Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ;;;;; 14 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ., ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η «ΝΕΑ» Β1 ΦΑΣΗ…


Ποικίλα ερωτηματικά και διάφορες υποψίες έχει προκαλέσει στην Κυπαρισσία η πολύ μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης της «νέας» Β1 Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κυπαρισσίας από την εταιρία που έχει αναλάβει τη σύνταξη του Γ.Π.Σ…

Ερωτηματικά και υποψίες, όμως, προκαλεί και η «χαλαρή», έτσι φαίνεται, στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε αυτή την πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αφού εδώ και 14 ολόκληρους μήνες, αν και έχουν γίνει ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το πού βρίσκεται το Γ.Π.Σ., η Δ.Α. δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ενημέρωση επί του θέματος.

Και εκείνο που είναι «περίεργο», είναι.................



το γεγονός ότι ο κ. Σαμπαζιώτης, από το τέλος του 2006 – αρχές 2007 σε δηλώσεις του (αφήνουμε, δε, τις προεκλογικές αναφορές του) που έχουν δημοσιευθεί είχε κάνει λόγο για… «Β2» Φάση χωρίς καν να έχει παραληφθεί και εγκριθεί από το Δ.Σ… η «Β1» Φάση!!!

Αν το Γ.Π.Σ. της Κυπαρισσίας ήταν «κατασκευαστικό έργο», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «γιοφύρι της Άρτας» εξ’ αφορμής των πολλών ετών που βρίσκεται «στα χαρτιά»…

Θυμίζουμε ότι, η Α’ Φάση του Γ.Π.Σ. Κυπαρισσίας παρουσιάστηκε πριν χρόνια.

Η Β’ φάση παρουσιάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2007 και έκτοτε δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση για τις κατευθύνσεις και τη διαμόρφωση των προτάσεων της Β1 φάσης, παρά το ότι από τις προτάσεις των μελετητών προκλήθηκε κοινωνική αναστάτωση και κατακραυγή και σφοδρές αντιδράσεις καθώς και το ότι ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Θανάσης Πετρόπουλος έχει θέσει το θέμα 2-3 φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Στις 29 Φεβρουαρίου 2008 έγινε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση για το Γ.Π.Σ. μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων και του μελετητή της εταιρίας που έχει αναλάβει τη σύνταξή του κατά την οποία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Α.ΔΗ.Κ αλλά και Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης εξέφρασαν έντονες διαφωνίες με κάποιες από τις προτάσεις των μελετητών καθώς και με την όλη διαδικασία και πρακτική που είχε ακολουθηθεί μέχρι εκείνη τη μέρα αφού, ένα χρόνο, από τότε που παρουσιάστηκε η Β’ φάση, δεν έγινε καμία συζήτηση…

Στις 12 Μαρτίου 2008, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη «Συζήτηση επί της Β1 Φάσεως του Γ.Π.Σ.».

Σε υψηλούς τόνους, με «ηλεκτρισμένη» την ατμόσφαιρα (παρά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης), εντάσεις, διαφωνίες, διαφοροποιήσεις, δυνατές κόντρες, φραστικές αντιπαραθέσεις και την… αποχώρηση των μελετητών, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας για τη Β1 φάση του Γ.Π.Σ. όπου και με αυξημένη πλειοψηφία «πέρασαν» όλες οι εισηγήσεις (για περισσότερα από 10 σημεία) που κατέθεσε, δια του επικεφαλής της Θανάση Πετρόπουλου, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση και φέρνουν σημαντικές αλλαγές, προσθήκες, τροποποιήσεις και διορθώσεις στη Β1 φάση…

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 14 ολόκληροι μήνες και, άγνωστο γιατί, ακόμα η «νέα» Β1 Φάση δεν έχει παραδοθεί, συζητηθεί και παραληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Αν και δεν διαθέτουμε ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, τόσο δύσκολο είναι σε ένα «κείμενο» να αλλάξεις 10 – 15 σημεία;;;…

Και το γράφουμε αυτό γιατι το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις επί συγκεκριμένων σημείων – προτάσεων της μελέτης για συγκεκριμένες αλλαγές, προσθήκες, τροποποιήσεις και διορθώσεις στη Β1 φάση…

Ή μήπως, λέμε μήπως, υπάρχει και τίποτε άλλο που εμείς δε γνωρίζουμε;;;…



*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"





Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας "ΓΑΙΑ" για την "Ημέρα της Μητέρας"!


Εκδήλωση για την "Ημέρα της Μητέρας" θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στο Λαογραφικό Μουσείο, στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας, ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσίας "ΓΑΙΑ"

Η εκδήλωση περιλαμβάνει.............

Ζωγραφική με παιδιά με θέμα «Η μάνα μου»,

Ομιλία με θέμα «Η μητέρα στην σύγχρονη κοινωνία»
από την Σταυρούλα Νικολοπούλου, ΟΑΕΔ Καλαμάτας και την Ερατώ Νασοπούλου, κοινωνική λειτουργό και

«Μουσική βραδιά» με το Νίκο Πράσινο, τον Βασίλη Τζαμουράνη και την Κατερίνα Μπαρμπαρούση








Διαβάστε Περισσότερα...

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών...


Τη Δευτέρα, στις 8.30μμ, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:.................



1. Ορισμός Επιτροπής ονοματοδοσίας οδών.
2. Αποδοχή χρηματοδότησης 15.000,00 από τον Ο.Σ.Κ. για το έργο «εργασίες στους χώρους υγιεινής καθώς και βελτίωση των σκεπών σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φιλιατρών».
3. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών».
4. Οριστική ένταξη του έργου «Κατασκευή αγωγού ομβρίων» στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
5. Οριστική ένταξη του έργου «Ολοκλήρωση κεντρικού αγωγού αποχέτευσης οδού Αναπαύσεως» στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
6. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 2.000,00 € για κάλυψη δαπανών πληρωμής προσωπικού ΚΕΠ με σύμβαση έργου.
7. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή στεγάστρου 1ου Δημ. Σχολείου».
8. Αποδοχή και 1η κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2009.
9. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
10. Μείωση τέλους παρεπιδημούντων.
11. Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου «Κατασκευή κηπαρίου Γυμνασίου».
12. Έγκριση παράτασης εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Σταδίου».
13. Ορισμός Επιτροπής διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση χώρου αιγιαλού στη θέση ΣΤΟΜΙΟ για τη λειτουργία καντίνας.
14. Έγκριση δαπάνης κατασκευής αναθηματικών πλακών εις μνήμη ηρώων.
15. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης διημέρου εκδήλωσης ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών ουσιών.
16. Έγκριση δαπάνης εορτασμού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
17. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης διασυλλογικού πρωταθλήματος rapping – σκάκι Περιφέρειας Πελοποννήσου – απονομή βράβευσης σκακιστών.
18. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης εκδήλωσης – ενημέρωσης αγροτών , φιλοξενία εισηγητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το Πρόγραμμα ανασύστασης της Βλάστησης πυρόπληκτων περιοχών με αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της περιοχής.
19. Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης του Ο.Φ.Α. για τη διοργάνωση της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».
20. Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΥΡΣΟΣ».



Διαβάστε Περισσότερα...

Κυψέλες με μέλισσες Τριφύλιων έκλεψαν στο Μαίναλο...


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το πρωί της Κυριακής τον Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο από την Κυπαρισσία.

Άγνωστοι δράστες είχαν «σηκώσει»................


8 δικές του κυψέλες και 4 του Νικολάου Ανδρούτσου από το χώρο που της είχαν αφήσει ως «σημάδι», όπως λέγεται στη μελισσοκομική γλώσσα, στη θέση «Ραπούνι» στο όρος Μαίναλο στη Βυτίνα.

Στο συγκεκριμένο χώρο, που πήγαιναν χρόνια, σε λίγο καιρό θα μετέφεραν όλες τις κυψέλες τους για την περίοδο που έρχεται…

Η κλοπή τους έχει ανησυχήσει και, πλέον, σκέφτονται, άλλον τόπο για τα μελίσσια τους!

Εκείνο, δε, που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός, ότι, ενώ μέχρι πρότινος, σχεδόν, δεν υπήρχαν τέτοια κρούσματα, τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι πληροφορίες για κλοπές στη περιοχή εκείνη…



*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - "ΜΑΖΙ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ!"


Σε πλήθος πολιτικών του φίλων & μελών - ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μίλησε το βράδυ της Τρίτης στην Κυπαρισσία ο πολιτευτής του Κινήματος Γιώργος Κανελλόπουλος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Κυπαρισσίας Γιάννης Κωνσταντόπουλος και ακολούθως ο Γιώργος Κανελλόπουλος με λόγο απλό και μεστό μίλησε για όλους και για όλα................



«Διακρίνω στο βλέμμα σας, τη ματιά του νικητή! Πρώτος σταθμός στη νίκη μας για την Ελλάδα είναι οι ευρωεκλογές που έρχονται. Και ο αντίπαλος θα πέσει στο «καναβάτσο», τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος για να δεχθεί το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια εξέφρασε την πίκρα του για τον ευτελισμό του πολιτικού συστήματος και την ανυποληψία που έχει οδηγηθεί, αναφερόμενος στην προχθεσινή απόφαση για να μην παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ο Αριστ. Παυλίδης, «με ευθύνη της Κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο κ. Καραμανλής έχει και προσωπικά ευθύνη για τον ευτελισμό της πολιτικής. Ούτε και τώρα, την ύστατη ώρα, δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στην ακρίβεια, την υγεία, την παιδεία, την ανεργία, τον αγροτικό κόσμο, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και τα προβλήματά τους τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει ρεαλιστικές προτάσεις για τη στήριξή τους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον αγροτικό τομέα, με τις χαμηλές τιμές των προιόντων και τις υψηλές τιμές των αγροτικών εφοδίων.

«Πέρα από τις ευθύνες των πολιτικών», είπε, «υπάρχουν οι ανάγκες των πολιτών».

«Βαρεθήκαμε τους παπάδες να κάνουν τον Πρωθυπουργό, τον Πρωθυπουργό να κάνει τον παπά και να θέλουν εμείς να κάνουμε την πάπια», τόνισε…

Ακόμα σημείωσε ότι το κράτος βρίσκεται υπό διάλυση και η χώρα χωρίς βηματισμό.

«Ο κουραμένος Πρωθυπουργός, προχθές εμφανίστηκε ξεκούραστος… Είναι παιχνίδι τακτικής αυτό… Και ένας τέτοιος Πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος και επιζήμιος…», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει και προτείνει λύσεις. Ο Πρόεδρός μας έχει αναφερθεί αναλυτικά για τη στήριξη των εισοδημάτων, για την υγεία, την παιδεία, το εμπόριο, το περιβάλλον, τους αγρότες, την κοινωνική συνοχή… Χρειάζεται να μπει «χοντρό χέρι» στον χρηματοπιστωτικό τομέα… Εθνικοποίηση τραπεζών...», σημείωσε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως, «δυστυχώς, αυτές τις προτάσεις τους Προέδρου μας και του ΠΑΣΟΚ, δεν τις γνωρίζει ο κόσμος…» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση γι’ αυτό σε αργυρώνητους δημοσιογράφους και συγκεκριμένα ΜΜΕ, που με «3 δελτία ειδήσεων και 2 εκπομπές χειραγωγούν την κοινή γνώμη…».

«Ζούμε», είπε, «στην εποχή της υποκρισίας. Και είμαι εδώ γιατι αναζητώ ανάμεσά σε σας την καθαρότητα που λείπε από την πολιτική…»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά τους στη χώρα, τη Μεσσηνία και τους πολίτες, σημειώνοντας πως, «μαζί, να πάμε την Μεσσηνία και την Ελλάδα ψηλά!»

Παρουσιάζοντας τις προστάσεις του ΠΑΣΟΚ για τον αγροτικό τομέα, αναφέρθηκε στην ενεγροποίηση των δικαιωμάτων, λέγοντας πως, «τέτοια χαράτσια δεν επέβαλε ούτε ο Αγάς, αλλά έχουμε τώρα τον Καραμανλ-αγά! Η Ν.Δ. επέλεξε να στηρίξει τους τραπεζίτες, εμείς τους αγρότες, την αγορά, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους νέους…», σημείωσε τονίζοντας με έμφαση ότι «δεν είμαστε ίδιοι με τη δεξιά…».

Ακόμα, ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε για τη Μεσσηνία, τα έργα που έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και αυτά που είχαν δρομολογηθεί και επί 5 χρόνια δεν προχωράνε…

Και, κάλεσε όλους να δώσουν τη μάχη για να αλλάξει σελίδα ο τόπος, για να αλλάξει πορεία η χώρα. Να ανακτήσει τη χαμένη της υπερηφάνεια και αξιοπιστία η Ελλάδα γιατί όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία.


*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Ερωτήσεις του Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά για την Ενεργοποίηση Δικαιωμάτων και την Επαναλειτουργία γραμμής Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας.


Ερωτήσεις στη Βουλή για δύο πολύ σοβαρά ζητήματα κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.

Η μία είναι για την Ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων και η άλλη για την Επαναλειτουργία γραμμής Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..............





Αριθμ. Πρωτοκόλλου : 18676
Ημερομηνία Κατάθεσης :.6.05.2009





ΕΡΩΤΗΣΗ



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:



-ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ



ΘΕΜΑ: Ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2009.





Με την 15268/ 27-2-2009 Ερώτησή μου, η οποία δεν απαντήθηκε, είχα εκθέσει τα σοβαρά προβλήματα και τις καθυστερήσεις που είχαν προκύψει στην ανάδειξη μειοδότη για τη διαχείριση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Είχα επίσης επισημάνει τον κίνδυνο να κληθούν τελικά οι αγρότες να καταβάλουν το οικονομικό κόστος της ενεργοποίησης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και ρυθμίσεις.



Η οργανωτική και διαχειριστική ανεπάρκεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ στα θέματα της ενεργοποίησης και της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στους παραγωγούς της Μεσσηνίας .



Σήμερα καλούνται εσπευσμένα και σε ασφυκτικές προθεσμίες μέχρι τις 15 Μαϊου να υποβάλουν τις αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης και παράλληλα να πληρώσουν, για μια ακόμη χρονιά, το χαράτσι της ενεργοποίησης, που φέτος είναι και περισσότερο «αλμυρό».



Και διερωτώνται πότε τελικά το κράτος είναι πιο φερέγγυο: τότε που ο κ. Κοντός διαβεβαίωνε ότι οι αγρότες δεν θα πληρώσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του 2009, ή τώρα που καλούνται να πληρώσουν;



Είναι απορίας άξιο πως, ενώ η χώρα μας είχε δεσμευτεί από το 2006 ότι μέχρι το τέλος του 2008 θα είχαμε ολοκληρώσει ένα αξιόπιστο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών, το Υπουργείο δεν κατάφερε ούτε καν να το ξεκινήσει. Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις της Ε.Ε. και τις παρατάσεις που δόθηκαν, το σύστημα ξεκινά μόλις τώρα, πολύ καθυστερημένα και με ανεπαρκή οργάνωση, αλλά και με πολλές αμφιβολίες για την πλήρη και σωστή ολοκλήρωσή του.



‘Αλλωστε τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και αυτό, δυστυχώς, θα το πληρώσουν οι αγρότες και σε ταλαιπωρία και σε χρήμα.



Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και η χώρα μας απειλείται με περικοπή των επιδοτήσεων κατά 10%,



Επειδή οι αγρότες είναι ανάστατοι διότι, παρά την ύπαρξη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που αναφέρει ότι το κόστος του ΟΣΔΕ το αναλαμβάνει το κράτος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τελικώς καλούνται και πάλι να πληρώσουν, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτούς συγκυρία, που οι τιμές του ελαιόλαδου έχουν πέσει στα 1,90 ευρώ ή και χαμηλότερα και το εισόδημά τους έχει ακόμα περισσότερο μειωθεί,



Επειδή, συν τοις άλλοις, ο Νομός Μεσσηνίας είναι πυρόπληκτος και οι αποζημιώσεις που έχουν λάβει είναι πενιχρές,



Ερωτάται ο κ. Υπουργός:



Γιατί δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση των 25 εκατ. ευρώ, ώστε να μην πληρώνουν οι αγρότες το κόστος της ενεργοποίησης;



Πότε θα εκδοθεί η αναγκαία Υπουργική Απόφαση και η απαιτούμενη Απόφαση



Ελεγκτικού Συνεδρίου και για ποιο λόγο έχουν αυτές καθυστερήσει μέχρι σήμερα;



Είναι στις προθέσεις του όλοι οι παραγωγοί των πυρόπληκτων νομών, όπως της Μεσσηνίας (και όχι μόνο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες) να απαλλαγούν από την καταβολή του κόστους ενεργοποίησης;



Αθήνα 6 Μαϊου 2009

Ο βουλευτής

Δημήτρης Κουσελάς





Αριθμ. Πρωτοκόλλου : 18799
Ημερομηνία Κατάθεσης :.7.05.2009

ΕΡΩΤΗΣΗ



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:



-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ



ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία γραμμής Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας



‘Οπως αναδείχθηκε και από πρόσφατο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της 3-5-2009, η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας-Τρίπολης-Αργους-Κορίνθου καθυστερεί αδικαιολόγητα, παρ’ ότι τα έργα από την Κόρινθο μέχρι την Τρίπολη έχουν ολοκληρωθεί εδω και ένα χρόνο, ενω έχουν γίνει και τα δοκιμαστικά δρομολόγια, από τα οποία μάλιστα προκύπτει μείωση του χρόνου της διαδρομής στο μισό.



Παρά τη δέσμευση του τότε Υπουργού Μεταφορών κ. Χατζηδάκη ότι η συγκεκριμένη γραμμή θα επαναλειτουργούσε τον Δεκέμβριο του 2008, ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν νεότερα για το χρόνο επαναλειτουργίας του εν λόγω τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής, ούτε για το χρόνο παράδοσης και επαναλειτουργίας του τμήματος μέχρι την Καλαμάτα.



Είναι πλέον διάχυτη η ανησυχία στους κατοίκους της Μεσσηνίας και γενικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τύχη που επιφυλάσσουν οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και του ΟΣΕ στα δρομολόγια της γραμμής Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, αφού, πέραν της σχεδιαζόμενης «εφεδρείας» χιλιάδων εργαζομένων στον ΟΣΕ, όλο και συχνότερα γίνεται λόγος για περικοπές δρομολογίων στο δίκτυο της Πελοποννήσου, αλλά και για λουκέτο σε σταθμούς «που δεν εμφανίζουν ικανοποιητική κίνηση».



‘Αλλωστε, στις μέχρι σήμερα απαντήσεις σε προηγούμενες Ερωτήσεις μου, η Διοίκηση του ΟΣΕ δεν δεσμεύτηκε για τη διατήρηση και τη συχνότητα των δρομολογίων, ούτε όταν θα ολοκληρωθούν τα έργα.



Επειδή η ανακαίνιση της γραμμής Καλαμάτας-Τρίπολης-Αργους- Κορίνθου έγινε κατά το μεγαλύτερο μέρος της με κοινοτική χρηματοδότηση και οφείλει επιτέλους, μετά τις τόσες καθυστερήσεις, να λειτουργήσει και να αξιοποιηθεί, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της Περιφέρειας,



Επειδή ο σιδηρόδρομος είναι ένα μέσο οικονομικό και φιλικό στο περιβάλλον, είναι δε βέβαιο ότι η ανακαίνισή του θα αλλάξει σημαντικά και την ταχύτητα και τα δεδομένα κίνησης, όπως συνέβη και στο κομμάτι Πλατύ Κατερίνης-Φλώρινα, στο οποίο πολλαπλασιάστηκε η επιβατική κίνηση μετά την ανακαίνισή του,



Επειδή είναι αδιανόητο ένα τέτοιο μέσο, η σημασία του οποίου αναγνωρίζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, να εγκαταλείπεται από την Κυβέρνηση προς όφελος ανταγωνιστικών συμφερόντων, με το να κόβονται δρομολόγια και ουσιαστικά να απαξιώνεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, που εξυπηρετεί και τον Νομό Μεσσηνίας,



Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα επαναλειτουργήσει το κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας-Τρίπολης-Αργους-Κορίνθου, που ολοκληρώθηκε από πέρυσι ;

- Πότε θα παραδοθεί το κομμάτι από την Τρίπολη μέχρι την Καλαμάτα;

- Τι προθέσεις και τι σχεδιασμοί υπάρχουν για τα δρομολόγια της εν λόγω γραμμής και ιδίως για την πληρέστερη αξιοποίησή τους σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών που θα στηρίξει και θα ενισχύσει την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ;





Αθήνα 7 Μαϊου 2009



Ο βουλευτής



Δημήτρης Κουσελάς






Διαβάστε Περισσότερα...

Η... φαρσοκωμωδία με τον δεματοποιητή σκουπιδιών στην Τριφυλία συνεχίζεται...


Ε, αυτή η ιστορία με τον δεματοποιητή - μπαλοποιητή στην Τριφυλία και συγκεκριμένα με τον χώρο εγκατάστασης της μονάδας δεματοποίησης - μπαλοποίησης των σκουπιδιών, έχει, πλέον, καταντήσει αηδία και... φαρσοκωμωδία!!!!!..................


Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Όταν η Περιφέρεια είπε στους Δημάρχους πως τα ψέμματα τελειώνουν και θα μπει "λουκέτο" στις παράνομες και επικίνδυνες χωματερές, τους σκουπιδότοπους δηλαδή, έκανε και μια μελέτη εξετάζοντας την καταλληλότητα ή μη των υπαρχόντων σκουπιδότοπων των Δήμων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων για να ερευνήσει και να καταλήξει στο πού θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής - μπαλοποιητής και θα πηγαίνουν τα σκουπίδια της ενότητας της Τριφυλίας για δεματοποίηση - μπαλοποίηση και εναπόθεση μέχρι να βρεθεί οριστική λύση σύμφωνα με τον Περιφερειακό σχεδιασμό.
Αυτά, μήνες ολόκληρους πριν...
Έγινε η μελέτη από ειδική επιστημονική επιτροπή της Περιφέρειας και έκρινε ως κατάλληλο χώρο για την εγκατάσταση του δεματοποιητή - μπαλοποιητή και για την εναπόθεση τον υπάρχοντα σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ) των Φιλιατρών!
Επειδή, όπως ήταν φυσικό, υπήρξαν αντιδράσεις από τα Φιλιατρά (και δικαίως γιατί θα φορτώνονταν όλο το σκουπιδαριό της Τριφυλίας), έγιναν συζητήσεις μεταξύ των Δημάρχων και του Περιφερειάρχη για να "μοιραστεί" στα δύο το όποιο "κόστος" και να καμφθούν οι αντιδράσεις.
Έτσι συμφώνησαν και αποφάσισαν, οι Δήμοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων να βρουν από κοινού το χώρο εγκατάστασης της μονάδας δεματοποίησης - μπαλοποίησης και οι Δήμοι Κυπαρισσίας και Αυλώνος τον χώρο εναπόθεσης.
Και ενώ υποτίθεται πως οι Δήμοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων "έτρεχαν" την υπόθεση και οι 2 άλλοι "κωλυσιεργούσαν", εδώ και μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας αντιλαμβανόμενο το μέγεθος του προβλήματος και θέλοντας να συμβάλλει στην επίλυσή του, πήρε τη γενναία απόφαση και πρότεινε ως χώρο εναπόθεσης το χώρο στον υπάρχοντα ΧΑΔΑ του Δήμου Κυπαρισσίας.
Από την άλλη, και εκεί ο Δήμος Φιλιατρών πρότεινε κάποιες θέσεις που, ωστόσο η κάθε μία για διάφορους λόγους "δεν πέρασε"...
Τελευταία ήταν αυτή στη Βάλτα που μετά τις αντιδράσεις και από τη Βάλτα και από το Δήμο Γαργαλιάνων απορρίφθηκε.
Μετά από αυτή, προτάθηκε άλλος χώρος στα διοικητικά όρια της Βάλτας, στη θέση "Δίδυμα"...
Έλα μου όμως, που αυτή η συγκεκριμένη θέση προκάλεσε την αντίδραση κατοίκων των Φιλιατρών που στη γύρω περιοχή έχουν περιουσίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις!!!
Μάλιστα, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων για τον
προσδιορισμό της θέσης όπου θα μπει ο μπαλοποιητής, στη θέση "Δίδυμα", αναβλήθηκε η λήψη της σχετικής απόφασης λόγω των έντονων αντιδράσεων κατοίκων των Φιλιατρών, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στη συνεδρίαση, καθώς και της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Φιλιατρών ο επικεφαλής της οποίας είχε στείλει επιστολή στο Δ.Σ. Γαργαλιάνων και του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών...
Ο Δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς σημείωσε πως οι δύο Δημοτικές Αρχές Γαργαλιάνων και Φιλιατρών θέλουν να μην προκαλέσουν αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες γύρω από το θέμα και επεσήμανε πως, από την πλευρά του Δήμου Φιλιατρών, γίνεται προσπάθεια να
εξευρεθεί ένας χώρος στην χωματερή που λειτουργεί σήμερα!!!!!
Δηλαδή, μετά από τόσους μήνες, γυρνάμε πάλι πίσω, στην αρχή και στην αρχική πρόταση!!!...

Για να δούμε, τί επιφυλάσσει η συνέχεια....



Διαβάστε Περισσότερα...

Από 'βδομάδα η κάλυψη του κόστους ενεργοποίησης δικαιωμάτων από το Κράτος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες...


Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών μέσα από τα Συλλογικά Συνδικαλιστικά τους όργανα καθώς επίσης και τις αναφορές και ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το "χαράτσι" για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε πίσω και.................

και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις με τις οποίες θα αναλαμβάνει το Κράτος το κόστος ενεργοποίησης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες!


Διαβάστε Περισσότερα...

Αντίσταση μέχρι... κεραίας! Σύσσωμοι οι κάτοικοι του "Κουταλά" εναντίον εταιρίας κινητής τηλεφωνίας...


Το Κουταλά είναι ένα πανέμορφο μικρό χωριό με… μεγάλα προβλήματα και κατοίκους αποφασισμένους να μην το βάλουν κάτω. Μόλις 5 χιλιόμετρα βόρεια της Καλαμάτας, ο οικισμός, που τα τελευταία χρόνια βλέπει όλο και περισσότερους ανθρώπους να επανέρχονται στις ρίζες τους δίνοντας ζωή στο χωριό, αγωνίζεται σύσσωμος κατά μιας πολυεθνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας!................


Ήδη από τον Αύγουστο του 2008 η Cosmote είχε αποφασίσει να τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στον λόφο «Αγία Τριάδα», λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Έκτοτε, οι κάτοικοι έχουν κινητοποιηθεί, βρίσκουν αρμόδιους, ζητούν συμπαράσταση κι επιστρατεύουν όσα μέσα διαθέτουν για να μην εφαρμοστεί το σχέδιο της εταιρείας, προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους και να συμβάλουν στη βιωσιμότητα του χωριού τους. Έπειτα, μάλιστα, από σχετική προσφυγή τους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2009 να σταθεί δίπλα στους κατοίκους και να προτείνει άλλη θέση για την τοποθέτηση της κεραίας. Παράλληλα, χθες το βράδυ οι δραστήριοι κάτοικοι έθεσαν το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.



«Θα συνεχίζουμε να τους μπλοκάρουμε»

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κουταλά «Άγιος Νικήτας», κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος, πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων», δήλωσε στην «ΕΠΙ».

«Η απόφαση της Cosmote να τοποθετήσει την κεραία λίγα μέτρα από τα σπίτια του χωριού θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων».

Σημειώνουμε πως ο οικισμός Κουταλά - που τη δεκαετία του 1980 απειλήθηκε με ερημοποίηση, έχοντας σε κάποια φάση μόνο τρεις κατοίκους - βρίσκεται πλέον σε πορεία ανάκαμψης, με τους κατοίκους του συνεχώς ν' αυξάνουν, νέες οικογένειες να προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες και τέσσερα μικρά παιδιά ανάμεσα στους καταγεγραμμένους δημότες του.

«Το χωριό μας έχει αρχίσει να ξαναζεί», μας είπε ο κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος. «Αν η εταιρεία τοποθετήσει την κεραία στη θέση που σχεδιάζει, θα είναι η αρχή του τέλους για εμάς. Η ζωή μας θα υποβαθμιστεί και, μοιραία, το χωριό θα ερημώσει και πάλι».

Δεν είναι όμως μόνο οι σημαντικοί λόγοι υγείας, που ωθούν τους κατοίκους σε κινητοποιήσεις.

«Η Cosmote θέλει να βάλει την κεραία ακριβώς δίπλα στο ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, ένα μνημείο που σώζεται από τον 18ο αιώνα. Επιπλέον, ο λόφος στον οποίο βρίσκεται η εκκλησία είναι το πιο όμορφο σημείο του χωριού, με υπέροχη θέα και φυσική ομορφιά. Η απόφαση της εταιρείας προσβάλει το καλαίσθητο του οικισμού και της πόλης της Καλαμάτας και περιβαλλοντικά».

«Αναρωτιέμαι», συνέχισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, «γιατί τα στελέχη της Cosmote αποφάσισαν να τοποθετήσουν την κεραία σε αυτό ακριβώς το σημείο, ενώ υπάρχουν γύρω περιοχές πιο κατάλληλες, μακριά από τον οικισμό, ώστε να μη βλαφθεί η υγεία μας;».

Δεν υποψιάζεται κάποιους λόγους «για τους οποίους κατέληξε η Cosmote σε αυτή την απόφαση;», τον ρωτήσαμε.

Παρών στη συζήτηση ήταν και ο κ. Αριστοτέλης Σπυρόπουλος, κάτοικος του οικισμού, που έσπευσε να απαντήσει: «Οι λόγοι είναι προφανώς οικονομικοί. Τους βολεύει ότι, το σημείο βρίσκεται κοντά στον δρόμο κι έτσι δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα, για να τοποθετήσουν την κεραία σε σημείο με πιο δύσκολη πρόσβαση». Αξιοσημείωτο είναι ότι, οι κάτοικοι με δικά τους έξοδα άνοιξαν τον γραφικό δρόμο που οδηγεί στον λόφο «Αγία Τριάδα», προκειμένου, όπως είπαν, «να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα και να εκκλησιάζονται». «Πάντως, εμείς θα συνεχίσουμε να τους μπλοκάρουμε, όπως και όσο μπορούμε», πρόσθεσε ο κ. Αριστείδης Σπυρόπουλος.



«Να βρεθεί μια αμοιβαία συμφέρουσα λύση»

Τα αιτήματα των κατοίκων του Κουταλά δεν είναι παράλογα. Η πρόταση της Νομαρχίας Μεσσηνίας στην Cosmote, να τοποθετηθεί η κεραία σε περιοχή βορειοανατολικά του οικισμού και σε απόσταση ασφαλείας από αυτόν, τους βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

«Προσπαθούμε να αποτρέψουμε μια κατάσταση βλαπτική για την υγεία μας», μας είπε ο κ. Αριστοτέλης Σπυρόπουλος. Υπάρχει λύση, υπάρχει χώρος βορειοανατολικά του χωριού, που ούτε την υγεία, ούτε την αισθητική μας βλάπτει. Με κάθε τρόπο αυτό θα επιδιώξουμε».

«Ελπίζουμε και πιστεύουμε», συμφώνησαν και οι δυο κάτοικοι Κουταλά, «ότι, η Cosmote θα επανεξετάσει το θέμα και θα τοποθετήσει την κεραία αλλού, σ' ένα σημείο που θα είναι συμφέρον για όλους μας. Αν αυτό δεν συμβεί, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ακόμα πιο σθεναρά. Έχουμε άσους στο μανίκι μας», πρόσθεσαν με νόημα.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Παραίτηση - Βόμβα του Χρίστου Βερελή...


Την παραίτησή του από το βουλευτικό του αξίωμα υπέβαλε σήμερα ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρίστος Βερελής.....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ..............


"Tα σκάνδαλα βαραίνουν τον τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνον δεν εμπνέει τους Έλληνες αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω απ΄αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα.
Οι σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες του, κυριαρχούνται από το δόγμα: κανείς δεν πιστεύει κανέναν και σε τίποτα. Και απέξω βαλτώνει η καλύτερη Ελλάδα
Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα MAN.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχεί γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από «στρατευμένους και πρόθυμους» κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου.
Ξέρουν όλοι, όσοι γνωρίζουν το θέμα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη. Ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων τεσσάρων υπουργείων. Με τη συμμετοχή μελών του ελεγκτικού συνεδρίου. Δεν είχα και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για όλους αυτούς τους ανθρώπους και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με κανένα από αυτούς. Δεν συμμετείχα όμως ποτέ με την πεποίθηση ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να μετέχει σε μια επιτροπή προμηθειών.

Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από την πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα.
Στο μεταξύ ας ασχοληθούμε όσοι δεν εμπνεόμαστε από τον επαγγελματισμό της πολιτικής με την άθλια κατάσταση της χώρας. Μιας χώρας με μεγάλες πληγές σε όλους τους τομείς. Μιας χώρας που το μόνο που εγγυάται σήμερα είναι ένα σκοτεινό μέλλον στους νέους ανθρώπους.
Η διαδρομή μου είναι γνωστή. Τις απόψεις μου δεν τις έκρυψα ποτέ. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του πολιτικού να έχει γνώμη και να την λέει. Δεν υπήρξα «βολικός», ούτε κόλακας. Δεν δέχομαι ότι πάση θυσία πρέπει να είσαι μέσα στο «παιχνίδι»
Έτσι τις απόψεις μου για τη θεσμική οργάνωση διαφάνειας στα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, τις έχω πει δημόσια. Για το πώς θα έπρεπε για παράδειγμα το «πόθεν έσχες» να απεικονίζει την εξέλιξη της περιουσίας των πολιτικών απ την εκλογή τους. Κάτι που κάνω από πολύ καιρό με δική μου πρωτοβουλία στο διαδίκτυο. Υπήρξε ενθουσιώδης αποδοχή αυτής της πρότασής μου προ έτους.
Ακόμη για παράδειγμα πως όλες οι δαπάνες των κομμάτων θα έπρεπε να δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων για να μετακινούν και να επηρεάζουν με διαφημίσεις τους ίδιους αυτούς φορολογούμενους.
Είμαι βέβαιος ότι πολλοί σκέπτονται και θέλουν να πάνε τα πράγματα στην ίδια κατεύθυνση μιας καλλίτερης σύγχρονης προοδευτικής και αποτελεσματικής Ελλάδας. Θα συναντηθούμε με όλους αυτούς.
Παραιτούμαι από τη Βουλή και την παραίτηση μου αυτή την υποβάλλω πρώτα στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας που με εκλέγει και με εμπιστεύεται λέγοντας του ότι δεν φεύγω αλλά μένω για να αλλάξουμε μαζί αυτά που δεν μας αρέσουν. Το λέω με σεβασμό στη μεγάλη τιμή που μου έχουν κάνει.
Δεν ανήκω στη σχολή που λέει μην παραιτείσαι ποτέ.
Δεν φεύγω από αδυναμία, φεύγω από μεγάλη θέληση.
Παραιτούμαι από την αδυναμία να εναρμονιστούμε μέσα από την αίθουσα της Βουλής στην κρίσιμη αυτή φάση με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας. Παραιτούμαι γιατί αρνούμαι να είμαι μέρος στη νοσηρότητα της πολιτικής σκηνής. Γιατί θέλω να πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί έχω ευθιξία και δεν μπορώ να αποδέχομαι η πολιτική να γίνεται το πτυελοδοχείο της κοινωνίας.
Γιατί δεν θέλω να είμαι στην ίδια λογική με όσους θα πουν γιατί παραιτήθηκες αφού δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Για όσους δεν θα το καταλάβουν άλλη μια φορά πρέπει να πω ότι παραιτούμαι για να βοηθήσω να κινηθούν τα πράγματα!
Θα είμαι παρόν και ενεργός στις επάλξεις της πολιτικής για να επικρατήσουν άλλοι όροι. Και θα αγωνιστώ για να υπάρξουν αυτοί. Στέκομαι δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορική προσφορά, με σεβασμό και ευθύνη σε όλους αυτούς που περνάνε τόσες δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα".





Διαβάστε Περισσότερα...