Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι καταρτίστηκε το μητρώο Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) με την 55834/18660/08-08-2013 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Έργο των Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. είναι η διενέργεια επιτόπιων ελέγχων των............................................
λαϊκών αγορών και του υπαιθρίου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου) για την τήρηση των διατάξεων του Ν.2323/1995, όπως ισχύει, και η κατάσχεση και καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 11 του Ν.3377/2005, όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 39 του Ν.4155/2013. 

Ανεξάρτητα από τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από τον Αγορανομικό Κώδικα, επιβάλλεται διοικητική κύρωση προστίμου για τις εξής παραβάσεις: 
Αυθαίρετη αλλαγή χώρου, μη τήρηση ωραρίου, μη αυτοπρόσωπη προσέλευση, μη τοποθέτηση ζυγού σε εμφανές σημείο, μη τοποθέτηση πινακίδων σε κάθε προϊόν με τις ενδείξεις της τιμής πώλησης ή της ποιότητας ή της προέλευσης του προϊόντος, καθώς και μη αναγραφή της αληθούς προέλευσης αυτού και μη τοποθέτηση ειδικής πινακίδας με τον αριθμό της άδειας και το όνομα του κατόχου της, για διάθεση προϊόντων που δεν συνοδεύονται από τα νόμιμα παραστατικά που προβλέπονται κλπ. 
Επίσης προβλέπεται η κατάσχεση και καταστροφή κάθε είδους εμπορευμάτων που διακινούνται στην αγορά με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αυτός που τα διαθέτει να κατέχει την απαιτούμενη άδεια πωλητή ή τα νόμιμα παραστατικά ή όταν αυτά συνιστούν παράνομη απομίμηση προϊόντων, τα οποία κυκλοφορούν νόμιμα στην αγορά ή κυκλοφορούν κατά παράβαση των διατάξεων του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. 


 Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας


Διαβάστε Περισσότερα...

Βρέχει ασταμάτητα στην Τριφυλία - Καταιγίδες έπληξαν την περιοχή τη νύχτα

Βρέχει ασταμάτητα στην Τριφυλία και καταιγίδες έπληξαν τη νύχτα την περιοχή. Σύμφωνα με..........................................
την Ε.Μ.Υ. η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και ημέρες αλλά με χαμηλότερη ένταση. 
Θα συνεχιστούν οι βροχές αλλά δε θα σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα. 
 Προσοχή στις μετακινήσεις συνιστούν από τη ΓΓΠΠ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Διαβάστε Περισσότερα...

Εξαπάτησαν 82χρονο με… σφραγίδα του Πατριαρχείου στην Κυπαρισσία!

Με πλαστή επιταγή 12.000 ευρώ που είχε σφραγίδα του... Πατριαρχείου, εξαπάτησε μια νεαρή έναν 82χρονο στην Κυπαρισσία και κατάφερε να του πάρει 1.200 ευρώ. Συγκεκριμένα, τον έπεισε να της δώσει τα 1.200 ευρώ για να του δώσει την επιταγή των 12.000 ευρώ την οποία θα εισέπραττε υποτίθεται από την τράπεζα. 
 Ο γέροντας, που...............................................
πείστηκε και πήρε την επιταγή ως... δώρο του Πατριάρχη για μια παλαιότερη προσφορά που είχε κάνει ο ίδιος με τη σύζυγό του για παιδιά που είχαν ανάγκη, ανακάλυψε την απάτη όταν πήγε στην τράπεζα να εισπράξει τα λεφτά. 
Εκεί έμαθε πως πρόκειται για πλαστή επιταγή και προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή, γύρω στα 25, μιλούσε πάρα πολύ καλά ελληνικά και παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου. 
Οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεχίζονται από την Αστυνομία - τα αρμόδια γραφεία της οποίας, με τακτικές ανακοινώσεις, υπενθυμίζουν ότι οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να πείθονται από άγνωστους επιτήδειους. 

 Κ.Δ. Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Κάτοικοι της Μαραθόπολης ακινητοποίησαν επίδοξο διαρρήκτη

Μέρα μεσημέρι την Τρίτη δύο ΡΟΜΑ επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία στη Μαραθόπολη, αλλά έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους οι οποίοι και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν από τους διαρρήκτες. Στη συνέχεια...................................
ειδοποίησαν το Α.Τ. Γαργαλιάνων και αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο συνέλαβαν τον 21χρονο ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί μαζί με ακόμα ένα άτομο που αναζητείται, προσπάθησαν να διαρρήξουν ανεπιτυχώς την οικία.


Διαβάστε Περισσότερα...

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (13.11.2013), από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.......................................................

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία

 Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, προσήχθησαν τριάντα ένα (31) και έ γινε έλεγχος σε εκατόν δέκα (110) 

 Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ενενήντα έξι (96) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαεννέα (19) παραβάσεις 

 Βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης 

 Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας 

 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες 13.11.2013, από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν δέκα (110) άτομα, εκ των οποίων εξήντα τρία (63) ήταν ημεδαποί και σαράντα επτά (47) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε ενενήντα έξι (96) οχήματα. 
 Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα ένα (31) άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) ήταν ημεδαποί και δεκατρείς (13) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα. 

 Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: 

 Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά. Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του είχαν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -119.244,36- ευρώ. Μία (1) αλλοδαπή, για καταδικαστικά έγγραφα. Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαεννέα (19) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. 

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. 

 Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκλογές στη ΝΔ. Οι υποψήφιοι στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις Μεσηνίας

Εσωκοµµατικές Εκλογές για την ανάδειξη των µελών των νέων αιρετών διοικήσεων των οργανώσεων της Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου για την εκλογή των Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των αιρετών µελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. στις έδρες των Δηµοτικών Τοπικών Οργανώσεων από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. 

 Υποψήφιοι στις Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές της Μεσσηνίας σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας είναι ανά Δημοτική Τοπική Οργάνωση οι:............................................. 

 Δημοτική Τ.Ο. Καλαμάτας, όπου οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος". 

Υποψήφιος πρόεδρος: Κωνσταντίνος Θεοφ. Παπαδάκης. 

 Υποψήφια μέλη: Ιωάννης Αλεξ. Αθανασόπουλος (Δ.Ε. Καλαμάτας), Πολυτίμη Νικ. Δημητροπούλου (Δ.Ε. Καλαμάτας), Δημήτριος Παν. Καραμπάτσος (Δ.Ε. Καλαμάτας), Γεώργιος Κων. Κατσιμαγκλής (Δ.Ε. Αριος), Φωτεινή Γεώργ. Κοτσογλανίδη-Βγενή (Δ.Ε. Καλαμάτας), Σωτήρης-Μυριάνθης Χρ. Κουτσούκος (Δ.Ε. Καλαμάτας), Χρυσή Φωτ. Λιάππα (Δ.Ε. Θουρίας), Γεώργιος Βασ. Ματθαίος-Λίβας (Δ.Ε. Αρφαρών), Δημήτριος Στ. Μητσέας (Δ.Ε. Καλαμάτας), Χρήστος Πέτρ. Μωραγιάννης (Δ.Ε. Αρφαρών), Σταύρος Ευστ. Παυλόπουλος (Δ.Ε. Καλαμάτας), Παναγιώτης Ηλ. Σπυρόπουλος (Δ.Ε. Θουρίας), Κωνσταντίνος Παν. Τζαβάρας (Δ.Ε. Αριος), Διονύσιος Ιωάν. Τριγκιλίδας (Δ.Ε. Καλαμάτας), Παναγιώτης Ευάγγ. Τσάνης (Δ.Ε. Καλαμάτας). 

 Δημοτική Τ.Ο. Τριφυλίας, όπου οι εκλογές θα γίνουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία. 

 Υποψήφιος πρόεδρος: Γεώργιος Παν. Φωτεινός. 

 Υποψήφια μέλη: Δημήτριος Παν. Αλεξόπουλος (Δ.Ε. Κυπαρισσίας), Αλέξανδρος Φωτ. Γκόγκας (Δ.Ε. Αυλώνος), Παναγιώτης Γεώργ. Γκόγκας (Δ.Ε. Αυλώνος), Στυλιανός Ιωάν. Διαμαντόπουλος (Δ.Ε. Κυπαρισσίας), Ερασμία Αθαν. Λυμπεροπούλου (Δ.Ε. Φιλιατρών), Κωνσταντίνος Ελευθ. Ματζούνης (Δ.Ε. Κυπαρισσίας), Μαρία Κων. Μπαλτά (Δ.Ε. Αετού), Ελένη Πέτρ. Μπούρα (Δ.Ε. Γαργαλιάνων), Γεώργιος Αντ. Πανουσιόπουλος (Δ.Ε. Κυπαρισσίας), Ευαγγελία Παν. Σουρέτη (Δ.Ε. Φιλιατρών), Δήμητρα Φωτ. Σωτηροπούλου (Δ.Ε. Γαργαλιάνων), Αναστάσιος Αλ. Τζανετόπουλος (Δ.Ε. Αετού), Δημήτριος Αλεξ. Χρονόπουλος (Δ.Ε. Κυπαρισσίας). 

 Δημοτική Τ.Ο. Μεσσήνης, όπου οι εκλογές θα γίνουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Μεσσήνη. 

 Υποψήφιος πρόεδρος: Γεώργιος Ηλ. Αθανασόπουλος. 

 Υποψήφια μέλη: Νικόλαος Αθαν. Αγγελόπουλος (Δ.Ε. Αίπειας), Ευάγγελος Παν. Αναστασόπουλος (Δ.Ε. Ανδρούσας), Κωνσταντίνος Θεόδ. Βάγιας (Δ.Ε. Αίπειας), Αντωνία Στεφ. Βαμβακά (Δ.Ε. Βουφράδων), Παναγιώτης Δημ. Δημητρακόπουλος (Δ.Ε. Ιθώμης), Βασίλειος Φωτ. Καλογερόπουλος (Δ.Ε. Αριστομένους), Φιλάνθη Γεώργ. Καμαρινοπούλου (Δ.Ε. Μεσσήνης), Ιωάννης Δημ. Καρβέλας (Δ.Ε. Βουφράδων), Θωμαΐ-Ευσταθία Κων. Κουλοπούλου (Δ.Ε. Πεταλιδίου), Κωνσταντίνος Ιωάν. Κωνσταντόπουλος (Δ.Ε. Αριστομένους), Γεώργιος Ηλ. Λυμπερόπουλος (Δ.Ε. Μεσσήνης), Δημήτρα Κων. Μητσοπούλου (Δ.Ε Ανδρούσας), Ιωάννης Παν. Παναγόπουλος (Δ.Ε. Αριστομένους), Κωνσταντίνος Παν. Πανούσης (Δ.Ε. Ιθώμης), Γεώργιος Θεόδ. Παρασκευόπουλος (Δ.Ε. Πεταλιδίου), Δημήτριος Βασ. Χαραλαμπόπουλος (Δ.Ε. Μεσσήνης). 

 Δημοτική Τ.Ο. Πύλου, όπου οι εκλογές θα γίνουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πύλο. 

 Υποψήφιος πρόεδρος: Κωνσταντίνος Δημ. Νερατζόγλου. 

 Υποψήφια μέλη: Νικόλαος Ανδ. Βάγγαλης (Δ.Ε.Παπαφλέσσας), Γεώργιος Παν. Γαϊτάνης (Δ.Ε. Κορώνης), Βασιλική Ιωάν. Γιαννακοπούλου (Δ.Ε. Πύλου), Παναγιώτης Δημ. Δημητρακόπουλος (Δ.Ε. Νέστορος), Ευάγγελος Λ. Θεοδωρόπουλος (Δ.Ε. Μεθώνης), Δημήτριος Βασ. Καλδής (Δ.Ε. Πύλου), Κωνσταντίνος Γεώρ. Καραλής (Δ.Ε. Πύλου), Νικόλαος Βασ. Καρλής (Δ.Ε. Χιλιοχωρίων), Νικόλαος Παντ. Κωνσταντόπουλος (Δ.Ε. Κορώνης), Αναστάσιος Περ. Λάμιας (Δ.Ε. Παπαφλέσσα), Λάμπρος Παν. Λύρας (Δ.Ε. Χιλιοχωρίων), Γεώργιος Βασ. Μπαχούμας (Δ.Ε. Νέστορος), Διονύσιος Κων. Ψαλλίδας (Δ.Ε. Μεθώνης). 

 Δημοτική Τ.Ο. Οιχαλίας, όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Μελιγαλά. 

 Υποψήφιοι πρόεδροι: Βασίλειος Νικ. Ανδρουτσόπουλος, Γεώργιος Ιωάν. Ντόντος. 

 Υποψήφια μέλη: Αναστάσιος Σπυρ. Αδαμόπουλος (Δ.Ε. Ανδανίας), Ευθύμιος Λεων. Βέργης (Δ.Ε. Είρας), Γεώργιος Απ. Δαβίλλας (Δ.Ε. Μελιγαλά), Μαρία Ηλ. Δέδε (Δ.Ε. Δωρίου), Ηλίας Αδάμ Ηλιακόπουλος (Δ.Ε. Οιχαλίας), Κωνσταντίνος Λυμπ. Θεοχάρης (Δ.Ε. Δωρίου), Δημήτριος Κων. Καραμπούλας (Δ.Ε. Μελιγαλά), Θεόδωρος Ιωάν. Κουρτεσόπουλος (Δ.Ε. Είρας), Απόστολος Δημ. Μπάρδης (Δ.Ε. Μελιγαλά), Λεωνίδας Ιωάν. Νιάρχος (Δ.Ε. Οιχαλίας), Γεώργιος Αναστ. Παπαδόπουλος (Δ.Ε. Ανδανίας). 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα όλοι και όλες οι υποψήφιοι στους νεοδημοκρατικούς κύκλους με χρόνια ενασχόληση στα κομματικά πράγματα. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις όσοι βάζουν, εκλέγονται και ιδίως οι πρόεδροι πλην της Οιχαλίας που υποψήφιοι είναι 2, ενώ στις άλλες ΔΗΜ.ΤΟ. βάζει μόνον 1 και εκλέγεται φυσικά ο αυτός 1! ! ! ! ! ! Τόσο μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον ή "κόπηκαν" όσοι άλλοι επιθυμούσαν υποψηφιότητα; ; ; ; ; ; ; 
Στην Τριφυλία σίγουρα η Δημοτική Τοπική Οργάνωση είναι ΔΗΜΟΤΙΚΗ γιατι ΟΛΟΙ είναι του.....................Κόλλια υποψήφιοι! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 14/11/2013


Διαβάστε Περισσότερα...