Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

"ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ;;;" ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...



Οι πολίτες έχουν το λόγο...


Το βήμα ανήκει σε εσάς...


Αυτό που δεν κάνουν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, οι Αυτοδιοικητικοί της Τριφυλίας, δηλαδή την δημόσια και ανοιχτή συζήτηση - διαβούλευση με τους πολίτες για τον "Καποδίστρια 2", αν θέλουν να γίνει ή όχι, και αν ναι, πώς και ποιοί να είναι οι νέοι Δήμοι,

το κάνουν τα blogs!!!...


Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του TRIFYLIANEWS,

εκφράστε ελεύθερα την άποψή σας...


.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2" ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ...



Μιας και έχουν φουντώσει οι συζητήσεις για την Διοικητική Μεταρρύθμιση,
τον "Καποδίστρια 2" όπως λέμε, και ασχέτως του αν θα γίνει και πότε,
ξεκινάμε σήμερα ηλεκτρονική δημοσκόπηση στην οποία και ζητάμε να συμμετάσχετε μαζικά για να φανεί η γνώμη σας και η πραγματική θέλησή σας για τον τόπο μας!


Η ερώτηση στην οποία καλείστε να απαντήσετε είναι: "Συμφωνείτε να γίνει η Τριφυλία ένας Δήμος";;;


Και μπορείτε να επιλέξετε 1 από τις 6 απαντήσεις που σας δίνουμε...


Γιατί αυτή η ερώτηση;;;


Γιατί, αρκετοί Αυτοδιοικητικοί της Τριφυλίας, από όλους τους Δήμους (άλλοι φανερά και άλλοι σε κατ ιδίαν συζητήσεις) έχουν εκφράσει την άποψη - θέση να γίνει η Τριφυλία ένας μεγάλος και ισχυρός Δήμος!!!


Θέλουμε να δούμε, λοιπόν, αν αυτή είναι και η άποψη - θέση των πολιτών...


Βέβαια, η ηλεκτρονική μας δημοσκόπηση δεν είναι καμία επιστημονική έρευνα, αλλά εκτιμούμε πως οι επισκέπτες του TRIFYLIANEWS, κάτοικοι της περιοχής, άνθρωποι που έλκουν την καταγωγή τους από την Τριφυλία, άνθρωποι που αγαπούν την Τριφυλία και επιθυμούν την αναπτυξιακή προοπτική της, θα δώσουν ειλικρινείς απαντήσεις για το αυτοδιοικητικό σχήμα που εκτιμούν - πιστεύουν πως μπορεί να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα για το μέλλον της περιοχής!...


Στις απαντήσεις που δίνουμε περιλαμβάνονται, ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ - ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ), ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ 2η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑ...


Η πρόταση της πλειοψηφίας, του ΙΤΑ προτείνει να δημιουργηθούν οι δήμοι:


1) Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών.

2) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένη, Τρικόρφου, Ιθώμης, Πεταλιδίου,Βουφράδας.

3) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αιπείας, Χιλιοχωρίων.

4)Γαργαλιάνων, Φιλιατρών,Νέστορος, Παπαφλέσσα.

5)Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Τριπύλας.

6) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας.


Η πρόταση της μειοψηφίας ΙΤΑ προβλέπει να δημιουργηθούν οι δήμοι:

1) Καλαμάτας, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών.

2) Αβίας,Λεύκτρου.

3) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Τρικόρφου, Ιθώμης, Αριστομένη.

4) Πεταλιδίου, Βουφράδας, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα.

5) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αιπείας.

6) Φιλιατρών.

7) Γαργαλιάνων, Νέστορος.

8) Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Τριπύλας.

9) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας,Οιχαλίας, Είρας.



ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...




Διαβάστε Περισσότερα...

Sunday!...

.
.





.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Candid camera - Basic Life Support!!!...

.
.





.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

SEX HUMOR 2008!!!...

.
.




.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

INTERNET HUMOR 2008!!!...

.
.




.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Jenna Jameson: To «καυτό» όνειρο του Sebastian Vettel!...







Αγαπημένε αναγνώστη να ξέρεις ότι δεν σε ξεχνώ ποτέ.

Επιστρέφω εκτάκτως, αυτή τη φορά όχι για να σου δείξω paddock girls αλλά για να σου μιλήσω για το «καυτό» όνειρο του Σεμπάστιαν Βέτελ που δεν αποκλείεται να είναι ίδιο με το δικό σου.

Ο 21χρονος ταλαντούχος Γερμανός που στον αγώνα της Μόντσα έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος νικητής GP στην ιστορία της F1 έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στην οποία είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Πέρα όμως από τα αγωνιστικά θέματα, ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον πιτσιρικά να του κατονομάσει πέντε celebrities με τους οποίους θα ήθελε να δειπνήσει.

«Τον Ρότζερ Φέντερερ, τον Άϊρτον Σένα, τον Χιου Γκραντ, τον Νιλ Άρμστρονγκ και τον Πάμπλο Πικάσο», απάντησε ο Βέτελ.

Μόνο που κάποιοι από αυτούς δεν βρίσκονται στη ζωή οπότε κλήθηκε να τους αντικαταστήσει με κάποιους άλλους. Και εκεί έσκασε η βόμβα.

«Θα ήθελα να δειπνήσω με την Τζένα Τζέιμσον»...

Μη μου πεις φίλε αναγνώστη ότι δεν ξέρεις ποια είναι η μια και μοναδική, η παμμέγιστη Τζένα Τζέιμσον γιατί πολύ απλά δε θα σε πιστέψω!

Η 34χρονη Τζένιφερ Μαρί Μασόλι -όπως είναι το πραγματικό της όνομα-, είναι η "Βασίλισσα του πορνό" και κατά πολλούς η μεγαλύτερη πορνοστάρ όλων των εποχών, με αμέτρητες ταινίες στο ενεργητικό της και με πολλούς και φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ένας από αυτούς είναι και ο νεαρός πιλότος της Scuderia Toro Rosso -της Red Bull Racing από το 2009- που απ’ ότι φαίνεται είναι λάτρης των αισθησιακών ταινιών.

«Η αλήθεια είναι ότι θα καλούσα μόνο πορνοστάρς στο δείπνο, με πρώτη και καλύτερη την Τζένα γιατί είναι αυτή που θυμάμαι περισσότερο από τις άλλες», είπε χαρακτηριστικά...


Μένιος Κατής





Διαβάστε Περισσότερα...

MTV GR DAY, TODAY - R.E.M, Kaiser Chiefs, C:Real & Gabriella Cilmi



MTV GR DAY στις 5 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.


Με πρωταγωνιστές τους R.E.M., τους Kaiser Chiefs, την Gabriella Cilmi και τους C:REAL, το MTV θα πραγματοποιήσει αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό μια ξεχωριστή μουσική συναυλία, με ελεύθερη είσοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το MTV GR DAY πρόκειται να μεταδοθεί ζωντανά, όχι μόνο από το ελληνικό MTV, άλλα και από τέσσερα ευρωπαϊκά δίκτυα, αυτά της Ισπανίας, Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Παράλληλα, η εικόνα της μεγάλης μουσικής γιορτής MTV GR DAY θα μεταφερθεί μέσα από το δίκτυο του MTV σε όλο τον κόσμο.


Παράλληλα, από το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, το ελληνικό MTV παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες στιγμές του MTV διεθνώς και ανεβάζει τη θερμοκρασία στους δέκτες μας. Πολλή μουσική με MTV εκπομπές όπως το MTV Live με Amy Winehouse και Shakira, MTV Unplugged με Bon Jovi, τα MTV Video Music Awards 2008, τα MTV Movie Awards 2008 και τα Europe Music Awards 2007. Επίσης, «ακόμα περισσότερα» από μουσικές εκπομπές με αφιερώματα, συνεντεύξεις, backstage video clips αγαπημένων καλλιτεχνών, όπως Madonna, Jennifer Lopez και Britney Spears, μουσικό «ημερολόγιο» με Enrique Inglesias, MTV Vaults με Justin Timberlake και U2 και πολλά άλλα.


Με ένα μοναδικό πρόγραμμα χωρισμένο σε θεματικές ζώνες, το ελληνικό MTV από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου έρχεται να διαμορφώσει τη νέα μουσική lifestyle πραγματικότητα στην Ελλάδα.


Συγκεκριμένα το τηλεοπτικό πρόγραμμα του MTV διαμορφώνεται ως εξής:


• Ψυχαγωγία/ Glamour/ Διασημότητες: Cribs, My Super Sweet Sixteen, Newlyweds, Room Raiders, 8th & Ocean, Trippin’, Made, A Shot at Love with Tila Tequila, Buzzin• Extreme: Jackass, Celebrity Death Match• Διασκέδαση (Fun): Pimp My Ride, Punk’d, Scrubs, South Park• Μουσική: MTV Live, Diary, Fab Life of…, Hit List Hellas, European Top 20, US Top 20, Rock Chart, Dance Floor Chart, Making of the Video, MTV Vaults, Essential• MTV Main Events: VMA’s, EMA’s, MTV Movie Awards
Το συναρπαστικό πρόγραμμα του ελληνικού MTV ήρθε από το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, μέσα από την ψηφιακή συνδρομητική τηλεόραση της nova, στη θέση 603, στους δέκτες όλων των Ελλήνων συνδρομητών, ενώ στη θέση 503 στους δέκτες των Κύπριων συνδρομητών.




Διαβάστε Περισσότερα...

Νέο σχέδιο για τον Τουρισμό...


Αύξηση των κλινών ανά στρέμμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και προσθήκη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής, των ακτών του Παγασητικού και όλης της Κρήτης στις περιοχές όπου μπορούν να ανεγερθούν παραθεριστικά χωριά προς πώληση προβλέπει το νέο σχέδιο του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση.

Το νέο κείμενο του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό δόθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας ενόψει της διαδικασίας γνωμοδότησης, που ξεκινά την προσεχή Τετάρτη.

Το Χωροταξικό, η δημοσιοποίηση του οποίου προκάλεσε πέρυσι την οργισμένη αντίδραση σχεδόν του συνόλου του τεχνικού κι επιστημονικού κόσμου, των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και των επαγγελματιών που εμπλέκονται με τον Τουρισμό, παραμένει σταθερό στον βασικό του στόχο, δηλαδή τη διευκόλυνση της σάρωσης των νησιών αλλά και συνολικά της παράκτιας ζώνης από την οικοδομή.

Συγκεκριμένα, το νέο σχέδιο δίνει τη δυνατότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών προς πώληση, με όρους δόμησης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

Το νέο σχέδιο μειώνει το ποσοστό των εγκαταστάσεων προς πώληση από το 70% της επένδυσης σε 50%, αλλά ανοίγει «παραθυράκια» για την αύξηση της αρτιότητας, όπως το να μη θεωρείται ότι οι δρόμοι... κατατέμνουν ένα οικόπεδο!

Επιπλέον, προσθέτει στις προτεινόμενες περιοχές για μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική, τις δυτικές ακτές του Παγασητικού και σχεδόν όλη την Κρήτη.

Εξαιρεί, μετά τη γενική κατακραυγή, τις προς πώληση τουριστικές κατοικίες από τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου. Ακόμα το σχέδιο ομογενοποιεί τις ρυθμίσεις για τα μεγάλα και τα μεσαία νησιά, προσθέτοντας σε αυτή την κατηγορία... την Αντίπαρο, τη Φολέγανδρο και τον Πόρο (στις περιοχές αυτές δίνεται δυνατότητα ανέγερσης ξενοδοχείων 100 κλινών!).

Αυξάνει τις κλίνες στις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές (8 αντί 6 κλίνες ανά 15 στρέμματα) και στις μητροπολιτικές περιοχές (8 κλίνες ανά στρέμμα αντί 6).

Δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης Καταδυτικού Τουρισμού στα εθνικά θαλάσσια πάρκα.

Τέλος, το σχέδιο εξαιρεί τις υφιστάμενες τουριστικές εγκαταστάσεις από αρκετούς από τους νέους περιορισμούς, όπως η ελάχιστη απόσταση των κτισμάτων από τον αιγιαλό.



Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Νιόκαστρο της Πύλου!


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, θα πραγματοποιήσει στο Νιόκαστρο της Πύλου, καθ’ όλη τη σχολική περίοδο 2008-2009, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Μικροί εξερευνητές στο Νιόκαστρο. Γνωρίζοντας το κάστρο».

Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον χώρο του κάστρου, να καταλάβουν τον αμυντικό του χαρακτήρα, αλλά και την ανάπτυξη της κοινωνικής ζωής μέσα σε αυτό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα απευθύνεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας και, συγκεκριμένα, στις τρεις τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων. Θα πραγματοποιείται στον Αρχαιολογικό Χώρο του Φρουρίου Πύλου (Νιόκαστρο) κάθε Τρίτη και θα έχει διάρκεια μιάμιση με δυο ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες και τον προγραμματισμό επισκέψεων στον αρχαιολογικό χώρο, οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στα τηλέφωνα: 27210 22534 και 27210 26770, Μεθώνης 10 & Κανάρη, Καλαμάτα και Νιόκαστρο Πύλου, Πύλος 27230 22010.


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...