Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΔΥΝΑΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Τ. & Ο. ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΚΙΝΓΚ"...


Δυνατή κόντρα φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας και του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου για το πάρκινγκ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανσίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία...


Διαβάστε τί έχει γράψει για το θέμα η έγκριτη εφημερίδα της Μεσσηνίας "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"

Παρασκευή, 31 Οκρωβρίου...

"Επιστολή στο Μητροπολίτη για το παρκινγκ στον Άγιο Αθανάσιο.


Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Αθανασίου καθώς και για τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου σχετικά με την, εδώ και μήνες, πρωτοφανή απόφασή τους να κλείσουν τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού που επί σειρά ετών χρησιμοποιείτο για πάρκινγκ εξυπηρετώντας πολίτες και καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της πόλης!

Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτημα του επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάση Πετρόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό του θέματος, τις συνεδριάσεις που αυτό έχει συζητηθεί και την απόφαση του Σώματος για αποστολή σχετικής επιστολή στον Μητροπολίτη για να ανοίξει και πάλι ο χώρος, που ο Δήμος, με λεφτά των Δημοτών έχει φτιάξει και όχι η Εκκλησία, και να λειτουργεί ως πάρκινγκ σε ημέρες και ώρες που να μην ενοχλείται η τέλεση Θρησκευτικών τελετών. Ο κ. Πετρόπουλος άσκησε δριμεία κριτική για την στάση του κ. Σαμπαζιώτη στο συγκεκριμένο θέμα, αφού μέχρι και εκεί την ώρα, επιστολή δεν είχε σταλεί αλλά μόνον είχε συζητήσει ιδιωτικά ο κ. Σαμπαζιώτης με τον Μητροπολίτη!…
Ακόμη, τόνισε με έμφαση πως άμεσα πρέπει να ανοίξει και πάλι ο χώρος και αυτό ο δήμος να το διεκδικήσει σθεναρά όχι να το ζητιανέψει και να μάθει, επιτέλους, το Σώμα αλλά και ο κόσμος με ποιανού απόφαση έκλεισε.
Απαντώντας ο κ. Σαμπαζιώτης είπε ότι δεν είχε παρθεί απόφαση για να σταλθεί επιστολή αλλά να έχει επαφές με το μητροπολίτη για αυτό το θέμα όπως και έκανε, αλλά, διαψεύστηκε και από Δημοτικούς Συμβούλους και από πολίτη που είχε κάνει σχετικό αίτημα και είχε συζητηθεί!!!...
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την επιδεικτική απουσία των Μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου από τη συνεδρίαση αν και είχαν κληθεί, καθώς και για την πρωτοφανή απόφασή τους για το θέμα, σημειώνοντας ωστόσο πως πίσω από αυτή βρίσκεται ο ίδιος ο μητροπολίτης, ο οποίος, όπως, τόνισαν θα πρέπει να αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία, κάτι που με το κλείσιμο του πάρκινγκ δείχνει πως δεν κάνει…
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, από αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους τονίστηκε, ότι ο προαύλιος χώρος φτιάχτηκε και διαμορφώθηκε με δαπάνες του Δήμου, δηλαδή με χρήματα των φορολογούμενων δημοτών – πιστών μετά από συμφωνία μεταξύ του μητροπολίτη πρωην Τριφυλίας και Ολυμπίας κυρού Στεφάνου με τον πρώην δήμαρχο Ηλία Τσίγγανο, ο χώρος αυτός να χρησιμοποιείται ως παρκινγκ. Συμφωνία που τηρήθηκε.
Μετά από πολύωρη συζήτηση και αφού έγινε σαφής και ξεκάθαρη η έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση των Δημοτικών Συμβούλων στην πρωτοφανή και αδιανόητη κίνηση - απόφαση Μητροπολίτη και εκκλησιαστικού συμβουλίου να κλείσουν το πάρκινγκ, ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος, που είχε κάνει και το σχετικό αίτημα για συζήτηση και λήψη απόφασης, τόνισε πως με μια επιστολή με αυστηρό και ταυτόχρονα κόσμιο τρόπο πρέπει να μεταφερθεί η ομόθυμη βούληση και ομόφωνη απόφαση του Σώματος στον Μητροπολίτη για να ανοίξει ο χώρος και να λειτουργεί ως πάρκινγ, με τον κ. Σαμπαζιώτη να προσθέτει πως η επιστολή θα πρέπει να περιέχει και πρόταση για την περιφρούρηση των οχημάτων που μπαίνουν μέσα στο χώρο…".



Σάββατο, 1 Νοεμβρίου...

Ιερά Μητρόπολις Τριφυλίας και Ολυμπίας

"Με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ της «ΕΠΙ» από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας, το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα για την έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία καθώς και για τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο σχετικά με την, εδώ και μήνες, πρωτοφανή απόφασή τους να κλείσουν τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού που επί σειρά ετών χρησιμοποιείτο για πάρκινγκ εξυπηρετώντας πολίτες και καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της πόλης, λάβαμε χθες επιστολή από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην επιστολή σημειώνονται τα εξής:
«1. Το Προαύλιο κάθε Ιερού Ναού αποτελεί οργανικό και αναπόσπαστο μέρος αυτού εντασσόμενο στην γενικότερη λειτουργία του. Στο χώρο αυτό τελούνται λατρευτικές τελετές που καθιστούν αυτόν αυτόχρημα Ιερόν (τελετή Αναστάσεως, λιτάνευση Ιερών εικόνων κ.α.τ.).
Ο συγκεκριμένος αύλειος χώρος, οριοθετημένος και περιφραγμένος, ανήκει στην αποκλειστική κυριότητα και χρήση του Ιερού Ναού από της θεμελιώσεως του, αποκτηθείς δι΄ αγοράς από ιδιώτες επί μακαριστού Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κυρού Δαμασκηνού εν έτει 1953. Ουδέποτε υπήρξε δημόσιος ή δημοτικός χώρος.
2. Η ασφαλτόστρωση του εν λόγω προαυλίου έγινε το πρώτον επί δημαρχίας Ηλία Τσιγγάνου και ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας Γεωργίου Σαμπαζιώτου ως προσφορά στον αποπερατούμενο νέο Καθεδρικό Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως. Δεν υπήρξε καμμία δέσμευση ή συμφωνία για χρήση αυτού ως χώρου σταθμεύσεως αυτοκινήτων. Οι τότε χρηματίσαντες Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι κατηγορηματικώς διαβεβαιώνουν τα ανωτέρω. Τα περί του αντιθέτου αποτελούν αστήρικτους και αναληθείς ισχυρισμούς.
3. Η σιωπηλή ανοχή για κάποιο χρονικό διάστημα της χρήσεως του χώρου ως πάρκινγκ δεν παρέχει το δικαίωμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να εγείρει αξιώσεις και να καλεί δίκην προϊσταμένης Αρχής το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού να παραστεί ενώπιόν του και να “παράσχει εξηγήσεις”, όπως αναφέρεται στην πρόταση του θέματος.
4. Η κατάστασις, η οποία επικρατούσε στο προαύλιο του Καθεδρικού Ι. Ναού όσον αφορά την ιερότητα του χώρου και δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Ναού. Αυτοκίνητα μονίμως σταθμευμένα, συνωστισμός παρκαρισμένων οχημάτων, διαπληκτισμοί οδηγών με ύβρεις και βλασφημίες ακόμη και εν ώρα ιερών ακολουθιών, απορρίμματα παντός είδους, ύποπτες συναντήσεις προσώπων τις νυχτερινές ώρες διαμόρφωναν μία ζοφερή εικόνα που εξέθετε και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την Ιερά Μητρόπολη και την ίδια την πόλη της Κυπαρισσίας. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις (κηδείες, γάμοι κ.λπ.) που η πρόσβαση στα σκαλοπάτια του Ναού ήταν αδύνατη λόγω των αυτοκινήτων, που είχαν στοιβαχθεί μέχρι αυτά τα κράσπεδα του Ναού.
5. Η απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη στις αρχές του ενεστώτος έτους ήταν ομόφωνη και έτυχε της αποδοχής και της ανακουφίσεως των περιοίκων. Το ότι εθίγησαν τα συμφέροντα ορισμένων επαγγελματιών δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το μόνο κριτήριο της ορθότητας της αποφάσεως αυτής.
6. Ήδη το προαύλιο δενδροφυτεύθηκε και σύντομα θα διαμορφωθεί σ΄ έναν καλαίσθητο χώρο πρασίνου. Θα περίμενε κανείς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα επικροτούσε την μετατροπή της ασφάλτου σε πράσινο και μάλιστα στο κέντρο της πόλεως το οποίο από περιβαλλοντικής απόψεως ασφυκτιά.
7. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δίνει γενικές οδηγίες σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των Ιερών Ναών και των εκκλησιαστικών χώρων. Τις αποφάσεις για κάθε Ιερό Ναό, ο οποίος αποτελεί αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. λαμβάνει το υπεύθυνο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το οποίο και έχει τον πρώτο λόγο.
Όσον αφορά τα λεχθέντα περί ποιμαντικής ευαισθησίας του Μητροπολίτου, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή περιλαμβάνει όχι μόνο ορισμένους, πιθανόν ισχυρούς παράγοντες της πόλεως, αλλά όλο το ποίμνιο του, για την πνευματική καθοδήγηση και τον καταρτισμό του οποίου, νυχθημερόν εκδαπανάται».

Το ιστορικό της υπόθεσης


Χωρίς καμία απολύτως διάθεση να ρίξω λάδι στη φωτιά στην ήδη κλονισθείσα σχέση του Μητροπολίτη με το Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή παρακολούθησα την συνεδρίαση θέλω να επισημάνω πως, ουδείς δημοτικός σύμβουλος είπε ότι το προαύλιο του Αγίου Αθανασίου που επί σειρά ετών χρησιμοποιείτο ως πάρκινγκ, είναι δημόσιος ή δημοτικός χώρος. Εκείνο που τονίστηκε από δημοτικούς συμβούλους Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης είναι η προφορική συμφωνία που είχαν κάνει και τήρησαν ο πρώην δήμαρχος Ηλίας Τσίγγανος με τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Στέφανο, να φτιάξει ο Δήμος με δικές του δαπάνες τον χώρο και να λειτουργεί ως πάρκινγκ σε ημέρες και ώρες που να μην ενοχλείται η τέλεση Θρησκευτικών τελετών εξυπηρετώντας πολίτες και καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της πόλης! Αυτό, το έχει πολλάκις αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Ηλίας Τσίγγανος, μάλιστα και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θεωρώ πως και τώρα μπορεί να το επιβεβαιώσει.
Για τον κ. Σαμπαζιώτη και την ασφαλτόστρωση στον χώρο δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια σχετική απόφαση του Δ.Σ. ούτε και κάποιο σχετικό αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου… Τι έγινε, πώς και με ποιες διαδικασίες έγινε και πώς και γιατί πληρώθηκε με χρήματα των δημοτών είναι άγνωστο και σίγουρα όχι εν γνώσει του Δημοτικού Συμβουλίου!
Συμπαθάτε με, αλλά και οι εκκλησιαστικοί σύμβουλοι δημότες του Δήμου είναι και δεν νομίζω ότι ήταν, δα, και μεγάλο θέμα ή τους προσέβαλε να παραστούν στη συνεδρίαση και να πουν τι έχει γίνει δίδοντας εξηγήσεις, εκτός κι αν όσοι είναι ορισμένοι - διορισμένοι εκκλησιαστικοί σύμβουλοι έχουν άλλον Θεό από αυτόν των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, που αντιπροσωπεύουν και εκπροσωπούν μια ολόκληρη πόλη, έναν Δήμο!
Από την επιστολή γίνεται αντιληπτό και κατανοητό πώς και από ποιους πάρθηκε η απόφαση να κλείσει ο χώρος που λειτουργούσε ως πάρκινγκ, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί και να μεγαλώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, κυρίως στο εμπορικό κέντρο, καθώς επίσης και το ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρξει περίπτωση ο χώρος να ανοίξει!
Τέλος, σημειώνω πως, με πολύ προσοχή και σεβασμό μεταφέραμε στους αναγνώστες το ρεπορτάζ, χωρίς να γράψουμε τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, για να μη φτάσει το θέμα σε άκρα και ακρότητες και, αν μη τι άλλο, θεωρούμε πως η επιστολή δεν απευθύνεται στον γράφοντα και την εφημερίδα, αλλά στους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ασφαλώς και πρέπει να τοποθετηθεί επ’ αυτής! "





Διαβάστε Περισσότερα...

«Μαύρος» Οκτώβρης στα διεθνή χρηματιστήρια...



Το χειρότερο Οκτώβριο των τελευταίων δύο δεκαετιών έζησαν τα διεθνή χρηματιστήρια και όχι μόνο των μετοχών, καταγράφοντας μεγάλες μηνιαίες απώλειες εν μέσω της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης. Ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν τα εμπορεύματα, με τους επενδυτές να στρέφονται μαζικά στα κρατικά ομόλογα.
Στις αγορές συναλλάγματος, ο προηγούμενος μήνας σηματοδότησε τη «μεγάλη επιστροφή» δολαρίου και γιεν. Τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες όλων των εποχών εμφάνισαν τόσο ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst όσο και ο ιαπωνικός Nikkei
, παρά την ανάκαμψη των τελευταίων ημερών. Περίπου 28% υποχώρησε ο δείκτης MSCI Emerging των αναδυόμενων αγορών. Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε 8% έναντι της δέσμης μεγάλων νομισμάτων.
Ο δείκτης CRB των διεθνών εμπορευμάτων κατέγραψε πτώση-ρεκόρ (-23%), ενώ τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες όλων των εποχών κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου. Υποχώρηση περισσότερο από 36% στην αγορά της Νέας Υόρκης. Τo spread μεταξύ του 10ετούς ελληνικού και του γερμανικού ομολόγου εκτινάχθηκε στις 162 μονάδες βάσης.
Στο μέτωπο της οικονομίας, νέα αποκλιμάκωση παρουσίασε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο διευκολύνοντας έτσι την ΕΚΤ να προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα. Η οικονομία της Ισπανίας συρρικνώθηκε στο τρίτο τρίμηνο, ενώ σε ύφεση βρέθηκε και η γερμανική οικονομία.




Διαβάστε Περισσότερα...

Επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ...






Στην επιτάχυνση των εκταμιεύσεων των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-13 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσβλέπει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να αυξηθεί η εισροή κοινοτικών κονδυλίων στη χώρα σε μια δύσκολη συγκυρία.
Η ταχύτερη αποδέσμευση των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων περιλαμβάνεται στο πακέτο των μέτρων που προωθεί η Κομισιόν για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία, το οποίο (πακέτο) θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη στο ECOFIN όπου θα παραβρεθεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης.
Μέσω του ΕΣΠΑ 2007-13 η Ελλάδα θα λάβει πόρους ύψους 20,5 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, κυρίως στην περιφέρεια. Μέχρι τώρα οι πόροι που έλαβε η Ελλάδα από το τέταρτο πακέτο είναι ελάχιστοι (περίπου 1,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2008) που σημαίνει ότι μεγαλύτερο μέρος τους, περί τα 19 δισ. ευρώ, θα εισπραχθεί από το 2009 και μετά.
Επίσης, με την παράταση που εξασφάλισε η Ελλάδα για την υλοποίηση του Γ΄ ΚΠΣ απομένει η είσπραξη το 2009, κονδυλίων ύψους 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία συγχρηματοδοτούν έργα ύψους 1,9 δισ. ευρώ.
Εως το 2013
Πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η αποδέσμευση των κονδυλίων που συνολικά για όλες τις χώρες φτάνουν σε 350 δισ. ευρώ, έως το 2013, με ταχύτερες διαδικασίες, σε σύγκριση με τις ισχύουσες, ώστε να «κινηθεί» η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη. Ενδεχομένως η επίσπευση να επιφέρει και χαλάρωση του πλαισίου ελέγχων, κάτι που θα ευνοήσει χώρες όπως η Ελλάδα, που παραδοσιακά εμφανίζουν προβλήματα επιλεξιμότητας των προγραμμάτων.
Η επιτάχυνση της καταβολής των κοινοτικών κονδυλίων, δεν λύνει το πρόβλημα για την Ελλάδα, καθώς αντίστοιχα ποσά με τους κοινοτικούς πόρους, θα πρέπει να καταβάλει και το ελληνικό Δημόσιο και οι ιδιωτικοί φορείς που κατασκευάζουν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Το Δημόσιο λόγω των υψηλών ελλειμμάτων που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του 3% του ΑΕΠ, δεν έχει τη δυνατότητα υπερβάσεων, εκτός και αν στο πλαίσιο της χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας εξαιρεθούν από το έλλειμμα οι επενδυτικές δαπάνες που αποτελεί πάγιο αίτημα της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία.
Παράλληλα, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην τραπεζική αγορά, δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση των έργων και κυρίως των μεγάλων έργων υποδομής. Ελπίδες εναποτίθενται στην απόδοση του σχεδίου ενίσχυσης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, αλλά καις τις μειώσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Παράλληλα στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. της Τρίτης, θα συζητηθεί η πρόταση της Κομισιόν για την αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που διατίθενται για την προώθηση της απασχόλησης. Οι πόροι θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα σε τομείς που θα αντιμετωπίσουν οξύτερα προβλήματα λόγω της κρίσης.
Ηδη η κυβέρνηση έσπευσε να εξαγγείλει την προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ πάνω από 50.000 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2008 και 140.000 θέσεις εντός του 2009.
Στις μικρομεσαίες
Επίσης οφέλη αναμένει η Ελλάδα από την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προωθεί η Κομισιόν. Προτείνει συγκεκριμένα τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 30 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο θα στηρίξει επιχειρηματικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο σύνολο της Ε.Ε. Ακόμα η ΕΤΕπ θα χορηγήσει και περισσότερες πιστώσεις για την κατασκευή έργων μέσω των ΣΔΙΤ.
Τα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας θα παρουσιαστούν στις 26 Νοεμβρίου και θα εγκριθούν από τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.
Eurogroup
Στην ατζέντα του Eurogroup, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και πώς επιδρά η παγκόσμια κρίση.
Η συζήτηση θα γίνει στη βάση των τελευταίων προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των οικονομιών, που περιέχονται στη φθινοπωρινή έκθεση που παρουσιάζεται το πρωί της Δευτέρας. Το ελληνικό ενδιαφέρον στην έκθεση αφορά στο ύψος που θα εκτιμήσει το έλλειμμα του 2008, αφού αν είναι πάνω από το 3%, η χώρα κινδυνεύει με νέα επιτήρηση.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/02/1585079.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Στα ίχνη των δραστών η Αστυνομία



Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά το μπαράζ ληστειών σε υποκαταστήματα των τραπεζών Εμπορική και Alpha Bank στο κέντρο της Καλαμάτας.


Σε εξέλιξη ήδη βρίσκεται από προχθες μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης ληστείας στην Alpha Bank, που είχε ως λεία το σημαντικό ποσό των 420.000 ευρώ. Μπλόκα αστυνομικών είχαν στηθεί μετά τη ληστεία αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στο οδικό δίκτυο του Νομού, εξετάζοντας εξονυχιστικά οδηγούς και οχήματα, ενώ στην επιχείρηση της Αστυνομίας παίρνει μέρος κι ελικόπτερο για τον εντοπισμό τους από αέρος. Από την Αστυνομία καταζητούνται 2 άνδρες και μία γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της Αστυνομίας είναι ο 50χρονος πρώην αστυνομικός Ν.Μ., που έχει εκτίσει 25ετή φυλάκιση και είχε αποφυλακιστεί τους τελευταίους 3 μήνες. Από την Αστυνομία ο συγκεκριμένος θεωρείται σεσημασμένος, αφού έχει ιστορικό ληστειών και διαρρήξεων. Συνεργός του φέρεται ένας άνδρας ηλικίας 30 με 35 ετών, καθώς και μια γυναίκα γύρω στα 30. Οι τρεις τους φέρεται πως μετά τη ληστεία εγκατέλειψαν στο σπίτι του 50χρονου τη μηχανή, στην οποία επέβαιναν και προσπάθησαν να διαφύγουν εκτός Νομού με άλλο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν εγκαταλελειμμένη τη μηχανή, που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο πρώην πεδίο βολής, ενώ επίσης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική τοποθεσία κοντά στο Σιάμου το αυτοκίνητο μάρκας Golf, που χρησιμοποίησαν αργότερα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, στην υπόθεση εμπλέκεται και τέταρτο άτομο, που τους διευκόλυνε στη διαφυγή τους και το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Πέμπτης να περιφέρεται με ύποπτο αυτοκίνητο στους δρόμους της Καλαμάτας, μιλώντας συνεχώς στο κινητό του. Η όλη επιχείρηση της Αστυνομίας χαρακτηρίζεται από άκρα μυστικότητα και καλό συντονισμό, ενώ οι αστυνομικοί δηλώνουν πεπεισμένοι πως είναι πλέον θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών. Ομολογουμένως, το μπαράζ ληστειών έχει κλονίσει το αίσθημα ασφάλειας των Μεσσήνιων πολιτών και η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών κινείται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του κύρους της Αστυνομίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών στις Αστυνομικές Αρχές.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Καλημέρα σας και Καλό Μήνα!...




Καλημέρα σας και Καλό Μήνα!!!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Βλακόσημο!!!..., από το "Καφενείο"



Το "Καφενείο" ξεκινά τις απονομές βλακόσημου.
Ιδού το πρώτο!!



"ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ SUMMA CUM LAUDEM HTOI META BAΪΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΔΕ ΜΕΓΑ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ ΟΞΥΝΟΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΙΣ ΕΦΕΥΡΕΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΧΑΩΔΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ"



Επισκεφτείτε το http://kafeneio-gr.blogspot.com/ για περαιτέρω απονομών και εις ετέρας διανοητικώς ομοτίμους προσωπικότητας




Διαβάστε Περισσότερα...

Εβδομάδα εξελίξεων για την οικονομία!



Εβδομάδα εξελίξεων είναι η ερχόμενη για την οικονομία με τις συνεδριάσεις Εurogroup και Ecofin και τη νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει τις φθινοπωρινές προβλέψεις της για τα κράτη-μέλη, οι οποίες θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί νέα Σύνοδος σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με αντικείμενο τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Τα αποτελέσματα των ανωτέρω συνεδριάσεων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και τις κινήσεις της κυβέρνησης για το λεγόμενο «κοινωνικό πακέτο» για τη στήριξη των οικονομικά ασθενεστέρων.
Τη σχετική δέσμευση έλαβε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα.




Διαβάστε Περισσότερα...