Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την Τετάρτη


Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 6μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στην Κυπαρισσία, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με θέματα..........................

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για συγχωνεύσεις – καταργήσεις Σχολείων Α΄ Βάθμιας και Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

2. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου και 3ου Δημ. Σχολείων Κυπαρισσίας έτους 2010

3. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κοπανακίου έτους 2010

4. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κυπαρισσίας έτους 2010

5. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1/Θ Νηπιαγωγείου Κοπανακίου έτους 2010

6. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας έτους 2010

7. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου έτους 2010

8. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας και 2ου ΣΕΚ Μεσσηνίας έτους 2010

9. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας έτους 2010

10. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

11. Ορισμός μελών Δημ. Επιτροπής για τη δημιουργία κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου.

12. Έγκριση των αριθ. 10/2011 και 13/2011 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής Δήμου Τριφυλίας αντίστοιχα που αφορούν οικονομικούς όρους διεξαγωγής λαϊκής Αγοράς Τ. Κ. Κοπανακίου.

13. Έγκριση των αριθ. 14/2011 και 12/2011 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής Δήμου Τριφυλίας αντίστοιχα που αφορούν οικονομικούς όρους διεξαγωγής λαϊκής Αγοράς Τ. Κ. Κυπαρισσίας.

14. Έγκριση της αριθ. 19/2011 απόφασης της Οικ. Επιτροπής με θέμα ″Χρέωση ή μη προστίμων στην καταβολή Τ.Α.Π. κλπ. τελών λόγω λανθασμένων δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων″.

15. Συγκρότηση Επιτροπών Δημ. συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου.

16. Διαγραφή από τους βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ ετών 2008,2009,2010 της Δ.Κ. Κυπαρισσίας του Μπέλντις Γιούργκεν – Γκουσταβ – Φραντς εκ παραδρομής χρεωθέντος.

17. Έγκριση πληρωμής δαπάνης προστίμου του ΙΚΑ στον πρώην Δήμο Αυλώνος.

18. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή δεξαμενής υδρομάστευσης εξωτερικού δικτύου και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο δ.δ. Καρυών".

19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Κυπαρισσίας (Αριθ. Μελ. 208/2004).

20. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή προστατευτικού τοιχίου αντιστήριξης παραλιακού δρόμου δ.δ. Καλού Νερού (Αριθ. Μελ. 186/2008).

21. Έγκριση Β2΄ φάσης μελέτης Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

22. Ορισμός μελών Επιτροπής καταλληλότητας άρθρου 7 Π.Δ/τος 270//81 για το έτος 2011

23. Χορήγηση άδειας στην Κοινοπραξία του Φιλιατρινού Φράγματος για χρήση νερού από την Τ.Κ. Χριστιάνων.

24. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή νέου αγωγού και κατάργηση υφισταμένου" του Δήμου Φιλιατρών.

25. Αίτηση – Ενημέρωση Προέδρου Τ.Κ. Αρμενιών για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Περιοχή Αφανόραχες Στασιού ανατολικά της Τ.Κ. Αρμενιών.

26. Aίτηση Σοφιανού Φανής κλπ για χορήγηση βεβαίωσης υπαγωγής των ακινήτων τους στον οικισμό Ραχών.

27. Αίτηση Γεωργιόπουλου Παναγιώτη για απαγόρευση χώρου στάθμευσης στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων.

28. Μεταφορά ποσοστού ΚΗ΄ ψηφίσματος επί οικοδομικών αδειών στο Δήμο Τριφυλίας.

29. Εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ.

30. Ορισμός μελών Επιτροπής συντήρησης και επισκευής οχημάτων Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2010

31. Ορισμός μελών Επιτροπής παραλαβής έργων προϋπολογισμού έως 6.925,80 ευρώ.

32. Ανασυγκρότηση Επιτροπής Κρίσεων Αυθαιρέτων κατασκευών αρμοδιότητας Πολεοδομίας Δήμου Τριφυλίας.

33. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Φωτισμός Σιντριβανιού" Δ.Ε. Φιλιατρών.

34. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Συντήρηση Μηχανημάτων αντλιοστασίων Δημοτικών Διαμερισμάτων" Δ.Ε. Φιλιατρών.





Διαβάστε Περισσότερα...

Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Δημιουργία mini market Μεσσηνιακών παραδοσιακών προϊόντων στα πρατήρια υγρών καυσίμων!


Επιστολή στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων της Μεσσηνίας απέστειλλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος κάνοντάς τους πρόταση για τη δημιουργία mini market Μεσσηνιακών παραδοσιακών προϊόντων στον χώρο τους, σύμφωνα με αντίστοιχα σε πρατήρια καυσίμων των ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις συμπληρωματικού εισοδήματος για εσάς και για τους Μεσσήνιους αγρότες, παραγωγούς, τυποποιητές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ.........................


Αγαπητά Μέλη πρατηριούχοι,

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη συνεργασία του Προέδρου του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Γ. Καπερώνη στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει εδώ και χρόνια για την διάδοση των τοπικών μας προϊόντων και της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς», σας κάνει την ακόλουθη πρόταση: τη δημιουργία mini market Μεσσηνιακών παραδοσιακών προϊόντων στον χώρο σας, σύμφωνα με αντίστοιχα σε πρατήρια καυσίμων των ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις συμπληρωματικού εισοδήματος για εσάς και για τους Μεσσήνιους αγρότες, παραγωγούς, τυποποιητές.

Σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης μας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα σας παρέχει δωρεάν σύμβουλο αρχιτέκτονα για την ένταξη του mini market στον χώρο σας. Επίσης, θα σας προσφέρουμε δωρεάν ειδικό φούρνο για την παρασκευή παραδοσιακού κολατσιού (φρυγάνισμα ψωμιού –φέτες- πασπάλισμα με σφέλα και ελαιόλαδο προσφορά των τυποποιητών μας, τα προϊόντα των οποίων θα έχετε τοποθετήσει στο mini market) το οποίο θα προτείνετε στους πελάτες σας έναντι συμβολικής τιμής δίνοντας έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσουν και μετά να αγοράσουν το Μεσσηνιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό το πρωτότυπο υγιεινό παραδοσιακό κολατσιό, με χαμηλή τιμολόγηση (λόγω της δωρεάν προσφοράς του φούρνου και του ελαιολάδου), θα είναι διπλά ελκυστικό για την πρωτοτυπία και την τιμή του και θα λειτουργεί συναισθηματικά στον πελάτη λόγω του καθαρά τοπικού του χαρακτήρα και θα αποτελέσει αφορμή να αγοράσει τοπικά προϊόντα από το mini market..

Αγαπητοί πρατηριούχοι,

Η αποδοχή της πρότασης μας θα αποτελέσει έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής ευθύνης που θα εγγραφεί στο ενεργητικό σας και θα λειτουργήσει κερδοφόρα για εσάς, την πελατεία σας αλλά και για την τοπική οικονομία.

Ελπίζοντας σε μια θετική ανταπόκριση εκ μέρους σας, αναμένουμε την απάντησή σας ,

Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
1) Σωματείο Βενζινοπωλών, κ. Γιώργο Καπερώνη, 6947424106
2) Επιμελητήριο Μεσσηνίας-Γραφείο Συμμαχίας κα. Ελευθερία Ζιάκκα, 27210 62214, 62200




Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ!


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς» και με το μήνυμα «Στη Μεσσηνία όλοι μαζί για αξέχαστες σχολικές εκδρομές», το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ξεκίνησε ενημερωτική καμπάνια σε όλα τα σχολεία της χώρας με σκοπό την προσέλκυση του ενδιαφέροντος μαθητών και καθηγητών για να επιλέξουν την περιοχή μας. Στο σχετικό..........................

ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο αποστέλλεται κατά εκατοντάδες σε ηλεκτρονική μορφή, προβάλλονται τα αξιοθέατα, τα προϊόντα και η γαστρονομία της Μεσσηνίας και δίδονται πολλές πρακτικές πληροφορίες.

Η πρωτοβουλία αυτή, η προβολή και η οργάνωσή της εντάσσεται στις δραστηριότητες του «Γραφείου Υποδοχής Επισκεπτών & Θεματικού Τουρισμού» του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, το οποίο δημιουργήθηκε για τη μεθόδευση ποικίλων ενεργειών προσέλκυσης τουριστικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με τα τουριστικά πρακτορεία της Μεσσηνίας προς όφελος των επιχειρήσεων του νομού.



Διαβάστε Περισσότερα...