτάσεις του ΙΤΑ και πρόσθεσε πως η συζήτηση μεταφέρεται μόνο στο χωροταξικό. Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου και πρότεινε να συνδιαμορφωθεί η πρόταση της κυβέρνησης.Ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Νικ. Τζώρτζης αναρωτήθηκε αν έχουν επιλυθεί άλλα θέματα, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ των ΟΤΑ, ενώ πρόσθεσε ότι κακώς γίνεται συζήτηση για τη χωροταξία, που πρέπει να είναι το τελευταίο θέμα. Ζήτησε δε να καταθέσει η κυβέρνηση τις απόψεις της. Κρίσιμη χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο δήμαρχος Παπαφλέσσα Περ. Ψώνης, λέγοντας στη συνέχεια πως έγιναν βήματα προόδου στην ύπαιθρο με τον 1ο «Καποδίστρια», που όμως δεν ολοκληρώθηκαν. Επίσης, πως η πρόταση του ΙΤΑ δεν αναφέρεται στους θεσμοθετημένους πόρους, αλλά μόνο στη γεωγραφία, αναρωτώμενος αν αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Τέλος, τη χαρακτήρισε απαράδεκτη.Την προσφορά του «Καποδίστρια 1» επισήμανε και ο δήμαρχος Θουρίας Γ. Σκαλαίος. Σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, πως χρειάζεται συνολική μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, παρατήρησε πως το κράτος δεν είναι φερέγγυο απέναντι στην Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη. Χαρακτήρισε κατά παραγγελία την πρόταση του ΙΤΑ, που είναι άσχετη και αισχρή χωροταξικά, δεν οδηγεί σε μεταρρύθμιση και ενώνει τις φτώχειες των Δήμων και ζήτησε την απόρριψή της.Ο Διον. Αλευράς έκανε λόγο για μονοσήμαντο διάλογο στον οποίο δε συμμετέχει η κυβέρνηση και πρόσθεσε πως η πρόταση του ΙΤΑ δεν αφορά στο κράτος και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων, ούτε και μια συνολικότερη μεταρρύθμιση, ενώ δε μεσολάβησε επαρκής διάλογος για τα κριτήρια. Αναφέρθηκε κι αυτός στα οικονομικά και προέβλεψε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τέλος, σημείωσε ότι η μελέτη του ΙΤΑ δε βρίσκεται στο πλαίσιο ενός θετικού διαλόγου, λέγοντας πως θα είναι αλυσιτελής αν υιοθετηθεί για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Ο αντιδήμαρχος Μεθώνης Παν. Καρβέλας μίλησε για πανταχόθεν βολή του θεσμικού πλαισίου των ΟΤΑ, 10 χρόνια μετά το «Καποδίστριας 1», ζητώντας γενναία αναδιάρθρωση όλου του πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους. Επισήμανε πως θα πρέπει με τη μεταρρύθμιση να ενδυναμωθούν οι ΟΤΑ, καθώς υπάρχουν Δήμοι χωρίς προσωπικό, που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας. Κλείνοντας την τοποθέτησή του πρότεινε να είναι εθελοντική η συνένωση, ενώ η χωροταξία να είναι το αποτέλεσμα ενός γόνιμου διαλόγου που θα γίνει στο τέλος κι όχι στην αρχή. Τέλος, ο δήμαρχος Αρφαρών Α. Καραγιάννης τάχθηκε υπέρ του διαλόγου, προκειμένου να σταματήσει ο δήμαρχος να είναι επαίτης και να μεταβληθεί σε ισότιμο συνομιλητή. Κατά των προτάσεων που διατυπώνονται στη μελέτη του ΙΤΑ, τάχθηκαν οι δήμαρχοι Νέστορος Τάσος Τσορώνης, Βουφράδος Κ. Κυριακόπουλος, Άριος Γ. Γιαννακόπουλος, Αβίας Παν. Μπασάκος, Ιθώμης Κ. Γεωργακόπουλος, Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, Ανδανίας Γ. Διαγούπης, Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος. Αντίθετες απόψεις εξέφρασαν ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης, ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Χαρ. Παγάνης και ο δήμαρχος Αυλώνος Ι. Φιλντίσης.


Παν. Νίκας


Κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Παν. Νίκας, συμφώνησε με τις προτάσεις για τη γεωγραφική κατανομή. Ζήτησε να γίνει διάλογος, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε αντίθετη περίπτωση θα ζημιωθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ σημείωσε πως δεν πρέπει να δοθεί πρόσχημα. Πρόσθεσε δε πως η μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί, είτε από την υφιστάμενη είτε από την επόμενη κυβέρνηση.


Πρόταση μειοψηφίας


Ακολούθησε διάλειμμα και η μειοψηφία κατέθεσε προς ψήφιση την πρότασή της, σύμφωνα με την οποία η πρόταση του ΙΤΑ είναι ελλιπής, μονομερής, απρόσωπη και μονοσήμαντη, που περιορίζεται μόνο στη χωροταξία και δεν μπορεί να αποτελέσει πλαίσιο διαλόγου, το οποίο θα ήταν η κυβερνητική πρόταση για μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.

με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλό Σαββατοκύριακο!!!...

.
.



.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλημέρα σας!!!....

.
.



.

.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ!





Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν και φέτος, χθες, τη μνήμη του Πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.


Οι θρησκευτικές τελετές έγιναν στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μωκησσού, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Σικάγου Δημήτριος (που έλκει την καταγωγή του από την Μαραθούπολη από όπου ήταν η γιαγιά του, όπως είπε) και συλλειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στους δρόμους γύρω από την πλατεία και αναπέμφθηκαν δεήσεις μετ’ Αρτοκλασίας...


Παρόντες ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς με τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος, ο Δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, ο Πρόεδρος της ΝΕΤΠ Δημήτρης Καφαντάρης, ο επικεφαλής της “Ανατροπής” Χρήστος Μαλαπάνης, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Χαράλαμπος Παγάνης και άλλοι.


Διαβάστε Περισσότερα...

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ", ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΟΣΤΡΙΑ 2...



Την γνώμη ότι "καλύτερα να μείνουν μόνοι τους", όπως είναι τώρα σαν Δήμος και με τον Καποδίστρια 2 αν και όποτε αυτός μπορεί να γίνει εξέφρασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών την Πέμπτη!


Μέχρι βέβαια, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, να καταλήξουν εκεί, ακούστηκαν διάφορες προτάσεις - απόψεις με το Δήμαρχο Άλκη Ξύγκα και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να συμφωνούν με έναμ Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά αλλιώς να μείνουν όπως είναι σήμερα...


Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας θεόδωρος Σαπέρας απο την αρχή τάχθηκε κατά της όποιας συνένωσης και υπέρ του Δήμου Φιλιατρών ως έχει...



Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ «ΑΡΧΕΛΩΝ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΝΝΑΚΗ!






.
.
.
.
.
Τριήμερο επισκέψεων σχολείων της Μεσσηνίας στον Περιβαλλοντικό Επιστημονικό Σταθμό του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» στον Αγιαννάκη Τριφυλίας, είναι αυτό που διανύουμε, αφού επισκέπτονται τον Σταθμό 150 περίπου μαθητές από τρία σχολεία της ευρύτερης περιοχής.


Εκεί οι μαθητές γνωρίζουν τη θαλάσσια χελώνα, μαθαίνουν τις δραστηριότητες του Συλλόγου και πληροφορούνται για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τη Νίκη Διόγου - υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Προγράμματος Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.


Μάλιστα κάνουν επισκέψεις σε φωλιές, όπου χθες αναμενόταν να «σκάσει» μία και να δουν τα μικρά χελωνάκια από τα πρώτα λεπτά της ζωής τους!


Την Πέμπτη εκεί βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.


Ο διευθυντής του Σχολείου και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στον Δήμο Αυλώνος, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε σχετικά πως, «Κάναμε αυτή την επίσκεψη στα πλαίσια των ημερήσιων περιπάτων που προβλέπονται, αλλά προκειμένου να γίνονται, έτσι, χωρίς νόημα, στην παραλία της Καλαμάτας, συμφώνησε ο Σύλλογος να έχουν κι ένα περιεχόμενο και από τις 5 εκδρομές τις 2 θα τις κάνουμε με τέτοιο σκεπτικό.
Σήμερα ήρθαμε στον Αγιαννάκη, στον χώρο που θα μπορούσε να γίνει σύμβολο του νομού για την περιβαλλοντική ευαισθησία των πολιτών γιατί πρωτοστατεί για ένα είδος το οποίο είναι σπάνιο και, όπως ξέρουμε, η ποικιλομορφία ενός βιότοπου είναι το βασικό χαρακτηριστικό του και αυτό που πρέπει να στοχεύει. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου είναι ευαίσθητα, συμμετέχουν σε Περιβαλλοντικά προγράμματα και πολύ ευχάριστα δέχτηκαν αυτή την πρόταση. Η επόμενη επίσκεψή μας θα γίνει στην Πύλο, στο Πρόγραμμα “Νέστωρ”…
Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους ανθρώπους, που είναι εδώ στον Περιβαλλοντικό σταθμό, για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν.
Για τον Δήμο Αυλώνος, μιας και είμαι και από εδώ, είναι ένα στοιχείο ανάμεσα στα άλλα που έχει να επιδείξει ο Δήμος, τη Νέδα, τον ορεινό όγκο, τις παραλίες…
Η πρόταση η δικιά μου είναι να γίνει εδώ ένα Περιβαλλοντικό κέντρο που να μπορεί να φιλοξενεί και επισκέπτες, να είναι καλά οργανωμένο, να έχει ξενώνες, εστιατόριο και άλλες υποδομές…».


Η Νίκη Διόγου - υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Προγράμματος Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, σημείωσε πως, «έχουμε Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για σχολεία και γενικότερα οργανωμένες ομάδες και έχουμε ξεκινήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιά να κάνουμε προγράμματα τα οποία συμπεριλαμβάνουν μια παρουσίαση για την ενημέρωση σε ό,τι αφορά στη βιολογία της θαλάσσιας χελώνας, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, αλλά και τη δουλειά του Συλλόγου για την Προστασία της και ταυτόχρονα έχουμε και άλλες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια περιβαλλοντικού περιεχομένου και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, επισκέψεις – εκδρομές στην παραλία, όπου θα ανοιχτούν φωλιές παρουσία των παιδιών για να δουν ακριβώς τι κάνουμε…».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Μια βραδιά στο κρατητήριο…


ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ


Αντιμέτωποι με τα… γρανάζια της γραφειοκρατίας και της τυπολατρίας του Ελληνικού κράτους ήρθαν προχθές τέσσερις Τσιγγάνοι, οι οποίοι, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου τους, Παναγιώτη Νταή, κρατήθηκαν παράνομα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας για μια ημέρα. Αυτό συνέβη γιατί, πλέον, τα πρόστιμα από τις καταδικαστικές αποφάσεις δεν τα εισπράττει η Υπηρεσία στα Δικαστήρια, αλλά η Δ.O.Y. της κάθε περιοχής, η οποία… κλείνει τα απογεύματα. Αυτό έχει σαν συνέπεια, αν κάποιος χρειαστεί να πληρώσει μετά το μεσημέρι, να περάσει την υπόλοιπη ημέρα και νύχτα σε κάποιο κρατητήριο!
Ας εξετάσουμε όμως λεπτομερώς όλο το χρονικό της σύλληψης, την ποινή που τους επιβλήθηκε, την κράτησή τους, την αναφορά που κατετέθη στον εισαγγελέα και τις αποκλειστικές δηλώσεις του δικηγόρου των συλληφθέντων στην «ΕΠΙ»…
Το ιστορικό της σύλληψης
Προχθές, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, δικάστηκαν με την αυτόφωρο διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας 5 Τσιγγάνοι για κλοπή ρεύματος, καθώς και για παράβαση πολεοδομικών διατάξεων. Το Δικαστήριο αθώωσε τον έναν από όλες τις κατηγορίες, ενώ τους άλλους τέσσερις τους απάλλαξε από τη μία κατηγορία και τους δίκασε μόνο για την κλοπή ρεύματος. Να σημειωθεί ότι, το Δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάγκης και των μη ταπεινών αιτίων, λόγω της κατάστασής τους, αφού ομολόγησαν και οι ίδιοι ότι έκλεβαν το ρεύμα για να ζεστάνουν τα παιδιά τους. Άλλωστε και οι καταθέσεις των αστυνομικών ανέφεραν ότι, μέσα στις σκηνές των Τσιγγάνων υπήρχε μόνο μια λάμπα και μια σόμπα.
Κρατήθηκαν μέχρι χθες το πρωί
Αφού λοιπόν το Δικαστήριο τους επέβαλε μια ιδιαίτερα χαμηλή ποινή, αυτή των 15 ημερών φυλάκισης, στη συνέχεια οι τέσσερις Τσιγγάνοι ζήτησαν να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ έκαστος, συν τις όποιες προσαυξήσεις. Στο Δικαστήριο, όμως, οι δικαστικοί αρνήθηκαν να λάβουν το ποσό και οι Τσιγγάνοι απευθυνόμενοι στη Δ.Ο.Υ. είδαν ότι, αυτή είχε κλείσει, διότι η ώρα ήταν 5.00 μ.μ. Έτσι οι Τσιγγάνοι, όπως μας ανέφερε και ο δικηγόρος τους, Παναγιώτης Νταής, κρατήθηκαν μέχρι χθες το πρωί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας!
Μηνυτήρια αναφορά από τον Π. Νταή
Ο δικηγόρος των Τσιγγάνων, Παναγιώτης Νταής, κατέθεσε για λογαριασμό τους αναφορά στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κ. Μαργέλη, καθώς και στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό σε όποιον αναλογούν.
Για «αλητεία» μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος
Ο Παναγιώτης Νταής, δικηγόρος των 4 Τσιγγάνων, μιλώντας αποκλειστικά στην «ΕΠΙ» αναφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις για τον τρόπο λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού σε αυτή την περίπτωση: «Μολονότι οι πελάτες μου είχαν τα χρήματα να πληρώσουν, αυτοί κρατήθηκαν, αντίθετα σε κάθε έννοια δικαίου στον νόμο και το Σύνταγμα των Ελλήνων. Στην παρούσα φάση δεν ενδιαφέρει ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Πάντως οι Τσιγγάνοι χθες (σ.σ. προχθές) είχαν δίκιο. Κρατήθηκαν παράνομα κι αν αυτό είχε συμβεί Παρασκευή απόγευμα, θα κρατιόντουσαν μέχρι το πρωί της Δευτέρας! Αύριο μπορεί να είναι κρατούμενος ο φίλος μας, ο γείτονας ή ο συγγενής μας. Τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του Ελληνικού κράτους πάντα τις πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτή είναι άλλη μία και σίγουρα άδικο δεν έχουν οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι, αλλά το κράτος, που δεν λαμβάνει μέτρα και αφήνει τους πολίτες να οδηγούνται με χειροπέδες από τα Δικαστήρια στη Δ.Ο.Υ. ή τα κρατητήρια, μέχρι την επομένη το πρωί που επαναλειτουργεί η Δ.Ο.Υ. Η συμπεριφορά αυτή του κράτους απέναντί μας δεν είναι απλά παράνομη. Είναι αλητεία και… προσβάλλω τους αλήτες με αυτό που σου λέω».



Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ! ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ... ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "KAΠ"...



Η «Κίνηση Ανεξάρτητου Ποδοσφαίρου» ή ΚΑΠ, του Πάρη Γεωργακόπουλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι, αποφάσισε να αποσυρθεί από τις εκλογές για την προεδρία της ΕΠΟ.

«Οι επενδυτές και χρηματοδότες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αγνοώντας την καταδίκη Γκαγκάτση στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων των ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων και κυρίως των εκλεκτόρων προέδρων των Ενώσεων, έδωσαν απλόχερα τη στήριξη τους πιστεύοντας ότι διασφαλίζουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΚΑΠ δηλώνει ότι ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συμμετέχει στο μονοδρομικό κατήφορο που οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρεί επιβεβλημένο να αποσυρθεί από την σημερινή εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση της ΚΑΠ.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:


«Με την ανακοίνωση που ακολούθησε για την κατάθεση υποψηφιοτήτων της ΚΑΠ εκφράσαμε τις θέσεις μας για την επαναφορά δικαιοσύνης ισονομίας και αξιοπιστίας και της ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών . Δεν πέρασε μια εβδομάδα και δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Η απόφαση της πλειοψηφίας της Σούπερ Λίγκ στο προχθεσινό συμβούλιο, στην τελική απόφαση στήριξης του ψηφοδελτίου Γκαγκάτση, σηματοδότησε το προφανές. Οι επενδυτές και χρηματοδότες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αγνοώντας την καταδίκη Γκαγκάτση στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων των ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων και κυρίως των εκλεκτόρων προέδρων των Ενώσεων, έδωσαν απλόχερα τη στήριξη τους πιστεύοντας ότι διασφαλίζουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΚΑΠ δηλώνει ότι ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συμμετέχει στο μονοδρομικό κατήφορο που οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρεί επιβεβλημένο να αποσυρθεί από την σημερινή εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ. Καλούμε τους εκλέκτορες αυτούς που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο και όλους αυτούς που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο να ψηφίσουν στη σημερινή διαδικασία όπως αυτοί νομίζουν και επιθυμούν. Αυτό επιτάσσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των πολλών και όχι η δικτατορία του ενός. Η ΚΑΠ πολύ σύντομα θα επανέλθει. Η διαμορφωμένη αντίληψη μέσω των δημοσιευμάτων του Τύπου είναι ότι η διοίκηση που θα προκύψει σήμερα είναι προσωρινή χωρίς ορίζοντα τετραετίας. Τέλος πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι: ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ «ΠΑΤΡΟΝΕΣ». Στόχος μας παραμένει η εξυγίανση του ποδοσφαίρου και γι΄αυτό τον λόγο συνεχίζουμε τον αγώνα μας.


Η ΚΑΠ».


Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο συνδυασμός του κατεβαίνουν μόνοι τους στις εκλογές που θα διεξαχθούν το πρωί και ήδη έχι επανεκλεγεί, χωρίς αντίπαλο!!!...





Διαβάστε Περισσότερα...