Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ο.Τ.Α....Απαντητική επιστολή στο δημοτικό σύμβουλο Πύλου κ. Κανάκη για την υδροδότηση της ΠΟΤΑ έστειλε χθες ο εφοπλιστής Β. Κωνσταντακόπουλος.


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου κ. Κανάκης με αφορμή την αναγγελθείσα ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου σχετικά με τα θέματα της υδροδότησης της ΠΟΤΑ, απέστειλε επιστολή που δημοσιεύθηκε στις 13/8/2008 σε ημερήσια εφημερίδα της Καλαμάτας, στην οποία, εκτός από τα θέματα της υδροδότησης για τα οποία σημειωτέον έσπευσε να εκφράσει τις απόψεις του χωρίς να περιμένει να ενημερωθεί προηγουμένως, έθιγε και άλλα ζητήματα, ασκώντας γενικότερη και ατεκμηρίωτη, αρνητική κριτική για την ΠΟΤΑ.

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ ειδικότερα με τις απόψεις του κ. Κανάκη, αφού μάλιστα με την ενημέρωση που έγινε επιτόπου αποδείχθηκε περίτρανα ότι όλα όσα αυτός υποστήριζε για τα νερά ήταν αβάσιμα.

Πλην όμως, ο κ. Κανάκης επανήλθε με νέα επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ίδια εφημερίδα στις 21/8/2008 και έτσι με υποχρεώνει να του απαντήσω και για τα 2-3 σημεία που έθιγε με την πρώτη επιστολή του και για όλα όσα, χωρίς καμία τεκμηρίωση και με υψηλή δόση λαϊκισμού, αναφέρει στη δεύτερη.

Στην πρώτη επιστολή του, με τα εισαγωγικά μάλιστα σχόλιά του, ο κ. Κανάκης επιτίθεται στον νυν Δήμαρχο Πύλου, τον οποίο και κατηγορεί ότι «ενεργεί ως εκπρόσωπος της ΠΟΤΑ».

Δεν είναι, βεβαίως, του χαρακτήρα μου να παριστάνω το συνήγορο του νυν ή των προηγούμενων Δημάρχων της Πύλου, των Γαργαλιάνων, της Χώρας ή του Πεταλιδίου, όμως πράγματι διερωτώμαι:

δεν έχουν, άραγε, υποχρέωση όλοι οι Τοπικοί Άρχοντες να αγκαλιάζουν τις επενδύσεις εκείνες που βοηθούν σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη του τόπου τους, όταν μάλιστα αυτές πληρούν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις νομιμότητας και επιπλέον γίνονται με απόλυτο σεβασμό και προς το περιβάλλον και προς την ιστορία της περιοχής;

Αν, λοιπόν, οι παραπάνω σκέψεις μου είναι σωστές, γιατί θα πρέπει ο κάθε Τοπικός Άρχοντας, που πιστεύει ότι μιας τέτοιας μορφής επένδυση θα βοηθήσει τον τόπο του και φυσικά διάκειται ευνοϊκά προς αυτήν, να υπονομεύεται ότι, δήθεν, «ενεργεί ως εκπρόσωπος του Α ή του Β επενδυτικού φορέα»;

Τέτοιες επενδύσεις σήμερα σπανίζουν και υπάρχει μεγάλος διεθνής ανταγωνισμός για την προσέλκυσή τους. Όλος ο κόσμος το ξέρει και μόνο κάποιοι που εθελοτυφλούν σαν τον κ. Κανάκη δεν το βλέπουν αυτό, προτιμώντας προφανώς δημάρχους που θα καταδιώκουν τους επενδυτές, ώστε να παραμένει ο τόπος μας καταδικασμένος στο μαρασμό και στη στασιμότητα και οι νέοι μας στην ανεργία.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο κ. Κανάκης στο δεύτερο σχόλιό του της πρώτης επιστολής ότι «πρώτη φορά βλέπει επένδυση που να γίνεται με την κάλυψη του δημοσίου».

Μα αυτός είναι ο ρόλος του δημοσίου και για αυτό ψηφίζονται και εφαρμόζονται οι αναπτυξιακοί νόμοι.

Η δική του επαγγελματική απασχόληση δεν είχε και δεν έχει την κάλυψη του δημοσίου στο στάδιο της κατασκευής και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της επιχειρήσεώς του;

Έχει δει καμία επένδυση που να μην είναι έτσι;

Όσον αφορά στη Δημόσια Ωφέλεια της ΠΟΤΑ την οποία αμφισβητεί, ο νόμος 2545/1997 σαφώς ορίζει ότι οι ΠΟΤΑ, όπως και οι Βιομηχανικές Περιοχές, αφορούν πάντοτε δημόσια ωφέλεια.

Επίσης, η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία και ομοφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων ενέκρινε την υπαγωγή της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004, χαρακτηρίζοντάς την ως έργο «με ιδιαίτερη συμβολή στην απασχόληση και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Δεν τα ξέρει αυτά ο ενημερωμένος περί τα νομικά και συνταγματικά κ. Κανάκης;

Για τα υπόλοιπα σημεία της πρώτης επιστολής που επαναλαμβάνονται και στη δεύτερη θα αναφερθώ αναλυτικά στη συνέχεια.

Όμως, για το θέμα που θίγει στο τέλος, σχετικά με την πρόσκληση και παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.τ.λ., του θυμίζω ότι, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου, έχω εμφανισθεί και έχω παρουσιάσει αναλυτικά τα σχέδιά μου, άλλες δύο φορές κατά το παρελθόν, επί Δημαρχοντίας Γιάννη Βρεττάκου και επί Δημαρχοντίας του αείμνηστου Δημήτρη Καρακαϊδού.

Και τώρα επανέρχομαι αναλυτικά στα θέματα που θίγονται και με τη δεύτερη επιστολή.
Σχόλιο κ. Κανάκη: «Ο δρόμος Πύλος — Γιάλοβα είναι εθνικός δρόμος και είναι εκτός συναλλαγής, δηλαδή απαλλοτρίωση, ούτε το ίδιο το κράτος ακόμη κι αν το θέλει δεν μπορεί να το παραχωρήσει, έτσι λέει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας μας».
Απάντηση, Δεν πρόκειται ασφαλώς για απαλλοτρίωση του εθνικού δρόμου. Όταν κατασκευαστεί η παράκαμψη, αυτή θα χαρακτηρισθεί κατά τη νόμιμη διαδικασία ως τμήμα του εθνικού δικτύου και θα παραχωρηθεί από εμάς στο Δημόσιο. Το σημερινό παλιό τμήμα, το οποίο στη συνέχεια δε θα είναι πλέον εθνικός δρόμος, θα ενσωματωθεί κατά τη νόμιμη διαδικασία στην ΠΟΤΑ. Αυτό σαφώς προβλέπεται από την αρ. 31656/21-7-05 (ΦΕΚ-766/Δ/25-7-05) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και Τουριστικής Ανάπτυξης. Άλλωστε, η πρόβλεψη του κράτους είναι να κατασκευασθεί και η νέα χάραξη της εθνικής οδού Γαργαλιάνων - Πύλου - Μεθώνης, η οποία περνάει ακόμα ανατολικότερα από την παράκαμψη της ΠΟΤΑ, οπότε και πάλι το εντός της ΠΟΤΑ τμήμα θα πάψει να είναι εθνική οδός. Αν η νέα αυτή Εθνική οδός είχε κατασκευασθεί από χρόνια τώρα, όπως όφειλε να είχε κάνει το κράτος, δε θα χρειαζόταν να κατασκευάζουμε τώρα εμείς με δικές μας δαπάνες την παράκαμψη.

Σχόλιο κ. Κανάκη: «Η παράκαμψη στην περιοχή της Γιάλοβας είναι παράνομη διότι ο συγκεκριμένος δρόμος ξεκινά από δημοτική περιουσία και χωρίς να έχει παρθεί καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρηθεί σε κανέναν, ο δήμαρχος κλείνει τα μάτια προς όφελος του συγκεκριμένου επενδυτή».
Απάντηση, Η παράκαμψη της ΠΟΤΑ δεν ξεκινάει από καμία δημοτική περιουσία, όπως ανακριβώς ισχυρίζεται ο κ. Κανάκης αλλά από την πρώην ιδιοκτησία Πολλάλη, που αγοράσαμε με σοβαρή δαπάνη μας και ήδη δεσμεύουμε μεγάλο μέρος της για να αποκτήσει ο δρόμος στο σημείο αυτό την απαιτούμενη καμπυλότητα. Στη συνέχεια, ο δρόμος περνάει εξ ολοκλήρου μέσα σε ιδιοκτησίες που έχουμε αγοράσει.
Σχόλιο κ. Κανάκη: «Εάν λοιπόν πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παράκαμψη, θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα, θα αυξηθεί η απόσταση μετακίνησης με συνέπεια τη χρονική αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων και δημιουργεί πιθανότατα δυσχέρειες στην εξυπηρέτησή τους, αφού πολλές φορές η μετακίνηση (π.χ. κατά την μετάβαση στα σχολεία) πρέπει να είναι χρονικά ακριβής».
Απάντηση, Ο κ. Κανάκης ανακαλύπτει τεράστια προβλήματα από την κατασκευή της παράκαμψης. Φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένος από τη σημερινή χάραξη του δρόμου με τις εξαιρετικά επικίνδυνες στροφές. Στην πρώτη επιστολή προσδιορίζει, μάλιστα, ότι θα υπάρξει, τάχα, χρονοκαθυστέρηση 10 λεπτών στη διαδρομή Γιάλοβας - Πύλου. Όμως, όλα αυτά στερούνται σοβαρότητας. Η διαδρομή από ΤΡΑΝΣΤΕΚΟΜ μέχρι ΜΗΔΕΝ είναι σήμερα δύο χιλιόμετρα περίπου. Με τη νέα χάραξη θα γίνει 3,5 χλμ. αλλά ασφαλέστερη, με πολύ καλύτερες κλίσεις ικανοποιητικό πλάτος και χωρίς στροφές. Έτσι, με ταχύτητα 70 χλμ. την ώρα (που είναι λογική) ο χρόνος διαδρομής θα είναι 3 λεπτά περίπου. Στην παλιά διαδρομή έγιναν επανειλημμένες μετρήσεις και χωρίς να υπάρχει μπροστά κανένα εμπόδιο (φορτηγό, τρακτέρ κ.λπ.), ο ελάχιστος χρόνος, λόγω των στροφών και του μικρού πλάτους, ήταν 2,5 λεπτά. Συνεπώς, μιλάμε για καθυστέρηση μισού λεπτού. Θα δημιουργήσει αυτό πρόβλημα στα παιδιά του σχολείου; Από την άλλη πλευρά, με τη νέα χάραξη όλες οι άλλες διαδρομές (από Γιάλοβα και Τριφυλία προς Καλαμάτα και αντιστρόφως) ελαττώνονται κατά 1,5 χλμ. περίπου και καταργούνται οι στροφές, οπότε το χρονικό κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς να μιλήσει κανείς για το κέρδος από την πλευρά της ασφάλειας. Άλλωστε και όταν γίνει ο οριστικός νέος εθνικός δρόμος, θα ακολουθεί διαδρομή ανάλογη με αυτή της παράκαμψης Επίσης, για να κατασκευάσουμε την παράκαμψη και τα άλλα έργα μας δεν έχουμε καταργήσει κανέναν αγροτικό δρόμο, αντίθετα τους έχουμε βελτιώσει και έχουμε ανοίξει και νέες προσβάσεις, ώστε να εξυπηρετούνται απόλυτα οι δυο - τρεις ξένοι ιδιοκτήτες που βρίσκονται εντός της ΠΟΤΑ. Αν κάπου λόγω των έργων υπάρχει ανάγκη κάποιας παρέκκλισης, αυτή αποκαθίσταται αμέσως μετά την εκτέλεση των έργων.
Σχόλιο κ. Κανάκη: «Οι κάτοικοι δε θα έχουν πλέον πρόσβαση στις παραλίες παρά μόνο οι τουρίστες που θα μένουν στην ΠΟΤΑ θα μπορούν να γευτούν τις όμορφες ακρογιαλιές μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους μας, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον πολίτη να έχει πρόσβαση στις παραλίες».
Απάντηση, Δεν καταργείται καμία πρόσβαση στην παραλία και τηρούνται κατά γράμμα όλες οι διατάξεις περί αιγιαλού και παραλίας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παραλία ουδέποτε είχε λουόμενους. Άλλωστε, έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση του Δήμου για δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου (εφόσον εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες) που να συνδέει την παραλία της ΠΟΤΑ με τη Μαρίνα Πύλου, ώστε εύκολα και οι κάτοικοι της Πύλου να επισκέπτονται την ΠΟΤΑ και οι πελάτες της ΠΟΤΑ την Πύλο και να δημιουργηθεί ένας ωραίος χώρος περιπάτου. Επίσης, ας σταματήσει επιτέλους αυτή η νοοτροπία ορισμένων ότι μόνο οι «κακοί» τουρίστες θα έχουν πρόσβαση στην παραλία και όχι οι «καλοί» κάτοικοι. Ευτυχώς η Ελλάδα μας και ειδικότερα η Μεσσηνία έχουν παραλίες για όλους και πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι καλύτερα θα «γεύονται» τις παραλίες μαζί με τους τουρίστες, που θα τους φέρνουν το συνάλλαγμα και θα βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο, παρά μόνοι τους και χωρίς οικονομική ανάπτυξη. Η αντίθετη άποψη εξυπηρετεί μόνο τους βολεμένους.
Σχόλιο κ. Κανάκη: «Η Γιάλοβα είναι μια περιοχή που δεν χρειάζεται την ΠΟΤΑ για να αναπτυχθεί. Οι ντόπιοι επιχειρηματίες καθώς και οι απλοί πολίτες καταφέρνουν πάντα να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα για το καλό του τόπου τους. Είναι ένας οικισμός ραγδαία αναπτυσσόμενος στον οποίο δραστηριοποιούνται επαγγελματικά δεκάδες επιχειρηματίες και αυτή η επένδυση θα έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση αρνητική επιρροή στα επαγγέλματά τους, με κίνδυνο το μαρασμό αυτών αλλά και του οικισμού ολόκληρου, αφού οι τουρίστες που θα διαμένουν στην ΠΟΤΑ, η οποία θα τους παρέχει τα πάντα, δε θα έχουν λόγο να βγουν εκτός».
Απάντηση, Η Γιάλοβα κατά τον κ. Κανάκη δε χρειάζεται την ΠΟΤΑ για να αναπτυχθεί. Το ερώτημα είναι γιατί η ανάπτυξη δεν υπήρξε τόσο καιρό και μόνο τώρα που άρχισαν τα έργα και υπάρχει η προοπτική λειτουργίας της ΠΟΤΑ έχει πραγματικά αλλάξει όψη με καλόγουστες και σωστές εγκαταστάσεις /επενδύσεις. Η επένδυση της ΠΟΤΑ έχει ευεργετικές επιπτώσεις στη Γιάλοβα και στην όλη περιοχή, στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων επαγγελμάτων και νέων θέσεων εργασίας όπως το έχουν δείξει εμπεριστατωμένες μελέτες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Άλλωστε, άλλοι ομοϊδεάτες του κ. Κανάκη σε πρόσφατες ανακοινώσεις τους διαπιστώνουν την λόγω της ΠΟΤΑ ανάπτυξη και την κρίνουν μάλιστα αρνητικά («…άνοιξαν φέτος 16 νέα εστιατόρια στη Γιάλοβα μετατρέποντας τους κατοίκους σε μεταπράτες οικονομικού κέρδους…»). Ας αποφασίσουν ο κ. Κανάκης και οι ομοϊδεάτες του τι, τελικά, πιστεύουν και τι θέλουν. Όσον αφορά στο παραμύθι (που το έχουν πει και άλλοι), ότι δήθεν θέλουμε οι πελάτες μας να παραμένουν συνεχώς μέσα στην ΠΟΤΑ, πρέπει κάποτε να σταματήσει, γιατί αποπροσανατολίζει και το μέσο κάτοικο και επιχειρηματία της περιοχής σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια. Το δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι κατηγορίες των πελατών που θα έρχονται στην ΠΟΤΑ δε «μαντρώνονται». Σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές, από τα 8 γεύματά τους τα 5 γίνονται εκτός ξενοδοχείου (όταν βέβαια υπάρχουν οι προϋποθέσεις, και πιστεύουμε ότι στη Γιάλοβα και στην Πύλο υπάρχουν καλοί επιχειρηματίες για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αυτές). Αν θέλαμε ξενοδοχείο ΑLL INCLUSIVE θα κάναμε μια φτηνοκατασκευή και σε πολύ μικρότερη έκταση. Όσοι λένε αβασάνιστα τέτοια πράγματα, ας πάνε να δούνε σε άλλα μέρη της Ελλάδας τα ξενοδοχεία ΑLL INCLUSIVE αν έχουν καμία σχέση με αυτό που κάνουμε εμείς και ας πάψουν να μπερδεύουν τον κόσμο. Ειλικρινά, το παραπάνω σχόλιο του κ. Κανάκη μπέρδεψε και εμένα, φάσκει και αντιφάσκει, και νομίζω και όποιον το διαβάσει προσεκτικά.
Σχόλιο κ. Κανάκη: «Αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος επενδυτής χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και κάνουν στην περιοχή ερευνητικές γεωτρήσεις βάθους 2.500 χλμ., βρίσκουν τα υπόγεια ύδατα, εξοπλίζουν τις γεωτρήσεις και μετά θα έρθει η Πολιτεία απλόχερα να δώσει τις απαραίτητες άδειες για να ποτίσει τα γκαζόν στα περίφημα γκολφ. Αυτό είναι πρόκληση για τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας όταν τα μισά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πύλου εξυπηρετούν τις ανάγκες τους με νερό κουβαλητό από υδροφόρες».
Απάντηση, Στην πρόσφατη ενημέρωση που έγινε στην Πύλο, έγινε κατανοητό από όλους που παραβρέθηκαν (Δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι κ.λπ.) ότι το πρόβλημα της άρδευσης του γκολφ έχει λυθεί οριστικά για την επένδυσή μας με την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής και την αποθήκευση νερού που προέρχεται από μικρό τμήμα από τα περισσεύματα της ροής του ποταμού, σε εποχές που το ποτάμι αυτό έχει νερά, το οποίο αλλιώς θα χανόταν στη θάλασσα. Έτσι, δε θα χρησιμοποιηθεί καθόλου νερό από γεωτρήσεις, ενώ αν αντί του γκολφ είχαν καλλιεργηθεί σε παραλιακό χώρο 200 στρέμματα τριφύλλι θα κατανάλωναν τις ίδιες ποσότητες νερού και θα ποτίζονταν από γεωτρήσεις, αφού θα ήταν αγροτική καλλιέργεια. Όμως, ο κ. Κανάκης επανέρχεται στο ίδιο θέμα λέγοντας και πάλι ανακρίβειες, ενώ αν είχε πραγματικά ενδιαφέρον να μάθει για τα νερά, θα είχε κάνει τον κόπο να έρθει στην παρουσίαση.Τις εκτεταμένες ερευνητικές γεωτρήσεις που κάνουμε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με μεγάλη δαπάνη μας, όπως και άλλες εκτεταμένες μελέτες για τα επιφανειακά νερά που κάνουμε και που στοιχίζουν και αυτές αρκετά, τις κάνουμε για να προσδιορισθούν όλοι οι υδατικοί πόροι της περιοχής, ώστε με τρόπο επιστημονικά τεκμηριωμένο οι αρμόδιες Αρχές να θεσπίσουν τα πλέον κατάλληλα μέτρα για την ολοκληρωμένη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού ολόκληρης της περιοχής. Έτσι, θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της περιοχής στην υδροδότησή τους και, φυσικά, και η ΠΟΤΑ, αλλά και θα εξασφαλιστεί η προστασία των υδατικών πόρων.Ελπίζουμε ότι θα συμβάλουμε ώστε του χρόνου κανένα διαμέρισμα του Δήμου Πύλου να μην έχει πρόβλημα λειψυδρίας, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν οφείλεται στην ΠΟΤΑ, αφού η ΠΟΤΑ Πύλου δεν έχει ακόμα αρχίσει να καταναλώνει νερό. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι και στο παρελθόν και προτού υπάρξει η προοπτική της ΠΟΤΑ, για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, έχω χρηματοδοτήσει γεωτρήσεις και έργα υδροδότησης στου Ρωμανού, στου Κυνηγού, στην Καρποφόρα και σε άλλα μέρη. Πρέπει να κατηγορηθώ και για αυτές τις ενέργειές μου ή ισχύει εδώ το «και δαρμένος και κερατάς»;
Σχόλιο κ. Κανάκη: «Στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πραγματοποιηθεί πολύ μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες χωρίς όμως να έχει επιτραπεί στους επενδυτές η παραχώρηση ατελείωτων χιλιομέτρων παραλίας, η κατάργηση εθνικών δρόμων, η στέρηση νερού από ολόκληρα χωριά και η απομόνωση των ντόπιων».
Απάντηση, Τη νομοθεσία που ισχύει στη Φλόριντα και στην Καλιφόρνια την ξέρω πολύ καλύτερα από τον κ. Κανάκη και θα του συνιστούσα να επισκεφθεί αυτές τις περιοχές και να μιλήσει με τους τοπικούς άρχοντες για να καταλάβει πώς αντιμετωπίζονται εκεί οι επενδύσεις και να σταματήσει να λέει… ανακρίβειες.
Σχόλιο κ. Κανάκη: «Αξιοπερίεργο είναι τι κάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο νομάρχης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο δήμαρχος; Δεν γνώριζαν τίποτα; Περίμεναν τις αντιδράσεις των πολιτών; Πιστεύουμε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το θέμα και να ξανασκεφτεί τις κινήσεις της, έτσι ώστε να αποφύγει την διατάραξη των κοινωνικών ισορροπιών της περιοχής και η ανάπτυξή της να γίνει για το συμφέρον όλων των κατοίκων».
Απάντηση, Τι το φοβερό έχουν κάνει η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για μας εκτός από γνωμοδοτήσεις ή αδειοδοτήσεις σε νόμιμα αιτήματά μας; Τα έργα υποδομής που τα κάνουμε μόνοι μας (δρόμους, αγωγούς υδροδότησης κ.λπ.) ή και έργα που εξυπηρετούν μόνο τους Δήμους και όχι εμάς, τα οποία χρηματοδοτούμε εμείς (Μελέτες, δρόμους, κοινωφελή κτίρια κ.λπ.) προκειμένου να συμβάλλουμε στην ταχύτερη ανάπτυξη των υποδομών της περιοχής και αυτό το κάνουμε όχι γιατί περιμένουμε κάτι, αλλά γιατί νοιώθουμε ότι αυτό επιβάλλει η κοινωνική μας ευθύνη. Και τέλος, τη διατάραξη των «κοινωνικών ισορροπιών» δεν την προκαλούν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη, αλλά η παραπληροφόρηση του κόσμου που γίνεται από κάποιους για προσωπική προβολή και για να δουν το όνομά τους στην εφημερίδα.
Τελειώνοντας, θα σημειώσω ότι αναρωτήθηκα πολλές φορές μετά τις επιστολές του κ. Κανάκη τι ήταν αυτό που τον έκανε να αλλάξει άποψη σχετικά με την ΠΟΤΑ κατά 180 μοίρες τον τελευταίο καιρό, όταν μάλιστα όσες φορές τον είχα συναντήσει δε μου είχε αναφέρει κάτι το αρνητικό, τουναντίον. Για το λόγο αυτό του τηλεφώνησα μετά την πρώτη επιστολή του αλλά δεν τον βρήκα και παρ’ όλο που άφησα μήνυμα, δε μου απάντησε. Έτσι μένω με την απορία: Για ποιο λόγο ο κ. Κανάκης άλλαξε στάση ξεχνώντας ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα πρόβαλε κάποια ένσταση εναντίον της ΠΟΤΑ όταν έγιναν σχετικές συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο; Πότε και πώς «ανακάλυψε» τα ανύπαρκτα «προβλήματα» για τα οποία κατηγορεί σήμερα όψιμα την ΠΟΤΑ; Τώρα ανακάλυψε την παράκαμψη στη περιοχή της Γιάλοβας όταν είναι γνωστό πάνω από μια δεκαετία (μελέτες παράκαμψης Πύλου); Επίσης, τις περιβαλλοντικές και τεχνικές άδειες για την παράκαμψη τις έχουμε πάρει σχεδόν πέντε χρόνια. Διερωτώμαι, γιατί συνεχίζει; Είναι, άραγε, λόγοι πολιτικοί; Ή έπεσε θύμα ο κ. Κανάκης «τείνων ευήκοον ους» σε όσα διαδίδουν ανταγωνιστές μας διαβλέποντας ότι με την επένδυσή μας αλλάζουν τα τουριστικά δεδομένα στην ανταγωνιστική γι’ αυτούς Μεσσηνία; Ή είναι η πρώτη έκφραση τοπικών, προσωπικών ή δημοτικών αντιπαραθέσεων; Ή είναι, τελικά, η έκφραση του φόβου που πολλοί έχουν μπροστά σε κάθε τι σημαντικό που φέρνει αλλαγές;Αν είναι το τελευταίο, εκτιμώ ότι τον καθησυχάσαμε.

Αν είναι όλα τα άλλα ή ό,τι είναι τελικά, εκείνος οφείλει απάντηση για την αλλαγή της θέσης του. Ας δώσει τις εξηγήσεις ο ίδιος και ας φροντίσει να αποφύγει τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την επανάληψη της διασποράς ψευδών ειδήσεων και συκοφαντικών ισχυρισμών. Εμείς αταλάντευτα θα συνεχίσουμε την υλοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης που γίνεται στην Ελλάδα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, με εξωστρεφή διάθεση στη λειτουργία της και στόχο το καλό του τόπου μας.

Το όνειρο θα υλοποιηθεί.


Βασίλης Κ. Κωνσταντακόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα...

Ντέρμπι πρώτης αγωνιστικήςΟλοκληρώνεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ με το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.15

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις: Άρης - Λεβαδειακός, Πανιώνιος - Ξάνθη, Ηρακλής - Πανσερραϊκός και Λάρισα - Θρασυβούλος.

Το Σάββατο στην πρεμιέρα της πρώτης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός πήρε τους πρώτους βαθμούς.

Μεγάλες εκτός έδρας νίκες πέτυχαν στην πρεμιέρα της Superleague ο ΠΑΟΚ και ο Εργοτέλης.

Διαβάστε Περισσότερα...

Νέα πυρά από τον Π.Τατούλη με αιχμή το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης...Νέες βολές από τον βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Τατούλη, αυτή τη φορά για το σχέδιο «Καποδίστριας 2».

Ο ίδιος υπογραμμίζει την αποτυχία του σχεδίου επανίδρυσης του κράτους και προτείνει κατάργηση των νομαρχιών και τέλος στο κομματικό χρίσμα όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους.
Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σημειώνει: «Την κακή τύχη της επανίδρυσης του κράτους τη γνωρίζουμε όλοι. Την ομολόγησε και ο ίδιος ο κατ' εξοχήν αρμόδιος υπουργός με την ανάθεση του σχετικού έργου σε μεγάλη εταιρεία της αλλοδαπής, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνει η ελληνική πολιτεία» λέει χαρακτηριστικά.
Με αφορμή τον σχεδιασμό του «Καποδίστρια 2» εισηγείται σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων στους νέους δήμους ώστε η κεντρική κυβέρνηση να διατηρήσει τα υπουργεία που διαχειρίζονται αμιγώς εθνικές υποθέσεις, να καταργηθεί σταδιακά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γιατί «δεν έχει πλέον νόημα ύπαρξης» και να σταματήσει η ΝΔ να δίνει κομματικό χρίσμα στους υποψήφιους δημάρχους, για να αφήσει τους πολίτες να εκλέξουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους.

Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 80 ΧΩΡΕΣ!!!... ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!!! ΜΑΖΙ!...


Ξεπεράσαμε τους 15.000 Επισκέπτες από 80 χώρες!!!...


Και αυτό, μέσα σε 2, περίπου, μήνες
που είμαστε στην μπλογκόσφαιρα...


Τίποτα, όμως, δεν θα είχε γίνει, χωρίς την αγάπη σας,
την εκτίμησή σας, τις δικές σας επισκέψεις!!!


Σας ευχαριστούμε για όλα!!!


Πάμε δυνατά, αδέρφια!!!


Συνεχίζουμε...


Για την Κυπαρισσία, την Τριφυλία, την Μεσσηνία!!!


Με ειδήσεις, γεγονότα, ρεπορτάζ, αποκαλύψεις!!!


Κοντά και δίπλα στους ανθρώπους που γεννήθηκαν, κατοικούν, αγαπούν την Κυπαρισσία, την Τριφυλία και την Μεσσηνία και επιθυμούν την αναπτυξιακή προοπτική τους!!!


Είμαστε εδώ, δυναμικά παρόντες!!!


***Όπως θα έχετε διαπιστώσει,
εμπλουτίσαμε την θεματολογία μας
και με ειδήσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος
από την Ελλάδα και τον Κόσμο,
παρέχοντάς σας σε καθημερινή βάση πλούσια ειδησεογραφία...


Προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο!!!


Προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε!!!


Προχωράμε μπροστά!!!


Μαζί!!!


Σας ευχαριστούμε και πάλι!!!...
Οι άνθρωποι του Trifylianews.


Διαβάστε Περισσότερα...

"Την απάτησε... με τον κομμωτή της"!Το ρεπορτάζ είναι πέρα για πέρα αληθινό και ανήκει στις ιστορίες της καθημερινότητας που βιώνουν απλοί, καθημερινοί, κοσμικοί και πλούσιοι άνθρωποι της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για το απροσδόκητο σασπένς της παθιασμένης σχέσης ενός ερωτευμένου ζευγαριού.
Της 25χρονης καλλονής και βαθύπλουτης κληρονόμου Μαργαρίτας και του πανύψηλου και καλογυμνασμένου 35άρη μεγαλοεπιχειρηματία συζύγου της, του Παναγιώτη.
Ένα χρόνο έπειτα από τον τέλειο και υπερκοσμικό γάμο τους σε εκκλησία των βορείων προαστίων.
Ολα συνέβησαν δύο εβδομάδες πριν, όταν το ερωτευμένο ζευγάρι αποφάσισε να ζήσει παραμυθένια τις πρώτες του διακοπές. Ο τόπος προορισμού τους ήταν η κοσμοπολίτικη Μύκονος.
Αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης, σουίτα σε πανάκριβο ξενοδοχείο της Μυκόνου με spa και ιδιωτική πισίνα! Και, βέβαια, απίστευτη διάθεση για τρυφερές ερωτικές στιγμές.
Κολύμπι στην Ψαρρού, στο Καλό Λιβάδι και στην Ελιά, ηλιοθεραπεία σε υπερτιμολογημένες ξαπλώστρες, επίδειξη όλης της σειράς των νέων κοσμημάτων και ρολογιών της κυρίας, φαγητό σε ακριβά εστιατόρια, διασκέδαση μέχρι πρωίας, βόλτες με σκάφος φιλικού ζευγαριού και αγορές από τα κοσμηματοπωλεία.
Όλα τα είχε η κυρία, ακόμα κι ένα... βασιλικό σύζυγο, τον οποίο «ξεκοκάλιζαν» με τα μάτια τους όλες οι γυναίκες του νησιού όταν τον αντίκριζαν.
Η Μαργαρίτα αισθανόταν περήφανη για τον πανέμορφο άντρα της, ενώ η διάθεση των άλλων γυναικών να τον φλερτάρουν, άναβαν περισσότερο το πάθος της γι αυτόν, το οποίο εκτονωνόταν μέσα σε άγριες στιγμές σεξ με την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο, λίγο πριν από την Ανατολή του ήλιου.
Δυστυχώς, όμως, όπως καθετί καλό κι αυτό κράτησε πολύ λίγο! Έτσι, λοιπόν, μέσα σε τόση ευτυχία έφτασε και η τελευταία ημέρα των διακοπών τους. Για την οποία, το ερωτευμένο ζευγάρι προγραμμάτισε αποχαιρετιστήριο δείπνο για τους φίλους τους σε ακριβό εστιατόριο του νησιού. Μόνο που, μεταξύ των προσκεκλημένων, εμφανίστηκε και ο πρώην αρραβωνιαστικός της Μαργαρίτας ως συνοδός μιας καλεσμένης του τραπεζιού γεγονός που εξόργισε τον Παναγιώτη, ο οποίος όμως κατόρθωσε να συγκρατήσει το θυμό του και δεν υπήρχαν σκηνές ζηλοτυπίας.
Το ζευγάρι ευχαρίστησε τους καλεσμένους του και επέστρεψε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, αφού η πτήση τους για Αθήνα ήταν η πρώτη πρωινή.
Εκεί, όμως, στη σουίτα του ξενοδοχείου τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά, παίρνοντας άλλη τροπή!
Ο σύζυγος ζήτησε εξηγήσεις για την παρουσία του πρώην αρραβωνιαστικού της, η Μαργαρίτα ορκιζόταν στο νέο της μπρασελέ με διαμάντια σύμβολο της αιώνιας αγάπης τους ότι δεν γνώριζε τίποτα για την παρουσία του εκεί και ξέσπασε σε λυγμούς, λέγοντας ότι η φίλη τους που τον κουβάλησε στο δείπνο το έκανε για να «διχάσει» την τέλεια σχέση τους.
Οι φωνές του ζευγαριού από τον καβγά τους ακούστηκαν σε όλο το ξενοδοχείο και χρειάστηκε να επέμβουν οι υπεύθυνοι της ρεσεψιόν για να κατευνάσουν τα αίματα.
Άδικα, όμως, αφού ο σύζυγος εγκατέλειψε έξαλλος το δωμάτιό τους, αφήνοντας την αγαπημένη του γυναικούλα να σπαράζει απαρηγόρητη. Ο ύπνος ήρθε γλυκά από την κούραση της ημέρας, δίνοντας μια πρόσκαιρη λύση στον πόνο της Μαργαρίτας, που ξύπνησε πολύ αργότερα από ένα άγγιγμα.
Ο Παναγιώτης μεθυσμένος και μετανιωμένος για το φέρσιμό του ήταν δίπλα της, τρυφερός όσο ποτέ άλλοτε, χαρίζοντάς της ανάμεσα σε δεκάδες συγνώμη την υπέρτατη ηδονή.
Τόση, μάλιστα, που η Μαργαρίτα αναρωτήθηκε εάν θα έπρεπε να ήταν συχνότερα τα τέτοιου είδους καβγαδάκια, αφού πυροδοτούν τη φλόγα του πάθους!
Σε λίγες ώρες το νεαρό ζευγάρι ταξίδευε ευτυχισμένο όσο ποτέ για την Αθήνα. Όλα ξαναμπήκαν στο πρόγραμμα. Ο σύζυγος στις επιχειρήσεις και η Μαργαρίτα στις μικρές καθημερινές απολαύσεις μιας πλούσιας κυρίας: αγορές στα μαγαζιά, beaute και κομμωτήριο. Ιδίως το τελευταίο μετά μάλιστα τις διακοπές της το είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ!
Έκλεισε, λοιπόν, ραντεβού στο διάσημο κομμωτή και κολλητό της φίλο, με διάθεση να του δείξει το πλούσιο φωτογραφικό υλικό των διακοπών της.
Ανάμεσα σε φιλοφρονήσεις, freddo και την απόλαυση του «πόσο όμορφη είναι», κάτω από την κάσκα για τις μες των μαλλιών της, «σκάει» μύτη και ο βοηθός του κομμωτηρίου.
Ένα όμορφο, εικοσάχρονο, καλογυμνασμένο αγόρι πρώην καταδρομέας, με εξαιρετικά όμως λεπτά γούστα στους άντρες με τον οποίο η Μαργαρίτα είχε αναπτύξει μια ζεστή σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας.
Και τότε, η Μαργαρίτα σε μία κρίση ψυχοθεραπείας που διακατέχει όλες σχεδόν τις γυναίκες όταν πάνε στον κομμωτή τους άνοιξε την καρδιά της. Μίλησε στο νεαρό βοηθό και φίλο της για το πάθος που έζησε στις φετινές διακοπές της. Όπως ήταν φυσικό, εξαιρετικά άνετα αισθάνθηκε και ο συνομιλητής της, ο οποίος αφού πρώτα την όρκισε να μην πει τίποτα πουθενά της αποκάλυψε και το δικό του μεγάλο έρωτα που έζησε και ο ίδιος με έναν brutal καλλονό στη Μύκονο, που τον έκανε ράκος γιατί δεν συνεχίστηκε η σχέση τους.
«Ένα one night stand ήταν δυστυχώς γλυκιά μου», της εξομολογήθηκε, βουρκώνοντας!
Η Μαργαρίτα, θέλοντας να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, προσπάθησε να τον αποσπάσει από τον πόνο του έρωτα
«Ήσουν στη Μύκονο και δεν βρεθήκαμε χρυσό μου; Να γνωρίσεις και τον άντρα μου, να μου φτιάχνεις και τα μαλλιά μου κάθε βράδυ. Κρίμα!», παρατήρησε χαμογελαστά και έδωσε όρκο μεγάλο!
Στο διαμαντένιο μπρασελέ της.
Ότι θα κρατήσει κρυφό το μυστικό του.
Ο μικρός ξεθάρρεψε, έφερε το κινητό του και της έδειξε τη φωτογραφία του άντρα που τον οδήγησε στον έβδομο ουρανό!
Κι εκεί μπροστά στο κινητό που «πόζαρε», πάνω από το μπρασελέ των αιώνιων όρκων αγάπης προς το σύζυγό της, είδε τη φωτογραφία του αγαπημένου της, του λατρεμένου της συζύγου, του πανέμορφου Παναγιώτη, χωρίς φύλλο συκής.
Μια που κάτι πήγε να ψελλίσει η Μαργαρίτα και μια που άνοιξε τα μάτια της μέσα στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο με τα αλουμινόχαρτα της βαφής ακόμα στο κεφάλι μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.
Σε μισή ώρα, δίπλα στο κρεβάτι του ιδιωτικού θεραπευτηρίου που μεταφέρθηκε βρισκόταν ο αγαπημένος της, ο οποίος σπάραζε στο κλάμα ότι θα μπορούσε να είχε πάθει κάτι σοβαρό η σύζυγός του.
Η Μαργαρίτα έσφιξε τα δόντια και δεν είπε λέξη. Έκλαψε όμως πολύ. Την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι της. Μαζί με τον Παναγιώτη.
Προσπαθώντας να βρει τη δύναμη να ξεπεράσει το μοιραίο «λάθος» του συζύγου της.
Έως τότε, όμως, και μέχρι να πάρει τη σωστή και τελική της απόφαση επισκέπτεται γνωστή ψυχίατρο της Αθήνας, στο κέντρο του Κολωνακίου, και καθόλου τον κομμωτή της.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΜΟΥΤΙΔΗ


Διαβάστε Περισσότερα...

«ΜUSΤ ΤV» και «Νaked Νews»!!!...Σιγά μην κάτσω να σκάσω» φαίνεται να είπε στον εαυτό του ο πολυμήχανος Νίκος Μαστοράκης και σκέφτεται πολύ σοβαρά να εκπέμψει δικό του τηλεοπτικό σταθμό μέσω του Ίντερνετ, κάτι που γνωρίζει και «παίζει» στα δάχτυλα ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής.


Το όνομα που είναι επικρατέστερο μέχρι στιγμής, τι καλύτερο, από «ΜUSΤ ΤV»!


Ο Νίκος Μαστοράκης είναι ίσως από τους λίγους που γνωρίζουν καλά τηλεόραση!

Το έχει αποδείξει, άλλωστε, επανειλημμένως κατά το παρελθόν.

Το μόνο του πρόβλημα ίσως είναι ότι λέει πάντοτε ό,τι σκέφτεται και όχι ό,τι θα ήθελαν οι άλλοι να ακούσουν.

Έτσι, σκέφτηκε και ήδη έχει ξεκινήσει να προετοιμάζει στο μυαλό του πώς θα είναι το νέο δικό του εξ ολοκλήρου δημιούργημα, το «ΜUSΤ ΤV».

Ένας διαδικτυακός τηλεοπτικός σταθμός, που επιτέλους δεν θα περνάνε από λογοκρισία οι ιδέες και οι εκπομπές που θα παρουσιάζονται στο κανάλι.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε άνθρωπος από το στενό κύκλο του τηλε-ανθρώπου, σίγουρα από τις πρώτες εκπομπές που θα εκπέμψουν είναι τα περιβόητα «Νaked Νews», που έκανε μια προσπάθεια να τα λανσάρει 15 χρόνια πριν, αλλά βρήκε «μπροστά» του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αφήνοντας «πίσω» τις προχωρημένες για την τότε εποχή ιδέες του, που άλλοι στην πορεία επέβαλαν ως δικές τους με μικρές παραλλαγές. Ο πρωτοπόρος «Μαστ» θέλει να παρουσιάζουν αυτή την εκκεντρική για κάποιους ενότητα γνωστές γυναίκες από το χώρο της showbiz, όπως η Τζούλια Αλεξανδράτου ή, γιατί όχι, και η Στέλλα Μπεζαντάκου. Τουλάχιστον έτσι δεν πρόκειται να απειληθεί από καμία τηλεοπτική αρχή, αφού η επιλογή των βίντεο θα εξαρτάται καθαρά και μόνο από το χρήστη. Το υπόλοιπο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του νέου αυτού καναλιού θα περιέχει και παλιότερες εκπομπές του Μαστοράκη, όπως το «Αργά» και το «Candid Camera», όπου έχει και τα δικαιώματα. Περιμένουμε, λοιπόν, με αγωνία να δούμε την τηλεοπτική του παρουσία, μέσω Διαδικτύου αυτή τη φορά.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα...

Έρχεται η Jennifer Lopez στην Ελλάδα!Είναι σίγουρο, είναι sudden, είναι exciting!

Ερχεται η Jennifer Lopez στην Ελλάδα για μία super συναυλία το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου! Η συναυλία θα γίνει με αφορμή το promotion των ρούχων JLo και συγκεκριμένα για τις σειρές JLo by Jennifer Lopez και Sweetface, της Spring-Summer Collection 2009.

Αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον Σαββατοκυριακο αφού η πολυτάλαντη σταρ θα είναι ...very busy με τις εμφανίσεις της στη χώρα μας.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου θα γίνει η συναυλία στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ, με επίσημο χορηγό την Puma και χορηγό επικοινωνίας το MEGA και την IMAKO, ενώ θα ακολουθήσει ένα After Fashion Party στο club Veghera του Lagonissi Grand Resort.

Tην Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου η διεθνής σταρ θα κάνει ένα public appearance στο κατάστημα JLo της Γλυφάδας.

Tα εισιτήρια, των οποίων η προπώληση ξεκίνησε, θα κοστίζουν από 60 έως 150 ευρώ (τα VIP), ενώ θα διατεθούν και 1000 εισιτήρια VVIP ticket στην τιμή των 350 ευρώ, που θα περιλαμβάνουν είσοδο στη συναυλία αλλά και στο πριβέ πάρτυ που θα ακολουθήσει στο club Veghera, στο οποίο θα παραβρεθεί και η Jennifer Lopez.

H συναυλία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Act Up, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον αγώνα κατά του human trafficking και του Aids.


Διάθεση Εισιτηρίων: JLo Shops, Καταστήματα Metropolis, Village Cinemas, Tickethouse και στα σχετικά websites.


Ηot Info: Σύμφωνα με τους πρώτους ψίθυρους, η JLo θα περάσει εκείνο το Σαββατοκύριακο στο Lagonissi Grand Resort, παρέα με τον αγαπημένο της σύζυγο Marc Anthony!


Διαβάστε Περισσότερα...

Ποια επαγγέλματα βγαίνουν εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών

Εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών οδηγούνται περίπου 300.000 εργαζόμενοι, στην περίπτωση που η αρμόδια υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά υιοθετήσει τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.
Το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των συνδικαλιστικών φορέων που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις όταν ενημερωθούν επισήμως αν εγκριθεί από την κυβέρνηση προτείνει την αφαίρεση από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών 61 επαγγελματικών κλάδων και που οδηγεί σε κατάργηση του δικαιώματος της πρόωρης συνταξιοδότησης των ατόμων που υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες.
Μεταξύ των ειδικοτήτων που βγαίνουν από τη λίστα, με βάση την πρόταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, είναι όσοι απασχολούνται στην παραγωγή φαρμάκων, καλλυντικών, αρωμάτων, κτηνιατρικών φαρμάκων, θαλαμηπόλοι ευαγών ιδρυμάτων, κτίστες βιομηχανικών κλιβάνων, εργατοτεχνίτες πλύσης και λεύκανσης, σιδερώτριες και διαλογείς ιματισμού και εργαζόμενοι εκτός χώρων σφαγείων.
Επίσης οι υπάλληλοι γραφείων βιομηχανιών, μεταλλείων, εταιρειών πετρελαιοειδών, τεχνικοί και εκφωνητές ραδιοφώνου, καμαριέρες ξενοδοχείων, σερβιτόροι, ζαχαροπλάστες και αρτεργάτες, ταμίες στα σούπερ μάρκετ, σταθμάρχες και ελεγκτές αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, χειριστές μηχανών προβολής κινηματογράφου, κουρείς, κομμωτές, υποδηματεργάτες, πωλητές χονδρικής της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, συνοδοί κλιναμαξών του ΟΣΕ και φορτοεκφορτωτές κιβωτίων και βαρελιών ζυθοποιίας.
Η επιτροπή εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κατηγορίες δεν κάνουν επικίνδυνες εργασίες γι' αυτό δεν μπορούν να υπάγονται στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά ούτε να παίρνουν πρόωρη συνταξιοδότηση.
Με βάση την πρότασή της όσοι θα ενταχθούν στη νέα λίστα θα χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την επικινδυνότητα, και μόνο όσοι υπαχθούν στην τέταρτη κατηγορία αυτή δηλαδή με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα δεν θα χάσουν τα προνόμια που έχουν σήμερα.
Προτείνει δηλαδή η επιτροπή μεταξύ άλλων την καθιέρωση τεσσάρων επαγγελματικών βαθμίδων που θα πριμοδοτούνται με πλασματικό χρόνο ασφάλισης από 4 έως 7 χρόνια ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας, ενώ συνιστά αναθεώρηση της λίστας ανά πενταετία, ώστε να αποφευχθούν νέες κοινωνικές αδικίες.
Στην κατηγορία με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα, στην τέταρτη όπως ονομάζεται, με βάση την πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων θα ενταχθούν αν εγκριθεί αυτή από την κυβέρνηση, μόνο όσοι εργάζονται σε μεταλλεία, ορυχεία, λατομεία πάσης φύσεως, ασβεστοποιεία, λιγνιτωρυχεία, βαριές οικοδομικές και τεχνικές εργασίες, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα δουν το μισθό τους να μειώνεται έως και 250 ευρώ, τις συντάξεις τους από 10% έως 20%, ενώ τα όρια συνταξιοδότησής τους θα αυξάνονται κατά περίπτωση από 5 έως 7 χρόνια.
Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι με την πρότασή της θα διορθωθούν μια σειρά από στρεβλώσεις που παρατηρούνται στη χώρα μας σε ό,τι αφορά στο συγεκριμένο θέμα αφού η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαίκή χώρα στην οποία από το σύνολο των 2 εκατ. εργαζομένων, οι 700.000 εργαζόμενοι - ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ σε 580 ομάδες ειδικοτήτων ανήκουν στα ΒΑΕ.

Το ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια επιστημονική επιτροπή για να κατακρεουργηθεί η λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά η οποία πάντως πρέπει να αναθεωρηθεί με δίκαιο τρόπο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι χρησιμοποιεί διάφορα άλλοθι για να καταλύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η εκπρόσωπος Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι «μετά τη σφαγή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με το νόμο του Μαρτίου, η κυβέρνηση σήμερα δείχνει την έξοδο στους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά με πάγια τακτική της να κρύβεται πίσω από μια επιτροπή».

Να μην αποχαρακτηριστούν τα βαρέα ανθυγιεινά και να μην γίνει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους ζήτησε το ΚΚΕ ενώ ο ΣΥΝ διά του υπεύθυνου Δημήτρη Στρατούλη χαρακτήρισε κοινωνικά άδικες, αδικαιολόγητες και βαθύτατα ταξικές τις περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Εντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο για μια ακόμα φορά ότι "αιτία πολέμου" αποτελεί για τα συνδικάτα και την κοινωνία οποιαδήποτε πολιτική απόφαση περικοπής ή και ανατροπής της ενιαίας λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Αυτό ξεκαθαρίζει η ΓΣΕΕ με απόλυτο τρόπο για μια ακόμη φορά και υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι λαϊκισμοί και τα ακραία, ξεπερασμένα από τη ζωή και την τεχνολογία παραδείγματα για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και οι βάρβαρες περικοπές δεν ξεγελούν πλέον κανέναν!
Όταν σχεδόν κάθε μέρα γίνεται και ένα νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα ενώ ταυτόχρονα θερίζουν οι επαγγελματικές ασθένειες (λόγω των ανύπαρκτων μέτρων και ελέγχων καθώς και η ασυδοσία των εργοδοτών), κατέχοντας έτσι η χώρα μας το πανευρωπαϊκό ρεκόρ θανατηφόρων ατυχημάτων, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης και ανατροπής του θεσμού των ΒΑΕ.
Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι το πόρισμα της «επιτροπής» που παραδίδεται σήμερα στην Κυβέρνηση (και για προφανείς λόγους θα ανακοινωθεί μετά τη ΔΕΘ και τις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων) είναι συνολικά απορριπτέο και κυριολεκτικά για τον κάλαθο των αχρήστων.
Γι' αυτό καλεί την αρμόδια υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να το απορρίψει συνολικά ως απαράδεκτο, αντιεπιστημονικό και αντεργατικό.
Σε διαφορετική περίπτωση, η ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά τη ΔΕΘ και το Συλλαλητήριο στις 6/9/2008.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/31/1557039.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο κυκλώνας Γκουστάβ εισήλθε στον Κόλπο του Μεξικού...Ο κυκλώνας Γκουστάβ εισήλθε στον Κόλπο του Μεξικού αφού πέρασε από την Δυτική Κούβα, ανέφερε πριν λίγο η μετεωρολογική υπηρεσία της Κούβας. Ο κυκλώνας έχει μέγεθος 4 βαθμών της 5βάθμιας κλίμακας Σάφιρ-Σίμπσον και οδεύει προς τις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, δήλωσε η Μαρίτσα Μπαλέστερ, του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Κούβας.
Εκτιμάται ότι ο Γκουστάβ θα πλήξει τη Νέα Ορλεάνη, τρία χρόνια μετά τον κυκλώνα Κατρίνα. Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Ρέι Νέιγκιν διέταξε την "αναγκαστική" εκκένωση τμημάτων της πόλης από το πρωί (μεσημέρι, ώρα Ελλάδας) της Κυριακής. "Θέλουμε να φύγει όλος ο κόσμος", είπε ο Νέιγκιν σε συνέντευξη Τύπου, "θέλουμε 100% εκκένωση" της περιοχής. Η αστυνομία, η πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.
Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για κυκλώνες, ο Γκουστάβ αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, στο ανώτατο μέγεθος 5 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, πριν πλήξει τις αμερικανικές ακτές.
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος για την προεδρία Τζων ΜακΚέην και η υποψήφια αντιπρόεδρος Σάρα Πάλιν θα επισκεφθούν την περιοχή σήμερα Κυριακή για να δουν τις προετοιμασίες που λαμβάνουν χώρα εν όψει του πλήγματος του καιρικού φαινομένου στις αμερικανικές ακτές.

Διαβάστε Περισσότερα...

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για τις επόμενες (10) ώρες σε Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανόν και της Αττικής) και Εύβοια, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Στο Αιγαίο θα επικρατούν ισχυροί βόρειοι άνεμοι 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στην Αττική θα υποχωρήσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.Δειτε ακομα:
Πρόγνωση καιρού


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/31/1557037.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση κυριακάτικου ΤύπουΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ατμομηχανή της περιφέρειας η Βόρεια Ελλάδα".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Δήμαρχοι-κυβερνήτες- Οι 385 δήμοι "προικοδοτούνται" με 4,8 δισ. ευρώ".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Βράζει η κοινωνία- Στο 1,2 η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ".
ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ασφαλιστικό: αλλάζουν όλα για Δημόσιο, ένστολους- Το σχέδιο μεταρρύθμισης που μελετά η κυβέρνηση".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Κατάργηση Πανελλαδικών ρίχνει τώρα στο τραπέζι η κυβέρνηση".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Κύριε Νίμιτς μήπως είσθε Σλάβος;"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Απόρρητη φόρμουλα Καραμανλή για κάλπες"- Στο τραπέζι το σενάριο του "ακραίου ανασχηματισμού"".
Η ΕΠΟΧΗ: "ΔΕΘ θα περάσουν!
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μονομαχία Μπους-Πούτιν- Σε επικίνδυνη πολιτική ρήξη ΗΠΑ-Ρωσίας οδηγεί η κρίση στον Καύκασο".
Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Οι νέοι μισθοί και συντάξεις- Ολα όσα θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου".
Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ξεσηκωμός για τα άδικα μέτρα- Μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο στη ΔΕΘ".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Άντεξε η κυβέρνηση παρά τα σκληρά, αλλά αναγκαία φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης"
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Το σκιάχτρο της κάλπης-Ο Κ. Καραμανλής όμηρος των επιλογών του, πολιορκημένος από παντού, καταφεύγει στο φόβητρο των πρόωρων εκλογών".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ- Ενόψει των νέων αντιλαϊκών εξαγγελιών στη ΔΕΘ".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Δύσκολο Φθινόπωρο για την κυβέρνηση... με οικονομία, φορολογικά και Βαρέα-Ανθυγιεινά".
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Διπλό βατερλώ! Δεν πάει άλλο, Κύριε Καραμανλή".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Καραμανλής: "Ψάξτε για πρωθυπουργό αν..."- Οδηγείται σε αδιέξοδο με τους 151+Τατούλη και ρίχνει το γάντι".
ΝΙΚΗ: "Καταιγίδα με νέα σκάνδαλα- Τρέμουν στο Μαξίμου τις επόμενες αποκαλύψεις".
ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ισχυρές πιέσεις στον Καραμανλή- Ο αγωγός South Stream, η Ρωσία και οι εκλογές στις ΗΠΑ".

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/31/1557036.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Sweet Sunday!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Sunday!...


Διαβάστε Περισσότερα...