Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Η Σάρα Μπράιτμαν στο τραγούδι της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων!!!




Η τραγουδίστρια Σάρα Μπράιτμαν θα «ντύσει» με την ιδιαίτερη φωνή της το τραγούδι της επίσημης τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το BBC, η βρετανίδα σοπράνο θα ενώσει τη φωνή της με εκείνη του Κινέζου τραγουδιστή Λίου Χουάν για να τραγουδήσουν το επίσημο μουσικό θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.
«Δεν χρειάζεται να πω ότι είναι τεράστια τιμή για μένα», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στον επίσημο δικτυακό τόπο της Μπράιτμαν.
Η 47χρονη Σάρα Μπράιτμαν έχει επίσης τραγουδήσει το «Friends for Life», το μουσικό θέμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη μαζί με τον Χοσέ Καρέρας.
Ο τίτλος του φετινού τραγουδιού των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.
Η Σάρα Μπράιτμαν, που έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή από τους μουσικούς θεατρικούς της ρόλους και τον γάμο της με τον Αντριου Λόιντ Βέμπερ, έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε όλο τον κόσμο.
Η τραγουδίστρια ξεκίνησε τον Νοέμβριο από την Βόρεια Αμερική το ταξίδι της για την προώθηση του νέου άλμπουμ της, Symphony.
Ο Λίου Χουάν, που τραγούδησε το μουσικό θέμα των Ασιατικών Αγώνων στο Πεκίνο το 1990, είναι ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές στην Κίνα.
Περίπου 100.000 άτομα, σύμφωνα με το BBC, θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ αρκετά δισεκατομμύρια παγκοσμίως θα συντονιστούν για να παρακολουθήσουν την τελετή από την τηλεόραση.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Εξώδικο της Θάνου προς τη ΔΟΕ που αποφασίζει για τη συμμετοχή της



Την Πέμπτη, στο πλαίσιο του συνεδρίου της, θα εξεταστεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ το θέμα συμμετοχής της Κατερίνας Θάνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ακολούθως, θα εισηγηθεί την απόφασή της στην εκτελεστική επιτροπή η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση. Στην διαδικασία είχε προσκληθεί να παραβρεθεί και η πλευρά της αθλήτριας, η οποία αποφάσισε να μην παραστεί, ούτε να εκπροσωπηθεί από νομικό σύμβουλο, αφού όπως υποστηρίζει δεν έχει ενημερωθεί, αν και το ζήτησε, για τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση κατά την διάρκεια της διαδικασίας.Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ιωαννίδη, νομικό σύμβουλο της Κατερίνας Θάνου, κρίνεται απίθανο η ΔΟΕ να αποφασίσει εντός του προσεχούς διημέρου, αφού έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργεις που καθιστούν δύσκολο, αν όχι αδύνατο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όπως μάλιστα δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης «έχει σταλεί ήδη εξώδικο σε στελέχη της ΔΟΕ για σειρά ενεργειών και παραλείψεών τους» και με το οποίο «τους θέτει προ των ευθυνών τους».
Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν σκοπεύει να ανάψει το πράσινο φως στην Ελληνίδα αθλήτρια.



in.gr - Newsroom ΔΟΛ



Διαβάστε Περισσότερα...

Κορυφώνεται στο Πεκίνο η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία!...




Έχοντας διανύσει 140.000 χιλιόμετρα σε όλες τις ηπείρους η Ολυμπιακή Φλόγα κορυφώνει το ταξίδι της διασχίζοντας τους δρόμους του Πεκίνου ανάμεσα σε ζητωκραυγές, χειροκροτήματα και κινεζικές σημαίες. Την ίδια ώρα, αρχίζουν οι πρώτες διαμαρτυρίες και οι πρώτες συλλήψεις...

Στηρίζει ο Δαλάι Λάμα τους Αγώνες.

Επικρίσεις Μπους για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα.
Περισσότεροι από 800 λαμπαδηδρόμοι μεταφέρουν επί τρεις ημέρες τη Φλόγα σε σημαντικές τοποθεσίες της κινεζικής πρωτεύουσας εν όψει της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 15:08 (ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή.

Ένας από τους πιο σημαντικούς αθλητές της Κίνας, ο σταρ του μπάσκετ Γιάο Μινγκ, οδήγησε τη Φλόγα στην πλατεία-σύμβολο του δημοκρατικού αγώνα Τιενανμέν.
Λίγο νωρίτερα τέσσερις ακτιβιστές από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες συλλαμβάνονταν από τις κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Θιβέτ κοντά στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου. Ταυτόχρονα, τρεις Αμερικανοί απομακρύνονταν από την πλατεία Τιενανμέν μετά από διαμαρτυρία κατά των αμβλώσεων.
Την Τρίτη η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από την επαρχία Σιτσουάν της δυτικής Κίνας, επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού του Μαΐου που κόστισε 70.000 ζωές. Σιγή ενός λεπτού τηρήθηκε στη μνήμη των θυμάτων, ενώ μόλις λίγες ώρες μετά τη διέλευση της Φλόγας σημειώθηκε στην ίδια περιοχή σεισμός 6 Ρίχτερ προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και την καταστροφή κατοικιών.
Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε στη «Φωλιά του Πουλιού» η τελική πρόβα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσία 90.000 θεατών.
Η τελετή έναρξης αρχίζει στις 20:08 (15:08 ώρα Ελλάδος) και θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες, με τον Κινέζο Λιού Χουάν και τη Βρετανίδα Σάρα Μπράιτμαν να ερμηνεύουν το τραγούδι του μουσικού θέματος των Αγώνων. Το κεντρικό κομμάτι της τελετής θα διαρκέσει μία ώρα και θα χωριστεί σε δύο μέρη.
Το ένα θα υπογραμμίζει τον αρχαίο πολιτισμό της Κίνας και το άλλο τη σύγχρονη εποχή της χώρας. Το υπόλοιπο κομμάτι της τελετής θα περιλαμβάνει διάφορα Ολυμπιακά τελετουργικά και παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης από τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και της παρέλασης των αθλητών.
Οι αντιπροσωπείες από τις 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπουν στο στάδιο σύμφωνα με τη σειρά των απλοποιημένων κινεζικών χαρακτήρων, με πρώτη την ελληνική αποστολή, σημαιοφόρος της οποίας θα είναι ο Ολυμπιονίκης του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης.
Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα προσέφερε εκ νέου την Τετάρτη δημόσια στήριξή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Από τη στιγμή που υπεβλήθη η αίτηση της Κίνας, στήριζα το δικαίωμά της να φιλοξενήσει τους Αγώνες. Αυτή είναι στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας για τους 1,3 δισ. Κινέζους. Αυτοί οι Αγώνες πρέπει να συμβάλλουν στην προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος της φιλίας και της ειρήνης» δήλωσε.
«Στέλνω τις προσευχές και τις ευχές μου για την επιτυχία των Αγώνων» υπογράμμισε Δαλάι Λάμα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ.
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ασιατικής περιοδείας του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και καλεί τις αρχές της χώρας να βάλουν τέλος στο καθεστώς των κρατήσεων και να εγγυηθούν την ελευθερία του Τύπου, της συνάθροισης και της θρησκείας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να εκφωνήσει σχετική ομιλία την Πέμπτη από την Μπανγκόγκ, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύθηκαν.
Η περιοδεία Μπους στην Ασία θα καταλήξει την Παρασκευή στο Πεκίνο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Την Παρασκευή ο Μπους θα εγκαινιάσει και τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, για να συμβολίζει την σημασία των σχέσεων μεαξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Γαλλία: Δεν θα συναντηθεί με το Δαλάι Λάμα ο Σαρκοζί...


Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα κατά την επίσκεψη στη Γαλλία του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ από την προσεχή εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας.
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατανοεί τους λόγους που οδηγούν τον Δαλάι Λάμα, με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες, να μην επιδιώξει μια συνάντηση κατά την παραμονή του τον Αύγουστο στη Γαλλία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο πιο στενός σύμβουλος του θιβετιανού αξιωματούχου είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι ο Δαλάι Λάμα, που θα μεταβεί στη Γαλλία από τις 11 έως τις 23 Αυγούστου, δεν θα πρέπει να συναντηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί και δεν έχει ζητήσει συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο.
Στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων αναφέρεται ότι η σύζυγος του προέδρου Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί «θα είναι παρούσα στην θρησκευτική τελετή της οποίας επικεφαλής θα είναι ο Δαλάι Λάμα για τα εγκαίνια στις 22 Αυγούστου ενός σημαντικού βουδιστικού ναού».





Διαβάστε Περισσότερα...

Στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League o ΠΑΟ!









Στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions πέρασε ο Παναθηναϊκός μετά το 0-0 στη Γεωργία, στο δεύτερο αγώνα με την Ντιναμό Τιφλίδας.
Οι πράσινοι, που στον πρώτο αγώνα για στο Β΄ προκριματικό γύρο είχε επικρατήσει με 3-0 επί της Ντιναμό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νικητή του ζευγαριού Σεριφ-Σπάρτα Πράγας.











Διαβάστε Περισσότερα...

Μαυριτανία: Προεδρικές εκλογές θα διεξαγάγει η χούντα!


Προεδρικές εκλογές προτίθεται να διεξαγάγει η χούντα της Μαυριτανίας εντός των προσεχών δύο μηνών, μετά από το σημερινό στρατιωτικό πραξικόπημα κατά το οποίο ανατράπηκε ο πρώτος εκλεγμένος δημοκρατικά πρόεδρος της χώρας.
Σύμφωνα πηγές της χούντας, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί η διατήρηση των υφιστάμενων θεσμών στη Μαυριτανία (Βουλή, Γερουσία κλπ).
Με βάση το Σύνταγμα της Μαυριτανίας προεδρικές εκλογές πρέπει να οργανωθούν σε 90 ημέρες στην περίπτωση κενού εξουσίας.
Το «συμβούλιο του Κράτους» που σχηματίζουν οι πραξικοπηματίες, επικεφαλής των οποίων είναι ο στρατηγός Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού και ειδικότερα επικεφαλής της προεδρικής φρουράς, αποτελείται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «από 13-14 άτομα μεταξύ των οποίων και πολίτες». Ο επίσημος οριστικός σχηματισμός του «συμβουλίου του Κράτους» θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/06/1548612.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανοίγουν οι κρουνοί της πληροφόρησης Siemens...



Θετική αναμένεται να είναι η απάντηση του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού στο έγγραφο της εισαγγελίας του Μονάχου να εξετάσει τον 58χρονο Ράινχαρντ Σίκατσεκ πρώην στέλεχος της Siemens και διαχειριστή των μαύρων ταμείων της εταιρείας.

Ο έλληνας δικαστής αναμένεται να μεταβεί ο ίδιος στη Γερμανία γύρω στις 15Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως μελετήσει τα πρακτικά της δίκης του Σίκατσεκ τα οποία έχει ζητήσει από τις γερμανικές αρχές.

Η κατάθεση του Σίκατσεκ αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους στην ανάκριση, καθώς το πρώην κορυφαίο στέλεχος της Siemens φέρεται να γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα έχει αποκαλύψει στις γερμανικές αρχές για τους τελικούς αποδέκτες των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που έστησε το σύστημα με τις υπεράκτιες εταιρείες, μέσω των οποίων διακινούνταν οι μίζες, στην κατάθεση του υποστήριξε ότι δόθηκαν μίζες σε τέσσερα υπουργεία, κάτι που αναμένεται να κληθεί να διευκρινίσει στην συνάντησή του με τον Νίκο Ζαγοριανό.

Έτοιμες να δώσουν νέα στοιχεία για την υπόθεση Siemens είναι και οι Ελβετικές αρχές που με έγγραφό τους προς τον ειδικό ανακριτή ζητούν συνάντηση μαζί του για ανταλλαγή στοιχείων για τις διαδρομές των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού.

Στις ελβετικές τράπεζες εντοπίστηκαν τουλάχιστον 12 ύποπτοι λογαριασμοί υπεράκτιων εταιρειών.






Διαβάστε Περισσότερα...

Ζητά για μάρτυρες όλους τους εμπλεκόμενους ο Ράντοβαν Κάρατζιτς!




O πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία να καλέσει ως μάρτυρα τον αμερικανό πρώην διαπραγματευτή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σχετικά με τη συμφωνία που είχε συνάψει μαζί του για την προστασία του από το ΔΠΔ.

Ο Κάρατζιτς ζητά να κληθούν και άλλες προσωπικότητες σχετικά με τη συμφωνία αυτή, όπως η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, ο πρώην διπλωμάτης Ουίλιαμ Στούμπνερ και ο εισαγγελέας του ΔΠΔ κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμφωνιών του Ντέιτον (Νοέμβριος του 1995) Ρίτσαρντ Γκόλντστοουν.

Ο Κάρατζιτς που εδώ και 13 χρόνια καταζητούνταν και συνελήφθη στις 21 Ιουλίου στο Βελιγράδι, αναφέρει σε επιστολή του προς τους δικαστές του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία ότι η προσφορά που του έγινε ήταν η εξής:

"Θα έπρεπε να αποσυρθώ όχι μόνο από τα δημόσια καθήκοντά μου αλλά επίσης και από τα καθήκοντά μου στο κόμμα μου (Δημοκρατικό Κόμμα της Σερβίας) και να εξαφανιστώ τελείως από τη δημόσια ζωή, να μην δίνω συνεντεύξεις και να μην δημοσιεύω τίποτε".

"Στο όνομα των ΗΠΑ, ο κ. Χόλμπρουκ υποσχέθηκε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα της Σερβίας δεν θα απαγορευόταν να μετάσχει στις εκλογές", μετά τον πόλεμο. "Όσον αφορά εμένα, ο κ. Χόλμπρουκ υποσχέθηκε πάλι στο όνομα των ΗΠΑ, ότι δεν επρόκειτο να δικαστώ από το ΔΠΔ", προστίθεται στην επιστολή Κάρατζιτς.

Την Τρίτη ο κ. Χόλμπρουκ δήλωσε ότι διαπραγματεύτηκε την αποχώρηση του Ράντοβαν Κάρατζιτς από τις δύο θέσεις που κατείχε του προέδρου των Σέρβων της Βοσνίας και αυτήν του επικεφαλής του κόμματός του, τη στιγμή της υπογραφής των συνθηκών του Ντέιτον, που έθεσαν τέλος στον πόλεμο της Βοσνίας. Ωστόσο, έσπευσε να χαρακτηρίσει "πλήρως ψευδή" την περαιτέρω "παραπληροφόρηση" που επιχειρεί ο κ. Κάρατζιτς να περάσει στο δικαστήριο.



με πληροφορίες από http://www.skai.gr/


Διαβάστε Περισσότερα...

Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στον Δήμο Ανδανίας - Κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα γης!...




Υπό πλήρη έλεγχο έχει, πλέον, τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στον Δήμο Ανδανίας και πιο συγκεκριμένα στο τρίγωνο ¨Διαβολίτσι-Κάτω Μέλπεια-Αγριλόβουνο¨... Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έκαναν τη φωτιά να πάρει τεράστιες διαστάσεις και η κατάσβεσή της, σε πολλά σημεία, ήταν πολύ δύσκολη έως και αδύνατη!

Η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκατοντάδες στρέμματα γης, αγροτικής και δασικής, γύρω στα 600, ενώ κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και όχι εμπρησμό!




Διαβάστε Περισσότερα...

Από καρκίνο πάσχει ο πρίγκιπας Φίλιππος


Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πάσχει από καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της λονδρέζικης εφημερίδας The Evening Standard.Η εφημερίδα επικαλείται "ιατρικές πηγές" και διευκρινίζει ότι η διάγνωση έγινε στις αρχές Απριλίου όταν ο δούκας του Εδιμβούργου, 87 ετών, είχε νοσηλευθεί για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρντ του Λονδίνου επίσημα για πνευμονική λοίμωξη.Ωστόσο, τα ανάκτορα του Μπάκινχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες της εφημερίδας. "Τα ιατρικά ζητήματα είναι θέματα που αφορούν την προσωπική ζωή και είναι ιδιωτικού χαρακτήρα", ανέφερε εκπρόσωπος των ανακτόρων και πρόσθεσε ότι "ο πρίγκιπας συνεχίζει με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει".






Διαβάστε Περισσότερα...

Νέα κινητικότητα για τη μικρή Μαντλίν...




Αποφασισμένοι να ελέγξουν την εγκυρότητα της κατάθεσης μιας ιδιοκτήτριας καταστήματος στο Άμστερνταμ, η οποία φέρεται να συνομίλησε με ένα μικρό κορίτσι που έμοιαζε με τη Μαντλίν ΜακΚαν λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή της, είναι οι ιδιωτικοί αστυνομικοί που έχουν προσλάβει οι γονείς της 4χρονης Βρετανίδας.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στους μέχρι πρότινος απόρρητους φακέλους της έρευνας της πορτογαλικής αστυνομίας για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ πέρυσι το Μάιο, η 41χρονη Ολλανδή Άνα Σταμ κατέθεσε πως το κορίτσι με το οποίο συνομίλησε λεγόταν Μάντι.

Οι ιδιωτικοί αστυνομικοί που έχουν προσλάβει ο Τζέρι και η Κέιτ ΜακΚαν ερευνούν επίσης εικόνες από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε πρατήριο βενζίνης στην πορτογαλική πόλη Αλγκάρβε, κοντά στο σημείο απ' όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Στο βίντεο εμφανίζεται ένα μικρό κορίτσι που μοιάζει με την κόρη του ζεύγους ΜακΚαν. Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε ότι ακριβώς τέτοια ήταν τα στοιχεία που ήλπιζε να βρει η οικογένεια όταν ζήτησε πρόσβαση τους πορτογαλικούς αστυνομικούς φακέλους. Η οικογένεια ΜακΚαν εκφράζει ωστόσο την απογοήτευσή της διότι από τους φακέλους δεν προκύπτει σαφώς σε τι ενέργειες προέβη η αστυνομία σε σχέση με τις πληροφορίες που είχε συλλέξει. Υπενθυμίζεται ότι η πορτογαλική αστυνομία αποφάσισε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.






Διαβάστε Περισσότερα...

Μαυριτανία: Αναίμακτο πραξικόπημα




Παρελθόν στην Μαυριτανία αποτελεί ο πρόεδρος Σίντι Μοχάμεντ Ουλντ Σιχ Αμπνταλαχί μετά την απόφασή του να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους πολλούς υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, πυροδοτώντας έτσι το κίνημα ανατροπής του.

Μεταξύ των αποπεμφθέντων αξιωματικών είναι και ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς, ο οποίος κατέλαβε το προεδρικό μέγαρο και σχημάτισε ένα κρατικό συμβούλιο, του οποίου ηγείται.

Στο πρώτο διάγγελμα που μεταδόθηκε από τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος δεν είναι πλέον αρχηγός του κράτους, ενώ ακυρώνεται κάθε προηγούμενη διαταγή του με την οποία είχαν απαλλαγεί των καθηκόντων τους πολλοί στρατιωτικοί.

Ο Σίντι Μοχάμεντ Ουλντ Σιχ Αμπνταλαχί εξελέγη πρόεδρος το 2007 με μία διαδικασία που είχε χαρακτηριστεί ως η πρώτη πραγματικά διαφανής εκλογική διαδικασία στην πρώην γαλλική αυτή αποικία, η οποία διοικήθηκε με μία διαδοχή πραξικοπημάτων και την 20χρονη δικτατορία του Μααούγια Ουλντ Τάγια. (1984-2005). Πρόσφατα ωστόσο ο Αμπνταλαχί αντιμετώπισε οξύτατη πολιτική κρίση, όταν 48 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αποσκίρτησαν ύστερα από πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ενώ η δυσαρέσκεια εναντίον του κλιμακώθηκε όταν αρνήθηκε τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τον οικονομικό έλεγχο ενός ιδρύματος του οποίου ηγήθηκε η σύζυγός του.




Διαβάστε Περισσότερα...

Κύμα δροσιάς από τα κλιματιστικά!!!



H «καυτή» αλήθεια των κλιματιστικών είναι άλλη από αυτή που εμείς είμαστε σε θέση να πιστεύουμε.


Έτσι λοιπόν και όσο κι αν εμείς δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε - επειδή μας βολεύει προς το παρόν να δροσιζόμαστε μέσα στο σπίτι μας - οι επιδράσεις που προκαλούν τα κλιματιστικά στον πλανήτη μας είναι πολλές και ιδιαίτερα άσχημες. Κι ενώ εμείς δροσιζόμαστε, την ίδια ακριβώς στιγμή η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα μεγαλώνει επικίνδυνα κι αισθητά, επιβαρύνοντας το ήδη μεγάλο πρόβλημα του νέφους και κατ’ επέκταση συμβάλει στην αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Φυσικά, λίγοι έως κι ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες, που μπορεί να προκαλέσει στο περιβάλλον η χρήση των κλιματιστικών, αφού λίγοι γνωρίζουν πως τα κλιματιστικά για να δώσουν ψύξη εκπέμπουν θερμότητα στις μεγάλες πόλεις, ενώ σπαταλούν ένα τεράστιο μέρος του ενεργειακού πλούτου. Άρα λοιπόν τα κλιματιστικά μπορεί σε πρώτη φάση να μας δροσίζουν, αλλά ταυτόχρονα ανεβάζουν τον δείκτη της θερμοκρασίας στις πόλεις και - το σημαντικότερο - καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας!

Κάθε φέτος και χειρότερα!
Τα πράγματα δεν ήταν ίδια πριν από μερικές δεκαετίες, τότε που η ζήτησή τους δεν απασχολούσε ούτε καν τους διαφημιστές. H υπερθέρμανση του πλανήτη και η βελτίωση των οικονομικών πολλών νοικοκυριών έχουν μετατρέψει τα κλιματιστικά σε είδος πρώτης ανάγκης, ιδιαίτερα για όσους ζουν στις μεγαλουπόλεις. Ή, αλλιώς, στις «θερμικές νησίδες», όπως τις αποκαλούν οι περιβαλλοντολόγοι.
Οι επιστήμονες είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για το πρόβλημα της διαρκώς αυξανόμενης θερμοκρασίας, της ρύπανσης της ατμόσφαιρας, για τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά κυρίως για το ενεργειακό πρόβλημα, το οποίο επιβαρύνεται αισθητά από τη χρήση των κλιματιστικών.

Κλιματισμός και παιδιά
Οι παιδίατροι θεωρούν απαραίτητο τον αερισμό των δωματίων, όπου βρίσκονται παιδιά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται από τους μικροοργανισμούς, που παραμένουν στους κλειστούς χώρους, όταν ο αέρας ανακυκλώνεται, αλλά και στην κακή συντήρηση των κλιματιστικών, που ευνοούν την ανάπτυξη των μικροβίων. Καλό είναι λοιπόν στον χώρο όπου υπάρχουν μικρά παιδιά να μη γίνεται ή έστω να περιορίζουμε τη χρήση του κλιματιστικού μας.

Τι δήλωσαν στην «Επι» για το θέμα
Η Αριστέα Παλιατσέα, κάτοικος Καλαμάτας, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι, επιλέγουμε να δροσιστούμε κάνοντας χρήση κλιματιστικού, αλλά θεωρώ ότι ο ανεμιστήρας αποτελεί καλύτερη και πιο υγιεινή επιλογή. Πάντως, ο χώρος στον οποίο εργάζομαι είναι κλιματιζόμενος. Για να είμαι ειλικρινής, ζέστη όλο το καλοκαίρι δεν έχω καταλάβει».
Ο Ηλίας Γιαννακέας, 19 χρόνων, τόνισε: «Χρησιμοποιώ και κλιματιστικό και ανεμιστήρα».
Ο Γιώργος Τσεκουράς, με καταγωγή από Καλαμάτα και φοιτητής στο ΤΕΙ της πόλης στο τμήμα Υγείας και Πρόνοιας, ανέφερε: «Πιστεύω ότι, ο ανεμιστήρας είναι καλύτερος και φαντάζομαι πως είναι σε όλους μας γνωστό ότι, το κλιματιστικό βοηθά και συμβάλει στην αύξηση του άσχημου φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Φυσικά από τη χρήση κλιματιστικού προκύπτει μια σωρεία επιβλαβών προβλημάτων, τόσο για το οικοσύστημα και τον πλανήτη, όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Θέλω να τονίσω επίσης ότι, το κλιματιστικό δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν άνθρωποι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή πρόβλημα άσθματος. Επίσης, δεν είναι καθόλου λίγα τα περιστατικά εκείνα τα οποία έχουν πάρει τον δρόμο του Νοσοκομείου εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης του κλιματιστικού».
Ο φίλος του Γιώργου, Εμμανουήλ Ζέρβας, υπογράμμισε: «Είμαι από την Καλαμάτα, αλλά σπουδάζω στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πολυτεχνείο. Θέλω να τονίσω ότι, ο αέρας που βγάζει ο ανεμιστήρας είναι μια χαρά και πολλές φορές σε μένα προσωπικά έχει αποδειχθεί σωτήριος, γιατί δεν μπορώ να περιμένω πότε θα παγώσει τον χώρο ένα κλιματιστικό. Ο ανεμιστήρας σου παρέχει κρύο ή έστω δροσερό αέρα, τη στιγμή που τον έχεις άμεση ανάγκη».
Η Έλενα Ζαραλή, 28 χρόνων από Αθήνα, επισκέπτρια στην Καλαμάτα, μας είπε: «Είμαι από την Αθήνα κι ευτυχώς διαθέτω κλιματιστικό. Νομίζω ότι τα αρνητικά και τα θετικά που προκαλεί η χρήση κλιματιστικού είναι σε όλους μας ευνόητα και γνωστά». Τέλος η Αναστασία Μαλαπάνη, 30 χρόνων από Καλαμάτα, τόνισε: «Διαθέτω κλιματιστικό και στο σπίτι μου αλλά και στη δουλειά μου. Το θέμα είναι πως δεν κάνω χρήση τον τελευταίο καιρό του κλιματιστικού εξαιτίας του ότι έχω μικρό παιδί και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κρυολογήματος. Φέτος το καλοκαίρι το περάσαμε χωρίς καθόλου κλιματιστικό, κάναμε χρήση του ανεμιστήρα και πάλι όχι σε καθημερινή βάση, αλλά όταν δεν υποφερόταν η ζέστη. Είναι πιστεύω καλύτερος ο ανεμιστήρας, ωστόσο οι περισσότεροι γνωστοί μου διαθέτουν κλιματιστικό».



Πηγή, Εφημερίδα ¨ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ¨ - http://www.epikerotita.gr/




Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στην Μεσσηνία, απόψε...





Θέατρο
Το ΜΕΘ με το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ στις 9.00 μ.μ. στο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας. Σκηνοθεσία: Βασίλης Κολοβός.
Θέατρο σκιών
«Καλώς ήρθατε στο Karagiozis.gr», στις 9.00 μ.μ. στην πλατεία των Λεΐκων.
Θερινό σινεμά
Την ταινία «Χόρτον» των Τζίμι Χέιγουορντ - Στιβ Μαρτίνο προβάλλει ο Δημοτικός Κινηματογράφος Φιλιατρών στο αίθριο του Δημαρχείου, στο πλαίσιο του παιδικού του προγράμματος. Ώρα: 9.30 μ.μ.
Μουσική
Μουσική βραδιά με την κομπανία του Τάκη Τσόπελα στις 9.00 στην πλατεία του Ρωμανού.
Έκθεση
«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Τρίτη, Πέμπτη 3.00 - 9.00, Τετάρτη, Παρασκευή 9.00 - 2.00, Σάββατο 9.00 - 3.00. Έως 26 Σεπτεμβρίου.
***
Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00. Έως 15 Αυγούστου.
***
Έκθεση βιβλίου στο Κοπανάκι. Έως 24 Αυγούστου.
Πανηγύρι
Γιορτή μπακαλιάρου στη Σπηλιά του Δήμου Κυπαρισσίας, για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
***
Πανηγύρι της Αγίας Σωτήρας στο Μάραθο του Δήμου Γαργαλιάνων.


Πηγή, Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ - Επιμέλεια: Μ. Νίκα


Διαβάστε Περισσότερα...

Προσγειωμένοι οι «πράσινοι» για να πετάξουν στ' «αστέρια»!!!



Σήμερα η ρεβάνς με την Ντιναμό (7 μ.μ., Novasport 1)


Εντάξει, στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν, αλλά για να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός από μια ομάδα σαν την Ντιναμό Τιφλίδας, θα πρέπει να γυρίσει η Γη ανάποδα. Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται σήμερα από τους Γεωργιανούς (7 μ.μ., Novasport 1) στη ρεβάνς του 3-0 του «Σπύρος Λούης» και με λίγη σοβαρότητα όχι μόνο θα προκριθούν, αλλά θα νικήσουν για δεύτερη φορά της ομάδας της Τιφλίδας.
«Eίναι σημαντικό που συμμετέχουμε στο
Champions League και είναι μια πρόκληση για όλους μας. Είμαστε το φαβορί, ωστόσο χρειάζεται προσοχή», τόνισε ο Μαρσέλο Μάτος, ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά σε αποστολή στη συγκεκριμένη διοργάνωση, κάτι που ισχύει και για τον Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι.
«Είναι πολύ σημαντικό για μένα, καθώς συμμετέχω για πρώτη φορά στην αποστολή. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε ο Βραζιλιάνος.
Ο Μίκαελ Νίλσον, τέλος, τόνισε: «Προέχει το παιχνίδι με την Ντιναμό. Χρειάζεται προσοχή, να είμαστε συγκεντρωμένοι και μετά θα σκεφθούμε το παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας. Πάμε για να κερδίσουμε και να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση και φυσικά είναι κίνητρο για όλους μας ένας αγώνας Champions League».
Στα μεταγραφικά όλα δείχνουν πλέον ότι ο τελευταίος μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού είναι ο Γκαέλ Ζιβέ της Μαρσέιγ. Οι «πράσινοι» φέρονται να έχουν συμφωνήσει με την ομάδα της Μασσαλίας για την μεταγραφή του 27χρονου κεντρικού αμυντικού, αλλά δεν τα έχουν βρει ακόμα με τον ίδιο.
Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο Παναθηναϊκός προσφέρει πλέον 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως στον παίκτη, ωστόσο οι «πράσινοι» υποστηρίζουν πως δεν ανεβαίνουν πάνω από το 1,2 εκατ. ευρώ, αφού δεν θέλουν να διαταράξουν τις ισορροπίες στην ομάδα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Τεν Κάτε προανήγγειλε αλλαγές στην 11άδα του Παναθηναϊκού ενόψει Ντιναμό...



Ενα διαφορετικό Παναθηναϊκό, σε σχέση με το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, προανήγγειλε ο Χενκ Τεν Κάτε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του επαναληπτικού με την Ντιναμό.
Ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε πως το ματς της Τιφλίδας θα είναι διαφορετικό από τον πρώτο αγώνα, ενώ όσον αφορά στη συμμετοχή του Ζιλμπέρτο Σίλβα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί για λίγα λεπτά. «Πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σύγκριση με το πρώτο. Στην Αθήνα έπρεπε να δημιουργήσουμε εμείς παιχνιδι και να σημειώσουμε γκολ, ενώ τώρα μπορούμε να περιμένουμε και να αντιδράσουμε ανάλογα με τις συνθήκες, το σημαντικό είναι να μην δεχθούμε γκολ στα πρώτα λεπτά και αυτό θα προσέξουμε», είπε αρχικά ο Τεν Κάτε. Σε ερώτηση για το αν θα κάνει αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, είπε: «Θα υπάρξουν αλλαγές, καθώς ο Ιβανσιτς δεν είναι στην αποστολή, ενώ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα έχουμε μαζί μας τους Μάλαρτζ και Κλέιτον. »Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα θα δούμε, πάντως προπονείται μαζί μας μόλις μια εβδομάδα που είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας είναι να τον έχουμε έτοιμο για τον επόμενο γύρο και την έναρξη του πρωταθλήματος, μπορεί να τον χρησιμοποιήσω για λίγα λεπτά όμως πρέπει να σεβόμαστε την ομάδα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».Ενας δημοσιογράφος από τη Γεωργία τον ρώτησε επίσης αν πήγε στον Παναθηναϊκό για να γίνει διάσημος, για να του απαντήσει ο Τεν Κάτε: «Στον Παναθηναϊκό δεν ήρθα για να γίνω διάσημος, αλλά για να οδηγήσω την ομάδα σε επιτυχίες. Οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που γράφουν για κάποιον και τον κάνουν διάσημο».Επιπλέον ρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν ανέλαβε την Εθνική Γεωργίας, («δεν θέλω να είμαι προπονητής σε Εθνική ομάδα γιατί δίνει λίγους αγώνες σε μια σεζόν και δεν μου αρέσει αυτό»), ενώ σε σχετική ερώτηση για την Εθνική Ολλανδίας, απάντησε: «Δεν θα αναλάμβανα την Ολλανδία, γιατί έχει... 40 εκ. προπονητές!».Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Γιάννης Γκούμας, ο οποίος επεσήμανε και αυτός πως... «χρειάζεται προσοχή το παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σοβαροί, αν προκριθούμε απο αυτόν τον γύρο έχουμε άλλους δυο αγώνες για να βρεθούμε στους ομίλους της διοργάνωσης, οπότε είναι νωρίς να λέμε τι μπορούμε να πετύχουμε στους ομίλους του Champions League, αν δεν προσέξεις μπορεί να πάθεις ζημιά και να μείνεις εκτός». Οταν ρωτήθηκε ποιον παίκτη της Ντιναμό υπολογίζει περισσότερο, απάντησε: «Δεν θυμάμαι κάποιον παίκτη απο τη Ντιναμό που να αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ, αλλά πρέπει να προσέξουμε την ομάδα για να μην έχουμε πρόβλημα». «Αλαλούμ» με τις αποσκευές!Ενα απροόπτο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην άφιξη της αποστολής των «πρασίνων» στην Τιφλίδα το μεσημέρι της Τρίτης (5/8). Ενώ η αποστολή αποβιβάστηκε κανονικά στο αεροδρόμιο, όταν πήγαν να πάρουν τα πράγματα τους διαπίστωσαν πως ήταν... άφαντα! Τι είχε συμβεί; Το αεροπλάνο είχε πάρει τον δρόμο της επιστροφής με τις αποσκευές! Τελικά, αφού έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις, το αεροπλάνο εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας και επέστρεψε στην Τιφλίδα για να πάρουν οι «πράσινοι» τα πράγματά τους.Ξεκαθαρίζει του Ζιβέ
H οριστική εξέλιξη στο θέμα της μεταγραφής ή όχι του Γκαέλ Ζιβέ στον Παναθηναϊκό αναμένεται, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Για την ακρίβεια, η εφημερίδα της Μασσαλίας. «La Provence» γράφει πως οι πράσινοι έχουν κάνει πρόταση ύψους 1,7 εκ. ευρώ στη Μαρσέιγ για την απόκτηση του 27άχρονου αμυντικού, αλλά όπως χαρακτηριστικά το δημοσίευμα λέει «τα χρήματα δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ομάδας».
Η διαφορά στα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 500.000 ευρώ, καθώς η Μαρσέιγ ζητάει 2,2 εκ. ευρώ, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στις απαιτήσεις του Ζιβέ που ανέρχονται στα 1,2 εκ. ευρώ ετησίως.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: http://www.sport.gr/



Διαβάστε Περισσότερα...

Υπεγράφη η έναρξη παραχώρησης και των προθεσμιών για τη ΒΔ Οδό Πελοποννήσου!




Υπεγράφη η έναρξη της παραχώρησης και των προθεσμιών της σύμβασης της Βορειοδυτικής Οδού Πελοποννήσου, δηλαδή του αυτοκινητοδρόμου «Ελευσίνα -Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα».
Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, με την έναρξη των προθεσμιών υλοποίησης του έργου, ενεργοποιούνται και οι 70 δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ του παραχωρησιούχου και τραπεζών. Αυτό σημαίνει, συνέχισε, ότι αρχίζει από σήμερα και η χρηματοδότηση του έργου. Σημείωσε ακόμη πως δεν θα υπάρχει εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στα έργα που κατασκευάστηκαν παλαιότερα με συμβάσεις παραχώρησης.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα έργο μαμούθ μήκους 365 χιλιομέτρων και συνολικού κόστους 2,8 δισ. ευρώ, μεγαλύτερου από το κόστος της Αττικής Οδού και της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου μαζί.
Ο κ. Σουφλιάς διευκρίνισε ακόμη πως τα 283,7 χλμ. θα κατασκευαστούν από την αρχή και τα υπόλοιπα 81,7 χλμ. θα βελτιωθούν και θα αναβαθμιστούν σε αυτοκινητόδρομους υπάρχοντα τμήματα της οδού.
Γνωστοποίησε επίσης πως το κρίσιμο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος -Πάτρα, θα διαθέτει τρεις άνετες λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα, με διαχωριστική νησίδα ασφαλείας πλάτους 2 μέτρων κατ’ ελάχιστο ανάμεσα στα δύο ρεύματα και θα εξυπηρετεί άνετα, με πλήρη ασφάλεια, υπερτριπλάσια κίνηση από τη σημερινή, επιτρέποντας σε όλα τα σημεία του την ανάπτυξη ταχύτητας 120 χλμ. την ώρα. Τα δε πρώτα 20 χιλιόμετρα, μέχρι το Κιάτο αλλά και όλα τα τεχνικά έργα μέχρι την Πάτρα θα έχουν πλάτος 33,15 μέτρα, ικανό να δεχθεί την προσθήκη μιας τέταρτης λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.
Από σήμερα λοιπόν «τρέχουν» οι ακόλουθες αποκλειστικές προθεσμίες για την ολοκλήρωση τμημάτων του έργου:
- Εντός 12 μηνών: ολοκλήρωση εργασιών στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών για άρση επικινδυνότητας και βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών.
- Εντός 20 μηνών: ολοκλήρωση αναβάθμισης του Αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος.
- Εντός 42 μηνών: ολοκλήρωση του τμήματος Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος.
- Το υπόλοιπο τμήμα Πύργος - Τσακώνα μήκους 90 χλμ. θα περαιωθεί μέσα στη συνολική προθεσμία των 70 μηνών.

Τεχνική Περιγραφή του έργου


1. Στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα μήκους 120 χλμ.
Ο δρόμος σε όλα τα δύσκολα ή περιβαλλοντικά ευαίσθητα σημεία του ακολουθεί νέα χάραξη, όπου κυριαρχούν οι σήραγγες και οι κοιλαδογέφυρες. Ειδικότερα, νέα χάραξη έχουμε στις περιοχές: Κιάτο, Γεληνιάτικα, Ξυλόκαστρο, Λυκοποριά, Μαύρα Λιθάρια, Αιγείρα, Πλάτανος, Ελίκη, Αίγιο, Σελιανίτικα, Άβυθος, Παναγοπούλα και Αραχωβίτικα.
Στα λοιπά τμήματα ακολουθείται η υφιστάμενη εθνική οδός όπου το σημερινό πλάτος των 12,5 μέτρων γίνεται 26,5 μέτρα και αλλάζουν με νέα βελτιωμένη χάραξη οι καμπύλες του δρόμου, ώστε να επιτρέπεται σε αυτές η ασφαλής διέλευση με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.
Επίσης, στα πλαίσια του τμήματος Κόρινθος - Πάτρα πρόκειται να κατασκευαστούν:
- Σήραγγες συνολικού μήκους 27,6 χλμ. μονού κλάδου
- 61 γέφυρες άνω των 20μ. μήκους 4.500μ., εκ των οποίων η μεγαλύτερη έχει μήκος 180 μ.
- 13 νέοι ανισόπεδοι κόμβοι με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά
- 135 ανισόπεδες διαβάσεις τοπικού δικτύου.
2. Στο τμήμα Πάτρα - Πύργος- Αλφειός μήκους 87,5 χλμ.,
Ο νέος αυτοκινητόδρομος ακολουθεί εντελώς νέα χάραξη, εκτός από τα 14,5 πρώτα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα.
Επίσης, στα πλαίσια του τμήματος αυτού πρόκειται να κατασκευαστούν :
- 35 Γέφυρες άνω των 20μ. μήκους 2200μ.
- Σήραγγες συνολικού μήκους 820 μ.
- 10 νέοι ανισόπεδοι κόμβοι με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά
- 57 ανισόπεδες διαβάσεις τοπικού δικτύου
3. Στο τμήμα Αλφειός - Καλό Νερό - Τσακώνα, μήκους 76,2 χλμ.
α) Σε όλα τα περιβαλλοντικά ευαίσθητα σημεία, σε μήκος 30 χλμ. και ειδικότερα, στις θέσεις Επιτάλιο, Σαμικό, Ζαχάρω, Καλό Νερό, Κοπανάκι, ακολουθείται εντελώς νέα χάραξη.
Στα λοιπά 46,2 χλμ. ακολουθείται γενικώς η χάραξη της υφιστάμενης εθνικής οδού, με πλήρη ανακατασκευή, υπερδιπλασιασμό του πλάτους και νέα βελτιωτική χάραξη σε όλες τις καμπύλες.
Επίσης, στο τμήμα αυτό πρόκειται να κατασκευαστούν:
- 20 γέφυρες μεγάλες άνω των 20μ. σε μήκος 1700μ.
- Σήραγγες και λοιπά υπόγεια τμήματα (cut and cover), συνολικού μήκους 600μ.
- 8 νέοι ανισόπεδοι κόμβοι με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά
- 58 Ανισόπεδες διαβάσεις
β) Συμπλήρωση και βελτίωση υφιστάμενων τμημάτων
Στα Υφιστάμενα τμήματα Αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος μήκους 63,4 χλμ. και Παράκαμψη Πάτρας μήκους 18,3 χλμ., που θα συμπληρωθούν και θα βελτιωθούν από τον Παραχωρησιούχο, προβλέπεται:
- Αντιολισθηρά οδοστρώματα με δομικές βελτιώσεις και εξασφάλιση απορροής επιφανειακών υδάτων
- Αντικατάσταση των μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας με new jersey και στη μεσαία νησίδα εξασφάλιση λωρίδων καθοδήγησης
- Βελτίωση όλων των Ανισόπεδων Κόμβων
- Εργασίες ασφάλειας της κυκλοφορίας (safety audit)
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
- Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις
- Σήμανση (Οριζόντια και κατακόρυφη) με σύγχρονες προδιαγραφές
- Εργασίες Βαριάς συντήρησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές
- Ευστάθεια πρανών ορυγμάτων και επιχωμάτων
- Επισκευή και Συντήρηση όλων των Τεχνικών του Έργου
- Πλευρικές διαμορφώσεις με αποκατάσταση πρανών, καθαρισμό, φυτεύσεις, εξοπλισμό ασφαλείας.
γ) Εξυπηρέτηση Οδηγών - Υποστηρικτικές λειτουργίες
Για την καλύτερη διαχείριση του αυτοκινητόδρομου και την εξυπηρέτηση των οδηγών σε όλο τον οδικό άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα και Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα προβλέπεται η ανάπτυξη των ακόλουθων υποστηρικτικών λειτουργιών:
-Πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου για ενημέρωση οδηγών, διαχείριση της κυκλοφορίας και παρακολούθηση από τα Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης, καθώς και την ενεργοποίηση σε περίπτωση εκτάκτων συνθηκών.
-Δημιουργία 8 Κέντρων Λειτουργίας και Συντήρησης με διάθεση εγκαταστάσεων στην Πυροσβεστική και στην Τροχαία, καθώς και χώρων για εγκατάσταση εξοπλισμού συντήρησης.
-Ανάπτυξη 10 Αμφίπλευρων Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).




*** Επιτέλους, ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο και για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Βορειοδυτική Πελοπόννησο μπήκε στην τελική ευθεία της υλοποίησής του!!!



Διαβάστε Περισσότερα...

Ηλεκτρονική απάτη "μαμούθ"!!!



Μεγάλη υπόθεση κλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών εξιχνίασαν οι αρχές στις ΗΠΑ, απαγγέλλοντας κατηγορίες σε 11 συνολικά άτομα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής υπόθεση ηλεκτρονικής κλοπής που αφορά την απόσπαση στοιχείων για περισσότερες από 40 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, υπόθεση που ξεπερνά σε φαντασία πολλά χολιγουντιανά σενάρια...

Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας έκαναν μάλιστα λόγο για "διεθνή συνωμοσία".

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη εισβολή σε αρκετές μεγάλες εταιρείες λιανικών πωλήσεων, όπου και εγκατέστησαν ειδικό λογισμικό για την απόσπαση λογαριασμών και κωδικών. Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι Αμερικανοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι Εσθονοί, Ουκρανοί, Λευκορώσοι και Κινέζοι.... Οι αρχές ανέφεραν ότι τα στοιχεία που αποσπούσαν με ασύρματες συσκευές, τα διοχέτευαν σε διάφορους εξυπηρετητές (σέρβερ) στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημίες σε τράπεζες, εταιρείες λιανικής και απλούς καταναλωτές, αλλά δεν έδωσε στοιχεία όσον αφορά το χρηματικό ύψος των οικονομικώς απωλειών. Παράλληλα, προτρέπει όσους φοβούνται για την ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων να επικοινωνούν με τις τράπεζές τους. Μεταξύ των εταιρειών - θυμάτων είναι και οι TJ Maxx και Barnes & Noble. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει την αυξημένη ευπάθεια των πληροφορικών συστημάτων που επιτρέπουν την κλοπή προσωπικών δεδομένων.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου...



Στα βάθη των ωκεανών και των θαλασσών καταλήγουν κάθε χρόνο περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων, μετατρέποντας το βυθό στην μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου.

Όλα αυτά τα απορρίμματα χρειάζονται χρόνια για να αποσυντεθούν.

Ενδεικτικά, ένα κουτί αλουμινίου, χρειάζεται 50 χρόνια για να διαλυθεί, ένα πλαστικό μπουκάλι θέλει 450 χρόνια, ενώ ένα γυάλινο μπουκάλι χρειάζεται περισσότερα από 1 εκατομμύριο χρόνια.

Το πιο επικίνδυνο υλικό μέσα στο βυθό όμως είναι το πλαστικό, το οποίο σύμφωνα με περιβαλλοντολόγους, βιοδιασπάται από την ηλιακή ακτινοβολία σε μικρότερα κομμάτια, που περνούν στη τροφική αλυσίδα όχι μόνο των θαλάσσιων ειδών, αλλά και του ανθρώπου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μεσσηνία...




Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε δασική και γεωργική έκταση στο δήμο Ανδανίας στη Μεσσηνία, στη θέση Παζαράκι.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ επί τόπου βρίσκονται 15 πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα.





Διαβάστε Περισσότερα...

"Καθαρό" το μεσσηνιακό ελαιόλαδο



Κανονικά, χωρίς προσμείξεις με ηλιέλαιο ή άλλα σπορέλαια, βρέθηκαν 22 δείγματα ελαιολάδου, στις αναλύσεις που έγιναν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Τα δείγματα είχαν ληφθεί από αποθήκες τυποποιητών και εξαγωγέων της Μεσσηνίας, κατά την περίοδο της “κρίσης” που προξένησε στην αγορά το μολυσμένο με ορυκτέλαιο ουκρανικό ηλιέλαιο.






Διαβάστε Περισσότερα...

Για Μόσχα, μετά το Καζακστάν, οι οδοιπόροι των "Δρόμων της Ελιάς"!...




Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα βρίσκονται οι μοτοσικλετιστές των “Δρόμων της Ελιάς”, μετά την άρνηση των Κινέζικων αρχών να τους χορηγήσουν βίζες και άδειες εισόδου στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Σάββατο οι οδοιπόροι θα αναχωρήσουν για τη ρωσική πόλη Κούργκαν, όπου θα επιβιβαστούν στον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο, με προορισμό τη Μόσχα.

Στη ρωσική πρωτεύουσα οι εκπρόσωποι των “Δρόμων της Ελιάς” θα παραμείνουν τρεις ημέρες για να προετοιμάσουν τις εκδηλώσεις για τη “Γιορτή της Ελλάδας και της Ελιάς”, που θα πραγματοποιηθούν από 23 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων.





Διαβάστε Περισσότερα...

Αύριο η επίσημη είσοδος της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό!...



Αύριο το πρωί, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνωα Κυριακού, του αρχηγού της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, Ισίδωρου Κούβελου και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2008, Λιου Τζι, θα γίνει η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό.
Το τελετουργικό περιλαμβάνει χαιρετισμό του κ. Κούβελου αλλά και της Δημάρχου του Ολυμπιακού Χωριού προς τα μέλη της ελληνικής αποστολής, έπαρση της ελληνικής σημαίας αλλά και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Στην επίσημη είσοδο της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό, ενδέχεται να είναι παρούσα και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.




Διαβάστε Περισσότερα...

«Η ΔΟΕ θα πει "όχι" στην Θάνου»!!!




Στην εκτίμηση ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα επιτρέψει στην Κατερίνα Θάνου να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, προέβη ο α' αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης.
«Στις 8 Αυγούστου θα εξεταστεί από την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, η υπόθεση της Κατερίνας Θάνου, η οποία και θα αποφασίσει για το αν τελικά θα λάβει μέρος ή όχι. Αν όχι, τότε η Θάνου έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS. Θεωρώ ότι η υπόθεση είναι δύσκολη», είπε ο κ. Νικολάου και πρόσθεσε:
«Εκτιμώ ότι εάν η επιστολή του δικηγόρου της δεν ήταν σε αυτό το ύφος και τόσο επιθετικό, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και η εξέλιξη θα ήταν αυτή που θα μας χαροποιούσε».
Εξάλλου, ο κ. Νικολάου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Κινέζοι θα διοργανώσουν πολύ καλούς αγώνες. «Βέβαια δεν πρέπει να γίνει καμία σύγκριση με τους Αγώνες που κάναμε στην Ελλάδα. Τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά, όπως και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι συγκεκριμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες», σημείωσε.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/06/1548344.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

"Σαχάρα" η Ελλάδα;...





Τον "κώδωνα του κινδύνου" για τη χώρα μας κρούει η επιστημονική κοινότητα. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν ότι το 35% της ελληνικής γης κινδυνεύει να ερημοποιηθεί εξαιτίας της ανομβρίας και της ανεξέλεγκτης σπατάλης του νερού.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι περιοχές που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη είναι οι νομοί Κιλκίς, Λέσβου, Κυκλάδων και Αργολίδας και τα μεγάλα διαμερίσματα όπως είναι η Κρήτη και η Θεσσαλία.
Ως προς τις βροχοπτώσεις στις δυτικές περιοχές της χώρας πέφτει το χρόνο έως και πενταπλάσια ποσότητα σε σχέση με τα ανατολικά διαμερίσματα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι καλλιέργειες εκεί που υπάρχουν απότομες κλίσεις του εδάφους και να γίνεται έλεγχος της διάβρωσης.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90322


Διαβάστε Περισσότερα...

"Kατά της σύλληψης του Κάρατζιτς η Δύση"!




Οι ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις της Δύσης κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν τη σύλληψη και έκδοση του Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, του "προσέφερε" ως τόπους πιθανής διαμονής την Ινδία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Νότια Αφρική, μια από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και την Ελλάδα.

Αυτά υποστηρίζει η πρώην εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του ΔΠΔ, Φλοράν Αρτμαν, στο βιβλίο της με τίτλο "Ειρήνη και Τιμωρία", όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η σερβοβοσνιακή εφημερίδα "Γκλας Σρέπσκε".

Στο βιβλίο της, η κ. Αρτμαν υποστηρίζει ότι ο Κάρατζιτς απέρριψε την πρόταση της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ενώ αναφέρει πως εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Αμερικανός πράκτορας Μπιλ Στούμπνερ συζήτησε με τον Κάρατζιτς τους όρους της παράδοσής του στο ΔΠΔ, για πρώτη φορά το 1996.

Ο κ. Στούμπνερ- σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει στο βιβλίο της η πρώην εκπρόσωπος της Χάγης- πρότεινε προστασία στον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, καθώς και τη δυνατότητα "φιλοξενίας" του σε κάποια από τις βάσεις του ΝΑΤΟ, όπου θα μπορούσε να προετοιμάσει τη γραμμή υπεράσπισής του ενώπιον του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Στο ίδιο βιβλίο αναφέρεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Αμερικανός πράκτορας προσκάλεσε στο Πάλε τον Ιταλό δικαστή Αντόνιο Τσασέζε, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κάρατζιτς και προσπάθησε να τον πείσει ότι το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία δεν έχει αντι-σερβική στάση.

Η κ. Αρτμαν αναφέρει, επίσης, ότι ο Κάρατζιτς αποφάσισε να μην παραδοθεί και αυτός είναι ο λόγος που η Ουάσινγκτον έστειλε τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ να επισκεφθεί τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στις 17 Ιουνίου του 1996.

Ο Χόλμπρουκ- τονίζει η ίδια- είχε σκοπό να πείσει τον Κάρατζιτς να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, αλλά όχι να παραδοθεί στη Χάγη.

Βάσει της συμφωνίας, ο Κάρατζιτς θα έπρεπε να "εξαφανιστεί" από την πολιτική ζωή και σε αντάλλαγμα αυτού, το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε, το SDS, θα μπορούσε να λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την πρώην εκπρόσωπο της Χάγης, ο Αλέξα Μπούχα, πρώην στενός συνεργάτης του Κάρατζιτς, ο οποίος ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις του Βελιγραδίου δήλωσε ότι "όταν έλαβε το τελικό κείμενο της συμφωνίας, ο Χόλμπρουκ είπε: Εντάξει. Το SDS θα συμμετάσχει στις εκλογές και η Χάγη δεν υφίσταται πλέον για τον Κάρατζιτς".





Διαβάστε Περισσότερα...

Η Χίλαρι επικεφαλής της καμπάνιας Ομπάμα!




Η Χίλαρι Κλίντον θα τεθεί επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην εκλογικού της αντιπάλου Μπάρακ Ομπάμα, πραγματοποιώντας την πρώτη της "σόλο" εμφάνιση της για πρώτη φορά από τον Ιούνιο μετά την αποχώρηση της από τη διεκδίκηση του χρίσματος και θα εκπροσωπήσει το δημοφιλή υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία σε διάφορες εκδηλώσεις.

Η Κλίντον θα είναι επικεφαλής των συγκεντρώσεων και της καταγραφής των ψηφοφόρων στο Λας Βέγκας, της Νεβάδας την Παρασκευή και στη Νότια Φλόριντα στις 21 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα το επιτελείο του Ομπάμα. Τουλάχιστον στην πρώτη εκδήλωση δεν θα παραβρεθεί ο Ομπάμα, ο οποίος την ίδια μέρα θα κατευθύνεται στη Χαβάη για ολιγοήμερες διακοπές. Η Κλίντον έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος στο Ντένβερ, που θα διεξαχθεί προς τα τέλη του μήνα, ωστόσο οι πιθανότητες να ορισθεί υποψήφια αντιπρόεδρος βαίνουν μειούμενες.




Διαβάστε Περισσότερα...

Σε στάδιο δοκιμών εμβόλιο που θα επιτρέπει διαλείμματα από τη θεραπεία του HIV!


Στο στάδιο των κλινικών δοκιμών περνά εμβόλιο που σχεδιάστηκε για να παράσχει στους φορείς του ιού HIV τη δυνατότητα παρατεταμένης διακοπής της θεραπευτικής αγωγής, χωρίς να παρουσιάζονται παρενέργειες.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο των εργασιών της 17ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης κατά του AIDS στην Πόλη του Μεξικού.
Το εμβόλιο, που βρίσκεται σε αρχικά στάδια, αναπτύχθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Bionor Immuno, με έδρα τη Νορβηγία.
Οι κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε δείγμα 345 ασθενών σε 21 κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλινική δοκιμή του είδους.
Τα αποτελέσματα αναμένονται περί τα τέλη του 2009, αναφέρει το BBC.
Τα διαλείμματα από την καθιερωμένη θεραπεία για το HIV δυνητικά θα μπορούσαν να καταπραΰνουν τις παρενέργειες που σχετίζονται με τη λήψη των φαρμάκων, όπως προβλήματα στην καρδιά και το ήπαρ, διαρροϊκές διαταραχές, ναυτία και απώλεια βάρους.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκλογικά παιχνίδια «βλέπει» το ΠΑΣΟΚ στη διοικητική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης...




Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση, την οποία ο Χ.Καστανίδης χαρακτήρισε «ανέκδοτο», υπογραμμίζοντας ότι προωθείται χωρίς πραγματικό σχεδιασμό και με μόνο στόχο τους εκλογικούς συσχετισμούς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε: «Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι οι εκλογικοί συσχετισμοί και τα εκλογικά παιχνίδια σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέσω της αλλαγής των γεωγραφικών ορίων των Δήμων αλλά και των Περιφερειών. Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παυλόπουλος δεν ενδιαφέρονται για μία ουσιώδη διοικητική μεταρρύθμιση».
Παράλληλα, ανέπτυξε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πολύ νωρίς τοποθετήθηκε, αποφασιστική και πραγματική διοικητική μεταρρύθμιση μπορεί να προκύψει μόνο κάτω από δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις:
»Η πρώτη προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε βαθιά, να μετασχηματίσουμε ριζικά το κεντρικό κράτος, και όχι απλώς να αγγίξουμε τα γεωγραφικά όρια των Δήμων και των Περιφερειών.
»Η δεύτερη θεμελιώδης προϋπόθεση είναι να λυθούν τα οικονομικά, τεχνικά και διοικητικά προβλήματα που έχουν μείνει από την πρώτη μεταρρύθμιση, τον πρώτο Καποδίστρια, για να μην μεταφέρουμε στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση τα παλαιά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση οφείλει πρώτα να εξοφλήσει όλες τις οφειλές της προς τον β' και α' βαθμό Αυτοδιοίκησης, οφείλει πρώτα να εφοδιάσει με τα κατάλληλα διοικητικά και τεχνικά μέσα τους Δήμους, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή συνένωση των Δήμων στα πλαίσια ενός νέου Καποδίστρια».
Ο Χ.Καστανίδης τόνισε, δε: «Θυμίζουμε ότι, ιστορικά, η Δεξιά ποτέ δεν έχει ταυτιστεί με μια πραγματική διοικητική μεταρρύθμιση».
Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών απάντησε: «Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κρίνει, για μια ακόμη φορά, εξ ιδίων τα αλλότρια. Καθένας γνωρίζει ότι ανέκδοτο ήταν η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε όλους του τομείς του υπουργείου Εσωτερικών, ανέκδοτο δε παραμένει και η σημερινή ατεκμηρίωτη και αντιφατική αντιπολιτευτική τακτική του στον ίδιο τομέα».


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Καταθέτει ο Σίκατσεκ...


Στη διάθεση των ελληνικών δικαστικών αρχών, θέτει τον εαυτό του, ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Ζήμενς, Ράινχαρντ Σίκατσεκ. Με έγγραφό της η Εισαγγελία Μονάχου ενημέρωσε τον 4ο ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό, ότι επιθυμεί να εξεταστεί ως μάρτυρας και έτσι μένει να οριστεί το ραντεβού του με τον δικαστικό λειτουργό, ο οποίος στα τέλη του μήνα, είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει στη Γερμανία. Την ίδια ώρα, οι ελβετικές και γερμανικές αρχές, δηλώνουν προθυμία να συνδράμουν στο έργο της ανάκρισης ακόμη και με την εξέταση προσώπων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση των μαύρων ταμείων. Παράλληλα θα αποστείλουν και τα πρακτικά της δίκης Σίκατσεκ.






Διαβάστε Περισσότερα...

Σενάρια για την ψήφο Ομογενών



Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την ψήφο των ομογενών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο για να ξεκινήσει άλλος ένας γύρος διαλόγου. Στόχος είναι να διασφαλισθεί η σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατ' αρχήν είναι σύμφωνο με την ιδέα, αφού για να γίνει νόμος του κράτους απαιτούνται 200 ψήφοι. Το πρώτο προσχέδιο, που γνωστοποιήθηκε πέρυσι, απορρίφθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και τους ομογενείς, καθώς υπήρξε ισχυρή διαφωνία στο πού θα «καταλήγει» η ψήφος του εξωτερικού (στην επικράτεια ή στις εκλογικές περιφέρειες) και στον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγεται η ψηφοφορία. Οι ενστάσεις συζητήθηκαν στις πρόσφατες συναντήσεις του προέδρου του ΣΑΕ κ. Στ. Ταμβάκη με τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο και Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάνη, ενώ προηγήθηκε συνομιλία με τον πρωθυπουργό. Κατόπιν τούτων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υπευθύνων των κομμάτων υπό τους δύο υπουργούς τον Ιούλιο, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Οκτώβριο. Προφανώς, στη νέα σύσκεψη η συζήτηση θα γίνει επί του δεύτερου προσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και της Μαρίνας Μάνη, οι αλλαγές που αποφασίσθηκαν είναι οι εξής:

Πρώτον, δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλοι οι ομογενείς που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια. Κατά την κυβέρνηση, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ελάχιστη, πλην ικανή, επαφή τους με την Ελλάδα, αφού αυτή η εγγραφή προϋποθέτει σταθερή διεύθυνση κατοικίας και οικογενειακή μερίδα. Αυτή η κατηγορία, άλλωστε, έχει και σήμερα δικαίωμα ψήφου και μπορεί να το ασκήσει εάν ταξιδέψει μέχρι τις ελληνικές κάλπες.

Δεύτερον, η ψήφος θα καταλήγει στην επικράτεια και όχι στις εκλογικές περιφέρειες που είναι εγγεγραμμένοι οι ομογενείς, όπως προέβλεπε το πρώτο προσχέδιο και υποστήριζε ο κ. Παυλόπουλος. Επ' αυτού είχαν εκδηλωθεί σφοδρές διαφωνίες:

από το ΠΑΣΟΚ, με το επιχείρημα ότι οι υποψήφιοι βουλευτές θα έπρεπε να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις πέντε ηπείρους του πλανήτη (ζητώντας «σταυρό» από τους ομογενείς!) και από το ΣΑΕ που θέλει εκλογή «δικών του», δηλαδή ομογενών βουλευτών. Η ψήφος, λοιπόν, θα προσμετράται στην επικράτεια και θα υπολογίζεται στα συνολικά ποσοστά των κομμάτων, ενώ η σκέψη είναι να ορίζονται τρεις υποψήφιοι ομογενών (Αυστραλία, Αμερική, Ευρώπη) στα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η μια εκδοχή είναι να αυξηθεί ο αριθμός των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας από 12 σε 15 και να αφαιρεθούν από άλλες περιφέρειες της χώρας. Η δεύτερη είναι να συμπεριληφθούν στη σημερινή 12άδα.

Τρίτον, οι τρόποι ψηφοφορίας θα είναι δύο: με κάλπη στα προξενεία και σε άλλα επίσημα ελληνικά «καταστήματα» (όπως προέβλεπε το πρώτο προσχέδιο), ενώ εισάγεται και η «επιστολική ψήφος» (μέσω ταχυδρομείου) για τις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η πρώτη λύση.




Διαβάστε Περισσότερα...

Η τελετή Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων!...


Την έντονη αντίδρασή της στην προσπάθεια να μεταναστεύσει η τελετή της Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, εκφράζει η Ν.Α. Ηλείας με επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνωα Κυριακού, την παρέμβαση του οποίου ζητά για να αποτραπεί η πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_details.asp?id=2191&newsid=410907


Διαβάστε Περισσότερα...

Ερωτήματα για την ύπαρξη ζωής στον Αρη εγείρουν τα αναπάντεχα ευρήματα του Phoenix




Έκπληξη προκάλεσε στους επιστήμονες της NASA η ανακάλυψη ότι στο έδαφος του Αρη ενδεχομένως να υπάρχουν υπερχλωρικά άλατα, ένα μη αναμενόμενο εύρημα των ερευνών του Phoenix.
Το ρομποτικό σκάφος Phoenix που έχει προσεδαφιστεί κοντά στον βόρειο πόλο του Αρη εντόπισε με δύο διαφορετικά όργανά του υπερχλωρικά άλατα, κατά την διάρκεια των αναλύσεων χώματος που πραγματοποιεί.
Τα υπερχλωρικά άλατα είναι μερικές φορές τοξικά για τις οργανικές ενώσεις, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες η ύπαρξη τους στον Αρη δεν απαγορεύει τελεσίδικα την ύπαρξη μικροβιακής ζωής. «Είναι ένα σύνθετο ζήτημα», σημειώνουν οι αστροφυσικοί.
Για την πλήρη διερεύνηση των ευρημάτων θα χρειαστούν περισσότερες αναλύσεις. Επειδή όμως οι συγκεκριμένες οξειδωτικές ενώσεις χρησιμοποιούνται και σε καύσιμα πυραύλων εξετάζεται και το ενδεχόμενο το εύρημα να είναι μόλυνση από τα καύσιμα που χρησιμοποιησε το Phoenix κατά την διαδικασία καθόδου.
Τις προηγούμενες ημέρες οι επιστήμονες που χειρίζονται το Phoenix ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν οριστικές αποδείξεις ότι στον Αρη υπάρχει νερό με τη μορφή πάγου. Μάλιστα, το έδαφος του Αρη βρέθηκε να είναι περισσότερο αλκαλικό από ό,τι αναμένονταν ενώ περιέχει ίχνη μαγνησίου, νατρίου και καλίου.
Η αποστολή του Phoenix θα παραταθεί άλλες πέντε εβδομάδες από το αρχικό όριο των 90 ημερών που λήγει στο τέλος Αυγούστου.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Στενό «μαρκάρισμα» στους δημοσιογράφους από τις κινεζικές Αρχές!



Διπλωματικό επεισόδιο και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο ξυλοδαρμός δύο Ιαπώνων δημοσιογράφων που κάλυπταν την αιματηρή βομβιστική επίθεση στην δυτική Κίνα.
Την ίδια στιγμή που επεκτείνονται οι απαγορεύσεις για τους δημοσιογράφους που θα θελήσουν να επισκεφτούν την πλατεία-σύμβολο Τιενανμέν στο Πεκίνο.
Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ζητούν εκ των προτέρων τηλεφωνικά την άδεια των Αρχών για να κάνουν ρεπορτάζ στην πλατεία με το πρόσχημα της διευκόλυνσης των δημοσιογράφων σε μία κατάμεστη από κόσμο πλατεία, όπως αναμένεται να είναι τις ημέρες των Αγώνων.
Δεν διευκρινίστηκε ο χρόνος που θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα ούτε οι κυρώσεις για τους παραβάτες.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υποσχέθηκε να εξετάσει τα νέα μέτρα των κινεζικών Αρχών. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε πείσει την Κίνα για την μερική άρση των απαγορεύσεων στη χρήση του Ίντερνετ από τους δημοσιογράφους.
Πάντως η παρουσία της αστυνομίας είναι εντονότατη, ακόμη και σε κάθε όροφο στα ξενοδοχεία όπου καταλύουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τους Αγώνες.
Η Κίνα είχε υποσχεθεί ότι ο Τύπος θα έχει απεριόριστη δυνατότητα κάλυψης των Αγώνων.
Στην πλατεία Τιενανμέν («Πλατεία της Ουράνιας Γαλήνης») είχαν διεξαχτεί το 1989 διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που κατεστάλησαν βίαια από τις Αρχές.
Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική κυβέρνηση και οι ξένοι ανταποκριτές στην Κίνα καταδίκασαν την βίαιη συμπεριφορά κατά δύο Ιαπώνων δημοσιογράφων που βρίσκονταν στην μουσουλμανική επαρχία Ζινζιάνγκ, για να καλύψουν την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 16 αστυνομικούς.
Οι Ιάπωνες -ένας δημοσιογράφος της Nippon TV και ένας φωτορεπόρτερ του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων- συνελήφθησαν από παραστρατιωτικούς και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο για περίπου δύο ώρες. Σε δηλώσεις του ο ένας από τους δύο είπε ότι τον χτύπησαν στο πρόσωπο, ενώ ζήτησαν από τον φωτογράφο να σβήσει τις φωτογραφίες από την μηχανή του.
Η Κίνα ζήτησε συγγνώμη από την Ιαπωνία για το περιστατικό, αλλά επισήμανε ότι οι δύο Ιάπωνες προσπάθησαν να μπουν σε απαγορευμένη ζώνη.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press



Διαβάστε Περισσότερα...

Καταργείται ο θάνατος δια λιθοβολισμού...



"Φρικιαστική πρακτική που σκοπό έχει να παρατείνει τον πόνο" έχει αποκαλέσει η Διεθνής Αμνηστία το θάνατο δια λιθοβολισμού, πρακτική που χρησιμοποιούσε το Ιράν, κυρίως σε περιπτώσεις μοιχείας. Από δω και μπρος όμως, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το Ιράν καταργεί το συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης. Σύμφωνα με δικαστικό εκπρόσωπο Τύπου, ήδη οι ποινές τεσσάρων ανθρώπων που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού θα μετατραπούν, ενώ πολλές υποθέσεις θα επανεξεταστούν. Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στα ιρανικά μέσα ο εκπρόσωπος, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμεϊνί, μετέτρεψε δύο από τις ποινές σε δεκαετή φυλάκιση, ενώ άλλοι δύο θα μαστιγωθούν. Επίσης, τόνισε, ότι μερικοί από τους καταδικασθέντες έχουν ζητήσει χάρη και τα αιτήματά τους εξετάζονται. Στο μεταξύ, σύμφωνα με οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον οκτώ γυναίκες και ένας άνδρας είχαν καταδικαστεί σε θάνατο με αυτό τον τρόπο. Οι γυναίκες είναι ηλικίας 27 με 43 ετών και κατηγορούνται για πορνεία, μοιχεία και αιμομιξία. Η Διεθνής Αμνηστία είχε από τον Ιανουάριο ζητήσει από το Ιράν να καταργήσει αυτή την πρακτική, ενώ τονίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων καταδικάζονται σε θάνατο δια λιθοβολισμού είναι γυναίκες, επειδή τις περισσότερες φορές δεν τυγχάνουν δίκαιης δίκης. Μετά από ένα μορατόριουμ του 2002, μέχρι σήμερα τρεις άνθρωποι έχουν θανατωθεί στο Ιράν με λιθοβολισμό. Η τελευταία περίπτωση ήταν το 2007.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στο χείλος της χρεοκοπίας



Οι υψηλές τιμές των καυσίμων απειλούν να στείλουν στη χρεοκοπία τουλάχιστον 50 ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Τάιμς" του Λονδίνου.

Οι Τάιμς αναφέρονται στην έκθεση του επενδυτικού οίκου Blue Oar Ιnvestments, σύμφωνα με την οποία απειλούνται εκτός της Ολυμπιακής, οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές SAS, η Αλιτάλια, η ουγγρική Μάλεβ, η πολωνική Λοτ και μικρότερες βρετανικές εταιρείες όπως η BMI, η Flybe και η Monarch που θα αναγκασθούν ή να συγχωνευθούν ή να κλείσουν.

Με την εκτίμηση αυτή, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, συμφωνούν και οι δύο από τους ισχυρούς παίκτες στους ευρωπαϊκούς αιθέρες, οι Βρετανικές Αερογραμμές και η Ραϊαναίρ.
Από την πλευρά της, η British Airways, βλέποντας πως τα ακριβά καύσιμα τής στοιχίζουν γύρω στα 10 εκ. ευρώ την ημέρα, αποφάσισε να περικόψει από τον Οκτώβριο πτήσεις.

Η Ραϊαναίρ αντιθέτως, αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική, μειώνοντας τις τιμές των εισιτηρίων κατά 5% και προσφέροντας 1 εκ. εισιτήρια της μιας στερλίνας από τον Σεπτέμβριο για να έχει έτσι όσο γίνεται περισσότερους επιβάτες σε κάθε πτήση.

Με αυτό τον πόλεμο τιμών ελπίζει ότι θα οδηγήσει τους αντιπάλους της στη χρεοκοπία θέτοντας έτσι υπό τον έλεγχό της τους πιο καλούς, και δη τους πιο επικερδείς, προορισμούς.




Διαβάστε Περισσότερα...

Το σήριαλ των Θρησκευτικών



Νέες αντιδράσεις πυροδότησε η διορθωτική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το υπουργείο με τη φράση που πρόσθεσε ότι "τα Θρησκευτικά συμπεριλαμβάνονται στα υποχρεωτικά Αναλυτικά και Ωρολόγια προγράμματα που έχουν καθορισθεί", επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα.

Παράλληλα, η Πανελληνία Ένωση Θεολόγων προβλέπει μαζική αποχή από το μάθημα των θρησκευτικών το Σεπτέμβριο, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά "ένας ορθόδοξος χριστιανός μαθητής θα μπορεί να λέει δεν θέλω να κάνω θρησκευτικά για τον απλούστατο λόγο ότι θα έχει λιγότερα μαθήματα".
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η εγκύκλιος του υπουργείου, που συμβαδίζει με τις εκσυγχρονιστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, μπορεί να αποτελέσει θέμα διάκρισης ανάμεσα στους μαθητές.

Η νέα εγκύκλιος θα εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία της χώρας από τον Σεπτέμβριο.






Διαβάστε Περισσότερα...

Wednesday!...






Διαβάστε Περισσότερα...