Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Κακοποιοί «σήκωσαν» τις οικονομίες πολύτεκνης οικογένειας...


Ούτε η έντονη βροχόπτωση το πρωί της Τρίτης στάθηκε ικανή να εμποδίσει κακοποιούς στην Κυπαρισσία, οι οποίοι μπήκαν σε σπίτι πολύτεκνης οικογένειας στη Σταφιδόβρυση, πάνω από το Κάστρο, αφαιρώντας οικονομίες μιας χρονιάς. Χάλαγε ο.......................................
Θεός τον κόσμο με τη βροχή, αλλά οι θρασύτατοι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι, από πόρτα στο πίσω μέρος, ενώ έλειπαν οι ιδιοκτήτες. Αφού το έκαναν άνω – κάτω, προκαλώντας και ζημιές σε έπιπλα και αντικείμενα, αφαίρεσαν περί τα 4.500 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και χρυσαφικά. Οι δράστες έσπασαν μέχρι και τον κουμπαρά ανήλικου τέκνου της οικογένειας και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, όπως και από ένα μικρό πορτοφολάκι της συζύγου του ιδιόκτητη πήραν γύρω στα 20 ευρώ. Ψάχνοντας σε ντουλάπες, συρτάρια και κομοδίνο, βρήκαν τις βέρες του ζευγαριού και άλλα κοσμήματα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με τη σύζυγό του και τον έναν από τους γιους του είχαν φύγει το πρωί για ράβδο, ενώ ο άλλος γιος τους, γύρω στις 9, έφυγε επίσης για δουλειά που είχε στο λογιστικό γραφείο που ετοιμάζει να ανοίξει στην πόλη. Η ανήλικη κόρη τους, μαθήτρια του Λυκείου, ήταν στο σχολείο της. Το μεσημέρι που τελείωσε τα μαθήματά της επέστρεψε στο σπίτι. Τίποτα, απέξω, δεν έδειχνε πως είχαν μπει κακοποιοί. Μόλις άνοιξε την πόρτα, υπέστη σοκ και έντρομη έτρεξε στο σπίτι γειτόνισσας. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στον αδερφό της που ήταν στο γραφείο του στην Κάτω Πόλη. Εκείνος έσπευσε στο σπίτι και διαπίστωσε πως είχαν πέσει θύματα κακοποιών. Ακολούθως ενημέρωσαν και τους γονείς τους για το συμβάν και το Α.Τ. Κυπαρισσίας.
Όπως μας είπε χθες, συντετριμμένος, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Σταύρος Λόλας, «είχαμε πάει με τη γυναίκα και το ένα το παιδί στις ελιές για ράβδο, η κόρη ήταν στο σχολείο και το άλλο το παιδί στο γραφείο το λογιστικό που φτιάχνει και με τη βροχή, που χάλαγε ο Θεός τον κόσμο, μπήκανε μέσα στο σπίτι μας, και μας ξάφρισαν όλες τις οικονομίες. Ό,τι μαζεύαμε από τις ελιές, το λάδι, το μέλι, τα μεροκάματά μας, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Μπήκανε μέσα και “μαγαρίσανε” το σπίτι. Δεν αφήσανε τίποτα όρθιο. Σαν κύριοι, από την πίσω πόρτα στο χωράφι, βρήκανε το κλειδί, που αφήνουμε τριάντα χρόνια, και μας κλέψανε ό,τι είχαμε. Δεν αφήσανε τίποτα. Με τόση βροχή, σπίτια είναι δίπλα και εκείνοι μπήκανε μέσα. Τίποτα δεν έχουμε. Μας τα πήρανε όλα! Ήρθε η Αστυνομία, μακάρι να τους βρει, αλλά τι να κάνει και η Αστυνομία με τόσα που γίνονται. Μου “μαγαρίσανε” το σπίτι. Μόνο η “μαγάρα” που κάνανε στο σπίτι, φτάνει. Εγώ, έχω δικούς μου νόμους και δικούς μου τρόπους. Μόνο να μάθω ποιος ήταν ή ποιοι ήταν. Δε θέλω ούτε τα λεφτά ούτε τα χρυσαφικά. Μονάχα να μου πούνε ποιος ήτανε. Ξέρω και τιμωράω με το δικό μου τρόπο». Σημειώνουμε πως αυτό ήταν το τέταρτο κρούσμα κλοπής σε σπίτι στη γύρω περιοχή και, μάλιστα, με πανομοιότυπο τρόπο, δηλαδή από πόρτα ή παράθυρο στην πίσω πλευρά. 


 Του Ηλία Γιαννόπουλου Tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανθρωπόμορφα τέρατα πυροβόλησαν αδέσποτους σκύλους στο Καλό Νερό… (σκληρές εικόνες)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καλού Νερού από την εγκληματική ενέργεια ανθρωπόμορφων τεράτων, όπως χαρακτηριστικά λένε, που προχθές πυροβόλησαν δύο αδέσποτους σκύλους. Όπως είπαν στο «Θ» κάτοικοι της περιοχής, που..................................................
ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 7.30, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και βγήκαν για να δουν τι συνέβη. Κατευθυνόμενοι προς το σημείο που ακούστηκε ο πυροβολισμός, στη διασταύρωση του δρόμου με τη σιδηροδρομική γραμμή, κείτονταν αιμόφυρτος ένας αδέσποτος σκύλος. «Το ανθρωπόμορφο τέρας είχε εκτελέσει, με καραμπίνα προφανώς, το σκύλο. Του είχε διαλύσει το πρόσωπο και το είχε τυφλώσει. Το σκυλάκι ήταν ανήμπορο να κουνηθεί, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Το πήραμε και αμέσως το πήγαμε στον κτηνίατρο στην Κυπαρισσία. Ο κτηνίατρος έβγαλε πλάκες, φρόντισε τα τραύματα, αλλά δυστυχώς το σκυλάκι δε γινόταν να σωθεί. Ψυχορραγούσε. Για να μην αργοπεθαίνει, αποφασίσαμε και του έγινε ευθανασία» μας είπε κάτοικος.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η εγκληματική δράση σε βάρος των αδέσποτων σκύλων συνεχίστηκε στο Καλό Νερό και γύρω στη 1.30 ακούστηκε πάλι πυροβολισμός και ουρλιαχτό σκύλου. Κάτοικοι βγήκαν πάλι στους δρόμους και έψαχναν για το σκύλο, τον οποίο, όμως, δε βρήκαν. Προφανώς, ο «εκτελεστής» δεν πέτυχε καίρια το στόχο του και ο σκύλος κατάφερε, πληγωμένος, κάπου να κρυφτεί. «Μόνο ανθρωπόμορφα τέρατα – γιατί δεν είναι άνθρωποι – θα μπορούσαν να “εκτελέσουν” εν ψυχρώ τα σκυλάκια», μας είπε άλλος κάτοικος του Καλού Νερού, ο οποίος πρόσθεσε: «Το σκυλάκι που πυροβόλησαν το πρωί και, δυστυχώς, του έγινε ευθανασία για να μην υποφέρει, ήταν περίπου δύο χρόνων. Τραυματισμένο, από καιρό, κούτσαινε λίγο, το ταΐζαμε, ήταν ήσυχο και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα. Οι τουρίστες το χάιδευαν και το τάιζαν λες και ήταν δικό τους. Έπαιζε στην παραλία και δεν ενοχλούσε». Μάλιστα, σύμφωνα με φιλόζωο κάτοικο του Καλού Νερού, «τα αδέσποτα στο Καλό Νερό τα έχει υπό την προστασία και επίβλεψή της η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας. Έχουν στειρωθεί και τα σιτίζουν η Ομάδα και φιλόζωοι κάτοικοι σε καθορισμένο χώρο. Τους κάνει και εμβόλια και τα προσέχει». Για τα τραγικά συμβάντα έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, ενώ φιλόζωοι της περιοχής θα κινηθούν και νομικά. 

 Του Ηλία Γιαννόπουλου


Γνωμάτευση 

 Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ., προσκομίστηκε στο κτηνιατρείο σκύλος αρσενικός, στειρωμένος, ημίαιμος, 28 κιλών, χρώματος καφέ-λευκού, με πολλαπλά τραύματα στην περιοχή του προσώπου, στέρνου και πρόσθιων άκρων. Μετά τη λήψη α/ακτινογραφιών διαπιστώθηκε ότι το ζώο έχει πυροβοληθεί στα συγκεκριμένα σημεία (ενδεχομένως από κυνηγετική καραμπίνα). Υπήρχαν δεκάδες σφαιρίδια στις προαναφερθείσες περιοχές του σώματος του ζώου, μερικά από τα οποία είχαν διατρυπήσει τον κερατοειδή των οφθαλμών και είχαν δημιουργήσει μη αντιστρέψιμες βλάβες στους οφθαλμούς. Επιπρόσθετα, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιριδίων, ήταν μεγάλη η πιθανότητα εμφάνισης οξείας ή χρόνιας μολυβδίασης στο μέλλον. Λόγω των παραπάνω βλαβών που έδιναν δυσμενή πρόγνωση και κακής ποιότητας ζωής, καθώς και της μη δυνατότητας χορήγησης της πρέπουσας θεραπείας από τους ανθρώπους που προσκόμισαν το ζώο, πραγματοποιήθηκε ευθανασία του σκύλου. 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ 

Γιάννης Μαρκόπουλος, DVM

Ελίζα Γκέσκου, DVM 


 Tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΟΚ - Τέρατα σκότωσαν αδέσποτο σκυλί στο Καλό Νερό - Γράφει σήμερα το "Θάρρος"

Ανθρωπόμορφα τέρατα πυροβόλησαν αδέσποτους σκύλους στο Καλό Νερό... 

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καλού Νερού από την εγκληματική ενέργεια ανθρωπόμορφων τεράτων, όπως χαρακτηριστικά λένε, που..........................................
προχθές πυροβόλησαν δύο αδέσποτους σκύλους. 

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ σήμερα στην εφημερίδα της Μεσσηνίας "Θάρρος".

Tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Γύρισε ο ήλιος στη Μεσσηνία! Μετά από μέρες κακοκαιρίας.

Γύρισε ξανά ο ήλιος στον ουρανό της Μεσσηνίας και από το πρωί φωτίζει και ζεσταίνει τη μέρα! Μετά από μέρες κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που προκάλεσαν καταστροφές και ζημιές, σήμερα ηλιοφάνεια επικρατεί σε όλες τις περιοχές και ο κόσμος απολαμβάνει τη μέρα, στις δουλειές του και στα χωράφια τους. Ήδη στις αγορές κινείται κόσμος και στις πλατείες................................... πίνουν τον πρωινό καφέ τους στον ήλιο!


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11/2013


Διαβάστε Περισσότερα...