Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τριφυλία. «Φαρσοκωμωδία» με τα παραρτήματα του ΙΚΑ


Σε «φαρσοκωμωδία» εξελίσσεται η υπόθεση με την αναστολή ή μη λειτουργίας των παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους! Μια «φαρσοκωμωδία» που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ποικίλα ερωτηματικά και οργή στους πολίτες της Τριφυλίας. «Είναι σε.......................

ισχύ το “πάγωμα” της αναστολής», είπε στο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ο υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Διονύσης Πατσιούρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες.
Ωστόσο, από χθες τα παραρτήματα του ΙΚΑ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους παραμένουν κλειστά, αφού προχθές εστάλη υπηρεσιακό έγγραφο σχετικά με τη μεταφορά των υπαλλήλων τους σε άλλα τοπικά υποκαταστήματα ή παραρτήματα (όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο του «Θ»). Πώς, από τη μία, «είναι σε ισχύ το “πάγωμα” της αναστολής λειτουργίας» και, από την άλλη, εστάλη υπηρεσιακό έγγραφο για τη μεταφορά των υπαλλήλων, μένει να εξηγηθεί και απαντηθεί αρμοδίως! Μπορεί να υπερισχύσει μια προφορική διαβεβαίωση για “πάγωμα αναστολής λειτουργίας” της υπογεγραμμένης απόφασης του διοικητή για αναστολή λειτουργίας των παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους;
Η μόνη λύση για να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και απρόσκοπτα τα δύο παραρτήματα είναι να ανακληθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας τους με νεότερη απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και να επανέλθουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που εγγράφως μετακινήθηκαν σε άλλα υποκαταστήματα ή παραρτήματα.
Πληροφορηθέντες, χθες, στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, οι πολίτες τη νέα διαβεβαίωση του υποδιοικητή, αυτή τη φορά, του ΙΚΑ για το «πάγωμα» της αναστολής λειτουργίας, έκαναν λόγο για νέο εμπαιγμό και κρυφτούλι πίσω από τις λέξεις, τις δηλώσεις και τις διατυπώσεις, αφού μέχρι και αργά το απόγευμα απόφαση για την ανάκληση της αναστολής δεν είχε δημοσιοποιηθεί. «Ποιος δουλεύει ποιον», μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος των Φιλιατρών, που συναντήσαμε χθες το μεσημέρι έξω από το κλειδαμπαρωμένο παράρτημα του ΙΚΑ φανερά οργισμένο από την όλη κατάσταση. «Δε φτάνει που μας ταλαιπωρούν, παίζουν και με τη νοημοσύνη και τα νεύρα μας», πρόσθεσε.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Τερψιθέα Κυπαρισσίας. Τρακάρισμα με υλικές ζημιές


Με υλικές ζημιές μόνο, ευτυχώς, ήταν το τρακάρισμα που σημειώθηκε στις 11.00 περίπου χθες το πρωί σε επικίνδυνη στροφή στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας. Δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα κινούμενα με κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία συγκρούστηκαν, όταν......................

το προπορευόμενο (μια Μερσεντές) έστριψε για το δρόμο που οδηγεί στα καρπουζοχώραφα και δεύτερο (μάρκας Χιουντάι) το χτύπησε πίσω αριστερά, στη ρόδα. Από τη σύγκρουση δεν υπέστησαν βλάβες οι οδηγοί των οχημάτων, παρά μόνο τα οχήματα υλικές ζημιές. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους η οδηγός του Χιουντάι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφερε ιδιαίτερα τραύματα.


Η.Γ. - tharrosnews.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

151 επιχειρήσεις έβαλαν "λουκέτο" στη Μεσσηνία


ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

Ογδόντα δύο (82) επιχειρήσεις στη Μεσσηνία έβαλαν «λουκέτο» το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα, στο σύνολό τους σχεδόν πρόκειται για..........................

ατομικές επιχειρήσεις στο χώρο της μεταποίησης (18), εμπορικές (17) και παροχής υπηρεσιών (45). Κατέβασαν, επίσης, ρολά μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ, μία Ανώνυμη Εταιρεία και μία Κοινωνία Κληρονόμων.
Τον αμέσως προηγούμενο μήνα (Ιανουάριο) έκλεισαν συνολικά 69 επιχειρήσεις στη Μεσσηνία, με την πλειοψηφία να προέρχεται κι εδώ από τους κλάδους μεταποίησης (3), υπηρεσιών (37) και εμπορικές (24).
Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, το Φεβρουάριο του 2011 είχαμε 52 νέες εγγραφές.
Οι περισσότερες πρόκειται για ατομικές επιχειρήσεις. Αντίθετα, τον Ιανουάριο είχαμε 61 νέες εγγραφές επιχειρήσεων. Οι περισσότερες από αυτές είναι ατομικές και αμέσως μετά ακολουθούν οι ομόρρυθμες.
Σύμφωνα με τα στελέχη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, τα «λουκέτα» αυξάνονται μήνα με το μήνα στην αγορά και δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγαλύτερες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση, κλείνουν κι άλλες.
Το λιανεμπόριο περνάει, δηλαδή, ένα δυνατό «crash test» εδώ και ένα χρόνο περίπου, ενώ μετρά ήδη πολλές απώλειες. Η περαιτέρω καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ασκεί σοβαρή πίεση στην απασχόληση.
Η πίεση αυτή πρέπει να μειωθεί, αφού η αγορά συρρικνώνεται, τα «λουκέτα» αυξάνονται και οι περισσότεροι κλάδοι καταγράφουν ζημιές, αλλά μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο ακούγεται μόνο ως ευχή.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Φιλιατρά. Την Τρίτη ρητή δικάσιμος για απάτη κατ’ εξακολούθηση της 47χρονης


Την Τρίτη 22 Μαρτίου ορίστηκε ρητή δικάσιμος για απάτη κατ’ εξακολούθηση της 47χρονης η οποία την Παρασκευή συνελήφθη στα Φιλιατρά. Θυμίζουμε πως η κατηγορούμενη διώκεται για απάτη κατ’ εξακολούθηση μετά από καταγγελίες επαγγελματιών, επειδή, σύμφωνα με αυτές, ισχυριζόταν πως θα........................

διαφήμιζε τις επιχειρήσεις τους, εισέπραττε προκαταβολές, αλλά διαφημίσεις δεν είδαν. Χθες, στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας, η 47χρονη κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού προηγουμένως το δικαστήριο απέρριψε αίτημά της για αναβολή επειδή δεν μπορούσε να παραστεί ο συνήγορος υπεράσπισης.
Στην ακροαματική διαδικασία κλήθηκαν και κατέθεσαν μάρτυρες που κατήγγειλαν την 47χρονη. Ωστόσο, δύο από τους μάρτυρες απουσίαζαν και το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία, ώστε να παραστούν και οι συγκεκριμένοι. Έτσι, «το δικαστήριο ανέβαλε κατ’ άρθρο 423 παρ. 2 ΚΠΔ όπως κληθούν και προσέλθουν οι μάρτυρες Τσιώρη Ευγενία και Νάνου Γεωργία» και όρισε ρητή δικάσιμο την Τρίτη 22 Μαρτίου. Από την Αστυνομία συνεχίζεται η προανάκριση της υπόθεσης, ενώ με τα στοιχεία που υπάρχουν φέρονται να έχουν πέσει θύματά της δεκάδες επαγγελματίες από ολόκληρη τη Μεσσηνία αλλά και την Αθήνα. Η, δε, δράση της φέρεται να αρχίζει από τις αρχές του 2010.
Για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση οι Αστυνομικές Αρχές έχουν συνεργασία με το ΣΔΟΕ και άλλες υπηρεσίες. Από την πλευρά της, πάντως, η κατηγορούμενη αρνείται την απάτη. Επειδή καθημερινά φέρονται να προκύπτουν καινούργια στοιχεία, καλούνται οι επαγγελματίες που καθ’ οιονδήποτε τρόπο γνωρίζουν κάτι σχετικό με την υπόθεση ή, ενδεχομένως, έχουν πέσει θύματα της δράσης της 47χρονης, να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, στα τηλέφωνα 2761032563 και 2761032312 ή στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών τους.


tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Σήμερα αποφασίζουν οι υπουργοί Γεωργίας για την ΚΑΠ μετά το 2013


Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη, 17 Μαρτίου, το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, με αμιγώς αγροτικά θέματα. Το κύριο ζήτημα που θα απασχολήσει τους υπουργούς Γεωργίας των κρατών μελών είναι το τελικό κείμενο κοινών συμπερασμάτων για την κοινή αγροτική πολιτική μετά το 2013, το οποίο......................

θα δοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συντάξει τις σχετικές νομοθετικές προτάσεις της για την μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, τις οποίες θα παρουσιάσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Γεωργία Μπαζώτη, μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες.

Τα συμπεράσματα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας πρώτης ανταλλαγής απόψεων τον Νοέμβριο του 2010 και τριών πολιτικών συζητήσεων στο πλαίσιο των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Γεωργίας σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής «Η κοινή γεωργική πολιτική (ΚΓΠ) με χρονικό ορίζοντα το 2020 – Η αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων όσον αφορά τη διατροφή, τους φυσικούς πόρους και το έδαφος»

Οι πολιτικές συζητήσεις, αντίστοιχα, επικεντρώθηκαν στους τρεις κύριους στόχους για το μέλλον της ΚΑΠ που προσδιορίζονται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, και συγκεκριμένα:

* βιώσιμη παραγωγή τροφίμων,
* βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και δράση για το κλίμα, και
* ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.

Η πρώτη συζήτηση προσανατολισμού έδωσε την ευκαιρία σε πολλές αντιπροσωπείες κρατών μελών να εκφράσουν την άποψη ότι, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διατήρησης της βιώσιμης παραγωγής τροφίμων, η ΚΑΠ θα πρέπει ακόμα να συνεχίσει να παρέχει κάποιο επίπεδο στήριξης του γεωργικού εισοδήματος, καθώς και ένα δίχτυ ασφαλείας μέτρων για την αγορά που θα βοηθά τους γεωργούς να αντιμετωπίζουν καταστάσεις κρίσης. Επιπλέον, ότι θα πρέπει οι άμεσες ενισχύσεις να θεωρούνται και ως αποζημίωση για το γεγονός ότι οι γεωργοί της ΕΕ πρέπει να πληρούν υψηλότερες προδιαγραφές από τους αγρότες τρίτων χωρών. Ταυτόχρονα, η ΚΑΠ θα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα, ιδίως με την προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας και της εκπαίδευσης. Επίσης, ότι θα πρέπει να βελτιωθεί το μερίδιο που εισπράττουν οι γεωργοί από τις λιανικές τιμές της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων. Τέλος, οι αντιπροσωπείες θεωρούν πως θα πρέπει να υπάρχει αντιστάθμιση για τα προβλήματα παραγωγής σε περιοχές με φυσικές δυσκολίες, προκειμένου να διατηρηθεί η γεωργική δραστηριότητα σε ολόκληρη την ΕΕ και για να διαφυλαχθεί η ποικιλομορφία των γεωργικών τοπίων.

Κατά τη δεύτερη συζήτηση προσανατολισμού, τα κράτη μέλη αναγνώρισαν το γενικό στόχο της ανάπτυξης βιώσιμης διαχείρισης της ευρωπαϊκής γεωργίας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ. Ορισμένες αντιπροσωπείες συμφώνησαν με την πρόταση της Επιτροπής ότι ο πρώτος πυλώνας θα πρέπει να είναι το κύριο μέσο για την «πρασίνισμα» της ΚΑΠ, ενώ άλλες προτιμούν τα περιβαλλοντικά μέτρα, τα οποία αποτελούν μέρος του δεύτερου πυλώνα για την αγροτική ανάπτυξη. Οι αντιπροσωπείες γενικά εξήραν την ανάγκη πράσινης ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας και θεωρούν ότι είναι απαραίτητα συγκεκριμένα μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό της.

Τέλος, στην τρίτη πολιτική συζήτηση, τα κράτη μέλη συμφώνησαν ότι η διατήρηση μιας ισορροπημένης εδαφικής ανάπτυξης, αποτελεί μείζονα στόχο για το μέλλον της ΚΑΠ. Πολλές αντιπροσωπείες τόνισαν ότι η πολιτική αγροτικής ανάπτυξης θα παραμείνει σημαντική για τις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης, αλλά διαπίστωσαν την ανάγκη για περισσότερο συντονισμό και συνέργεια με άλλες πολιτικές της ΕΕ όπως η περιφερειακή πολιτική και η πολιτική συνοχής. Επιπλέον, η βελτίωση της αγροτικής οικονομίας θα πρέπει να βασίζεται στη διαφοροποίηση, την ανάπτυξη των τοπικών αγορών και άλλες γεωργικές δραστηριότητες που σχετίζονται, κυρίως με τον τουρισμό και την παραγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τα κράτη μέλη συμφώνησαν γενικά ότι η ζωτικότητα και το δυναμικό των αγροτικών περιοχών της ΕΕ θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από την παρουσία ενός ανταγωνιστικού και δυναμικού αγροτικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί υπογράμμισαν τη σημασία της δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών για τη διατήρηση των νέων γεωργών και των οικογενειών τους στις αγροτικές περιοχές. Αυτοί οι νέοι αγροτοεπιχειρηματίες, οι οποίοι είναι αποφασιστικής σημασίας για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της γεωργίας, θα είναι δυνατό να προσελκυθούν εά ν υπάρξουν καλύτερες προοπτικές για το μέλλον τους, με τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών και του δυναμικού των κινήτρων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ουγγρικής προεδρίας του Συμβουλίου των υπουργών «Συνολικά κατά τη διάρκεια πέντε διαδοχικών προεδριών της Ε.Ε. έχουν συζητηθεί από το Συμβούλιο διάφορες πτυχές της μεταρρύθμισης, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε έκθεση ιδίας πρωτοβουλίας σχετικά με την ΚΑΠ μετά το 2013, και τη σύνδεσή της με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιέγραψε τις επιλογές και ξεκίνησε τη συζήτηση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο και με τους λοιπούς ενδιαφερόμενους. Βάσει των αποτελεσμάτων, των θεσμικών συζητήσεων και της διαβούλευσης στο πλαίσιο της αξιολόγησης των επιπτώσεων, θα γίνει από την Επιτροπή πιο συγκεκριμένη επεξεργασία επιλογών και μέτρων, ενώ η σκοπιμότητα και η αποτελεσματικότητά τους θα αναλυθούν στο πλαίσιο της αξιολόγησης του αντικτύπου».

Οι νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποβληθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011προκειμένου να εγκριθούν οι νέοι κανονισμοί για να τεθούν σε ισχύ το 2014.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται τα εξής:


Εγκρίσεις 3 μεταλλαγμένων ποικιλιών

Οι υπουργοί θα συζητήσουν τρεις αιτήσεις για έγκριση μεταλλαγμένων οργανισμών σε τρόφιμα, ζωοτροφές και για άλλες χρήσεις:

* του βαμβακιού GHB614 (που παράγεται από την Bayer),
* του αραβόσιτου MON 89034 × MON 88017 (που παράγεται από τη Monsanto),
* καθώς και του αραβόσιτου της σειράς 1507 (που παράγεται από την Dow και Pioneer).

Μετά την υποβολή των αρχικών αιτήσεων για την έγκριση των εν λόγω γενετικώς τροποποιημένων ποικιλιών, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό 1829/2003, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA) εξέδωσε ευνοϊκή γνώμη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι μάλλον απίθανο η εμπορία αυτών των ποικιλιών να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία ανθρώπων ή ζώων, ή για το περιβάλλον. Στη βάση αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπόνησε προτάσεις για την έγκριση των εν λόγω ποικιλιών.

Κατά τις συνεδριάσεις της μόνιμης επιτροπής για την τροφική αλυσίδα και την υγεία των ζώων, στις 24 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου 2010, ήταν αδύνατον να επιτευχθεί η ειδική πλειοψηφία που απαιτείται - μεταξύ των αντιπροσώπων των κρατών μελών - ώστε να γνωμοδοτήσει υπέρ ή κατά της έγκρισης των μέτρων που πρότεινε η Επιτροπή. Για τον λόγο αυτό το θέμα πέρασε στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου των υπουργών. Εάν δεν υπάρξει και σήμερα ειδική πλειοψηφία υπέρ ή κατά της άδειας των ποικιλιών αυτών στο πλαίσιο του Συμβουλίου, οι προτάσεις θα επιστρέψουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση για τις άδειες.

Η κατάσταση στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων

Η Επιτροπή θα υποβάλλει στους υπουργούς την τριμηνιαία έκθεσή για την κατάσταση στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, η ευθύνη της οποίας της έχει ανατεθεί μετά την κρίση του στον γαλακτοκομικού τομέα τον Μάιο του 2009.

Η προηγούμενη τριμηνιαία έκθεση υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Γεωργίας στις 13 Δεκεμβρίου 2010 και έδειξε ότι η αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων της ΕΕ ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση το 2010 από ό, τι το 2009. Οι τιμές που καταβάλλονται στους παραγωγούς γάλακτος έχουν ανέβει από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ της άνοιξης του 2009. Ωστόσο, μια μικρή τάση στασιμότητας παρατηρήθηκε. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι μέσες τιμές στην Ε.Ε. για τα γαλακτοκομικά προϊόντα συνέχισαν να είναι σε μεγάλο βαθμό πάνω από τα επίπεδα παρέμβασης, παρά το γεγονός ότι στο τέλος του 2010 παρατηρήθηκε μια μικρή πτωτική τάση στις τιμές των βασικών γαλακτοκομικών προϊόντων, με ορισμένες εξαιρέσεις. Προς το παρόν, οι διεθνείς τιμές ήταν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, μη λαμβάνοντας υπόψη την ραγδαία αύξηση των τιμών του 2007.

Η αύξηση της παραγωγής γάλακτος που παρατηρήθηκε στο τέλος του προηγούμενου έτους μετατράπηκε κυρίως σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας (όπως το γιαούρτι και το τυρί), ενώ τα βασικά γαλακτοκομικά προϊόντα (βούτυρο, αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη και πλήρες γάλα σε σκόνη) πέτυχαν τα χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής. Σε σύγκριση με τα επίπεδα των ποσοστώσεων, πρώτες εκτιμήσεις έδειξαν ότι οι παραδόσεις γάλακτος ήταν 6% κάτω της ποσόστωση για την ΕΕ των 27. Επιπλέον, τα δημόσια αποθέματα για το βούτυρο και το αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη μειώθηκαν.

Απλοποίηση της ΚΑΠ

Η ολλανδική αντιπροσωπεία θα ενημερώσει το Συμβούλιο σχετικά με ένα κείμενο που έχει συντάξει σε συνεργασία με τη Δανία σχετικά με την απλοποίηση της ΚΑΠ μετά το 2013, το οποίο προτείνει έξι βασικές αρχές που πρέπει να αντικατοπτρίζονται στις νομοθετικές προτάσεις για τη νέα ΚΑΠ:

* Η ΚΑΠ θα πρέπει να είναι απλούστερη και φθηνότερη για τις εθνικές αρχές, με μείωση των διοικητικών δαπανών για τους αποδέκτες.
* Μια προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο θα πρέπει να εφαρμόζεται σχετικά με τους ελέγχους για τις διοικήσεις και τους αποδέκτες
* Θα πρέπει να δοθεί στα κράτη μέλη διακριτικότητα και ευελιξία στον προγραμματισμό και τον καθορισμό των λεπτομερειών ελέγχου, παρακολούθησης και αξιολόγησης των προγραμμάτων.
* Θα πρέπει να εφαρμόζεται μεγαλύτερη αναλογικότητα ως προς τους ελέγχους και τις κυρώσεις
* Θα πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και σαφήνεια των ρόλων και των ευθυνών
* Θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η καλύτερη χρήση της τεχνολογίας

Σημειώνεται πως η πρόταση αυτή έχει έως σήμερα την υποστήριξη 24 κρατών μελών.

Η πολιτική της ΕΕ για την καλή μεταχείριση των ζώων

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν από την Ουγγρική προεδρία σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της πολιτικής της ΕΕ για την καλή μεταχείριση των ζώων (EUPAW)


Το πρώτο σχέδιο δράσης της ΕΕ για την προστασία και την καλή μεταχείριση των ζώων 2006-2010 εγκρίθηκε το 2006. Περιέγραφε τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις μελλοντικές ενέργειες και ομαδοποιούσε σε ένα ενιαίο κείμενο τις διάφορες πτυχές της EUPAW. Μια αξιολόγηση είχε προγραμματιστεί εν όψει του προγραμματισμού των μελλοντικών δράσεων μετά το 2010.

Η αξιολόγηση των EUPAW, σε σχέση με τα εκτρεφόμενα ζώα, τα πειραματόζωα και τα ζώα συντροφιάς, υιοθετήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και καλύπτει τέσσερις πιθανές μορφές δράσης της ΕΕ: νομοθεσία, έρευνα, επικοινωνία και διεθνείς δραστηριότητες. Χρησιμοποιώντας μια λεπτομερή ανάλυση των αποτελεσμάτων της EUPAW σε σύγκριση με τους αρχικούς στόχους, η αξιολόγηση εξετάζει την αποτελεσματικότητα αυτής της πολιτικής, και τη συνοχή της με άλλους τομείς της πολιτικής της ΕΕ. Εάν χρειαστεί, συστάσεις για το σχεδιασμό της μελλοντικής πολιτικής θα μπορούσαν να εξετάσουν διάφορες πολιτικές επιλογές.

Οι διαπραγματεύσεις με τη Mercosur

Το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών της ΕΕ σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τον Λατινοαμερικανικό εμπορικό όμιλο κρατών που συγκροτούν την Mercosur, μετά το αίτημα που υπέβαλε η Ολλανδία.

Η Επιτροπή αποφάσισε στις 4 Μαΐου 2010 για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων με τη Mercosur (Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη, με τη Βενεζουέλα στο πλαίσιο της διαδικασίας της ένταξης).

Αυτές οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του εμπορίου άρχισαν το 1995 και ανεστάλησαν χωρίς συμφωνία τον Οκτώβριο του 2004. Η επίτευξη συμφωνίας ΕΕ-Mercosur θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις πτυχές των διαπραγματεύσεων, και ιδίως τους βασικούς τομείς των βιομηχανικών αγαθών, των υπηρεσιών και της γεωργίας.

Μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την επανέναρξη διαπραγματεύσεων με τη Mercosur, έλαβε χώρα στο Συμβούλιο Γεωργίας το Μάιο του 2010. Από τότε, άλλοι τρεις γύροι διαπραγματεύσεων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και τα κράτη μέλη ζητούν να ενημερωθούν για την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων αυτών.

Επίσης, οι υπουργοί κατά την διάρκεια γεύματος εργασίας θα συζητήσουν για θεσμικά θέματα του FAO, όπως οι υποψηφιότητες για το νέο γενικό γραμματέα.

Στέφανος Παπαπολυμέρου - paseges.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Μεγαλόπολη η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελισσοκόμων Αρκαδίας - Μεσσηνίας


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00 , θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου , η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελισσοκόμων Αρκαδίας - Μεσσηνίας, με αντικείμενο τα παρακάτω θέματα:........................

1)Απολογισμός του έτους 2010

2)Ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου μας και τις δραστηριότητες του Συλλόγου

3)Οποιοδήποτε θέμα ήθελε τεθεί προς συζήτηση από τους παριστάμενους

Η παρουσία των τακτικών μελών μας είναι απαραίτητη και προς τούτο καλούνται να δώσουν δυναμικό παρόν.


Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας



Γιώργος Λάγιος Γιάννης Βλάχος

Κιν. 6973004491 Κιν. 6944703818




Διαβάστε Περισσότερα...

Δημήτρης Δράκος: "Τα οικονομικά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης - Το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ελλάδα" στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Καλαμάτα 16/03/2011

"Κύριε Περιφερειάρχα ,
Όπως είναι ήδη φανερό , οι προσδιορισμένοι πόροι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης , μέσα από το πρόγραμμα Καλλικράτης, είναι ασφυκτικά περιορισμένοι για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας και της πραγματοποίησης , της μεγάλης αποστολής του θεσμού.
Πολλώ δε μάλλον, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη διοικητική , πολιτική και οικονομική Αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, όπως το Σύνταγμά μας επιτάσσει. ( άρθρο 102, παρ. 2&5)
Και τούτο διότι:...........................


1. Δεν υιοθετήθηκε η ανάγκη, για φορολογική και Δημοσιονομική μεταρρύθμιση από την Κυβέρνηση όπως πολλές φορές η ίδια, είχε προηγουμένως επαγγελθεί .
2. Προωθήθηκε η επιλογή του 2,4% του εισοδήματος Φυσικών και Νομικών προσώπων και του 4% του Φ.Π.Α. , ως πηγή εσόδων. Μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης ,επιλογή η οποία δεν εξασφαλίζει τα απαραίτητα έσοδα για την λειτουργία του θεσμού .
3. Έγινε η αναγραφή 800 εκ.€ στον προϋπολογισμό ως εσόδων της Π.Α. και η ουσία ανάκλησή της «εν μια νυκτί », με Υπουργικές εγκυκλίους και αποφάσεις. Έτσι, οδηγηθήκαμε στα δωδεκατημόρια και στο καθεστώς περικοπών του 2010.
4. Φορτώθηκε η ανάληψη της ευθύνης στις Π.Α. , μέσα από τους ΚΑΠ. , των δαπανών μισθοδοσίας άνω των 15.000 Υπαλλήλων της Π.Α.
5. Σε πρόσφατη επίσκεψη του προσωρινού συμβουλίου της ΕΝ.ΠΕ. στον κο Παπακωνσταντίνου , αντί να δοθούν από τον Υπουργό απαντήσεις για τα παραπάνω, ιδιαίτερα δε για το ζήτημα των οφειλών της Κυβέρνησης και των παρακρατηθέντων πόρων,…….. λάβαμε «οδηγίες προς ναυτιλλόμενους» , περικοπών και περιστολής , της μιζέριας των ήδη ελαχίστων και μη απολύτως εξασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων ακόμα δε και προγραμματισμένων έργων .
6. Σύμφωνα με το άρθρο 270 του Καλλικράτη κοστολογούνται οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει η αυτοδιοίκηση . Μέχρι σήμερα ουδεμία εργασία ουσιαστική και τεκμηριωμένη έχει γίνει προς αυτή τη κατεύθυνση. Επομένως καμία απόφαση για το ζήτημα αυτό δεν έχει ληφθεί. Αποτέλεσμα , η συνεχής επιβάρυνση της Αυτοδιοίκησης με δυσβάστακτα βάρη .

7. Μόλις προ ολίγων ημερών και με μεγάλη καθυστέρηση, δόθηκε προς διαβούλευση, σχέδιο Π.Δ. για το πενταετές Αναπτυξιακό πρόγραμμα «Ελλάδα» , από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης .
Εις το σχέδιο αυτό , δυστυχώς υπάρχουν πολλές ασάφειες , ερωτηματικά , οργανικές και λειτουργικές ελλείψεις .
Κυρίως όμως , με αυτή τη πρόταση , συντελείται πλήρης γραφειοκρατικοποίηση της Αναπτυξιακής αποστολής της Αυτοδιοίκησης .
Την καθιστά δε έτσι, δέσμια της Κεντρικής Εξουσίας.
Το χειρότερο δε είναι ότι, παίρνει πόρους από την Αυτοδιοίκηση, από αυτούς που δεν έχει. Σε ποσοστό μάλιστα, που δεν προσδιορίζεται και δεν προτείνεται στο σχέδιο. Επί πλέον είναι βέβαιο ότι, θα δημιουργήσει τριβές και διαμάχες μεταξύ του α&β βαθμού αυτοδιοίκησης.
Ουσιαστικά δηλαδή υποθηκεύει το ίδιο το πρόγραμμα , στην εφαρμογή του και το κάνει προβληματικό, από την «μάνα» του .

Γι αυτό
κ. Περιφερειάρχα
Ζητούμε

Να έρθει προς συζήτηση ως μοναδικό θέμα εις το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, το θέμα :
« Τα οικονομικά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης _Το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ελλάδα»

Δημήτρης Δράκος

Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης

«ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»




Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υπουργό Π.Ε.Κ.Α. Τίνα Μπιρμπίλη


Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, με πρωτοβουλία του ιδίου και με αντικείμενο: την ολοκληρωμένη διαχείριση των οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου, την αναθεώρηση του εγκεκριμένου χωροταξικού της περιφέρειας, την κατασκευή νέας γραμμής υψηλής τάσης που......................

να καλύπτει την περιοχή της Νότιας Λακωνίας, την υπόθεση της υπαγωγής της Μάνης στο Άρθρο 62 του ν. 998/1979, το θέμα της συμμετοχής της περιφέρειας στο καινοτόμο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την υλοτόμευση του Μαινάλου με χρήση δορυφορικής τεχνολογίας και την αντιμετώπιση σε μια νέα βάση, πιο ευέλικτη, των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.
Συγκεκριμένα, εξαιρετικής αποδοχής έτυχε η πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσουγ για τη σύσταση φορέων διαχείρισης σε όλα τα οικοσυστήματα, η εποπτεία των οποίων θα μεταφερθεί στην περιφέρεια, όπως επίσης και η διαχείριση των οικοσυστημάτων με βάση το εξής τρίπτυχο: Φορέας Διαχείρισης σύμφωνα με τον Ν. 1650/86 που θα έχει την ευθύνη του οικοσυστήματος, Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που θα εξασφαλίζει την προστασία του οικοσυστήματος αλλά και θα θέτει Όρους με τους οποίους θα μπορεί να αναπτυχτεί δραστηριότητα μέσα σ’ αυτό και έγκριση διαχειριστικής μελέτης. Η τελευταία θα δημιουργεί το πλαίσιο και τους κανόνες στην βάση των οποίων θα μπορέσει το οικοσύστημα, ο Πολιτισμός, τα τοπικά μνημεία, οι αξιόλογοι παραδοσιακοί οικισμοί και ο ανθρωπινός παράγοντας να συνυπάρξουν αρμονικά παράγοντας θετικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.
Στο πλαίσιο της παραπάνω πολιτικής θα αντιμετωπισθεί και η επανεξέταση της πρόσφατης απόφασης της υπουργού για την αναστολή των οικοδομικών αδειών και εργασιών στην περιοχή του Μαινάλου.
Σε δεύτερο επίπεδο, η κατασκευή της νέας γραμμής υψηλής τάσης στη Νότια Λακωνία, που θα εξασφαλίσει την υλοποίηση των ενεργειακών επενδύσεων στην περιοχή αυτή, αντιμετωπίσθηκε σε άλλη – θετική- βάση από την υπουργό, μετά την αναφορά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι μπορεί να προκαλέσει επιχειρηματικές συνέργειες για την εξασφάλιση κεφαλαίων στην κατασκευή της.
Τρίτον, τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν σχετικά με την μεταφορά αρμοδιότητας στις περιφέρειες για την ανασύνταξη του χωροταξικού της περιφέρειας, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί ως κεντρικό εργαλείο ανάπτυξης, κρίθηκαν ως απόλυτα τεκμηριωμένα, και προέκυψε η διαβεβαίωση ότι θα εξετασθεί το ζήτημα θετικά.
Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης, έγινε αντιληπτό και το μέγεθος, αλλά και η κρισιμότητα του και η υπουργός δεσμεύτηκε στη συστηματική εξέταση του θέματος.
Ειδικότερα, ο κ. Τατούλης και η κ. Μπιρμπίλη αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα επεξεργασθεί όλα αυτά τα θέματα στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε, προκειμένου πολύ γρήγορα να προκύψουν ενέργειες και αποτελέσματα, τα οποία η υπουργός θα παρουσιάσει σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Κλοπή κοσμημάτων από σπίτι στην Τερψιθέα


Κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ περίπου άρπαξαν άγνωστοι από σπίτι στην Τερψιθέα της Κυπαρισσίας το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που έλειπε η ιδιοκτήτρια.

Το συμβάν.........................

σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, έγινε μεταξύ 7 και 8 η ώρα το βράδυ και η ίδια το ανακάλυψε μόλις επέστρεψε στο σπίτι της. Οι διαρρήκτες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι από ένα μικρό παράθυρο της κουζίνας, σπάζοντας μάλιστα μια σιδερένια κατασκευή που είχε τοποθετηθεί για ασφάλεια στην εξωτερική του πλευρά. Αν και το άνοιγμα ήταν πολύ μικρό, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και ν' αφαιρέσουν τα κοσμήματα.

Στην περιοχή της Τερψιθέας, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει διαρρήξεις σε δύο ακόμη σπίτια.

eleftheriaonline.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Το Ιnternet στη Μεσσηνία. Χωρίς πρόσβαση δεκάδες χωριά του νομού


Οι περισσότερες πόλεις και χωριά στη Μεσσηνία έχουν απλή πρόσβαση στο Ίντερνετ (χαμηλή ταχύτητα 2Mbit) και αρκετές περιοχές (ενδεικτικά η Καλαμάτα, η Μεσσήνη, η Ανδρούσα, η Γιάλοβα κ.ά.) σύνδεση με γρήγορο Ίντερνετ στα 24Mbit. Οπτικές ίνες έχουν περάσει από την πλειοψηφία των κατοικημένων περιοχών του νομού. Στο χάρτη της ευρυζωνικότητας, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κενά. Περίπου εβδομήντα χωριά και οικισμοί στη Μεσσηνία εξυπηρετούνται από Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα (ΣΑΡ), που τους παρέχουν μεν τη δυνατότητα τηλεφωνίας, αλλά όχι και αυτή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Ο ΟΤΕ.........................

προβλέπει την ένταξή τους στην ευρυζωνικότητα, αόριστο παραμένει όμως το πότε ακριβώς. Αναζητώντας διευκρινίσεις, μιλήσαμε με τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος του ΟΤΕ στη Μεσσηνία, Νικόλαο Φοίφα. Χωρίς Ίντερνετ παραμένουν οι περιοχές: (ΣΑΡ Μεσσήνης) Δραΐνα, Καστάνια, Αμπελόκηποι, Βλασαίικα, Κοκκίνου, Αγνάντι, Εξοχικό, Κ. Βούταινα, Α. Παπαφλέσσα, Μαργέλι, Χρυσοφόρα, Καλοχώρι, Μεσοπόταμος, Κουκουνάρα, Σχινόλακα. (ΣΑΡ Καλαμάτας/Αλαγονίας) Μενινά, Κουταλάς, Δεντρά Πηγαδιών, Νέδουσα, Σιλίμποβες, Καρβέλι, Λαδάς, Σφανδάμι, Σταματινού, Άγριλος, Πολιανή, Ελαιοχώρι. (ΣΑΡ Κοπανακίου) Σύρριζο, Χαλκιάς, Άνω Δώριο, Κούβελας, Στάσιμο, Αρτίκι, Κεφαλόβρυση, Κακαλέτρι. (ΣΑΡ Καλού Νερού/Κυπαρισσίας) Μουριατάδα, Πανόραμα, Πρόδρομος, Σέλλας, Λατζουνάτο, Χρυσικός, Ραυτόπουλο, Ροδιά, Πλατύ, Χριστιάνοι, Μώραινα, Φλεσσιάδα, Μεταξάδα, Αγανιανή. (ΣΑΡ Μερόπης) Κάστρο, Μίλα, Κογχύλι, Ι.Μ. Βουλκάνου, Κροντηρές, Πεύκο, Μοναστηράκι, Πετράλωνα, Χρυσότοπος, Άνω Μέλπεια, Δασοχώρι, Άγιος Αθανάσιος. Επίσης, επτά χωριά και οικισμοί στην ορεινή Μάνη. Στο καθένα από τα χωριά αυτά υπάρχουν από πέντε έως πενήντα τηλεφωνικές γραμμές.
«Όσον αφορά στα Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα - ΣΑΡ, η εγκατάστασή τους πανελλαδικά ξεκίνησε το 2000», μας είπε ο κ. Φοίφας. Επισημαίνει ότι πρόκειται για ψηφιακή τεχνολογία.
«Δεν είναι αναλογική, παλιά τεχνολογία, αλλά, με τις ραγδαίες εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει, μπορεί κάποιος σήμερα να τη θεωρήσει μια συμβατική τεχνολογία, από τη στιγμή που το δίκτυο του ΟΤΕ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99% είναι ψηφιακό», υπογράμμισε.
«Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα κυκλώματα είναι ότι η πρόσβαση στα χωριά αυτά, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, με υπόγειο ή εναέριο καλώδιο ήταν δύσκολη και τρομερά ασύμφορη. Είναι λοιπόν θέμα κόστους, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε και το τεχνικό κομμάτι. Για να περάσεις οπτική ίνα από εδώ έως το Καρβέλι ή τον Ταΰγετο, για παράδειγμα, είναι τεχνικά δύσκολο».
Για τις περιοχές που δεν έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση στο Ίντερνετ, υπάρχει πρόβλεψη; τον ρωτήσαμε.
«Έχουν γίνει μελέτες για δύο προγράμματα», σημείωσε.
«Το πρώτο έχει να κάνει με πέντε – έξι εναπομείναντα χωριά, που είναι συνδεδεμένα με καλωδιακό τρόπο – οπτική ίνα, αλλά δεν έχουν Ίντερνετ. Το Ψάρι θα συνδεθεί με οπτική ίνα. Ανάμεσά τους είναι και το Τρίκορφο.
Όσον αφορά στα ΣΑΡ, έχει επίσης εγκριθεί να αντικαταστήσουμε τα ΣΑΡ Μεσσήνης. Η τεχνολογία ΣΑΡ θα αντικατασταθεί, πάλι με ασύρματο τρόπο, με ΣΑΡ νέας γενιάς, τα οποία επιτρέπουν, εκτός από την παροχή τηλεφωνίας, και παροχή ίντερνετ μέχρι 10Mbit. Η μελέτη έχει γίνει. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσει η αντικατάσταση φέτος».
Προτεραιότητα είναι, λοιπόν, η Δραΐνα, η Καστάνια, οι Αμπελόκηποι, τα Βλασαίικα, το Κοκκίνου, το Αγνάντι, το Εξοχικό, η Κάτω Βούταινα, το Άνω Παπαφλέσσα, το Μαργέλι, η Χρυσοφόρα, το Καλοχώρι, ο Μεσοπόταμος, η Κουκουνάρα και η Σχινόλακα.
«Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το πότε θα είναι έτοιμα. Δεν είναι αρμοδιότητά μου, εξαρτάται από το χρόνο που έχουν ορίσει τα κεντρικά του ΟΤΕ», δήλωσε ο κ. Φοίφας.
Σταδιακά, πρόσθεσε, θα αντικατασταθούν τα ΣΑΡ και στις υπόλοιπες περιοχές «σύμφωνα με τα κονδύλια που διατίθενται και τις αποφάσεις της διοίκησης».
Παράλληλα, προβλέπεται η εγκατάσταση ADSL σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας. Είναι η περιοχή των Λεΐκων και τα Αγριώματα στα Γιαννιτσάνικα.
Την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία ως προς το ίντερνετ, ο κ. Φοίφας τη χαρακτηρίζει «πολύ καλή».
«Έχουμε κάνει μεγάλη διείσδυση στη Μεσσηνία στο Ίντερνετ», λέει. «Το 2005 υπήρχε γρήγορο ίντερνετ μόνο μέσα στην Καλαμάτα και ταχύτητες του 1,5 και των 2Mbit. Μέσα σε μια πενταετία έχει γίνει τρομερό άλμα».
«Αν ξεπεράσουμε τα εμπόδια που ως χώρα αντιμετωπίζουμε», προσθέτει, «μπορεί να καθυστερήσει ένα, δυο χρόνια ακόμα, αλλά πολύ σύντομα όλες οι περιοχές θα πάρουν γρήγορο ίντερνετ».

Της Γεωργίας Οικονομοπούλου - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Σημαντικές επιτυχίες για το συνεταιρισμό "Νέστωρ": Συμφωνία με "Carrefour" και βραβείο για καμπερνέ


Δύο πολύ σημαντικές επιτυχίες σημείωσε αυτές τις μέρες ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας «Νέστωρ»: Καταρχάς, το καμπερνέ του συνεταιρισμού εσοδείας 2008 απέσπασε χρυσό μετάλλιο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον.....................

ο συνεταιρισμός υπέγραψε χθες μια «χρυσή» συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ «Carrefour», και τα κρασιά του (αρχικά 3 ετικέτες) θα μπουν στα ράφια όλων των καταστημάτων της αλυσίδας.

Οσον αφορά τη χρυσή διάκριση, αυτή ήρθε στις τριήμερες γευστικές δοκιμές του διεθνούς διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο διοργάνωσε 8 με 10 Μαρτίου η Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τη HELEXPO. Στον φετινό διαγωνισμό, 35 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, δοκίμασαν 667 δείγματα κρασιού από την Ελλάδα και 7 άλλες χώρες (Κύπρος, Βραζιλία, Σλοβακία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία), ξεχωρίζοντας τα καλύτερα.

Κ.Μπ. - eleftheriaonline.gr




Διαβάστε Περισσότερα...