Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Προσωπική... αφιέρωση της Μαντόνα στον Πάπα από το στάδιο της Ρώμης!!!



Δύο χρόνια μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η «σταύρωση» επί σκηνής, η Μαντόνα παραμένει «πιστή» στις προκλήσεις έναντι της Καθολικής Εκκλησίας και από το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης αφιερώνει στον Πάπα τη μεγάλη της επιτυχία Like A Virgin...
«Αφιερώνω αυτό το τραγούδι στον Πάπα γιατί είμαι παιδί του Θεού» είπε η Μαντόνα μπροστά σε πλήθος 60.000 θαυμαστών της στην ιταλική πρωτεύουσα. «Και όλοι εσείς είσαστε παιδιά του Θεού» φώναξε μπροστά στο κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης.
Πάντως, οι ιταλικές εφημερίδες έδωσαν θερμές κριτικές στο σόου της Μαντόνα, στο πλαίσιο της περιοδείας Sticky & Sweet.
«Η Μαντόνα δεν έχασε την ευκαιρία για μία πρόκληση που σίγουρα θα συζητηθεί» έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η Corriere della Sera για την επίμαχη... αφιέρωση.
Δύο χρόνια πριν, στο πλαίσιο της περιοδείας Confessions, η Μαντόνα συγκέντρωσε τα βέλη της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και θρησκευτικών ηγετών μουσουλμάνων και εβραίων, εξαιτίας της ...σταύρωσής της επί σκηνής.
Η Μαντόνα υποστήριξε ότι το αμφιλεγόμενο σκέλος της περιοδείας, στο οποίο φορούσε ένα στεφάνι από αγκάθια και κρεμόταν από έναν γιγάντιο σταυρό-καθρέπτη τραγουδώντας το τραγούδι Live to Tell, ήταν έκκληση για δωρέες υπέρ των πασχόντων από AIDS.
Ωστόσο, το Βατικανό χαρακτήρισε το σόου «βλάσφημη πρόκληση της πίστης» και κατήγγειλε «βεβήλωση του σταυρού».
Η Μαντόνα είχε προκαλέσει ξανά με το βίντεο κλιπ της Like a Prayer το 1989, το οποίο είχε χαρακτηριστεί βλάσφημο από χριστιανικές οργανώσεις.