Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση του ΚΚΕ για το Κτηριακό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν Βουλευτές του ΚΚΕ για το Κτηριακό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής..................





ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Κτηριακό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας για την κατάσταση του κτιρίου.
Το συγκεκριμένο κτίριο, λυόμενο βαρέως τύπου, κατασκευάστηκε, με δαπάνες της Ολλανδικής κυβέρνησης, για να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του σχολείου προσωρινά μετά τους σεισμούς του 1986.
Σήμερα πλέον δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες αφού από τη μια το ίδιο το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές φθορές και δεν ανταποκρίνεται παρά στοιχειωδώς στις σύγχρονες απαιτήσεις και από την άλλη η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά και ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται και λυόμενες αίθουσες τύπου κοντέινερ, επικίνδυνες για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Οι διαμαρτυρίες των γονιών φέρνουν στην επιφάνεια με έντονο τρόπο το πρόβλημα του λειψού προγραμματισμού παρά τα μεγάλα λόγια στον τομέα της σχολικής στέγης.
Το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, πολιτική που απαξίωσε τον ΟΣΚ, που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την νομοθέτηση των ΣΔΙΤ στην κατασκευή των σχολικών κτιρίων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κος Υπουργός

Αν υπάρχει στον άμεσο προγραμματισμό του Υπουργείου η ανέγερση με αποκλειστική ευθύνη του κράτους νέου διδακτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο να πληροί όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να καλύπτει τις σύγχρονές ανάγκες των μαθητών της περιοχής


Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Κώστας Αλυσανδράκης
Αντώνης Σκυλλάκος
Μπάμπης Χαραλάμπους
Ημερομηνία Κατάθεσης

10/02/09