Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.


Ηχηρό μήνυμα ζωής η μάχη κατά των ναρκωτικών

Η εισβολή και διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας και αποτελεί μια ανοιχτή πληγή, που αφορά, πρώτα από όλα, τους νέους ανθρώπους. Το πρόβλημα βρίσκεται καθημερινά γύρω μας και αρκεί μια ματιά μόνο για να το διαπιστώσουμε. Για την καταπολέμησή του, απαιτείται συστηματική και επίμονη προσπάθεια, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης, όσο και της καταστολής.

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει καταστεί μια θλιβερή πραγματικότητα. Χιλιάδες νέοι καθημερινά παγιδεύονται στον εφιάλτη της εξάρτησης. Περίπου το ένα τρίτο των εξαρτημένων ατόμων καταφέρνουν να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά. Σημαντικό ρόλο στην απεξάρτηση παίζουν η σωστή υποστήριξη από την οικογένεια, οι ευκαιρίες για επαγγελματική απασχόληση, η επαρκής παρακολούθηση και αντιμετώπιση ενδεχόμενων ψυχολογικών προβλημάτων στο άτομο. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος υποτροπιάζει. Όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα που το άτομο κατορθώνει να μείνει έξω από τα ναρκωτικά, τόσο πιο περιορισμένες είναι οι πιθανότητες υποτροπής.

Η μάχη κατά των ναρκωτικών είναι κοινή για να σταλεί ηχηρό μήνυμα ζωής ενάντια στις εξαρτήσεις. Ο αγώνας είναι συνεχής.

Η έκθεση του ΟΗΕ για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών...........
Εκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει ότι η χρήση κάνναβης και κοκαΐνης σημειώνει πτώση μεταξύ των μαθητών στις τελευταίες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ στασιμότητα παρουσιάζει εν γένει η χρήση συνθετικών ναρκωτικών ουσιών, όπως οι αμφεταμίνες ή η ουσία έκσταση.

"Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν μείωση των επιπέδων κατανάλωσης κάνναβης μεταξύ των νέων στις ανεπτυγμένες χώρες, όπως στη Βόρεια Αμερική και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες", επισημαίνει το Γραφείο του ΟΗΕ κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (UNODC) στη φετεινή ετήσια έκθεσή του.

Όσον αφορά την ουσία έκσταση, η οποία δείχνει να κερδίζει έδαφος μεταξύ των μαθητών της δευτεροβάθμιας σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες, στις πλούσιες χώρες παρατηρείται στασιμότητα ή και ελαφρά μείωση της χρήσης της.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ διευκρινίζει ωστόσο ότι τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και γι'αυτό προσφέρουν μια εικόνα μόνον για όσους φοιτούν σε σχολεία. Δεν αφορούν επομένως τους υπόλοιπους νέους, μεταξύ των οποίων μπορεί οι αριθμοί αυτοί να είναι υψηλότεροι στις φτωχές χώρες.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο αριθμός των χρηστών κάνναβης μεταξύ των μαθητών των τεσσάρων τελευταίων ετών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μειώθηκε κατά 21% μεταξύ του 1998 και του 2008. Ωστόσο μεταξύ του 2003 και του 2008 ο αριθμός αυτός παρέμεινε σταθερός και εξακολουθεί να είναι ένας από τους υψηλότερους στον κόσμο, επισημαίνεται στην έκθεση.

Στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε 35 χώρες, ο αριθμός των νέων που κάνουν χρήση κάνναβης μειώθηκε από 25% το 2003 σε 22% το 2007, ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα της ηπείρου.

Μείωση παρατηρήθηκε και στα ποσοστά των νέων που κάνουν χρήση κοκαΐνης, κυρίως κατά την τελευταία χρονιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και στο Οντάριο του Καναδά, όπου υπήρξε μείωση 30% και 35% αντίστοιχα μεταξύ του 2003 και του 2007.

Η ίδια τάση παρατηρήθηκε και στην Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία, η οποία είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη αγορά κοκαΐνης στην Ευρώπη, σύμφωνα με το UNODC. Το ποσοστό των χρηστών μεταξύ των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έπεσε στο 4,1% το 2006 έναντι 7,2% δύο χρόνια νωρίτερα.

Τέλος η χρήση της ουσίας έκσταση κι άλλων παρόμοιων ουσιών έδειξε να σταθεροποιείται από το 2003 στη δυτική και την κεντρική Ευρώπη, ενώ στην ανατολική σημείωσε την ίδια περίοδο αύξηση, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης.

Δηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

"Τα ναρκωτικά δεν είναι πρόβλημα μιας πόλης, μιας χώρας ή μιας κοινωνίας. Δεν είναι θέμα των χρηστών ή του περιβάλλοντός τους. Είναι αγώνας όλων μας, όλης της ανθρωπότητας και του καθενός από μας χωριστά. Δεν υπάρχουν μοναδικές ή εύκολες λύσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ.Δ.Σιούφας.

"Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι, πρωτίστως, κοινωνικό. Συνδέεται άρρηκτα και με την κρίση των αξιών και των θεσμών, την έλλειψη οράματος και προοπτικής και την αποξένωση των ανθρώπων. Θίγει τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπου, διαβρώνει τον παραγωγικό ιστό και υποθάλπει φαινόμενα παραβατικότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την κοινωνική συνοχή", αναφέρει σε μήνυμά του ο υπουργός Εσωτερικών κ.Πρ.Παυλόπουλος.

Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών δεν είναι εύκολος. Είναι πολυμέτωπος, είναι πολυσύνθετος, χρειάζεται σφιχτή διυπουργική συνεργασία και συστράτευση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Εμείς, από τη δική μας πλευρά ως Υπουργείο Υγείας, προχωράμε στην υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης, το οποίο υπάρχει, γιατί πιστεύουμε, ότι μονάχα συντονισμένα, με σχεδιασμό και στρατηγική μπορούμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα, που όλοι προσβλέπουμε, δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ.Δ.Αβραμόπουλος.

Εθνικό σχέδιο δράσης με συνεχή εκπαίδευση, αξιολόγηση και αδιαφάνεια των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολική κάλυψη της χώρας με κέντρα πρόληψης με θεσμική κατοχύρωση και συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων, καθώς και θέσπιση προγραμμάτων εναλλακτικών της φυλάκισης για χρήστες με μικροπαραβατικότητα, είναι μερικές από τις προτάσεις-δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της μάστιγας ναρκωτικών. Τις κατευθύνσεις του κόμματος παρουσίασε ο πολιτικός του εκπρόσωπος του για θέματα Υγείας, Γ. Φλωρίδης, σε συνέντευξη Τύπου.

Το ΚΚΕ απορρίπτει και αντιμάχεται την πολιτική νομιμοποίησης και διαχωρισμού των ναρκωτικών που μεθοδικά προωθούν η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και κόμματά της. Πρωτοστατεί και στηρίζει την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, τονίζεται σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού κόμματος.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει σοβαρή χρηματοδότηση στην μάχη κατά των ναρκωτικών, στηριγμένη σε μέτρα πρόληψης, θεραπευτικό πλουραλισμό και πολιτικές κοινωνικής επανένταξης, τονίζει ο ΣΥΝ.

Η μάστιγα των ναρκωτικών παραμένει μία διαρκής απειλή για τη κοινωνία μας, για τα παιδιά μας. Ο ΛΑ.Ο.Σ έχοντας σταθερές και ακλόνητες θέσεις για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη του θλιβερού αυτού φαινομένου, τόσο στους τομείς της πρόληψης όσο και της θεραπείας αλλά και της καταστολής συνεχίζει τη μάχη για την εξάλειψη της τοξικομανίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

ο αρχιεπίσκοπος Αθηνων Ιερώνυμος τονίζει ότι η ημέρα «δεν προσφέρεται για δημηγορίες, αλλά είναι αφορμή για προβληματισμό και αυτοκριτική. Προβληματισμό για το γεγονός ότι κάθε μέρα ένας νέος άνθρωπος χάνεται από τα ναρκωτικά. Αυτοκριτική για την αναποτελεσματικότητα και την ανεπάρκεια, που δείχνουμε ως πρόσωπα, ως θεσμοί και ως κοινωνία».


ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα...

"Έσβησε" ο γλυκός άγγελος...του Τσάρλυ, η Farrah Fawcett...


Έφυγε" η ηθοποιός Φάρα Φόσετ, διάσημη από το ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά "Οι Αγγελοι του Τσάρλι" που έπασχε από καρκίνο του παχέως εντέρου, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Ο εκπρόσωπος της άτυχης ηθοποιού ανέφερε ότι η 62χρονη Φάρα, σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του 70..........


πέθανε ήρεμα σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Δίπλα της, στις τελευταίες στιγμές της βρίσκονταν όλοι οι αγαπημένοι της, συγγενείς, φίλοι και ο σύντροφός της επίσης ηθοποιός Ράιαν Ο Νίλ .
"Ήταν συνέχεια δίπλα της, αυτό ήθελε μόνο", ο σύντροφός της μετέδωσαν τα αμερικανικά μμε. Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ο ηθοποιός εξέφρασε την επιθυμία να νυμφευθεί την αγαπημένη του Φάρα, με την οποία έχει και ένα γιο. Η Φάρα, που εδώ και τρία χρόνια αγωνιζόταν ανεπιτυχώς για την καταπολέμηση του καρκίνου, απάντησε τη Δευτέρα -για πρώτη φορά στις επανειλημμένες εκκλήσεις του 68χρονου συντρόφου της να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου -ότι δέχεται να γίνει γυναίκα του τώρα, λίγο πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Δυστυχώς και για τους δύο ο θάνατος της τους εμπόδισε... Η σχέση τους -πολλές φορές εκρηκτική και θυελλώδης -διήρκεσε 27 χρόνια.ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα...

«Έφυγε» ο βασιλιάς της ποπ μουσικής Michael Jackson‎...


Ένας από τους πιο αγαπημένους αλλά και αμφιλεγόμενους τραγουδιστές της ποπ, κυρίως λόγω του τρόπου ζωής του και των «μεταμορφώσεων» στις οποίες υπεβλήθη, δεν υπάρχει πια. Ο «βασιλιάς της ποπ» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών, σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Μάικλ Τζάκσον..........


πέθανε την Πέμπτη αφού μεταφέρθηκε, σε βαθύ κώμα, από τραυματιοφορείς του πυροσβεστικού σώματος σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

O πρώην εκπρόσωπος του σταρ της ποπ μουσικής, Μάικλ Λεβίν, δήλωσε ότι «δεν εξεπλάγη» από «τα τραγικά νέα» για το θάνατο του Τζάκσον.
«Ο Μάικλ βρισκόταν σε ένα ανέφικτο, δύσκολο και συχνά αυτοκαταστροφικό ταξίδι εδώ και χρόνια. Το ταλέντο του ήταν αναμφισβήτητο, αλλά έτσι ήταν και η ενόχλησή του για τους κανόνες του κόσμου. Ο άνθρωπος απλά δεν μπορεί να αντέξει σε τέτοια επίπεδα πίεσης», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες αργότερα ο ιατροδικαστής του Λος Αντζελες, Φρεντ Κοράλ, σε συνέντευξή του στο CNN, δήλωσε ότι ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον που διαπιστώθηκε στις 2:26, τοπική ώρα Καλιφόρνια, προήλθε από καρδιακή ανακοπή.

Ο Τζάκσον ετοιμαζόταν για τη «μεγάλη επιστροφή του» με μια σειρά από συναυλίες, οι οποίες θα ξεκινούσαν στις 13 Ιουλίου στο Λονδίνο. Οι παραστάσεις του θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010, ενώ όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί από το Μάρτιο. Από το 2005, όταν απαλλάχθηκε από την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου, ζούσε απομονωμένος.

Με τη χαρακτηριστική φωνή και το απαράμιλλο ταλέντο στο χορό, ο Τζάκσον ήταν ήδη γνωστός από τα 10 χρόνια του αλλά σταδιακά έγινε διεθνής σταρ και κατάφερε να κερδίσει 13 βραβεία Γκράμι, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Υπολογίζεται ότι συνολικά πούλησε 750 εκατομμύρια δίσκους.

Ο Μάικλ Τζο Τζάκσον γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα. Προερχόταν από φτωχή οικογένεια: ο πατέρας του ήταν μεταλλωρύχος, η μητέρα υπάλληλος σε ένα κατάστημα. Ο Μάικλ Τζο ήταν το έβδομο από τα εννιά παιδιά του ζεύγους.
Η μουσική καριέρα της οικογένειας ξεκίνησε με τους τέσσερις μεγαλύτερους αδελφούς του στους οποίους σύντομα εντάχθηκε και ο Μάικλ, που τότε ήταν μόλις 6 ετών, δημιουργώντας έτσι το γκρουπ "Jackson Five".

Το 1972 ηχογράφησε τον πρώτο σόλο δίσκο του, το Got to be there, όντας ακόμη ανήλικος. Το 1979 ηχογράφησε το Off The Wall, με παραγωγό τον Κουίνσι Τζόουνς. Τρία χρόνια αργότερα με το άλμπουμ Thriller, ο Τζάκσον έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως (περισσότερα από 50 εκατομμύρια δίσκοι). Ακολούθησαν οι λιγότεροι επιτυχημένοι αλλά εξίσου αξιόλογοι δίσκοι Bad (1987) και Dangerous (1991).

Την ίδια περίοδο όμως η όψη του σταρ αλλάζει, το δέρμα του λευκαίνει και η μύτη του λεπταίνει. Ο ίδιος αρνιόταν ότι είχε υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις, εκτός από δύο ρινοπλαστικές, και υποστήριζε ότι έπασχε από λευκοδερμία.

Ο Τζάκσον είχε μετατρέψει ένα ράντσο στην Καλιφόρνια σε κατοικία και ψυχαγωγικό πάρκο και το ονόμασε "Neverland" προς τιμή του ήρωά του, του Πίτερ Παν, του παιδιού που δεν θέλει να μεγαλώσει.

Όμως το 1993 αυτή η εικόνα της εκκεντρικότητας καταρρέει όταν ένας 13χρονος τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση. Η υπόθεση τελειώνει με συμβιβασμό. Ο τραγουδιστής συμφωνεί να καταβάλει 23,3 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιπροσωπεύει μόλις ένα κλάσμα της περιουσίας του που τότε υπολογιζόταν στα 600 εκατομμύρια.

Το 1994, προς γενική κατάπληξη, ο Τζάκσον παντρεύεται την κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί και την επόμενη χρονιά ηχογραφεί το HIStory. Μετά το διαζύγιό του με την Πρίσλεϊ παντρεύεται μια Αυστραλή νοσοκόμα, την Ντέμπι Ρόου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Πρινς Μάικλ Τζούνιορ και την Πάρις Μάικλ Κάθριν. Το 2002 και ενώ είχε ήδη χωρίσει με τη Ρόου απέκτησε άλλο ένα παιδί, τον Πρινς Μάικλ Β΄, από παρένθετη μητέρα.

Το άλμπουμ Invincible, που ηχογράφησε το 2001, είχε μέτρια επιτυχία. Το 2003 προκαλεί σκάνδαλο όταν παραδέχεται σε ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ ότι του αρέσει να κοιμάται, αθώα, με μικρά αγόρια. Η δικαστική διαμάχη στην οποία ενεπλάκη κατέστρεψε την εικόνα του μολονότι τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, τον Ιούνιο του 2005.

Στο μεταξύ, η περιουσία του είχε εξανεμιστεί και το 2006 τα χρέη του ανέρχονταν στα 170 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο. Μόλις πρόσφατα είχε πετύχει μια μικρή «νίκη» μέσα στον ωκεανό των οικονομικών προβλημάτων του, όταν ακύρωσε την πώληση των προσωπικών αντικειμένων του από τον οίκο δημοπρασιών Julien's.
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters -Γαλλ. Πρακτ.-Γερμ. Πρακτ.
Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη του ΤΕΙ Λαρισας


Κλειστή βρήκαν σήμερα το πρωί την πύλη του ΤΕΙ Λάρισας οι φοιτητές αλλά και οι καθηγητές που βρέθηκαν εκεί λόγω της εξεταστικής. Οι καταληψίες μάλιστα υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν ως που να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους λέγοντας χαρακτηριστικά πως "θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί".

Συγκεκριμένα οι φοιτητές οδηγήθηκαν σε κατάληψη του ΤΕΙ μετά από απόφαση του προέδρου του ΤΕΙ να απομακρυνθούν από τις εστίες κάποιοι φοιτητές, για όσο καιρό διαρκέσουν εργασίες σε αυτές, δίνοντάς τους την επιδότηση ενοικίου-"φιλοδώρημα" των 180 ευρώ.

Οι εστιακοί φοιτητές ζητούν την δωρεάν στέγασή τους σε ξενοδοχεία για όσο καιρό διαρκέσουν οι εργασίες στις εστίες όπου διαμένουν.


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΤΕΙ Λάρισας


Μετά από συνέλευση που έγινε από τους φοιτητές της εστίας και αλληλέγγυους η κατάληψη συνεχίζεται.

οι φοιτητές δεν δέχονται καμία διαπραγμάτευση έξωσης με χρηματοδότηση και απαιτούν
Α)Όσοι φοιτητές απειλούνται να φύγουν να βρεθεί πρώτα χώρος στέγασης σε ξενοδοχείο όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί η υποτιθέμενη ανακαίνιση
β)δωρεάν μετακίνηση για όλους


Διαβάστε Περισσότερα...

Αξέχαστες επιτυχίες του Θρύλου της ποπ μουσικής Michael JacksonΔείτε περισσότερα βίντεο........
Ακούστε τις επιτυχίες.............Διαβάστε Περισσότερα...

Michael Jackson DiesWe've just learned Michael Jackson has died. He was 50.

Michael suffered a cardiac arrest earlier this afternoon at his Holmby Hills home and paramedics were unable to revive him. We're told when paramedics arrived Jackson had no pulse and they never got a pulse back.

A source tells us Jackson was............

dead when paramedics arrived.

Once at the hospital, the staff tried to resuscitate him but he was completely unresponsive.

We're told one of the staff members at Jackson's home called 911.

La Toya ran in the hospital sobbing after Jackson was pronounced dead.

Michael is survived by three children: Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson and Prince "Blanket" Michael Jackson II.


http://www.tmz.com/Διαβάστε Περισσότερα...