Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δείτε LIVE τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον Προϋπολογισμό και το ΕΣΠΑ. ΕΔΩ!

LIVE Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδριάζει σήμερα, στις 4μμ στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Προϋπολογισμός Περιφέρειας Πελοποννήσου έτους 2011.
2. ΕΣΠΑ: Προγραμματική περίοδος 2007 - 2013.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΔΩ............................





Διαβάστε Περισσότερα...

Κατά του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς ο Βασίλης Κοζομπόλης


Κατά της κατάργησης της δεύτερης βαθμίδας στο συνεταιριστικό κίνημα του αγροτικού τομέα, τάσσεται ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Βασίλης Κοζομπόλης.

Σύμφωνα με το μέλος ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ.......................

ο Νόμος 2810 για τους συνεταιρισμούς δίνει τη δυνατότητα για εκκαθάριση στο χώρο των συνεταιρισμών, που αποτελούν «σφραγίδες», συνεπώς δεν χρειάζεται νέος Νόμος.

«Με την κατάργηση της δεύτερης βαθμίδας των συνεταιριστικών οργανώσεων», γίνεται προσπάθεια για έλεγχο του τρόπου εκλογής της ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, εκτιμά ο κ. Κοζομπόλης, ο οποίος προειδοποιεί ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα δημιουργήσει σοβαρές «αναταράξεις» μεταξύ των συνεταιρισμών και των μελών τους.

paseges.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ το νομοσχέδιο που αφορά τους συνεταιρισμούς


Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, την Τρίτη 29 Μαρτίου, αναμένεται να τεθεί το θέμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τους συνεταιρισμούς, που........................

ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας Συνομοσπονδίας της χώρας, θα εξετάσει λεπτομερώς τις προτεινόμενες διατάξεις και θα τοποθετηθεί πολιτικά.




Διαβάστε Περισσότερα...

Παπουτσής σε Νάντια: «Η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας παρουσιάζει έλλειμμα έναντι της οργανικής της»


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 02/02/11, σχετικά με τη ραγδαία αύξηση σοβαρών εγκληματικών περιστατικών στη Μεσσηνία, ανακοίνωσε ότι.............................

«η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας έχει στελεχωθεί με δύναμη, η οποία παρουσιάζει έλλειμμα έναντι της οργανικής της, όπως συμβαίνει σχεδόν με το σύνολο των αστυνομικών Υπηρεσιών. Πάντως, με τις τακτικές και συμπληρωματικές μεταθέσεις, καθώς και τις λοιπές τοποθετήσεις προσωπικού του έτους 2010, ενισχύθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με 32 αστυνομικούς διαφόρων βαθμών».

Συμπληρωματικά, ο κ. Παπουτσής ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι κατά το τρέχον έτος, για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, κατά τις τακτικές μεταθέσεις προκηρύχθηκαν προς πλήρωση 6 θέσεις αστυνομικών κατωτέρων βαθμών, καθώς και μία θέση ειδικού φρουρού. Περαιτέρω, θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυσή της, κατά τις τακτικές μεταθέσεις αξιωματικών, τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους, καθώς και με νέους αστυνομικούς με την έξοδό τους από τη Σχολή.

Επιπλέον, ο κ. Παπουτσής στην απάντησή του τονίζει στην κ. Γιαννακοπούλου ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας θα ενισχυθεί κατά τη θερινή περίοδο με 13 τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες, σταδιακά από 01/06/11 έως πέρατος της πρακτικής τους εκπαίδευσης, προς κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της. Επίσης, έχει ληφθεί μέριμνα από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου με 4 επιπλέον τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες, καθώς και για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του αεροδρομίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας με 3 τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες.

Σε δηλώσεις της σχετικά με την απάντηση του κ. Παπουτσή, η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι «από τις 486 προβλεπόμενες θέσεις καλύπτονται με αστυνομικό προσωπικό μόνο οι 375. Συνεπώς, μόνο στη Μεσσηνία υπάρχουν 111 κενές θέσεις αστυνομικού προσωπικού, γεγονός που δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς και της προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών. Συγκρίνοντας τις 6 θέσεις αστυνομικών που προκηρύχθηκαν για το 2011 με τις υπερδιπλάσιες θέσεις που προκηρύσσονταν τα προηγούμενα χρόνια, γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη αξιοποίησης του συνόλου του διαθέσιμου προσωπικού και η προσαρμογή του οργανωτικού σχήματος και της επιχειρησιακής δράσης των αστυνομικών Υπηρεσιών στις νέες συνθήκες μειωμένου προσωπικού αλλά και τις νέες αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης».




Διαβάστε Περισσότερα...

Οριστικά η αρμοδιότητα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Η κυβέρνηση, δια μέσου του Αντιπροέδρου της, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και της αρμόδιας υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδώρας Τζάκρη, αποφάσισαν την μεταφορά της αρμοδιότητας προσωρινής και οριστικής επίλυσης του ζητήματος των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Η απόφαση για την ανάθεση της αρμοδιότητας στην αιρετή περιφέρεια ήλθε στη βάση της...............................

καθομολογούμενης πειστικότητας του σχεδίου δράσης που έχει παρουσιάσει εδώ και μήνες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης για την προσωρινή και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος και η αξιολόγηση του ως μοναδικής εφικτής, ρεαλιστικής και ξεκάθαρης λύσης, η οποία έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση εμπλεκόμενων φορέων και κοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης αποσαφήνισε για πολλοστή φορά ότι είναι απόλυτα πεπεισμένος για την ορθότητα και αποτελεσματικότητα του σχεδίου δράσης της αιρετής Περιφέρειας και καλωσόρισε την απόφαση της κυβέρνησης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι αποδεκτές άλλες καθυστερήσεις από τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που θέτει το σχέδιο και ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται ζήτημα παλινωδιών, αφού, όπως ο ίδιος δήλωσε τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα επωμιστεί ούτε ένα ευρώ από τα πρόστιμα που οφείλονται στη διαχρονική αδράνεια και αδυναμία των υπευθύνων να δώσουν οριστικές λύσεις σε ένα ζήτημα τόσο σημαντικό όσο η διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειάς μας.

Σε συνέχεια αυτής της κρίσιμης εξέλιξης της μεταβίβασης αρμοδιότητας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει το ζήτημα προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν όλες τις πτυχές του σχεδίου της αιρετής περιφέρειας και θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα των ενεργειών.




Διαβάστε Περισσότερα...

Υπογραφή Μηνμονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας!


Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τη Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί κ. Zhao Leji στην Τρίπολη.

"Oι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και...........................

της προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου. Ο κ. Τατούλης πρότεινε ακόμα στον Πρόεδρο του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί, την δημιουργία Βιοτεχνολογικού Πάρκου με σύμπραξη επιχειρηματιών των δύο περιφερειών με αντικείμενο την προώθηση της καινοτομία, αλλά και την λειτουργία του Πάρκου αυτού ως πύλης των Κινεζικών προϊόντων στις Ευρωπαϊκές αγορές, πρόταση που συνάντησε τη θερμή υποδοχή του Κινέζου ομολόγου του.

"Στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό για την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας και της φιλικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο Περιφερειών" συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνοντας το κοινό ενδιαφέρον των δύο Περιφερειών να συμβάλουν στην προώθηση της επιχειρηματικότητας χωρίς κρατικούς παρεμβατισμούς.

Στόχος μας, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, να δημιουργήσουμε τους κανόνες της επιχειρηματικότητας μέσα από τους οποίους η ελεύθερη αγορά θα μπορέσει να αυτορυθμιστεί, και με τους κανόνες αυτούς να προωθήσουμε την αναδιανομή του πλούτου που θα παραχθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, χωρίς γραφειοκρατικά αναχώματα και κρατικούς παρεμβατισμούς. "Η πρόσκληση αυτή για ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία των δύο περιφερειών, εντάσσεται στην πολιτική μας στρατηγική για εξωστρέφεια και αναζήτηση ευκαιριών, και υπερβαίνει κατά πολύ την πεπατημένη πανηγυρικών εκδηλώσεων χωρίς καμία συνέχεια που έπεφταν στο κενό της μνήμης αυτών που συμμετείχαν, χωρίς αποτελέσματα" υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στην πρακτική του παρελθόντος.

Η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία επενδύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την χώρα σας, σημείωσε ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στον Κινέζο Αξιωματούχο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός σε κάθε προοπτική που θα ανοιχθεί μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί κ. Zhao Leji εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της αποστολής για άμεση συνεργασία στην εισαγωγή ελαιολάδου και όρισε διπλωμάτη από την πρεσβεία της Κίνας στην χώρα μας ως σύνδεσμο για την προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής. Υπεύθυνος από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιλτιαδης Κονοπισόπουλος, επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τις εξαγωγές, μέλη της οποίας θα είναι κι οι επικεφαλείς των Επιμελητηρίων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί κ. Zhao Leji προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, να είναι επικεφαλής αποστολής που θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Σαανσί τον Απρίλιο του 2011 προκειμένου να παραστούν στο 15ο Συνέδριο (Forum) Επενδύσεων & Εμπορίου Ανατολικής και Δυτικής Κίνας και στη Διεθνή Φυτοκομική Έκθεση της Σιάν το 2011. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποδέχτηκε την πρόταση, υπογραμμίζοντας ότι στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και όχι απλώς υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, προκειμένου αυτή η διαπεριφερειακή συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο να εκφραστεί άμεσα και σε επίπεδο διακρατικής επιχειρηματικής συνέργειας.

Νωρίτερα το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειάρχη στην Τρίπολη οι δύο άντρες είχαν μακρά συζήτηση, με περιεχόμενο τη συνεργασία των δύο Περιφερειών. Στη συνάντηση που κράτησε περισσότερο των 2 ωρών ο κ. Τατούλης δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για την Ελληνική κρίση αλλά και για την πολιτική του άποψη για την Κινέζικη Οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις και την αλματώδη ανάπτυξη που παρουσιάζει η Κίνα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αφού ανέφερε ότι στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε βαθιά γνώση για την πορεία της Κινεζικής Επανάστασης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ελέγχου της όποιας ανάπτυξης με γνώμονα την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την αποφυγή υπερθέρμανσης της οικονομίας, τον έλεγχο των ελλειμμάτων και την μείωση του όποιου κρατικού παρεμβατισμού προς όφελος της ελεύθερης επιχειρηματικότητας. "Αφήστε κάθε επιχείρηση να ανθίσει" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραφράζοντας την φράση του Μάο, και κατέληξε, "αυτό θα κάνουμε εμείς στην Πελοπόννησο για να δημιουργήσουμε τοπική αυτόνομη οικονομία".

Ο Κινέζος Αξιωματούχος δήλωσε θαυμαστής του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και εξήρε τον ιστορικό ρόλο της Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι "η Αρχαία Ελληνική Ιστορία αποτελεί κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού". Ο Κινέζος Αξιωματούχος απαντώντας στον κ. Τατούλη ανέφερε ότι η Επαρχίας Σαανσί έχει στρέψει πλέον την στρατηγική της στην βιώσιμη ανάπτυξη, με περιβαλλοντικούς όρους και σημείο αναφοράς την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.





Διαβάστε Περισσότερα...

Διαβεβαιώσεις Μπεγλίτη στον Γιάννη Λαμπρόπουλο για το Κέντρο Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα!


Με το που "έσκασε"¨η πληροφορία για κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα άμεσα αντέδρασε και έκανε παρέμβαση ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος ο οποίος.........................

επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού - Αντιστράτηγο Δημήτρη Λυμπέρη, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για κατάργηση του στρατοπέδου.




Διαβάστε Περισσότερα...