Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ... " "ΚΟΚKΙΝΗ ΚΑΡΤΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ;;;... "



Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρτησή μας για την " "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ;;;... "....


Από χθες το μεσημέρι λάβαμε πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα, που μας ρωτούν τί, πώς, πότε και γιατί!...


Κάντε λίγη υπομονή, φίλες και φίλοι...


Έρχεται προσεχώς...


Κατηφορίζει τις στροφές......


Με το που θα πιάσει την τελική ευθεία και πριν περάσει τα όρια της Κυπαρισσίας,

θα το γράψουμε!!!...



Θυμηθείτε τί γράψαμε χτες...


"Πληροφορηθήκαμε πως σύντομα αναμένεται να βγει "κόκκινη κάρτα" στον Δήμο Κυπαρισσίας για πολύ σοβαρή υπόθεση που οι προεκτάσεις τις μπορεί ενδεχομένως, πέρα από τις πολιτικές, να αναδείξουν και ποινικές ευθύνες!!!...
Γιατί στο πολιτικό και ηθικό σκέλος της υπόθεσης, είναι, όπως μάθαμε, ήδη "καταδικασμένοι"!!!...

Αν όντως, επαληθευτεί και επιβεβαιωθεί η πληροφορία μας, θα πρόκειται για μεγάλο "ταμπάνι", πολύ μεγάλο "ταμπάνι", που τέτοιο και τόσο μεγάλο δεν έχει πέσει ποτέ στο Δήμο Κυπαρισσίας από το 1821 μέχρι σήμερα...

Και, βεβαίως, θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν εκεί που αναλογούν, σε εκείνους που τους αναλογούν, οι ποινικές ευθύνες, δηλαδή στους παράγοντες της Δημοτικής Αρχής!!!...

Αυτά, για την ώρα...
"




Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση του Νομάρχη Δημήτρη Δράκου με τους ελαιοτριβείς


Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκου και τη συμμετοχή των αντινομαρχών κ.κ. Στ. Αναστασόπουλου και Αθ. Σαμέλη, των επικεφαλής των παρατάξεων του Ν.Σ., κ.κ. Μαλαπάνη, Πετράκο και Δαμαλά, του προέδρου του Συνδέσμου Ελαιοτριβέων, κ. Κορακάκη, της διευθύντριας Υγείας, κας Σπέντζουρα και της προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος, κας Παυλέα, καθώς και ελαιοτριβέων.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση του αιτήματος των ελαιοτριβέων περί αναστολής για μερικούς μήνες εκτέλεσης της υπ’ αρ. 976/05-03-2008 απόφασης του νομάρχη με θέμα: Τροποποίηση της απόφασης του νομάρχη Μεσσηνίας με αρ. 6486/88 «περί καθορισμού αποδεκτών και όρων διάθεσης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων στον Νομό Μεσσηνίας».


Στη συνάντηση, αφού κατατέθηκαν οι απόψεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Ν.Σ., καθώς και των ελαιοτριβέων ως προς την εφαρμογή ή όχι της απόφασης του νομάρχη, ο νομάρχης είπε ότι, θα ακολουθήσει εξέταση και αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ότι, σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Η θέση του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» για τον προϋπολογισμό της Ν.Α.Μ. του 2009



«Ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι ο πιο αναξιόπιστος προϋπολογισμός από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα»


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», κ. Πετράκος, με δελτίο Tύπου που απέστειλε προς την Εφημερίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» θέλησε να δηλώσει τη θέση του συνδυασμού για τον προϋπολογισμό της Ν.Α.Μ του 2009.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως,

«Η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2009 είναι το πιο σημαντικό θέμα. Θέμα εξόχως πολιτικό. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση: δεν είναι Αυτοδιοίκηση αλλά ετεροδιοίκηση. Είναι εξάρτημα του κρατικού μηχανισμού που β) Έχει ανεπαρκείς πόρους, γεγονός που δεν της επιτρέπει να επιτελέσει ούτε τα στοιχειώδη. Και βέβαια για όλα αυτά υπάρχουν υπεύθυνοι, οι οποίοι είναι όλες οι κυβερνήσεις από το 1994 μέχρι σήμερα και βέβαια όσοι έχουν διοικήσει τη Νομαρχία. Ο φετινός προϋπολογισμός της ΝΑΜ είναι στη λογική του προσχεδίου του προϋπολογισμού, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση. Το προσχέδιο αυτό όπως έχει ήδη εκτιμηθεί δείχνει ότι, ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι ο πιο αναξιόπιστος προϋπολογισμός από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ένας προϋπολογισμός κυριολεκτικά στον αέρα, αλλά στο περιεχόμενό του είναι ένας προϋπολογισμός άγριας φοροεπιδρομής σε βάρος των εργαζομένων, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών, σκληρής λιτότητας για τους μισθούς και τις συντάξεις, καθήλωσης και μείωσης των κοινωνικών δαπανών και τρομακτικής μείωσης των πόρων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 10,1%. Είναι εγκληματική αυτή η μείωση για την περιφέρεια. Η κυβέρνηση όμως “βασιλικότερη του βασιλέως”».

Η θέση του συνδυασμού

Τέλος, ο κ. Πετράκος δήλωσε πως, «Όλα αυτά μας υποχρεώνουν να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του 2009 ως έναν προϋπολογισμό αντιαναπτυξιακό και αναξιόπιστο, αφού είναι συνέπεια του προϋπολογισμού του 2009, ο οποίος είναι ο πιο ταξικός, φορομπηχτικός, αντικοινωνικός και αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός των τελευταίων 15 χρόνων.
Επιπλέον, καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί διαφωνούμε ριζικά με έναν τέτοιο ρόλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αγωνιζόμαστε να αλλάξουν τα πράγματα ώστε η Ν.Α. να έχει οικονομική αυτοδυναμία και διοικητική αυτοτέλεια».




Διαβάστε Περισσότερα...

Στις 20 Οκτωβρίου η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου!



ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ


Η 181η Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου θα πραγματοποιηθεί και φέτος τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου.


Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Πύλου θα ξεκινήσει από τις 7:00 το πρωί, όπου θα γίνει ο χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εωθινών και Εθνικών Εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην συνέχεια και ώρα 09:30 θα γίνει η έπαρση των σημαιών της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας από τον δήμαρχο Πύλου παρισταμένων των εκπροσώπων Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας και όλων των Αρχών του Νομού, αφού προηγουμένως θα γίνει πομπή μεταφοράς των σημαιών από το Δημαρχείο στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων. Έπειτα θα τελεστεί δοξολογία από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν: Παράταξη στρατιωτικών αγημάτων, μαθητών, οδηγών και ναυτοπροσκόπων στην κεντρική πλατεία των Τριών Ναυάρχων, επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο Τριών Ναυάρχων, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο από εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Βουλής, των Ένοπλων Δυνάμεων, από τους πρέσβεις Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, από τον νομάρχη Μεσσηνίας και από τους δημάρχους Μήλου και Πύλου και τέλος θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον αντιναύαρχο Πελοπίδα Αγγελόπουλο και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με παρελάσεις, με την επιβίβαση σε πλωτά μέσα και τη μετάβαση στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, παράθεση γεύματος στους επίτιμους προσκεκλημένους, υποστολή κι επιστροφή των σημαιών στο Δημαρχείο και τέλος οι εκδηλώσεις θα τερματιστούν με εθνικούς παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Τριών Ναυάρχων από χορευτικά του Δήμου Πύλου περί ώρα 17:45. Στην 181η επέτειο έχει προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, όπου δεν είναι ακόμη γνωστό εάν τελικά θα παραβρεθεί.


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς οι εκπ/κοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επιχείρηση να μετατραπούν σε ενεργητικούς συμπαραστάτες στην κυβερνητική πολιτική που στοχεύει στην ξεκάθαρη μετατροπή του σχολείου σε σχολείο της αγοράς.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος εντείνεται ο αυταρχισμός, επισείεται ο μπαμπούλας της αξιολόγησης.
Και όταν το πρόβλημα έρχεται στην επιφάνεια με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τότε ο αυταρχισμός εμφανίζεται πιο έντονος.
Σήμερα ο προϊστάμενος της Β/βάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που αντιδρούν στο σχολείο που τους εξοντώνει, διεκδικώντας σχολείο που μορφώνει, επισείει το μπαμπούλα της εισαγγελικής παρέμβασης και εμφανίζεται να μεταφέρει εισαγγελική εντολή να παραβρίσκονται οι εκπ/κοί έξω από τα σχολεία προκειμένου να διευκολύνουν το άνοιγμα των σχολείων από τις εισαγγελικές αρχές.
Καταγγέλλουμε τις ενέργειες, και προσπάθειες τρομοκράτησης μαθητών και εκπ/κών από τον προϊστάμενο Β/βάθμιας εκπ/σης και καλούμε τους εκπ/κούς ν’ αντιδράσουν, να μην υποταχθούν, να εκφράσουν την αντίθεση τους και με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 21ης Οκτώβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 11 στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών με την επίκληση εισαγγελικής παραγγελίας, που επιβεβαιώνει την αντίληψη μας για τα ταξικά μάτια της τυφλής δικαιοσύνης, αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια η ταχύτητα αντίδρασης των εισαγγελικών αρχών, ταχύτητα που δεν επέδειξε παρά τις επανειλλημένες καταγγελίες του Α. Τ. Κορώνης για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην οικοδομή του «ζάπλουτου ομογενή» όπως τον χαρακτήρισε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 14-10-2008



Διαβάστε Περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Σ. ΤΗΣ Κ.Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας χαιρετίζει την σημερινή πορεία των μαθητών.
Οι μαθητές, οι φοιτητές και οι σπουδαστές βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα.
Η πολιτική της Κυβέρνησης - συνέχεια και των προηγούμενων Κυβερνήσεων - είναι αυτή που τους κάνει να αγανακτούνε και να κινητοποιούνται.
Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός παιδείας δείχνει φόβο μπροστά στο οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα που αμφισβητεί τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και της Κυβερνητικής πολιτικής. Οι συντονισμένοι αγώνες, τα αιτήματα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν ενιαίο σχολείο, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση είναι που τους ενοχλούν.
Οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι φοιτητές δίνουν απάντηση. Μια απάντηση που θα ακουστεί ακόμα πιο βροντερά στις 21 Οκτώβρη, όταν θα συναντηθούν με τις χιλιάδες λαού, με τους εργαζόμενους που θα απεργούν και θα διαδηλώνουν.
Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές , τους φοιτητές και σπουδαστές να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να επιστρέφουν πίσω τις απειλές και τις υποκριτικές παραινέσεις.



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων στην Καλαμάτα - Πορεία των μαθητών στους κεντρικούς δρόμους!



Συνεχίζονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις σχολείων στην Καλαμάτα.

Οι μαθητές των σχολείων αυτών, σήμερα στις 10 το πρωί, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου και έκαναν πορεία μέχρι την Νομαρχία. Μάλιστα, για λίγα λεπτά προχώρησαν και σε καθιστική διαμαρτυρία...


Ακόμη έδωσαν τα γραπτά τους αιτήματα στον Δήμαρχο Καλαμάτας, παράγοντες της Νομαρχίας και τον Δντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στα έργα του αυτοκινητόδρομου




Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς επισκέφθηκε σήμερα τα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ στον Οδικό Άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα.


Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα επισκέφθηκα τα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ στον Οδικό Άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι όλος αυτός ο μεγάλος οδικός άξονας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο.


Τα έργα γίνονται σε μήκος άνω των 100 χλμ. επί συνολικού μήκους 160 χλμ.


Συνεπώς γίνεται πραγματικότητα ένα ακόμα μεγάλο οδικό έργο εξαιρετικής σημασίας που η Πελοπόννησος περίμενε εδώ και δεκαετίες. Δημιουργούμε έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα μας επιτρέπει στις αρχές του 2011 να διανύουμε την απόσταση Κόρινθος - Καλαμάτα σε μία ώρα και ένα τέταρτο και στο τέλος του 2011 να διανύουμε την απόσταση Κόρινθος - Σπάρτη σε μιάμιση ώρα.


Μάλιστα μέχρι τα μέσα του 2010 θα είναι έτοιμο το τμήμα Κόρινθος - Τσακώνα μήκους 120 χλμ.


Αυτός ο Οδικός Άξονας, η Ανατολική Οδός Πελοποννήσου όπως την ονομάζουμε σε συνδυασμό με τον Οδικό Άξονα «Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», του οποίου επίσης ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες κατασκευής, διαμορφώνει ένα πλήρες δίκτυο κλειστών αυτοκινητόδρομων που καλύπτει ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλάζοντας θεαματικά τις παραμέτρους ανάπτυξής της.


Το έργο αυτό κατασκευάζεται με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, έχει προϋπολογισμό 1,1 δις ευρώ και συνολικό μήκος 205 χλμ. με 26 ανισόπεδους κόμβους και περιλαμβάνει :


α) τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα 158 χλμ.


β) τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη 47 χλμ


Συγκεκριμένα :


1. Γίνονται σημαντικές βελτιώσεις στο τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη


2. Κατασκευάζονται ως δημόσια έργα τα τμήματα Αθήναιο - Λεύκτρο και Παραδείσια-Τσακώνα συνολικού


3. Κατασκευάζονται τα υπόλοιπα τμήματα από την Τρίπολη ως την Καλαμάτα και το Τμήμα Αθήναιο - Σπάρτη από τον παραχωρησιούχο.


Αναλυτικότερα :


1. Γίνονται εργασίες ανακατασκευής και βελτίωσης σε μήκος 60 χλμ στο τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί εργασίες διαμόρφωσης Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) πλάτους 2,30 μέτρων), και γίνονται εργασίες προστασίας πρανών και αντιπλημμυρικά έργα και αλλαγές στηθαίων ασφαλείας. Επίσης κατασκευάζεται ο νέος Ανισόπεδος Κόμβος Αγ. Βασιλείου και ο ΣΕΑ - ΚΕΣ Νεστάνης. Σύντομα θα ξεκινήσουν τμηματικά και τα έργα ασφαλτόστρωσης.


2. Έχει ξεκινήσει και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή νέων σηράγγων στο τμήμα Κόρινθος Τρίπολη που βελτιώνουν σημαντικά την χάραξη του δρόμου : - Οι σήραγγες Στέρνας μήκους 900 μέτρων, ανά κλάδο. - Οι σήραγγες Νεοχωρίου μήκους 700 μέτρων, ανά κλάδο. - Ο δεύτερος κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου μήκους 1.460 μέτρων Σημειώνω ότι και σε όλες αυτές τις σήραγγες έχουμε ήδη κατασκευάσει περισσότερο από το 65% του έργου. .


3. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή του τμήματος από τον Ανισόπεδο Κόμβο Νότιας Εισόδου Τρίπολης - σήραγγα Καλογερικού - Αθήναιο. Ξεκίνησε ήδη η διάνοιξη της σήραγγας του Καλογερικού που θα έχει μήκος 650 μέτρα ανά κλάδο.


4. Ξεπεράσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε και προχωράει πλέον με γοργούς ρυθμός το τμήμα Αθήναιο - Σήραγγα Ραψομάτη - Λεύκτρο, μήκους 14,6 χλμ. που κατασκευάζεται ως δημόσιο έργο. Έχει ολοκληρωθεί ο αριστερός κλάδος της σήραγγας Ραψομάτη καθώς και το τμήμα Μαλωτά - Λεύκτρο. Έχει ξεκινήσει η εκσκαφή του δεξιού κλάδου της σήραγγας Ραψομάτη. Το τμήμα Αθήναιο Λεύκτρο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του 2009.


5. Σε ότι αφορά το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα μήκους 11 χλμ, που επίσης κατασκευάζεται ως δημόσιο έργο, προχωρά κανονικά και θα παραδοθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010. Το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα είναι ένα πολύπαθο έργο που κατασκευάστηκε την περίοδο 1991-2000, στοιχίζοντας πολλά δις δραχμές στον έλληνα φορολογούμενο. Παρόλα αυτά ήταν ένα τεχνικό ανοσιούργημα που κατασκευάστηκε με υψηλά αναχώματα πάνω σε κατολισθαίνοντα εδάφη με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιες ζημιές από τις κατολισθήσεις και να τεθεί εκτός λειτουργίας τον Φεβρουάριο του 2003.


Σήμερα κατασκευάζουμε, ουσιαστικά, ένα νέο έργο. Με βάση νέα άρτια μελέτη που καταρτίσαμε, αλλάξαμε την χάραξη του δρόμου σε όλα τα επικίνδυνα για κατολίσθηση σημεία και προχωρούμε, αντί επιπόλαιων επιχωματώσεων, στην κατασκευή τεσσάρων υπερσύγχρονων γεφυρών συνολικού μήκους περίπου 1100 μέτρων. Ταυτόχρονα, προχωρούμε στην ανακατασκευή όλου του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου.


Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 110 εκ. ευρώ που προέρχονται από εθνικούς πόρους».





Διαβάστε Περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!...



Δημοσκόπηση στο Καφενείο...


Αναδείξτε το πιο δημοφιλές Δίδυμο της χρονιάς!!!


Απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Επαιξαν διαδικτυακά σε όλες τις Τηλεοράσεις.

Και εμείς στα bloggs τους στολίσαμε καταλλήλως..

Επρεπε όμως να αναδειχθεί, το πιο δημοφιλές Δίδυμο της χρονιάς..


Το καφενείο ξεκίνησε Δημοσκόπηση για αυτό το σκοπό .


Επισκεφτείτε το http://kafeneio-gr.blogspot.com/ και ψηφίστε .

Η ψήφος σας και η άποψη σας είναι που μετράει.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η ατζέντα της ημέρας...



* Στις 10 π.μ. στην Ακτή Ξαβερίου αφίχθη το πλοίο της Ειρήνης στο οποίο επιβαίνουν 100 επιζήσαντες από το Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα. Στη 1 μ.μ. θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.
* Στις 11 π.μ. στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης συναντήθηκε με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής και τους εργαζόμενους.
* Από τις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η ΓΣΕΕ στο αμφιθέατρο της Ομοσπονδίας για τη γενική απεργία της ερχόμενης Τρίτης 21 Οκτωβρίου.
* Στη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας, συνέντευξη Τύπου της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, με θέμα την πρόταση του κόμματος για τα ΤΕΙ.
* Στις 2 μ.μ. ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής έρευνας με θέμα: «Ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων και οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων».




Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου...



Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι ακόλουθοι:


* ΕΞΠΡΕΣ: "Κύμα κρατικοποιήσεων τραπεζών στην Ευρώπη. Διάθεση 1,5 τρισ. δολαρίων για τη στήριξη πιστωτικών ιδρυμάτων στη Γηραιά Ήπειρο".
* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ελπίδες για ομαλοποίηση. Θετικό δείγμα των αγορών στα μέτρα".
* ΚΕΡΔΟΣ: "Ανάσα με άρωμα Παρισιού. Θεαματική ανάκαμψη των αγορών μετά το ευρωπαϊκό εγερτήριο".
* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοδικό ξέσπασμα στις αγορές μετά τις εγγυήσεις. Αποτελεσματικός συντονισμός για στήριξη τραπεζών ΕΕ με 1,8 τρισ. ευρώ".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Ελληνικού Τύπου...



Οι θετικές επιπτώσεις που είχαν στην αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών - μελών της Ευρωζώνης στο Παρίσι και τα μέτρα που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και η χθεσινή άνοδος στις διεθνείς χρηματαγορές, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του σημερινού ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θεαματικά ψηλά όλα τα Χρηματιστήρια. Ανάσα μετά τα μέτρα των μεγάλων για την οικονομική κρίση".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Οι νέες συντάξεις ΙΚΑ. Η "Α" παρουσιάζει τους συντελεστές που θα ισχύσουν από το νέο έτος".
* Η ΑΥΓΗ: "3.000 ευρώ ο καθένας για να σωθούν οι τράπεζες. Σε 1,5 τρισ. ευρώ αποτιμάται το ευρωπακέτο στήριξης".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τίγκα στο χρήμα οι τράπεζες με πρωτοφανή ρευστότητα παρά τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Ψήφος εμπιστοσύνης από Έλληνες και ξένους καταθέτες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το "μοντέλο Μπράουν" ανέστησε χθες τις διεθνείς αγορές. Πώς θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως η Κυβερνητική Επιτροπή".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καλή αρχή αλλά έχουμε δρόμο. Ανάσα στις διεθνείς αγορές από τη συμφωνία των Ευρωπαίων".
* ΕΘΝΟΣ: "Άνοιξαν τα θησαυροφυλάκια. Το κράτος επιστρέφει και σώζει Ευρώπη και Αμερική".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με εγκύκλιό του χθες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος εξηγεί γιατί δεν πρέπει ν' αποκοπεί η Εκκλησία από το Κράτος και εύχεται να μη γίνει... Το Βατοπέδιο... ναρκοπέδιο για την Ορθοδοξία".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το πιο άγριο ξεφωνητό σε υπουργούς. Από την οργανωμένη λαϊκή βάση της ΝΔ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ηγεσίες εν δράσει για "μαξιλάρι" 1,3 τρισ. ευρώ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "1,3 τρισ. ευρώ εις υγείαν των τραπεζών. Πρώτη ανάσα στα χρηματιστήρια. Αντίο στο σύμφωνο σταθερότητας για 2010. Αύριο η ανακοίνωση του ελληνικού σχεδίου".
* ΕΣΤΙΑ: "Δεν καταρρέει ο καπιταλισμός. Βελτιώνεται, μετεξελίσσεται, εξυγιαίνεται".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε ύφεση η κρίση. 11% πάνω τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street - Ενέσεις ρευστότητας στις τράπεζες - Υποχώρηση διατραπεζικών επιτοκίων".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανάσα" στην παγκόσμια οικονομία. Χαμόγελα μετά τις "ενέσεις" εκατοντάδων δισεκατομμυρίων".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Με δάνεια φωτιά βγάζουν τα σπασμένα. Δώρο άδωρο οι ευρω-μειώσεις επιτοκίων".
* Η ΝΙΚΗ: "Χειρότερες μέρες φοβάται ο κόσμος, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το αύριο".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να ξεσηκωθεί οργή και αντίδραση από τα λαϊκά στρώματα. Αποφάσεις για τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
* Η ΧΩΡΑ: "Πυρετός στις τράπεζες με εξαγορές, συγχωνεύσεις".
* City Press: "Σωτηρία" με εθνικοποιήσεις".
* Metro: "Ανάσα" ζωής για τις αγορές. Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αποφάσισε η Ε.Ε.".
* Metropolis: "Μια "ευπρόσδεκτη" συμφωνία με συνέχεια..."


Θεσσαλονίκη


* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Εφημερίες με την ...ΕΛΑΣ στα νοσοκομεία".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σε... δίαιτα η μεσογειακή διατροφή. Επιτροπή της ΕΕ περιορίζει τη χρήση εκατοντάδων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά".
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Αισιόδοξη η Ευρώπη με πολλές χρηματοδοτήσεις. Αντιμετωπίζοντας την παγκόσμια κρίση".



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλημέρα σας!!!...



Διαβάστε Περισσότερα...