Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Λουκέτο στις παράνομες χωματερές...



Ελέγχους για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ώστε να μπει λουκέτο στις παράνομες χωματερές στην Ελλάδα, άρχισε κλιμάκιο της ΕΕ.

Παράλληλα, το κλιμάκιο θα εξετάσει αν προχωρούν τα προγράμματα αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του 2008, η χώρα μας απειλείται με βαρύ πρόστιμο που θα αγγίζει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν κλείσει συνολικά 1.555 ανεξέλεγκτες χωματερές.



Διαβάστε Περισσότερα...

Εφιαλτικές προβλέψεις λόγω ρύπανσης



Κατά σχεδόν μισό χρόνο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να μειωθεί το 2020 το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης των "25", εξαιτίας της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εάν δε ληφθούν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της.

Χειρότερη εκτιμάται ότι θα είναι η κατάσταση στις χώρες της Μεσογείου, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και ιδίως οι καύσωνες, σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση, αυξάνουν τη θνησιμότητα.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνες στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος "Clean Air for Europe" και του ερευνητικού προγράμματος APHEA, που ξεκίνησε το 1992-1993, με τη συμμετοχή 22 ερευνητικών ομάδων από 20 χώρες.

Παράλληλα, με βάση μετρήσεις που διενεργήθηκαν σε εννέα ευρωπαϊκές πόλεις (μεταξύ των οποίων και η Αθήνα) στο διάστημα 1987-2004, προέκυψε ότι ο καύσωνας προκάλεσε αύξηση θνησιμότητας κατά 10% τις ημέρες με χαμηλά επίπεδα όζοντος στην ατμόσφαιρα και κατά 13,2% τις ημέρες με υψηλά.

Τέλος, σχετική έρευνα στις ΗΠΑ, που βρισκόταν σε εξέλιξη για 16 χρόνια σε δείγμα 500.000 ατόμων, κάνοντας συγκρίσεις μεταξύ της πιο βρώμικης και της πιο καθαρής πόλης, έδειξε ότι στην πρώτη η θνησιμότητα ήταν αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τη δεύτερη, ενώ τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα κατά 14% και καρδιοπαθειών κατά 9%.



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεδριάζει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ...



Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζει αύριο στις 16:00 στη Χ. Τρικούπη, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Νωρίτερα, στις 10:30, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και στις 11:30 με το προεδρείο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στη μία μετά το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου θα δεχθεί το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας ( ΣΕΠΕ) και στις 15:15 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού.




Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση στο ΥΠΕΞ αύριο για την ψήφο των αποδήμων...



Συνάντηση με θέμα την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους απόδημους Έλληνες, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 19:00 στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στη Λετονία βρίσκεται η Εθνική Ανδρών


Στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, βρίσκεται η εθνική, καθώς την προσεχή Τετάρτη θα αντιμετωπίσει το ομώνυμο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τα προκριματικά του μουντιάλ.
Το μοναδικό πρόβλημα του Οτο Ρεχάγκελ αφορά στον τραυματία Φάνη Γκέκα.




Διαβάστε Περισσότερα...

Πρόγραμμα διάθεσης εισιτηρίων για τους αγώνες του Παναθηναϊκού με Πανθρακικό και Inter



"Στην διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα τεθούν από την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και τα εισιτήρια του αγώνα Champions League ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - INTER που θα διεξαχθούν στις 13/09/2008 και 16/09/2008 αντίστοιχα, στο Ολυμπιακό Στάδιο.


Οι τιμές των εισιτηρίων προς διάθεση του αγώνα πρωταθλήματος κυμαίνονται από 10 έως 40 ευρώ, ενώ του αγώνα Champions League από 20 έως 100 ευρώ .

Η διάθεσή τους θα γίνεται ως εξής:
Από τις 9/9 ως τις 16/9 τα εισιτήρια θα διατίθενται στα γκισέ της Λ.Αλεξάνδρας (Θύρες 4 και 11), στην Είσοδο της Λ.Κύμης, στον σταθμό Ειρήνης ΗΣΑΠ και στη Β.Α. Είσοδο ΟΑΚΑ (από Λ. Κηφισίας) στις ώρες 10:30 - 18:30GR.

Eιδικότερα, στις 13/9 τα εκδοτήρια στη Λεωφόρο θα λειτουργήσουν από τις 10:30 - 13:00GR, ενώ στα υπόλοπα σημεία πώλησης από 10:30GR - 19:00GR.

Στις 16/9 επίσης τα εκδοτήρια της Λεωφόρου θα είναι ανοιχτά από 10:30 - 15:00GR, ενώ τα εκδοτήρια στον Σταθμό Ειρήνης (ΗΣΑΠ) και Β.Α. Είσοδο ΟΑΚΑ (από Λ. Κηφισίας) από τις 14:00 - 21:45GR το πρώτο και 19:00 - 21:45GR το δεύτερο.
Επίσης διατίθενται και εισιτήρια για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο στην τιμή των 10 ευρώ στα εκδοτήρια της Λ. Αλεξάνδρας (θύρα 4) της Λ. Κύμης και Ειρήνης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ( 801 111 1908 ) καθημερινές 10:30΄ - 18:30΄."
Για την είσοδο των κατόχων απλών (ονομαστικών) εισιτηρίων, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας (διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης)".



Διαβάστε Περισσότερα...

Επιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού



Ιστορική μέρα ήταν η Δευτέρα (8/9) για τον Παναθηναϊκό, καθώς το όνειρο της κατασκευής του νέου γηπέδου άρχισε επιτέλους να παίρνει σάρκα και οστά με την εγκατάσταση των γερανών και των συνεργείων στον Βοτανικό.

Τα επίσημα "εγκαίνια" πάντως της έναρξης των έργων θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε και αναμένεται να παραστούν εκτός από τη διοίκηση της ΠΑΕ και τον δήμαρχο αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη και παίκτες της ομάδας, όπως και αρκετοί παλαίμαχοι.
Το επόμενο βήμα της δημιουργίας του νέου γηπέδου είναι η έκδοση της δεύτερης οικοδομικής άδειας από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και η έγκριση του masterplan της διπλής ανάπλασης, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο.

Αφού πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, οι γερανοί για την κατασκευή του γηπέδου θα μπουν τον Ιανουάριο του 2009 και αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι του 2010 το νέο "σπίτι" του τριφυλλιού θα είναι έτοιμο.




Διαβάστε Περισσότερα...

Χάλκινος ο Ταϊγανίδης!



O Χαράλαμπος Ταϊγανίδης πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στην ελληνική συγκομιδή από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς κατέκτησε το χάλκινο στα 400 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S13.

Ο Έλληνας αθλητής σημείωσε επίδοση 4:23.59 στον τελικό του αγωνίσματος και έμεινε πίσω από τον Νοτιοαφρικανό Σαρλ Μπουβέρ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ (4:14.02), και τον Ουκρανό Ντανίλο Τσουφάροφ (4:14.84).



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνομιλίες Ταλάτ - Χριστόφια με Μουν



Τηλεφωνικές συνομιλίες είχε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο, Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η εκπρόσωπος του γγ του διεθνούς Οργανισμού, τόνισε ότι ο κ. Μουν συνεχάρη τους δυο ηγέτες για την έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων για συνολική λύση του Κυπριακού και τους ευχήθηκε να πετύχουν στον σκοπό τους, ενώ επανέλαβε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κα Μοντάς αναφέρθηκε επίσης στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ., Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και στις συναντήσεις που θα έχει στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν.

Ο κ. Ντάουνερ θα επιστρέψει στην Κύπρο για να παραστεί στη δεύτερη συνάντηση του προέδρου της Κύπρου κ. Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ταλάτ, την ερχόμενη Πέμπτη.




Διαβάστε Περισσότερα...

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα το καλοκαίρι...



Τουλάχιστον πέντε χιλιάδες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου κάηκε έκταση πεντακοσίων χιλιάδων στρεμμάτων και η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στην Ρόδο.


Το καλοκαίρι του 2007 ήταν το πλέον καταστροφικό καθώς οι καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια στρέμματα.



Διαβάστε Περισσότερα...

Κύπρος: "Πόλεμος" για την ιστορία...



Κλιμακώνει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, την αντιπαράθεσή του με το υπουργείο Παιδείας, απειλώντας να κηρύξει υπό διωγμό την παιδεία σε περίπτωση κατά την οποία το υπουργείο επιμείνει να αλλάξει την ιστορία.

Ο κ. Χρυσόστομος επικαλέστηκε ομιλία που είχε με το μέλος της ομάδας των επτά σοφών που ετοιμάζει την έκθεση για τις μεταρρυθμίσεις, Ανδρέα Καζαμία, ο οποίος - όπως υποστήριξε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου-, του μετέφερε ότι η τουρκική εισβολή θα ονομάζεται "ειρηνική επέμβαση της Τουρκίας".

Ο Ανδρέας Καζαμίας διέψευσε τα περί χαρακτηρισμού της τουρκικής εισβολής ως ειρηνικής επέμβασης, αλλά είπε ότι ο ιστορικός θα πρέπει να καταγράψει τα γεγονότα της εισβολής, να πει πως τα είδαν οι δύο πλευρές και ποιοι ευθύνονται.

Εξάλλου, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου αξίωσε τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο Συμβούλιο Παιδείας (έστω και χωρίς ψήφο) και υπενθύμισε ότι τα περισσότερα σχολεία της Κύπρου κτίστηκαν είτε με δαπάνες της Εκκλησίας, είτε σε γη της Εκκλησίας.

Πάντως, μετά τη διαβεβαίωση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι αποτελούν αποκύημα φαντασίας τα περί αφελληνισμού της παιδείας, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρο απηύθυνε πρόσκληση στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου να ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο για τις προθέσεις του υπουργείου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Κίνδυνος πραξικοπήματος λόγω... φαγητού!



Υπό πολιορκία βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες η κατοικία του πρωθυπουργού της Ταΐλάνδης, Σαμάκ Σουνταραβέι, από διαδηλωτές που του ζητούν όχι μόνο να παραιτηθεί για σκάνδαλα διαφθοράς, αλλά και επειδή "φιλοξένησε" στην πρωθυπουργική κατοικία ένα δημοφιλές σόου μαγειρικής.

Το θέμα -αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται αστείο-, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο σοβαρό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας κατηγορείται για παραβίαση του Συντάγματος και εάν κριθεί ένοχος οφείλει να παραιτηθεί, ενώ θα είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση θα "πέσει" λόγω της έφεσης ενός πρωθυπουργού στις γαστριμαργικές απολαύσεις.

Ο Σαμάκ θεωρείται υποχείριο του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Θακσίν Σιναουάτρα, που εκδιώχθηκε από τη χώρα μετά το πραξικόπημα του 2006 και ζει σήμερα στο Λονδίνο.

Το δε πολιτικό "βιογραφικό" της Ταϊλάνδης είναι ιδιαίτερα ταραχώδες, καθώς μετρά ήδη 18 πραξικοπήματα από το 1932.



Διαβάστε Περισσότερα...

Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία...



Για κατάρα του Λόττο" κάνει λόγο αυστραλιανή εφημερίδα, επικαλούμενη την ιστορία ενός ζευγαριού που κέρδισε στο τυχερό παιχνίδι 10 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, αλλά έχασε τα πάντα.

Ο Ντέιβιντ και η Κόλιν Τέιλορ επιθυμούσαν διακαώς να κερδίσουν τα λεφτά.

Μετά την "νίκη" τους όμως, ήρθαν και οι ατυχίες.

Το ζευγάρι μετά από λίγο καιρό χώρισε, και λίγο αργότερα έχασαν και τον 15χρονο γιο τους, όταν αυτός βρήκε το όπλο που φύλαγαν στο σπίτι τους, κι ενώ το επεξεργαζόταν, αυτό εκπυρσοκρότησε.

Παράλληλα, έχασαν σε κακές επενδύσεις επτά από τα δέκα εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπολειπόμενα τρία τα είχαν ήδη μοιράσει σε φίλους και συγγενείς.

Μιλώντας στην εφημερίδα Herald Sun, ο Τέιλορ δήλωσε "πλέον δεν έχω ούτε χρήματα, ούτε οικογένεια".



Διαβάστε Περισσότερα...

Απελευθερώνονται τα «κλειστά» επαγγέλματα!...




4 δισ. ευρώ κοστίζουν τα κλειστά επαγγέλματα στα ελληνικά νοικοκύρια...


Την επιβεβαίωση της απελευθέρωσης των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων έγινε και δια στόματος πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Καραμανλής επικαλέστηκε τη σημαντική ελάφρυνση των νοικοκυριών από το άνοιγμα των επαγγελμάτων αυτών. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι εκπρόσωποι των κλάδων που καλούνται να μεταβάλουν τους κανόνες λειτουργίας τους, λέγοντας ότι θίγονται τα κεκτημένα τους.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα διοικητικού εκσυγχρονισμού θα τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο έως το τέλος του 2009, σύμφωνα με την οδηγία της Κομισιόν.

Ποιους κλάδους αφορά

Ανοίγει το μέτωπο των κλειστών επαγγελμάτων που επιβαρύνουν τους Έλληνες καταναλωτές με δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον το χρόνο στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. 4 δισ. ευρώ κοστίζουν ετησίως τα κλειστά επαγγέλματα στη χώρα μας που αναλογεί σε επιβάρυνση 1000 ευρώ το χρόνο, για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.
Σύμφωνα μάλιστα, με μελέτη του ΚΕΠΕ, μόνο η απελευθέρωση 13 κλάδων στον τομέα των υπηρεσιών, πριμοδοτεί το ΑΕΠ κατά περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα, αυξάνει άμεσα τους πραγματικούς μισθούς κατά 0,4%, ενισχύει το επίπεδο ευημερίας κατά 0,3%, ενώ μεσοπρόθεσμα μπορεί να μειώσει το κόστος των υπηρεσιών έως 10,5%.

Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Φαρμακοποιοί, Οδοντίατροι, Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Λογιστές, Ιδιοκτήτες Ταξί, Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δ.Χ., είναι τα επαγγέλματα που συντηρούν ολιγοπωλιακές αγορές.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ο καθορισμός των τιμών, οι απαιτήσεις εισόδου στο επάγγελμα, η έκδοση αδειών επαγγέλματος και οι εναρμονισμένες πρακτικές τιμολόγησης.

Οι νέοι κανόνες λειτουργίας εντοπίζονται:

-Στους δικηγόρους- οι αμοιβές και οι παραστάσεις των οποίων καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις.
-Στους συμβολαιογράφους, το κράτος καθορίζει όριο στις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ οι αμοιβές καθορίζονται σε κεντρικό επίπεδο.
-Στους φαρμακοποιούς, τίθενται πληθυσμιακοί - γεωγραφικοί περιορισμοί στην έκδοση αδειών.
-Στους λογιστές, εναρμονισμένες πρακτικές τιμολόγησης.
-Στους οδοντιάτρους καθορισμός κατώτατων τιμών.
-Στους μηχανικούς και αρχιτέκτονες καθορισμένες κατώτατες αμοιβές και στρεβλώσεις κυρίως στον τομέα των μεγάλων δημόσιων έργων.
-Σε ταξί και φορτηγά ΔΧ, ο ελεγχόμενος αριθμός αδειών από το κράτος.
Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων αυτών συνεπάγεται τροποποιήσεις αλλά και κατάργηση νόμων.
Ακολούθως επισημαίνονται:
- Κέντρα ενιαίας εξυπηρέτησης με πλήρως ηλεκτρονική λειτουργία.
- Κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών.
- Άρση περιορισμών στη νομική μορφή εταιρειών.
- Απλούστευση στη δανειοδότηση.
- Κατάργηση περιορισμού στον αριθμό επιχειρήσεων.
- Κατάργηση των κατώτατων κομίστρων σε ΤΑΧΙ/ Δ.Χ.Φ.
- Κατάργηση στον περιορισμό αδειών.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ert.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανώτατες τιμές στα κυλικεία



Το μέτρο της εφαρμογής ανώτατων τιμών στα είδη που πωλούνται στα κυλικεία των σχολείων, πρόκειται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά.

Ωστόσο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γιώργος Λεχουρίτης εξέφρασε φόβους ότι η εφαρμογή του μέτρου είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει σε βάρος της ποιότητας των ειδών.

Παράλληλα, ο κ. Λεχουρίτης ζήτησε από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας να δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές στις δημοπρασίες των κυλικείων, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα κερδοσκοπίας εις βάρος των μαθητών.





Διαβάστε Περισσότερα...

Νέα έρευνα στη Μονή Βατοπεδίου



Έρευνα από μηδενική βάση για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, με παραγγελία προς τους εισαγγελείς Εφετών Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου.

Ο κ. Σανιδάς διέταξε την ανάκληση από το αρχείο παλαιότερης έρευνας (που αφορούσε παραχωρήσεις και ανταλλαγές εκτάσεων από το ελληνικό δημόσιο προς τη Μονή) και τη διεξαγωγή νέας έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξαν παράνομες αγοραπωλησίες, αλλά και αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του δημοσίου.

Οι παραχωρήσεις αφορούν εκτάσεις στη λίμνη Βιστωνίδα (ή Μπορού) και την όχθη της, τις δυο νησίδες Αγίου Νικολάου και Παναγίας Παντανάσσης στη λίμνη Μπορού των νομών Ξάνθης και Ροδόπης και την ανταλλαγή εκτάσεων με τα Ολυμπιακά Ακίνητα.
Ειδικότερα, η παραγγελία Σανιδά αφορά πέντε μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και ανταλλάξιμης περιουσίας, οκτώ μέλη του Δ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τέσσερις ορκωτούς εκτιμητές, όπως και σε κάθε άλλο συμμέτοχο υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και αν έχει.

Σύμφωνα με την παραγγελία, τα πρόσωπα για τα οποία ζητείται η έρευνα αναγνώρισαν κυριότητα εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, γνωμοδότησαν παραπλανώντας τους συναρμόδιους υπουργούς ότι μπορούσαν να ανταλλάξουν εκτάσεις του Δημοσίου με άλλες της Μονής και υπεκτίμησαν ακίνητα που παραχωρήθηκαν ή αντηλλάγησαν με τη Μονή, ενώ αντίθετα υπερεκτίμησαν ακίνητα που έλαβε η Μονή, με αποτέλεσμα η τελευταία να ωφελήθηκε λαμβάνοντας μεγαλυτέρων εκτάσεων ακίνητα.


ΠΑΣΟΚ.


Θετικό βήμα χαρακτήρισε την ενέργεια Σανιδά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ωστόσο ότι "δεν έχουν ακουστεί πολιτικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως ο πρωθυπουργός επέλεξε να καλύψει όλους τους υπουργούς".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή, διευκρινίζοντας ωστόσο πως αυτήν την στιγμή δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις περαιτέρω κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΤΟ 0,3 Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ!!!



Στο 0,3, που κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους, είναι η διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με γκάλοπ της metron analysis για τον ΑΝΤ1!!!

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Ευαγγελάτο, είναι αποκαλυπτικά για την σημερινή πραγματικότητα και αποτελούν κόλαφο όχι μόνο για τη Ν.Δ αλλά για πρώτη φορά από το 2004 και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που, πλέον φαίνεται, πως έχασε το πλεονέκτημα που είχε στην κοινή γνώμη ενώ ακόμη και μέσα στη Ν.Δ 1 στους 3 διαφωνούν με τις πολιτικές επιλογές του...


Ένα ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι η ψαλίδα που έκλεισε με το ΠΑΣΟΚ (πάνω από 2 μονάδες) δεν προέρχεται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από μετακίνηση ψηφοφόρων της Ν.Δ


Επίσης και σε αυτή τη δημοσκόπηση εμφανίζεται να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στην Βουλή και 6ο κόμμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι!


Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση έγινε μετά την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την ομιλία του καθώς και τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Κυριακή.


Τα αποτελέσματα


Στην Πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι: 27,9% Ν.Δ., 27,6% ΠΑΣΟΚ, 11,5% ΣΥΡΙΖΑ, 7,3% ΚΚΕ, 4,4% ΛΑΟΣ, 3% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, 2 στους 3 έχουν αρνητική άποψη για την παρουσία Καραμανλή στην Συνέντευξη Τύπου.


Στο ερώτημα πώς κρίνουν οι πολίτες την κάλυψη που παρείχε ο Καραμανλής στον Βουλγαράκη το 26% λέει ότι έκανε το σωστό και το 62% ότι έκανε λάθος.

Για τον Ρουσόπουλο, το 56% λέει ότι έκανε λάθος.

Για τα οικονομικά μέτρα, τα χαρακτηρίζουν, συνολικά το 66% ομολογία αποτυχίας και άδικα και συνολικά μόλις το 29% δίκαια και αναγκαία...






Διαβάστε Περισσότερα...

Λάμψη αστέρων στα MTV Video Music Awards



Τα μεγαλύτερα αστέρια της διεθνούς showbiz παραβρέθηκαν στη λαμπερή τελετή απονομής των MTV Video Music Awards την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες.
Η φαντασμαγορική τελετή απονομής ξεκίνησε με την εντυπωσιακή Britney Spears να ανεβαίνει στη σκηνή για την έναρξη της βραδιάς. Η διάσημη τραγουδίστρια άνοιξε την τελετή απονομής λέγοντας: "Είμαι εδώ απόψε για να γιορτάσουμε σημαντικά γενέθλια. Αυτά είναι τα 25α Video Music Awards και ξεκινούν τώρα".
Μετά την Spears στην σκηνή ανέβηκε η Rihanna, η οποία ερμήνευσε τη νέα της επιτυχία "Disturbia". Λίγα λεπτά αργότερα η Britney Spears ανέβηκε ξανά στη σκηνή αυτή τη φορά για να παραλάβει το πρώτο της βραβείο το Best Female Video για το "Piece of Me".
Κατά τη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς αρκετοί καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν αγαπημένα κομμάτια ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι: T.I., Paramore, Kid Rock, Christina Aguilera, Pink και Kanye West. Η εντυπωσιακή Christina Aguilera παρουσίασε στα VMA ένα remix της επιτυχίας της "Genie in a Bottle" καθώς και ένα νέο τραγούδι το "Keep Getting Better". Ο Kanye West από την πλευρά του ήταν ο καλλιτέχνης που έκλεισε τη λαμπερή βραδιά ερμηνεύοντας ένα νέο τραγούδι το "Love Lockdown".
Στην τελετή απονομής των MTV Video Music Awards παραβρέθηκαν αρκετοί σταρ της μουσικής, του κινηματογράφου, της showbiz και του αθλητισμού μεταξύ των οποίων ήταν και οι: Paris Hilton, Taylor Swift, Miley Cyrus, Lil Wayne, Ciara, Solange Knowles, Ashley Tisdale, Keri Hilson, Katy Perry, Chris Brown, Audrina Patridge, Lindsay Lohan, Nicky Hilton, Shia LaBeouf, Slash, Chace Crawford, Ashlee Simpson, Jordin Sparks, Ne-Yo, Michael Phelps, John Legend, Lupe Fiasco, Zac Efron, LL Cool J, Kobe Bryant, Jaime Foxx, Ludacris, Bar Rafaeli.
Παρουσιαστής της φαντασμαγορικής βραδιάς ήταν ο ηθοποιός Russell Brand.




Διαβάστε Περισσότερα...

Σάρωσε η Britney Spears στα MTV Video Music Awards!



Η Britney Spears είναι η μεγάλη νικήτρια των 25ων MTV Video Music Awards τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Λος Αντζελες την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου.


Η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία άνοιξε και την λαμπερή τελετή απονομής, έφυγε από τα MTV Video Music Awards έχοντας αναδειχθεί νικήτρια σε τρεις κατηγορίες. Η νεαρή σταρ πρόσθεσε στη συλλογή της τα βραβεία Best Video, Best Pop Video και Best Female Video για το "Piece Of Me".


Στις δηλώσεις της η Spears δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Θεό, την οικογένειά της και τους φανς της.



Στους υπόλοιπους νικητές της βραδιάς, ο Chris Brown κέρδισε το βραβείο Best Male Video για το "With You", ενώ οι Linkin Park απέσπασαν το βραβείο Best Rock Video για το "Shadow of the Day".
Ο Lil Wayne αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Best Hip-Hop Video για το "Lollipop" ενώ οι Pussycat Dolls απέσπασαν το βραβείο Best Dancing In a Video για το "When I Grow Up". Το βραβείο Best New Artist κέρδισαν οι Tokio Hotel.






Διαβάστε Περισσότερα...

Διεθνής ημερίδα για το ελαιόλαδο




Τον αριθμό των 600 έχουν φθάσει οι σύνεδροι του 6ου διεθνούς συνεδρίου της EuroFed Lipid με θέμα «Τα λίπη και τα έλαια την 3η χιλιετία».

Πρόκειται για επιστήμονες και επιχειρηματίες από 50 χώρες και τις 5 ηπείρους.
Λόγω της διεξαγωγής του συνεδρίου στην Ελλάδα (Αθήνα) τιμώμενο προϊόν είναι το ελαιόλαδο.

Γι’ αυτό και θα διεξαχθεί ειδική ημερίδα ανοικτή και στο ευρύ ελληνικό κοινό, σήμερα, ώρα 13:30, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental (Λεωφ. Συγγρού 89-93).
Οι 10 εγνωσμένου κύρους ομιλητές καλύπτουν θεματολογικά όλη την αγροτοδιατροφική αλυσίδα του ελαιολάδου:
• Καινοτομίες στην ελαιοκαλλιέργεια – Ricardo Gucci, Ιταλία
• Επιμολυντές και κανονισμοί: Τι πρέπει να γίνει – Anna Cane, Ιταλία
• Τα ελαιοτριβεία στη νέα χιλιετία - Κων/νος Λαύκας – Alfa Laval
• Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας: τα υπέρ και τα κατά των προτύπων που ισχύουν και των μεθόδων εσωτερικού ελέγχου - Lanfranco Conte, Ιταλία
• Πρόβλεψη και διασφάλιση ποιότητας παρθένου ελαιολάδου από τον ελαιόκαρπο– M. Covas, Ισπανία
• Μαγειρικές χρήσεις και βιολογική σημασία παρθένου ελαιολάδου και άλλων τύπων ελαιολάδων. Τι πρέπει να γνωρίζει ο ενημερωμένος καταναλωτής – Δ. Μπόσκου
• Γευσιγνωστική ποιότητα των παρθένων ελαιολάδων: Μεθοδολογίες και Εφαρμογές– M.Salvador, Ισπανία
• Συσκευασία, αποθήκευση και διατηρησιμότητα - Γ. Κωστιάνης – ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ
• Αναδυόμενες και μελλοντικές αγορές – Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ)
• Η στρατηγική προώθησης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για τα προϊόντα της ελιάς – Λίνα Ράππου – Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.


http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19870&Itemid=32


Διαβάστε Περισσότερα...

9 Δήμους για τη Μεσσηνία προτείνει η μειοψηφία ΙΤΑ...



...Στη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης η πρόταση που μειοψήφησε περιλαμβάνει για τη Μεσσηνία την κατάργηση των 29 Δήμων και 2 Κοινοτήτων και τη δημιουργία εννέα νέων (9) Δήμων, τρεις περισσότερους απ’ όσους προβλέπει η πρόταση της πλειοψηφίας, που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρόταση αυτή, για το νομό προβλέπονται να δημιουργηθούν οι εξής Δήμοι:

1. Καλαμάτας, Θουρίας, Αρφαρών, Άριος

2. Αβίας, Λεύκτρου

3. Ανδρούσης, Ιθώμης, Μεσσήνης, Αριστομένους και η Κοινότητα Τρικόρφου

4. Πεταλιδίου, Βουφράδος, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα

5. Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αιπείας

6. Φιλιατρών

7. Γαργαλιάνων, Νέστορος

8. Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και η Κοινότητα Τριπύλης

9. Μελιγαλά, Δωρίου, Οιχαλίας, Ανδανίας και Είρας

Σε αντιπαράθεση με τα παραπάνω, η πλειοψηφούσα πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (στη μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ) προτείνει την συνένωση των 29 Δήμων και των 2 Κοινοτήτων της Μεσσηνίας σε 6 μεγάλους Δήμους. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τη συνένωση των Δήμων της Μεσσηνίας ως εξής:

Στο Δήμο Καλαμάτας, οι Δήμοι Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Άριος και Αρφαρών. Στο Δήμο Μεσσήνης, οι Δήμοι Μεσσήνης, Ανδρούσης, Αριστομένους, Ιθώμης, Πεταλιδίου, Βουφράδος και η Κοινότητα Τρικόρφου.

Στο Δήμο Πύλου, οι Δήμοι Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας και Χιλιοχωρίων.

Στο Δήμο Γαργαλιάνων, οι Δήμοι Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος και Παπαφλέσσα.

Στο Δήμο Κυπαρισσίας, οι Δήμοι Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και η Κοινότητα Τριπύλης. Στο Δήμο Μελιγαλά, οι Δήμοι Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας και Είρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις, που έχουν γίνει με ευθύνη της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων του νομού έχει εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις στο σχέδιο του ΙΤΑ για το νέο χάρτη των Δήμων.

Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων και του προβληματισμού είναι ότι το σχέδιο του ΙΤΑ αποτελεί μια αυθαίρετη κατασκευή, που το μόνο που κάνει είναι να περιορίζει το μείζον εγχείρημα της διοικητικής μεταρρύθμισης σε μια απλή χωροταξική αποτύπωση, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την προσπάθεια της διοικητικής μεταρρύθμισης εν τη γενέσει της.

Στο σκεπτικό της πρότασης της μειοψηφίας του ΙΤΑ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι για να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και πιο ουσιαστική πολιτική νομιμοποίηση η υπό μελέτη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση να μην είναι αποσπασματική, αλλά οργανικό τμήμα της συνολικής μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.


Του Αντώνη Πετρόγιαννη





Διαβάστε Περισσότερα...

Ποτισμένη με δηλητήριο DDT η Μεταμόρφωση...



Μεγάλες ποσότητες του τοξικού φυτοφαρμάκου -εντομοκτόνου DDT

(διχλωροδιφαινυλοτριχλωροαιθανίο) βρίσκονται θαμμένες εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης του Δήμου Νέστορος.

Κι αυτό, χωρίς κανείς μέχρι σήμερα αρμόδιος να ενδιαφέρεται για το θέμα. Στην καταγγελία προχώρησε ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, αγρότης και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, στο περιθώριο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Χώρα, με θέμα τη δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης υδάτων. Την πρόταση κατέθεσε η Ομάδα Παραγωγών «Νηλέας» σε συνάντηση που είχε με τον Αγροτικό Σύλλογο Χώρας.Όπως επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος στο «Θ», το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί «κοινό μυστικό» για την περιοχή: «Είναι γνωστό, όχι μόνο σ’ εμένα, ότι το 1971-1972 θάφτηκαν στη θέση ‘Νταβιά’, ένα χιλιόμετρο πιο κάτω απ’ το γεφύρι της Μεταμόρφωσης, δίπλα απ’ την όχθη του ποταμού, ο οποίος εκβάλλει στου Ρωμανού, μεγάλες ποσότητες (8-9 στρατιωτικά φορτηγά) από το φυτοφάρμακο DDT, το οποίο προερχόταν από πέντε νομούς της Πελοποννήσου».Επιπλέον, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι πολύ κοντά στην περιοχή που θάφτηκαν οι ποσότητες βρίσκεται γεώτρηση, από την οποία υδρεύεται το Μυρσινοχώρι.


Ποιο είναι το DDT


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το DDT αποτελεί μία από τις κύριες κατηγορίες οργανοχλωριωμένων φυτοφαρμάκων που απαγορεύθηκαν από τη δεκαετία του 1970. Η κατηγορία αυτή των φυτοφαρμάκων έχει απαγορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ουσιών όπως το endosulfan, το οποίο επίσης έχει συνδεθεί με καρκινογένεση) καθώς αποδείχθηκε ότι αποτελούν χημικά με μεγάλη αντοχή και αργή αποικοδόμηση στο περιβάλλον.Μόλις εισέλθουν στον οργανισμό τα οργανοχλωριωμένα φυτοφάρμακα συσσωρεύονται στο λιπώδη ιστό, όπου και μπορούν να παραμείνουν επί έτη. Κυκλοφορούν, επίσης, στον ορό του αίματος, ενώ έχουν την ικανότητα να περνούν μέσω του πλακούντα (εξαιτίας της τροφοδοσίας του με αίμα) από την έγκυο στο έμβρυο.Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, υπολείμματα τέτοιων φυτοφαρμάκων έχουν εντοπιστεί σε αμνιακό υγρό, σε πλακούντα, σε έμβρυα, καθώς και σε ομφαλοπλακουντιακό αίμα. Παράλληλα και το μητρικό γάλα μπορεί να «φιλοξενεί» τέτοιου είδους ουσίες- και στη χώρα μας έχουν ανευρεθεί υπολείμματα DDT σε μητρικό γάλα. Τα οργανοχλωριωμένα φυτοφάρμακα συνδέονται με βλάβες στο ήπαρ, στο ενδοκρινικό σύστημα (συμπεριλαμβανομένων βλαβών στον θυρεοειδή αδένα), με διαταραχές στο ανοσοποιητικό και στο νευρικό σύστημα, αλλά και με βλάβες στα οστά, τους νεφρούς και το αίμα.



Διαβάστε Περισσότερα...

Συζήτηση για τις ζημιές από τον καύσωνα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο


Οι ζημιές που προξένησε ο καύσωνας στην παραγωγή ξερών σύκων και τα αιτήματα των συκοπαραγωγών για χορήγηση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας αύριο στις 8 το βράδυ. Τη συζήτηση του θέματος έχουν ζητήσει οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστος Μαλαπάνης και Θανάσης Πετράκος. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν και άλλα θέματα, που έχει προτείνει η αντιπολίτευση, όπως η αποζημίωση πυρόπληκτων αγροτών, η μείωση της τουριστικής κίνησης στη Μεσσηνία, η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης - Καλαμάτας. Θα συζητηθούν επίσης αίτημα της εταιρείας “ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ” για την λειτουργία σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα και άλλα θέματα.






Διαβάστε Περισσότερα...

Κριτική στην κυβέρνηση από το Θ. Πάγκαλο




Στην Καλαμάτα, σε συγκέντρωση για την επέτειο των 34 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, μίλησε χθες το βράδυ ο πρώην υπουργός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Θεόδωρος Πάγκαλος .

Στην ομιλία του ο κ. Πάγκαλος άσκησε αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε “συνένοχο” των υπουργών, τις δραστηριότητες των οποίων κάλυψε πολιτικά στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην υπουργός μίλησε επίσης για χρεοκοπία της Ελληνικής οικονομίας για την οποία - όπως τόνισε - φταίει η κυβέρνηση και όχι η διεθνής οικονομική κρίση.

Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ τίμησε τον πρώην αντιπρόεδρο και υπουργό στις Κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου Μεσσήνιο πολιτικό Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, για την προσφορά του στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Πύλο σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!



Την Πύλο επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος είναι προσκεκλημένος από τον διευθυντή καθηγητή Λεωνίδα Ρεσβάνη και τους επιστήμονες του Διεθνούς Ινστιτούτου Αστροσωματιδιακής Φυσικής “Νέστωρ”, που εδρεύει στην Πύλο και θα ενημερωθεί για το ερευνητικό έργο και για τη λειτουργία του τηλεσκοπίου νετρίνων που έχει ποντιστεί στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά των Μεσσηνιακών ακτών.

Σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου ο πρώην πρόεδρος του “Δημόκριτου” και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Ιωάννης Σιώτης, θα παρουσιάσει τον φάκελο διεκδίκησης της εγκατάστασης στην Πύλο του νέου γιγάντιου διεθνούς τηλεσκοπίου νετρίνων “κυβικού χιλιομέτρου”.




Διαβάστε Περισσότερα...

Βρείτε συνονόματους σας!...



Μήπως έχετε περιέργεια πόσοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν το ίδιο επώνυμο με σας και που βρίσκονται αυτοί;

Μέχρι τώρα ακόμα και το πανίσχυρο Google δεν μπορούσε να απαντήσει.


Εδώ και λίγες μέρες όμως, όπως ανακοινώθηκε στη Βρετανία, υπάρχει ένας δικτυακός τόπος, στο www.publicprofiler.org/worldnames που κάνει ακριβώς αυτό.


Αποτελεί δημιούργημα Βρετανών γεωγράφων από το University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον καθηγητή, Πολ Λόνγκλεϊ, και παρουσιάστηκε στην ετήσια συνδιάσκεψη της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρίας του Λονδίνου.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για περίεργους, που θέλουν να δουν την "απήχηση" του ονόματός τους διεθνώς ή να ιχνηλατήσουν την οικογενειακή τους ιστορία, αλλά και για τις κυβερνήσεις που μπορούν έτσι να έχουν μια εικόνα για τους ομογενείς της χώρας τους (π.χ. μπορεί κανείς να εντοπίσει τους Έλληνες σε διάφορες χώρες).

Η βάση δεδομένων του συστήματος προς το παρόν διαθέτει 300 εκατ. ονόματα σε 26 χώρες, που υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 1 δισ. άτομα, δηλαδή το ένα έκτο του γήινου πληθυσμού.

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ακόμα σε αυτές, αλλά μπορεί να γίνει αναζήτηση στις υπόλοιπες χώρες των ελληνικών ονομάτων γραμμένων με λατινικούς χαρακτήρες.

Το σύστημα περιέχει 10,8 εκατ. ατομικά επώνυμα και 6,5 εκατ. ονόματα.




Διαβάστε Περισσότερα...

Προσωπική... αφιέρωση της Μαντόνα στον Πάπα από το στάδιο της Ρώμης!!!



Δύο χρόνια μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η «σταύρωση» επί σκηνής, η Μαντόνα παραμένει «πιστή» στις προκλήσεις έναντι της Καθολικής Εκκλησίας και από το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης αφιερώνει στον Πάπα τη μεγάλη της επιτυχία Like A Virgin...
«Αφιερώνω αυτό το τραγούδι στον Πάπα γιατί είμαι παιδί του Θεού» είπε η Μαντόνα μπροστά σε πλήθος 60.000 θαυμαστών της στην ιταλική πρωτεύουσα. «Και όλοι εσείς είσαστε παιδιά του Θεού» φώναξε μπροστά στο κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης.
Πάντως, οι ιταλικές εφημερίδες έδωσαν θερμές κριτικές στο σόου της Μαντόνα, στο πλαίσιο της περιοδείας Sticky & Sweet.
«Η Μαντόνα δεν έχασε την ευκαιρία για μία πρόκληση που σίγουρα θα συζητηθεί» έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η Corriere della Sera για την επίμαχη... αφιέρωση.
Δύο χρόνια πριν, στο πλαίσιο της περιοδείας Confessions, η Μαντόνα συγκέντρωσε τα βέλη της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και θρησκευτικών ηγετών μουσουλμάνων και εβραίων, εξαιτίας της ...σταύρωσής της επί σκηνής.
Η Μαντόνα υποστήριξε ότι το αμφιλεγόμενο σκέλος της περιοδείας, στο οποίο φορούσε ένα στεφάνι από αγκάθια και κρεμόταν από έναν γιγάντιο σταυρό-καθρέπτη τραγουδώντας το τραγούδι Live to Tell, ήταν έκκληση για δωρέες υπέρ των πασχόντων από AIDS.
Ωστόσο, το Βατικανό χαρακτήρισε το σόου «βλάσφημη πρόκληση της πίστης» και κατήγγειλε «βεβήλωση του σταυρού».
Η Μαντόνα είχε προκαλέσει ξανά με το βίντεο κλιπ της Like a Prayer το 1989, το οποίο είχε χαρακτηριστεί βλάσφημο από χριστιανικές οργανώσεις.



Διαβάστε Περισσότερα...

Υποψήφια πρωθυπουργός στην Ιαπωνία!




Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ιαπωνίας μια γυναίκα, η πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, θα είναι υποψήφια για την πρωθυπουργία.

Η Γιουρίκο Κόικε ανακοίνωσε τη Δευτέρα την υποψηφιότητά της για πρόεδρος του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.

Το κόμμα θα εκλέξει στις 22 Σεπτεμβρίου τον νέο πρόεδρό του, μετά την παραίτηση του Γιασούο Φουκούντα.

Το κυβερνών κόμμα διαθέτει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου και έτσι ο πρόεδρός του αναλαμβάνει και την πρωθυπουργία.





Διαβάστε Περισσότερα...

Μαλδίβες: Προεδρικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου...



Προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Οκτωβρίου στις Μαλδίβες.


Αναμένεται η επικύρωση της απόφασης από το Κοινοβούλιο.



Διαβάστε Περισσότερα...

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 38 νεκροί από κατολίσθηση...

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο από την κατολίσθηση ογκόλιθων που έπληξε παραγκούπολη στο βορειοανατολικό Κάιρο, σύμφωνα με νέο απολογισμό.
«Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 38 και των τραυματιών σε 57», ανακοίνωσε το υπουργείο, το οποίο επικαλείται το επίσημο αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.
Με την πτώση των τεράστιων ογκόλιθων τουλάχιστον 35 πλινθόκτιστες κατοικίες κατέρρευσαν. Σύμφωνα με τη δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση, οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, ενώ ο στρατός κατάφερε να ανοίξει τρύπες στους βράχους για την ανάσυρση τυχόν παγιδευμένων κάτω από τα ερείπια.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/08/1560244.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Προβάδισμα του Μακέιν έναντι του Ομπάμα!



Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν, προηγείται του Δημοκρατικού αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα με 50% έναντι 46%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της USA Today/Gallup.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο προβάδισμά του από τον Ιανουάριο.
Η δημοσκόπηση δείχνει πως ο Μακέιν έλαβε σημαντική ώθηση από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα και την επιλογή ως υποψήφιας αντιπροέδρου της Σάρα Πέιλιν, η οποία είναι κυβερνήτης της Αλάσκα.
Ο Μακέιν μείωσε επίσης τη μεγάλη διαφορά που τον χώριζε από τον Ομπάμα στη διαχείριση του οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα θέμα στην προεκλογική εστρατεία, σύμφωνα με την USA Today.
Στο ερώτημα της διαχείρισης της οικονομίας, ο Ομπάμα, οποίος είχε προβάδισμα 19 μονάδων πριν από το συνέδριο των Δημοκρατικών, προηγείται τώρα με 3 μονάδες του Μακέιν.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την Παρασκευή έως την Κυριακή.



Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου




Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ και οι αντιδράσεις των κομμάτων, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όλοι περιμένουν γενναίες αποφάσεις. Συγκρατημένος ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ευτυχώς υπάρχει ο Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός ξεσκέπασε και κατήγγειλε την κακοπιστία και τις γκάφες της αντιπολίτευσης, άφησε εκτεθειμένα τα ΜΜΕ για το βερμπαλισμό και τις αστοχίες τους και απέδειξε ότι αποτελεί τη μοναδική ελπίδα".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κατέρρευσε με πάταγο η σκανδαλολογία και η απόπειρα αποδόμησης της κυβέρνησης. Πέρασε στην επίθεση ο Καραμανλής, κάλυψε απόλυτα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που έχουν στοχοποιηθεί από τα παράκεντρα εξουσίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, προχωράει τις μεταρρυθμίσεις και ετοιμάζεται για εκλογές".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Προχωρώ αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Καραμανλής: "Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω τις μεταρρυθμίσεις".
* ΕΘΝΟΣ: "Ευλόγησε αμαρτίες υπουργών. Όμηρος ο Καραμανλής των σκανδάλων, των ανταρτών και των "152".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Πρωθυπουργός εξέπληξε και τους στενούς του συνεργάτες, ήταν ...Λακωνικός και αποφασισμένος".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το μετέωρο βήμα Καραμανλή. Στη ΔΕΘ έπαιξε στοίχημα για τη χώρα, την παράταξη και τον ίδιο".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ασπίδα μεταρρυθμίσεων στο νοσηρό κλίμα. Ο πρωθυπουργός κάλυψε τους υπουργούς που τελούν υπό πολιτική κατηγορία και μετέφερε τα διλήμματα στο πεδίο της οικονομίας".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πέρα βρέχει... Καραμανλής, από άλλον πλανήτη, τα έριξε όλα στη διεθνή συγκυρία".
* ΕΣΤΙΑ: "Επιταχύνονται οι μεταρρυθμίσεις. Ρητή διαβεβαίωσις Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Στο πλυντήριο σκάνδαλα και υπουργοί...Καραμανλής από άλλον πλανήτη".
* Η ΧΩΡΑ: "Δεν φεύγω με πρόωρη σύνταξη. Μηνύματα Καραμανλή στους "οπλαρχηγούς" και την καμαρίλα του κόμματος".
* City Press: "Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κ. Καραμανλής: Τα πήρα όλα πάνω του".
*
Metro
"Μηνύματα για όλους. Στήριξη στους υπουργούς που βάλλονται έδωσε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, αποκλείοντας πρόωρες εκλογές".
* Metropolis: "Τα τεκμήρια ξανάρχονται".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Έφοδος στη μεσαία τάξη. Νέα επίθεση σε εισοδήματα-αγορά- Δημόσιο".
* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Θέλω να 'μαι χρήσιμος. Στη διήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε τι τον ενδιαφέρει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ





Διαβάστε Περισσότερα...

Σαν Σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου...



το 1565... Ισπανοί άποικοι, υπό τον εξερευνητή Πέδρο Μενέντεζ ντ' Αβίλ, δημιουργούν τον πρώτο μόνιμο οικισμό Ευρωπαίων στη βόρεια Αμερική.
το 1565... οι ιππότες της Μάλτας λύνουν την πολιορκία της χώρας από τους Τούρκους.
το 1636... ιδρύεται από πουριτανούς στη Μασαχουσέτης το κολέγιο του Χάρβαρντ, μετέπειτα πανεπιστήμιο, το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε στην Αμερική.
το 1868... δημιουργείται το New York Athletic Club. Γίνονται οι πρώτοι ερασιτεχνικοί αγώνες στίβου, διατυπώνονται κανόνες για τους αγώνες και χτίζεται το πρώτο γήπεδο από ασβόλη
το 1881... γεννιέται ο Αμερικανός δρομέας, Χάρι Χίλμαν, που κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Σεντ Λούις το 1904.
το 1888... διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες της νεοσύστατης football league στην Αγγλία με καλύτερο τον αγώνα Derby- Bolton 6-3.
το 1900... διάφορες πόλεις στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού καταστρέφονται από σφοδρούς θυελλώδεις ανέμους και βροχές.
το 1900... περίπου 6.000 άνθρωποι στο Τέξας χάνουν τη ζωή τους από το φονικό "πέρασμα" του τυφώνα Γκάλβεστον.
το 1901... ανάστατη η Αθήνα μετά τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική γλώσσα από τον Αλέξανδρο Πάλλη, ηγετικό στέλεχος του δημοτικισμού.
το 1903... ο Σπυρίδων Μερκούρης κερδίζει τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα.
το 1905... στην Ιταλία, περίπου 5.000 άνθρωποι σκοτώνονται από το σεισμό που πλήττει την περιοχή της Καλαβρίας, από τον οποίο εξαφανίστηκαν από το χάρτη 25 χωριά.
το 1907... αρχίζουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Πανεπιστημίου.
το 1910... στη Ρωσία, συλλαμβάνονται 12 άτομα για συμμετοχή σε τοποθέτηση βόμβας.
το 1915... στη Ρωσία, σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη γερμανική επιθετική προέλαση, ο τσάρος Νικόλαος Β' αναλαμβάνει την αρχηγία του στρατού.
το 1919... η δημιουργία, από τον Κεμάλ πασά, στρατού 110.000 ανδρών προκαλεί τις ανησυχίες των Συμμάχων.
το 1920... η επιτροπή του Εθνικού Ινδικού Κογκρέσου υιοθετεί το πρόγραμμα του Μαχάτμα Γκάντι, το οποίο υποστηρίζει το χωρίς βία αγώνα υπέρ της ανεξαρτησίας και την πολιτική της ανυπακοής
το 1925... γεννιέται ο ηθοποιός Πίτερ Σέλλερς, γνωστός από το ρόλο του Επιθεωρητή Κλουζώ στον "Ροζ Πάνθηρα"
το 1930... γεννιέται ο πρωθυπουργός του Νοτίου Βιετνάμ, Νγκούγιεν Κάο Κιν.
το 1935... ο Φρανκ Σινάτρα, σε ηλικία 19 ετών, αποκαλύπτει το ταλέντο του, τραγουδώντας με το συγκρότημα "The Hoboken Four " σε τηλεοπτική εκπομπή ταλέντων.
το 1939... απαγορεύεται η αναχώρηση από την Ελλάδα για το εξωτερικό των στρατευσίμων από 20 μέχρι 50 ετών.
το 1941... στο πλαίσιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί ξεκινούν την πολιορκία του Λένινγκραντ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της ΕΣΣΔ.
το 1943... εκτελείται από τους Ναζί ο Τσεχοσλοβάκος δημοσιογράφος, Τζούλιους Φούτσικ, ένας από τους πρωτοστάτες στον αγώνα εναντίον τους.
το 1943... η Ιταλία, επίσημα πλέον, ''παραδίδει τα όπλα''. Στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, οι Έλληνες μόλις πληροφορούνται την είδηση αρχίζουν να πανηγυρίζουν. Μαζί τους και πολλοί Ιταλοί που είναι αντίθετοι στον Μουσολίνι και στο φασιστικό καθεστώς της χώρας τους.
το 1944... ενώ μαίνεται ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, λύεται η πολιορκία της πόλης Μεντόν, στα σύνορα Γαλλίας- Ιταλίας.
το 1945... αμερικανικές δυνάμεις φθάνουν στο νότιο τμήμα της Κορέας για να τη διχοτομήσουν. Ένα μήνα νωρίτερα, σοβιετικές δυνάμεις είχαν καταλάβει το βόρειο τμήμα της χώρας
το 1960... στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης ο διάδοχος του ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνος, σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στην κατηγορία "Ντράγκον" με το σκάφος "Νηρεύς" και με πλήρωμα τους Γιώργο Ζαϊμη και Οδυσσέα Εσκιτζόγλου.
το 1961... η ΑΕΚ σημειώνει τη, μέχρι τώρα, μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη της στο ελληνικό πρωτάθλημα επί του Αιγάλεω με 8-0.
το 1962... η Αλγερία γίνεται δεκτή στον ΟΗΕ.
το 1963... το δημοψήφισμα για το πρώτο Σύνταγμα της Αλγερίας εγκρίνεται με ποσοστό, που υπερβαίνει το 97%, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των Αλγερινών στον πρωθυπουργό Αχμέτ Μπεν Μπελά.
το 1966... πρεμιέρα για την αμερικανική τηλεοπτική σειρά Star Trek
το 1972... ο Ηλίας Χατζηπαυλής κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στην κλάση FINN με 71 βαθμούς ποινή έναντι 58 του πρώτου νικητή Γάλλου Σερζ Μορί και 74.7 του τρίτου Ρώσου Βίκτωρ Ποταπόβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.
το 1972... σε αντίποινα για το χτύπημα, που υπέστησαν από τους Άραβες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν τον Λίβανο και τη Συρία.
το 1974... ολοκληρώνεται το 11ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Ολίμπικο της Ρώμης που ξεκίνησε στις 2 του ιδίου μήνα. Πρώτη φορά τελούνται τα 3χλμ γυναικών.
το 1979... γεννιέται η τραγουδίστρια της ποπ, Πινκ.
το 1979... η ηθοποιός Τζιν Σίμπεργκ βρίσκεται νεκρή στο πίσω μέρος παρκαρισμένου αυτοκινήτου, σε περιοχή του Παρισιού.
το 1984... ο Στίβι Γουόντερ φτάνει για πρώτη φορά στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι "I just called to say I love you".
το 1991... η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ψηφίζει με συντριπτικό ποσοστό την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.
το 1991... στην ΕΣΣΔ, η ανιψιά του Λένιν εκφράζει την αντίθεσή της με τη μεταφορά της σορού του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης από το Μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας σε κοιμητήριο του Λένινγκραντ.
το 1992... συλλαμβάνεται στην Αθήνα ο Χέλμουτ Φόιγκτ, στέλεχος της Στάζι, της μυστικής υπηρεσίας στην πρώην Ανατολική Γερμανία.
το 1993... στην οριακή πλειοψηφία ενός βουλευτή στηρίζεται η κυβέρνηση, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Στέφανου Στεφανόπουλου ο οποίος, μετά την παρότρυνση του Αντώνη Σαμαρά, αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του από τη ΝΔ.
το 1994... ένα Μπόινγκ 747 της USAir συντρίβεται κοντά στο αεροδρόμιο του Πίτσμπουργκ, παρασύροντας στο θάνατο και τους 132 επιβαίνοντες.

το 1995... στις γαλλικές πυρηνικές δοκιμές αντιδρά και η Ελλάδα, με επιστολή του προέδρου της Βουλής προς τους Γάλλους ομολόγους του και συγκεντρώσεις οικολογικών οργανώσεων.
το 1994... στη Βρετανία, πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών, ο σκηνοθέτης Τέρενς Γιανγκ, δημιουργός πολλών ταινιών με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ.
το 1995... ξεκινάει στον Πειραιά και την Πάτρα το Eurovolley. Η Ελλάδα θα τερματίσει στην έβδομη θέση.
το 1995... ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου εγκαινιάζει την 60ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
το 1996... στο νότιο Λίβανο διεξάγονται εκλογές, με ποσοστό συμμετοχής 48,02%.
το 1997... στις Φιλιππίνες, ο πρόεδρος Ράμος παρατείνει αυτοβούλως και χωρίς να το προβλέπει το Σύνταγμα, την προεδρική του θητεία.
το 2002... η Γιουγκοσλαβία κατακτά την πρώτη θέση στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολης νικώντας την Αργεντινή 84-77 σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση. Είναι ο πέμπτος τίτλος (δεύτερος συνεχόμενος) για τους πλάβι.
το 2002... στον Κορυδαλλό μεταφέρεται ο "Λουκάς" της 17Ν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μετά την απόφαση προφυλάκισής του. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βαρύνεται με 73 κακουργηματικές πράξεις, τις οποίες αρνείται, ωστόσο αποδέχεται τη συμμετοχή του στην Οργάνωση. O Κουφοντίνας στο απολογητικό του υπόμνημα αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δράσης της "17Ν", ενώ χαρακτηρίζει τις πράξεις του ανιδιοτελείς, πράγμα που "αποδεικνύει και η εκούσια παράδοσή του".
το 2003... πεθαίνει σε ηλικία 101 ετών η Γερμανίδα σκηνοθέτης Λένι Ριφερνσταλ. Ένθερμη οπαδός του Χίτλερ, η Ριφενσταλ ανέλαβε να γυρίσει μεταξύ άλλων και μια ταινία (''Olympia'') με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, στην οποία χρησιμοποίησε πρωτοποριακές για την εποχή κινηματογραφικές τεχνικές, όπως η κινούμενη κάμερα.


http://www.ert.gr/almanak/Almanak_6.asp


Διαβάστε Περισσότερα...

Monday!...



Διαβάστε Περισσότερα...