Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στα Φιλιατρά για μπαλοποίηση τα σκουπίδια και του Δήμου Οιχαλίας;;;


Μετά την από κοινού σύσκεψη του Δημάρχου Τριφυλίας με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και το Δήμαρχο Οιχαλίας για τα σκουπίδια πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τα σκουπίδια ΚΑΙ του Δήμου Οιχαλίας στα Φιλιατρά.

Όπως.......................

λένε οι πληροφορίες του TRIFYLIANEWS, στο σχεδιασμό της διαχείρισης των σκουπιδιών για τη Μεσσηνία, προκρίνεται (και προτείνεται) να υπάρχει μία ενιαία διαχειριστική ενότητα Τριφυλίας - Οιχαλίας, με μπαλοποιητή όλων των σκουπιδιών στα Φιλιατρά και εναπόθεση στην Κυπαρισσία.

Επειδή κάτι τέτοιο, αν έβγαινε έτσι στη δημοσιότητα θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις πολιτών και δημοτικών συμβούλων από Φιλιατρά και Κυπαρισσία και μια τέτοια πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει στο δημοτικό συμβούλιο, εξετάζεται ο τρόπος και η φόρμουλα που αυτό θα πλασαριστεί με τις μικρότερες αντιδράσεις.

Σύντομα πάντως αναμένονται εξελίξεις και επίσημα αφού πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της διαχείρισης αλλά και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που θα πάψουν να λειτουργούν, για να μην πέσουν βροχή τα πρόστιμα από την Ε.Ε.

Στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, τί λένε γι' αυτό το θέμα;;; Ποιά είναι η θέση πολιτών, συλλόγων, φορέων και δημοτικών - τοπικών συμβούλων για τα σκουπίδια ΚΑΙ της Οιχαλίας;;;




Διαβάστε Περισσότερα...

Κατάληψη στο Γυμνάσιο Κοπανακίου.


Σε κατάληψη βρίσκεται από χθες το Γυμνάσιο Κοπανακίου μετά από ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε αντίδραση για τη κατάργηση του σχολείου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ..................





*Το βίντεο και τη φωτογραφία τα δανειστήκαμε από το kopanakinews.


Σήμερα, όπως μας ενημέρωσαν γονείς με ηλ. μήνυμα, έγινε σύσκεψη με τον Δήμαρχο κ. Κόλλια, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σωτηρόπουλο, τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κουκούμη, γονείς, καθηγητές και μαθητές.

Αύριο το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, που συνεδριάζει στις 18.00 στην Κυπαρισσία.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣΚΑΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 20/2/2011



ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘ.: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 2
24500 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΗΛ.: 6972297936
e- mail: vipan.nipfil@yahoo.gr
ppantelaki@sch.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις επαφές που πραγματοποίησε ο Δήμος Τριφυλίας με τους Συλλόγους και τους φορείς του Δήμου προτάθηκαν και θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Ανάμεσά τους, εκδηλώσεις την Τσικνοπέμπτη, την Καθαρά Δευτέρα, εκδηλώσεις για παιδιά, το Καρναβάλι στα Φιλιατρά στις 6/3/2011 και η διήμερη Έκθεση Αποκριάτικων Μασκών στους Γαργαλιάνους στις 5 και 6/3/2011. Επιθυμία μας είναι σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις να υπάρξει συμμετοχή από ολόκληρη την Τριφυλία.

Στο Καρναβάλι στα Φιλιατρά, μπορούν να λάβουν μέρος όσα άτομα ή ομάδες το επιθυμούν με πεζοπόρα τμήματα ή και με άρματα. Μάλιστα ο Δήμος Τριφυλίας θέλοντας να..........................


ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων ατόμων επιδοτεί τη δημιουργία ή την αγορά στολών με το ποσό των 10€ για κάθε μία, μετά από συνεννόηση. Ακόμα μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή των αρμάτων. Έτσι όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο καρναβάλι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

Στην Έκθεση Αποκριάτικης Μάσκας μπορεί να λάβει μέρος όποιος μαθητής ή ενήλικας το επιθυμεί. Η μάσκα μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική κατασκευή από οποιαδήποτε υλικά. Μπορεί να έχει κατασκευαστεί στο σπίτι ή στο σχολείο με τη συνεργασία του δασκάλου ή του καθηγητή των καλλιτεχνικών. Σε κάθε μία πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο αυτού που την κατασκεύασε, η τάξη, το σχολείο του αν είναι μαθητής, καθώς και ένα τηλέφωνο. Οι μάσκες θα αποστέλλονται στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣΚΩΝ, υπόψη κ. Καλ. Κυριακουλόπουλου» ή να παραδοθούν στα Δημοτικά καταστήματα κάθε ενότητας μέχρι και την Τρίτη 1/3/2011. Οι μάσκες θα εκτεθούν στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6/3/2011. Μάλιστα το Σάββατο 5/3/2011 σε μια σύντομη τελετή θα βραβευτεί μία μάσκα κατασκευασμένη από παιδιά προσχολικής ηλικίας, μία από παιδιά δημοτικού, μία από παιδιά Γυμνασίου και μία από παιδιά Λυκείου. Τα βραβεία θα είναι χρηματικά. Τα σχολεία που θα συμμετέχουν θα πάρουν έπαινο.



Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ




Διαβάστε Περισσότερα...

Ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για τις «Σοβαρές ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία»


ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αθήνα, 21/02/11

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«Σοβαρές ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία»

Με εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία κύλησε το Σαββατοκύριακο, 19 – 20/02/11. Σοβαρές ζημιές στην πατατοκαλλιέργεια προκάλεσαν ο ισχυρός αέρας και το χαλάζι τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου, ενώ οι .......................
μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στην παράκτια περιοχή, ιδίως από το Μπουρνιά μέχρι τη Βελίκα, αλλά και αλλού. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι η ένταση και η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν πρωτόγνωρη ενώ το ύψος του σωρευμένου χαλαζιού έφτανε τα πολλά εκατοστά. Οι ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες δεν έχουν ακόμα εκτιμηθεί, ενώ οι παραγωγοί μιλούν για μεγάλη καταστροφή και στα ελαιόδεντρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, προβλήματα εστιάζονται και σε περιπτώσεις θερμοκήπιων καλλιεργειών οπού ο δυνατός αέρας προξένησε καταστροφές, ιδίως στις περιοχές Τερψιθέα και Αγρίλι. Επίσης, μικρότερες είναι οι ζημιές σε κηπευτικά χαμηλής κάλυψης σε αγγούρι, ντομάτα και πατάτες με μεμονωμένες περιπτώσεις καθώς η ένταση των άνεμων δεν ήταν παντού η ίδια ενώ οι συνολικές εκτιμήσεις αναμένεται να γίνουν από σήμερα, Δευτέρα 21/02/11.

Επιπροσθέτως, πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση κτύπησε και το τοπικό Διαμέρισμα Παπαφλέσσα του δήμου Πύλου – Νέστορος το βράδυ της Παρασκευής, 18/02/11. Ακόμη και σήμερα, Δευτέρα 21/02/11, σε πολλά σημεία της περιοχής παραμένει σωρευμένο χαλάζι. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Τι πρόκειται να πράξει η Κυβέρνηση για την αποκατάσταση και την εξατομίκευση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών των άνω περιοχών που επλήγησαν;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου





Διαβάστε Περισσότερα...

Όχι κάτω από 2,20 για το λάδι από την ΕΑΣ Μεσσηνίας


Σε τιμές όχι κάτω από τα 2,20 ευρώ το κιλό για το ελαιόλαδο οξύτητας μέχρι 0,4 πλήρωσε εφέτος τους Μεσσήνιους παραγωγούς, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, παρά την οικονομική κρίση και τις δυσχέρειες που αυτή προκαλεί σε κάθε τομέα της οικονομίας του τόπου.

Όπως αναφέρει στο paseges.gr ο........................

διευθυντής της Ένωσης, κ. Ραπτέας ο παραγωγός εισέπραξε όχι κάτω από 2,20 ευρώ το κιλό, «καθαρή» τιμή, ενώ για το ΠΟΠ, όχι κάτω από 2,30 ευρώ/κιλό. Σύμφωνα με τον κ. Ραπτέα, η πίεση στις τιμές έχει εκτονωθεί πλέον και ο παραγωγός στο εξής, ίσως μπορεί να ελπίζει σε ανοδική τάση, για το υπόλοιπο της εφετινής χρονιάς, ενώ για το 2011, σημειώνει ο κ. Ραπτέας, είναι νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις, για τις τιμές και το ύψος της σοδειάς.



Διαβάστε Περισσότερα...

"Τελευταίο καταφύγιο των ρομαντικών της ελληνικής κοινωνίας" ο «Αρχέλων»! 941φωλιές στον Κυπαρισσιακό κόλπο


"Τελευταίο καταφύγιο των ρομαντικών της ελληνικής κοινωνίας" χαρακτήρισε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αρχέλων» ο διευθυντής της Θοδωρής Μπένος -Πάλμερ, παρουσιάζοντας το...............................

ετήσιο έργου του σωματείου.

Κατήγγειλε «προσπάθεια σπίλωσης όλων των ΜΚΟ στην Ελλάδα, ενώ στην πραγματικότητα προβληματικές είναι λιγότερες από το 5%», υπογραμμίζοντας ότι ο "Αρχέλων" είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Ελλάδας με συνεχή προσφορά εδώ και 28 χρόνια.

Το 2010, προσφέρθηκε από 419 εθελοντές διαφορετικών εθνικοτήτων εθελοντική εργασία μέσω των προγραμμάτων για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στη Ζάκυνθο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Συνολικά 7.219 μαθητές, κυρίως δημοτικών σχολείων, επισκέφθηκαν το 2010 το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων χελωνών στην Γλυφάδα, το οποίο φιλοξενεί 15 χελώνες σε ειδικά ενυδρεία. Στους εκπαιδευτικούς στόχους του σωματείου είναι η επαφή των ερευνητών με παιδιά, η προσφορά ερεθισμάτων και κινήτρων για προσωπική και ομαδική περιβαλλοντική δράση με αφορμή τη χελώνα, η προσφορά κινήτρων στους εκπαιδευτικούς για περιβαλλοντική εκπαίδευση και ψυχαγωγία των μαθητών, οι ξεναγήσεις σε εκπαιδευτικούς χώρους, όπως το κέντρο Διάσωσης και το περιβαλλοντικό σταθμό στον Αγιαννάκη στην Κυπαρισσία.

Όπως έκανε γνωστό η υπεύθυνη προγραμμάτων πεδίου, Σμαρώ Τουλιάτου, στην Ελλάδα υπάρχουν επτά περιοχές κατοικίας της θαλάσσιας χελώνας. Σε 1053 φωλιές στη Ζάκυνθο, 941 στον Κυπαρισσιακό κόλπο, καθώς και στην Κρήτη, εκκολάφθηκαν 149.145 χελωνάκια εκ των οποίων μόνο τα 150 θα επιβιώσουν, δηλαδή ένα στα χίλια και αυτό χάρη στις προσπάθειες του «Αρχέλων». Εξάλλου, 885 υιοθεσίες θαλασσίων χελωνών πραγματοποιήθηκαν την τελευταία χρονιά.

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στην Ελλάδα, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών βρίσκεται στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας και είναι ανοιχτό στο κοινό. Σημειώνεται δε, ότι η λειτουργία του Κέντρου βασίζεται σε δωρεές και εθελοντική εργασία και χρειάζεται άμεση βοήθεια για την αγορά φαρμάκων.




Διαβάστε Περισσότερα...