Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!!...


ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΛΙΕΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ «ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ»…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!!


Ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα με την, κατά διαστήματα, αφόρητη δυσοσμία στην περιοχή του Λιμανιού της Κυπαρισσίας εξαιτίας των λυμάτων που συνεχίζουν να ρίχνονται μέσα, από τους αγωγούς ομβρίων υδάτων του Δήμου!!!


Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις και πριν ένα χρόνο όταν οι αλιείς είχαν τυπώσει αφίσες σχετικές με το τεράστιο αυτό πρόβλημα αλλά και είχαν θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ.


Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως που είχαν δοθεί, τότε, και από τον Δήμαρχο κ. Σαμπαζιώτη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚΥ κ. Σταθόπουλο, δεν έγινε απολύτως τίποτα εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο…


Μάλιστα το θέμα αυτό είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, αλλά δυστυχώς και στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης οι απαντήσεις που δόθηκαν, έμειναν λόγια σκόρπια στον αέρα!!!


Όμως πέρα από το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή και η Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ. δεν έσκυψαν με την απαιτούμενη σοβαρότητα στο θέμα και δεν προσπάθησαν καν να λύσουν το πρόβλημα, και παρά τις διαβεβαιώσεις που έμειναν υποσχέσεις, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες παίρνει τεράστιες διαστάσεις.


Από τη μία, είναι η μόλυνση της θάλασσας από τα λύματα, που «δείχνει» και την μειωμένη περιβαλλοντική ευαισθησία των αρμοδίων!


Από την άλλη, έχει τεράστιες επιπτώσεις στους ανθρώπους που κατοικούν στην «Αποβάθρα» και οι οποίοι «πνίγονται» ώρες – ώρες στη μπόχα και τη δυσοσμία.


Επιπρόσθετα, στην περιοχή του Λιμανιού και της «Αποβάθρας» λειτουργούν και 15 τουλάχιστον τουριστικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάμπινγκ, και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, club), που, έχουν που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από τα έργα στο Λιμάνι εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια, έρχεται και η μπόχα και πού να σταθεί πελάτης ή επισκέπτης!


Πρέπει τάχιστα οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να ασχοληθούν, επιτέλους, σοβαρά με το πρόβλημα και να δώσουν λύσεις.


Πριν να είναι αργά και για τη θάλασσα και τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, γιατι όπως λένε, «δεν πάει άλλο!...».


*** Μάλιστα και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στ Λιμάνι το βράδυ της Κυριακής, υπήρχε η σχετική "μπόχα" και πολλοί αναρωτήθηκαν από πού να προέρχεται...



Διαβάστε Περισσότερα...

Το ψάχνει ο Κούγιας



Εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο αναμένεται να έχουμε τις επόμενες ημέρες στην Καλαμάτα, αφού το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε υπήρξαν αλλεπάλληλες επαφές των Αλέξη Κούγια και Γιώργου Γρηγορόπουλου.



Να θυμίσουμε ότι, ο Αλέξης Κούγιας την Παρασκευή το πρωί εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για αγορά της ΠΑΕ Καλαμάτα ή μέρος των μετοχών της «μελανόλευκης» και αυτό το θέμα συζήτησαν οι δυο άντρες και οι συνεργάτες τους. Επίσης, στην Καλαμάτα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου του ΠΑΣ Γιάννενα, πολιτευτής με τη Ν.Δ. Γιώργος Μπουλούκος, ο οποίος έκανε την εξάσκησή του στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού δικηγόρου.

Κούγιας: «Αν δεν είναι πολλά τα χρέη προχωράμε»



Ο Αλέξης Κούγιας, μίλησε αποκλειστικά στην «ΕΠΙ» και δήλωσε ότι, είναι διατεθειμένος αν δεν είναι πολλά τα χρέη να καλύψει όλα αυτά που οφείλει η ομάδα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει το 51% και το υπόλοιπο 39% να το πάρει ο Γρηγορόπουλος.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Καλαμάτα χρωστάει 1 εκατομμύριο ευρώ ρυθμισμένα στην εφορία. Επίσης, χρωστάει 15 δόσεις στο ΙΚΑ, με 5.500 ευρώ το μήνα, ενώ υπάρχουν και 5 δάνεια και δεν ξέρω τι άλλο χρωστάει σε τρίτους. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πανελλήνια ανακοίνωση σε όλες τις εφημερίδες που θα λέει ότι, σε όσους χρωστάει η ΠΑΕ Καλαμάτα να εμφανιστούν μέχρι τέλος Ιουλίου. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν αναγνωρίζεται καμία υποχρέωση».

«Παίρνω το 51% των μετοχών»



Συνεχίζοντας τις δηλώσεις ο κ. Κούγιας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Γρηγορόπουλο, ενώ είπε ότι, αν τα χρέη είναι πολλά είναι διατεθειμένος να πάρει το 51% των μετοχών. «Επειδή ο Γιώργος Γρηγορόπουλος αγαπά και έχει παλέψει πραγματικά τόσα χρόνια για την ομάδα, είμαι διατεθειμένος να πάρω το 51% των μετοχών, το υπόλοιπο 39% να το πάρει ο κ. Γρηγορόπουλος συμμετέχοντας φυσικά στα έξοδα που θα έχει η ομάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Όπως καταλαβαίνει κανείς από τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια όλα παραμένουν ρευστά και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι.

Γρηγορόπουλος: «Αν ο Κούγιας θέλει την ομάδα ας έρθει»



Από κει και πέρα, να σημειώσουμε ότι, το Σάββατο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα μέσω του επίσημου σάιτ της ομάδας πέταξε το μπαλάκι στον γνωστό δικηγόρο λέγοντας ότι, αν θέλει πραγματικά να αγοράσει το πλειοψηφιακό πακέτο να κατέβει στην Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Ο Αλέξης είναι φίλος μου και δεν πρόκειται να σχολιάσω ούτε τις λεκτικές του υπερβολές, ούτε την επιθυμία του να βάλει στο χέρι τη “Μαύρη Θύελλα”. Αντιλαμβάνομαι το επικοινωνιακό του παιχνίδι και δεν σχολιάζω δηλώσεις τέτοιου επιπέδου, που αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Έχουμε αυτό το διάστημα να κάνουμε πολλή και σοβαρή δουλειά. Αν ο κ. Κούγιας έχει σοβαρή πρόταση να κατέβει στην Καλαμάτα».

Στασιμότητα στα υπόλοιπα θέματα



Τέλος, να σημειωθεί ότι, στα υπόλοιπα θέματα είναι φυσικό να υπάρχει στασιμότητα, αφού όλα έχουν παγώσει από το φαινομενικό ενδιαφέρον του Αλέξη Κούγια. Πάντως αν δεν υπάρξουν εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι και τα πράγματα μείνουν ως έχουν, τότε από τις αρχές της εβδομάδας που έρχεται αναμένονται εξελίξεις. Ο σχεδιασμός της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει και έτσι αυτές τις μέρες αναμένεται να αρχίσουν οι ανακοινώσεις παικτών εντός και εκτός Νομού.


Πηγή: Απόσπασμα από Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - 07 Ιουλίου 2008




Διαβάστε Περισσότερα...

C(λ)opyright… σε λάθος είδηση!!!

Συμβαίνουν, δυστυχώς, και αυτά...

Το να γίνεται «c(λ)opyright» σε μια είδηση, ένα θέμα, που κάποιο Μ.Μ.Ε. προβάλλει σήμερα και τα άλλα να το «παίζουν» αύριο, μεθαύριο, είναι κάτι παραπάνω από σύνηθες φαινόμενο, αν και «επιλήψιμο» όταν δεν αναφέρεις το Μέσο - Πηγή…

Το να μην διασταυρώνεις, ωστόσο, την είδηση – θέμα, με δικές σου πηγές, να το «παίρνεις» και να το «παίζεις» αυτούσιο, χωρίς ούτε καν να αλλάξεις ένα κόμμα ή μια τελεία, μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να αποδειχθεί "βλακεία"…

Το γράφω, γιατί, αυτό έχω διαπιστώσει καιρό τώρα!

Και η μεγάλη πλάκα ξέρετε ποια είναι;;;

Ότι δεν γίνεται απλώς «c(λ)opyright», αλλά «c(λ)opyright» ακόμα και σε λάθος είδηση!!


Διαβάστε Περισσότερα...

Αύριο απολογείται στον Ανακριτή ο πρώην Αστυνομικός που συνελήφθη για χασισοκαλλιέργεια στο Αρτίκι Τριφυλίας…



Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών...


Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα απολογηθεί στον Ανακριτή, στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας, ο πρώην Αστυνομικός Υποδιευθυντής που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα του Σαββάτου, μέσα σε χασισοφυτεία, στο Αρτίκι Τριφυλίας, μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε χθες το απόγευμα όταν βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι σε βαθμό κακουργήματος, για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος συνταξιούχος Αστυνομικός έχει παραδεχτεί την «ενοχή» του και το ίδιο αναμένεται να κάνει και κατά την απολογία του, ωστόσο θα επικαλεστεί και κάποια «επιχειρήματα» για να ελαφρύνει κάπως την «ενοχή» του...



Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΕ ΛΙΓΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΧΑΣΙΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ...



Σε λίγο, αποκλειστικές πληροφορίες

για τη σύλληψη του πρώην Αστυνομικού Υποδιευθυντή για χασισικαλλιέργεια,

στο Αρτίκι Τριφυλίας, στη Μεσσηνία...






Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!...




Σ Η Μ Ε Ρ Α,


Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η


ΓΙΑ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!



Διαβάστε Περισσότερα...