Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Νίκη του ΠΑΣΟΚ και με μεγάλη διαφορά δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις!


Νίκη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγα δύο 24ώρα πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής!!!

Σύμφωνα, δε, με τα ευρήματα των ερευνών υπάρχει μια συνεχιζόμενη τάση αποσυσπείρωσης της Ν.Δ με ενίσχυση του ΛΑΟΣ, κάτι που αν επαληθευτεί και στην κάλπη, θα ΄διευρύνει ακόμη περισσότερη τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ενώ παράλληλα μπορεί να αναδείξει τον ΛΑΟΣ σε 4η πολιτική δύναμη, σε συνάρτηση με την καθίζηση των Οικολόγων-Πράσινων και του ΣΥΡΙΖΑ...

Είναι, πάντως, γεγονός ότι για την 4η, την 5η και την 6η θέση, θα γίνει σκληρή μάχη μεταξύ των τριών κομμάτων και ουδείς μπορεί με σιγουριά να προβλέψει ποιό από αυτά τα κόμματα θα καταλάβει ποιά θέση...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό της συμμετοχής (και αντιστρόφως της αποχής) από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής καθώς και το ποσοστό που συνολικά θα συγκεντρώσουν τα λοιπά κόμματα...

Και απ' ότι φαίνεται, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα και εφόσον αυτά επαληθευτούν και στην κάλπη, αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από την Δευτέρα, αφού θεωρείται, από τους γνωρίζοντες τα πολιτικά πράγματα, σχεδόν δεδομένο ότι μετά τη βαριά ήττα, στο Κυβερνών κόμμα θα ξεσπάσει νέο κύμα εσωστρέφειας, τριβών, αναταράξεων και αντιδράσεων που μπορεί να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει!!!

Πολλοί, δε, θεωρούν πως για τον καταποντισμό της Ν.Δ., που φαίνεται πως πλησιάζει, βαριά ευθύνη, αν όχι και κύρια και αποκλειστική, φέρει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής με το περιβάλλον τους και τους αυλικούς του...

Και προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, χαμηλοφώνως, προς το παρόν, κάνουν λόγο για ανάληψη της ευθύνης από τον ίδιο, ακόμη και με παραίτηση, για να δρομολογηθούν εξελίξεις και διαδικασίες διαδοχής, κλείνοντας οριστικά έναν κύκλο και ανοίγοντας έναν νέο, για το κόμμα, με άλλα πρόσωπα, σύγχρονες αντιλήψεις, διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, διαφορετικής οργανωτική δομή κ.α. ξεπερνώντας και ξεφεύγοντας από κομματικά "κατεστημένα", ισόβιους παράγοντες, γηρασμένα στελέχη...


Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογική νίκη της Κυριακής εδραιώνεται η Προεδρία και η Κυριαρχία του Γιώργου Παπανδρέου στο "όλον ΠΑΣΟΚ" και ουδείς θα μπορεί να ψελλίσει το παραμικρό για τον ίδιο, την νέα ηγετικής ομάδα του Κινήματος και τις επιλογές τους!!!

Και ασφαλώς, με τον "αέρα" της μεγάλης νίκης, θα "φορτσάρει" ακόμη περισσότερο για την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές...

Μετά από αυτή την "εισαγωγή",

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.................

Η δημοσκόπηση της VPRC για την «Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα», που έγινε κι αυτή το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου, καταγράφει σημαντική αύξηση της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Η εικόνα που προκύπτει από τους εκλογικούς συσχετισμούς φέρνει το ΠΑΣΟΚ στο 38% και τη ΝΔ στο 32%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 5,5% και ο ΛΑΟΣ με 5%.

Η τελευταία δημοσκόπηση και η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή δείχνει ότι η κάλπη επιφυλάσσει εκλογικές εκπλήξεις.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας διευρύνεται στο 5,5% ενώ η μάχη για τη τρίτη θέση προμηνύεται σκληρή.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό 38% και η ΝΔ 32,5%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 7% και έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%. Ο ΛΑ.Ο.Σ λαμβάνει 4,5%.

Ποσοστό 5,5% λαμβάνουν τα λοιπά κόμματα.


Η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 36,1%, τη ΝΔ με 31,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,0%, ο ΛΑΟΣ με 6,3%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,4%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΠΑΣΟΚ 30,3%, ΝΔ 26,2%, ΚΚΕ 7,4%, ΛΑΟΣ 6,7%, Οικολόγοι Πράσινοι 6,7% και ΣΥΡΙΖΑ 5,8%.

Άνοιγμα της ψαλίδας στο 4,2% υπέρ του ΠΑΣΟΚ από 3,8% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της MARC, για λογαριασμό του ALPHA λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 27,4%, το ΠΑΣΟΚ 31,6%, 7,5% το ΚΚΕ, 4% ο ΣΥΝ, 4,1% ο ΛΑΟΣ και 5,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Η ΝΔ παρουσιάζει την χαμηλότερη συσπείρωση των τελευταίων ετών στις 63,6%. Στο ΠΑΣΟΚ φθάνει στο 72,5%.
Περισσότεροι από 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από την πολιτική αντιπαράθεση.
Το 76,7% των ψηφοφόρων δηλώνουν πως θα ψηφίσουν, δηλαδή περίπου 6,5 εκ πολίτες.


Στο 3,9% ανάγει τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Ant1. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,1%, η ΝΔ 23,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 6,2%, το ΚΚΕ 6,1% ο ΛΑΟΣ 4,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%.

Προβάδισμα 34,6% στο ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Alter, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,1%, ο ΛΑΟΣ με 4,9% ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,8%.

Αναφορικά με το ποσοστό των ερωτώμενων που θα προσέλθουν στις ευρωκάλπες την Κυριακή, το 75,7% απαντά θετικά, ενώ το ποσοστό της αποχής είναι στο 15,6%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε στις 3 και 4 Ιουνίου για τον «Ελεύθερο Τύπο» και συμπεριλαμβάνει τις πολιτικές εξελίξεις ως την Πέμπτη, στο σύνολο των ψηφοφόρων, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 29,1% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 26%.
Σε εκείνους όμως που δηλώνουν με βεβαιότητα ότι θα πάνε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 33,7%, η Ν.Δ. ακολουθεί με 30,1%, το ΚΚΕ με 7,7%, ο ΛΑΟΣ με 6,4%, οι Πράσινοι με 5,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%.
Σε σύγκριση με την έρευνα της ίδιας εταιρίας την προηγούμενη Κυριακή, αυτό σημαίνει άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα από τις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες.
Αυτό συμβαίνει επειδή η συσπείρωση της Ν.Δ. υποχωρεί κατά 1% στο 66,8% ενώ εκείνη του ΠΑΣΟΚ αυξάνεται κατά 2,2% στο 77%.
Διαβάστε Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΗ 5η Ιουνίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πριν από 37 χρόνια για να θυμίζει τη σημασία της Διάσκεψης της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον, στις 5 Ιουνίου του 1972.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο, σηματοδοτεί φέτος την έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας του ΟΗΕ με τίτλο "Κλείστε τη Συμφωνία" ("Seal the Deal": www.sealthedeal2009.org)

Στόχος της εκστρατείας είναι..........


να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να φτάσουν σε μια δίκαιη, ισορροπημένη και αποτελεσματική συμφωνία για την κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης που θα πραγματοποιεί από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2009.

"Μαζί, πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις προκειμένου να "κλείσουν τη συμφωνία" για το κλίμα", υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) "CoolPlanet2009" (www.coolplanet2009.org) αποτελεί το ευρωπαϊκό τμήμα της εκστρατείας "Κλείστε τη Συμφωνία". Στόχο έχει τόσο την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, όσο και τη συμμετοχή του σε δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στο CoolPlanet2009 συμμετέχουν πολλές προσωπικότητες, όπως ο Γιαν Αρτίς Μπερτράν και η οργάνωσή του Good Planet, η Ισλανδή τραγουδίστρια Μπιοργκ, οι τρεις πρόεδροι τού "Ο Δρόμος προς την Κοπεγχάγη" Μάργκοτ Βάλστρομ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκρο Χάρλεμ Μπρούτλαντ, Ειδική Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και Μαίρη Ρόμπινσον, πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας.Μήνυμα Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ"Κλείστε τα φώτα. Μετακινηθείτε με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Ανακυκλώστε. Φυτέψτε ένα δένδρο", παροτρύνει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

"Η οικονομική και χρηματοπιστωτική θύελλα που σαρώνει τον κόσμο, μας υπενθυμίζει την ανάγκη να αλλάξουμε τον παλαιό τρόπο ανάπτυξης και να περάσουμε σε μια νέα εποχή, μιας πιο πράσινης και καθαρής ανάπτυξης. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ``Ο πλανήτης σε χρειάζεται``, έχει στόχο να μας εμπνεύσει προκειμένου να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί", αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ και προσθέτει:

"Η Γη αντιμετωπίζει τη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής. Αν και όλες οι χώρες θα πληγούν, οι φτωχότερες θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών. Μας παρουσιάζεται ωστόσο η ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, θα συζητηθεί το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Μαζί, πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να ``κλείσουν τη συμφωνία`` για το κλίμα.

Ο κόσμος χρειάζεται επιπλέον μία ``Νέα Πράσινη Συμφωνία`` που θα εστιάζει στις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οικολογικές υποδομές και στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης. Αυτό δεν θα δημιουργήσει μόνο νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αν επενδύσουμε ακόμη και ένα μέρος των ποσών που διατίθεται για την ανάκαμψη της οικονομίας, θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη σημερινή κρίση σε αυριανή βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, οι χώρες που υιοθετούν το μοντέλο ``χαμηλού άνθρακα`` δεν θα αποκομίσουν μόνο σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά θα είναι σε θέση να μοιραστούν με άλλους τη νέα τους τεχνολογία".

Η δράση των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων δεν αρκεί, αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι "ο πλανήτης μας χρειάζεται τον κάθε ένα από μας" και ότι όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό, τότε μπορούν να κάνουν τη διαφορά.


Διαβάστε Περισσότερα...

World Environment Day


Διαβάστε Περισσότερα...