Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Αύριο ο μεγάλος τελικός του Champions League! Barcelona vs Manchester United.


Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Οι ομάδες που όλοι περίμεναν να φτάσουν στον τελικό του Champions League.
Αυτές, απλά επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, έκαναν το «καθήκον» τους και άπαντες πλέον μιλούν για τον συγκεκριμένο αγώνα. Άλλωστε, πρόκειται για τις πραγματικά κορυφαίες ομάδες της φετινής περιόδου και ίσως τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης (αν όχι του κόσμου).
Η κορυφή όμως χωράει μόνο έναν.
Ίσως είναι άδικο να κριθεί από ένα αγώνα, but that’s the rules..
Ποια θα στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο της, το βράδυ της 27ης Μαΐου;;;................


Ο μικρόσωμος μάγος και οι παραστάσεις στο «Θέατρο των Ονείρων»

Η μεγάλη αναμέτρηση της Τετάρτης -εκτός των άλλων- θα αποτελέσει ένα μίνι ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον Λιονέλ Μέσι. Ο Ρονάλντο έχει στην τροπαιοθήκη του τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2008 και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν σε μια ονειρική χρονιά έσπασε κάθε ρεκόρ, πετυχαίνοντας 42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στην κατάκτηση του Champions League. Φέτος, είναι πάλι ο πρώτος σκόρερ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο MVP στις ευρωπαϊκές εμφανίσεις της, και κάθε αγώνας που συμμετέχει είναι μια ξεχωριστή παράσταση στο «Θέατρο των Ονείρων» για τον φίλαθλο κόσμο. Ο Μέσι τού έχει κλέψει λίγο από τη δόξα και σίγουρα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης ο «CR7» (όπως είναι το παρατσούκλι του) θα επιχειρήσει να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Μπορεί ο Σάμουελ Ετό να είναι ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα και ο Ανρί να έχει δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση των «μπλαουγκράνα», αλλά ο μαέστρος της ορχήστρας του Γκουαρντιόλα είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο μικρός μάγος της Βαρκελώνης συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα τον τρόπο που ολοκλήρωσε την προηγούμενη χρονιά και κάθε του εμφάνιση αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Έχει σκοράρει με κάθε τρόπο, κάνοντας φίλους και εχθρούς (βλ. Ρεάλ Μαδρίτης) να παραδέχονται πως αδυνατούν να τον ανακόψουν. Στον τελικό της 27ης Μαΐου θα επιχειρήσει να αποδείξει πως δίκαια θεωρείται ο παίκτης που αξίζει να πληρώσεις εισιτήριο για να παρακολουθήσεις τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα. Άλλωστε, μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ του φετινού Champions League, με 8 τέρματα. Πέρυσι έχασε στο νήμα την πρωτιά από τον...άμεσο ανταγωνιστή του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις έχοντας πετύχει 7 γκολ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αργεντινό αστέρα με 6.

Γίνεται ο μαθητής να υπερισχύσει του δασκάλου;

"Με τέτοιους παίκτες στη διάθεσή του, οποιοσδήποτε προπονητής θα έπαιρνε το πρωτάθλημα", είπε με αρκετή δόση μετριοφροσύνης ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ίσως να μην έχει άδικο. Αλλά υπάρχουν φορές που δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτό. Και κάπου εδώ οφείλουμε να απονείμουμε τα εύσημα στον μέχρι...χθες προπονητή των ακαδημιών. Η Μπαρτσελόνα συνδυάζει το θέαμα με την ουσία! Ο Γκουαρντιόλα κάνει πραγματικά ευτυχισμένους τους οπαδούς που έρχονται στο "Καμπ Νου" και πληρώνουν με ευχαρίστηση το εισιτήριο του αγώνα, ξέροντας ότι θα παρακολουθήσουν ακόμα μια παράσταση των αγοριών του "σκηνοθέτη" Πεπ (Γκουαρντιόλα). Ο Ισπανός προπονητής τώρα καλείται να καλύψει τις απουσίες των Ντάνι Άλβες και Έρικ Αμπιντάλ αλλά κυρίως να φανερώσει το λεγόμενο plan B σε περίπτωση που κάτι στραβώσει για την Μπαρτσελόνα. Φωτεινό παράδειγμα ο τρόπος παιχνιδιού της Τσέλσι που μπορεί να μην ήταν και ο ενδεδειγμένος, αλλά για λίγα δευτερόλεπτα δεν αποδείχθηκε μοιραίος για τους Καταλανούς. Ο μεγάλος Ζιντάν παραδέχτηκε πως η τωρινή Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη από τους "γκαλάκτικος" της Ρεάλ καθώς και ότι δεν γίνεται να τους σταματήσεις ούτε στο playstation. Όλοι μιλούν για ομάδα-όνειρο, συγκρίνοντάς την με όλες τις μεγάλες ομάδες του παρελθόντος. Φαίνεται πως ο νεαρός τεχνικός έχει κατακτήσει το δικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όμως είναι μεγάλος για να παίζει Playstation και το μόνο που έχει μάθει στη ζωή του είναι να δουλεύει! Έτσι, ψάχνει τρόπο να σταματήσει την Μπαρτσελόνα και να κάνει τα δικά του όπλα να υπερισχύσουν αυτά του Γκουαρντιόλα. Είμαι σίγουρος ότι ήδη το πολυμήχανο μυαλό του θα μας παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στο χορτάρι του "Ολίμπικο", το βράδυ της Τετάρτης. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Φέργκιουσον δεν είναι τα 11 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει με τους "κόκκινους διαβόλους". Ίσως ούτε και ότι εξαιτίας του η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε υπερδύναμη παγκοσμίως και έφτασε σε πρωταθλήματα την "αιώνια" Λίβερπουλ, κάτι που μέχρι πριν μια δεκαετία φαινόταν τουλάχιστον αδύνατο. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Σκωτσέζου τεχνικού είναι πως φτάνει την ομάδα που προπονεί σε πολλές επιτυχίες (κατάκτηση πρωταθλήματος, Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, τελικό Τσάμπιονς Λιγκ) και ο απλός κόσμος το θεωρεί δεδομένο! Τόσο τους έχει "καλομάθει" ο 67χρονος προπονητής! Ίσως δεν έπρεπε να γίνει η αναφορά σε όλα αυτά. Το γεγονός ότι του έχει απονεμηθεί ο τιμητικότατος τίτλος «Σερ» (το 1999) από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τα λέει όλα.
Πόσες φορές έχει υπερισχύσει ο μαθητής του δασκάλου; Η αλλιώς, γίνεται ο Γκουαρτνιόλα να κερδίσει τον Φέργκιουσον;

Ο δρόμος για τον τελικό.. (El camino hacia la final de Barcelona)

Κακά τα ψέματα, η Μπαρτσελόνα δεν έφτασε στον τελικό χάρη στην αμυντική της προσήλωση ή στις επεμβάσεις του Βίκτορ Βαλντέζ. Η μεσαία και επιθετική γραμμή των πρωταθλητών Ισπανίας ήταν το «κλειδί» της φετινής πορείας των Καταλανών. Συμμετέχοντας στον τρίτο όμιλο της φετινής διοργάνωσης τερμάτισε εύκολα πρώτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Τρίτη τερμάτισε η μετέπειτα κυπελλούχος Ουέφα, Σαχτάρ Ντόνετσκ ενώ στην τέταρτη περιορίστηκε η Βασιλεία. Το 5-0 επί της ελβετικής ομάδας και το 5-2 επί της Σπόρτινγκ φανέρωναν αρχικά τις διαθέσεις των Ισπανών.
Στη φάση των «16», η Λιόν κλήθηκε να σταματήσει την πορεία της Μπαρτσελόνα. Μάταια όμως! Το εκπληκτικό φάουλ του Ζουνίνιο μόλις στο έβδομο λεπτό, έδωσε μεν πρόσκαιρη χαρά στους Γάλλους, αλλά ένας συμπατριώτης τους, ο Τιερί Ανρί έφερε το ματς στα ίσια, και έδωσε στον επαναληπτικό διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 43ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 4-0. Ανρί(2),Μέσι και Ετό έκαναν ότι ήθελαν μέχρι να μειώσουν προσωρινά οι Μακούν και Ζουνίνιο. Ο Κεϊτά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την Μπαρτσελόνα, που προκρίθηκε άνετα στον προημιτελικό.

Εκεί περίμενε η… άτυχη Μπάγερν Μονάχου. Οι παίκτες της «Μπάρτσα» είχαν κέφια και καθάρισαν την πρόκριση από το ημίχρονο. Με σολίστες τους Μέσι (2) και Ετό, σκόραραν όποτε ήθελαν. Ο Ανρί κάνοντας το 4-0 έστειλε τις ομάδες στην ανάπαυλα και την ισπανική ομάδα στον ημιτελικό, αφού όλοι γνώριζαν πως όποια κι αν ήταν η εικόνα των τους στο Μόναχο, οι «μπλαουγκράνα» δεν θα απειλούνταν καν για την πρόκριση! Όπερ και εγένετο με τον Ριμπερί να δίνει προσωρινά στους «βαυαρούς» το προβάδισμα και τον Κεϊτά να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (1-1).

Έτσι φτάσαμε στον -ίσως- πιο πολυσυζητημένο αγώνα της φετινής διοργάνωσης. Κι αν ο αγώνας του «Καμπ Νου» δεν σήκωνε μεγάλη συζήτηση (0-0), το ακριβώς αντίθετο έγινε στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπρίτζ». Εκεί, η Τσέλσι βρισκόταν επί 93 λεπτά αγκαλιά με την πρόκριση και σε ενδεχόμενο repeat του περυσινού τελικού, αφού ο Γκους Χίντιγκ παραδειγματίστηκε από τα παθήματα των Λυών και Μπάγερν και είχε προαποφασίσει να ακολουθήσει αμυντική τακτική προκειμένου να σταματήσει τη φονική επίθεση του καταλανικού συλλόγου. Για κακή του τύχη όμως, ο Ινιέστα πέτυχε το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον τελικό της Ρώμης. Δυστυχώς, τον αγώνα επισκίασαν τα συνεχόμενα σφαλτσοσφυρίγματα του Νορβηγού Όβρεμπο. Η λανθασμένη αποβολή, αλλά κυρίως ο μη καταλογισμός πέναλντι σε δύο-τρείς περιπτώσεις για τους γηπεδούχους, έκαναν άπαντες να αναρωτιούνται αν η ομάδα της Βαρκελώνης βρέθηκε δίκαια στον τελικό. Μια απόφαση όμως δεν ακυρώνει μια υπέροχη πορεία, και έτσι οι νταμπλούχοι Ισπανίας βρίσκονται στη Ρώμη.

Ο δρόμος για τον τελικό.. (The road to the final for Manchester United)

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην σκόραρε με την χαρακτηριστική ευκολία που το έκανε η αντίπαλος της την Τετάρτη, ωστόσο και φέτος παρουσίασε σφριγηλή άμυνα, συνεχές τρέξιμο και φυσικά είχε τους παίκτες-κλειδιά (Ρονάλντο – Ρούνεϊ) τις κρίσιμες στιγμές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα έφτασε σχετικά εύκολα να διεκδικεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα μπορούσε να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα στον όμιλο που συμμετείχε. Βιγιαρεάλ, Σέλτικ και Άαλμπορκ συμπλήρωναν τον 5ο όμιλο του Champions League, και δύο νίκες με το ίδιο σκορ (3-0) -επί της Σέλτικ και της Άαλμπορκ- αρκούσαν για τους «κόκκινους διάβολους». Οι υπόλοιπες ισοπαλίες δεν τους στοίχισαν την πρώτη θέση και έτσι αντιμετώπισαν την Ίντερ του Μουρίνιο.

Από τύχη δεν καθάρισε την πρόκριση στον αγώνα της Ιταλίας και το ισόπαλο αποτέλεσμα(0-0) έδωσε λιγοστές ελπίδες στους «νερατζούρι». Ο Βίντιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο Όλντ Τράφορντ και ο Ρονάλντο στην συνέχεια διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Ίντερ 2-0 και επόμενη στάση.. Πόρτο.

Από τις ελάχιστες φορές που οι Άγγλοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, με την Πόρτο να ελπίζει μετά το 2-2.Ρούνεϊ και Τέβεζ τα γκολ για τη Μάντσεστερ, Ροντρίγκεζ και Μαριάνο έβαλαν φωτιά στο επαναληπτικό. Οι «δράκοι» δεν πετούσαν φωτιές στο Οπόρτο και ένα φοβερό ευθύβολο σουτ του Ρονάλντο στο 6ο λεπτό έστειλε την πρωταθλήτρια Αγγλίας στον ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο δρόμος προς την Ρώμη, απαιτούσε αγγλικό εμφύλιο. Η Άρσεναλ ήταν το τελευταίο εμπόδιο της Γιουνάιτεντ για τον τελικό της 27ης Μαΐου. Οι «κανονιέρηδες» πρόβαραν σθεναρή αντίσταση στις ορέξεις των πρωταθλητών, κι αν το 1-0 του Τζον Οσέι στο Μάντσεστερ ήταν προειδοποιητική βολή, η χαριστική ήρθε μέσα στο στάδιο «Έμιρεϊτς». Η ομάδα του Φέργκιουσον πέρασε εμφατικά από το Λονδίνο με 3-1. Με δύο γκολ του Πορτογάλου αστέρα (Ρονάλντο) και ένα του Παρκ, η Μάντσεστερ βρισκόταν ήδη στον τελικό. Το μόνο που κατάφερε η Άρσεναλ ήταν να μειώσει με τον Βαν Πέρσι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχεται αήττητη στη Ρώμη για να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Η προϊστορία δείχνει.. «κόκκινο»

Οι ευρωπαϊκές συγκρούσεις των δύο πλευρών ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα, τη περίοδο 1983/84 όταν στους Καταλανούς αγωνιζόταν ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα. Παρά τη νίκη με 2-0 στην Βαρκελώνη, ο επαναληπτικός ανήκε ολοκληρωτικά στους Άγγλους, που με «μπροστάρη» τον Μπράιαν Ρόμπσον κέρδισαν 3-0 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Το 1991, πάλι η Μπαρτσελόνα του Κρόϊφ έμοιαζε πιο δυνατή ομάδα, αλλά ο Μάρκ Χιούζ πετυχαίνοντας δύο γκολ έδωσε αέρα νικητή στους «κόκκινους διαβόλους». Το τέρμα του Κούμαν δεν ήταν αρκετό και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η πρώτη «εκδίκηση» της ισπανικής ομάδας ήρθε την περίοδο 1994/95 στη φάση των ομίλων του Champions League, όταν στο «Καμπ Νου» νίκησε με 4-0. Στον πρώτο γύρο είχαν έρθει ισόπαλοι με 2-2. Αξιοσημείωτο πως τότε αγωνιζόταν για την «Μπάρτσα» ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ ο Πωλ Σκόουλς έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο «Όλντ Τράφορντ».
Πάλι για τη φάση των ομίλων συναντήθηκαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα το 1999, όταν οι μεταξύ τους αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-3). Αυτό που θα θυμούνται οι φίλοι του αγγλικού συλλόγου από τη συγκεκριμένη χρονιά είναι φυσικά η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στη συνέχεια, μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα μάλιστα! Ειρωνεία;

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν το 2007/08 για τα ημιτελικά του Champions League. Οι «μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν στο πρώτο ματς να εκμεταλλευτούν την έδρα τους (0-0),κάτι που έκανε η Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ». Ο Πωλ Σκόουλς έστειλε την ομάδα του στον τελικό.
Τέτοιες αναμετρήσεις, μόνο σε Ρωμαϊκή αρένα

Το στάδιο "Ολίμπικο" θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό. 72.689 θέσεις θα είναι καλυμμένες από φίλους της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θα αγωνιούν να δουν αν η ομάδα τους καταφέρει ότι και η Γιουβέντους το 1996. Να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Champions League μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης. Τότε η "βέκια σινιόρα" είχε κερδίσει με 4-2 στα πέναλντι τον Άγιαξ (1-1 η κανονική διάρκεια). Ο "Αίαντας" είχε μόλις περάσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού.

Το ιστορικό γήπεδο της Ρώμης, έχουν την ατυχία να μοιράζονται δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ιταλικού ποδοσφαίρου, η Ρόμα με την Λάτσιο. Οι "λατσιάλι" ήταν η πρώτη από τις δύο ομάδες που ιδρύθηκε από κατοίκους της Ρώμης, μέχρι να συναντήσουν ανθρώπους με τους οποίους είχαν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις που οδηγούσαν σε κόντρες και αιματοχυσίες. Έτσι, με το πέρας 27 χρόνων, ιδρύθηκε η Ρόμα. Έκτοτε τα ντέρμπι μεταξύ τους απέκτησαν βαρύνουσα σημασία, και κάθε νίκη πανηγυριζόταν αναλόγως στο κέντρο της πόλης. Η Ρόμα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα τέσσερα πρωταθλήματα Ιταλίας (έναντι δύο της συμπολίτισσας) και για τα εννέα Κύπελλα (όταν οι "μπιανκοσελέστε" έχουν τέσσερα). Εκεί που υπερισχύει η "άσπονδη" Λάτσιο είναι στους ευρωπαϊκούς τίτλους, με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1999.

Με την πάροδο των χρόνων, οι φίλαθλοι της Ρόμα αυξάνονται κατά πολύ σε σχέση με τους αντίστοιχους της Λάτσιο. Μάλιστα είναι πολύ ένθερμοι και αποτελούν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των αστυνομικών αρχών. Με τα "καμώματα" τους, έχουν "κάνει" την Ρόμα βασίλισσα των προστίμων και των τιμωριών από την Ουέφα ενώ διαιτητές που έχουν αδικήσει την ομάδα τους, κυριολεκτικά έχουν ματώσει στην Ρωμαϊκή αρένα (σ.σ. Άντερς Φρισκ). Για τις αιματοχυσίες μεταξύ των οπαδών; Να μη το συζητήσουμε καλύτερα... Να αναφέρουμε μόνο πως οι Ιταλοί οπαδοί έχουν μια άτυπη κόντρα με τους Άγγλους χούλιγκανς. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, οι Ρωμαίοι οπαδοί έχουν ταχθεί υπέρ της Μπαρτσελόνα στον μεγάλο τελικό, ενισχύοντας τους οπαδούς των "μπλαουγκράνα". Η Αστυνομία το γνωρίζει αυτό και τώρα καλείται να κρατήσει το κλίμα σε ήρεμα πλαίσια και να συγκρατήσει τους ταραξίες.

Εκεί που το αποτελεσματικό, συναντάει το θεαματικό ποδόσφαιρο..

Μετά τον επεισοδιακό αγώνα και τον αποκλεισμό της Τσέλσι από την Μπαρτσελόνα, ο Γκους Χίντιγκ είπε: «Αυτόν τον τελικό ήθελε η Ουέφα» αφήνοντας αρκετές υπόνοιες. Δεν ξέρω αν ο Ολλανδός τεχνικός έχει δίκιο ή άδικο, αλλά η φετινή παρουσία των δύο αντιπάλων και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, κάνει άπαντες να ανυπομονούν και να αναμένουν τον πιο συναρπαστικό και αμφίβολο τελικό των τελευταίων χρόνων. Το βράδυ της 27ης Μαΐου αναμετρούνται η Μπαρτσελόνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκεί, όπου το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο συναντάει το πιο αποτελεσματικό… Ποια φιλοσοφία θα υπερισχύσει; Ποιος θα βγει θριαμβευτής από την Ρωμαϊκή αρένα; Η απάντηση θα δοθεί την Τετάρτη στις 21:45.

Γνωρίζετε ότι:

•Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Ελβετός Μάσιμο Μπουζάκα. Βοηθοί του θα είναι οι Ματίας Αρνέτ και Φραντσέσκο Μπουρακίνα. Ο 40χρονος ρέφερι είναι διεθνής από το 1999 και έχει διαιτητεύσει μέχρι στιγμής 32 αγώνες στο Champions League. Φέτος έχει σφυρίξει έξι αγώνες, μεταξύ των οποίων το Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 1-2. Ο Μάσιμο Μπουζάκα θα σφυρίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του τελικό Champions League.

•H Μπαρτσελόνα θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Ντάνι Άλβες και Έρικ Αμπινταλ, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με κάρτες στον αγώνα με την Τσέλσι. Αντιθέτως, ο Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να υπολογίζει στους Αντρές Ινιέστα και Τιερί Ανρί που ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.
Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μίκαελ Κάρικ δεν θα δώσει το παρών στον τελικό της Ρώμης, ωστόσο ο Ρίο Φέρντιναντ αναμένεται να είναι στη βασική ενδεκάδα των «κόκκινων διαβόλων».

•Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει τρείς φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Μπαρτσελόνα δύο. Συγκεκριμένα, το 1968 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 4-1 την Μπενφίκα, το 1999 την Μπάγερν Μονάχου με 2-1 και πέρυσι, το 2008 την Τσέλσι στα πέναλντι με 6-5 (1-1 η κανονική διάρκεια).
Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 1-0 την Σαμπτόρια για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο το 1992, ενώ η τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν το 2006, όταν κέρδισε την Άρσεναλ με 2-1.


•Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα γίνουν λευκοί το βράδυ της 27ης Μαΐου. Μετά την κλήρωση που διεξήχθη, η Μπαρτσελόνα θεωρείται τυπικά γηπεδούχος και έτσι οι ιθύνοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να επιστρατεύσουν τις λευκές τους εμφανίσεις.

Για τους προληπτικούς, να αναφέρουμε πως φορώντας τα λευκά, η Μάντσεστερ είχε επικρατήσει της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1991, με 2-1. Για τον αγγλικό σύλλογο είχε σκοράρει δις ο Μαρκ Χιούζ. Μάλιστα, το παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία μια και ήταν ο πρώτος τίτλος που έπαιρνε αγγλική ομάδα μετά την εξορία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω της τραγωδίας του «Χέιζελ»…

•Στους προηγούμενους τελικούς των δύο φιναλίστ του Champions League, η τύχη τους είχε χαμογελάσει. Όλοι θυμούνται πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γύρισε το παιχνίδι με την Μπάγερν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ενώ και πέρυσι στον τελικό της Μόσχας, βγήκε νικήτρια από την διαδικασία των πέναλντι. Αντιθέτως, η «Μπάρτσα» προτού πανηγυρίσει το 2006 τη νίκη επί της Άρσεναλ, είχε δεινοπαθήσει βλέποντας τον τωρινό παίκτη της, Τιερί Ανρί, να χάνει σημαντικότατες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς (για χάρη της Άρσεναλ). Να δούμε φέτος ποιος θα έχει το «κοκκαλάκι της νυχτερίδας»…

Η «Χρυσή Βίβλος» του Τσάμπιονς Λιγκ

•1955/56 Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεμς 4-3
•1956/57 Ρεάλ Μαδρίτης – Φιορεντίνα 2-0
•1957/58 Ρεάλ Μαδρίτης - Μίλαν 3-2
•1958/59 Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεμς 2-0
•1959/60 Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 7-3
•1960/61 Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα 3-2
•1961/62 Μπενφίκα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-3
•1962/63 Μίλαν – Μπενφίκα 2-1
•1963/64 Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-1
•1964/65 Ίντερ – Μπενφίκα 1-0
•1965/66 Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 2-1
•1966/67 Σέλτικ – Ίντερ 2-1
•1967/68 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπενφίκα 4-1
•1968/69 Μίλαν – Άγιαξ 4-1
•1969/70 Φέγενορντ – Σέλτικ 2-1 (1-1)
•1970/71 Άγιαξ – Παναθηναϊκός 2-0
•1971/72 Άγιαξ – Ίντερ 2-0
•1972/73 Άγιαξ – Γιουβέντους 1-0
•1973/74 Μπάγερν Μονάχου – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0 (1-1)
•1974/75 Μπάγερν Μονάχου – Λίντς 2-0
•1975/76 Μπάγερν Μονάχου – Σεντ Ετιέν 1-0
•1976/77 Λίβερπουλ – Γκλάντμαχ 3-1
•1977/78 Λίβερπουλ – Κλαμπ Μπριζ 1-0
•1978/79 Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάλμε 1-0
•1979/80 Νότιγχαμ Φόρεστ – Αμβούργο 1-0
•1980/81 Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
•1981/82 Άστον Βίλα – Μπάγερν Μονάχου 1-0
•1982/83 Αμβούργο – Γιουβέντους 1-0
•1983/84 Λίβερπουλ – Ρόμα 4-2 πέναλντι (1-1)
•1984/85 Γιουβέντους – Λίβερπουλ 1-0
•1985/86 Στεάουα Βουκουρεστίου – Μπαρτσελόνα 2-0 πέναλντι (0-0)
•1986/87 Πόρτο – Μπάγερν Μονάχου 2-1
•1987/88 Αιντχόβεν – Μπενφίκα 6-5 πέναλντι (0-0)
•1988/89 Μίλαν – Στεάουα Βουκουρεστίου 4-0
•1989/90 Μίλαν – Μπενφίκα 1-0
•1990/91 Ερυθρός Αστέρας – Μαρσέιγ 5-3 πέναλντι (0-0)
•1991/92 Μπαρτσελόνα – Σαμπτόρια 1-0
•1992/93 Μαρσέιγ – Μίλαν 1-0
•1993/94 Μίλαν – Μπαρτσελόνα 4-0
•1994/95 Άγιαξ – Μίλαν 1-0
•1995/96 Γιουβέντους - Άγιαξ 4-2 πέναλντι (1-1)
•1996/97 Μπορούσια Ντόρτμουντ – Γιουβέντους 3-1
•1997/98 Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 1-0
•1998/99 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 2-1
•1999/00 Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 3-0
•2000/01 Μπάγερν Μονάχου – Βαλένθια 5-4 πέναλντι (1-1)
•2001/02 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Λεβερκούζεν 2-1
•2002/03 Μίλαν – Γιουβέντους 3-2 πέναλντι (0-0)
•2003/04 Πόρτο – Μονακό 3-0
•2004/05 Λίβερπουλ – Μίλαν 3-2 πέναλντι (3-3)
•2005/06 Μπαρτσελόνα –Άρσεναλ 2-1
•2006/07 Μίλαν – Λίβερπουλ 2-1
•2007/08 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 6-5 πέναλντι (1-1)
•2008/09 Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ….


sport-fm.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του 3ου τελικού Μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού


Την Πέμπτη στις 22.30 το βράδυ θα διεξαχθεί οριστικά ο τρίτος τελικός της Α1 μπάσκετ στο Σ.Ε.Φ. ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό. Αυτό αποφάσισε σήμερα ο ΕΣΑΚΕ μετα τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών..............

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 21.30 αλλά το debate των πολιτικών αρχηγών την ίδια ημέρα ανάγκασε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ψάξουν λύση, που τελικά δόθηκε με την μεταφορά του τζάμπολ κατά μία ώρα.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ σημειώνεται: "Ο ΕΣΑΚΕ σας ενημερώνει ότι ο 3ος τελικός του Πρωταθλήματος Μπάσκετ ΟΠΑΠ 2008-09 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα – Πέμπτη 28 Μαΐου 2009- και ώρα 22:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1".



Διαβάστε Περισσότερα...

Κοινή Συνέντευξη Τύπου από τους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ


Κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα παραχώρησαν σήμερα οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ για τις Ευρωεκλογές...................

Τη σημασία που δίνει η ΝΔ στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, υπογράμμισε η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Μαριέττα Γιαννάκου, σε συνέντευξη μαζί με τους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων και των άλλων κομμάτων, σημειώνοντας ότι όσο περισσότερους ευρωβουλευτές εκλέξει η ΝΔ τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή της χώρας στην Ευρώπη.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, η κα Γιαννάκου τόνισε ότι δύναμη της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο Ευρωκοινοβούλιο μετά την αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Ως εκ τούτου, ανέφερε ότι έχει τεράστια σημασία να εκλέξει η ΝΔ όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές, καθώς «θα μπορέσουμε έτσι να υποστηρίξουμε με καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα στην ΕΕ και να αναλάβουμε περισσότερες αρμοδιότητες στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», τόνισε η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

Επίσης, ευχήθηκε η διεθνής οικονομική κρίση να μην αποτελέσει λόγο αποχώρησης περισσότερων ομάδων από το ΕΛΚ ή ενίσχυσης του εθνοκεντρισμού.

Έστειλε ακόμη μήνυμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες χαρακτηρίζοντας «υποχρέωση» των πολιτικών δυνάμεων να καθοδηγήσουν τους ψηφοφόρους προς αυτή την κατεύθυνση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εύρος της αποχής, όπως καταγράφεται στις έρευνες κοινής γνώμης, η Μαριέττα Γιαννάκου μίλησε για «πρόβλημα» αλλά, όπως είπε, στην Ελλάδα, θα έχουμε το μικρότερο ποσοστό στην ΕΕ.

Σχολίασε δε ότι αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως δεν υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση, ενώ η κατάσταση έχει επηρεαστεί από το εσωτερικό πολιτικό κλίμα. Εξήγησε, δηλαδή, πως οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι. «Η πολιτική δεν έχει μαγικό ραβδί» είπε και πρόσθεσε ότι «πολλές σημαντικές πολιτικές αποδίδουν καρπούς μακροπρόθεσμα». «Υπέρ της αποχής επιδρούν και τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία φαίνεται να μην ενδιαφέρονται για τα ευρωπαϊκά θέματα. Τα δυσάρεστα τα αποδίδουν πάντα στις Βρυξέλλες και τα ευχάριστα στο εσωτερικό», συμπλήρωσε η κυρία Γιαννάκου. Κατέδειξε όμως τον σημαίνοντα ρόλο της ΕΕ στο μέλλον των κρατών - μέλων, αναφέροντας ότι η Ελλάδα «νίκησε τη φτώχεια και την ανασφάλεια χάρη στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε ερώτηση αν οι πολιτικές ομάδες στηρίζουν τον πρόεδρο της ΕΕ, με αφορμή σχετική συνέντευξη του Κ.Σημίτη, η κα Γιαννάκου είπε πως ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έπεσε στη χειρότερη συγκυρία με την οικονομική κρίση και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, έκανε όμως καλή δουλειά και η ΝΔ τον στηρίζει.

Πρόσθεσε πως του ασκείται κριτική για λόγους πολιτικούς και το θέμα δεν είναι ποιόν υποστηρίζει ο κ. Σημίτης αλλά ποιόν υποστηρίζουν οι πολιτικές ομάδες και σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν μας λέει ποιόν υποστηρίζει. Τόνισε πως οι διαφορές των ομάδων δεν φαίνονται από το αν υποστηρίζουν ή όχι τον κ. Μπαρόζο. «Υπάρχουν πλέον πολλές ομοιότητες. Στην Ευρώπη μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ η λέξη σοσιαλισμός έχει ιστορική μόνο σημασία. Αντίστοιχα δεν υπάρχει πλέον και η έννοια της κλασικής δεξιάς». Πρόσθεσε δε λέγοντας ότι «εμείς είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, δεν ενοχοποιούμε τους άλλους για τις απόψεις τους».

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι οι Ευρωεκλογές χαρακτηρίζονται από τρία διακυβεύματα. Το πρώτο αφορά το είδος της απάντησης που θα δοθεί στην οικονομική κρίση. «Χρειαζόμαστε περισσότερη κοινωνική Ευρώπη», ανέφερε. Ως δεύτερο διακύβευμα των εκλογών χαρακτήρισε την πορεία που θα πάρει η χώρα. «Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πορεία και αυτή η αλλαγή να προετοιμαστεί από τις ευρωεκλογές», είπε. Το τρίτο διακύβευμα, είναι η συμμετοχή στις εκλογές, ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι δεν νοείται Ευρώπη χωρίς συμμετοχή. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών τονίζοντας: «ελάτε να ψηφίσετε, ό,τι κι αν ψηφίσετε». Χαρακτήρισε, ωστόσο, υποκριτική τη στάση ορισμένων για την αποχή και υπογράμμισε ότι ορισμένοι σπρώχνουν τον κόσμου προς αυτή την κατεύθυνση γιατί φαίνεται ότι τους βολεύει.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το Σύμφωνο Σταθερότητας, λέγοντας ότι δεν προτείνει την χαλάρωσή του αλλά τη μετεξέλιξή του. «Δεν είναι οι Πλάκες του Μωυσή, πρέπει να αναθεωρηθεί και να μπολιασθεί από την ατζέντα της Λισσαβόνας», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξει τον κ. Μπαρόζο αλλά όπως παραδέχτηκε δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εναλλακτική υποψηφιότητα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αποκαλύπτει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει μετά τις ευρωεκλογές, διερωτώμενος: «δεν πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης ποίοι θα είναι οι νέοι φόροι;».

Άσκησε επίσης κριτική στην οικονομική πολιτική με την αφορμή της δημοσίευσης των προτάσεων του ΔΝΤ. «Αυτά δεν τα λένε τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ αλλά τα παπαγαλάκια των διεθνών οργανισμών», είπε.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ευάγγελος Κατσιάβας σημείωσε ότι το κύριο διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να βγουν αποδυναμωμένες οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη προοπτική διεξόδου ο αγώνας του λαού. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει η πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ, αφού σειρά συνθηκών της έχει παγιώσει το οικονομικό μοντέλο της ελεύθερης αγοράς. Επανέλαβε, παράλληλα, τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση της χώρας από την Ευρώπη και τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής έκανε λόγο για την ύπαρξη κοινωνικού ελλείμματος στην ΕΕ και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι προτάσσουν τους οικονομικούς στόχους έναντι των κοινωνικών. «Η ΕΕ βρίσκεται σήμερα σε σταυροδρόμι λόγω της οικονομικής, κοινωνικής πολιτικής κρίσης», ανέφερε και σημείωσε ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει πάρει λάθος δρόμο και πάσχει από δημοκρατικό έλλειμμα. Τόνισε δε ότι οι λαοί αντιμετωπίζονται από την ηγεσία της ΕΕ σαν ανώριμοι καθώς αποφεύγονται τα δημοψηφίσματα.

Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα χαρακτήρισε ιστορική για την Ευρώπη την προσεχή πενταετία, καθώς μέσα σε αυτή την περίοδο θα πρέπει να αποφασιστεί το νέο οικονομικό μοντέλο διακυβέρνησης. Ανέφερε, μάλιστα ότι τα κράτη οδεύουν σε μια μέση λύση μεταξύ αυτορρύθμισης της αγοράς και κρατικής παρέμβασης. Σημείωσε ότι το σημαντικό για τον ΛΑΟΣ είναι η παραγωγή συγκεκριμένων προτάσεων για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στους τομείς της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της κοινωνικής συνοχής, της απασχόλησης και της μετανάστευσης. Και η κυρία Τζαβέλλα αναφέρθηκε στο Σύμφωνο Σταθερότητας λέγοντας ότι ο ΛΑΟΣ προτείνει τη μετακύλιση των αμυντικών δαπανών της χώρας στην ΕΕ.





Διαβάστε Περισσότερα...

Χρήστος Μαλαπάνης: «Υπό την ίδια σκέπη οι εορτασμοί για τη θυσία του Παπαφλέσσα»


Στο θέμα του διπλού εορτασμού της επετείου της θυσίας του Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του, σε Μανιάκι και Ταμπούρια, αναφέρεται με ερώτησή του προς τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δ. Δράκο, ο νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Χρ. Μαλαπάνης. Προτείνει κοινό εορτασμό με παράλληλες εκδηλώσεις και στις δυο περιοχές, δημιουργία «θεματικού πάρκου», που θα αναδεικνύει τα ιστορικά γεγονότα κι εντατικοποίηση των οργανωμένων επισκέψεων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:...................



«Για μια ακόμη χρονιά γίναμε μάρτυρες μιας διπλής γιορτής στον τόπο θυσίας του Παπαφλέσσα και των παλικαριών του πριν από 184 χρόνια.

Όσο μεγάλη και αν είναι η υπερηφάνεια και η τιμή που νιώθουμε και απονέμουμε για την "Λεωνίδιο Μάχη" της σύγχρονης Ελλάδας είμαι σίγουρος ότι πρέπει να τις εκδηλώνουμε ενιαία.

Το παραπάνω είναι κυρίως ηθική υποχρέωσή μας μια και εξαιρετικά σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης Ιστορίας μας (κήρυξη Επανάστασης, μάχη στο Μανιάκι, ναυμαχία του Ναυαρίνου) που σημάδεψαν την πορεία της χώρας μας έγιναν στον τόπο μας.

Εκτιμώ ότι η ανάληψη πρωτοβουλίας για κοινό εορτασμό είναι υποχρέωση του Νομαρχιακού μας Συμβουλίου και πρέπει να συνοδεύεται:

α) Από εκδηλώσεις και στους δυο τόπους (Ταμπούρια, Μανιάκι) μια και ο καθένας έχει τον ιστορικό του ρόλο.

β) Από την δημιουργία "θεματικού πάρκου" στην ευρύτερη περιοχή όπου θα αναδεικνύονται τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη Μεσσηνία στην Επανάσταση του 1821, τους ηγέτες που ανέδειξε και κυρίως η ίδια η μάχη του Μανιακίου.

γ) Εξασφάλιση επισκεψιμότητας στα σημεία των μαχών και καθιέρωση ημερήσιας εκδρομής κυρίως των Σχολείων στην περιοχή.

Αυτές οι πρωτοβουλίες που κατά την εκτίμησή μας θ' αναδείξουν και το ιστορικό γεγονός, αλλά και την ίδια την περιοχή μπορεί και πρέπει να γίνουν με αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Συμφωνείτε;».



Διαβάστε Περισσότερα...

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Δημήτρης Δράκος...


Κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στη Μεσσηνία είναι ο νομάρχης, Δημήτρης Δράκος, όχι μόνο στη συνοχή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μεταξύ των άλλων κομμάτων και των παρατάξεών τους σε διάφορους Φορείς που δραστηριοποιούνται στον Νομό.


Η εκτίμηση αυτή έχει διατυπωθεί τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στο Μαξίμου κι έχει πειστεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για τις πολιτικές ικανότητες του κ. Δράκου................


Αυτό δημιουργεί το... τετελεσμένο, πως ο Δημήτρης Δράκος θα είναι και πάλι υποψήφιος νομάρχης στις νομαρχιακές εκλογές του 2010. Φυσικά θα επιλεγεί και πάλι για πρόεδρος της ΕΝΑΕ από τη Νέα Δημοκρατία, εάν κι εφόσον το επιτρέψουν (τότε) τα εκλογικά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά στην Περιφερειακή εκλεγμένη Αυτοδιοίκηση και τον ρόλο του κ. Δράκου, ισχύει ο σχεδιασμός, που είχε γίνει, αλλά, όλα «πάγωσαν», όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε την... αναστολή αυτής της μεταρρύθμισης.



Τα... συν του Δράκου

Οι συζητήσεις, που έχουν γίνει μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης και του κόμματος (λίγο πριν από την περίφημη απεργία των Νομαρχιών όλης της χώρας), κατέληξαν σε μία συνισταμένη, ότι, ο κ. Δράκος έχει καταφέρει:

Να κρατά ισορροπίες μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία.

Να μην έχει ταυτιστεί το όνομά του με εσωκομματικές «φαγωμάρες».

Να έχει καλές σχέσεις με τα στελέχη των άλλων κομμάτων (από την εποχή του Σταύρου Μπένου!).

Να έχει καλές έως ουδέτερες σχέσεις με Κοινωνικούς Φορείς κι επιχειρηματίες, χωρίς ποτέ να έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα.

Να καλύπτει την... ανεπάρκεια των αντινομαρχών του.

Να συνεργάζεται με τους δημάρχους και τον εκάστοτε περιφερειάρχη.

Να «παίρνει» στις εκλογές υψηλότερο ποσοστό από της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές.





Τα... πλην του Δράκου

Τα προβλήματα, τα οποία επισημάνθηκαν, έχουν να κάνουν με τις γενικότερες εσωκομματικές διαφορές των Νεοδημοκρατών, καθώς και με τις ενδοπαραταξιακές φιλοδοξίες ορισμένων, οι οποίοι είτε καθοδηγούμενοι, είτε με προσωπική τους απόφαση βλέπουν να μην εγκαταλείπεται η θέση του νομάρχη από τον κ. Δράκο, ο οποίος στο τέλος της θητείας του θα «μετρά»... 14 χρόνια ως νομάρχης!

Μάλιστα, στα «αυτιά» της Ρηγίλλης έφτασε το «μήνυμα» ότι, ενδεχομένως να υπάρξει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο και στη Νομαρχία. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι, κατά καιρούς γίνεται προσπάθεια να... τραβηχτεί το χαλί (της Ν.Δ.) κάτω από τα πόδια του κ. Δράκου από γνωστούς «συντρόφους» του.

Μετά τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νομάρχη Μεσσηνίας, ενώ ο κ. Δράκος θα έχει συνεργασία με τον Μεσσήνιο υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλο, για θέματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για τον ρόλο που θα του ανατεθεί στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, το μεγάλο «ατού» του κ. Δράκου, είναι τα υψηλά ποσοστά να καταγράφει στις νομαρχιακές εκλογές. Τα ποσοστά αυτά είναι κατά πολύ υψηλότερα του κόμματος της Ν.Δ. στον Νομό, παρά το γεγονός ότι καταρτίζει ψηφοδέλτιο με «αμιγώς» Νεοδημοκράτες.

Βεβαίως, μέχρι τώρα δεν έχει αντιμετωπίσει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο. Έχει, όμως, «εμβολίσει» τα άλλα κόμματα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανά τετραετία διαμάχες στο εσωτερικό του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, κάθε τετραετία έχει διαφορετικό αντίπαλο, αφού δεν υπάρχει συνεχής και με ομοιογένεια Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Νομαρχία.



Οι βουλευτές και οι... άλλοι

Αυτό που έχει δώσει αρκετούς πόντους στον κ. Δράκο είναι ότι, οι βουλευτές του Νομού έχουν από τη μία πλευρά το κεφάλι τους ήσυχο, αλλά, από την άλλη θα προτιμούσαν να ήταν «δικός» τους.

Η ισχυρή προσωπικότητα του κ. Δράκου «εξασθενεί» κάθε προσπάθεια, που γίνεται, ώστε να... τεθεί υπό έλεγχο κάποιου βουλευτικού ή και υπουργικού γραφείου, ακόμα κι όταν ασκείται πίεση από κομματικά στελέχη του Νομού.

Ωστόσο, οι βουλευτές προτιμούν τον κ. Δράκο, παρά κάποιον, ο οποίος θα είναι ταυτισμένος και ως εκ τούτου εξαρτημένος από ένα βουλευτικό γραφείο. Όπως λέει και ο λαός κι εδώ ισχύει απόλυτα: «Ο φόβος φυλάει τα έρμα». Μόνο που στην περίπτωση αυτή ο φόβος έχει... ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Δράκος!


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Ομιλία του Δημήτρη Κουσελά στην Αθήνα τη Δευτέρα 1η Ιουνίου


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς θα μιλήσει σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων και ψηφοφόρων του Κινήματος, στο ξενοδοχείο Athens Imperial, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 7.30 μμ...


Διαβάστε Περισσότερα...

Τετ-a-Τετ Αντώνη Σαμαρά Και Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο του Economist!


Χαμόγελα αντάλλαξαν χθες στο συνέδριο του Economist στο οποίο παραβρέθηκαν η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η συνάντησή τους παρέμεινε στο… πνεύμα «από μακριά κι αγαπημένοι», ειδικά δε αφού είχαν σημαντικές τοποθετήσεις να κάνουν στα βασικά θέματα του συνεδρίου που αφορούσαν στην οικονομική κρίση, ενεργειακά ζητήματα και εξωτερική πολιτική..............


Μήνυμα τόσο στην ΠΓΔΜ όσο και στην Τουρκία έστειλε από το βήμα του συνεδρίου του «Economist» η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η πλήρης ένταξη των χωρών αυτών στην Ε.Ε. προϋποθέτει την πλήρη προσαρμογή στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. «Πλήρης συμμόρφωση, πλήρης ένταξη», είπε η υπουργός για την ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων, τονίζοντας ότι, «το μήνυμα αυτό το στέλνουμε και στην ΠΓΔΜ και στην Τουρκία».
Η κα Μπακογιάννη τόνισε ακόμη ότι, η Ελλάδα στηρίζει την κυπριακή πολιτική ηγεσία και υποστηρίζει την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό, μιας λύσης που θα είναι «καθαρά κυπριακή».

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, προέβαλε ως λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης την αλλαγή των κυρίαρχων νοοτροπιών.
«Πρέπει να αλλάξουν κυρίαρχες νοοτροπίες παντού στον κόσμο. Κι αυτό απαιτεί πολιτισμικές αλλαγές, ψυχολογικές ανατροπές και ιδεολογικές μετατοπίσεις», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι για να υπάρξει «επανεκκίνηση» της διεθνούς οικονομίας, πρέπει να αλλάξουν οι νοοτροπίες και οι βασικές προτεραιότητες παντού.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Πέθανε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης


Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 68 ετών ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Μιχάλης Παπαγιαννάκης, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ ανακοίνωσε ότι αύριο, Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πολιτική κηδεία του Μιχάλη Παπαγιαννάκη στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλλιθέας.................


Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε την Καλαμάτα, στις 19 Αυγούστου 1941. Σπούδασε νομικά, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες σε Αθήνα, Μονπελιέ και Παρίσι.Από το 1967 μέχρι το 1970, ήταν βοηθός στο Πανεπιστήμιο το Παρισιού και την περίοδο 1970-1980, επιμελητής και ερευνητής στο Institut Agronomique Mediterraneen του Μονπελιέ της Γαλλίας. Το διάστημα 1979-1982, δίδαξε στο Κέντρο Ισλαμικών και Αραβικών Σπουδών, ενώ από το 1981 μέχρι το 1989, δίδασκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο και έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει στο Βήμα, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Αντί, την Αυγή και τον Πολίτη.

Την περίοδο 1960-63 ήταν μέλος ΕΔΑ. Κατά τη στρατιωτική χούντα (1967-1973) εντάχτηκε στη Δημοκρατική Aμυνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εθνικής Γραμματείας της. Εντάχθηκε στον Συνασπισμό, έγινε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του, καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του.

Εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του 1989, του 1994 και του 1999. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, τρίτος σε σταυρούς μέσα στο κόμμα του.

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, αντιπρόεδρος της ομάδας για την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά και αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία των ζώων.

Τον Ιανουάριο του 1992, εξελέγη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού και ως αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Αναφορών, καθώς και στην Αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τη Γιουγκοσλαβία.

Στις 28 Ιουνίου 1992, στο Συνέδριο του Συνασπισμού, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτρορπής (ΚΠΕ) του κόμματος, αλλά δέκα μέρες αργότερα, στις 8 Ιουλίου, απέρριψε πρόταση της προέδρου Μαρίας Δαμανάκη και δεν έθεσε υποψηφιότητα για την Πολιτική Γραμματεία.

Έχει διατελέσει, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΛΕΕΕ), που αποτελεί το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Κίνησης, υπερκομματικής ευρωπαϊκής οργάνωσης με έδρα τις Βρυξέλλες.

Τον Ιούνιο του 1997, τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας ''Ιπεκτσί'' για τη δραστηριότητά του υπέρ της προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία.

Το 1999, έγινε πρόεδρος του ΕΛΕΕΕ. Επίσης ανέλαβε πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Ουγγαρίας.

Το Δεκέμβριο του 2004, στο 4ο Συνέδριο του Συνασπισμού, έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, συγκεντρώνοντας 368 ψήφους (ποσοστό 33,18%) έναντι 649 ψήφων (58,52%) του Αλέκου Αλαβάνου, που εξελέγη πρόεδρος. Στο ίδιο συνέδριο, επανεξελέγη μέλος της ΚΠΕ του κόμματος και λίγες ημέρες μετά, επανεξελέγη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Το Φεβρουάριο του 2008, στο 5ο Συνέδριο του κόμματος επανεξελέγη μέλος της ΚΠΕ.


«Ο Μιχάλης υπήρξε μια συνεπής και νηφάλια φωνή της Ανανεωτικής Αριστεράς. Διακρίθηκε για την ανεξαρτησία της γνώμης του, το ανοιχτό μυαλό του, τις ριζοσπαστικές του θέσεις. Σταθερά προσηλωμένος στις ιδέες της ανανέωσης, της οικολογίας, του ευρωπαϊσμού, υπήρξε πάντα ένας λαμπρός αγωνιστής. Ηγετικός στέλεχος της ΕΑΡ και μετά του Συνασπισμού, πάλεψε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια για μια σύγχρονη φυσιογνωμία της Αριστεράς» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΝ και καταλήγει:

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝ θα θυμούνται πάντα τον ευθύ του λόγο, τις πλούσιες γνώσεις του, τη μαχητική του παρουσία. Θα ξέρουν ότι ο Μιχάλης θα είναι πάντα μαζί μας στους δύσκολους δρόμους για μια Αριστερά που πιστεύει στο σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο».

«Η απώλειά του είναι μεγάλη για όλους όσοι πίστεψαν και πιστεύουν ότι ο αγώνας για την δημοκρατία και ένα καλύτερο μέλλον είναι διαρκής» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας σε συλλυπητήριο μήνυμά του.

«Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης υπήρξε τολμηρός στοχαστής και μαχητής ιδεών. Άνοιξε δρόμο ιδεολογικής και αγωνιστικής συνέπειας, πολιτικού ήθους, κοινωνικής συμμετοχής, διεκδίκησης και προσφοράς. Γνήσιος μαχητής της Αριστεράς, πάλεψε με θάρρος και ψυχή για προσωπικά και συλλογικά οράματα, αλλά και για τις ακλόνητες αξίες της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αξιοπρέπειας» αναφέρει ο κ. Παπούλιας και εκφράζει στους οικείους του τη βαθύτατη θλίψη του.

«Η Βουλή των Ελλήνων και η ελληνική πολιτική ζωή έχασαν σήμερα ένα σημαντικό πολιτικό και έναν εξαίρετο άνθρωπο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας και πρόσθεσε:

«Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης υπηρέτησε με γνώση, δύναμη, θάρρος και αποτελεσματικότητα την Ελλάδα, την Ευρώπη, τη δημοκρατία, τις ιδέες του και τον πολιτικό του χώρο. Διακρίθηκε στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πολιτικές και ανθρώπινες αρετές του. Πίστευε στη δύναμη της λογικής πειθούς και στην επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων. Η ηπιότητα του χαρακτήρα του ήταν από τις ισχυρότερες αρετές του. Ενέπνεε πάντα εμπιστοσύνη, σεβασμό και πειθώ. Κυριαρχούσε έτσι συχνά στην πολιτική συζήτηση χωρίς να προσπαθεί ποτέ να επιβληθεί. Η Ελλάδα και η Ευρώπη χάνουν έναν σημαντικό εργάτη της οικοδόμησης ενός καλύτερου, πιο ανθρώπινου αύριο».

«Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή με μαχητικό πνεύμα, αλλά και νηφαλιότητα για τις ιδέες και τα οράματά του: Για τη Δημοκρατία, την ευρωπαϊκή Αριστερά της ριζοσπαστικότητας και της ανανέωσης, την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία. Στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Είναι μια μεγάλη απώλεια ενός καλού φίλου, ενός πολιτικού με ήθος, ενός ενεργού πολίτη που πάλεψε για την πρόοδο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, με τον οποίο με συνδέουν αγωνιστικές αναμνήσεις των μαθητικών και φοιτητικών μου χρόνων. Ανεξάρτητα από τις διαφορές μας η αντιπαράθεσή μας ήταν πάντα σε αμιγώς πολιτικά πλαίσια» αναφέρει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε τηλεγράφημα που απέστειλε την οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ένας τίμιος εκφραστής της αριστερής ιδεολογίας, ένας καλός συνάδελφος στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Εθνικό Κοινοβούλιο έφυγε. Ο καθαρός του λόγος ήταν μια όαση στις άτακτες κραυγές που ακούγονται απ΄ τον χώρο που εκπροσωπούσε. Θα τον θυμόμαστε με πολύ σεβασμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.




Διαβάστε Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα


Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα στο ΥΠ.ΠΟ. με τη συμμετοχή του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, για το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ετοιμάζεται να διανύσει, τον Ιούλιο, τη 15η χρονιά του, ελπίζοντας και στην θεσμική του κατοχύρωση, που θα διασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία στον, υψηλών προδιαγραφών, σχεδιασμό του.

Στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού, από τις 16 έως 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα.................


ανέβουν είκοσι παραστάσεις με έντεκα σχήματα από διαφορετικές χώρες, συνδυάζοντας γνωστά ονόματα της διεθνούς σκηνής με νέους χορογράφους. Κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του προγράμματος, ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση της διοργάνωσης, για τα επόμενα χρόνια, θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση θα είναι, ονόματα σύμβολα του σύγχρονου χορού, όπως η Μαντλίν Μονιέ και ο Ζοζέφ Νατζ, ο διεθνούς φήμης Ξαβιέ Λε Ρουά, ο Σαμπούρο Τεσιγκαουάρα (από τους κορυφαίους Ιάπωνες χορογράφους, που φέρνει στην Καλαμάτα το τελευταίο του έργο, βασισμένο στον «Ανδαλουσιανό σκύλο» του Μπουνιουέλ), καθώς επίσης η Ιάζμιν Βάρντιμον (κορυφαία του βρετανικού χοροθεάτρου) και μια ομάδα νέων Ιρακινών χορευτών, οι Iraqis Boys, με χορογράφο τον Μουχανάντ Ρασίντ (όλοι πολιτικοί μετανάστες), που αναζητούν με την τέχνη τους τη γλώσσα, που θα εκφράζει την ιστορία της πατρίδας τους.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στο Φεστιβάλ δύο Έλληνες καλλιτέχνες, που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, ο Αντώνης Φωνιαδάκης με τη δική του εκδοχή για την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκι και η Κατερίνα Παπαγεωργίου με το «σόλο για δύο σώματα».

Στα παράλληλα προγράμματα του Φεστιβάλ, αναμένεται η διάλεξη από τη θεωρητικό Μπογιάνα Κουνστ, του Πανεπιστημίου της Λουμπλιάνα, με θέμα τον ορισμό του σύγχρονου χορού στην εποχή μας (ιδιαίτερα στα Βαλκάνια).

Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ είναι η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Η δε, διοργάνωση υπάγεται στη δημοτική επιχείρηση «Φάρις» του δήμου Καλαμάτας, απ΄όπου χρηματοδοτείται σε ένα ποσοστό. Η κύρια χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, από το οποίο εξοφλήθηκε οφειλή 230.000 ευρώ της περσινής σεζόν και, όπως εξήγγειλε σήμερα κ. Σαμαράς, έχει ήδη δρομολογηθεί η πρώτη δόση, ύψους 250.000 ευρώ, για τη φετινή διοργάνωση. Μέσα στο τρέχον έτος αναμένεται να εξοφληθεί και η δεύτερη δόση, ύψους 230.000 ευρώ.


***Η φωτο είναι από τον Παναγιώτη Μπαμπαρούτση - mustmaganine.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Η sexy Έφη Κυριάκου Playmate 2009!



Η 21χρονη μελαχρινή καλλονή από την Κρήτη, Έφη Κυριάκου, στέφθηκε Playmate 2009!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.............





Super Star 2009 στέφθηκε η Χρύσα Δρακάκη, Playgirl 2009 η Εύα Δελλή, Αναπληρωματική Playmate 2009 η Σοφία Μήτρου, ενώ Miss Playboy 2009 στέφθηκε η Νέλλη Καραμάνη.



Διαβάστε Περισσότερα...