Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Η θέση του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» για τον προϋπολογισμό της Ν.Α.Μ. του 2009



«Ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι ο πιο αναξιόπιστος προϋπολογισμός από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα»


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», κ. Πετράκος, με δελτίο Tύπου που απέστειλε προς την Εφημερίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» θέλησε να δηλώσει τη θέση του συνδυασμού για τον προϋπολογισμό της Ν.Α.Μ του 2009.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως,

«Η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2009 είναι το πιο σημαντικό θέμα. Θέμα εξόχως πολιτικό. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση: δεν είναι Αυτοδιοίκηση αλλά ετεροδιοίκηση. Είναι εξάρτημα του κρατικού μηχανισμού που β) Έχει ανεπαρκείς πόρους, γεγονός που δεν της επιτρέπει να επιτελέσει ούτε τα στοιχειώδη. Και βέβαια για όλα αυτά υπάρχουν υπεύθυνοι, οι οποίοι είναι όλες οι κυβερνήσεις από το 1994 μέχρι σήμερα και βέβαια όσοι έχουν διοικήσει τη Νομαρχία. Ο φετινός προϋπολογισμός της ΝΑΜ είναι στη λογική του προσχεδίου του προϋπολογισμού, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση. Το προσχέδιο αυτό όπως έχει ήδη εκτιμηθεί δείχνει ότι, ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι ο πιο αναξιόπιστος προϋπολογισμός από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ένας προϋπολογισμός κυριολεκτικά στον αέρα, αλλά στο περιεχόμενό του είναι ένας προϋπολογισμός άγριας φοροεπιδρομής σε βάρος των εργαζομένων, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών, σκληρής λιτότητας για τους μισθούς και τις συντάξεις, καθήλωσης και μείωσης των κοινωνικών δαπανών και τρομακτικής μείωσης των πόρων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 10,1%. Είναι εγκληματική αυτή η μείωση για την περιφέρεια. Η κυβέρνηση όμως “βασιλικότερη του βασιλέως”».

Η θέση του συνδυασμού

Τέλος, ο κ. Πετράκος δήλωσε πως, «Όλα αυτά μας υποχρεώνουν να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του 2009 ως έναν προϋπολογισμό αντιαναπτυξιακό και αναξιόπιστο, αφού είναι συνέπεια του προϋπολογισμού του 2009, ο οποίος είναι ο πιο ταξικός, φορομπηχτικός, αντικοινωνικός και αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός των τελευταίων 15 χρόνων.
Επιπλέον, καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί διαφωνούμε ριζικά με έναν τέτοιο ρόλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αγωνιζόμαστε να αλλάξουν τα πράγματα ώστε η Ν.Α. να έχει οικονομική αυτοδυναμία και διοικητική αυτοτέλεια».