Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Δύσκολη απόφαση ο γάμος!!!... Διαβάστε...



Ένας τύπος τα είχε ταυτόχρονα με τρεις κοπέλες και

ήθελε να αποφασίσει ποιά από αυτές θα παντρευτεί...


Τελικά, τους έδωσε από 1.000.000 δρχ

για να δει τι θα τα κάνουν και μετά να αποφασίσει.............




Η πρώτη πήγε στις μπουτίκ και τα παπουτσάδικα και τα ξόδεψε όλα...

Μετά γύρισε και του είπε:

Αγάπη μου τα ψώνισα όλα, για να με βλέπεις κούκλα, να με χαίρεσαι,

να με λαχταράς και να με "παίρνεις" στην αγκαλιά σου,

για να σου λέω πως σ' αγαπώ πολύ.

Εκείνος πολύ το ευχαριστήθηκε!




Η δεύτερη πήγε στα Αντρικά είδη, του ψώνισε μεταξωτά πουκάμισα,

γραβάτες, κομψά παπούτσια, ωραίες κάλτσες και πούρα...

Μετά γύρισε και του είπε:

Αγάπη μου, σου ψώνισα αυτά τα δώρα, να τα ευχαριστηθείς,

εγώ δεν θέλω τίποτε για μένα, εσύ να είσαι καλά,

και να μ' αγαπάς μόνο, όπως κι εγώ σ' αγαπώ πολύ...

Εκείνος πάλι το ευχαριστήθηκε πολύ!




Η τρίτη πήγε στο Χρηματιστήριο, αγόρασε στη μεγάλη τρέλα, το Μάρτιο

του 1999 και κέρδισε τα τριπλά σε τρεις μέρες.

Του γύρισε το 1..000.000 δρχ, επένδυσε τα υπόλοιπα

και σε 10 μέρες τα έκανε 40 εκατομμύρια...

Πούλησε τις μετοχές, πήρε τα μετρητά τα έβαλε σε κοινό λογαριασμό.

Μετά πάει και του λέει:

Αγάπη μου, επένδυσα τα χρήματα που μου έδωσες γιατί θέλω να φτιάξουμε

το σπίτι μας, να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μαζί και άνετα,

να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας χωρίς να χρειάζεται να "ξεσκιζόμαστε" στη δουλειά...

Εκείνος και πάλι το ευχαριστήθηκε πολύ!





Μετά από αυτά, κάθισε και σκέφτηκε πολύ σοβαρά και

για πολλές μέρες ποιά να "πάρει" από τις τρεις!...





Ύστερα από πολλή σκέψη και περισυλλογή,




στο τέλος,



αποφάσισε να παντρευτεί αυτήν που είχε...








...τα μεγαλύτερα βυζιά!!!!!.....




Διαβάστε Περισσότερα...

Κι άλλος καταυλισμός ντροπής στην Ηλεία...


ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΕ... ΠΑΛΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ


Σαν τα ζώα στοιβαγμένοι μέσα σε παλιά λεωφορεία δίπλα από τη νέα εθνική οδό Πύργου-Πάτρας, στο ύψος της διασταύρωσης με την Ανδραβίδα Ηλείας, βρίσκονται περίπου πενήντα Βούλγαροι εργάτες γης μαζί με τις οικογένειές τους, βιώνοντας καθημερινά την αθλιότητα, την εκμετάλλευση και την προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας.................




Εκαναν ότι... έπεσαν από τα σύννεφα χθες οι τοπικοί άρχοντες, η αστυνομία και οι υπόλοιποι αρμόδιοι, όταν η δημοσιογραφική έρευνα ανέδειξε τον νέο καταυλισμό της ντροπής στην Ηλεία. Και όμως σ' εκείνο το σημείο βρίσκεται το σχεδόν καθημερινό μπλόκο της Τροχαίας, ενώ από την εθνική οδό και δίπλα από τον καταυλισμό περνούν καθημερινά οι εισαγγελείς που υπηρετούν στην Ηλεία, οι βουλευτές αλλά και ο κατά τα άλλα «ευαίσθητος» σε εργασιακά θέματα Ηλείος υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Κανένας τόσους μήνες δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό... Ή μάλλον κανένας δεν ήθελε να αναδείξει το πρόβλημα που πίσω του κρύβει την γερή κονόμα και χιλιάδες ευρώ από τα κυκλώματα των εργατονταβαντζήδων που λυμαίνονται την πεδινή Ηλεία. Πενήντα ευρώ το «κεφάλι» πληρώνουν στον ιδιοκτήτη της μάντρας των παροπλισμένων λεωφορείων οι αλλοδαποί εργάτες για να έχουν το δικαίωμα να στεγάσουν τη φτώχεια τους μέσα σ' αυτά. Κάτι λιγότερο, περίπου 40 ευρώ, πληρώνουν οι γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά.

Και δεν είναι η μοναδική επιχείρηση κονόμας σε βάρος των αλλοδαπών της Ανδραβίδας.

Υπάρχουν συμπολίτες μας που, αντιλαμβανόμενοι ότι το ζήτημα έχει χρήματα αφορολόγητα και μαύρα, έχουν ενοικιάσει με το «κεφάλι» ακόμα και κοτέτσια σε αυτούς τους φουκαράδες. Οικήματα χωρίς στοιχειώδεις χώρους υγιεινής. «Τρώγλες ντροπής» - λέει στην «Ε» ο δήμαρχος της Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου και στη συνέχεια αποκαλύπτει κάτι το συνταρακτικό:

«Υπάρχουν και κάποιοι ασυνείδητοι που έχουν ενοικιάσει στους αλλοδαπούς εργάτες γης παλιά πλίνθινα σπίτια που έχουν κριθεί από τους μηχανικούς ως κατεδαφιστέα λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την περιοχή μας. Φαντάζεστε πόσα θύματα θα υπάρξουν αν τύχει και έχουμε έναν νέο σεισμό» - λέει ο δήμαρχος της Ανδραβίδας και υπογραμμίζει:

«Δεν είναι δυνατόν σε σπίτι που βγήκε κόκκινο μετά τον τελευταίο σεισμό να στεγάζονται είκοσι άτομα. Η εικόνα αυτή που βλέπουμε με τα λεωφορεία είναι το αποκορύφωμα του αίσχους!».

Σύμφωνα με πληροφορίες το τοπικό αστυνομικό τμήμα πριν από τρεις μήνες ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Εισαγγελία της Αμαλιάδας για τον καταυλισμό της ντροπής, αλλά παραδόξως ουδείς ασχολήθηκε μέχρι χθες με το θέμα.


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ - "Ελευθεροτυπία", Τρίτη 7 Απριλίου 2009






Διαβάστε Περισσότερα...

Δυστυχώς, αναγνωρίστηκε το πτώμα του Έλληνα φοιτητή που ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια του σπιτιού του που είχε καταρρεύσει από τον σεισμό.


Δυστυχώς, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΕΞ, αναγνωρίστηκε το πτώμα του Έλληνα φοιτητή που ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια του σπιτιού του που είχε καταρρεύσει από τον σεισμό στην πόλη L'Aquila


Διαβάστε Περισσότερα...

Σοβαρός τραυματισμός ηλικιωμένου από τραίνο στην Ηλεία...


Αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Πύργος – Ολυμπία, τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένο σήμερα το πρωί.............

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της "ΤΡΑΙΝΟΣΕ", σήμερα, Τρίτη 07 Απριλίου και ώρα 09:00 π.μ., η αμαξοστοιχία Ε382, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πύργος – Ολυμπία, τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος κινείτο επί της σιδηροδρομικής γραμμής.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία και το ΕΚΑΒ και ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.



Διαβάστε Περισσότερα...

Με άδεια χέρια έφυγαν χθες επίδοξοι ληστές από τα ΕΛ.ΤΑ. της Ανδρούσας...


Τα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. φαίνεται πως έχουν βάλει στο μάτι τις τελευταίες μέρες επίδοξοι διαρρήκτες & ληστές στη Μεσσηνία!
Μετά τα ΕΛ.ΤΑ. της Καλαμάτας και την αποτυχημένη απόπειρα "ριφιφί" όπου "βρήκαν θωρακισμένο τοίχο", χθες σειρά είχε το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Ανδρούσα...
Όμως, οι επίδοξοι ληστές έφυγαν με... άδεια χέρια..................


Με άδεια χέρια έφυγαν χθες, νωρίς, το πρωί επίδοξοι ληστές από τα ΕΛ.ΤΑ της Ανδρούσας!...

Με το που άνοιξε το κατάστημα υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ, δύο κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα και με απειλές αλλά και χρησιμοποιώντας βία, ζήτησαν από τον υπάλληλο να τους δώσει τα χρήματα που υπήρχαν στο κατάστημα. (για να πληρωθούν συντάξεις του ΟΓΑ).
Ο υπάλληλος επιδεικνύοντας ψυχραιμία και θάρρος, με διάφορους ισχυρισμούς, έπεισε τους ληστές ότι δεν υπήρχαν χρήματα, αφού δεν είχε φθάσει ακόμη η χρηματαποστολή…
Μετά από αυτό, οι ληστές ετράπησαν σε φυγή με αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους…





Διαβάστε Περισσότερα...

Ομιλία του Χρίστου Βερελή την Παρασκευή στην Κυπαρισσία.


Στην Κυπαρισσία θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής
ο οποίος στις 7.30 το απόγευμα
θα μιλήσει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΤΕΕ με θέμα:
"Πολιτική κατάσταση και οικονομική κρίση".







Διαβάστε Περισσότερα...

Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του Αρ.Παυλίδη.


Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Αρ.Παυλίδη τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 215 υπέρ έναντι 67 κατά, 6 παρών και 6 λευκών.

Συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές................


Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας είχε λάβει το λόγο ο πρώην υπουργός, ο οποίος έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχεται υποδείξεις, δεν παραιτείται και δεν ανεξαρτητοποιείται.


Προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις των εισηγητών, πολλών βουλευτών και των κοινοβουλετικών εκπροσώπων των κομμάτων.


*με πληροφορίες από Newsroom ΔΟΛ




Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστολή του Προέδρου της ΕΝΑΕ και Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου στον ΥΠΟΙΟ για την κατάργηση των τελών αδείας και των τελών μεταβίβασης οχημάτων


Επιστολή στο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, ζητώντας την απόσυρση της διάταξης που καταργεί τα τέλη αδείας και τα τέλη μεταβίβασης οχημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δράκος, «με την επιχειρούμενη νομοθετική ρύθμιση, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα αποστερηθεί έναν πολύτιμο πόρο σε μια εποχή μάλιστα που τα οικονομικά προβλήματά της, ιδίως αναφορικά με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τη μεταφορά των μαθητών, τα οποία επανειλημμένα σας έχουμε θέσει, έχουν φθάσει στο απροχώρητο και προσμένουν διακαώς και από καιρού την ουσιαστική απάντησή σας.

Η ΕΝΑΕ ζητεί την απόσυρση της διάταξης ή την ταυτόχρονη υποβολή νομοθετικής πρότασης για την πλήρη αναπλήρωση του πόρου που τυχόν απολεσθεί για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση,

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:.............



Αθήνα, 6 Απριλίου 2009

Α.Π.:378

Προς:

κ. Γιάννη Παπαθανασίου

Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

Κοινοπ.:

κ.κ. Προέδρους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομάρχες

Θέμα: Κατάργηση τελών αδείας και τελών μεταβίβασης οχημάτων.

Με τις διατάξεις των παραγρ. 4 και 5 του άρθρου 25 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο: «Ενσωμάτωση Οδηγιών 2006/98/ΕΚ και 2007/74/ΕΚ, διατάξεων των Οδηγιών 2006/112/ΕΚ και 2006/69/ΕΚ, διατάξεις φορολογίας εισοδήματος, κεφαλαίου, ΦΠΑ και λοιπών φορολογιών και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, την 2α Απριλίου 2009, επιχειρείται:

(α) η κατάργηση των τελών μεταβίβασης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών τα οποία έχουν ταξινομηθεί έως και την ημερομηνία κατάθεσης του εν λόγω νομοσχεδίου (2-4-2009) και τα οποία επιβάλλονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν. 2873/2000, για τη μεταβίβαση από επαχθή αιτία, της κυριότητας των παραπάνω οχημάτων, με διάρκεια ισχύος με διάρκεια ισχύος της διάταξης, από την επομένη ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου (3-4-2009) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009 και

(β) η κατάργηση του τέλους αδείας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών τα οποία μεταβιβάζονται και έχουν ταξινομηθεί έως και την ημερομηνία κατάθεσης του εν λόγω νομοσχεδίου (2-4-2009) και το οποίο επιβάλλεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 2873/2000, για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας των παραπάνω οχημάτων, με διάρκεια ισχύος της διάταξης, από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου (2-4-2009) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Αμφότερα τα παραπάνω τέλη αποτελούν πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αφού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν. 3220/2004, όπως ισχύει σήμερα, το τέλος αδείας οχήματος και το τέλος μεταβίβασης αυτοκινήτου οχήματος, που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 26 και 27 του Ν. 2873/2000 (ΦΕΚ 285 Α), εισπράττονται υπέρ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Τα τέλη αυτά καταβάλλονται πρι ν την έκδοση της άδειας και τη μεταβίβαση, αντίστοιχα, σε ειδικό λογαριασμό Τράπεζας, ο οποίος έχει συσταθεί από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για το σκοπό αυτόν.

Με την επιχειρούμενη νομοθετική ρύθμιση, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα αποστερηθεί έναν πολύτιμο πόρο σε μια εποχή μάλιστα που τα οικονομικά προβλήματά της, ιδίως αναφορικά με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τη μεταφορά των μαθητών, τα οποία επανειλημμένα σας έχουμε θέσει, έχουν φθάσει στο απροχώρητο και προσμένουν διακαώς και από καιρού την ουσιαστική απάντησή σας.

Δεν μπορούμε ακόμη να μην επισημάνουμε, ότι η προσπάθεια της Πολιτείας για την εξεύρεση των πολύτιμων εσόδων εξαντλείται σε φορολογικά μέτρα, επαχθή για τους πολίτες, τα οποία θα βελτιώσουν αποκλειστικά την εισροή εσόδων προς τα κρατικά ταμεία (για παράδειγμα, η επιβολή έκτακτης εισφοράς σε υψηλά εισοδήματα φυσικών προσώπων, οι ρυθμίσεις για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των επιχειρήσεων, η επιβολή του ενιαίου τέλους ακινήτων κλπ) ενώ ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τους πολίτες, όπως η συγκεκριμένη για τα τέλη των οχημάτων, αποστερούν πόρους από τα ταμεία της Αυτοδιοίκησης.

Κατόπιν αυτών, ζητάμε την απόσυρση της διάταξης των παραγρ. 4 και 5 του άρθρου 25 του Σχεδίου Νόμου άλλως την ταυτόχρονη υποβολή νομοθετικής πρότασης για την πλήρη αναπλήρωση του πόρου που τυχόν απολεσθεί για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, σε κάθε δε περίπτωση διαμαρτυρόμαστε για την -ακόμη για μια φορά- μη πρόσκλησή μας σε συζήτηση για θέμα που αφορά τη Ν.Α. καθώς και για τη μη υποβολή προς εμάς του σχετικού νομοσχεδίου.-

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Δράκος




Διαβάστε Περισσότερα...

Πάνω από 180 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία...


Ξεπερνούν τους 180 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία με επίκεντρο κοντά στην πόλη L'Aquila στην περιοχή Abruzzo...............





Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ UNICEF 2009 - Για τον Εμβολιασμό των παιδιών και την καταπολέμηση της Ελονοσίας.


Η UNICEF, σε συνεργασία με την κρατική ραδιοφωνία και πολλούς ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς διοργανώνουν μεγάλο Ραδιομαραθώνιο που είναι αφιερωμένος στον εμβολιασμό των παιδιών και την καταπολέμηση της ελονοσίας.

Εικοσιτέσσερα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο μένουν απροστάτευτα λόγω έλλειψης εμβολίων ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από την ελονοσία. Ο Ραδιομαραθώνιος γίνεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης εκστρατείας της UNICEF για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και τον κόσμο για το σημαντικό αυτό ζήτημα της προστασίας της υγείας και της ζωής των παιδιών.

Η παρουσίαση αυτής της μεγάλης προσπάθειας καθώς και τα στοιχεία για την κατάσταση των εμβολιασμών στον κόσμο, θα γίνει.................


σε Συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, σήμερα, στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23 στις 12 το μεσημέρι.

Για την ενίσχυση των προγραμμάτων Εμβολιασμού της UNICEF και την καταπολέμηση της Ελονοσίας, λειτουργεί από το Σάββατο 4 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου γραμμή δωρεών με SMS.
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να στέλνουν κενό μήνυμα στο 54234 με χρέωση 1,19 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

Ο Ραδιομαραθώνιος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Απριλίου, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με δικτυώσεις των ραδιοσταθμών και ειδικά αφιερώματα.






Διαβάστε Περισσότερα...

World Health Day 2009 - "Save lives. Make hospitals safe in emergencies"


World Health Day 2009 focuses on the safety of health facilities and the readiness of health workers who treat those affected by emergencies. Health centres and staff are critical lifelines for vulnerable people in disasters - treating injuries, preventing illnesses and caring for people's health needs.................


They are cornerstones for primary health care in communities – meeting everyday needs, such as safe childbirth services, immunizations and chronic disease care that must continue in emergencies. Often, already fragile health systems are unable to keep functioning through a disaster, with immediate and future public health consequences.

This year, WHO and international partners are underscoring the importance of investing in health infrastructure that can withstand hazards and serve people in immediate need. They are also urging health facilities to implement systems to respond to internal emergencies, such as fires, and ensure the continuity of care.



http://www.who.int/world-health-day/2009/en/index.html


Διαβάστε Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2009 - "«Σώστε ζωές. Κάντε νοσοκομεία ασφαλή στις έκτακτες καταστάσεις»"


Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο θέμα σχετικό με την υγεία. Το θέμα που εστιάζεται ο φετινός εορτασμός είναι η ασφάλεια των υγειονομικών εγκαταστάσεων και η ετοιμότητα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, οι οποίοι περιθάλπουν αυτούς που πλήττονται στις έκτακτες καταστάσεις, ενώ το σύνθημα είναι: «Σώστε ζωές. Κάντε νοσοκομεία ασφαλή στις έκτακτες καταστάσεις»......................

Οι υγειονομικές μονάδες και το προσωπικό τους αποτελούν κρίσιμες σανίδες σωτηρίας για τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού στις καταστροφές. Είναι ακρογωνιαίοι λίθοι για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στις κοινότητες μιας και αντιμετωπίζουν καθημερινές ανάγκες όπως οι ασφαλείς τοκετοί, οι εμβολιασμοί και η φροντίδα των χρονίων πασχόντων, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και στις έκτακτες καταστάσεις. Συχνά, όμως, τα ήδη εύθραυστα συστήματα υγείας δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν να λειτουργούν μετά από μια καταστροφή, με άμεσες και μελλοντικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί μία από τις πιο ορατές ευκαιρίες του Π.Ο.Υ. να αυξήσει την ενημέρωση για τις προτεραιότητες της παγκόσμιας υγείας.
Φέτος ο Π.Ο.Υ. και οι διεθνείς εταίροι του θα υπογραμμίσουν τη σημασία της επένδυσης στις υγειονομικές υποδομές, οι οποίες μπορούν να αντέχουν σε κινδύνους και να εξυπηρετούν τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.

Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο θα δώσουν έμφαση στις επιτυχίες, θα υποστηρίξουν τον ασφαλή σχεδιασμό και κατασκευή των εγκαταστάσεων και θα δώσουν αφορμή για εκτεταμένη προετοιμασία για έκτακτες καταστάσεις – έτσι ώστε να σωθούν ζωές και να βελτιωθεί η παγκόσμια υγεία.


***Μακάρι τα μηνύματα του φετινού εορτασμού, όπως αυτά τα εκφράζει η Π.Ο.Υ., δηλαδή την ασφάλεια των υγειονομικών εγκαταστάσεων και την ετοιμότητα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, να τα λάβει το Υπουργείο Υγείας και να προχωρήσει, επιτέλους, σε αποφάσεις και έργα, και στη Μεσσηνία, για την βελτίωση των υποδομών της Υγείας...


Διαβάστε Περισσότερα...