Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΚΟΥΙΖ 2...




Μπορεί, με "πολιτική" απόφαση να αλλάξει το αποτέλεσμα δημοπρασίας;;;



NAI ή ΟΧΙ;;;



Και αν ΝΑΙ, Πότε και Πού μόνο;;;



1) Σε οποιαδήποτε χώρα με ολοκληρωτικό - δικτατορικό καθεστώς...



2) Στην Ουγκάντα ίσως, μπορεί και στη Μποτσουάνα...



3) Στο Δήμο Κυπαρισσίας εν έτει 2008!!!




***Θέλει πολύ σκέψη η απάντηση...




Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να "περάσει" μια τέτοια απόφαση...



Διαβάστε Περισσότερα...

Ευτυχώς… πρόλαβαν!



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε από χθες τον Νομό Μεσσηνίας σε κατάσταση «πολύ υψηλού κινδύνου» στον χάρτη με την πρόβλεψη κινδύνου λόγω πυρκαγιών.
Δυστυχώς, η πρόβλεψη αυτή επαληθεύτηκε, μιας και χθες παρακολουθήσαμε το ξέσπασμα δύο πυρκαγιών στη Μεσσηνία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στο να τεθούν υπό έλεγχο κι εν συνεχεία να κατασβησθούν.

10 στρέμματα κάηκαν στον Άγιο Φλώρο
Η πρώτη χρονικά εκδήλωση πυρκαγιάς αφορούσε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Φλώρου. Η κλήση προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μελιγαλά έγινε χθες στις 2.50 μετά το μεσημέρι. Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή 8 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή εναέριας βοήθειας στην πυρόσβεση από 2 Πετζετέλ, που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού. 10 στρέμματα ήταν το μέγεθος της ζημιάς από την πύρινη λαίλαπα. Η φωτιά αργά χθες το απόγευμα είχε ήδη τεθεί υπό έλεγχο και αναμενόταν η πλήρης κατάσβεσή της.

Μικρές οι απώλειες στα Περιβολάκια
Η δεύτερη πυρκαγιά, που απασχόλησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, εκδηλώθηκε στα Περιβολάκια στις 3.50 μετά το μεσημέρι. Ήταν μικρής έκτασης, μόλις μισού στρέμματος και για την κατάσβεσή της, πέραν του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Καλαμάτας που βρισκόταν ήδη στην περιοχή και το οποίο παραδόθηκε τις τελευταίες ημέρες, έσπευσε ακόμη ένα πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. Επίσης, ένα Πετζετέλ, που έκανε ρίψεις νερού στον Άγιο Φλώρο, πραγματοποίησε ρίψεις νερού και στα Περιβολάκια. Έτσι η φωτιά τέθηκε ευκολότερα υπό έλεγχο και κατασβήσθηκε.

Άμεση κι έγκαιρη η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής
Θα μπορούσαμε εδώ να τονίσουμε ότι, το χθεσινό ξέσπασμα των δύο πυρκαγιών ήταν ένα καλό «κρας τεστ» για την ετοιμότητα και τη δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γενικότερα για τη λειτουργία του μηχανισμού αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Με επιτυχία λοιπόν η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε πλήρως στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Υπηρεσίες του Νομού
Πάντως και η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι δύσκολη, όσον αφορά στις εκδηλώσεις πυρκαγιάς, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει και για σήμερα τον Νομό Μεσσηνίας σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου, στο ημερήσιο δελτίο πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών που εκδίδει. Αυτό συνεπάγεται πώς τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής, καθώς και το Συντονιστικό Όργανο της Νομαρχίας Μεσσηνίας βρίσκονται σε επιφυλακή, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, αλλά κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται για σήμερα. Με βάση τα προβλεπόμενα, δεν επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κ.λπ.), καθώς και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Εφιστάται όλως ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης των οικείων Νομαρχιακών Αρχών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση κι ευαίσθητες περιοχές. Συγκεκριμένα, οι εκδρομείς παρακαλούνται: Να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά μέτρα πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Επιπλέον να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον αριθμό κλήσης 199, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά. Τέλος, να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν…

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά
Σύμφωνα με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τηλεφωνήστε αμέσως στο Κέντρο της Πυροσβεστικής (στον αριθμό κλήσης 199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βλέπετε την πυρκαγιά.
Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται και προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς. Μην κλείσετε το τηλέφωνο προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.



Πηγή: Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", 16/07/2008



Διαβάστε Περισσότερα...

ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ "ΤΑΜΠΑΝΙΑ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!!...






Αστραπές και βροντές...


Κεραυνοί...


Μεγάλα "ταμπάνια"!!!


Θα "πέσουν" στον Δήμο Κυπαρισσίας...


Προσεχώς...


Αναμείνατε...


Διαβάστε Περισσότερα...

Με κοκαΐνη συνελήφθη συνταξιούχος Αστυνομικός στη Μεσσήνη!...


Με κοκαΐνη συνελήφθη συνταξιούχος Αστυνομικός στη Μεσσήνη!...

Ποσότητα 0,4 γραμ. κοκαΐνης είχε στην κατοχή του 60χρονος συνταξιούχος Αστυνομικός που συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Μεσσήνη από Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών...










Διαβάστε Περισσότερα...