Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - "ΜΑΖΙ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ!"


Σε πλήθος πολιτικών του φίλων & μελών - ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μίλησε το βράδυ της Τρίτης στην Κυπαρισσία ο πολιτευτής του Κινήματος Γιώργος Κανελλόπουλος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Κυπαρισσίας Γιάννης Κωνσταντόπουλος και ακολούθως ο Γιώργος Κανελλόπουλος με λόγο απλό και μεστό μίλησε για όλους και για όλα................



«Διακρίνω στο βλέμμα σας, τη ματιά του νικητή! Πρώτος σταθμός στη νίκη μας για την Ελλάδα είναι οι ευρωεκλογές που έρχονται. Και ο αντίπαλος θα πέσει στο «καναβάτσο», τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος για να δεχθεί το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια εξέφρασε την πίκρα του για τον ευτελισμό του πολιτικού συστήματος και την ανυποληψία που έχει οδηγηθεί, αναφερόμενος στην προχθεσινή απόφαση για να μην παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ο Αριστ. Παυλίδης, «με ευθύνη της Κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο κ. Καραμανλής έχει και προσωπικά ευθύνη για τον ευτελισμό της πολιτικής. Ούτε και τώρα, την ύστατη ώρα, δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στην ακρίβεια, την υγεία, την παιδεία, την ανεργία, τον αγροτικό κόσμο, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και τα προβλήματά τους τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει ρεαλιστικές προτάσεις για τη στήριξή τους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον αγροτικό τομέα, με τις χαμηλές τιμές των προιόντων και τις υψηλές τιμές των αγροτικών εφοδίων.

«Πέρα από τις ευθύνες των πολιτικών», είπε, «υπάρχουν οι ανάγκες των πολιτών».

«Βαρεθήκαμε τους παπάδες να κάνουν τον Πρωθυπουργό, τον Πρωθυπουργό να κάνει τον παπά και να θέλουν εμείς να κάνουμε την πάπια», τόνισε…

Ακόμα σημείωσε ότι το κράτος βρίσκεται υπό διάλυση και η χώρα χωρίς βηματισμό.

«Ο κουραμένος Πρωθυπουργός, προχθές εμφανίστηκε ξεκούραστος… Είναι παιχνίδι τακτικής αυτό… Και ένας τέτοιος Πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος και επιζήμιος…», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει και προτείνει λύσεις. Ο Πρόεδρός μας έχει αναφερθεί αναλυτικά για τη στήριξη των εισοδημάτων, για την υγεία, την παιδεία, το εμπόριο, το περιβάλλον, τους αγρότες, την κοινωνική συνοχή… Χρειάζεται να μπει «χοντρό χέρι» στον χρηματοπιστωτικό τομέα… Εθνικοποίηση τραπεζών...», σημείωσε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως, «δυστυχώς, αυτές τις προτάσεις τους Προέδρου μας και του ΠΑΣΟΚ, δεν τις γνωρίζει ο κόσμος…» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση γι’ αυτό σε αργυρώνητους δημοσιογράφους και συγκεκριμένα ΜΜΕ, που με «3 δελτία ειδήσεων και 2 εκπομπές χειραγωγούν την κοινή γνώμη…».

«Ζούμε», είπε, «στην εποχή της υποκρισίας. Και είμαι εδώ γιατι αναζητώ ανάμεσά σε σας την καθαρότητα που λείπε από την πολιτική…»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά τους στη χώρα, τη Μεσσηνία και τους πολίτες, σημειώνοντας πως, «μαζί, να πάμε την Μεσσηνία και την Ελλάδα ψηλά!»

Παρουσιάζοντας τις προστάσεις του ΠΑΣΟΚ για τον αγροτικό τομέα, αναφέρθηκε στην ενεγροποίηση των δικαιωμάτων, λέγοντας πως, «τέτοια χαράτσια δεν επέβαλε ούτε ο Αγάς, αλλά έχουμε τώρα τον Καραμανλ-αγά! Η Ν.Δ. επέλεξε να στηρίξει τους τραπεζίτες, εμείς τους αγρότες, την αγορά, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους νέους…», σημείωσε τονίζοντας με έμφαση ότι «δεν είμαστε ίδιοι με τη δεξιά…».

Ακόμα, ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε για τη Μεσσηνία, τα έργα που έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και αυτά που είχαν δρομολογηθεί και επί 5 χρόνια δεν προχωράνε…

Και, κάλεσε όλους να δώσουν τη μάχη για να αλλάξει σελίδα ο τόπος, για να αλλάξει πορεία η χώρα. Να ανακτήσει τη χαμένη της υπερηφάνεια και αξιοπιστία η Ελλάδα γιατί όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία.


*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"