Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!!...


ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΛΙΕΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ «ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ»…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!!


Ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα με την, κατά διαστήματα, αφόρητη δυσοσμία στην περιοχή του Λιμανιού της Κυπαρισσίας εξαιτίας των λυμάτων που συνεχίζουν να ρίχνονται μέσα, από τους αγωγούς ομβρίων υδάτων του Δήμου!!!


Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις και πριν ένα χρόνο όταν οι αλιείς είχαν τυπώσει αφίσες σχετικές με το τεράστιο αυτό πρόβλημα αλλά και είχαν θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ.


Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως που είχαν δοθεί, τότε, και από τον Δήμαρχο κ. Σαμπαζιώτη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚΥ κ. Σταθόπουλο, δεν έγινε απολύτως τίποτα εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο…


Μάλιστα το θέμα αυτό είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, αλλά δυστυχώς και στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης οι απαντήσεις που δόθηκαν, έμειναν λόγια σκόρπια στον αέρα!!!


Όμως πέρα από το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή και η Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ. δεν έσκυψαν με την απαιτούμενη σοβαρότητα στο θέμα και δεν προσπάθησαν καν να λύσουν το πρόβλημα, και παρά τις διαβεβαιώσεις που έμειναν υποσχέσεις, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες παίρνει τεράστιες διαστάσεις.


Από τη μία, είναι η μόλυνση της θάλασσας από τα λύματα, που «δείχνει» και την μειωμένη περιβαλλοντική ευαισθησία των αρμοδίων!


Από την άλλη, έχει τεράστιες επιπτώσεις στους ανθρώπους που κατοικούν στην «Αποβάθρα» και οι οποίοι «πνίγονται» ώρες – ώρες στη μπόχα και τη δυσοσμία.


Επιπρόσθετα, στην περιοχή του Λιμανιού και της «Αποβάθρας» λειτουργούν και 15 τουλάχιστον τουριστικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάμπινγκ, και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, club), που, έχουν που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από τα έργα στο Λιμάνι εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια, έρχεται και η μπόχα και πού να σταθεί πελάτης ή επισκέπτης!


Πρέπει τάχιστα οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να ασχοληθούν, επιτέλους, σοβαρά με το πρόβλημα και να δώσουν λύσεις.


Πριν να είναι αργά και για τη θάλασσα και τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, γιατι όπως λένε, «δεν πάει άλλο!...».


*** Μάλιστα και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στ Λιμάνι το βράδυ της Κυριακής, υπήρχε η σχετική "μπόχα" και πολλοί αναρωτήθηκαν από πού να προέρχεται...