Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

freefotos.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανατροπή και στη Μεσσηνία…Βουλευτικές εκλογές 2009!

Εκλογές για τις οποίες το αποτέλεσμα είναι, εκ των προτέρων, γνωστό!
Μόνο όσοι εθελοτυφλούν ή παίρνουν ναρκωτικά δεν μπορούν να το δουν, να το αντιληφθούν και να το συνειδητοποιήσουν!

Το................


Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι πρώτο κόμμα, όπως όλοι - άλλοι φωναχτά, άλλοι ψιθυριστά - ακόμη και στη Ν.Δ, λένε.

Η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου, ποικίλει βέβαια, ανάλογα με τις επιθυμίες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες καθενός.

Μεγαλύτερη ή μικρότερη, όμως, η διαφορά, δεν έχει και τόση σημασία, όσο η πρωτιά, γιατί, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος, δεύτερος μετά τον πρώτο!

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτές τις εκλογές, είναι ότι όλοι, πλέον, ανοιχτά συζητούν, όχι για την πρωτιά και την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, αλλά για το αν αυτή θα είναι ισχνή ή ισχυρή!

Νέοι καιροί, νέοι προβληματισμοί, νέες ανησυχίες…

Μα και με 150 και 1 Αυτοδύναμη Κυβέρνηση αναδεικνύεται!

Στα της Μεσσηνίας, τώρα.

Όλα δείχνουν ανατροπή και αλλαγή συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων καθώς και των εδρών!

Από 4-1 της Ν.Δ, πάμε για 3-2 του ΠΑΣΟΚ!

Και το “3” των εδρών υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι “κλειδωμένο”, όπως σημειώνουν έγκυροι πολιτικοί αναλυτές.

Από την άλλη, το “2” της Ν.Δ μοιάζει πολύ πιθανό. Δεν αποκλείεται όμως, το “2” να γίνει και “1” και να πάμε σε “3-1-1 (κάποιου μικρότερου κόμματος)” ή με βάση και τα κόλπα του εκλογικού νόμου δεν είναι και τελείως απίθανο να γίνει ακόμη και “4-1”!...

Πλήρης ανατροπή, δηλαδή και στη Μεσσηνία και “χαράς Ευαγγέλια” για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και “έχετε γειά βρυσούλες” για τους υποψηφίους της Ν.Δ…***με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"Διαβάστε Περισσότερα...

Αποφασίσουμε - ΨηφίζουμεΜε τούτα και με τ’ άλλα έφτασε στο τέλος της η, σύντομη, προεκλογική περίοδος και φτάνει η ώρα της κάλπης και πρωτίστως των πολιτών!

Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε…

Αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον!

Ψηφίζουμε για μας και για τις επόμενες γενεές!

Ποιους επιλέγουμε και πώς, όμως???...........


Απορρίπτουμε τους αλαζόνες, τους διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους…

Απορρίπτουμε τους ανεπάγγελτους και ανεπρόκοπους «αστέρες» που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που βιώνει ο αγρότης, ο εργάτης, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο μισθωτός…

Απορρίπτουμε όσους με τη στάση και συμπεριφορά τους, διαχρονικά, έχουν πληγώσει, έχουν προδώσει, έχουν πουλήσει και ξεπουλήσει ιδανικά και αξίες…

Επιλέγουμε όσους μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, με ευθύτητα, ντομπροσύνη και συνέπεια…

Επιλέγουμε τους αγωνιστές της ζωής και της πολιτικής…

Επιλέγουμε τους ανθρώπους που, αποδεδειγμένα, με διαρκείς αγώνες και πρωτοβουλίες έχουν προσφέρει θετικές υπηρεσίες στον τόπο…

Επιλέγουμε, όσους και όποιους, μπορούμε να τους πάρουμε τηλέφωνο, να το σηκώσουν οι ίδιοι και να μιλήσουμε μαζί τους και όχι με «νταντάδες» και «υποτακτικούς»…

Ευτυχώς, στη Μεσσηνία και σε όλα τα κόμματα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δείξει δείγματα γραφής σωστά, θετικά, ανθρώπινα!

Μακριά από ασύστολες υποσχέσεις και ψευτιές… Δίχως προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων… Χωρίς σπρώξιμο χρήματος!

Υπάρχουν, πάντως και αρνητικά φαινόμενα που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου, τύπου «Μαυρογιαλούρου» και «Γκόρτσου» που μας γυρίζουν σε άλλες, ξεπερασμένες εποχές και λογικές του χθες!

Η Μεσσηνία και οι Μεσσήνιοι δεν είμαστε λαός λωτοφάγων, δεν ξεχνάμε.

Έχουμε και μνήμη και κρίση!

Και θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή για τους εκπροσώπους μας στη Βουλή των Ελλήνων.

Θα στείλουμε πραγματικά «δικούς μας» ανθρώπους – πολιτικούς!


"ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ" - Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"
Διαβάστε Περισσότερα...

Οι εκλογές στη Μεσσηνία.Οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 488 εκλογικά τμήματα.

Την ψήφο των 207.275 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων της Μεσσηνίας (101.343 άνδρες και 105.932 γυναίκες) διεκδικούν 65 υποψήφιοι βουλευτές από 17 κόμματα.

Τα κόμματα που έχουν κατεβάσει συνδυασμούς στη Μεσσηνία είναι:............Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΛΑ.Ο.Σ., Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Αναγέννηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημοκρατικοί, ΕΕΚ – Τροτσκιστές, Κοινωνία, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ(ΜΛ), (ΜΛ) ΚΚΕ, ΟΑΚΚΕ, Οικολόγοι – Δημοσθένης Βεργής και Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή.

Στα ψηφοδέλτια οι εκλογείς μπορούν να σημειώνουν μέχρι δυο σταυρούς προτίμησης, δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών.
Διαβάστε Περισσότερα...

Η ώρα της κάλπης!


Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Βουλευτικές εκλογές 2009.

Η ώρας της κάλπης και των πολιτών έφτασε.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το απόγευμα...........


Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.835.007 άτομα εκ των οποίων τα 5.076.727 είναι γυναίκες και τα 4.758.280 άντρες. Το 2,5% του εκλογικού σώματος είναι νέοι εκλογείς οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Απαραίτητο έγγραφο για την ψηφοφορία των εκλογέων είναι η αστυνομική τους ταυτότητα ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.
Διαβάστε Περισσότερα...