Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Θωράκιση του Λιμανιού Κυπαρισσίας - Μόνη λύση η επιμήκυνση του προσήνεμου μόλου...


Μόνη λύση για την προστασία του Λιμανιού της Κυπαρισσίας από τον κυματισμό, που μπαίνει μέσα στη λιμενολεκάνη δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον ελλιμενισμό βαρκών και σκαφών, είναι η επιμήκυνση του προσήνεμου μόλου τουλάχιστον κατά 100 μ.................


Αυτό επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), κ. Μουτζούρης, προχθές στο Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του ΕΜΠ όπου παρουσιάστηκε το φυσικό προσομοίωμα του Λιμένα Κυπαρισσίας (υφιστάμενη κατάσταση, κλίμακα 1 προς 75, διεύθυνση προσπτώσεως κυμάτων δυτική).

Σημειώνουμε πως για να μπορέσει το Λιμάνι να είναι ασφαλές, βιώσιμο και λειτουργικό απαιτούνται, πέραν της επιμήκυνσης του προσήνεμου μόλου και άλλες δαπανηρές εργασίες, όπως ενίσχυση της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μόλου, καθώς και η αύξηση του ύψους του για να μην τον υπερπηδά ο κυματισμός, όπως εμφανέστατα παρουσιάστηκε και στο φυσικό προσομοίωμα. Αλλά και να εκτελεστούν οι προβλεπόμενες στη μελέτη εργασίες όπως, εκβάθυνση λιμενολεκάνης, κρηπιδώματα κι άλλα...

Για να γίνουν όλα αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις, θα απαιτηθούν σχεδόν όσα μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί ή ακόμη και περισσότερα, με ό,τι ενδεχομένως αυτό μπορεί να σημαίνει και συνεπάγεται για την πορεία του έργου, αφού, ίσως να μην υπάρξουν τέτοια και τόσο μεγάλα κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο...




Κ. Μουτζούρης: «Είναι ακριβό έργο η επιμήκυνση»

«Βρισκόμαστε στο Εργαστήριο Λιμενικών Έργων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Εδώ, μας ανατέθηκε από τη Νομαρχία Μεσσηνίας και από τον Δήμο Κυπαρισσίας να μελετήσουμε σε φυσική προσομοίωση τον υφιστάμενο Λιμένα Κυπαρισσίας, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα σε σχέση με την είσοδο κυμάτων εντός της λιμενολεκάνης. Σήμερα (σ.σ. προχθές), κατασκευάσαμε το ομοίωμα, ήρθαν οι τοπικές Αρχές, ο νομάρχης, ο δήμαρχος και πολλοί άλλοι, επιδείξαμε το μοντέλο και από σήμερα ξεκινάμε να μελετάμε τα έργα βελτιώσεως, που θα απαιτηθεί να κατασκευαστούν, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στη λιμενολεκάνη. Φοβάμαι ότι θα απαιτηθούν σημαντικά έργα και ακριβά έργα με επεκτάσεις των μόλων οι οποίες είναι απαραίτητες να γίνουν. Βέβαια, θα είμαστε έτοιμοι να πούμε ακριβώς τι θα πρέπει να γίνει μετά από δυο μήνες, αλλά από την πρώτη ματιά και από εμπειρίες που έχουμε βλέπουμε κάπως. Το κυρίαρχο θέμα αυτήν τη στιγμή στον Λιμένα είναι η είσοδος της κυματικής ενέργειας εντός της λιμενολεκάνης, διότι δεν παρέχουν οι υφιστάμενοι μόλοι επαρκή προστασία. Βέβαια, πέραν αυτού, πρέπει να πω ότι πρέπει να βρει κι έναν ρόλο αυτό το Λιμάνι. Έχει γίνει ένα μεγάλο Λιμάνι σε μια περιοχή, που αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιο ρόλο συγκεκριμένο. Άρα, πρέπει να βρεθεί κι ένας ρόλος, για να πάνε χαλάλι και τα χρήματα που δώσαμε όλοι οι φορολογούμενοι».

Ερωτηθείς για το αν τα προβλήματα οφείλονται σε μη επαρκή μελέτη ή σε κακοτεχνίες ο κ. Μουτζούρης απήντησε πως δεν θα το σχολιάσει.

Σχετικά με το εάν τα έργα που έχουν γίνει επαρκούν, σημείωσε ότι, «θα πρέπει να υπάρξουν επιμηκύνσεις».

«Χρειάζεται σημαντική επιμήκυνση ο προσήνεμος μόλος, πάνω από 100 μ.», τόνισε, προσθέτοντας ότι, «εκεί είναι βαθιά τα νερά, αυτό είναι το πρόβλημα, στην είσοδο έχουμε 12 μ. βάθος και είναι ακριβό έργο η επιμήκυνση. Για να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα κόστη που έγιναν και που θα πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να βρεθεί ένας ρόλος για το Λιμάνι. Να αποφασίσουμε ότι το κάνουμε Μαρίνα ή να αποφασίσουμε ότι το κάνουμε Αλιευτικό ή κάτι άλλο. Πάντως, αυτήν τη στιγμή νομίζω ότι, ένας ρόλος, που θα μπορούσε να υπάρξει γι' αυτό το Λιμάνι, δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλοι Λιμένες σε όλη την περιοχή αυτή, θα ήταν να γίνει μια Μαρίνα καλής ποιότητας, γιατί υπάρχει και χερσαίος χώρος αρκετός, ώστε να αποθηκεύονται τα σκάφη τον χειμώνα». Ο κ. Μουτζούρης επανέλαβε ότι, για την προστασία του Λιμανιού δεν βλέπει άλλη λύση πέρα από την επιμήκυνση.

Σημειώνουμε ότι, σε δύο περίπου μήνες θα παραδοθούν οι προτάσεις στη Νομαρχία, ώστε αυτή να κάνει την Τεχνική Μελέτη του έργου. Το ΕΜΠ θα προτείνει τι έργα πρέπει να μελετήσουν επιπλέον. Τέλος, ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τα όμβρια, που πλημμυρίζουν την πόλη και πέφτουν στο Λιμάνι, κάτι που - όπως είπε - είδε και ο ίδιος σε επίσκεψή του στην Κυπαρισσία.



Γ. Σαμπαζιώτης: «Έργο της τάξεως των 5 - 6 εκατ. ευρώ»

«Πραγματικά ήταν μια μέρα ιδιαίτερη για τον Δήμο μας, μιας και το πολύ σημαντικό αυτό Εργαστήριο του ΕΜΠ απασχολήθηκε και θα απασχοληθεί και τις επόμενες εβδομάδες με το να λύσει το πρόβλημα κυματισμών στο Λιμάνι μας. Είδαμε ένα μοντέλο να λειτουργεί την ώρα των κυματισμών και διαπιστώσαμε όλοι ότι, έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά, γιατί ακριβώς η εικόνα που παρουσίαζε το μοντέλο αυτό ήταν η εικόνα που βλέπουμε κι εμείς κατά τη διάρκεια των έντονων κυματισμών. Οι επόμενες κινήσεις, απ' ό,τι μιλήσαμε με τον πρύτανη, κ. Μουτζούρη, σε συνεργασία με τη Νομαρχία, η οποία θα αναλάβει να πληρώσει και την μελέτη που κάνει το Πολυτεχνείο, θα είναι να αρχίσουν να πειραματίζονται με προσθήκες επί του προσήνεμου μόλου και διαφοροποιήσεις, πιθανώς, στο εσωτερικό του Λιμανιού προκειμένου να πετύχουν τον μικρότερο κυματισμό εντός της λιμενολεκάνης.

Μάλιστα, θα έχουμε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια αυτών των πειραματικών κινήσεων να επισκεφθούμε ξανά το Εργαστήριο και να δούμε από κοντά τα αποτελέσματα. Πιστεύουμε, απ' ότι μας είπε ο κ. πρύτανης, μέχρι τέλος της άνοιξης να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και να συνταχθούν τεύχη δημοπράτησης, τα οποία με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα δημοπρατήσουν για την κατασκευή και ολοκλήρωση του Λιμανιού, όχι μόνο όσον αφορά στα βελτιωτικά έργα, αλλά και όλο το πακέτο, το οποίο θα κλείσει οριστικά πια τις κατασκευές στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας. Μάλιστα, είχα την ευκαιρία την Τρίτη το απόγευμα να επισκεφθώ τον Περιφερειάρχη και συζητήσαμε ακριβώς αυτό το θέμα. Μου είπε ότι είναι προγραμματισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για το Λιμάνι μας και με το πού θα τελειώσει η μελέτη του Πολυτεχνείου η ΔΕΚΕ θα αναλάβει να δημοπρατήσει ό,τι έργα χρειάζεται να γίνουν».

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Περιφέρεια είναι έτοιμη να καλύψει τη μεγάλη δαπάνη, που θα απαιτηθεί για το μεγάλο έργο της επιμήκυνσης του προσήνεμου μόλου, όπως είπε ο κ. Μουτζούρης, ο κ. Σαμπαζιώτης διευκρίνισε ότι, απ' ό,τι συζήτησαν με τον περιφερειάρχη, ένα έργο της τάξεως των 5 - 6 εκατ. ευρώ είναι προϋπολογισμένο για το Λιμάνι.

Ερωτηθείς στη συνέχεια αν τα 5 - 6 εκατ. ευρώ επαρκούν για να γίνει και η επέκταση αλλά και όλες οι άλλες εργασίες που προβλέπονται και απαιτούνται, ώστε το Λιμάνι να παρέχει ασφάλεια ελλιμενισμού και να είναι λειτουργικό, απάντησε: «Δδεν μπορεί να το πει κανείς με ασφάλεια. Πάντως η Περιφέρεια είπε ένα ενδεικτικό νούμερο με την έννοια των προηγούμενων δημοπρασιών... Υπολογίζεται ότι θα είναι σε αυτά τα μεγέθη. Είμαι αισιόδοξος ότι, το Λιμάνι της Κυπαρισσίας θα ολοκληρωθεί και θα γίνει ένα ασφαλές Λιμάνι. Το επόμενο βήμα, το οποίο ετοιμάζουμε από τώρα και σε συνεργασία με τη Νομαρχία θα το προωθήσουμε, είναι το master plan της χερσαίας ζώνης με χαρακτήρα Τουριστικού Λιμανιού πέρα από το εσωτερικό τμήμα, που θα είναι Αλιευτικό Καταφύγιο... ».





Θ. Πετρόπουλος: «Μελετητικές αστοχίες και κατασκευαστικά λάθη»

«Η προσομοίωση που είδαμε ήταν πολύ καλή. Το πρόβλημα, απ' ότι αποδεικνύεται, είναι πολύ μεγάλο. Το έργο έχει μελετητικές αστοχίες και κατασκευαστικά λάθη. Κατά την άποψή μου έχουν πεταχτεί περίπου 13 εκατ. ευρώ στη θάλασσα, χωρίς να έχουμε Λιμάνι ασφαλές και λειτουργικό. Απ' ό,τι λένε εδώ οι ειδικοί, για να μπορέσει να διορθωθεί το πρόβλημα του Λιμανιού και να λειτουργήσει, θα πρέπει να δαπανηθούν άλλα 10 εκατ. ευρώ. Ας... τρέξουμε να τα βρούμε!».



Κ. Ροϊλός: «Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα... »

«Η προσομοίωση δείχνει τα φαινόμενα, όπως τα βιώνουμε κι εμείς στο Λιμάνι. Μας καθησύχασε ο κ. πρύτανης ότι, θα βελτιωθούν κατά το καλύτερο δυνατόν και θα μας φωνάξει πάλι να δούμε την τελική φάση πώς θα λειτουργήσει».

Σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση σημείωσε ότι, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και γι' αυτό άλλωστε ζήτησαν με έγγραφα να γίνουν μελέτες και συμπληρωματικές εργασίες προστασίας του Λιμανιού



Γ. Θεοδωρόπουλος: «Ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο για το Λιμάνι»

«Διακαής πόθος των αλιέων, βασικά των επαγγελματιών, ήταν να γίνει το Λιμάνι στην Κυπαρισσία. Τελικά έγιναν κάποια έργα, τα οποία προφανώς από ελλιπή μελέτη κι έρευνα και των θαλάσσιων κυματισμών και των φυσικών φαινομένων, δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματικότητα, οπότε μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μέρους του Λιμανιού προέκυψαν προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά μελέτησε το Πολυτεχνείο, έφτιαξαν το προσομοίωμα και ήρθαμε και το είδαμε. Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τα φαινόμενα παρουσιάζονται ως έχουν. Από κει και πέρα μας καθησυχάζουν ότι, θα τα μελετήσουν, θα βελτιωθούν κι ευελπιστούμε ότι θα προκύψει κάτι καλύτερο για το Λιμάνι, γιατί ως έχει δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που εμείς προσδοκούσαμε».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Στο ρυθμό του Βασιλιά Καρνάβαλου όλη η Ελλάδα, εκτός από την Κυπαρισσία!!!!!!.....


Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, καθώς πλησιάζει η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα.

Στο επίκεντρο, όπως κάθε χρόνο η Πάτρα.

Επάξια συναγωνίζονται το πατρινό καρναβάλι οι εκδηλώσεις σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, με κορυφαίες αυτές στην Ξάνθη.

Και, στη Μεσσηνία πολλές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο σε πόλεις και χωριά, δυστυχώς, με εξαίρεση την Κυπαρισσία.................


Στην Πάτρα οι εκδηλώσεις του τελευταίου διήμερου αρχίζουν το μεσημέρι του Σαββάτου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την μπάντα του Δήμου να δίνει τον τόνο και τον καρναβαλικό ρυθμό και τους σοκολατορίχτες να ραίνουν με χιλιάδες σοκολάτες τον κόσμο.

Το απόγευμα ξεκινά η καθιερωμένη «Νυχτερινή Ποδαράτη» με όλα τα άρματα και τα καρναβαλικά γκρουπ και το βράδυ αναβιώνουν τα «Μπουρμπούλια».

Την Κυριακή η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει με την μπάντα του Δήμου να περιοδεύει στο κέντρο της πόλης. Αμέσως μετά τίθεται επικεφαλής της μεγάλης παρέλασης.

Αμέσως μετά τη μεγάλη παρέλαση, οι δρόμοι οδηγούν στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου γίνεται η Τελετή Λήξης και καίγεται ο βασιλιάς Καρνάβαλος.

Το πάρτι όμως συνεχίζεται μέχρι τις πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας. Το απόγευμα γίνεται η απονομή των βραβείων, ενώ στις 9 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το καρναβαλικό πλήρωμα 94 θα παρουσιάσει ειδικό αφιέρωμα σε μια εμβληματική μορφή του καρναβαλιού, τον Αλκη Στέα.




Οι διοργανωτές του καρναβαλιού της Ξάνθης προβλέπουν ότι στη μεγάλη παρέλαση φέτος θα λάβουν μέρος 17.000 καρναβαλιστές, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, περίπου στα 300.000 άτομα. Η πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλη και των γύρω περιοχών αγγίζει το 100%.

Την παραμονή της καρναβαλικής παρέλασης, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα δοθεί συναυλία από το συγκρότημα «Goin' Through and the Family». Το βράδυ της ίδιας μέρας τα αποκριάτικα πληρώματα θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς. Η παρέλαση θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου το γλέντι θα συνεχιστεί με ένα πάρτι.

Την Κυριακή το μεσημέρι άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της Ξάνθης, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν τον βασιλιά καρνάβαλο.

Το βράδυ της Κυριακής, στην γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου θα αναβιώσει για μια ακόμα χρονιά το κάψιμο του «Τζάρου». Εκεί, σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα, ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Στην έδρα του δήμου Ελευθερών, τη Νέα Πέραμο, στη δυτική ακτή της Καβάλας, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή διοργανώνουν μεγάλη καρναβαλική εκδήλωση που θα συνοδευτεί από ένα ξέφρενο πάρτι στην πλατεία με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών συγκροτημάτων.

Στα δημοτικά διαμερίσματα Παναγίας και Ποταμιάς, στο νησί της Θάσου, την Καθαρή Δευτέρα και την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς αναβιώνουν δύο από τα παλιότερα καρναβάλια της περιοχής, που βασίζονται σε διονυσιακές παραδόσεις με πειράγματα, βωμολοχίες και αυτοσχέδια θεατρικά δρώμενα.

Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Δράμας την κατεξοχήν έκφραση του σύγχρονου αποκριάτικου πανηγυρισμού αντιπροσωπεύει το καρναβάλι της Χωριστής, την Καθαρά Δευτέρα, όπου συνηθίζονταν από παλιά παραδοσιακές μεταμφιέσεις και ποικίλες παραστάσεις και αναπαραστάσεις.

Την Καθαρά Δευτέρα ο επισκέπτης της Δράμας έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Καλαμπάκι και τη Μαυρολεύκη ένα από τα πιο σημαντικά δρώμενα του ελληνικού ιστορικού χώρου, γνωστό με την ονομασία «Καλόγερος». Ο «Καλόγερος», που αντιπροσωπεύει το αγαθό πνεύμα της βλάστησης και της καρποφορίας, είναι μεταμφιεσμένος με παλιόρουχα που μιμούνται προβιές και με κουδούνια, από τα οποία ένα έχει φαλλική σημασία. Μαζί με άλλους μεταμφιεσμένους επισκέπτεται, με ορισμένο εθιμικό τυπικό, τα σπίτια του χωριού, όπου οι γυναίκες τον ραίνουν με πολυσπόρια, σύμβολα πλούσιας παραγωγής.

Newsroom ΔΟΛ



Διαβάστε Περισσότερα...

Κορυφώνεται η έξοδος από τα αστικά κέντρα για το τριήμερο - Σύμμαχος ο καιρός


Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς λόγω της εξόδου για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η έξοδος θα κορυφωθεί το μεσημέρι, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη ατυχημάτων το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η Τροχαία λαμβάνει σειρά μέτρων..............




Συγκεκριμένα από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και την Δευτέρα θα απογορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 1,5 τόνο σε συγκεκριμένα τμήματα των εθνικών οδών. Την Κυριακή δεν θα ισχύουν οι απαγορεύσεις αυτές.


Έκτακτα μέτρα θα λάβει και η Τροχαία Θεσσαλονίκης, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το απόγευμα της Παρασκευής και θα ενταθούν το Σάββατο, με την κορύφωση της εξόδου από τα αστικά κέντρα.

Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους της πόλης, ενώ τα ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις.

Τα μπλόκα της Τροχαίας θα βρίσκονται σε εμφανείς θέσεις, ενώ αιφνιδιαστική έλεγχοι θα πραγματοποιούνται με τη χρήση καμερών, ραντάρ και αυτοκινήτων της Τροχαίας με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη διάρκεια του τριημέρου θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου μεγαλύτερου από 1,5 τόνο σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Βελτιωμένος ο καιρός

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος για όσους επιλέξουν να μείνουν στην Αθήνα. Θα σημειωθούν νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα, ωστόσο, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική στερεά Ελλάδα θα είναι γενικά αίθριος.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη οι θερμοκρασίες θα κινηθούν από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ και το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.


Την Κυριακή, ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά βελτιωμένος και μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.


Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά θα έχουν ένταση 4-6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.


Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι ήπιος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Newsroom ΔΟΛ



Διαβάστε Περισσότερα...

Saturday!!!!!!!!!

.
.
.
.
.



Saturday
Myspace 2.0 layouts & Myspace Layouts






.
.
.
.
.








Διαβάστε Περισσότερα...