Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Cool Fotos!!!!! Για... "καλό απόγευμα"...



Απόγευμα Τετάρτης....









Καλές;;;;.........


Διαβάστε Περισσότερα...

Save the earth!



epikairo.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Μεσσήνιος Σπύρος Καπράλος νέος πρόεδρος της ΕΟΕ


Ο Μεσσήνιος, από τα Αρφαρά, Σπύρος Καπράλος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Στις αρχαιρεσίες, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επικράτησε του μέχρι χθες προέδρου της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού, με ψήφους 18-11.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 28 εκπρόσωποι ομοσπονδιών, καθώς και ο Λάμπης Νικολάου ως εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην ΕΟΕ.

Αμέσως μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Σπύρος Καπράλος στάθηκε στο βήμα, για την πρώτη του ομιλία προς τους εκπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών.

Αναλυτικά η ομιλία του:............


«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε πρόεδρο της ΕΟΕ. Τιμώντας της εμπιστοσύνη σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στο υψηλό αυτό αξίωμα του αθλητισμού. Παράλληλα, σας ζητώ να εργαστούμε όλοι μαζί, με σύμπνοια και ομοψυχία, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές του παρελθόντος, μακριά από κομματικές παρωπίδες και πολιτικές σκοπιμότητες, για να κάνουμε πραγματικότητα την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που ονειρευόμαστε αλλά και που της αρμόζει.

Αγαπητοί φίλοι,

Η αποστολή μας είναι δύσκολη. Ο Ελληνικός Αθλητισμός τα τελευταία χρόνια περνάει κρίση. Θεωρώ όμως, πως με μεθοδική και ομαδική δουλειά θα οδηγηθούμε στα θετικά αποτελέσματα που όλοι αποζητούμε. Ζητώ από όλους να παράγουμε έργο με υπευθυνότητα και απόλυτη συναίσθηση των μεγάλων ευθυνών μας. Είναι υποχρέωσή μας να πετύχουμε. Μπροστά μας έχουμε μία τετραετία σκληρής δουλειάς, για το καλό του Ελληνικού Αθλητισμού.

Οι άμεσοι στόχοι μας στο καθαρά αθλητικό κομμάτι είναι:

1. Η σωστή προετοιμασία των αθλητών μας, προκειμένου να διεκδικήσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Βανκούβερ, αλλά και στους Μεσογειακούς στην Πεσκάρα.

2. Η εξασφάλιση της επιστημονικής υποστήριξης στην προετοιμασία των αθλητών μας, ώστε να μην επαναληφθούν τα θλιβερά κρούσματα doping που τόσο ταλαιπώρησαν και ντρόπιασαν την ελληνική αθλητική κοινότητα. Θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη, τη σωστή ενημέρωση και το σύνθημα "καθαρός αθλητισμός" θα γίνει σημαία μας.

3. Σε ό,τι αφορά την οικονομική υποστήριξη της προετοιμασίας των αθλητών, παράλληλα με την επιχορήγηση του κράτους, θα πρέπει να αναζητήσουμε από τον ιδιωτικό τομέα χορηγίες και δωρεές ώστε να εξασφαλισθούν όλα τα απαιτούμενα μέσα στήριξης στην κοινή μας προσπάθεια.

Επιπλέον, θα πρέπει να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας με το αθλητικό κίνημα, Ολυμπιονίκες αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, προπονητές, επιστήμονες, όλοι οι ανιδιοτελείς αθλητικοί παράγοντες, που θα θελήσουν να προσφέρουν εθελοντικά για το καλύτερο αύριο του αθλητισμού, θα είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες στο έργο μας. Όλοι αυτοί δηλαδή που θα θέλουν να προσφέρουν και όχι να πάρουν από τον αθλητισμό. Και είμαι βέβαιος ότι είναι πολλοί.

Στο παιδαγωγικό κομμάτι, η ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της ΔΟΑ στη διαπαιδαγώγηση της νεότερης γενιάς είναι σημαντικός στόχος μας, προκειμένου να έλθει η κοινωνία μας πιο κοντά στον Αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Έχουμε να δώσουμε μάχη κατά της βίας και της χυδαιολογίας, αυτών των θλιβερών φαινομένων των καιρών μας, μια μάχη που είχε ξεκινήσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Τζήκας. Αυτή τη μάχη μπορεί να την έχασε η γενιά μας, πρέπει όμως να την κερδίσει οπωσδήποτε η γενιά των παιδιών μας.

Συνοπτικά σας ανέφερα τους στόχους που από αύριο κιόλας θα θέσουμε σε προτεραιότητα. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι δεν πρόκειται για "κούφιες εξαγγελίες" ενός νεοεκλεγμένου Προέδρου. Είναι κοινές αλήθειες που απευθύνονται σε ανθρώπους που, χωρίς ιδιοτέλεια, υπηρετούν τον Αθλητισμό και πιστεύουν στο παρόν και το μέλλον του. Είναι αλήθειες που απευθύνονται σε όλους αυτούς που πιστεύουν στον υψηλό αθλητισμό, που με τόσο κόπο κα τη συμμετοχή όλων, χτίσαμε το 2004.

Χρειάζεται όλοι μας να δουλέψουμε σκληρά με πρόγραμμα και όραμα, ώστε να δώσουμε στην κοινωνία μας ελπίδα και ιδανικά, που σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα έχει ανάγκη».



Διαβάστε Περισσότερα...

8.200.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια


Υπογράφηκε η σύμβαση με το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον ανάδοχο για την εργολαβία «βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις σε τμήματα και θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας» προϋπολογισμού 8,2 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση της σύμβασης αυτής θα επιφέρει βελτίωση σε οδικούς άξονες εντός αλλά και εκτός του Νομού παρέχοντας ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών κυρίως στα σημεία που έχουν υποδειχθεί ως επικίνδυνα και χρήζουν άμεσης βελτιωτικής επέμβασης..........


Όπως ενημέρωσε ο αντινομάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, ανάδοχος εταιρεία είναι η «Αφοι Δαλακλίδης Α.Ε.», ενώ η εγκατάσταση του εργολάβου στον χώρο του έργου θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από τις εργασίες οι οποίες είναι συμβατές με τις καιρικές συνθήκες.

Προτεραιότητα θα έχει η τοποθέτηση των φαναριών στον κόμβο του Ζαφείρη, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας του συγκεκριμένου σημείου, όπως άλλωστε είχε ζητηθεί από τη Νομαρχία Μεσσηνίας και είχε συμπεριληφθεί και στα τεύχη δημοπράτησης.

Ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σημαντικής αυτής εργολαβίας, που θα περιλαμβάνει βελτίωση του ασφαλτοτάπητα, κατασκευή πεζοδρομίων, υδραυλικά έργα κι έργα ηλεκτροφωτισμού και η υλοποίησή τους θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην οδική ασφάλεια. Σύμφωνα με τη σύμβαση, οι βελτιώσεις αφορούν στους εξής οδικούς άξονες: Μεγαλόπολη -Τσακώνα, Τσακώνα - Καλαμάτα, τμήμα Καλό Νερό - Φιλιατρά, τμήμα Φιλιατρά - Μεθώνη, τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα. Παραθέτουμε αναλυτικά τα οδικά σημεία, στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις βελτίωσης:



Μεγαλόπολη - Τσακώνα (σε μήκος 26 χλμ.)

Ανακατασκευή του κόμβου της Μεγαλόπολης, όπου γίνονται νέα μικρά τεχνικά και υδραυλικά έργα κι εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού. Για το τμήμα αυτό εκπονήθηκε οριστική μελέτη κόμβου, οριστική μελέτη ηλεκτροφωτισμού και οριστική μελέτη φωτεινής σηματοδότησης. Συγκεκριμένα προβλέπονται: Κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, κατασκευή πεζοδρομίων, επέκταση αγωγών και οχετών, τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, στηθαίων ασφαλείας, στηθαίων ασφαλείας προστασίας ιστών ηλεκτροφωτισμού καθώς και εγκατάσταση ιστών Ηλεκτροφωτισμού. Τέλος, σε πέντε ακόμα θέσεις του οδικού άξονα Μεγαλόπολη - Τσακώνα προβλέπεται βελτίωση της οδικής ασφάλειας με αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση και τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.



Τσακώνα - Καλαμάτα (σε μήκος 27 χλμ.)

Στο τμήμα αυτό προβλέπονται τα εξής έργα: Τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο του Ζαφείρη σύμφωνα με αντίστοιχη ηλεκτρομηχανολογική μελέτη.

Ανακατασκευή του ισόπεδου κόμβου του Πηδήματος, όπου προβλέπονται υδραυλικά έργα κι εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού. Για το τμήμα αυτό εκπονήθηκε οριστική μελέτη κόμβου και οριστική μελέτη ηλεκτροφωτισμού. Συγκεκριμένα προβλέπονται: Η κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, κατασκευή πεζοδρομίων, φρεάτια υδροσυλλογής, τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, στηθαίων ασφαλείας, στηθαίων ασφαλείας προστασίας ιστών ηλεκτροφωτισμού καθώς κι εγκατάσταση ιστών ηλεκτροφωτισμού.

Προβλέπεται βελτίωση της οδικής ασφάλειας με κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης και κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, σε 3 ακόμα κόμβους: Ισόπεδο κόμβο προς Μελιγαλά στα Τσουκαλέικα, ισόπεδο κόμβο προς Σπερχογεία και ισόπεδο κόμβο του ΤΕΙ Καλαμάτας. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 5 ακόμα σημεία κατά μήκος του οδικού άξονα Τσακώνα - Καλαμάτα.



Τμήμα Καλό Νερό - Φιλιατρά (σε μήκος 21 χλμ.)

Για το τμήμα αυτό προβλέπονται τα εξής έργα: Βελτίωση της οδικής ασφάλειας με αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση και βελτίωση της ορατότητας σε 5 ισόπεδους κόμβους: Ισόπεδο κόμβο Καλού Νερού, ισόπεδο κόμβο προς Καρτελιώτισσα, 1ο και 2ο ισόπεδο κόμβο προς Τερψιθέα και Σπηλιά, ισόπεδο κόμβο Φαρακλάδας.



Τμήμα Φιλιατρά - Μεθώνη (σε μήκος 55 χλμ.)

Στο τμήμα αυτό προβλέπονται τα εξής έργα: Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 3 ισόπεδους κόμβους: Ισόπεδο κόμβο προς Γαργαλιάνους στην έξοδο από Φιλιατρά, ισόπεδο κόμβο στους Γαργαλιάνους προς Κέντρο Υγείας, ισόπεδο κόμβο προς Αγ. Κυριακή. Κατασκευή εκατέρωθεν πεζοδρομίων μέσα στη Γιάλοβα σε όλο το μήκος όπου απαιτείται για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών. Ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα Πύλος - Μεθώνη σε μήκος 4 περίπου χλμ. καθώς και στο τμήμα Πύλος - Ρωμανού. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 13 ακόμα τμήματα του οδικού άξονα Φιλιατρά - Μεθώνη.



Τμήμα Καλό Νερό -Τσακώνα (σε μήκος 31 χλμ.)

Για το τμήμα αυτό προβλέπονται τα εξής έργα: Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 5 ισόπεδους κόμβους: Ισόπεδο κόμβο προς Μάλτα - Λουτρό - Φίλια - Ανδανία - Οιχαλία, ισόπεδο κόμβο προς Καλλιρρόη, ισόπεδο κόμβο προς Μάλθη, ισόπεδο κόμβο προς Δώριο - Αετό, ισόπεδο κόμβο προς Κέντρο Κοπανακίου. Τέλος, βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 7 ακόμα θέσεις του οδικού άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα με αντιολισθηρή ασφαλτόστρωση και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Πρόκειται, πράγματι, για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα βελτίωσης και ασφαλούς κυκλοφορίας με στόχο την ελαχιστοποίηση των τροχαίων δυστυχημάτων στο οδικό δίκτυο του Νομού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και οδικής ασφάλειας των πολιτών.


Διαβάστε Περισσότερα...

Ερώτηση του ΚΚΕ για το Κτηριακό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν Βουλευτές του ΚΚΕ για το Κτηριακό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής..................





ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Κτηριακό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας για την κατάσταση του κτιρίου.
Το συγκεκριμένο κτίριο, λυόμενο βαρέως τύπου, κατασκευάστηκε, με δαπάνες της Ολλανδικής κυβέρνησης, για να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του σχολείου προσωρινά μετά τους σεισμούς του 1986.
Σήμερα πλέον δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες αφού από τη μια το ίδιο το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές φθορές και δεν ανταποκρίνεται παρά στοιχειωδώς στις σύγχρονες απαιτήσεις και από την άλλη η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά και ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται και λυόμενες αίθουσες τύπου κοντέινερ, επικίνδυνες για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Οι διαμαρτυρίες των γονιών φέρνουν στην επιφάνεια με έντονο τρόπο το πρόβλημα του λειψού προγραμματισμού παρά τα μεγάλα λόγια στον τομέα της σχολικής στέγης.
Το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, πολιτική που απαξίωσε τον ΟΣΚ, που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την νομοθέτηση των ΣΔΙΤ στην κατασκευή των σχολικών κτιρίων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κος Υπουργός

Αν υπάρχει στον άμεσο προγραμματισμό του Υπουργείου η ανέγερση με αποκλειστική ευθύνη του κράτους νέου διδακτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο να πληροί όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να καλύπτει τις σύγχρονές ανάγκες των μαθητών της περιοχής


Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Κώστας Αλυσανδράκης
Αντώνης Σκυλλάκος
Μπάμπης Χαραλάμπους
Ημερομηνία Κατάθεσης

10/02/09





Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Δ. ΔΡΑΚΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΠΥΛΙΑΣ...



Προς νομάρχη Μεσσηνίας,
κ. Δημήτρη Δράκο

Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την προεκλογική περίοδο, η υπόσχεση σας στην Κοινότητα των Αμπελοκήπων Πυλίας ήταν η κατασκευή του δρόμου Αμπελόκηποι-Πλατανόβρυση σε πρώτη προτεραιότητα.
Τι έχει γίνει και η προτεραιότητα αυτή έχει ξεχαστεί; και αναγκαζόμαστε εν έτη 2009 –όπως και τόσα χρόνια- για διαδρομή Αμπελόκηποι-Καλαμάτα και για πρώτες βοήθειες στην Καλαμάτα να διανύουμε παραπάνω από 20 χιλιόμετρα;............

Ο δρόμος αυτός είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα χωματόδρομος με τα τεχνικά έργα (αυλάκια, γεφύρια, οχετοί) κατασκευασμένα εδώ και δύο δεκαετίες και αποτελεί σύνορο 3 δήμων (Χιλιοχωρίων, Πύλου και Αιπείας), συνδέει Χανδρινού με Φοινικούντα.
Άλλη μια χρονιά κοροϊδία. Πάλι με καινούριες υποσχέσεις τη νέα τετραετία; Τι άλλο θέλετε να μας υποσχεθείτε; Τι άλλες δικαιολογίες θα βρείτε να μας πείτε; Πριν δυο χρόνια στο καφενείο του χωριού είχατε δηλώσει πως εσείς χαράξατε το δρόμο, εσείς τον στρώσατε και εσείς θα τον τελειώσετε. Έχουν περάσει πλέον δύο χρόνια και τίποτα. Ποια σκοπιμότητα είναι αυτή, που βάζει φρένο στην τελειοποίηση-ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου;
Δηλαδή τι περιμένετε; Να φτιαχτεί μια νέα Π.Ο.Τ.Α. με γήπεδα γκολφ και στο χωριό μας για να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος; Να δοθεί μια νέα κρατική επιχορήγηση 150 εκ. ευρώ; Να έρθουν οι λεφτάδες παραθεριστές απ την Αμερική; ή να πάρουν το δρόμο εργολαβία οι Κωνσταντακοπουλαίοι;
Αν η νομαρχία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια θέματα καλύτερα να μην ασκεί την εξουσία της. Αν η πολιτεία κοροϊδεύει τους πολίτες, τότε δεν είναι περίεργο που οι πολίτες παρατάσσονται εναντίον της.
Κύριε νομάρχη, νομίζουμε πως έχετε να μας απαντήσετε σε πολλά ερωτήματα. Δεν είμαστε χαζοί, αν και πολλοί από εμάς είμαστε αμόρφωτοι -λόγω των συνθηκών- άνθρωποι. Δε θέλουμε άλλους Μαυρογυαλούρους. Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και φτιάξτε έργα για το λαό…

Αγανακτισμένοι Δημότες (Άνω και Κάτω) Αμπελοκήπων Πυλίας
30/1/2009


Διαβάστε Περισσότερα...

Το Καρναβάλι στη Μεσσήνη!!!!!!!!


Σε ρυθμούς καρναβαλιού άρχισε ήδη να ζει και η Μεσσήνη!!!!

Το Καρναβάλι στην πόλη αποτελεί παράδοση και ξεφάντωμα...

Μόνο όσοι έχουν ζήσει από κοντά τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού κατά καιρούς, μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν βρίσκονται μπροστά σε ένα έθιμο, αλλά σε μια ολόκληρη ιεροτελεστία, που ξεκινά κάθε χρόνο από την Τσικνοπέμπτη και κορυφώνεται την Καθαρή Δευτέρα με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην μεγάλη παρέλαση της 2ης Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης...........


Τα πρώτα στοιχεία οργάνωσης άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους πριν 149 χρόνια.
Στο Καρναβάλι της Μεσσήνης επικρατούν στοιχεία παραδοσιακά που κρατούν από την Τουρκοκρατία, όταν οι άνδρες μεταμφιέζονταν σε γυναίκες και γυρνούσαν σε πλούσιους της εποχής για να μαζέψουν χρήματα και να ενισχύσουν τον αγώνα κατά των Τούρκων.
Και εδώ γίνονται φοβερά γλέντια με γνήσιο Μεσσηνιώτικο χρώμα. Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης το άρμα του Μπεκρή συνοδευόμενο από πεζοπόρο τμήμα περιφέρεται με συνοδεία οργάνων στους δρόμους της Μεσσήνης μοιράζοντας σουβλάκι κ΄ άφθονο κρασί στο κόσμο. Κηρύσσεται την έναρξη των Καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Το βράδυ της Κυριακής της 1ης Μαρτίου γίνεται ολονύκτιο ξεφάντωμα σε όλες τις ρούγες (γειτονιές) της Μεσσήνης και στήνεται γλέντι τρικούβερτο με ντόπιους οργανοπαίκτες που παίζουν ασταμάτητα μουσική γύρω από τις παραδοσιακές φωτιές, με πολύ κρασί και παραδοσιακούς μεζέδες δωρεάν για τον κόσμο.
Σας περιμένουμε να ξεφαντώσουμε μαζί με δεκάδες δρώμενα, τα «μπουρμπούλια», του μπεκρή την Τσικνοπέμπτη, «το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», την αναπαράσταση του κρεμάσματος της «Γριάς Συκούς», από τον Ιμπραήμ πασά, την παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων στην κεντρική πλατεία της πόλης, να ακούσουμε τον σατυρικό λόγω του Βασιλιά Καρνάβαλου. Ο κόσμος της πανέμορφης και φιλόξενης τούτης πόλης είναι ίσως από τους λίγους στην Ελλάδα που ξέρει να γλεντά, που δεν τον ενδιαφέρει αν είναι όμορφα μεταμφιεσμένος ή όχι. Το μόνο που θέλει είναι να διασκεδάσει και να δει με μία ολότελα διαφορετική ματιά τη σκληρή και μονότονη καθημερινότητα.
Το σύνθημα μας είναι:
«Κάθε σας λύπη μακριά και αδειάστε τα βαρέλια
ήρθε η τρελή αποκριά με ζούρλιες και με γλέντια.»

Μέσω του σταθμού σας, θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους μερακλήδες της Ελλάδας να έλθουν και να διασκεδάσουν μαζί μας, μαζί με τους Νησιώτες, το τριήμερο της Κυριακής της Τυροφάγου και της Καθαρής Δευτέρας για να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα και να έχουν να θυμούνται κάτι το ανεπανάληπτο στην πολυτάραχη ζωή τους.
Τέλος θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για την πόλη μας τα ήθη και τα έθιμα της να τιμήσετε με την παρουσία σας την απευθείας μετάδοση των δρώμενων που κορυφώνονται στις 2 Μαρτίου.


Διατελούμε με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Πνευματικού Κέντρου

ΠΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗΣ
Αντιδήμαρχος




Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Σύλλογος Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» έκοψε την πίτα του




Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» το απόγευμα τη Κυριακής στον «Ιανό», στο κέντρο της Αθήνας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η αίθουσα είχε γεμίσει από συμπατριώτες του λεκανοπεδίου της Αττικής, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες..........


Την πίτα ευλόγησε ο Κυπαρίσσιος Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης, επί σειρά ετών Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας, ο οποίος, μετά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, «έφυγε» για την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας όπου είναι Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρούλα Τσατσάκου - Θεοδωροπούλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους έδωσε τις καλύτερες ευχές της και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου για το νέο έτος που διανύουμε. Αναφέρθηκε στις δράσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει τόσο για τη προώθηση ζητημάτων της πόλης όσο και για τη σύσφιξη των σχέσεων των συμπατριωτών, σημειώνοντας την έκδοση, από το Σύλλογο, ενός οδηγού Κυπαρίσσιων επαγγελματοβιοτεχνών και επιστημόνων στην Αθήνα. Τόνισε, δε, την συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Μελών του Συλλόγου καθώς και με τους θεσμικούς Φορείς, τις Αρχές και τους πολιτικοαυτοδιοικητικούς εκπροσώπους της περιοχής και την από κοινού δράση για την ανάπτυξη της περιοχής.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κυπαρίσσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος συνεχάρη το Σύλλογο για την δράση του και την προσφορά του και δήλωσε πως είναι στη διάθεση και την υπηρεσία του Συλλόγου για το κοινό καλό και συμφέρον του τόπου.
Ακολούθως μίλησε ο Δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης ο οποίος αναφέρθηκε σε έργα του Δήμου, άσχετα με το εάν αυτά έχουν ξεκινήσει ή όχι, καθώς και σε άλλα που, ακόμα, είτε «μελετώνται», είτε οδεύουν προς «μελέτη» και «θα» ενταχθούν, ίσως, στην Δ’ Προγραμματική Περίοδο (στο ΕΣΠΑ)…
Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννα Κωνσταντέλου.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Τα Φιλιατρά γιόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο!







Με ξεχωριστή λαμπρότητα τα Φιλιατρά γιόρτασαν χθες τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο!

Οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις ξεκίνησαν προχθές, παραμονή της εορτής, όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου βρίσκεται η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους προεξαρχόντων των προσκεκλημένων Μητροπολιτών, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Δράμας κ. Παύλου μετά του επιχώριου Μητροπολίτη, Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες πλήθος πιστών συνέρρευσε για να προσκυνήσει ευλαβικά την Ιερά Εικόνα και να ανάψει ένα κερί υπέρ υγείας!

Χθες από τις 7 το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών παιάνισε το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στις 9.30 παρατάχθηκαν Φιλαρμονικές, τιμητικό άγημα της Αεροπορίας, προσκόπων και σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ό οποίος στο Θείο Κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Θαυματουργό Άγιο Χαράλαμπο.

Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό και λίγο πριν τις 11 ξεκίνησε η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και εψάλλη δέηση..............

Διαβάστε τις ομιλίες στο γεύμα............




Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό και έγινε η Απόλυση.

Το μεσημέρι, στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο το μεσημέρι ο Δήμος Φιλιατρών παράθεσε γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους.

Στις θρησκευτικές τελετές και λοιπές εκδηλώσεις διακρίναμε, μεταξύ άλλων, την Υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου, τον πρώην ΥΦΕΘΑ και βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, τους Βουλευτές Δημήτρη Κουσελά και Δημήτρη Σαμπαζιώτη, το Πρόεδρο της ΕΝΑΝΕ και Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο, τη Γενική Γραμματέα Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη (που ο σύζυγός της ήταν από τα Φιλιατρά), τους Αντινομάρχες Στάθη Αναστασόπουλο, Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και Δημήτρη Καφαντάρη, την Πρόεδρο της ΝΕΤΠ Αντωνία Μπούζα, τους Δημάρχους, Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, Γαργαλιάνων Σταύρο Καλοφωλιά, Κορώνης Θεόδωρο Σαλαντή, Μεθώνης Ηρακλή Μιχελή, Ιθώμης Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, Κυπαρισσίας Γιώργο Σαμπαζιώτη, Δωρίου Αντώνη Τάκη, Αυλώνος Γιάννη Φιλντίση, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τριπύλης Θεόδωρο Τσαλαμανδρή, τον επικεφαλής της «Ανατροπής» Χρήστο Μαλαπάνη, τον επικεφαλής της «ΣΥΝεργασίας» Θανάση Πετράκο, τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπη Καλογερόπουλο, Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, τον πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Κανελλόπουλο, Ανώτερους Αξιωματικούς Στρατωτικών & Αστυνομικών Αρχών και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων κ.α.


*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ

Ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας απευθυνόμενος στους Ιεράρχες και τους επίσημους προσκεκλημένους που συμμετείχαν στον εορτασμό τόνισε: «σας ευχαριστούμε όλους που είστε σήμερα μαζί μας στα Φιλιατρά. Σας καλωσορίζουμε με τις ευχές μας για υγεία και προκοπή με τη βοήθεια του Αγίου Χαραλάμπους. Οι ιδιαίτερες πατρίδες, οι μικρές μας πόλεις, είναι τα ζωντανά κύτταρα της μεγάλης μας πατρίδας, της χώρας μας. Σε δύσκολους καιρούς έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Για όλες τις χώρες του κόσμου και για τη δική μας. Τα Φιλιατρά, με βασικούς μοχλούς ανάπτυξης την πρωτογενή αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, περιμένουν καλύτερες μέρες. Ολόκληρη η Δυτική Μεσσηνία και ειδικά η Τριφυλία, είναι έτοιμη να επιταχύνει στο δρόμο της ανάπτυξης με τη συνεργασία κεντρικής εξουσίας, αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και νέων επενδυτών. Εμείς στο Δήμο, με όνειρο να αφήσουμε μια όμορφη πόλη στα παιδιά μας, προσπαθούμε. Κλείνουμε τις χωματερές και μπαίνουμε σε νέα διαχείριση στερεών αποβλήτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Δημοπρατήσαμε πριν από λίγες μέρες τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό και θα συνεχίσουμε με την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης και των χωριών μας. Τελειώνουμε με το βασικό κομμάτι επισκευής του δικτύου της αποχέτευσης. Δημοπρατήσαμε το έργο της επισκευής του Βιολογικού Καθαρισμού και τοποθετήθηκε ο ανάδοχος εργολάβος. Τελειώνει το μεγάλο κομμάτι της ύδρευσης και σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι συνδέσεις με το νέο δίκτυο. Ιδρύσαμε το Ειδικό Σχολείο και κατασκευάσαμε σε συνεργασία με τον ΟΣΚ τα κτίριά του και από τη νέα σχολική χρονιά το Ειδικό Σχολείο θα στεγαστεί στα δικά του κτίρια, δίπλα από το νέο Στάδιο το οποίο το καλοκαίρι θα μας παραδοθεί για χρήση. Σχεδιάζουμε την ίδρυση Μουσείου Σχολικής Ζωής. Έχουμε ζητήσει και περιμένουμε από την Πολιτεία την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου βόλεϊ – μπάσκετ. Περιμένουμε την αποπεράτωση του νέου Λυκείου μας από το ΕΣΠΑ. Συνεργαζόμαστε με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την κατασκευή και λειτουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών προϊόντων στην πόλη. Συμμετέχουμε και παρακολουθούμε τα μεγάλα έργα, φράγμα Φιλιατρινού ποταμού, δρόμο Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, παράκαμψη Φιλιατρών. Διεκδικούμε και σχεδιάζουμε με τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα όπως είναι το LEADER που έρχεται, περιμένουμε το 4ο ΚΠΣ του οποίου το 80% θα βοηθήσει την περιφέρεια όπως έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση. Δε θέλω να σας κουράσω με πολλά περισσότερα. Θέλω μόνο να ζητήσω από τους προσκεκλημένους μας τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση των στόχων μας. Στα νέα προβλήματα που μας προκύπτουν, δύσκολα προβλήματα ομολογώ, όπως το πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών, νομίμων και παρανόμων, χρειαζόμαστε και τη βοήθεια όλων των Φιλιατρινών για τη διαχείρισή τους. Εμείς, από τη θέση που μας έταξαν οι συμπολίτες μας, θα προσπαθούμε πάντα για μια καλύτερη πόλη. Για ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Για πολιτισμό, για αθλητισμό και για ευκαιρίες στους νέους μας. Ζούμε σε έναν τόπο που αξίζει να τον αγαπάμε και να το δείχνουμε με τις πράξεις μας».

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «τα Φιλιατρά και η Δυτική Μεσσηνία έχουν τις δυνατότητες τις τεράστιες να αναπτυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Παρά τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν μέσα από τις δυσκολίες της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας, παρά τις γενικότερες δυσκολίες υποστήριξης προγραμμάτων, παρά την ανταγωνιστικότητα και άλλων περιοχών, θεωρώ ότι η επόμενη περίοδος θα είναι μια περίοδος μεγάλης ανάπτυξης γι’ αυτήν εδώ την περιοχή και ιδιαίτερα για τα Φιλιατρά, μετά τα μεγάλα έργα τα οποία μας συνδέουν με το κέντρο και την Δυτική Ελλάδα και τα μεγάλα έργα του εσωτερικού οδικού δικτύου (ολοκληρώνεται το κομμάτι Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, ολοκληρώθηκε η μελέτη Φιλιατρά – Γαργαλιάνων, παράκαμψη Φιλιατρών) δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο του Φιλιατρινού ποταμού που θα υδρεύσει τον Τριφυλιακό κάμπο. Το Λύκειο Φιλιατρών θα είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Δ’ Προγραμματική περίοδο.
Το ΚΑΦΚΑ θα ενταχθεί σε πρόγραμμα για να λειτουργήσει στην κατεύθυνση για την οποία έχει ιδρυθεί και γι’ αυτό είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο στο Υπουργείο. Παράλληλα, προσπαθούμε να ιδρύσουμε Δημοπρατήριο για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και να δημιουργήσουμε Κέντρο Αγροτικής Εκπαίδευσης στο ΚΕΓΕ συνεργαζόμενοι με την Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Α.Α.&Τ. Αυτά τα μεγάλα έργα είναι έργα μεγάλης πνοής για την ανάπτυξη της πόλεως αλλά και της ευρύτερης περιοχής της οποίας τα Φιλιατρά είναι κέντρο.
Θέλω να πιστεύω ότι με τη συμπαράσταση όλων και τη συνεργασία και κυρίως την υποστήριξη της κεντρικής εξουσίας όλον αυτό τον προγραμματισμό θα τον κάνουμε πράξη. Το χρωστάμε στην περιοχή, το χρωστάμε στο λαό της Τριφυλίας και των Φιλιατρών».


Διαβάστε Περισσότερα...