Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΠΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.!Άλλη μια αποκάλυψη του TRIFYLIANEWS, η υποψηφιότητα του "δικού μας" Πάρη Γεωργακόπουλου για την Προεδρία της Ε.Π.Ο. επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά!!!


Διαβάστε, Δήλωση (προ ημερών) του Πάρη Γεωργακόπουλου:


"Οι πρόεδροι 15 ΕΠΣ μου έκαναν την τιμή να με προτείνουν για την προεδρία της ΕΠΟ σε ένα σχήμα που θα είμαι πρώτος μεταξύ ίσων. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου και θέλω να τους ευχαριστήσω για την κίνησή τους..."


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Παναχαϊκής (που διέκοψε πρόωρα την καριέρα του όταν είχε έρθει σε ρήξη με τον Γ. Βαρδινογιάννη και για πολλούς χάθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο) υπογράμμισε ότι εξετάζει όλα τα δεδομένα μαζί με τους 15 προέδρους Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων που τον στηρίζουν και τόνισε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι σε θέση να πει περισσότερα και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.


«Οι πρόεδροι 15 ΕΠΣ μου έκαναν την τιμή να με προτείνουν για την προεδρία της ΕΠΟ σε ένα σχήμα που θα είμαι πρώτος μεταξύ ίσων. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου και θέλω να τους ευχαριστήσω για την κίνησή τους. Ακόμη όμως δεν είμαι σε θέση να πω κάτι περισσότερο γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Πιστεύω ότι θα μπορώ να τοποθετηθώ στις αρχές της άλλης εβδομάδας, οπότε και θα έχουμε κατασταλάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γεωργακόπουλος.


Αιχμή κατά της... άλλης πλευράς


Παράλληλα, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι η προκήρυξη των εκλογών από την Ομοσπονδία για την 4η Οκτωβρίου, αποφασίστηκε την ίδια ημέρα που είδε το φως της δημοσιότητας το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ.

«Την ημέρα που έγινε γνωστή η πρόταση των 15 προς το πρόσωπό μου, η άλλη πλευρά βιάστηκε να ανακοινώσει εκλογές, τις οποίες και όρισε για τις 4 Οκτωβρίου», είπε ο Γεωργακόπουλος.

Πηγή:
SportdogΔιαβάστε τώρα τί είχαμε γράψει από το πρωί της Τρίτης 29 Ιουλίου...
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτισμός και άλλα τεχνικά έργα στην είσοδο και την έξοδο της Κυπαρισσίας από την Ν.Α.Μ...

.


Φώτα θα αποκτήσει η είσοδος και η έξοδος της Κυπαρισσίας, ενώ θα γίνουν και έργα αποχέτευσης ομβρίων.
Ειδικότερα, στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νομαρχία Μεσσηνίας διενεργείται δημοπρασία για το
φωτισμό εισόδου και εξόδου της τριφυλιακής πρωτεύουσας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Προβλέπεται να τοποθετηθούν κολόνες φωτισμού στην εθνική oδό σε απόσταση 2 χιλιομέτρων προς το Καλό Νερό και 1 χιλιομέτρου προς τα Φιλιατρά, ανά 40 μέτρα η καθεμία.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από νομαρχιακούς πόρους.
Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει άλλη δημοπρασία για ηλεκτροφωτισμό και εργασίες απορροής
ομβρίων, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Η παρέμβαση των ομβρίων θα γίνει και στην είσοδο και την έξοδο, ενώ φώτα θα μπουν σε
ακόμα 1 χιλιόμετρο προς το Καλό Νερό.

Το δεύτερο αυτό έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.Διαβάστε Περισσότερα...

Καταγγελία για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τον Διοικητή του...Στις 17 Σεπτεμβρίου λάβαμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σχετικά με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τον Διοικητή του με τον τίτλο
"Διοικητής νοσοκομείου ή κομματάρχης?"...


Σας το μεταφέρουμε χωρίς κανένα απολύτως δικό μας σχόλιο.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:


"Αφού σας δώσουμε συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Κυπαρίσσιους να καταθέτουν τη γνώμη τους, εχουμε να κάνουμε ως νεοσύστατη οργάνωση μία καταγγελία που μας αναφέρθηκε.

Η θητεία του αγροτικού ιατρού στο Ψάρι Τριφυλίας έχει επίσημα λήξει και ο ιατρός βρίσκεται σε παράταση υπηρεσίας εως ότου αντικατασταθεί.

Ωστόσο ενώ ο διοικητής του νσοκομείου Κυπαρισσίας έδωσε όλες τις άλλες θέσεις(όπου είχαν λήξει οι συμβάσεις των αγροτικών) για προκήτυξη,την συγκεκριμένη θέση δεν την έδωσε.......!!!

Ρωτάμε λοιπόν..

1.γιατί συμβαίνει αυτό?

2.ποιος τράβηξε το αυτί στο διοικητή ώστε ο ιατρός στο Ψάρι να παραμείνει χωρίς λόγο και αιτία ενώ θα ερχόταν και κάποιος άλλος ιατρός στη θέση του?

οι ιατροί που περιμένουν για αγροτικό είναι τετραπλάσιοι απο τις θέσεις που προκηρυσσονται..άρα στερείται την θέση άσκοπα κάποιος άλλος ιατρός ενώ ο συγκεκριμένος περνά την αναμονή του για ειδικότητα συνέχεια στο Ψάρι με την ευλογία του διοικητή και προφανώς όχι μόνο αυτού........


ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ........


θα επανέλθουμε στο θέμα και όχι μόνο!! το νοσοκομείο .....μυρίζει μπαρούτι....!!"
.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣTη Δευτέρα και ώρα 18.30 στη νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας για τη λήψη αποφάσεων στα πιο κάτω θέματα:

1. Έγκριση συμμετοχής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δημοτικής Συγκοινωνίας «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
2. Ανάθεση στην ΔΕΥΑΚΥ του έργου «Συντήρηση Αρδευτικών Δικτύων Δήμου Κυπαρισσίας » προϋπολογισμού ύψους 35.000,00 €.
3. Τροποποίηση ΣΑΤΑ 2007.
4. 3η Κατανομή πιστώσεων της ΣΑΤΑ έτους 2008 για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες ποσού 97.412,50 €.
5. Αποδοχή και κατανομή της ΣΑΤΑ έτους 2008 για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων ποσού ύψους 12.300,00 €.
6. Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο «Επιχορηγήσεις για προγράμματα οικολογικά και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης νέων» ποσού ύψους 4.000,00 €.
7. Έγκριση της αριθ. 8/2008 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κυπαρισσίας.
8. Έγκριση της αριθ. 10/2008 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κυπαρισσίας.
9. 5η Παράταση προθεσμίας εκτελέσεως του έργου: «Κατασκευή υδατοδεξαμενών ύδρευσης» Δήμου Κυπαρισσίας .
10. Σύναψη Δανείου 1.500.000,00 € , επιλογή Τράπεζας.
11. Απόδοση λογαριασμού Χρηματικού Εντάλματος Ε91 εντάλματος Προπληρωμής.
12. Ορισμός αντικειμενικών αξιών οικοπέδων και κτιρίων στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Κυπαρισσίας.
13. Απαλλαγή από τα πρόστιμα Τ.Α.Π και Δ.Τ των ιδιοκτητών ακινήτων (οικοπέδων και κτιρίων) στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Κυπαρισσίας.
14. Επί αιτήσεων Συλλόγου των κατοίκων Περιοχής Γιαννίτσαινας – Βαθύ Κυπαρισσίας « Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ».
15. Επί αιτήσεως Δημητρακοπούλου Αιμίλιας του Κων/νου.
16. Επί αιτήσεως Γεωργιάδη Κων/νου του Παναγιώτη.
17. Επί αιτήσεως Ανδρουτσή Κανέλλου του Στεφανή.
18. Επί αιτήσεως Σιώρη Λεωνίδα του Δημητρίου.
19. Επί αιτήσεως Κοπετινά Βασιλείου του Ανδρέα.
20. Επί αιτήσεως Γκρίτζαλη Αναστασίου του Σταμάτη.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ στην Κυπαρισσία - «Γιατί θέλουμε ο κόσμος να χωράει πολλούς κόσμους!»
Ανοίγει τις πύλες του απόψε το 2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας (στο Λαογραφικό Μουσείο!!!).


Πρόκειται για μια γιορτή αφιερωμένη στη γνωριμία με την κουλτούρα των ανθρώπων από άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας.


Σημειώνουμε πως, ο Φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι μετά από την αξιέπαινη πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ».


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα πρώτη μέρα, είναι προγραμματισμένες να γίνουν,
έκθεση φωτογραφίας (που θα λειτουργεί τις ώρες και ημέρες των εκδηλώσεων) με θέματα «κοινωνικός αποκλεισμός» σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, φωτογραφικό υλικό από την παγκόσμια δράση της Συμμαχίας Κατά της Φτώχειας και 8 γελοιογραφίες για το περιβάλλον και αυτούς που μας διοικούν από τους συνεργάτες του περιοδικού Γαλέρα, στις 8 το βράδυ - διάλεξη με θέμα: «Ελλάδα- Γεωργία: Μια μελέτη σχετικά με την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά» με ομιλητή τον Dr. Avtandil Mikaberidze, Διευθυντή του Γεωργιανού Ινστιτούτου Αθηνών, στις 9 - μουσική βραδιά με την Δανάη Παναγιωτοπούλου.


Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει, στις 6 το απόγευμα - Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας με την Περιβαλλοντική ομάδα εθελοντών «Αρχέλων» και την ζωγράφο Isabelle Bachmann, στις 8 το βράδυ - ομιλίες με θέματα «Ο ρατσισμός μέσα από τα μάτια του κοινωνικού επιστήμονα» με την Αγγελική Ρουμελιώτη κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Μεσσηνίας, «Όταν οι μετανάστες οργανώνονται» με την Λωρέτα Mac Cauley από την οργάνωση Ένωση Αφρικανών Γυναικών, «Ένα κίνημα γεννιέται» με την Σόνια Μητραλιά από το κίνημα Όχι στον Ρατσισμό από την Κούνια. Συντονίζει η Δήμητρα Ψαρούλη – Τσουμελέα κοινωνική λειτουργός και νομαρχιακή σύμβουλος. Στις 9 ακολουθεί μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Silencio” , χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων από το Σιέρα Λεόνε και από την Βουλγαρία το συγκρότημα «Rodina» ενώ παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες χώρες.


Την Κυριακή το πρωί, στις 11, θα δοθεί παράσταση καραγκιόζη με το θίασο του Κώστα Μακρή και στις 8 το βράδυ θα γίνει προβολή των ταινιών: «Το ταξίδι: Το ελληνοαμερικάνικο όνειρο» της Μαρίας Ηλίου , «Μικρές Οδύσσειες» ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ και οι ταινίες από το 132ο δημοτικό σχολείο Αθηνών: «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας» και «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας μαζί με τους γονείς μας».


Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΕ Κυπαρισσίας.
Διαβάστε Περισσότερα...

Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου
9:30 Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Έλλη Πασπαλά
& η Ορχήστρα του Δρόμου
10:30 Μανώλης Μητσιάς
11:30 Μπάμπης Στόκας – Αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
9:30 Μίλτος Πασχαλίδης
10:30 Banda Bassotti
11:45 Βασίλης Παπακωνσταντίνου- Σάκης Μπουλάς- Χρήστος Θηβαίος-
Γιάννης Ζουγανέλης

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
8:30 Χαιρετισμός του Γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ Γιάννη Πρωτούλη
8:45 Ομιλία της Γενικής Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.
9:30 Αφιέρωμα: “Λαϊκό κίνημα και λαϊκό τραγούδι” με τους Λάκη Χαλκιά,
Βαγγέλη Κορακάκη, Αγάθωνα, Τρίφωνο, Διονύση Τσακνή, Καλλιόπη
Βέττα, Μάνο Ξυδούς
11:30 Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Δημήτρης Σταρόβας-Βασίλης Καζούλης.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
9.30 “Τα κόκκινα τραγούδια” από τους Afaza-Ρύακα πυρός-Tumi
10.00 Παράσταση λαϊκού punk από τα “Τοξικά Απόβλητα”
10.45 “Κυνηγοί ονείρων”
11.30 οι “Encardia” σε τραγούδια της Κάτω Ιταλίας.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου
9.30 “ Άσπονδοι”
10.00 “Κόκκινο με λίγο rock: το χρώμα της καρδιάς μας” από τον
Κ.Θεοδώρου και το σχήμα του
10.45 Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό “Hucum Kollektiv-η
αντανάκλαση μιας εποχής”
11.45 Ενδελέχεια

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
9.30 Το rock της αμφισβήτησης από τους “Beauty and the beasts”
10.15 “OiSTRO”
11.00 “Daddy’s Work”: ηλεκτρικό blues με επιρροές από τη μαύρη μουσική
του αμερικάνικου νότου
11.45 MARAVEYASILEGAL – Ο Κωστής Μαραβέγιας με τη μπάντα του.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
9.30 Κάρμα
10.15 Αφιέρωμα στην blues με τους:
Street dog Band
George and the Dukes
Small blues trap
Drifting Around
Blues Cargo
11.45 Νίκος Ζιώγαλας –Οδυσσέας Τσάκαλος - Ζωή Παπαδοπούλου-1550

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
9:30 Χάλκινα Γουμένισσας
10:15 Δάρνακες
11:00 Πετρολούκας Χαλκιάς- Αντώνης και Θωμάς ΚυρίτσηςΠαρασκευή 19 Σεπτεμβρίου
9:30 Οι “Γιάλα” σ` ένα ταξίδι απ’την Κρήτη στην υπόλοιπη Ελλάδα με
παλιούς και νέους ήχους.
10.30 Ορχήστρα Τρικάλων
11:30 Σούλα Βαζούρα

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
9:30 Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο της κατοχής και της αντίστασης
10:30 Δρόμος
11:30 Αγάθωνας

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
9.30 Ποντοπόροι
11:00 Βαγγέλης Κορακάκης
Θεατρική Σκηνή 1
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
Μέρα αφιερωμένη στο Γιάννη Ρίτσο με
8.00 Χορόδραμα βασισμένο στις “Γειτονιές του κόσμου” από την ομάδα χορού της ΚΝΕ
9.30 Μουσικό αφιέρωμα “Παρέλθοντες Χρόνου”

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου
8.00 “Το μεγάλο μας Τσίρκο” του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη θεατρική ομάδα του δήμου Κορυδαλλού
9.30 Παρουσίαση του έργου “Διόνυσος” του Μ. Θεοδωράκη από τους “Σημεία των καιρών” (Συναυλία)
10.30 Καλλιόπη Βέττα & Γιάννης Ιωάννου

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
8.00 «Η λέξη "πρόοδος" στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βισνιέκ από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
9.30 «Η δύναμη του λόγου που ξυπνάει συνειδήσεις μέσα απ` τη μουσική που δεν γνωρίζει σύνορα»- μουσική παράσταση από το ΤΡΙΦΩΝΟ
10.30 “Ιστορίες για κρουστά” με το Βασίλη Βασιλάτο

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
7.00 Θεατρική παράσταση ΠΕΑΦΕ-ΚΝΕ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ
9.30 Συναυλία “Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί” από τους “5η Εποχή”
10.15 Χορωδία Πολιτιστικού κέντρου “Ναζίμ Χικμέτ” από την Τουρκία

Θεατρική σκηνή 2
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
8.00 Χοροθεατρική παράσταση «Αγριοτριαντάφυλλα - μυστήριον» από την ομάδα «Δρυός
Τόποι» της Φιλοσοφικής Σχολής

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου
8.00 “Μυστήριο Μπούφ” του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
8.00 “Ο καλός στρατιώτης Σβέϊκ” του Γιάροσλαβ Χάσεκ από τη θεατρική σκηνή “Εκτός Σχεδίου” Καματερού

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Παράσταση παιδικού θεάτρου, Καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, δρώμενα
Ακόμα :
Καθημερινά στο Χώρο του Ελεύθερου Δημιουργικού Χρόνου
Κατασκευή ψηφιδωτού και μάθημα από το Νίκο Ευγενίδη
Σεμινάρια κρουστών με το Βασίλη Βασιλάτο. Συμμετέχουν: EMPercus ensemble
Σεμινάρια fresco-νωπογραφία από την Εύα Μελά (Πέμπτη-Παρασκευή)Διαβάστε Περισσότερα...

Ψυχρός και ξηρός ο φετινός χειμώναςΨυχρός και ξηρός προβλέπεται να είναι ο φετινός χειμώνας στη χώρας μας, σύμφωνα με το Met Office της Μ. Βρετανίας.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Μιχάλης Πετράκης, αποδίδει το φαινόμενο στις κλιματικές αλλαγές.

Όπως αναφέρει, οι αλλαγές – οι οποίες δε θα είναι ακραίες- δε θα επηρεάσουν τον άνθρωπο, αλλά θα είναι ανεπανόρθωτες για το οικοσύστημα της ελληνικής γης.
Διαβάστε Περισσότερα...

Asiavision! - Τη δική της εκδοχή του μουσικού διαγωνισμού της «Eurovision» ετοιμάζει η Ασία...Τη δική της εκδοχή του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision ετοιμάζει η Ασία μέσα στο 2009.

Συνολικά 15 χώρες θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, ανάμεσά τους η Ινδία και η Κίνα.
Πολλές άλλες χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τον τελικό, τον οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν έως και 500 εκατομμύρια θεατές.
Οι διοργανωτές του μουσικού διαγωνισμού Asiavision δηλώνουν: «η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής θα φέρει τις πλευρές πιο κοντά».
Αλλες χώρες που αναμένεται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό είναι η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Ινδονησία, η Ιαπωνία, το Πακιστάν και οι Φιλιππίνες. Πληροφορίες θέλουν την Καμπότζη, τη Νότιο Κορέα, την Ταϊβάν, το Λάος, το Μακάο, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη να συμμετέχουν στη φιλόδοξη προσπάθεια.
Υπενθυμίζεται ότι η Eurovision διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1956.Διαβάστε Περισσότερα...

Χάκερ έκανε «κατάληψη» στο e-mail της Σάρα Πέιλιν!Το FBI και η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για την υποκλοπή μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ρεπουμπλικανής υποψήφιας αντιπροέδρου Σάρα Πέιλιν. Ο χάκερ κατάφερε να βρει τον κωδικό πρόσβασης και μάλιστα τον άλλαξε ώστε να την «κλειδώσει» έξω.
Η παραβίαση θεωρείται σημαντική, καθώς η Πέιλιν φαίνεται ότι ορισμένες φορές χρησιμοποιεί μη κρατικές διευθύνσεις e-mail για υποθέσεις της πολιτείας της Αλάσκα όπου είναι κυβερνήτης.
Μηνύματά της που είχαν έρθει νωρίτερα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η ομάδα της Πέιλιν χρησιμοποιεί το Yahoo ως εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι οι επίσημοι λογαριασμοί μπορούν να δημοσιοποιηθούν στο κοινό σύμφωνα με νόμο της Αλάσκα για «ανοιχτά» επίσημα αρχεία.
Μάλιστα οι λεπτομέρειες για το περιστατικό αποκαλύπτονται την ώρα που επικριτές της Πέιλιν κάνουν «φύλλο και φτερό» επίσημα e-mail της αναζητώντας αποδείξεις για την κατάχρηση εξουσίας για την οποία την κατηγορούν.
Ο δράστης της «πειρατείας» περιέγραψε ο ίδιος πώς κατάφερε να υποκλέψει τον μυστικό κωδικό στον λογαριασμό της Πέιλιν.
gov.palin@yahoo.com, ο οποίος έχει πλέον διαγραφεί: αξιοποίησε τη δυνατότητα «ξέχασα τον κωδικό μου» του Yahoo Mail, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές να ανακτήσουν τα στοιχεία πρόσβασης στην περίπτωση που τα έχουν ξεχάσει.
Ο χάκερ έμαθε από άρθρα στο Διαδίκτυο την ημερομηνία γέννησης της κυβερνήτου και τον ταχυδρομικό της κώδικα και χρειάστηκε να μαντέψει ότι είχε γνωρίσει τον σύζυγό της στο λύκειο.
Με τον κωδικό πρόσβαση που ανακάλυψε μπήκε στο λογαριασμό, αντέγραψε και δημοσιοποίησε μηνύματα της Πέιλιν στο Διαδίκτυο και αντικατέστησε τον αρχικό κωδικό με τη λέξη «ποπκόρν».
«Εγώ είμαι ο κομπιναδόρος που το έκανε, και θα ήθελα να πω την ιστορία» έγραψε ο χάκερ σε μήνυμά του.
Οι μυστικές υπηρεσίες περιμένουν τώρα να μιλήσουν με τον υπεύθυνο μιας διαδικτυακής υπηρεσίας που επέτρεψε στον χάκερ να δρα χωρίς να αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη.
Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας, CTunnel proxy, δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στην έρευνα δεδομένου ότι οι ενέργειες του χάκερ είναι παράνομες.Διαβάστε Περισσότερα...

Απατούν... επειδή φοβούνται τη δέσμευση!Η πιθανότητα κάποιου/κάποιας να απατά την/τον σύντροφό του/της στη διάρκεια μιας σχέσης ή ενός γάμου είναι πολύ υψηλή και κυμαίνεται από 40% έως 76%, σύμφωνα με έρευνα της ερευνήτριας Genevieve Beaulieu-Pelletier του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά.
"Τα ποσοστά αυτά δείχνουν ότι ακόμα κι αν παντρευόμαστε με τις καλύτερες των προθέσεων, τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα με τον τρόπο που σχεδιάζαμε", δήλωσε η ερευνήτρια, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία ScienceDaily.
Οι έρευνες της καναδής ερευνήτριας, όπως και άλλες ανάλογες ψυχολόγων στο παρελθόν, έδειξαν ότι είναι κυρίως οι άνθρωποι που αποφεύγουν την προσκόλληση, οι οποίοι νοιώθουν άβολα με τη συναισθηματική οικειότητα και τείνουν να έχουν πολλαπλές σεξουαλικές σχέσεις και να απατούν.
"Η απιστία μπορεί να είναι μια ρυθμιστική συναισθηματική στρατηγική που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, οι οποίοι ακολουθούν ένα στιλ αποφυγής της προσκόλλησης. Η πράξη της απιστίας τους βοηθά να αποφύγουν τη φοβία της δέσμευσης, να κρατούν αποστάσεις από τον/την σύντροφό τους και ακόμα να διατηρούν τον προσωπικό τους χώρο και την ελευθερία τους", σύμφωνα με την ερευνήτρια.
Οι έρευνές της δεν δείχνουν διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών και η συσχέτιση της απιστίας με την αποφυγή προσκόλλησης και δέσμευσης είναι κοινή και στα δύο φύλα. "Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, η απιστία δεν είναι πιο κυρίαρχη στους άνδρες", όπως επισημαίνει η Genevieve Beaulieu-Pelletier.Διαβάστε Περισσότερα...

Πιστεύουν ότι υπάρχουν φύλακες-άγγελοι!Ένας στους δύο Αμερικανούς πιστεύει ότι τον προστατεύει ένας φύλακας-άγγελος, ενώ το 67% είναι "απολύτως βέβαιοι" πως ο παράδεισος υπάρχει, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργείται κάθε δύο χρόνια από το Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας.
Το Ινστιτούτο Θρησκευτικών Μελετών Μπέιλορ του ομώνυμου Πανεπιστημίου έθεσε 350 ερωτήματα σε 1.648 ενήλικες.
Σε ποσοστό 55% δήλωσαν ότι ένας φύλακας-άγγελος τους προστατεύει σε περίπτωση ατυχήματος. "Ξαφνιάστηκα πολύ. Το να ανακαλύψω ότι οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν κάτι τέτοιο ήταν σοκ, δεν το περίμενα", δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Κρίστοφερ Μπέιντερ.
Τα αποτελέσματα της μελέτης προσεγγίζουν εκείνα της έρευνας που είχε γίνει το 2005. Μόνο το 4% των Αμερικανών δήλωσαν πως είναι άθεοι και το 11% ότι δεν έχουν καμία θρησκεία.
Ένα ποσοστό 67% πιστεύει "με σιγουριά" ότι υπάρχει παράδεισος και 17% είπαν ότι είναι "πιθανό" να υπάρχει, ενώ το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει στην ύπαρξη της κόλασης.
Να σημειωθεί ότι το 45% των Αμερικανών απάντησαν ότι είχαν τουλάχιστον δύο θρησκευτικές εμπειρίες στη ζωή τους.
Οι συντηρητικοί προτεστάντες αναφέρουν περισσότερες μυστικιστικές εμπειρίες από τους φιλελεύθερους προτεστάντες, τους καθολικούς και τους εβραίους.Διαβάστε Περισσότερα...

Ρομπότ με «συναισθήματα» αντικείμενο έρευναςΡομπότ με «συναισθήματα» αποτελούν το αντικείμενο του ερευνητικού προγράμματος Feelix Growing, που χρηματοδοτείται από που χρηματοδοτείται από το 6ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο της ΕΕ και συμπεριλαμβάνει 25 ερευνητές από έξι χώρες.
Το Feelix Growing αναπτύσσει λογισμικό που επιτρέπει στα ρομπότ να καταλαβαίνουν πότε ένας άνθρωπος είναι λυπημένος, χαρούμενος ή θυμωμένος. Η μάθηση αυτή γίνεται μέσω τεχνητών νευρωνικών δικτύων, που κάνουν προσομοίωση των φυσικών νευρώνων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Χρησιμοποιώντας κάμερες και αισθητήρες, ανιχνεύουν διάφορες παραμέτρους, όπως τις εκφράσεις του προσώπου ή τον ήχο της φωνής, για να καθορίσουν τη συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου.
Η τεχνολογία αυτή συνδυάζει επιμέρους επιστημονικούς τομείς, όπως τη ρομποτική μηχανική, τα προσαρμοστικά συστήματα, την εξελικτική και συγκριτική ψυχολογία, την νευροεπιστήμη και την ηθολογία, που αφορά την ανθρώπινη συμπεριφορά. Το ρομπότ, όπως ένα παιδί, προγραμματίζεται και αποκτώντας εμπειρία μαθαίνει πώς να ανταποκρίνεται στα συναισθήματα των γύρω του. Αν π.χ. κάποιος δείχνει φόβο ή κλαίει από πόνο, το ρομπότ μαθαίνει να προσαρμόζει τη συμπεριφορά του, ώστε να εμφανίζεται λιγότερο απειλητικό ή ακόμα απομακρύνεται τελείως. Παράλληλα, βρίσκεται υπό ανάπτυξη ακόμα και ένα «πρόσωπο» για το ρομπότ, ώστε αυτό να εκφράζει τα διαφορετικά «συναισθήματά» του.
Η βασική ιδέα πίσω από το πρόγραμμα είναι να ενταχθούν τα ρομπότ ευκολότερα στη ζωή του μέσου ανθρώπου, να του γίνουν σύντομα αποδεκτά και να τον προετοιμάσει για την –όχι και τόσο μακρινή- εποχή, που τα ρομπότ θα εργάζονται στο σπίτι του.

Διαβάστε Περισσότερα...

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από αύριοΣημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το πρωΐ του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και πιθανόν 9 Μποφόρ.
Αύριο Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής θα επηρεαστούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Ιδιαίτερα για την Αττική από το απόγευμα του Σαββάτου έως και τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα.
Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από τη νύχτα του Σαββάτου στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής και στην υπόλοιπη χώρα.


ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)


Διαβάστε Περισσότερα...

Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝΜε κεντρικό σύνθημα "Μην κρατάς το θυμό σου. Διάλεξε ζωή όχι επιβίωση", ξεκινά την Παρασκευή, στο τέταρτο πάρκο νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ.

Το Φεστιβάλ, θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, με τις ομιλίες της Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης Σίσσυς Πετράκου, του Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε Περισσότερα...

Συναυλία για τα Παιδικά Χωριά SOS στο Κάστρο της Καλαμάτας
Στα Παιδικά Χωριά SOS θα διατεθούν οι εισπράξεις της συναυλίας που θα δώσουν σήμερα στο Κάστρο της Καλαμάτας ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Γιάννης Θωμόπουλος με τον Θοδωρή Ξυδιά στο πιάνο.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Διαβάστε Περισσότερα...

Εγγραφές στη Σχολή του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα


Σήμερα και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής οι πρωτοετείς του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών μπορούν να εγγραφούν σήμερα ή τη Δευτέρα από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί και οι πρωτοετείς του τμήματος Φιλολογίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.

Τα μαθήματα στη Σχολή θα αρχίσουν στις 6 Οκτωβρίου και η επίσημη υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών θα γίνει την επόμενη ημέρα στις 10 το πρωί.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=420325


Διαβάστε Περισσότερα...

Ημερίδα για τις εξελίξεις στην Αιματολογία“Οι εξελίξεις στην Υγεία και την Αιματολογία” είναι το θέμα ημερίδας, που οργανώνει αύριο στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite”, το Αιματολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστείδης Αντζακλής, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Βασιλόπουλος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Διαβάστε Περισσότερα...

Συλλήψεις για ναρκωτικά...
Ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης βάρους 950 γραμμαρίων κατείχε ένας 52χρονος κάτοικος του Δήμου Δωρίου Μεσσηνίας που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου.


Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.
Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκε ένας 36χρονος κάτοικος του Δήμου Μεσσήνης που συνελήφθη από αστυνομικούς για κατοχή χασίς βάρους 1,3 γραμμαρίων.
Προφυλακίστηκε χθες, μετά την απολογία του στον ανακριτή Κυπαρισσίας, ο 52χρονος που είχε συλληφθεί τη Δευτέρα στη Λεύκη Γαργαλιάνων Μεσσηνίας με την κατηγορία της καλλιέργειας 78 δενδρυλλίων και την κατοχή κάνναβης.Διαβάστε Περισσότερα...

Ξενοδοχείο... η «αποπλάνηση»!Η διευθύντρια ενός ξενοδοχείου, στην Τουρκία, απέλυσε όλους τους άντρες υπαλλήλους επειδή αποπλανούσαν ερωτικά τις Βρετανίδες πελάτισσες τους! Η διευθύντρια του ξενοδοχείου κύριος Pelin Yucel πήρε δραστικά μέτρα όταν ανακάλυψε σερβιτόρους και μπάρμαν να ερωτοτροπούν με τις πελάτισσες. Αντικατέστησε όλους τους άντρες με γυναίκες υπαλλήλους στην ξενοδοχειακή του μονάδα των 27 κλινών στην περιοχή του Μαρμαρά. «Δεν είναι καθόλου αστείο η ρομαντικό. Η κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε όταν έπιασα τον μπάρμαν να βγαίνει από την τουαλέτα με μια γυναίκα πελάτισσα. Αυτή κοκκίνισε και εκείνος έδειχνε περήφανος για το κατόρθωμα του,» είπε η κυρία Pelin Yucel. Η 32-χρονη ανέφερε πως τα βράδια δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της ρεσεψιόν αφού κοιμόνταν στα κρεβάτια των γυναικών. «Τις περίμεναν να γυρίσουν από έξοδο και συνήθως λίγο μεθυσμένες και μετά τις αποπλανούσαν ερωτικά,» πρόσθεσε.Διαβάστε Περισσότερα...

Τα νέα σχέδια της Kidman...Η Nicole Kidman όπως αναφέρουν τα πρόσφατα δημοσιεύματα θα πρωταγωνιστήσει και θα αναλάβει την παραγωγή στην ταινία "The Eighth Wonder".
Το σενάριο της ταινίας, το οποίο θα επικεντρώνεται σε μία αρχαιολογική ανακάλυψη, θα αναλάβει να γράψει ο Simon Kinberg. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Kinberg θα αρχίσει να γράφει το σενάριο του φιλμ τον χειμώνα. Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία δεν έχουν γίνει γνωστές.
Οσον αφορά την Kidman, τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη η νέα της ταινία, "Australia". Αυτό το διάστημα η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός βρίσκεται στο Λονδίνο για τα γυρίσματα του μιούζικαλ "Nine".

Διαβάστε Περισσότερα...

Το fashion show της Naomi Campbell!...Η Naomi Campbell διοργάνωσε στο Λονδίνο το ετήσιο φιλανθρωπικό fashion show της Fashion For Relief.
Το διάσημο supermodel κατά τη διάρκεια του show ανέβηκε στην πασαρέλα φορώντας εντυπωσιακές δημιουργίες. Εκτός από την Campbell στην πασαρέλα ανέβηκαν αρκετοί σταρ της διεθνούς showbiz παρουσιάζοντας δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών.
Ανάμεσα στις σταρ που ανέβηκαν στην πασαρέλα ήταν και οι: Cheryl Cole, Daisy Lowe, Estelle, Catherine Jenkins, Sugababes, Elizabeth Jagger, Celia Black, Jamelia, Monica Cruz.
To Fashion For Relief show παρακολούθησαν αρκετές σταρ της showbiz μεταξύ των οποίων ήταν η Jerry Hall και η Mischa Barton.Διαβάστε Περισσότερα...

H J-Lo στο ΟΑΚΑΓεννημένη στο Bronx από γονείς Πορτορικανούς η Jennifer Lopez ξεκίνησε στα πέντε της χρόνια μαθήματα χορού και τραγουδιού. Ατίθαση και έχοντας όχι και τόσο καλή σχέση με τα μαθήματα, εγκαταλείπει το σπίτι της στα 16 ύστερα από μια διαφωνία με την μητέρα της η οποία δεν ήθελε η κόρη της να ασχοληθεί με το χώρο του θεάματος. Η καριέρα της στην υποκριτική ξεκινάει το 1986 με την ταινία "My Little Girl". Γίνεται αρκετά γνωστή και μπαίνει στην χορευτική ομάδα της Janet Jackson, περιοδεύοντας μαζί της σε διάφορες συναυλίες. Την διετία 1990 - 1992 συμμετέχει στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "In Living Color" κάτι που δίνει ώθηση στην καριέρα της. Ένα χρόνο αργότερα, το 1993 εμφανίζεται στην τηλεοπτική ταινία "The Crash Of Flight 7" και στην συνέχεια έχει ρόλο σε διάφορες επιτυχημένες -για την εποχή- τηλεοπτικές σειρές. Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος έρχεται το 1997 με την ταινία "Salena" που υποδύεται την γνωστή αδικοχαμένη τραγουδίστρια. Για τον ρόλο κερδίζει το βραβείο Golden Globe. Ακολούθησαν οι ταινίες "Anaconda" (1997) και "Out Of Sight" (1998) δίπλα στον George Clooney. Στη παγκόσμια μουσική σκηνή μπαίνει το 1999 με το έξι φορές πλατινένιο άλμπουμ της "On The 6". Μεταξύ των παραγωγών του άλμπουμ ο Puff Daddy και ο Emylio Estefan. Επόμενο βήμα, ο ρόλος της στην ταινία "The Cell" το 2000. Το 2001 επιστρέφει με δεύτερο άλμπουμ της "J.LO". Ακολουθούν και άλλα άλμπουμ όπως επίσης και μεγάλες επιτυχίες.


Οι γάμοι της J Lo


Ο πρώτος της γάμος έγινε το 1997 με το μοντέλο από την Κούβα Ojani Noa και κράτησε μόλις ένα χρόνο. Ακολούθησε μια επεισοδιακή σχέση με τον Puff Daddy μαζί με τον οποίο συνελήφθη με την κατηγορία κατοχής κλεμμένου όπλου. Το Σεπτέμβριο του 2001 παντρεύτηκε τον χορευτή Cris Judd τον οποίο είχε γνωρίσει στα γυρίσματα του βίντεο της Love DonΑt Cost A Thing όμως μετά από λίγους μήνες χώρισαν. Το 2002 γίνεται γνωστή η σχέση της με τον ηθοποιό Ben Affleck. Η σχέση τους τελειώνει άδοξα και στη συνέχεια εντελώς ξαφνικά παντρεύεται τον τραγουδιστή Mark Antony.


Η Jennifer Lopez έχει καταφέρει να γίνει σταρ διεθνούς φήμης. Το περιοδικό People την κατατάσσει στους 50 Πιο Όμορφους Ανθρώπους του Κόσμου, το αυστραλέζικο People ανάμεσα στις πιο σέξι Σταρ (Νο 4), το Maxim στους 100 Πιο Καυτούς Αστέρες (Νο 5) και το Stuff στις Ωραιότερες Λατίνοαμερικάνες (Νο 4). Το περιοδικό Ε! την συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τους 20 Καλύτερους Καλλιτέχνες του 2001 και το Premiere στους 100 πιο ισχυρούς (η θέση της κάθε χρόνο και ανεβαίνει!). Έχει ψηφιστεί από το Celebrity Bodies ως η γυναίκα με το ωραιότερο σώμα. Είναι η μόνη γυναίκα που έχει ψηφιστεί δύο φορές ως η πιο Σέξι Γυναίκα του Κόσμου από το FHM.


Λέγεται πως έχει ασφαλίσει το σώμα της για 1 εκατομμύριο δολάρια ενώ ήταν η πρώτη ηθοποιός που η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε και το τραγούδι της βρέθηκαν στο Νο 1 την ίδια βδομάδα.


Η λατίνα σταρ θα εμφανιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 60 έως 350 ευρώ.Διαβάστε Περισσότερα...

Η Ολυμπιακή στη ΒουλήΣε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση επερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

O υπουργός Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανακρίβειες και ότι χρησιμοποιεί "σειρά μύθων με μικροκομματικά κίνητρα" και τόνισε ότι η εταιρία έχει δομικό πρόβλημα το οποίο "καμία κυβέρνηση και κανείς υπουργός δε θα μπορούσε να λύσει".

Νωρίτερα ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Θεοχάρης Τσόκας είχε χαρακτηρίσει το σχέδιο για την εξυγίανση της ολυμπιακής "ταφόπλακα" και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ενώ παρέλαβε μία εταιρία χωρίς ελλείμματα, την υπερχρέωσε.
Την ίδια ώρα με τη συζήτηση στη Βουλή, εργαζόμενοι της Ολυμπιακής πραγματοποιούν πορεία, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υπουργός Μεταφορών απέστειλε επιστολή στα συνδικάτα της εταιρίας καλώντας τους εργαζόμενους σε συζήτηση, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει στην επιστολή ότι η ηγεσία του υπουργείου προχωρά με λογική και ευαισθησία, αντίθετα με την αντιπολίτευση στην οποία επικρατεί αμηχανία και δογματική εμμονή στη διατήρηση της σημερινής άρρωστης κατάστασης.Διαβάστε Περισσότερα...

Σάλος με μολυσμένο αίμα

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μετά τη γνωστοποίηση πιθανού περιστατικού μετάγγισης αίματος που ήταν μολυσμένο με τον ιό του AIDS. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 70χρονη γυναίκα η οποία βρέθηκε θετική στον ιό HIV και θεωρείται πιθανό να έχει μολυνθεί από μετάγγιση. Σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την διερεύνηση του περιστατικού. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι η ηλικιωμένη μολύνθηκε από μετάγγιση, θα πρέπει να εντοπιστούν και οι άλλοι ασθενείς που πιθανόν να μεταγγίστηκαν με το αίμα του δότη που φέρει τον ιό του AIDS. Υπενθυμίζεται ότι το 2006 άλλοι τρεις ανυποψίαστοι ασθενείς μολύνθηκαν μέσω μετάγγισης. Το πρώτο περιστατικό αποκαλύφθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και επρόκειτο για ένα 16χρονο κορίτσι που έπασχε από μεσογειακή αναιμία και έναν 72χρονο καρδιοπαθή οι οποίοι μεταγγίστηκαν με το αίμα ενός 38χρονου ο οποίος χωρίς να γνωρίζει ότι είχε προσβληθεί από AIDS είχε δώσει αίμα για να βοηθήσει κάποιον γνωστό του. Το τρίτο περιστατικό συνέβη το 2005 στο Τρίτο Νοσοκομείο ΙΚΑ, ωστόσο έγινε γνωστό έναν χρόνο μετά. Επρόκειτο για μια 62χρονη γυναίκα η οποία το 2005, ενώ έφερε τον ιό του AIDS, έδωσε αίμα το οποίο μεταγγίστηκε σε 85χρονο ασθενή. Η γυναίκα βρέθηκε θετική στον ιό σε νέα αιμοδοσία η οποία πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο αργότερα. Η περίπτωση, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων ενέπιπτε στο "παράθυρο" των 30 ημερών κατά το όποιο δεν γίνεται αντιληπτή η νόσος με την παλαιότερη μέθοδο έλεγχου του αίματος "Elisa". Όταν έγινε γνωστό στο πρώτο περιστατικό, ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, είχε δεσμευθεί ότι σε έξι μήνες από τότε, όλα τα κέντρα ελέγχου του αίματος θα διέθεταν αντιδραστήρια προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται με την πρωτοποριακή μέθοδο ΝΑΤ η οποία παρέχει τριπλάσια ασφάλεια σε σύγκριση με την παλαιά μέθοδο “Εlisa”. Ενώ δηλαδή με την "Elisa”, o ιός ανιχνεύεται στο αίμα του φορέα, 25-30 μέρες μετά τη μόλυνση, με την μοριακή μέθοδο ΝΑΤ ο ιός ανιχνεύεται 10-12 μέρες μετά τη μολύνση- μειώνεται δηλαδή το λεγόμενο "παράθυρο" κατά 20 μέρες. Ωστόσο, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού, οι συμβάσεις με τις εταιρίες υπογράφηκαν τον περασμένο μήνα, δηλαδή δυόμισι χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα. Η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι το έργο το διεκδικούσαν δύο εταιρείες που διέθεταν αντιδραστήρια μοριακού ελέγχου και συστάθηκε δικομματική επιτροπή ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια της ανάθεσης. Ωστόσο όλα αυτά πήγαν πολύ πίσω τον μοριακό έλεγχο παρά τις εκκλήσεις των απλών πολιτών και κυρίως των πολυμεταγγιζόμενων- όπως των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία- να επεκταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο μοριακός έλεγχος σε όλη την επικράτεια.


Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου...Η νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του ALTER, που φέρει για πρώτη φορά τον Γιώργο Παπανδρέου καταλληλότερο για πρωθυπουργό σε σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, οι εσωκομματικές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία και η προοπτική του ανασχηματισμού, η παρέμβαση του πρώην υφυπουργού Υγείας Αθανάσιου Γιαννόπουλου για αποπομπή συγκεκριμένων προσώπων από την κυβέρνηση, καθώς και η οικονομική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα έκτακτα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ουάσιγκτον για την αντιμετώπισή της, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός! Και ξαφνικά... ALCOτεστ βγάζει "καταλληλότερο" τον Γιωργάκη!!! Άλλη μια δημοσκόπηση εμφανίζει μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 1,8% και πτώση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ!...".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Να η απόδειξη. Ο Απ. Φωτιάδης, υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, το 2002, έδωσε τη λίμνη Βιστωνίδα στο Βατοπαίδι. Η δραματική καταγγελία του Μητροπολίτη Ξάνθης στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου".
* Η ΑΥΓΗ: "Κυβερνητική παράλυση μπροστά στην κερδοσκοπία. Ομολογία αποτυχίας από τον υπουργό Ανάπτυξης".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: " Έντονες διεργασίες στο παρασκήνιο για νέο κόμμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να κατρακυλάνε κάτω από το 30%..."
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Σωσίβιο στη Βουλή θα αναζητήσει ο κ. Καραμανλής. Σχέδιο του Μαξίμου για διαγραφές και ψήφο εμπιστοσύνης".
* ΕΘΝΟΣ: "Παραζάλη από αντάρτες και γκάλοπ. Εναγώνιες εισηγήσεις στο Μαξίμου για ανασχηματισμό".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ζητείται "GOLDEN BOY" για τον βάλτο του ΥΠ. Οικονομικών, ενώ οι "παλαιομοδίτες" κάνουν την πάπια".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Διώξε τους αυλοκόλακες και τα χρυσόπαιδα. Η πλατεία Κολωνακίου δεν είναι το κέντρο της Ελλάδας".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διπλό χτύπημα από (νέο) γκάλοπ και εξέγερση βουλευτών."
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "2ο ΣΟΚ. Ασκός Αιόλου στη ΝΔ. Γκάλοπ: 1,8% μπροστά το ΠΑΣΟΚ- Υπερτερεί του Καραμανλή ο Γιώργος".
* ΕΣΤΙΑ: "Τι διεκήρυτε η Νέα Δημοκρατία. Δεν τηρήθηκε το Κυβερνητικό Πρόγραμμα".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δύσκολο παζλ για Καραμανλή η αντιστροφή του κλίματος".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Τεκμήρια" δημοσκοπήσεων. Αναγκαία η άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού. Ισχυρό πλήγμα στο κυβερνών κόμμα από την οικονομία".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Ναυάγιο Καραμανλή στο ...Βαλτοπέδιο. Νέο γκάλοπ: πέρασαν μπροστά ΠΑΣΟΚ- Γιώργος".
* Η ΝΙΚΗ: "Ραγδαία φθορά του Καραμανλή. Φουντώνουν η αγωνία και οι φωνές δυσαρέσκειας των βουλευτών".
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Κώστα, άλλαξέ τα όλα. Βράζουν η ΝΔ και οι ψηφοφόροι της. Τα μυστικά ενός προαναγγελθέντος ανασχηματισμού".
* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ο... Καραμανλής να βάλει το χέρι του!".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να χαλάσουμε τα σχέδια με ενιαίο λαϊκό αγώνα. Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα για την "Ολυμπιακή".
* Η ΧΩΡΑ: "Ο λαός απαιτεί ανατροπές. Οι αρνητικές δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση επιβάλλουν σαρωτικές αλλαγές στα πρόσωπα της κεντρικής σκηνής".
* City Press: "Ανησυχία στο Μαξίμου από τα γκάλοπ".
* Metro: "Παίζουν όλα τα σενάρια...Εν αναμονή των αποφάσεων του πρωθυπουργού το κυβερνητικό στρατόπεδο".
* Metropolis: "Έξωση στους καταπατητές".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μαγειρεύει ανασχηματισμό. Σενάρια για έξοδο από την κυβερνητική κρίση".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ρεκόρ στα τροχαία κατέχει η Ελλάδα. Θλιβερή πρωτιά μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. Βαρύτατος ο φόρος αίματος στην άσφαλτο".
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Τέλος στο μποτιλιάρισμα στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης με ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Σημείωση: Η εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ δεν εκδόθηκε σήμερα λόγω απεργίας των εργαζομένων.
Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!...

.


.


Διαβάστε Περισσότερα...