Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Η ..."κατάρα" του πρώτου μεγάλου έρωτα!...


Η συναισθηματική ευφορία της πρώτης αγάπης μπορεί να κάνει σημαντική ζημιά στις επόμενες σχέσεις.
Αυτό αποφάνθηκαν Βρετανοί ερευνητές, οι οποίοι δηλώνουν ότι...............


η ένταση της πρώτης αγάπης συχνά θέτει μη ρεαλιστικά "στάνταρντ" με βάση τα οποία οι άνθρωποι τείνουν να κρίνουν -και να κατακρίνουν- τις επόμενες σχέσεις τους, ως βαρετές, αν όχι μια σκέτη απογοήτευση. "Τελικά, φαίνεται πως το μυστικό για τη μακρόχρονη ευτυχία σε μια σχέση είναι να έχει 'παραλείψει' κανείς την πρώτη σχέση. Σε ένα ιδανικό κόσμο, θα ξυπνάγαμε κατευθείαν στη δεύτερη σχέση", σημείωσε παραστατικά δρ Μάλκολμ Μπρίνιν, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Έσεξ, μιλώντας στην εφημερίδα Observer.


Σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές, το κλειδί της ευτυχίας είναι να έχει κανείς μια πραγματιστική αντίληψη για το τι θέλει από μια σχέση και να μην προσπαθεί, συνειδητά ή ασυνείδητα, να ξαναζήσει την συγκίνηση και την ένταση της "πρώτης φοράς", όπως είπε ο Μπρίνιν.

Σύμφωνα με τη δρα Γκάιλ Μπρούερ, κοινωνική ψυχολόγο του πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ, οι σχέσεις μεταξύ ενηλίκων χρειάζονται όλων των ειδών τις αρετές για να επιβιώσουν, όπως την αξιοπιστία και την αυτοδέσμευση, αλλά δύσκολα είναι συμβατές με την ένταση της πρώτης αγάπης.

Οι σχετικές διαπιστώσεις περιλαμβάνονται στη συλλογή ερευνητικών μελετών κορυφαίων Βρετανών επιστημόνων με τίτλο "Μεταβαλλόμενες Σχέσεις".

Από την άλλη όμως, υπάρχει ο αντίλογος.

Η καθηγήτρια ανθρωπολογίας Έλεν Φίσερ του πανεπιστημίου Rutgers (στα ελληνικά έχει μεταφραστεί το βιβλίο της "Γιατί αγαπάμε;") πιστεύει ότι το να προσπαθεί κανείς να ανακαλέσει και να ξαναζήσει το αρχικό πάθος μιας σχέσης, συμβάλλει στη μακροημέρευση της σχέσης. Χρησιμοποιώντας μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, διαπίστωσε ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα στα ζευγάρια που έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο για πάνω από δύο δεκαετίες, είναι παρόμοια με την εγκεφαλική δραστηριότητα όσων έχουν σχέσης πάθους διάρκειας κάτω των έξι μηνών.

Σύμφωνα με τη Φίσερ, "έχουν πλέον βρεθεί αναμφισβήτητα φυσιολογικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ρομαντική αγάπη μπορεί να διαρκέσει. Φαίνεται πως η ρομαντική αγάπη δεν υπάρχει μόνο (σ.σ. από βιολογική-εξελικτική άποψη) για να ενθαρρύνει το ξεκίνημα της δημιουργίας ενός ζευγαριού, αλλά και για να διατηρεί επίσης και να βελτιώνει τις μακρόχρονες σχέσεις".




Διαβάστε Περισσότερα...

4,1% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ



Με 4,1% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ σε νέα δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται αύριο στο "Πρώτο Θέμα"..................



Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει το 31,9% των ερωτηθέντων, τη Ν.Δ το 27,8%, το ΚΚΕ το 7,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ το 6,5%, τον ΛΑΟΣ το 4%, ενώ τους Οικολόγους - Πράσινους το 2,9%.


Διαβάστε Περισσότερα...

Στο Ωνάσειο ο αδελφός του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος.



Στο Ωνάσειο νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης ο αδελφός του Μεσσήνιου Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος..........

Στο Ωνάσειο υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αφού ήδη, από εξετάσεις που είχε υποβληθεί νωρίτερα στο Ερρίκος Ντυνάν όπου αρχικά είχε μεταφερθεί, είχε διαπιστωθεί από τους ιατρούς ότι είχε ανεύρυσμα καρδιακής αορτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετεγχειρητική του κατάσταση κρίνεται σταθερή.


Στο πλευρό του, όπως ήταν φυσικό, βρίσκεται ο αδελφός του Υπουργός Πολιτισμού και άλλα μέλη της οικογένειά τους.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝεργασία για τη Μεσσηνία: "Να δημιουργηθεί Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΤΕΙ Καλαμάτας"


Την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΤΕΙ Καλαμάτας, καθώς και αντίστοιχα Τμήματα στα ΙΕΚ του Νομού για την απασχόληση των Μεσσήνιων νέων και ανέργων στις τουριστικές επενδύσεις, που γίνονται στον Νομό, όπως στην ΠΟΤΑ, έθεσαν με ερώτηση υπόψη του νομάρχη Μεσσηνίας οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της παράταξης «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», Θανάσης Πετράκος και Νίκος Πατσαρίνος....................


Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι επανέφεραν το θέμα που είχαν υποβάλει ήδη από το 2001 με αφορμή τη λειτουργία στην περιοχή της Πυλίας της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) με τις οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ζητώντας να υπογραφεί ένα σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Φορέα της επένδυσης και των Φορέων του Νομού για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και για την απασχόληση Μεσσηνίων στη συγκεκριμένη επένδυση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις της διευθύντριας του ΟΑΕΔ, Σταυρούλας Νικολοπούλου, ότι θα απαιτηθούν άμεσα περίπου 2.000 άτομα ειδικευμένοι στα τουριστικά επαγγέλματα, να εργαστούν ως προσωπικό στην ΠΟΤΑ και τη διαπίστωσή της ότι δεν υπάρχουν ειδικευμένοι στα τουριστικά επαγγέλματα στη Μεσσηνία, οι κ.κ. Πετράκος και Πατσαρίνος «κρούουν τον κώδωνα» του κινδύνου ότι, «αν δεν αλλάξει κάτι, οι άνεργοι της Μεσσηνίας θα παραμείνουν άνεργοι και θα προσληφθούν άτομα από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ οφέλη στον τομέα της απασχόλησης για τους νέους και τους ανέργους του Νομού μας δεν θα υπάρξουν ουσιαστικά από τη δημιουργία της ΠΟΤΑ».

Επαναφέρουν λοιπόν έστω και την ύστατη αυτή στιγμή τα αιτήματά τους για ίδρυση Τμημάτων στο ΤΕΙ και στα ΙΕΚ του Νομού με γνωστικό αντικείμενο τον τουριστικό τομέα, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες για την καθυστέρηση στον νομάρχη Μεσσηνίας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν: «Η υλοποίηση των προτάσεων, που θέτουμε, είναι προφανές ότι θα συμβάλλει όχι μόνο στην απασχόληση νέων και ανέργων του Νομού μας, αλλά θα συμβάλουν και στο να μην καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται να καταφεύγουν σε βουλευτικά γραφεία για να βρουν δουλειά».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Νέο Τμήμα Λογοθεραπείας και δύο μετονομασίες Τμημάτων στο μηχανογραφικό του 2009 για το ΤΕΙ Καλαμάτας.



Το νέο Τμήμα Λογοθεραπείας και οι μετονομασίες δύο ήδη λειτουργούντων Τμημάτων εντάσσονται στο μηχανογραφικό του 2009 για το ΤΕΙ Καλαμάτας............


Τα Τμήματα που μετονομάζονται στο ΤΕΙ Καλαμάτας είναι το Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας που μετατρέπεται σε Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και το Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων που γίνεται Τεχνολογίας Τροφίμων.
Γενικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, στο μηχανογραφικό της φετινής χρονιάς μπαίνουν τρία νέα τμήματα Πανεπιστημίων και νέα τμήματα σε 13 ΤΕΙ. Επίσης, μετονομάζονται τέσσερα τμήματα Πανεπιστημίων και 10 τμήματα ΤΕΙ.


Η απόφαση λειτουργίας των νέων τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και η μετονομασία των γνωστικών αντικειμένων τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πορισμάτων της Ειδικής Επιτροπής Χωροταξικού Σχεδιασμού και αποφάσεων των αρμοδίων Τμημάτων ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), προκειμένου να λειτουργούν Τμήματα με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Αναδάσωση αύριο και στον Καϊάφα Ηλείας.



Έχουμε ήδη γράψει πως αύριο πραγματοποιείται μιά ακόμη αναδάσωση στον Ταΰγετο
Μια αναδάσωση που συνδιοργανώνουν οι Σύλλογοι της περιοχής, ο Σύνδεσμος της ευρύτερης περιοχής κ.α. και φυσικά καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά όλοι οι φίλοι του Ταΰγετου..

Αύριο όμως πραγματοποιείται αναδάσωση και στον Καϊάφα της Ηλείας.
Αναδάσωση που διοργανώνεται από την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.........

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) διοργανώνει εκδήλωση για την αναδάσωση του πευκοδάσους Καϊάφα, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009, όπου θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς και ομάδες εθελοντών.

Συγκεκριμένα πρόκειται να φυτευθούν, σε πρώτη φάση, 4.000 δενδρύλλια κουκουναριάς , από τα 12.000 δενδρύλλια που θα καλύψουν συνολική έκταση 120 στρ., με στόχο την αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος, ακολουθώντας εγκεκριμένη από τις Δασικές Αρχές μελέτη αναδάσωσης.

Η συγκεκριμένη αναδάσωση αφορά σε μία αρχική επέμβαση αναδάσωσης σε ένα τμήμα της έκτασης, καθώς η όλη διαδικασία της αναδάσωσης θα αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου.

Επισημαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών του έργου υλοτομίας. Στο τμήμα έκτασης που βρίσκεται βορειοδυτικά, εκτάσεως 350 στρ., έχουν υλοτομηθεί όλοι οι καμένοι κορμοί, ενώ ο ξυλώδης όγκος που προέκυψε προς εκμετάλλευση έχει μεταφερθεί εκτός πεδίου. Τέλος, έχει πραγματοποιηθεί ο θρυμματισμός των κλαδιών που απέμειναν και έχει γίνει ο απαιτούμενος καθαρισμός στο μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης.

Η αναδάσωση θα συμβάλλει στη φυσική διαδικασία ανάπτυξης των νεαρών δενδρυλλίων κουκουναριάς αξιοποιώντας την περίοδο των βροχοπτώσεων.

Το έργο της αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ολυμπίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΤΑ αναπτύσσει τη δημιουργία ενός σημαντικού πόλου ήπιας τουριστικής ανάπτυξης στον Καϊάφα, ένα πρότυπο κέντρο οικοτουρισμού και ευεξίας, φυσικής ανάτασης και αναψυχής, με έμφαση στο περιβάλλον, την αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος, τον πράσινο τουρισμό, τον οικοτουρισμό σε συνδυασμό με ήπιες δραστηριότητες ναυταθλητισμού. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας.

Η ΕΤΑ καλεί όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αναδάσωση του Καϊάφα, συμβάλλοντας ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής που επλήγη από τις καταστροφικές φωτιές το 2007.



kamena.blogspot.com/


Διαβάστε Περισσότερα...

10 τόνοι έξτρα παρθένο Μεσσηνιακό ελαιόλαδο στη Γάζα!



Εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Επιτροπή, που είχε οριστεί με απόφαση του νομάρχη σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων, η προμήθεια 10 τόνων έξτρα παρθένου Μεσσηνιακού ελαιολάδου, προκειμένου να αποσταλεί, ως βοήθεια, στον δοκιμαζόμενο λαό της περιοχής της Γάζα..........

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν κλειστές οικονομικές προσφορές, ως την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009 στις 12.00 το μεσημέρι στη Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, στον 1ο όροφο και στο γραφείο 121. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Επιτροπής, το ελαιόλαδο θα πρέπει να βρίσκεται σε πεντόλιτρα συσκευασμένα σε παλέτες και εξωτερικά να αναγράφεται το βάρος και η ποσότητα, όπως ορίζει η οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι ποσότητες του ελαιολάδου, που θα συγκεντρωθούν, θα πρέπει να παραδοθούν εντός 10 ημερών από την κατακύρωση του αποτελέσματος στη μεταφορική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα. Η αποσφράγιση των προσφορών θα λάβει χώρα στις 4 Φεβρουαρίου στη 1.00 μετά το μεσημέρι ενώπιον της Διαχειριστικής Επιτροπής.



*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

«Καθαρά» τα δείγματα από το ναυάγιο του πλοίου "Ramona" στη Γιάλοβα.


Η βοηθός γενική διευθύντρια Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ, κ. Αικατερίνη Κωνσταντοπούλου, απέστειλε τη χημική ανάλυση των δειγμάτων μέσα από το ναυάγιο που της έστειλε η Νομαρχία Μεσσηνίας..........


Στο κείμενο που απέστειλε προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκο αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τα δείγματα που λάβατε από την περιοχή του ναυαγίου στον κόλπο της Πύλου και μας αποστείλατε για ανάλυση, σας γνωρίζουμε τα εξής: Η ανάλυση του δείγματος του θαλασσινού νερού μέσα από το καράβι έδειξε πως τα συστατικά του βρίσκονται στα επίπεδα των συγκεντρώσεων του κοινού θαλασσινού νερού, όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία. Το Ph δείγματος ήταν 7,9 με συνήθεις τιμές Ph του θαλασσινού νερού 7,4-8,5. Η προσδιορισθείσα τιμή του Ph κάνει σαφή την απουσία οποιουδήποτε είδους καυστικής ουσίας. Επιπλέον δεν ανιχνεύτηκε καθόλου αλουμίνιο (αργίλιο). Ομοίως η ανάλυση των δειγμάτων της λάσπης μέσα και έξω από το καράβι δείχνει πως τα δύο δείγματα είναι σχεδόν ταυτόσημα. Από τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων προκύπτει ότι, υπο τις παρούσες συνθήκες, δεν τίθεται θέμα ρύπανσης της περιοχής γύρω από το καράβι και μέσα σε αυτό».


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανέκδοτο - To... "καλόπαιδο"!!!...



Ο "τσογλανάκος" είναι στο σαλόνι και παίζει με το τραινάκι του, ενώ η μαμά του είναι στην κουζίνα και κάνει δουλειές...

Τσαφ τσουφ το τραινάκι, κάνει μια διαρκή φασαρία.

Σε κάποια στιγμή σταματάει και ακούγεται ο μικρός:...................


-"Όσοι "παπάρες" θέλουν να κατέβουν, να τσακιστούν γιατί αυτή η κωλοστάση είναι η τελευταία. Όσοι μαλ...ς θέλουν να ανέβουν να το κάνουν γρήγορα για να αναχωρήσει καμιά ώρα η σκ...αμαξοστοιχία!

Τα ακούει αυτά η μαμά, κρανιοεγκεφαλίζεται, τρέχει στο σαλόνι, πιάνει τον μικρό από το αυτί και του λέει:

-" Πήγαινε αμέσως στο δωμάτιο σου και κάτσε μέσα για δυο ώρες τιμωρία.
Μετά θα βγεις και θα παίξεις μόνο αν μιλάς καλά!"


Πηγαίνει ο μικρός στο δωμάτιο και μετά από κάνα δίωρο επιστρέφει.

Κάθεται και πάλι, και βάζει μπρος το τραινάκι.

Τσαφ τσουφ,τσαφ τσουφ για λίγη ώρα και σε κάποια στιγμή σταματάει...

-"Όσοι επιβάτες επιθυμούν να αποβιβαστούν παρακαλούνται να ελέγξουν ότι δεν ξέχασαν καμία από τις αποσκευές τους... και ευχόμαστε να είχαν καλό και ξεκούραστο ταξίδι! Οι επιβάτες που επιθυμούν να επιβιβαστούν να τοποθετήσουν και να ασφαλίσουν τις αποσκευές τους πάνω από τη θέση τους, υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα και τους ευχόμαστε ένα καλό ταξίδι!..."

Η μαμά ακούει περήφανη για τις παιδαγωγικές της ικανότητες από την κουζίνα και χαμογελάει!

Ο μικρός συνεχίζει:

-"Α, και όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη δίωρη καθυστέρηση, να απευθυνθούν στην "καριόλα" στην κουζίνα!...."


Διαβάστε Περισσότερα...

Central club - Birthday Party & Dance Show Tonight!!!










Διαβάστε Περισσότερα...

Saturday!!!!!!!!!!!

.
.
.
.
.




Saturday
Graphics & Myspace Layouts





.
.
.
.
.












Διαβάστε Περισσότερα...