Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο...



Η βαλλιστική θα δείξει αν επρόκειτο για βολή απευθείας ή εξοστρακισμό


Ο θάνατος του 15χρονου μαθητή οφείλεται σε τυφλό τραύμα του θώρακος που προκλήθηκε από σφαίρα μικρού διαμετρήματος, απεφάνθη ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του άτυχου εφήβου. Από τη βαλλιστική εξέταση θα προκύψει αν επρόκειτο για βολή απευθείας ή εξοστρακισμό.
Όπως είπε ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης, πρόκειται για «τυφλό τραύμα θώρακος δια βλήματος πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος - ανθρωποκτονία», χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για απευθείας βολή ή από εξοστρακισμό.
Το βλήμα αφαιρέθηκε με σκοπό να μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο αστυνομικός πυροβόλησε απευθείας τον έφηβο ή η σφαίρα είχε προσκρούσει νωρίτερα σε άλλο αντικείμενο και εξοστρακίστηκε.
Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας και το πόρισμα παραδόθηκε στην Ασφάλεια, με σκοπό να αποσταλεί στον ανακριτή, ο οποίος ανέλαβε από το πρωί την υπόθεση.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ... "ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ - ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ"






"Βρέθηκε νεκρός - Οπλισμένος μόνο με τα όνειρά του...", "Στη μνήμη του", "Ο άδικος χαμός του μας ενώνει όλους", "ΈΝΟΧΟΙ",
έγραψαν στα πανό τους οι μαθητές των σχολείων της Κυπαρισσίας, του Γυμνασίου και των Λυκείων της πόλης, που το πρωί ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του 15άχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι μαθητές συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν διαδήλωσαν τη θλίψη αλλά και την οργή τους για την ωμή βία της εξουσίας που είχε αθώο θύμα τον νεαρό Αλέξανδρο.

Με συνθήματα κατά της βίας της εξουσίας και της Αστυνομίας, ξεκίνησαν από τα σχολεία τους και αφού έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατευθύνθηκαν στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας, όπου για λίγα λεπτά, συμβολικά, έκλεισαν το Εθνικό δρόμο που βρίσκεται ακριβώς έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο, όπου και κει για λίγα λεπτά σταμάτησαν και φώναξαν συνθήματα και ακολούθως επέστρεψαν στα σχολεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο, αφού όπως είπαν και οι ίδιοι οι μαθητές, "διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά για την βία της εξουσίας και της Αστυνομίας απέναντι σε ένα αθώο παιδί", προσθέτοντας πως, "κάναμε την πορεία στην μνήμη του και προσευχόμαστε για τον Αλέξανδρο"....



Διαβάστε Περισσότερα...

Εκτενή ρεπορτάζ στα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια















Το γύρο του κόσμου κάνουν ο θάνατος του 15χρονου μαθητή από σφαίρα ειδικού φρουρού και τα επεισόδια που ακολούθησαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας:

Guardian
Επέκταση των συμπλοκών σε όλη την Ελλάδα μετά το θανατηφόρο τραυματισμό εφήβου από την αστυνομία σε ταραχώδη συνοικία της πρωτεύουσας
• Κράτηση των αστυνομικών μετά το θάνατο γιου διευθυντή τραπέζης από αστυνομικά πυρά
• Η απολογία της κυβέρνησης δεν κατόρθωσε να διασκεδάσει τις διαμαρτυρίες
Financial Times
Θάνατος [εφήβου] από την αστυνομία πυροδοτεί επεισόδια στην Ελλάδα
Η χειρότερη εκδήλωση βίας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Herald Tribune
Πυροβολισμός από αστυνομικούς γίνεται αφετηρία αναταραχών στην Ελλάδα
Εκατοντάδες εξαγριωμένοι νέοι σε αντίποινα για το θάνατο εφήβου από την αστυνομία πυρπόλησαν καταστήματα και αυτοκίνητα και εκτόξευσαν χειροβομβίδες και πέτρες προς ΜΑΤ που απαντούσαν με δακρυγόνα.
Guardian
Ελλάδα: Επεισόδια για τρίτη συνεχή ημέρα
• Καμία ένδειξη ύφεσης των βίαιων επεισοδίων σε ολόκληρη τη χώρα καθώς οι συμπλοκές συνεχίζονται
• Με φόνο κατηγορείται ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του εφήβου που πυροδότησε τα επεισόδια
Εκατοντάδες μαθητές συνεπλάκησαν σήμερα με την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη παρατείνοντας για τρίτη ημέρα τον χειρότερο εφιάλτη των τελευταίων χρόνων για τη χώρα.
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν το απόγευμα οι διαδηλωτές σε τουλάχιστον πέντε ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, εντείνοντας έτσι τις πιέσεις προς τη μη δημοφιλή [ελληνική] κυβέρνηση.
Η Βρετανία και η Αυστραλία απευθύνουν σύσταση στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα να είναι πιο προσεκτικοί.
Reuters
Στο επίκεντρο αναταραχών η Ελλάδα σε δεύτερη συνεχή ημέρα επιθέσεων κατά της αστυνομίας
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται το οργισμένο ξέσπασμα χιλιάδων νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιές σε δεκάδες καταστήματα και οχήματα μετά το θάνατο 15χρονου.
Τα τελευταία χρόνια, το μένος της νεολαίας στην Ελλάδα έχει ενταθεί λόγω της διεύθυνσης της ψαλίδας μεταξύ φτωχών και πλούσιων. Η άσκηση βίας στη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων και οι βομβιστικές επιθέσεις από ομάδες αναρχικών αποτελούν συνήθη φαινόμενα.
The New York Times
Επεισόδια από νέους στην Ελλάδα για δεύτερη ημέρα
Εκατοντάδες νέων ξεχύθηκαν στους δρόμους πυρπολώντας καταστήματα και αυτοκίνητα και προκαλώντας συγκρούσεις με την αστυνομία στην Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις.
Συμπλοκές νέων με τα ΜΑΤ την Κυριακή στην Αθήνα. Οι χειρότερες αναταραχές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Le Monde
Αναταραχές στην Ελλάδα μετά το θανατηφόρο τραυματισμό εφήβου από την αστυνομία
Συνταραγμενη η Ελλάδα μετά από κύμα βίαιων διαταραχών σε αστικά κέντρα που έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό δέκα ανθρώπων, τέσσερις εκ των οποίων είναι αστυνομικοί, την επομένη του θανάτου εφήβου από αστυνομικό στην Αθήνα. Οι αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε άλλες πόλεις
Le Figaro
Επιστροφή «εύθραυστης» ηρεμίας στην Ελλάδα
Η εικόνα της πόλης θυμίζει εμφύλιο πόλεμο. Μπροστά στα κατάπληκτα μάτια ολόκληρου του κόσμου, η Ελλάδα συνταράχθηκε την Κυριακή από κύμα βίαιων συμπλοκών στα αστικά κέντρα της χώρας με αποτέλεσμα το τραυματισμό δέκα περίπου ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τέσσερις άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων.
Liberation
«Εύθραυστη» ηρεμία στην Αθήνα μετά τα επεισόδια της Κυριακής
Ο θάνατος ενός νεαρού άνδρα 15 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια αντιπαράθεσης με τις αστυνομικές δυνάμεις, πυροδότησε βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα.
Εξάρχεια, η συνοικία των «μποέμ» και αντιστεκόμενων
Αυτή τη συνοικία των Αθηνών πρωτοστάτησε το 1973 στις μαζικές διαμαρτυρίες των φοιτητών που οδήγησαν σε ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος των στρατιωτικών (1967-1974)













Διαβάστε Περισσότερα...

Χιονοστιβάδα διαμαρτυριών για το θάνατο του 15χρονου μαθητή


Μαθητική εξέγερση σε ολόκληρη τη χώρα για τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου από πυρά ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Μαθητές έχουν βγει στους δρόμους, ενώ σημειώνονται επεισόδια έξω από αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Καταλήψεις και κλειστά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα.
Κλειστά όλα τα σχολεία την Τρίτη.


Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων βγήκαν στους δρόμους από το πρωί της Δευτέρας εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του 16χρονου. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικά τμήματα, πραγματοποίησαν πορείες και σταδιακά συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
Ομάδες μαθητών έφθασαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών. Ορισμένοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου επικράτησε ένταση με τους αστυνομικούς να αποκλείουν τη λεωφ. Αλεξάνδρας και να κινούνται απειλητικά εναντίον των μαθητών και φοιτητών.
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από αστυνομικά τμήματα, με τους μαθητές να πετούν πέτρες και νεράτζια και τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.
Ακινητοποιημένα είναι τα οχήματα σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Κλειστές είναι η Αλεξάνδρας, η Πανεπιστημίου και η Σταδίου. Νωρίτερα, είχαν κλείσει η λεωφ. Κηφισίας σε τρία σημεία, στο ύψος του Νέου Ψυχικού, της Πανόρμου και του ΚΑΤ, η Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, καθώς και στους Αμπελόκηπους, η Παπάγου στου Ζωγράφου, η Βεΐκου στο Γαλάτσι, η Αμφιθέας και η Θηβών.
Μέχρι το σταθμό Ειρήνη πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, λόγω κατάληψης του σταθμού Νερατζιώτισα από μαθητές. Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του τράμ, καθώς μαθητές έχουν μπλοκάρει τις ράγες.
Στο δρόμο οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα
Στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στην περιοχή του Λαγκαδά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε προάστια, όπως η Καλαμαριά και η Περαία.
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Μαθητές, φοιτητές και γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες κατά του κτιρίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.
Ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Πειραιά, στο αστυνομικό τμήμα Ερυθραίας, στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων και στο αστυνομικό τμήμα Κέρκυρας, όπου προκλήθηκε μεγάλη ένταση.
Εν τω μεταξύ, ένας μαθητής και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα Τρίκαλα σε συμπλοκές, που σημειώθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης και έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων και από εκεί, μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης, κατέληξαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μαθητών και αστυνομικών.
Η ένταση μεταφέρθηκε στο κτήριο της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων και ακολούθως στην κεντρική πλατεία, ενώ σημειώθηκαν φθορές και σε αυτοκίνητα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων προσήγαγε εννέα μαθητές, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου Κρήτης. Αντιεξουσιαστές, που είχαν παρεισφρήσει στην ουρά του μαθητικού συλλαλητηρίου, επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στο κτήριο της Νομαρχίας, σπάζοντας τζάμια και την πόρτα.
Επίσης, επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία αναποδογυρίζοντας και καταστρέφοντας δυο αυτοκίνητα ΜΜΕ, ενώ με πέτρες στράφηκαν σε βάρος αστυνομικών και εμπορικών καταστημάτων.
Νωρίτερα, μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα Λιοντάρια, πραγματοποιώντας ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας.
Το πρωί, οι μαθητές από τα περισσότερα σχολεία του Ηρακλείου απείχαν από τα μαθήματά τους, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το θανάσιμο τραυματισμό 15 χρόνου μαθητή από τον ειδικό φρουρό.
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι μαθητές και στα Χανιά. Σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών οι μαθητές φώναξαν αρχικά συνθήματα και μετά χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κρατώντας ένα πανώ έκανε πορεία στους δρόμους
Όταν η πορεία έφθασε έξω από το δημαρχείο κάποιοι από τους μαθητές εκτόξευσαν αντικείμενα προς το κτίριο, η κεντρική είσοδος του οποίου ήταν κλειστή για προληπτικούς λόγους.
Η ομάδα των μαθητών λίγο αργότερα συναντήθηκε με την άλλη ομάδα των παιδιών που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο δρόμο μπροστά από την δημοτική αγορά.
Σήμερα τα περισσότερα σχολεία στα Χανιά δεν λειτούργησαν, καθώς οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα τους. Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού ανακοίνωσαν πως την Τρίτη θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κύρηξαν οι ομοσπονδίες τους, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού με ανακοίνωση της ζητά συγνώμη από την οικογένεια του άτυχου μαθητή στην Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μαθητών υπάρχουν σκέψεις για καταλήψεις σχολείων.
Πάντως, από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι αύριο, Τρίτη, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Δεδομένης και της απεργίας των δασκάλων αύριο, Τρίτη, κλειστά θα παραμείνουν και τα δημοτικά.
Ο υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης εξέφρασε την οδύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την τραγική απώλεια της ζωής του 15χρονου μαθητή κάτω από συνθήκες οι οποίες πληγώνουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας και υπέβαλε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ηγεσίας του υπουργείου στην οικογένεια του μαθητή.
Νέα συλλαλητήρια το απόγευμα
Συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν προγραμματίσει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαθητές. Συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια, κατά την οποία θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, διοργανώνει το ΚΚΕ.
Στη Θεσσαλονίκη, το ΚΚΕ έχει εξαγγείλει κινητοποίηση στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, την ίδια ώρα ο ΣΥΝ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας και πορεία, ενώ μισή ώρα αργότερα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών στην Καμάρα.
Η ένταση που σημειώθηκε στις πορείες διαμαρτυρίας για το θάνατο του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου από πυρά ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια, συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.
Στις 4 τα ξημερώματα ομάδες νεαρών βγήκαν από το Αριστοτέλειο και εκσφενδόνισαν μολότοφ προς την Εγνατία Οδό και την Εθνικής Αμυνης με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τρία αυτοκίνητα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.
Στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κλειστή παραμένει η οδός Στουρνάρη, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην οδό Τζορτζ. Ανοιξε από τους κάδους και τις πέτρες η οδός Πατησίων.
Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής, όλο το 24ωρο χθες, Κυριακή, πυρπολήθηκαν συνολικά:
- Στην Αθήνα: 24 τράπεζες, 35 καταστήματα, 22 ΙΧ αυτοκίνητα, 12 κατοικίες, 63 κάδοι απορριμμάτων, 7 στάσεις λεωφορείων και ένα γραφείο τοπικής οργάνωσης της ΝΔ. - Στην Πάτρα: μία τράπεζα, ένα περιπολικό, 4 ΙΧ αυτοκίνητα, ένα αυτοκίνητο της νομαρχίας Αχαΐας, 14 κάδοι απορριμμάτων και το πάρκινγκ της αστυνομικής διεύθυνσης. - Στη Θεσσαλονίκη: 9 τράπεζες, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, 7 ΙΧ αυτοκίνητα, 40 κάδοι απορριμμάτων, το κυλικείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ένα γραφείο τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, τρία εργοτάξια του μετρό, μία μοτοσικλέτα και ένα λυώμενο γραφείο ΚΕΠ.- Στο Ηράκλειο: δύο τράπεζες και τέσσερις κάδοι απορριμμάτων. - Στα Χανιά: ένα αυτοκίνητο της νομαρχίας και 8 κάδοι απορριμμάτων.- Στην Καβάλα: ένα γραφείο της ΝΔ, ένας κάδος απορριμμάτων και το γραφείο εκδόσεως διαβατηρίων στο αστυνομικό μέγαρο, στη Χρυσούπολη ένα φυλάκιο συνοριοφυλάκων και στη Δράμα τρεις κάδοι απορριμμάτων.- Στην Ελευσίνα: 16 κάδοι απορριμμάτων.


Newsroom ΔΟΛ - in.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Στους δρόμους οι μαθητές


Υπό κατάληψη βρίσκονται όλο και περισσότερα σχολεία της χώρας, σε μία μαζική αντίδραση των μαθητών για το θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια. Οι μαθητές των σχολείων του λεκανοπεδίου προχωρούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα υπό κατάληψη τελούν πολλά σχολεία όπως το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας (το μεγαλύτερο του λεκανοπεδίου), ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και μαθητές ιδιωτικών σχολείων προχωρώντας σε αποκλεισμούς δρόμων.
Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη μαθητές από γυμνάσια της πόλης έχουν βγει στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 15χρονου μαθητή. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται σε διάφορα σχολεία, στην περιοχή του Λαγκαδά, του κέντρου της Θεσσαλονίκης, των ανατολικών προαστίων (Καλαμαριά, Περαία κτλ). Νέα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα. Μία ακόμα πορεία οργανώνει η Κομματική Οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης της
ΚΝΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα, ο ΣΥΝ Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Στη Δράμα οι μαθητές των σχολείων συγκεντρώνονται στη κεντρική πλατεία της πόλης.
Αποχή από τα μαθήματα και στα περισσότερα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Τρίπολης. Μαθητές του 2ου , 3ου, 4ου ενιαίου λυκείου και 1ου και 2ου ΤΕΛ Τρίπολης κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Άρεως, ενώ εξάλλου κλειστά είναι τόσο το Λύκειο Μεγαλόπολης, όσο και το Λύκειο Λεωνιδίου.
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 18:00 στα Προπύλαια, με κατεύθυνση προς τη Βουλή. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας και στα αντίστοιχα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, οι οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά, Αττικής του
ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια, όπου θα μιλήσει η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Κλειστά παραμένουν σήμερα το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Πάντειο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, καθώς επίσης τα
ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 15χρονου. Στο μεταξύ, υπό κατάληψη τελούν Πολυτεχνείο και ΑΣΟΕΕ.
Αύριο κλειστά θα είναι τα γυμνάσια και λύκεια ολόκληρης της χώρας, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, εις ένδειξη πένθους για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή.
Κλειστά αύριο, ημέρα της κηδείας του 15χρονου μαθητή, και τα δημοτικά σχολεία, καθώς οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 15ΑΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK...













Λίγο μετά την δολοφονία του 15άχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, φίλοι του αλλά και άλλοι πολίτες - χρήστες του διαδικτύου και συγκεκριμένα του Facebook, έφτιαξαν group στην μνήμη του...

Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω με τις διευθύνσεις που γράφουμε:


ALEXANDROS GRIGOROPOULOS (R.I.P.)

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=62100298568&ref=nf



ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=42281631052&ref=nf


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=38614288749&ref=nf




Killing of a 15 year old student in Greece

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=48511897215&ref=nf



Ενα αντιο στο 15 χρονο που σκοτωσαν οι μπατσοι

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=37359394724






Χιλιάδες χρήστες του Facebook έχουν ήδη γίνει μέλη αυτών των ομάδων, δηλώνοντας τη θλίψη αλλά και την οργή τους για τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου από σφαίρα Ειδικού Φρουρού...




Διαβάστε Περισσότερα...

Γιος διευθυντή της ΕΑΒ και ιδιοκτήτριας κοσμηματοπωλείου στην Βουκουρεστίου ο 15χρονος


Γιος διευθυντή της ΕΑΒ και ιδιοκτήτριας κοσμηματοπωλείου στην οδό Βουκουρεστίου, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος 15 ετών, ζούσε με τη μητέρα, τη γιαγιά και την κατά δύο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του.


Η μητέρα του Αλέξανδρου διατηρεί κοσμηματοπωλείο στη Βουκουρεστίου, ενώ ο πατέρας ζει σε άλλη περιοχή της Αττικής.


Οι φίλοι του Αλέξανδρου λένε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ήταν ένα παιδί με τα ενδιαφέροντα των συνομήλικών του και πολλές από τις παρέες του ήταν από το ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων όπου φοιτούσε.


Αυτό που όλοι ονομάζουμε «διαλυμένη οικογένεια», στην περίπτωση του Αλέξανδρου δεν ισχύει.

Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε φαίνεται ότι προέρχονται από μια δεμένη οικογένεια και ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.



Το μήνυμα της οικογένειας μέσω της zougla.gr
Στο σπίτι του νεκρού 15χρονου αγοριού, έχει πέσει βαρύ πένθος. Το μήνυμα της οικογένειας μεταφέρει μέσω της zougla.gr η θεία του: «Να αφήσετε την οικογένεια στην απόλυτη ηρεμία. Ο σεβασμός στον άνθρωπο είναι πάνω απ’ όλα».






Διαβάστε Περισσότερα...

"Έκρηξη οργής" για την δολοφονία του 15αχρονου...


Η δολοφονία του 15άχρονου το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα, προκάλεσε έκρηξη οργής και δύο μέρες σημειώνονται φοβερά επεισόδια σε πολλές πόλεις της χώρας, με διαδηλώσεις αλλά, δυστυχώς και μεγάλες καταστροφές σε καταστήματα, τράπεζες και οχήματα...


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν δρόμοι και γειτονιές δεκάδων πόλεων, κυρίως και ιδίως στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα και αλλού...






Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 15ΑΧΡΟΝΟΥ...


Διαβάστε Περισσότερα...

Θλίψη και Οργή...





Μετά την μικρή απουσία του Σαββατοκύριακου, επιστρέφουμε σήμερα στις επάλξεις!


Και μπορεί να ξεκινήσαμε, το πρωί του Σαββάτου, με ευχάριστη διάθεση, το βράδυ όμως πληροφορηθέντες το τραγικό συμβάν της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 15άχρονου από Ειδικό Φρουρό στην Αθήνα, "μαύρισε" η ψυχή μας και βάρεσε "κόκκινο" η οργή μας...

Ένα παιδί, 15 ετών, δολοφονήθηκε από ένα Όργανο της τάξεως...

Τί να πει και τί να γράψει κανείς....

Και μόνο στη σκέψη αυτής της απάνθρωπης εγκληματικής πράξης, είναι να τρελαίνεται κανείς...





Διαβάστε Περισσότερα...