Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ασυνείδητος έριξε δηλητήριο δίπλα στην παραλία της Καρδαμύλης...


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κάποιος ασυνείδητος έριξε δηλητήριο στο δρόμο προς την κεντρική παραλία (Ριτσά) της Καρδαμύλης, πλάι σε κάδους με σκουπίδια, με αποτέλεσμα μερικές γάτες, μία αλεπού και τρία σκυλάκια - το τέταρτο σώθηκε τελευταία στιγμή - που περνούσαν τυχαία, να πέσουν νεκρά, ύστερα από φρικτούς πόνους, λίγα μέτρα από το σημείο.

Ένα από τα σκυλάκια αυτά ήταν της συγγραφέως παιδικών βιβλίων Μαρ Μορ, που ζει στην Καρδαμύλη.

Η ίδια μας είπε..................


«Η Άβα ήταν πολύ δημοφιλής σκυλίτσα! Τα παιδιά Σχολείων της περιοχής που πραγματοποιούσαν εκδρομές στο αγρόκτημά μας ήθελαν όλα να φωτογραφηθούν μαζί της! Τα άλλα δύο ήταν τα σκυλάκια των φίλων και γειτόνων μας: Η Τόνια, ο φύλακας των σπιτιών μας και ο Μπούλης, το λευκό κουταβάκι μας, που ψάχναμε να τον βρούμε ώρες, καθώς δεν ξεχώριζε από τα λευκά βότσαλα της παραλίας. Ο Μπάμπο, το τέταρτο σκυλάκι, που πρόλαβε να φτάσει σπίτι, γλύτωσε χάρη στις γνώσεις και την άμεση επέμβαση της Μαρίας και του Σάκη Πονηρέα, που τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας.

Ήταν όλα τους μια παρέα και ακολουθούσαν τα παιδιά μας στη βόλτα τους.

Δεν πείραζαν κανέναν, ήταν εμβολιασμένα και περιποιημένα και... σίγουρα δεν ήταν κίνδυνος για τη δημόσια υγεία...

Τα παιδιά μας είναι απαρηγόρητα, έφηβοι τα περισσότερα, που χτυπάνε τη γροθιά τους στον τοίχο να βρουν τον υπεύθυνο...

Το σημείο που βρέθηκαν νεκρά είναι ένα πέρασμα κυρίως παιδιών, που πάνε στην παιδική χαρά, στην πλατεία του χωριού, στο γήπεδο και φυσικά στην παραλία. Τι θα συνέβαινε αν θύμα ήταν κάποιο παιδί; Μάλιστα, μια βδομάδα πριν μαμάδες και παιδιά συμμετείχαμε εθελοντικά στην καθαριότητα της παραλίας, ακριβώς εκεί που έριξαν το δηλητήριο!

Και αυτό, οφείλω να το πω, γίνεται συχνά στην Καρδαμύλη, απλώς αυτήν τη φορά ήταν η δική μας σειρά!

Τι νομίζουν μερικοί, ότι με αυτό τον τρόπο ξεφορτώνονται τα ζώα που προκαλούν βρομιά; Κρίμα! Έλλειψη παιδείας, ανθρωπιάς και μπόλικη ηλιθιότητα... ένα εγκληματικό κοκτέιλ.

Φαντάζεστε έναν τουρίστα να κάνει τη βόλτα του ή να τρώει στο εστιατόριο στην παραλία και να βρεθεί μπροστά σ' ένα τέτοιο αποτρόπαιο θέαμα;

Αν λοιπόν θέλετε να έχουμε τουρισμό στο χωριό μας, μιλήστε! Γιατί κάποιοι τους ξέρετε κι ούτε καν αποδοκιμάζετε τις πράξεις τους!

Κι εγώ... θα συμβούλευα (εν βρασμό ψυχής), όποιον θέλει να έρθει για Πάσχα στην Καρδαμύλη με τα παιδάκια ή τα σκυλάκια του, να το ξανασκεφτεί... μπορεί να μην κάνει Ανάσταση!».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr