Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!...









Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα η Κυπαρισσία τιμά και γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.
Απόψε πλήθος πιστών παρακολουθεί τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην «Πανηγυρίστρα».
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 30 λεωφορεία με πιστούς από την ευρύτερη περιοχή έχουν έρθει από το μεσημέρι στην Κυπαρισσία.
Αυριο το πρωί μετά τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, θα γίνει Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους που εκτείνεται το πανηγύρι.




Εκτός από τις θρησκευτικές τελετές, ντόπιοι και επισκέπτες κάνουν και την βόλτα τους στο πανηγύρι όπου υπάρχουν κάθε είδους πραμάτειες σε άκρως ελκυστικές τιμές!



Επίσης, λειτουργούν υπαίθρια σουβλατζίδικα αλλά και λούνα-παρκ για τους μικρούς και μεγαλύτερους.




Η εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας διαρκεί μία εβδομάδα περίπου.






***Παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που τιμά, γιορτάζει και πανηγυρίζει η Κυπαρισσία και μεις λέμε να την κάνουμε αργότερα για το πανηγύρι!!!





Ελάτε και σεις!!! Επισκεφθείτε και σεις το πανηγύρι της Κυπαρισσίας!!!





Και μετά, συνεχίστε στις καφετέριες και τα μπαράκια της πόλης...





Δεν είναι, βέβαια, και πολλές, αλλά τί να κάνουμε, αυτές είναι - καλές είναι!!!












Διαβάστε Περισσότερα...

"Άστεγοι" μέχρι νεωτέρας οι ABBA!!!...



Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος Άμπα, καθώς το μουσείο που επρόκειτο να τους "στεγάσει", στη Στοκχόλμη, δε θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2009, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
"Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μουσείο, αλλά δεν ξέρουμε πότε και πού. Δεν είναι σίγουρο εάν θα φιλοξενηθεί στο κτίριο που είχαμε επιλέξει. Το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι το μουσείο δε θα ανοίξει το 2009", δήλωσε ο Ουλφ Βέστμαν, συνιδρυτής, μαζί με τη σύζυγό του, του μουσείου για τους Αμπα.
Ο Βέστμαν εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη αυτή κυρίως γιατί έχουν ήδη προπωληθεί 3.000 εισιτήρια για την είσοδο στο μουσείο, τα οποία ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξαργυρώσουν.
Το μουσείο επρόκειτο να στεγαστεί σε ένα πολύ παλιό κτίριο του τελωνείου της Στοκχόλμης κοντά στην ιστορική και ιδιαίτερα τουριστική παλιά πόλη.
Ωστόσο, οι εργασίες αναπαλαίωσης συναντούν δυσκολίες.
Παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα των Άμπα διαλύθηκε πριν από 25 χρόνια εξακολουθεί να πουλάει δυο με τρία εκατομμύρια άλμπουμ το χρόνο.
Από το 1974 το συγκρότημα έχει πουλήσει 370 άλμπουμ παγκοσμίως. Περισσότερες πωλήσεις έχουν κάνει μόνον ο Έλβις Πρίσλεϊ και οι Μπιτλς.



Διαβάστε Περισσότερα...

Θα "πιαστούν στα χέρια" Πούτιν και Σαρκοζί;



Τόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και ο Νικολά Σαρκοζί, ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, φροντίζοντας μάλιστα συχνά να δείχνουν στα μέσα ενημέρωσης τις επιδόσεις τους. Σύντομα, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι, όχι σε τραπέζι διαπραγματεύσεων, αλλά στο "τατάμι". Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, πρωταθλητής του τζούντο, επιδεικνύοντας ορισμένες από τις δεξιότητες του αθλήματος για τις οποίες δικαίως κατέχει τη μαύρη ζώνη, σύντομα μπορεί να ρίξει στο "τατάμι" τον πρόεδρο της Γαλλίας. Μάλιστα, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας "Λε Φιγκαρό", ο Πούτιν φέρεται να λέει "ο πρόεδρος Σαρκοζί ενδιαφέρεται για τις πολεμικές τέχνες και συμφωνήσαμε να κάνουμε μαζί ορισμένες προπονήσεις". Πάντως, του γραφείο Τύπου του Γάλλου προέδρου δε σχολίασε το δημοσίευμα. Η δεξιότητα του 55χρονου Πούτιν στην πολεμική τέχνη του τζούντο είναι ευρέως καταγεγραμμένη σε έντυπα και σε βίντεο, όπου τον δείχνουν με τη λευκή στολή και τη μαύρη ζώνη να ρίχνει στο έδαφος τους αντιπάλους. Ο 53χρονος Σαρκοζί, δεν είχε ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τις πολεμικές τέχνες. Είναι γνωστή η αγάπη του για τον αθλητισμό και φωτογραφίζεται συχνά να κάνει τζόγκιν.



Διαβάστε Περισσότερα...

«Λουκέτο» στον τρίτο μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο της Βρετανίας...



«Λουκέτο» έβαλε ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Βρετανίας XL Leisure Group δημιουργώντας προβλήματα σε χιλιάδες πελάτες του.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφασή της να κλείσει οφείλεται στις υψηλές τιμές των αεροπορικών καυσίμων και στις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες.
Όπως μεταδίδει το Sky News, συνολικά 85.000 άτομα, τα οποία είχαν κλείσει τις διακοπές τους ή πτήσεις μέσω του XL Leisure, εκτιμάται ότι έχουν πληγεί άμεσα.
Επιπλέον, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τους 50.000 πελάτες στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν κάνει κρατήσεις μέσω του πρακτορείου της XL, 10.000 πελάτες που κάνουν διακοπές μέσω της XL Airways, και 25.000 άτομα που έχουν κάνει κρατήσεις μέσω άλλων ταξιδιωτικών γραφείων που συνεργάζονται με την XL. Άλλοι 200.000 πελάτες εκτιμάται ότι έχουν ήδη καταβάλει στην εταιρεία προκαταβολές.
Σημειώνεται ότι η XL προσφέρει πτήσεις και πακέτα διακοπών σε περιοχές της Μεσογείου, μεταξύ άλλων και σε ελληνικά νησιά, και της Καραϊβικής. Όπως ανακοίνωσε, όλες οι πτήσεις της ακυρώθηκαν.
Η XL Leisure έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα με τις αεροπορικές εταιρείες και τα τουριστικά γραφεία σε όλο τον κόσμο που οδηγήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε οικονομική κατάρρευση, λόγω της εκτίναξης του κόστους αεροπορικών καυσίμων, των προβλημάτων στις πιστωτικές αγορές και της επιβράδυνσης των μεγάλων οικονομιών.

Σημειώνουμε πως η εταιρία συνεργαζόταν με τουριστικές επιχειρήσεις και στην Μεσσηνία, στη Μάνη και την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας!...





Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Ραικόνεν ανανέωσε έως το 2010!



Λένε ότι η σιωπή είναι χρυσάφι. Ο Κίμι Ραϊκόνεν είναι ενδεχομένως ο μοναδικός παγκόσμιος πρωταθλητής που... μιλάει τόσο λίγο. Τους τελευταίους μήνες έχει ακούσει απίστευτα πράγματα.
Ένα από αυτά είναι ότι βαρέθηκε τις υποχρεώσεις του στη Φόρμουλα 1. Επειδή δεν μπορεί να οδηγεί μόνο το μονοθέσιο, θα αποσυρθεί στην έπαυλη του στην Ελβετία. Πόσο λάθος έκαναν!
Ο 29χρονος οδηγός επέκτεινε το συμβόλαιο του με τη Ferrari έως το 2010. Ο πιο υψηλά αμοιβόμενος οδηγός του σπορ θα διεκδικήσει πλέον απερίσπαστος τον φετινό τίτλο με όσες βέβαια ελπίδες του έχουν απομείνει για να τα καταφέρει.
Η ανακοίνωση της "κόκκινης" ομάδας έγινε στο περιθώριο του Grand Prix της Μόντσα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία, Φελίπε Μάσα είχε ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Ferrari μέχρι το τέλος του 2010.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα όνειρα του Φερνάντο Αλόνσο για μία μετακόμιση στην Ιταλία θα παραμείνουν όνειρα και ο Ισπανός πιλότος θα πρέπει να αναζητήσει ανταγωνιστικό μονοθέσιο ή στη Honda ή στη BMW.




Διαβάστε Περισσότερα...

Paris Hilton Documentary - "Paris, Not France!" - Featured at Toronto Canada Film Festival 2008...

.


















.


Διαβάστε Περισσότερα...

Ντοκιμαντερ της Adria Petty για την Paris Hilton, "Paris, Not France"!...



Το ντοκιμαντέρ που γύρισε η Adria Petty για την Paris Hilton, "Paris, Not France", προβλήθηκε την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.
Στην προβολή του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ παραβρέθηκαν τόσο η Adria Petty όσο και η εντυπωσιακή Paris Hilton. Η Hilton, η οποία έφθασε στο κόκκινο χαλί συνοδευόμενη από τον Benji Madden, συγκέντρωσε τα φλας των φωτογράφων πάνω της στην προβολή του ντοκιμαντέρ. Η διάσημη κληρονόμος δεν παρέλειψε να ποζάρει στους φωτογράφους τόσο μόνη της όσο και με την Adria Petty αλλά και να υπογράψει αυτόγραφα στους φανς της.
Η Adria Petty στις δηλώσεις της τόνισε πως μόλις γνώρισε την Paris Hilton κατάλαβε ότι είναι μία cool και έξυπνη κοπέλα. Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε την Hilton στη δουλειά της, στο κόκκινο χαλί αλλά και στην κατοικία της με την οικογένειά της και τους φίλους της.




Διαβάστε Περισσότερα...

Σεξ, ναρκωτικά και πετρέλαιο!... Sex, drugs and oil!...



Σε όργια με αλκοόλ και ναρκωτικά ήταν αναμεμιγμένοι ανώτατοι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ.


Το σκάνδαλο απεκάλυψαν οι επιθεωρητές στο υπουργείο σύμφωνα με έκθεση των οποίων δεκατρείς υπάλληλοι, του τομέα ορυκτολογίας στο Ντένβερ και στην Ουάσινγκτον, που ήταν επιφορτισμένοι με φορολογικούς ελέγχους στην διαχείριση και διάθεση πετρελαίου και αερίου, οργάνωναν σεξουαλικά ομαδικά όργια με υπαλλήλους πετρελαϊκών εταιρειών από τους οποίους δέχονταν μικρά «δωράκια».
Ειδικές ενδυμασίες για σκι και γκόλφ, πλούσια βραδινά γεύματα και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία αποτελούσαν μερικές από τις «προσφορές» ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόνο οι δύο εξ αυτών είχαν δεχθεί τουλάχιστον 135 δώρα από τέσσερις εταιρίες.






http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=13100&subid=2&tag=5028&pubid=1560661


Διαβάστε Περισσότερα...

Πάρτυ και απονομή για την Ελενα Παπαρίζου!



Η Ελενα Παπαρίζου την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, θα γιορτάσει την επιτυχία της περιοδείας της "Αρχίζει το Πάρτυ!", με ένα μοναδικό πάρτυ.
Το ίδιο βράδυ θα γίνει και η απονομή του πλατινένιου δίσκου της "Βρίσκω το λόγο να ζω" από την Sony BMG.
Αυτό το διάστημα η Ελενα Παπαρίζου συνεχίζει την μεγάλη περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με το επίσημο website της επόμενοι σταθμοί της περιοδείας της είναι οι εξής: Κως (14/9), Αθήνα (19/9) και Ηράκλειο (22/9).
Με μια υπερπαραγωγή με πρωτοποριακά σκηνικά, υπερσύγχρονους φωτισμούς, πολυμελές χορευτικό σχήμα και με δέκα κορυφαίους μουσικούς η Ελενα Παπαρίζου περιοδεύει από τις αρχές Ιουλίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Η Lindsay Lohan παντρεύεται την καλή της!...



Αρχικά έκαναν τα ίδια τατουάζ, μετά άρχισαν να εκδηλώνουν δημόσια την αγάπη τους η μία για την άλλη και τώρα φαίνεται ότι η Lindsay Lohan θα παντρευτεί την ομοφυλόφιλη αγαπημένη της.
Λίγες μέρες μετά την παραδοχή της DJ Samantha Ronson σε συναυλία της, ότι η Lindsay θα γίνει γυναίκα της μέχρι το τέλος του έτους, η πρωταγωνίστρια των «Κακών Κοριτσιών» Lindsay,εμφανίστηκε με ένα τεράστιο μονόπετρο στο χέρι.
Την ίδια ώρα ο πατέρας της ηθοποιού λέει ότι το ζευγάρι απλά επιθυμεί τη δημοσιότητα και την προσοχή. Αντίθετα η μαμά της Lohan, έδωσε και την ευχή της στα κορίτσια.






Διαβάστε Περισσότερα...

Έλληνες χάκερ "χτύπησαν" το CERN!...



Την ώρα που το πείραμα του «Big Bang» ξεκινούσε στη Γενεύη, μία ομάδα Ελλήνων χάκερ κατάφερε να «σπάσει» το σύστημα του CERN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Φυσικής και να προκαλέσει μεγάλα ερωτήματα, ως προς την ασφάλεια του μεγαλύτερου πειράματος φυσικής στον κόσμο.
Όταν η πρώτη δεσμίδα σωματιδίων εκτοξεύθηκε στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), η Ελληνική Ομάδα Ασφαλείας, όπως αυτοαποκαλείται, «μπήκε» στα αρχεία της εγκατάστασης και «ανέβασε» ένα κείμενο, στο οποίο κοροϊδεύει τις «ασφαλιστικές δικλείδες» του συστήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph.
«Άσχετοι και γραφικοί, αφήστε τα σάλια και τα γλειψίματα και πιάστε κανένα keyboard», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άκρως ειρωνικό κείμενο, ενώ χαρακτηρίζει τους τεχνικούς που το έφτιαξαν «ένα μάτσο σχολιαρόπαιδα».
Παρά την προειδοποίηση, με έντονα γράμματα, «Μην τα βάζετε μαζί μας», οι χάκερ λένε ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να διακόψουν τη λειτουργία του επιταχυντή.
«Δε σας ξεβρακώνουμε, γιατί δεν θέλουμε να σας βλέπουμε να τρέχετε όλοι πανικόβλητοι και γυμνοί, ψάχνοντας το πώς θα κρυφτείτε και γιατί απλά δεν είμαστε σαν και εσάς», ενώ στο τέλος αναγράφεται ότι έκλεισαν τη σοβαρότερη «τρύπα» του συστήματος. «Αγαπητοί admin του CERN, σας κλείσαμε το σοβαρότερο BUG που είχε η ιστοσελίδα σας, ώστε να μην μετατραπεί σε dork (προσβάσιμο σε χάκερς)».
Οι επιστήμονες πίσω από το 6.5 δισεκατομμυρίων ευρώ εγχείρημα, θορυβήθηκαν πολύ από αυτή την εξέλιξη και γι’ αυτό η ιστοσελίδα
http://www.cmsmon.cern.ch/ δεν είναι πια προσβάσιμη στο κοινό. Μάλιστα είπαν ότι αν οι χάκερ είχαν «μπει» και σε ένα δεύτερο δίκτυο υπολογιστών, θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει τη λειτουργία τμημάτων της τεράστιας μηχανής και οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες.




Διαβάστε Περισσότερα...

Το Reuters για Ρουσόπουλο- Ζαχαρέα...



Με τίτλο «Τι θα έπρεπε να κάνει η σύζυγος ενός υπουργού στην Ελλάδα;», το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με ανταπόκρισή του από την Αθήνα σχολιάζει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει για την κυβέρνηση, η αποκάλυψη σειράς σκανδάλων με πρωταγωνιστές υπουργούς και βουλευτές, αλλά κυρίως η σχέση της συζύγου του υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου, με τα Μέσα Ενημέρωσης.
Το Reuters κάνει μια μικρή αναδρομή στην επιτυχία του Κώστα Καραμανλή,-όπου τον χαρακτηρίζει «διάδοχο μιας από τις πλέον διακεκριμένες πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας»- να φέρει το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία «εκμεταλλευόμενος την πολιτική κούραση του εκλογικού σώματος από την πολύχρονη παρουσία του σοσιαλιστικού κόμματος στην κυβέρνηση.»
Όμως, όπως γράφει, το διεθνές πρακτορείο οι καλές ημέρες πέρασαν, καθώς πλέον υπάρχει «δημόσια δυσαρέσκεια για μια σειρά σκανδάλων, για την επιβράδυνση της οικονομίας που έχουν πλήξει τη δημοτικότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά».
Ένα από τα πολλά προβλήματα του Κώστα Καραμανλή είναι «ο ρόλος που διαδραματίζει η σύζυγος ενός εκ των στενότερων συνεργατών του, του υπουργού Επικρατείας, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος είναι και υπουργός Τύπου».
Όπως γράφει το Reuters η σύζυγός του κ. Ρουσόπουλου, Μάρα Ζαχαρέα, είναι τηλεοπτική δημοσιογράφος, σχολιαστής ειδήσεων και μέτοχος σε επιχείρηση μέσων ενημέρωσης.
Στο σημείο αυτό, σημειώνει τη στάση του Πέτρου Τατούλη, του αντάρτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που μέσω του προσωπικού του blog επικρίνει τη σχέση της Ζαχαρέα με τα μέσα ενημέρωσης ως «πρωτοφανή σύγκρουση συμφερόντων». Το Reuters γράφει ότι ο Πέτρος Τατούλης συγκρίνει την περίπτωση του ζεύγους Ρουσόπουλου- Ζαχαρέα με παρόμοιες πολιτικών ζευγαριών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου όμως ένα από τα δύο πρόσωπα παραιτείται, για να αποφύγει οποιοδήποτε υπαινιγμό περί αξιοπρέπειας.
Το διεθνές πρακτορείο σημειώνει ότι τη σχέση πολιτικής- μέσων ενημέρωσης καταδικάζουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά τους, ο υπουργός και η σύζυγός του, απαντούν ότι είναι θύματα ενός πολιτικού πολέμου. Θεωρούν δε ότι η άποψη για το ρόλο της συζύγου που πρέπει περιοριστεί είναι αναχρονιστική.
Το Reuters σημειώνει και τη θέση που έλαβε ο Καραμανλής κατά τη διάρκεια της ετήσιας εμφάνισής του στη Θεσσαλονίκη το πλαίσιο της ΔΕΘ.
Εκεί, ο Πρωθυπουργός, «αντιμετώπισε ένα πρωτοφανές κύμα ερωτήσεων για την κακή συμπεριφορά στις τάξεις των υπουργών του που κατηγορούνται για απόκρυψη πλουτισμού μέσω off shore επιχειρήσεων», γράφει το Reuters.
Ερωτώμενος ο Καραμανλής για το θέμα Ρουσόπουλου υπερασπίστηκε τον υπουργό του λέγοντας: «Αυτές είναι αναχρονιστικές θέσεις, εάν όχι μεσαιωνικές, για το ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία».

Το Reuters στην ανταπόκρισή του αναφέρεται και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 56% των πολιτών δεν πείστηκαν από την απάντησή του Πρωθυπουργού.
Όπως τέλος σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων, ο Τύπος εμφανίζεται εξίσου δύσπιστος, ενώ προβληματισμός επικρατεί και μεταξύ των βουλευτών του κόμματος.


Διαβάστε Περισσότερα...

Ροτβάιλερ κατασπάραξαν ληστή στην Κόστα Ρίκα....



Ένας μετανάστης από τη Νικαράγουα έχασε τη ζωή του όταν δέχτηκε επίθεση από δύο σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ, ενώ προσπαθούσε να ληστέψει ένα συνεργείο αυτοκινήτων στην Κόστα Ρίκα.

Την ώρα που τα σκυλιά κατασπάραζαν τον 24χρονο, οκτώ αστυνομικοί, ο ενοικιαστής του χώρου και ο φύλακας ασφαλείας, παρακολουθούσαν απαθείς.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν σε δίκη, αλλά αθωώθηκαν υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν εκπαιδευθεί να αντιμετωπίζουν επίθεση από σκυλιά, ενώ απέδωσαν το ότι δεν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, στο φόβο ότι θα χτυπούσαν το νεαρό Νικαραγουανό.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στη μεγάλη κοινότητα των Νικαραγουανών της Κόστα Ρίκα, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί περίπου 240.000 άτομα, ενώ η κυβέρνηση της Μανάγκουα έχει καταθέσει διαμαρτυρία στην Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.




Διαβάστε Περισσότερα...

Πρόσκληση Μπράουν σε Καντάφι

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, απέστειλε πρόσκληση στον λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι να επισκεφθεί τη Βρετανία.
Η πρόσκληση επιδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον λίβυο ηγέτη από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, εκπρόσωπο του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.
Ο βρετανικός Τύπος έγραψε προσφάτως ότι η Βρετανία προτίθεται να προσκαλέσει τόσο τον κ. Καντάφι όσο και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες σε μια διεθνή σύνοδο για το πετρέλαιο, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.
Εάν ο κ. Καντάφι αποδεχτεί την πρόσκληση θα είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία, μετά από πολλά χρόνια έντασης που επικεντρώνεται κυρίως στην επίθεση που έγινε σε αεροσκάφος της Παναμέρικαν το 1988, με αποτέλεσμα οι 270 επιβαίνοντες να σκοτωθούν όταν το αεροσκάφος κατέπεσε στο Λόκερμπι της Σκοτίας.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=93578


Διαβάστε Περισσότερα...

Σύγκρουση τρένων στο Λος Αντζελες

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 --κατ' άλλες πηγές 100-- τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τη σύγκρουση επιβατικού με φορτηγό τραίνο σε προάστιο του Λος Aντζελες, σύμφωνα με αξιωματούχους και διασώστες.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/13/1562651.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Ιράκ: τουλάχιστον 31 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

.


Τουλάχιστον 31 άνθρωποι --κατ'άλλες πηγές, 40-- άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 45 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου χθες στην Ντουτζαΐλ, 40 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.
Βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το παγιδευμένο όχημα κοντά στο αστυνομικό τμήμα και την αγορά και πυροδότησε τα εκρηκτικά, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/13/1562653.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Ινδονησία: σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο ανατολικό τμήμα της χώρας



Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το πρωί του Σαββάτου τις νήσους Μαλούκου της ανατολικής Ινδονησίας, δήλωσαν σεισμολόγοι. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:04 ώρα Τζακάρτας (03:04 ώρα Ελλάδας), 97 χλμ.
βορειοανατολικά της Αμπόν, πρωτεύουσας της επαρχίας Μαλούκου, κι εντοπίστηκε ότι είχε εστιακό βάθος 72 χλμ., σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική και γεωφυσική υπηρεσία της Ινδονησίας, ή BMG.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ξαναρχίζουν, με περιορισμένη λειτουργία, τα επιβατικά δρομολόγια των τρένων στη σήραγγα της Μάγχης

.


Η διακίνηση επιβατών στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη, όπου σημειώθηκε πυρκαγιά την Πέμπτη, θα επαναληφθεί το πρωί του Σαββάτου με "περιορισμένη λειτουργία", ανακοίνωσε η Eurostar.
"Η Eurostar θα 'επαναλάβει μια περιορισμένη λειτουργία'. Τα τρένα θα χρησιμοποιήσουν τη νότια σήραγγα η οποία δεν έχει επηρεασθεί από την πυρκαγιά", διευκρινίζει το ανακοινωθέν της Eurostar.




Διαβάστε Περισσότερα...

Το σχέδιο πώλησης της Ολυμπιακής...



Τρεις εταιρείες, μία αεροπορική, μία η οποία θα αφορά τις υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών (τεχνική βάση) και μια τρίτη που θα απορροφήσει τις δραστηριότητες επίγειας εξυπηρέτησης (handling) θα διαδεχτούν τη σημερινή Ολυμπιακή με τον ιδιώτη επενδυτή να καθορίζει το μέγεθός τους.
Το ετήσιο έλλειμμα της ΟΑ για τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.
Αυτό προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με στόχο η λύση να δοθεί μέχρι το τέλος του έτους και, προς τούτο, επιδιώκουν να υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του Νοεμβρίου.
Οι εταιρείες θα πωληθούν σε έναν ή περισσότερους επενδυτές σε ποσοστό έως και 100%, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να βρει ιδιώτες επενδυτές που θα εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Pantheon (εταιρεία στην οποία ως γνωστόν θα περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία της ΟΑ) πριν αυτή αρχίσει να εκτελεί δρομολόγια.


Κόστος 1 δισ. ημερησίως


Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, η εταιρεία κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περί το 1 εκατ. ευρώ ημερησίως, ενώ τα δομικά προβλήματά της δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με διοικητικές παρεμβάσεις, δεδομένου ότι μόνο τα συσσωρευμένα χρέη της εκτιμώνται σε τουλάχιστον 2,4 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με στελέχη της ΟΑ, το ετήσιο έλλειμμα για τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, τα συσσωρευμένα χρέη εκτιμώνται σε 2,4 δισ. ευρώ, τα οποία μπορεί να μειωθούν σε 1,5 δισ. ευρώ, αν συμψηφισθούν τα ποσά των διαιτησιών που έχουν επιδικασθεί μέχρι σήμερα.


Συσσωρευμένες ζημίες


Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές παρουσίασαν λειτουργικές ζημίες 140 εκατ. ευρώ μέσα στο 2007 και οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονται σε 645 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2003 εμφάνισε ζημίες από το πρώτο έτος λειτουργίας της (το 2004 ανήλθαν σε 87 εκατ. ευρώ, το 2005 σε 123 εκατ. ευρώ και το 2006 σε 142 εκατ. ευρώ) και ότι η δομή του κόστους λειτουργίας δεν επιτρέπει την κερδοφόρο λειτουργία.
Οι ανελαστικές δαπάνες ισοσκελίζουν σχεδόν το σύνολο του κύκλου εργασιών της επιχείρησης. Το 2007 το κόστος μισθοδοσίας ανήλθε στο 17% των εσόδων, το κόστος καυσίμου στο 23% και το κόστος τεχνικής συντήρησης στο 20%. Η επίγεια εξυπηρέτηση και η υποστήριξη πληροφορικής ανεβάζει το συνολικό κόστος στο 80% των εσόδων. Και όλα αυτά δεν περιλαμβάνουν κόστος μισθωμάτων αεροσκαφών, προμηθειών (π.χ. catering).


Οι άλλες υπηρεσίες


Σε αντίστοιχα μεγέθη με εκείνα των Ολυμπιακών Αερογραμμών κινούνται και οι ετήσιες λειτουργικές ζημίες της ΟΑ-Υπηρεσίες ΑΕ. Οι συσσωρευμένες ζημίες όμως είναι τριπλάσιες - πλησιάζουν το 1,5 δισ. ευρώ (1,494 δις. ευρώ) - ενώ με τον συμψηφισμό των ποσών που έχουν επιδικασθεί σε διαιτησίες, μειώνουν τις συσσωρευμένες ζημίες στα 950 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, μόνον το 2007, το κόστος μισθοδοσίας της επιχείρησης ανήλθε στο 75% του κύκλου εργασιών.
Η υπερεργασία για το 2007 κάλυψε σχεδόν το 10% του ετήσιου τζίρου. Τέλος, όπως αναφέρουν στελέχη της επιχείρησης, τη διετία 2006-07, το κόστος μισθοδοσίας αυξήθηκε κατά 28% ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε μόλις κατά 2,4%. Τέλος οι συσσωρευμένες ζημίες της αεροπλοΐας ανέρχονται σε 229, 3 εκατ. ευρώ.


Η επιβατική κίνηση


Η επιβατική κίνηση της επιχείρησης, εμφανίζεται σταθερή τα τελευταία χρόνια, αλλά το μερίδιό της συρρικνώνεται προς όφελος κυρίως της Aegean. H εταιρεία μετέφερε κάτι λιγότερο από 6 εκατ. επιβάτες, αριθμός σημαντικά αυξημένος από το 2003 (5,12 εκατ. πελάτες) και σημαντικά μειωμένος από το 2000 (6,7 εκατ. πελάτες).
Η εταιρεία χάνει επιβάτες από την Aegean, τόσο στις πτήσεις εσωτερικού, όσο και στις πτήσεις εξωτερικού. Το μερίδιο της τελευταίας στις πτήσεις εσωτερικού ανέρχεται σε 50,8%, από 25% που ήταν το 2000 (το υπόλοιπο ελέγχεται από την ΟΑ). Στις πτήσεις εξωτερικού η εταιρεία έχει μερίδιο 6,6%, έναντι 9,6% της ΟΑ και περίπου 83% που έχουν οι αλλοδαποί αερομεταφορείς.



Διαβάστε Περισσότερα...

3ο ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 13ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1986 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ...

.












.


Διαβάστε Περισσότερα...

2ο ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 13ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1986 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ...

.















.


Διαβάστε Περισσότερα...

1ο ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 13ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1986 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ...

.

















.


Διαβάστε Περισσότερα...

22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ 1986...


22 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον καταστροφικό σεισμό της 13ης Σεπτεμβρίου 1986 που έπληξε την Καλαμάτα...

Τραγικός ο απολογισμός του, με αθώους νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες και την πόλη γκρεμισμένη...

22 χρόνια μετά, οι πληγές μπορεί να έκλεισαν, οι μνήμες όμως είναι ζωντανές!!!





Διαβάστε Περισσότερα...

Σαν σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου...

1928
Ιστορία
Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, με επιστολή του στον Τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Ινονού, ζητά την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με ειρηνικό τρόπο.


1943
Ιστορία
Το ελληνικό υποβρύχιο "Λ.Κατσώνης", με κυβερνήτη τον αντιπλοίαρχο Β.Λάσκο, βυθίζεται κοντά στη Σκιάθο μετά τον εμβολισμό του από γερμανικό καταδιωκτικό.


1986
Κοινωνία
Σφοδρός σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Καλαμάτα.Πολλά κτίρια καταρρέουν, στα ερείπια των οποίων βρίσκουν τραγικό θάνατο 25 άτομα και τραυματίζονται περισσότερα από εκατό.

1994
Ιστορία
Tο κράτος των Σκοπίων εγκαταλείπει το άστρο της Βεργίνας ως εθνικό του σύμβολο και υιοθετεί τον ακτινοφόρο ήλιο σε κόκκινο φόντο.





Διαβάστε Περισσότερα...

Saturday!...

.










.


Διαβάστε Περισσότερα...