Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κερδίστε προσκλήσεις για τη πρεμιέρα της ταινίας "Οι Ιππείς της Πύλου"


Διοργάνωση διαγωνισμών: Dewars Cinema

Λήξη διαγωνισμών: 25/2/2011

Δώρα διαγωνισμών: aπό το διαγωνισμό θα αναδειχθούν 15 (δέκαπέντε) νικητές. Το δώρο του κάθε νικητή περιλαμβάνει:........................

Α) Μία διπλή πρόσκληση για τη πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας ‘Οι Ιππείς της Πύλου’ που θα πραγματοποιηθεί τη 2η Μαρτίου 2011 στις 21:00 στον κινηματογράφο Όπερα (Ακαδημίας 57 Αθήνα).

Β) Μία διπλή πρόσκληση για event που θα πραγματοποιηθεί από τη BACARDI HELLAS μετά τη προβολή της ταινίας στο club Baraonda (Τσόχα 43 Αθήνα)


Συμμετοχή στο διαγωνισμό:

κάνοντας "Like" στο Dewars Cinema - Οι ιππείς της Πύλου στο Facebook και συμπληρώνοντας το e-mail σας



Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΣΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ Δ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη θέση Αφανοράχες, Δ.Δ. Στασιού, στο Δήμο Τριφυλίας έχει προκαλέσει την αναστάτωση των κατοίκων της περιοχής. Η κεραία βρίσκεται πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό του Δήμου, καθώς επίσης και σε καλλιεργήσιμες περιοχές, όπου οι κάτοικοι της περιοχής περνούν αρκετές ώρες της ημέρας. Η αυθαίρετη εγκατάσταση αυτής της κεραίας αποτελεί κυριολεκτικά μια καταστροφή για την τοπική κοινωνία καθώς και ένα δυσοίωνο προηγούμενο για αντίστοιχες αυθαιρεσίες στο μέλλον.

Επίσης, μετά από.......................

έρευνα που διεξήχθη υφίστανται σοβαροί λόγοι καταγγελίας της λειτουργίας του σταθμού διότι δεν υπάρχει έγκριση για την τοποθέτηση της κεραίας από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία κατά παράβαση του Ν. 2801/2000 και της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνίας και Ταχυδρομείων. Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι η περιβαλλοντική μελέτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκδόθηκε μετά την τοποθέτηση της κεραίας (20-12-2010) και δεν έχει λάβει υπόψη τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, επισημαίνεται ότι πλησίον της τοποθεσίας όπου αυθαίρετα τοποθετήθηκε η κεραία, υπάρχουν διαθέσιμες και κατάλληλες περιοχές όπου η εγκατάσταση της κεραίας δεν δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Υπουργός Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής:

1. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή του Στασιού, την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής και την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη μη νομιμότητα της εγκατάστασής της, αλλά και τους κίνδυνους που ενέχει για την υγεία των κατοίκων ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Οδυσσέας Βουδούρης




Διαβάστε Περισσότερα...

Ουρές στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λόγω του... μηχανογραφικού


Ουρές έχει προκαλέσει από τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η εφαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος κατά την είσοδο των ασθενών, για την έκδοση εισιτηρίων προκειμένου να επισκεφτούν τα εξωτερικά ιατρεία ή να κλείσουν ραντεβού. Ο συνωστισμός και οι ουρές παρατηρούνται καθώς .....................

πλέον γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή του κάθε ασθενούς που επισκέπτεται το νοσοκομείο, με καταχώριση όλων των στοιχείων του αλλά και του ιατρικού τμήματος που επισκέπτεται.
Η ουρά τη Δευτέρα -όπως μας επισημάνθηκε- έφτανε από την είσοδο του νοσοκομείου ως τον γκισέ όπου κόβονται τα εισιτήρια, ενώ χθες τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα.
Για εξομάλυνση της κατάστασης τις επόμενες μέρες έκανε λόγο στην "Ε" ο διοικητής του νοσοκομείου Πάνος Μπόζος. Σημείωσε ότι καθώς το μηχανογραφικό σύστημα εφαρμόζεται για πρώτη φορά, υπάρχει αυτή η καθυστέρηση μέχρι να καταγραφούν όλα τα στοιχεία του ασθενούς. Αφού καταγραφούν, τις επόμενες φορές που οι ίδιοι τουλάχιστον άνθρωποι θα επισκεφτούν το νοσοκομείο δεν θα χρειαστούν πάλι όλα αυτά τα στοιχεία. Επίσης, ο διοικητής παρατήρησε ότι θα εξοικειωθεί και το προσωπικό με το χειρισμό του συστήματος.
Ο κ. Μπόζος επισήμανε, τέλος, ότι οι ασθενείς δεν είναι αναγκαίο να έρχονται από πολύ νωρίς το πρωί και να περιμένουν στην ουρά με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται.


Κ.Μπ. - eleftheriaonline.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Νεκρή φώκια στην Κυπαρισσία


Νεκρή ξεβράστηκε το απόγευμα της Δευτέρας μια μικρή φώκια στην περιοχή της Τερψιθέας στην Κυπαρισσία, με εμφανή σημάδια από χτυπήματα στη μουσούδα της - τα οποία όπως όλα δείχνουν προκάλεσαν και το θάνατό της.
Η μικρή φώκια εντοπίστηκε από........................

κάτοικο της περιοχής, ο οποίος προχθές το βράδυ ειδοποίησε τον Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας, άνδρες του οποίου χθες το πρωί έκαναν αυτοψία στην περιοχή.
Η φώκια είναι νεαρής ηλικίας, όπως μαρτυρά και το μήκος της που είναι 1,30 μέτρα. Η ράχη της είναι γκρίζα και η κοιλιά της λευκή, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι έχει δεχτεί χτυπήματα στη μουσούδα. Αυτό που εικάζεται είναι ότι μάλλον μπλέχτηκε σε αλιευτικά εργαλεία και ο ασυνείδητος ψαράς τη χτύπησε βάναυσα για να απαλλαγεί από αυτήν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν εμφανίζονται συχνά φώκιες. Τελευταία φορά μάλιστα που είχαν βρεθεί νεκρές φώκιες ήταν το 2002 - δύο σε διάστημα λίγων μηνών. Η μία ήταν πάλι στην περιοχή της Τερψιθέας και η άλλη στην περιοχή του Αϊ-Γιαννάκη.


Κ.Μπ. - eleftheriaonline.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Τριφυλία. Αντίδραση για κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Στασιό


Αντίδραση στους Αρμενιούς, το Στασιό, αλλά και τη Σπηλιά Τριφυλίας έχει προκαλέσει, από τις αρχές του καλοκαιριού, η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας «Vodafone» στη θέση «Αφανόραχη» του Στασιού. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής έχουν καταθέσει, αρμοδίως, καταγγελίες και ενστάσεις.
Σημειώνουμε πως η κεραία βρίσκεται......................

πολύ κοντά σε οικίες των Αρμενιών, ενώ λίγα μέτρα από αυτή ανεγείρεται οικοδομή για κατοικία. Επίσης, είχαν ακουστεί πολλά και διάφορα για το χώρο εγκατάστασης, τον ιδιοκτήτη και τις σχέσεις που είχε (και έχει) με το Δήμο!
Χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρμενιών, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα, ζητώντας τη συμπαράσταση και την ενεργό στήριξη του Δήμου Τριφυλίας, για να μην επιτραπεί η λειτουργία της κεραίας (παρά το γεγονός ότι δεν έχει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, τέθηκε, κατά διαστήματα, σε λειτουργία).
Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο, η κεραία είναι αυθαίρετη, ενώ έχουν κατατεθεί ενστάσεις και κατά της περιβαλλοντικής μελέτης, οι οποίες δεν έχουν κριθεί. Σημειώνεται δε, πως η Πολεοδομία στις 22 Ιουλίου έκανε αυτοψία και στη σχετική έκθεση έκρινε παράνομη την κεραία.
«Θέλω τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Δήμου. Είναι δίπλα στα σπίτια…», τόνισε ο πρόεδρος των Αρμενιών, προσθέτοντας πως υπάρχουν άλλοι χώροι στην περιοχή που μπορεί να εγκατασταθεί.
Τοποθετηθείς ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως η κεραία είναι σε ιδιωτικό χώρο και ούτε η Επιτροπή ούτε το Δ.Σ. έχουν αρμοδιότητα να παρέμβουν. «Έχετε την υποστήριξή μας, αλλά δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στην Πολεοδομία να μη δώσει άδεια…» εξήγησε.
Σε τοποθετήσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι σημείωσαν πως πρέπει να σταθούν αρωγοί στην Τοπική Κοινότητα Αρμενιών και τους κατοίκους.
Τελικά, μετά από πρόταση του κ. Τσίγγανου, θα εισαχθεί ως θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr



Διαβάστε Περισσότερα...