Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Δύο γυναίκες υπάλληλοι του ΕΟΤ συνελήφθησαν χθες για εκβίαση επιχειρηματία από την Καρδαμύλη...


Δυο γυναίκες, υπάλληλοι του ΕΟΤ, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, κατηγορούμενες για εκβίαση μιας γυναίκας, επιχειρηματία τουριστικής επιχείρησης στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας.....................

Οι κατηγορούμενες ζήτησαν από την επιχειρηματία 1.000 ευρώ, προκειμένου να της εγκρίνουν άδεια λειτουργίας τουριστικού καταλύματος.

Οι δυο υπάλληλοι του ΕΟΤ συνελήφθησαν, από ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή τους.


Διαβάστε Περισσότερα...

Αμπελώνες - Προθεσμία μέχρι 15 Απριλίου για τη «νέα» αναδιάρθρωση.


Μέχρι τις 15 Απριλίου έχουν χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για να μετάσχουν στο συμπληρωματικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2008/09.
Τα κονδύλια για το πρόγραμμα αυτό και για την περίοδο 2008/09 αυξήθηκαν από 6.286.000 ευρώ σε 12.086.000 ευρώ, σύμφωνα με επικαιροποιημένο εθνικό πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα που κοινοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 27 Φεβρουαρίου 2009.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκιαδάς με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του επισημαίνει πως...................



«επειδή σύμφωνα με το ανωτέρω “επικαιροποιημένο” πρόγραμμα στήριξης, δεν προβλέπεται για την επόμενη αμπελοοινική περίοδο 2009/10 πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υλοποιήσουν το 2009 συμπληρωματικό πρόγραμμα».
Όσοι ενδιαφέρονται να περιληφθούν στο συμπληρωματικό πρόγραμμα θα υποβάλουν αιτήσεις μέχρι 15 Απριλίου στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, στο αμπελουργικό μητρώο της οποίας είναι εγγεγραμμένοι. Η αίτηση θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο αιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιό του χωρίς άλλη ειδοποίηση από 16 Οκτωβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 και να συστήσει εγγυητική επιστολή για τα μέτρα/δράσεις που θα υλοποιήσει μετά τις 15 Ιουνίου 2009, καθώς και ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του προγράμματος.
Οι επιλέξιμοι παραγωγοί του κανονικού προγράμματος της φετινής περιόδου που λόγω κατανομής των διαθέσιμων κονδυλίων κατά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή δυσκολιών στην εφαρμογή του προγράμματος έμειναν εκτός, εντάσσονται στο συμπληρωματικό πρόγραμμα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και υλοποιούν τις δράσεις του με τις νέες ημερομηνίες, εφόσον η αίτησή τους εξακολουθεί να ισχύει και υποβάλουν αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση με την προαναφερθείσα.
Στο έγγραφο του Κώστα Σκιαδά αναπτύσσεται όλη η διαδικασία την οποία υποχρεούνται να εφαρμόσουν οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την υποβολή των νέων αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα, ώστε καταρχήν να γίνει κατανομή εκτάσεων και πιστώσεων ανά Νομαρχία από το υπουργείο, κάτι που το υπουργείο θα κάνει μέχρι 30 Απριλίου.
Στη συνέχεια αναφέρεται το χρονοδιάγραμμα δράσεων από τις ΔΑΑ και τους παραγωγούς και γίνεται γνωστό ότι η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το αργότερο έως 15 Οκτωβρίου.



Του Κώστα Κοντοθανάση - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας.


Με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας.

Τα κυριότερα θέματα που θα συζητηθούν και για τα οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις είναι..................


η Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου,
η Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης του έργου: «Υπεραστικών Οδών και Αστικών Αρτηριών δήμου Κυπαρισσίας» και
η Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης του έργου: «Σήμανσης Οδών και Κόμβων της πόλης της Κυπαρισσίας».

Ακόμη, θα συζητηθούν αιτήματα πολιτών...




Διαβάστε Περισσότερα...

Ασυνείδητος έριξε δηλητήριο δίπλα στην παραλία της Καρδαμύλης...


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κάποιος ασυνείδητος έριξε δηλητήριο στο δρόμο προς την κεντρική παραλία (Ριτσά) της Καρδαμύλης, πλάι σε κάδους με σκουπίδια, με αποτέλεσμα μερικές γάτες, μία αλεπού και τρία σκυλάκια - το τέταρτο σώθηκε τελευταία στιγμή - που περνούσαν τυχαία, να πέσουν νεκρά, ύστερα από φρικτούς πόνους, λίγα μέτρα από το σημείο.

Ένα από τα σκυλάκια αυτά ήταν της συγγραφέως παιδικών βιβλίων Μαρ Μορ, που ζει στην Καρδαμύλη.

Η ίδια μας είπε..................


«Η Άβα ήταν πολύ δημοφιλής σκυλίτσα! Τα παιδιά Σχολείων της περιοχής που πραγματοποιούσαν εκδρομές στο αγρόκτημά μας ήθελαν όλα να φωτογραφηθούν μαζί της! Τα άλλα δύο ήταν τα σκυλάκια των φίλων και γειτόνων μας: Η Τόνια, ο φύλακας των σπιτιών μας και ο Μπούλης, το λευκό κουταβάκι μας, που ψάχναμε να τον βρούμε ώρες, καθώς δεν ξεχώριζε από τα λευκά βότσαλα της παραλίας. Ο Μπάμπο, το τέταρτο σκυλάκι, που πρόλαβε να φτάσει σπίτι, γλύτωσε χάρη στις γνώσεις και την άμεση επέμβαση της Μαρίας και του Σάκη Πονηρέα, που τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας.

Ήταν όλα τους μια παρέα και ακολουθούσαν τα παιδιά μας στη βόλτα τους.

Δεν πείραζαν κανέναν, ήταν εμβολιασμένα και περιποιημένα και... σίγουρα δεν ήταν κίνδυνος για τη δημόσια υγεία...

Τα παιδιά μας είναι απαρηγόρητα, έφηβοι τα περισσότερα, που χτυπάνε τη γροθιά τους στον τοίχο να βρουν τον υπεύθυνο...

Το σημείο που βρέθηκαν νεκρά είναι ένα πέρασμα κυρίως παιδιών, που πάνε στην παιδική χαρά, στην πλατεία του χωριού, στο γήπεδο και φυσικά στην παραλία. Τι θα συνέβαινε αν θύμα ήταν κάποιο παιδί; Μάλιστα, μια βδομάδα πριν μαμάδες και παιδιά συμμετείχαμε εθελοντικά στην καθαριότητα της παραλίας, ακριβώς εκεί που έριξαν το δηλητήριο!

Και αυτό, οφείλω να το πω, γίνεται συχνά στην Καρδαμύλη, απλώς αυτήν τη φορά ήταν η δική μας σειρά!

Τι νομίζουν μερικοί, ότι με αυτό τον τρόπο ξεφορτώνονται τα ζώα που προκαλούν βρομιά; Κρίμα! Έλλειψη παιδείας, ανθρωπιάς και μπόλικη ηλιθιότητα... ένα εγκληματικό κοκτέιλ.

Φαντάζεστε έναν τουρίστα να κάνει τη βόλτα του ή να τρώει στο εστιατόριο στην παραλία και να βρεθεί μπροστά σ' ένα τέτοιο αποτρόπαιο θέαμα;

Αν λοιπόν θέλετε να έχουμε τουρισμό στο χωριό μας, μιλήστε! Γιατί κάποιοι τους ξέρετε κι ούτε καν αποδοκιμάζετε τις πράξεις τους!

Κι εγώ... θα συμβούλευα (εν βρασμό ψυχής), όποιον θέλει να έρθει για Πάσχα στην Καρδαμύλη με τα παιδάκια ή τα σκυλάκια του, να το ξανασκεφτεί... μπορεί να μην κάνει Ανάσταση!».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Το Μάιο του 2010 αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο ξενοδοχείο της COSTA NAVARINO στην Π.Ο.ΤΑ. Ρωμανού!


To Mάιο του 2010, αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο ξενοδοχείο της COSTA NAVARINO στην Π.Ο.Τ.Α. Ρωμανού Πυλίας, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Μεσσηνίας, σε γνωστό ξενοδοχείο της Καλαμάτας..............

Ο κ.Κωνσταντακόπουλος τόνισε με έμφαση πως, στόχος της επένδυσης (της Π.Ο.Τ.Α.) είναι η δημιουργία ενός νέου προορισμού που θα ανταποκρίνεται στις διεθνείς τάσεις και προοπτικές αλλά και στις ανάγκες επισκεπτών υψηλού εισοδήματος...
Σημείωσε πως, στις μονάδες που πρόκειται να αναπτυχθούν, θα δοθεί βαρύτητα στην προώθηση και προβολή των τοπικών μας προϊόντων και ιδιαίτερα του ελαιολάδου.
Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στις εγκαταστάσεις της ΠΟΤΑ σε πρώτη φάση θα είναι 750, με προοπτική την επόμενη τριετία ο αριθμός αυτός να ανέλθει στους 1.400.



*Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση...


Διαβάστε Περισσότερα...

Οι εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια...


Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν η ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Προαγωγικών και Απολυτηρίων εξετάσεων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Απολυτηρίων, Προαγωγικών και Πτυχιακών εξετάσεων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πτυχιακών εξετάσεων Β΄ κύκλου Εσπερινών Τ.Ε.Ε. σχολικού έτους 2008-2009.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:.....................



Α. Γυμνάσια

Τα μαθήματα στα Γυμνάσια θα λήξουν στις 13 Μαΐου 2009. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου 2009 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2009.

Β. Γενικά Λύκεια

Τα μαθήματα των Ημερησίων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων θα λήξουν στις 13 Μαΐου 2009.

Για τα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια θα ισχύσουν τα εξής:

1. Ημερήσια Γενικά Λύκεια

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β' τάξης καθώς επίσης και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2009.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ' τάξης που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από 1 Ιουνίου 2009 μέχρι και 19 Ιουνίου 2009.



2. Εσπερινά Γενικά Λύκεια

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών των Α΄, Β΄ και Γ' τάξεων καθώς επίσης και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης που εξετάζονται μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 20 Μαΐου 2009 μέχρι και τις 18 Ιουνίου 2009.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ' τάξης που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 2 Ιουνίου 2009 μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2009.

Γ. Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Εσπερινά Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.)

Τα μαθήματα των Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων Επαγγελματικών Σχολών και Εσπερινών Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων θα λήξουν στις 13 Μαΐου 2009.

Για τα Ημερήσια και Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια τις Επαγγελματικές Σχολές και τα Εσπερινά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια θα ισχύσουν τα εξής:

Ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.)

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 έως και τις 25 Ιουνίου 2009.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τις 12 Ιουνίου 2009 έως και τις 26 Ιουνίου 2009.

2. Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 έως και τις 19 Ιουνίου 2009.

3. Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ)

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ τάξης των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 έως και τις 19 Ιουνίου 2009.

Οι πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Β΄ τάξης των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 έως και τις 19 Ιουνίου 2009.

4. Εσπερινά Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.)

Οι πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών του Β΄ κύκλου των Εσπερινών Τ.Ε.Ε. σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 25 Μαΐου 2009 έως και τις 19 Ιουνίου 2009.




Διαβάστε Περισσότερα...

Σε εγκάρδιο κλίμα η κατ' ιδίαν συνάντηση Obama - Βαρθολομαίου. Διαβεβαιώσεις για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης!


Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος................


κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο του Αμερικανού προέδρου, ευχαρίστησε τον κ. Ομπάμα για την αναφορά του στην ανάγκη επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στην τουρκική εθνοσυνέλευση. «Η λειτουργία της Σχολής -επεσήμανε- είναι μία ουσιαστική ανάγκη του Πατριαρχείου... Πρέπει οπωσδήποτε αυτός ο θεσμός να ανανεώνει τα στελέχη του και να εκπληρώνει τη μεγάλη αποστολή του, με τους διάλογους με τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες, με το διάλογο που έχουμε εγκαινιάσει τα τελευταία 20 χρόνια με τις άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα και απόλυτα ικανοποιημένος από τις σχετικές συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο. «Ως Οικουμενικό Πατριαρχείο είμαστε πολύ περισσότερο αισιόδοξοι και για τη Χάλκη και γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος μετά το τέλος της συνάντησης κατά την οποία, όπως είπε, τέθηκαν επίσης τα προβλήματα του Πατριαρχείου, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.



Διαβεβαιώσεις Ομπάμα στο Φανάρι για τη Χάλκη!


Τη διαβεβαίωση πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης «με σαφή προσπάθειαν ευμενούς διά το Οικουμενικόν Πατριαρχείον λύσεως αυτού» έδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Φανάρι για τη σημερινή συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος «παρεκάλεσεν επιμόνως, πειστικώς και εμπόνως διά την επίσπευσιν της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ως βασικής προϋποθέσεως διά την μόρφωσιν και την προετοιμασίαν του Κλήρου τόσον διά το παρόν όσον και διά το μέλλον του Πατριαρχείου».

«Ο Πατριάρχης ετόνισε την σημασίαν της εγγυήσεως της θρησκευτικής ελευθερίας διά τας μειονότητας, και ανέφερε ότι υποστηρίζει σαφώς και μακροχρονίως την προσπάθειαν εντάξεως της Τουρκίας εις την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν διά το καλόν, ως είπεν, όλων».

«Ο Πρόεδρος Ομπάμα ανέφερεν ότι, πέραν της μνείας του ζητήματος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κατά την ομιλίαν του εις το Τουρκικόν Κοινοβούλιον, συνεζήτησεν επʼ αυτού και με τον Πρόεδρον της Τουρκικής Δημοκρατίας Γκιούλ και διεπίστωσε την ύπαρξιν καλής διαθέσεως αλλά και την δυσκολίαν λόγω των πολιτικών επιπτώσεων», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «εδήλωσε πάντως ότι θα συνεχίση την παρακολούθησιν του όλου ζητήματος με σαφή προσπάθειαν ευμενούς διά το Οικουμενικόν Πατριαρχείον λύσεως αυτού».

Ο Πατριάρχης σημείωσε επίσης «την σημασίαν της εργασίας διά το περιβάλλον, και προσέθεσε συναφώς την πληροφορίαν δια το προσεχές οικολογικόν Συμπόσιον εν Η.Π.Α. (Ποταμός Μισσισίπι), κατά μήνα Οκτώβριον 2009».

Η συνάντηση έγινε «εν πνεύματι εγκαρδιότητος, αμοιβαίου σεβασμού και ουσιαστικής τοποθετήσεως των βασικών θεμάτων», προσθέτει η ανακοίνωση.


*με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Καταθέτει σήμερα στην Προανακριτική ο Φ. Μανούσης...


Με πρώτο μάρτυρα τον εφοπλιστή Φώτη Μανούση αρχίζουν σήμερα στη Βουλή οι εργασίες της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη στην υπόθεση επιδότησης άγονων γραμμών..............


Χθες, πάντως, συγκροτήθηκε σε σώμα η 13μελής επιτροπή.
Πρόεδρός της είναι ο Γ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Νεράντζης.
Συμμετέχουν, επίσης, 6 βουλευτές από τη ΝΔ (Γρ. Αποστολάκος, Θ. Θαλασσινός, Ανδρ. Κουτσούμπας, Π. Μπουζάλη, Κ. Τζαβάρας, Μ. Τζίμας) 3 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ (Μ. Μπόλαρης, Γ. Πεταλωτής, Π. Ρήγας) και ένας βουλευτής από το ΚΚΕ (Β. Νικολαΐδου), το ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Τσούκαλης) και τον ΛΑΟΣ (Θ. Πλεύρης).

Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα είναι εντατικές και θα πραγματοποιηθούν ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα που η Ολομέλεια είναι κλειστή, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες το συντομότερο και να κατατεθεί το πόρισμά της μέχρι τις 27 Απριλίου.


naftemporiki.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Ιταλία: 250 νεκροί, συνεχίζονται οι μετασεισμοί...


Στους 250 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό στην Ιταλία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας. Ενα 48ωρο μετά τα 6,3 Ρίχτερ οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονταν το πρωί την Τετάρτης, ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες μετά το χάραμα...................



Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24, δύο ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν νωρίς το πρωί από τα χαλάσματα κτηρίου στην Λ' Ακουϊλα. Εντεκα από τους νεκρούς δεν έχει καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν.

Ένας νέος ισχυρός μετασεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή της Λ'Ακουϊλα λίγο μετά τις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας). Χθες στις 20.45 ώρα Ελλάδος, σημειώθηκε ο ισχυρότερος μετασεισμός, προκαλώντας πανικό στους πληγέντες. Οπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα, ο μετασεισμός ήταν μεγέθους 5,5 έως 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ιταλία, έως και τη Ρώμη. Η δόνηση προκάλεσε νέες ζημιές στην Λ' Άκουϊλα, όπου ήδη κατεστραμμένα κτήρια κατέρρευσαν στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Μετασεισμικές δονήσεις γίνονταν αισθητές όλη τη νύχτα. Η μετασεισμική δραστηριότητα προκαλεί ανησυχία σε πολλές περιοχές στην Ιταλία. Σεισμοί μικρής ισχύος σημειώθηκαν στην Καλαβρία και τη Ραβέν.

Εν τω μεταξύ η πλειονότητα των 17.000 αστέγων πέρασε τη νύχτα σε καταυλισμούς όπου τους δόθηκαν σκηνές, στα προάστια της Λ' Άκουϊλα. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκατοντάδες άνθρωποι που δεν παρέλαβαν σκηνές, πέρασαν άλλη μια νύχτα, την τρίτη κατά σειρά, μέσα στα οχήματά τους.

Χθες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε ότι οι προσπάθειες διάσωσης -στις οποίες λαμβάνουν μέρος πάνω από 7.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί- θα ολοκληρωθούν μέσα σε 48 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων -όπως τόνισε- «θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει πια κανείς επιζών κάτω από τα συντρίμμια».

Το τελευταίο «μικρό θαύμα» που αναφέρθηκε ήταν η διάσωση ενός κοριτσιού, της Ελεονώρας, που ανασύρθηκε ζωντανή 42 ώρες μετά το σεισμό.


naftemporiki.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Αύριο, Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEF για τον Εμβολιασμό των Παιδιών και την Καταπολέμηση της Ελονοσίας!


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, χθες, η UNICEF, παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου την Κατάσταση των Εμβολιασμών στον Κόσμο και το μεγάλο Ραδιομαραθώνιο που διοργανώνει σε συνεργασία με την κρατική ραδιοφωνία και πολλούς ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς στα πλαίσια της εκστρατείας για τον εμβολιασμό των παιδιών και την καταπολέμηση της ελονοσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF....................


24 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο μένουν απροστάτευτα λόγω έλλειψης εμβολίων ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από την ελονοσία. Η λύση είναι απλή και φθηνή, ένας πλήρης εμβολιασμός των παιδιών που κοστίζει περίπου 20 ευρώ και μια ειδική κουνουπιέρα που προστατεύει τα παιδιά από τα τσιμπήματα των κουνουπιών που κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ.

Ο Ραδιομαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 9 Απριλίου, στα πλαίσια μιας ευρύτερης εκστρατείας της UNICEF για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και τον κόσμο για το σημαντικό αυτό ζήτημα της προστασίας της ζωής και της υγείας των παιδιών.

Τη συνέντευξη έδωσαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο παιδίατρος και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF κ. Στέφανος Μιχαλάκος, ο επικεφαλής ενημερωτικών εκπομπών του ΝΕΤ 105.8 κ. Γιώργος Καραχάλιος εκπροσωπώντας την ΕΡΑ, μαζί με εκπροσώπους των ιδιωτικών ραδιοσταθμών που συμμετέχουν στο Ραδιομαραθώνιο και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Δεκάδες ραδιοσταθμοί σε όλη τη χώρα και την Κύπρο στηρίζουν την εκστρατεία της UNICEF.

Οι ραδιοσταθμοί θα εκπέμψουν αύριο κοινό πρόγραμμα ως εξής: Οι ενημερωτικοί 9-10 το πρωί, 12-1 το μεσημέρι (προαιρετικά) και 6-7 το απόγευμα, οι ψυχαγωγικοί 11-12 το πρωί και 5-6 το απόγευμα και οι αθλητικοί 10-11 το πρωί και 5-6 το απόγευμα. Όλες τις άλλες ώρες από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, ο ΝΕΤ 105.8 που φιλοξενεί το κοινό πρόγραμμα, θα εκπέμπει για τον Ραδιομαραθώνιο ενώ οι συνεργαζόμενοι ιδιωτικοί ραδιοσταθμοί και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ θα αναμεταδίδουν μέρος του προγράμματος ή θα κάνουν συνεχείς αναφορές μέσα από τα προγράμματά τους.

Οι σταθμοί που θα δικτυωθούν είναι: Ενημερωτικοί: ΝΕΤ 105.8, ΑΘΗΝΑ 984, ALPHA 98.9, ΑΝΤΕΝΝΑ 97.2, CITY FM 99.5, ΣΚΑΪ 100.3, FLASH 96.0, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΝΑΛΙ 1 90.4 Ψυχαγωγικοί: Β ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΚΟΣΜΟΣ 93.6, ΔΙΕΣΗ 101.3, ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2, GALAXY 92.0, BEST RADIO 92.6, V FM 88.3, ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87.7, JOHN GREEK 88.6, HI JACK 96.6, OASIS 88.0 Αθλητικοί: ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, NOVA-SPORT 94.6, ARRENA FM 89.2, SENTRA FM 103.3

Όποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την εκστρατεία για τον εμβολιασμό των παιδιών και την καταπολέμηση της ελονοσίας μπορεί να το κάνει:

· Την ημέρα του Ραδιομαραθώνιου, καλώντας το Τηλεφωνικό Κέντρο Δωρεών 210-2700200

· Στέλνοντας κενό μήνυμα SMS στο 54234 με χρέωση 1,19 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου.

· Καλώντας από σταθερό ΟΤΕ με αυτόματη χρέωση 3,56 ευρώ / κλήση (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ) στο 901 11 17 17 17

· Με κατάθεση σε μια από τις συνεργαζόμενες τράπεζες


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-72 55 555 ή 6944-65 37 99





Διαβάστε Περισσότερα...