Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ!

Με λαμπρότητα και επισημότητα οι Γαργαλιάνοι θα τιμήσουν και φέτος την εορτή του Πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη!Κορύφωση των εκδηλώσεων είναι η Παρασκευή 3η Οκτωβρίου...Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, από το πρωί της 2ας Οκτωβρίου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός Δημοτικών και Δημόσιων κτιρίων και ιδιωτικών καταστημάτων έως το εσπέρας της 3ης Οκτωβρίου.


Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου.


Το πρωί της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου θα τελεστεί όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης και της περιφερείας.


Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Σταυρος Καλοφωλιάς θα υποδεχτεί τους προσκεκλημένους και τους επισήμους στο Δημοτικό κατάστημα Γαργαλιάνων και ακολούθως εν σώματι θα αναχωρήσουν για τον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου δια των κεντρικών οδών με κατάληξη την κεντρική πλατεία που θα αναπεμφθούν δεήσεις μετ’ Αρτοκλασίας και θα ακολουθήσει Θείο Κήρυγμα.
Η Εμποροπανήγυρη...Εκτός από τις θρησκευτικές τελετές, στους Γαργαλιάνους θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη εμποροπανήγυρη (εμπορικό παζάρι) από 3 έως και τις 10 Οκτωβρίου...
Σύμφωνα με την 91/2008 Απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για τους όρους τους πανηγυριού, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, το "μεγάλο εμπορικό παζάρι" θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου και η παραχώρηση θέσεων θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί 1 και 2 Οκτωβρίου...

Διαβάστε Περισσότερα...

Απόψε, νέα συζήτηση για τον “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2” στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας...Νέα, διεξοδική, συζήτηση για τον “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2” θα γίνει στις 7 το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας!...


Η συνεδρίαση εντάσσεται στα πλαίσια του εσωτερικού διαλόγου των Ο.Τ.Α. για την Διοικητική Μεταρρύθμιση…

Θυμίζουμε πως στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας έγινε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τον "Καποδίστρια 2" όπου φάνηκε διάσταση απόψεων καθώς και «φιλοσοφίας» και νοοτροπίας γύρω από τα τοπικά ζητήματα αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.


Ο κ. Σαμπαζιώτης τάχθηκε υπέρ ενός νέου δήμου από τα Φιλιατρά μέχρι και την Είρα που συνδυάζει τη θαλάσσια περιοχή και τον ορεινό όγκο!...


Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος κατέκρινε έντονα τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η "διαδικασία" χωρίς όπως είπε καμία ενημέρωση, με γνώμονα μικροπολιτικά συμφέροντα και με προτάσεις όπως βολεύει τον κάθε «παράγοντα» και σημείωσε πως, πριν γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί τα υπεσχημένα για να είναι αυτοδύναμοι και οικονομικά αυτοτελείς οι νέοι Δήμοι.

Τόνισε, δε, ότι η όλη η Τριφυλία (ως πρώην επαρχία) θα μπορούσε να γίνει ένας ενιαίος δήμος -με έδρα, διοικητική, την έδρα της πρώην επαρχίας, δηλαδή την Κυπαρισσία και παράλληλα και άλλες "έδρες", με αποκέντρωση των υπηρεσιών, στις έδρες των υπαρχόντων Δήμων-. Χρειάζονται, είπε, μεγάλες τομές, και πρόσθεσε πως η Αντιπολίτευση θα πρέπει πάρει πρωτοβουλία και να ξεκινήσει ένας διάλογος με τους άλλους δήμους για να γίνει η Τριφυλία ένας Δήμος!

Διαβάστε Περισσότερα...

"ΚΟΝΤΡΕΣ" ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ...ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Π.&Δ...


Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων με τις ψήφους μόνο της συμπολίτευσης ενέκρινε την σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων ύψους 1 εκ 40 χιλ. ευρώ για την εξόφληση των υποχρεώσεων του αποσχισμένου κατασκευαστικού κλάδου της Δ.Ε.Α.Γ. ΑΚΜΗ Α.Ε. που μεταφέρθηκαν στο δήμο και ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου.
Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς τόνισε πως πρόταση του είναι να αξιοποίηση ο δήμος την δυνατότητα να συνάψει δάνειο για το ποσό που οφείλει η ΑΚΜΗ και έχει μεταφερθεί στο δήμο , ένα ποσό 795 χιλ. ευρώ. Όπως και υπόλοιπα για τις οφειλές που υπάρχουν για έργα του δήμου όπως από το δρόμο Πύργος – Μουζάκι 96 χιλ. € , δρόμοι προσπέλασης 23 χιλ. € , ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων 144 χιλ. € και δρόμος Γαργαλιάνοι – Λεύκη 11χιλ. €. Με συνολικό ποσό 244 χιλ. €. Για να μπορέσει να εξοφλήσει ο δήμος τους ιδιώτες συμπλήρωσε ο δήμαρχος και για να προχωρήσει με άνεση στα έργα του , πρέπει να προχωρήσουμε σε δάνειο είπε καθώς από την δήμο δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος πληρωμής και ήδη έχουν δείξει υπομονή οι συμπολίτες μας.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης καταρχήν ο Γιάννης Καλκαβούρας τόνισε ότι δεν υπήρχε στο φάκελο το θέμα για τα υπόλοιπα των οφειλών ώστε να γίνει ενημέρωση , επίσης ο Γιάννης Κατσούλας τόνισε ότι για το πρώτο σκέλος του δανείου ήδη από προηγούμενες συζητήσεις έχει ταχθεί κατά , επίσης τόνισε ότι για τα 244 χιλ. ο δήμος καταφεύγει στην πιο εύκολη λύση που είναι το δάνειο χωρίς να διεκδικεί από άλλου πόρους , αυτό είπε επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και το δάνειο είπε δεν το παίρνουμε τζάμπα αλλά έχει κάποιους τόκους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Καλκαβούρας συμπλήρωσε πως ο δήμος χρεώνει τις επόμενες γενιές χωρίς να ψάχνει πόρους. Ενώ και ο Θανάσης Καλκαβούρας σημείωσε ότι ο δήμος θα φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος και επίσης θα πρέπει να μπαίνει προτεραιότητα και ιεράρχηση στα ποια έργα θα πρέπει να γίνουν. Επίσης ο Γιάννης Αδρακτάς τόνισε ότι κάποια στιγμή η πιστοληπτική δυνατότητα του δήμου θα εξαντληθεί και τότε θα μείνουν μόνο οι δόσεις.
Έτσι σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε κατά του δανεισμού.
Από την πλευρά του ο Κώστας Γεωργιόπουλος σημείωσε ότι είναι ένα εργαλείο για το δήμο και διαφορετικά δεν θα μπορούσε να κάνει έργα που σήμερα χαίρεται ο πολίτης , η πιστοληπτική ικανότητα του δήμου είναι πολύ μεγαλύτερη τόνισε και δεν υποθηκεύεται το μέλλον κανενός.
Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος σημείωσε ότι έχουν γίνει έργα που τα είχε ανάγκη η πόλη , καταφύγαμε είπε στο δανεισμό καθώς τα χρήματα στα ταμεία του δήμου δεν έφταναν , τους Γαργαλιανιώτες τους ενδιαφέρει να γίνουν έργα και δεν υποθηκεύεται κανενός το μέλλον, αυτό το προστατεύει και η συνείδηση μας αλλά και ο νόμος. Το δάνειο κατέληξε είναι ένα εργαλείο και όταν χρησιμοποιείται σωστά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ...


Κόντρες για το νερό και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιρού είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων όταν συζητήθηκε σχετικό θέμα ενημέρωσης , μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.
Εισηγούμενος το θέμα από την πλευρά της μειοψηφίας ο Γιάννης Καλκαβούρας επισήμανε ότι το θέμα είναι μείζον και ότι η πόλη πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι με πολλά προβλήματα , διακοπές , βλάβες και περιοχές που έκαναν μέρες να δούνε νερό, τονίζοντας ότι η ποσότητα νερού που αντιστοιχεί στους πολίτες είναι πολύ μικρή και έτσι δεν επαρκούσε για αυτό και θα έπρεπε να ληφθούν ακόμη περισσότερα μέτρα. Ακόμη ανέφερε ότι και η ποιότητα του νερού δεν είναι αυτή που πρέπει και αυτό το δείχνουν οι διάφορες αναλύσεις.
Επίσης απεύθυνε μια σειρά από ερωτήματα προς το δήμαρχο όπως αν το νερό που μπαίνει στην δεξαμενή είναι ελεγμένο , από τι σωλήνες έρχεται, γιατί αφού στο δήμο υπάρχουν κάποιες γεωτρήσεις δεν μπήκαν σε λειτουργία , γιατί δεν αγοράστηκε μια διαθέσιμη από ιδιώτη γεώτρηση , όπως και γιατί δεν πάρθηκαν κάποια μέτρα για την υπερκατανάλωση, καταλήγοντας ότι παρότι που έγιναν κάποια έργα δεν εμπλουτίστηκε ούτε με ένα κυβικό νερό η δεξαμενή , ενώ αναρωτήθηκε και με ποιόν τρόπο γίνεται η διαχείριση από το σύνδεσμο.
Απαντώντας ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αποστολόπουλος που την κρίσιμη περίοδο με τα προβλήματα αντικαθιστούσε τον δήμαρχο τόνισε ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά και νε μέρη έχει να κάνει και με την ανάπτυξη του δήμου καθώς κάθε χρόνο προστίθενται 100 νέες παροχές , ενώ από την άλλη η παροχή νερού από το Αλικοντούζι έχει μειωθεί στο μισό , συν τι λογική είπε που υπάρχει στο σύνδεσμο σχετικά με την διαχείριση. Στην πόλη είπε βάζουμε 1000 κυβικά όταν οι ανάγκες είναι 2300 οπότε είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνει διαχείριση μια ελλειμματικής κατάστασης , για αυτό υπήρχαν οι διακοπές και μέχρι να γίνουν οι ρυθμίσεις κάποιες γειτονιές έμειναν χωρίς νερό. Σημείωσε ακόμη για τις γεωτρήσεις που δεν συνδέθηκαν προέκυψαν θέματα ποιότητας ενώ για αυτή που δεν αγοράστηκε ήταν θέμα κόστους σύνδεσης. Υπογραμμίζοντας δε ότι υπήρχε ο σχεδιασμός για τρις νέες γεωτρήσεις αλλά οι περιβαλλοντικές μελέτες άργησαν να εγκριθούν από την Περιφέρεια.
Είναι θέμα διαχείρισης τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Καλκαβούρας τονίζοντας ότι ο δήμος δεν γνωρίζει πόσο παίρνει από το σύνδεσμο για αυτό είπε πρέπει να μπουν μετρητές.
Απαντώντας ο δήμαρχος Σατύρος Καλοφωλιάς τόνισε ότι στον δήμο έχουν γίνει σημαντικά έργα στον τομέα της ύδρευσης με αντικαταστάσεις υδραγωγείων στα δημοτικά διαμερίσματα γίνονται συνδέσεις και θα γίνουν νέες γεωτρήσεις είπε και μέσα από αυτό το σχεδιασμό θα εξασφαλιστεί ο δήμος από νερό σε επάρκεια και ποιότητα για τα επόμενα 5 χρόνια. Επισήμανε ακόμη την σημαντική μείωση της παροχής νερού από το Αλικοντούζι αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καλή διαχείριση εκεί. Για την μη αξιοποίηση των τριών γεωτρήσεων είπε ότι αυτή στην Αγία Σωτήρα θα χρησιμοποιηθεί για την υδροδότηση του Λαγκούβαρδου, αυτή στην Λεύκη είχε πολύ υψηλό κόστος σύνδεσης και αυτή στην θέση άμμος έχει «απονομιμοποιηθεί» καθώς είναι κοντά στην χωματερή αν και έχει νερό πολύ καλής ποιότητας, ενώ δεν αγοράστηκε μια ιδιωτική καθώς το κόστος ήταν πολύ μεγάλο. Έδωσε την διαβεβαίωση ότι το νερό που φτάνει στους δημότες είναι κατάλληλο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ενώ ανάφερε ότι σχεδιάζεται να μπει ένα πλήρες ελεγχόμενο ηλεκτρονικό σύστημα για την διαχείριση του νερού στο σύνδεσμο το οποίο μάλιστα προτίθεται να πληρώσει ο δήμος.
Κλείνοντας πάντως το θέμα και ενώ γίνονταν οι τελευταίες τοποθετήσεις από αντιπολίτευση και συμπολίτευση λίγο πριν τις 1 μετά τα μεσάνυχτα , ανέβηκε απότομα η ένταση μεταξύ δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου Γιάννης Αδρακτά με ανταλλαγή απόψεων περί ανυπαρξίας…..

Κ.Μπ.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔιαβάστε Περισσότερα...

Τιμή στους εθνικούς ευεργέτες, αύριο στην Καλαμάτα!Η ημέρα μνήμης των εθνικών ευεργετών θα εορταστεί αύριο και στην Καλαμάτα.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 9:45 το πρωί, με δοξολογία στο ναό της Υπαπαντής του Χριστού και θα ακολουθήσει ομιλία του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εύας Θεόδωρου Μακρή.
Στις 10:45 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεδριάζει απόψε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας...Η λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων θα συζητηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τη νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τον τουρισμό, το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου, τα προβλήματα της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Νότου (ΑΝΕΝ) και άλλα.

Τη συζήτηση όλων των θεμάτων έχουν ζητήσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Διαβάστε Περισσότερα...

Επίσκεψη Νίκου Χουντή σε Καλαμάτα, Μεγαλόπολη, Σπάρτη.Στην Καλαμάτα θα βρεθεί αύριο ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού Νίκος Χουντής.

Στις 7 το απόγευμα ο κ. Χουντής θα συμμετέχει σε κοινή συνεδρίαση των Νομαρχιακών Επιτροπών Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας του Συνασπισμού με θέματα τις πολιτικές εξελίξεις και το πρόγραμμα δράσης του κόμματος και τη σύνταξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα γίνει σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Φαραί Παλλάς” στην Παραλία της Καλαμάτας και νωρίτερα στις 6 το απόγευμα στον ίδιο χώρο ο κ. Χουντής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί ο γραμματέας του Συνασπισμού θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους και στις 7:30 το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο “Sparta Inn” στη Σπάρτη.
Διαβάστε Περισσότερα...

Επίσκεψη του Υφ. Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέντζου στην Καλαμάτα.Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σε συνάντηση με το νομάρχη Δημήτρη Δράκο ενημερώθηκε για την πορεία των έργων για την ανέγερση νέων σχολείων και ειδικά για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δημοπρασία ανάδειξης εργολάβου για το κτίριο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Απαντώντας σε αίτημα του νομάρχη, ο υφυπουργός σημείωσε ότι θα εγκριθεί η λειτουργία των νέων τμημάτων που έχει ζητήσει η διοίκηση του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μίλησε για το παραχθεν Κυβερνητικό έργο, αμφισβήτησε κάτα κάποιο τρόπο τις δημοσκοπήσεις και εμφανίστηκε βέβαιοσ για τρίτη εκλογική νίκη της Ν.Δ.

Στη συνέχεια μίλησε σε διευρυμένη σύσκεψη της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας.

Διαβάστε Περισσότερα...

Σύσκεψη στην Τρίπολη για τα απορρίμματα...Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η περιβαλλοντική αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη υπό την προεδρεία του υφυπουργού Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου.


Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Νίκος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των Φορέων Διαχείρισης στερεών αποβλήτων από τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Διαβάστε Περισσότερα...

Νίκες για Καλαμάτα, Μεσσηνιακό και Πάμισο!Ενά από τα καλύτερα Σαββατοκύριακα του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου ήταν το περασμένο αφού σημείωσαν νίκες και η Καλαμάτα και ο Μεσσηνιακός και ο Πάμισος!


Η Καλαμάτα χθες το απόγευμα υποδέχθηκε στην έδρα της τον Εθνικό Αστέρα τον οποίο και κέρδισε με σκορ 1 – 0.


Για το Πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, το Σάββατο το απόγευμα ο Μεσσηνιακός υποδέχθηκε στην Καλαμάτα την Εράνη Φιλιατρών την οποία νίκησε με 1 – 0 και ο Πάμισος, χθες το απόγευμα στον Πύργο Τριφυλίας, νίκησε τον Τέλλο Άγρα Γαργαλιάνων με 1 – 0....


Διαβάστε Περισσότερα...

Τα αποτελέσματα της Α΄ τοπικής Μεσσηνίας...
Στους αγώνες του Σαββατοκύριακο στην Α΄ τοπική κατηγορία της Μεσσηνίας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης - Μιλτιάδης 0-0
Ομόνοια Καλαμάτας - Απόλλων Πεταλιδίου 3-1
Αθλητικός Όμιλος “Φαραί” - Απόλλων Καλαμάτας 1-3
Εθνικός Μελιγαλά - Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας 1-0
Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας - Αίας 1-0
Δωριέας Δωρίου - Τσικλητήρας Πύλου 1-1
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Αθλητικός Όμιλος Χώρας 4-1
Πανθουριακός - Ηρακλής Καλαμάτας 1-1
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Super League - «Πτήση» κορυφής από τον ΠΑΟΚ!...Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Τούμπας. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 1-0 του Άρη και έπιασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα ο Πάμπλο Κοντρέρας(68’).

Από εκεί και πέρα ένα γκολ του Παντελή Καφέ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων επέτρεψε στην ΑΕΚ να φύγει με 2-2 από τη Νέα Σμύρνη.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια Ξάνθη-Θρασύβουλος 1-0, Ηρακλής-Πανθρακικός 0-0 και Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 .


Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:


Σάββατο 27/9

ΟΦΗ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ- ΛΑΡΙΣΑ 1-3 (28' Σαρμιέντο, 85' Βενετίδης, 88' Πάρα)


Κυριακή 28/9

ΗΡΑΚΛΗΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-0

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ- ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0 (56’ Μπούσι)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΑΕΚ 2-2 (26’ αυτ. Κυργιάκος, 68’ Ντελούρα/58’ Σκόκο, 90+4 Καφές)

ΞΑΝΘΗ- ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-0 (90+4 Γκρζέλακ)

ΠΑΟΚ- ΑΡΗΣ 1-0 (68’ Κοντρέρας)


* O αγώνας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Εργοτέλη θα διεξαχθεί στις 29/10.


Δείτε τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.Η επόμενη αγωνιστική:


Σάββατο 4/10

ΛΑΡΙΣΑ- ΟΦΗ (16:45, Alpha)

ΑΡΗΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ (19:00, ΝΕΤ)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ- ΠΑΟΚ (19:00, NOVA)


Κυριακή 5/10 ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΞΑΝΘΗ (17:00)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (18:30, NET)

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (19:00, NOVA)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΕΚ (21:15, ΝΕΤ)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (21:15, NOVA)
Διαβάστε Περισσότερα...

F1 - GP Σιγκαπούρης...Στον πρώτο νυχτερινό αγώνα στην ιστορία της F1, ο Αλόνσο έκανε ποδαρικό με το δεξί καθώς πήρε τη νίκη στη Σιγκαπούρη. Δεύτερος τερμάτισε ο Ρόζμπεργκ, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χάμιλτον που αύξησε τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών από τον Μάσα στους 7 βαθμούς.
Ο αγώνας ήταν εφιαλτικός για την Ferrari που χάρη στα λάθη των μηχανικών της είδε τον Μάσα να τερματίζει στην 13η θέση. Η σκουντερία χάλασε τον αγώνα του Βραζιλιάνου, ενώ ο Ραϊκόνεν δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω ατυχήματος, με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρία να μην κατακτήσει ούτε ένα βαθμό και να πέσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Όσο για τον Χάμιλτον, φαντάζει πλέον το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, αφού με την τρίτη θέση, αύξησε την διαφορά από τον Μάσα στους 7 βαθμούς, τρεις μόλις αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Μαζί με τον Χάμιλτον και την McLaren, μεγάλος κερδισμένος από το GP της Σιγκαπούρης βγήκε επίσης και ο Αλόνσο που απέδειξε πως παραμένει από τους κορυφαίους οδηγούς παρά το γεγονός πως το μονοθέσιο της Renault δεν φημίζεται για τις επιδόσεις του και την σταθερότητά του.
Ο αγώνας
Τα φώτα έσβησαν και ο Φελίπε Μάσα έκανε εξαιρετική εκκίνηση κρατώντας δίχως δυσκολία την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο το Λιούις Χάμιλτον και τρίτο τον ομόσταβλό του Κίμι Ραϊκόνεν. Όσο για τον έτερο πιλότο της McLaren, Χέικι Κοβαλάινεν, δεν ξεκίνησε καλά καθώς μια επαφή με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα τον έριξε από την πέμπτη στην έβδομη θέση. Από τους πρώτους κιόλας γύρους ο Μάσα άνοιξε την διαφορά από το Χάμιλτον και ήταν σταθερά πρώτος. Όσο για την δεύτερη θέση, η μάχη ανάμεσα σε Χάμιλτον και Ραϊκόνεν είχε ανάψει για τα καλά, με τον Φινλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή να ροκανίζει συνεχώς την διαφορά. Ο "ice man" ήταν πραγματικά ασταμάτητος στην πίστα της Σιγκαπούρης και από τον δέκατο γύρο και έπειτα κατέβαζε το ρεκόρ της πίστας πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής τον Χάμιλτον. Συγκεκριμένα στο 14ο γύρο ο Ραϊκόνεν με 1:45.599 έκανε ταχύτερο γύρο και η διαφορά από τον Χάμιλτον από τα 3.3 δευτρερόλεπτα που ήταν στο 11ο γύρο μειώθηκε στα 2.2 δευτερόλεπτα. Κι ενώ η μάχη ανάμεσα σε Χάμιλτον και Ραϊκόνεν είχε κορυφωθεί, ο Πικέ έπεσε στα μπαριέρες στο 15ο γύρο και βγήκε η κίτρινη σημαία.
Η Ferrari αυτοκτόνησε
Ο αγώνας στην Σιγκαπούρη έμοιαζε ονειρεμένος για τον Μάσα, όμως ο Βραζιλιάνος λογάριασε δίχως τους μηχανικούς της ομάδας τους. Συγκεκριμένα στον 18ο γύρο ο Μάσα μπήκε στα pits για ανεφοδιασμό και οι μηχανικοί της "σκουντερία" άναψαν το πράσινο φως αναίτια, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να συνεχίσει "παρέα" με την μάνικα και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε. Οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας έτρεχαν πανικόβλητοι προκειμένου να βγάλουν την μάνικα, όμως όταν τα κατάφεραν ήταν πλέον αργά και ο Μάσα βγήκε στην πίστα από την τελευταία θέση. Μέσα σ' όλα αυτά καθυστέρησε και ο Κίμι Ραϊκόνεν που περίμενε πίσω από τον Μάσα για να ανεφοδιαστεί και το καταστροφικό pit stop για την Ferrari ολοκληρώθηκε. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις άλλαξαν άρδην την ροή του αγώνα και πλέον Τρούλι, Αλόνσο και Ρόζμπεργκ βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις. Ο Ιταλός πιλότος της Toyota ακολούθησε στρατηγική ενός pit stop σε αντίθεση με τους Αλόνσο και Ρόζμπεργκ, μπαίνοντας για ανεφοδιασμό μονάχα στον 33ο γύρο. Ο Αλόνσο βρισκόταν στην πρώτη θέση 24 γύρους πριν το τέλος του αγώνα με τον Ρόζμπεργκ πίσω του, τρίτος ήταν ο Κούλθαρντ, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον βρισκόταν στην τέταρτη θέση ανεβάζοντας συνεχώς τον ρυθμό του. Στον 41ο γύρο ο Ρόζμπεργκ μπήκε πρώτος στα pits, ενώ στον αμέσως επόμενο γύρο ήταν σειρά του Αλόνσο με τον ανεφοδιασμό του να διαρκεί 7.6 δευτερόλεπτα. Ο αγώνας πλησίαζε προς το τέλος του και 11 γύρους πριν πέσει η καρό σημαία του τερματισμού, ο Αλόνσο παρέμενε στην πρώτη θέση, με τον Ρόζμπεργκ να είναι δεύτερος, ενώ τρίτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Οκτώ γύρους πριν το τέλος ο Βρετανός πιλότος της McLaren πάτησε τέρμα το γκάζι και πίεζε ασφυκτικά τον Νίκο Ρόζμπεργκ προκειμένου να πάρει την δεύτερη θέση, δίχως όμως να τα καταφέρει. Η απογοήτευση για την Ferrari δεν είχε τελειώσει καθώς ο Κίμι Ραϊκόνεν ενώ βρισκόταν στην πέμπτη θέση, ένα οδηγικό λάθος έφερε σύγκρουση στις μπαριέρες και η "σκουντερία" δεν πήρε κανέναν βαθμό και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Για να δείτε τη τελική κατάταξη στο GP της Σιγκαπούρης και τις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών πατήστε εδώ
Διαβάστε Περισσότερα...

Athens Tuning Show 2008!!!...Το Athens Tuning Show 2008 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το Show υποδέχτηκε 81,200 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες, αλλά και γυναικείες παρουσίες.


Το Athens Tuning Show 2008 αποτελεί το πλέον σημαντικό event για την Τεχνολογία Αυτοκινήτου και το Motorsport στη χώρα μας, ετήσιο σημείο συνάντησης επαγγελματιών, δημόσιων φορέων και παραγόντων.

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 17 Σεπτεμβρίου, οπότε το Show υποδέχτηκε περισσότερους από 15,000 επίσημους προσκεκλημένους επαγγελματίες και επισκέπτες, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, κ.Παπαθανασίου Γιάννης. Ο κ.Παπαθανασίου στην ομιλία του αναγνώρισε τη σημαντικότητα και τη δυναμική της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι το Athens Tuning Show έχει πλέον επιτύχει τον στόχο του για σύνδεση της ελληνικής αυτοκινητιστικής σκηνής με τις εξελίξεις στο διεθνή χώρο και για επαφή του ελληνικού κοινού με πρωτοποριακές ιδέες, επιτεύγματα και δυνατότητες, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες για τις συμμετέχουσες εταιρίες.


Τα νέα μοντέλα


Οι επισκέπτες συνέρρευσαν για να θαυμάσουν τις πρώτες εκθεσιακές παρουσιάσεις των Nissan GT-R, VW Scirocco, Alfa Romeo Mito, Abarth Punto, Abarth 500, Seat Ibiza και Mitsubishi Lancer Evolution, ενώ το Test Drive Track έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να οδηγήσουν τα Fiat Punto Tjet, Fiat Bravo Tjet, Subaru Impreza WRX, Toyota Auris και Aygo, Kia Pro Ceed SC3 1.6 3D και Dodge Nitro. Στον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο, οι εταιρίες Volkwsagen, Seat, Fiat, Mitsubishi, Subaru, Chrysler-Jeep-Dodge, KIA, Skoda, Nissan, Alafa Romeo και Suzuki (ο κλάδος Μοτοσικλέτας) συμμετείχαν με ιδιαίτερα δυναμικές και δημιουργικές παρουσίες, ενώ παράλληλα συμμετείχαν μεγάλοι εκπρόσωποι του χώρου του Tuning καθώς και μεγάλα brands της αγοράς.


Live Arena


Η Live Arena και αυτή τη χρονιά αποτέλεσε βασικό highlight του Show, με 16 εντυπωσιακές "θεατρικές" παραστάσεις από την ομάδα Team Orange (τους επαγγελματίες Ιάπωνες drifters του πρωταθλήματος D1 Grand Prix), τον παγκοσμίου φήμης stuntman Terry Grant (ο οποίος κάθε χρόνο κάνει το κοινό να παραληρεί), τoν Γάλλο Bourny με το φορτηγό που κάνει σούζες και βγάζει φλόγες. Tον εντυπωσιακό “Globe of Death” (ένα μοναδικό θέαμα με μοτοσικλέτες που κόβει την ανάσα) από τους Γάλλους Infernal Varrane και άλματα με μηχανές από τους FMX Freestylers! Παράλληλα, την εμφάνισή τους έκαναν Έλληνες οδηγοί του Hellenic Drift Challenge, οι οποίοι αναμετρήθηκαν με τους Ιάπωνες πρωταθλητές σε μια διεθνική "μάχη στο τιμόνι". Στη φετινή Live Arena, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το νέο Seat Ibiza στα έμπειρα χέρια του Terry Grant, σε μια μοναδική επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου μοντέλου της Seat.


Eco Driving Marathon


Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) υποστήριξαν τον διαγωνισμό Eco Driving Marathon του περιοδικού CAR, στον οποίο συμμετείχαν 900 άτομα. Οι συμμετέχοντες "οδήγησαν" σε ειδικούς εξομοιωτές και ενημερώθηκαν για τρόπους οικονομικής και οικολογικής οδήγησης. Υποστηρικτής της όλης ενέργειας ήταν η Toyota Hellas, η οποία προσέφερε ένα Toyota Aygo στον ικανότερο οδηγό.


Show on stage...


Στα πλαίσια του Show, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου το βράδυ το MAX LIVE STAGE και το MAD παρουσίασαν τη μεγάλη συναυλία ‘’Athens Most Wanted…’’ με τους Εισβολέα, Τάκη Τσαν, Professional Sinnerz & Κόμη Χ, White Dragon και guest stars τους J Star και Mc Honey Brown. Τη συναυλία παρουσίασαν οι δημοφιλείς παραγωγοί του MAD Radio Συμηριώτης Αλέξανδρος και Μαργέλη Μαίρη. To stage φιλοξένησε επίσης ένα εντυπωσιακό break dance show από τους Dead Prezz, καθώς και dj sets από τους Sparky T και Dj Who Am I. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Mad Radio 106.2 , το Mad Tv και το Max Power, ενώ Υποστηρικτής ήταν η Planetworks.


Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, η κεντρική σκηνή του Athens Tuning Show 2008 φιλοξένησε τα καλλιστεία “BETOTO GIRL 2008” όπου – με τη συμμετοχή 10 πανέμορφων κοριτσιών - αναδείχθηκαν η Miss Betoto, η Miss Max Power, η Miss Bikini και η Miss Φωτογένεια, με κριτική επιτροπή εκπροσώπους του χώρου του αυτοκινήτου και όχι μόνο.


* Και αυτή τη χρονιά, το Athens Tuning Show 2008 απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία φιλοξενώντας ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στον εξωτερικό εκθεσιακό χώρο, αλλά και περίπτερο της ΤΡΟΧΑΙΑΣ, η οποία ενημέρωνε το κοινό για θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

Διαβάστε Περισσότερα...

Μάγεψε το αθηναϊκό κοινό η Madonna!Τον τίτλο της βασίλισσας της ποπ επιβεβαίωσε η Madonna, καθώς εμφανίστηκε στο αθηναϊκό κοινό καθισμένη σε έναν μοναδικά σχεδιασμένο θρόνο, αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κοινού της που την περίμενε από πολύ νωρίς στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η Madonna ξεκίνησε τη συναυλία της με τις νέες της επιτυχίες και έχοντας δίπλα της κορυφαίους χορευτές με μοναδικά κοστούμια έδωσε το "σύνθημα" για την έναρξη του μεγαλύτερου, ίσως, show που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.


Εντυπωσιακά οπτικά εφέ και υπερσύγχρονη τεχνολογία μετέτρεψαν το Ολυμπιακό Στάδιο σε έναν εκπληκτικό χώρο που μόνο μια απόλυτη σταρ, όπως η Madonna, θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει για την περιοδεία της. Άλλωστε, τη σκηνοθεσία της «Sticky & Sweet Tour» υπογράφει ο Jamie King.
Υπεύθυνος της μουσικής ενορχήστρωσης ήταν για μια ακόμη φορά ο Kevin Antunes, χάρη στον οποίο έχουμε απολαύσει απίστευτα live versions των αγαπημένων super mega hits της Madonna, ενώ ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ήταν ο χορηγός επικοινωνίας της μεγαλύτερης συναυλίας της χρονιάς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πύλες του Ολυμπιακού Σταδίου άνοιξαν για περισσότερους από 75 χιλιάδες θαυμαστές της Madonna, λίγο μετά τις 17.00, αν και οι πιο φανατικοί βρίσκονταν έξω από το χώρο της συναυλίας από νωρίς το πρωί.Διαβάστε Περισσότερα...

Στραβός ειν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Και για πόσο ακόμη;***Κείμενο που μας εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα...

"Στο Status και στη σελίδα μου στο FaceBook, http://www.new.facebook.com/profile.php?id=1033023129&ref=profile εξ αφορμής των σκανδάλων και της Μονής Βατοπεδίου, έγγραφα:

Alkis Lantzounis at 7:55pm August 28

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ της αλλαγής “πολιτικής” και του ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ γενικού ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΑΠΑΛΛΑΓΗ από “βαρύδια” και “αναποτελεσματικούς”, αν όχι “ανίκανους”…ΕΛΠΙΖΕΙ σε “διορθωτικές κινήσεις”, και ΔΕΝ “σπάει πλάκα” με την κατάντια των εμπλεκόμενων και “διαπλεκόμενων” στελεχών της Κυβέρνησης!!!


Αντίθετα, ΘΛΙΒΕΤΑΙ! Όλοι ελπίζουμε σε “διορθωτικές κινήσεις”, αλλά όχι και να “σπάμε πλάκα” με την κατάντια των εμπλεκόμενων και “διαπλεκόμενων”!!! Όταν συμβαίνει μάλιστα, να πρόκειται για υψηλόβαθμα και “υπεύθυνα” πολιτικά και κομματικά στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, που έστω και καθυστερημένα οδηγούνται και στην “παραίτηση” - αποπομπή!!! Γιατί ακόμα και σήμερα, φαίνεται να ΜΗ υπάρχει επίγνωση της πραγματικότητας, της λήψης των επιβαλλομένων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης και της άρσεως στο ύψος των περιστάσεων.Σε σχετικούς σχολιασμούς, μάλιστα, έγραφα ότι: ΕΛΠΙΖΩ, να ανανήψουν οι Κυβερνώντες και η Κυβέρνηση ας αρθεί, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων, και εφαρμόσει όσα έχει δύο φορές από το 2004 επαγγελθεί και εξαγγείλει, τουλάχιστον, στους τομείς της κάθαρσης, της διαπλοκής, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της επανίδρυσης του Κράτους…
ΑΛΛΑ, ξαφνικά, μέσα στην αναταραχή των πρωτοφανών σκανδάλων και της γενικής «ατολμίας», «επιβεβαιώνονται» τα περί επαναφοράς «τεκμηρίων», «αυτομάτου περαιώσεως», καταργήσεως «αφορολογήτων ορίων» κλπ., και πανηγυρικά πλέον διαψεύδονται οι εξαγγελίες και τα προγράμματα, ενώ παρουσιάζεται η εικόνα ενός παραπαίοντος και ανακόλουθου, τουλάχιστον, Κράτους, που οι «καπετανέοι» δεν κρατούν σταθερή την πορεία του και την «πυξίδα» αλλά, «πανικόβλητοι», έδωσαν εντολή … “ΌΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ”, σε τριτοκοσμικές και ΑΔΙΚΕΣ μεθοδεύσεις, που επιβαρύνουν όλους τους μη έχοντες και ειλικρινείς μικρομεσαίους, ενώ μόνο τους πραγματικά φοροδιαφεύγοντες ΔΕΝ ενοχλούν, αλλά, τουναντίον, τους «διασώζουν»!
Τότε, λοιπόν, αποφασίζω, για να «επιβεβαιώσω» τη μνήμη του και τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες μου, σχετικά με τις τελευταίες προεκλογικές εξαγγελίες, προγράμματα κλπ., να ξαναδώ , όλα τα προεκλογικά διαφημιστικά (βιντεάκια) των κομμάτων (ιδιαίτερα του κυβερνώντος) με τις προτάσεις και τις επαγγελίες τους, αυτή τη φορά και από το
www.youtube.com Και τότε, ξαφνικά, στα “related videos” , παρατηρώ ότι υπάρχει και ένα «βιντεάκι» - απόσπασμα από την παλιά ελληνική ταινία «Μαυρογιαλούρος» με τον «αείμνηστο» και αγαπημένο μας ηθοποιό Λάμπρο Κωνσταντάρα:
http://www.youtube.com/watch?v=ixwu7JRiaBQ&eurl=http://www.new.Facebook.com/profile.php?id=1033023129&ref=profile
Το βλέπω και αυτό και μου έρχονται κάποιοι συνειρμοί που απεύχομαι.Λέτε, μετά μισό αιώνα, να εξακολουθούμε να ζούμε στην εποχή των «μαυρογιαλούρων» και να μη έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο!!!???
Άραγε, υπάρχει ακόμη Ελπίδα, για την καταπολέμηση της αλαζονείας, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, του κομματικού κράτους, των κρατικοδίαιτων στελεχών – τρωκτικών; Ελπίδα, για καλύτερες μέρες, για επαναφορά των Αρχών, Αξιών, του Ήθους, της Συνέπειας, της Εντιμότητας, της Αξιοπρέπειας, της Διαφάνειας, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας; Γρηγορείτε!
Status: On 26 Sep Alkis writes …Nothing to declare!!! …No comments!!!??? …”isolation”??? …No Contact!!!???And the Question is: ΣΤΡΑΒΟΣ είν’ ο ΓΙΑΛΟΣ ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ;;;???Και για πόσο ακόμη;;;???
Ενώ, ταυτόχρονα, έρχεται στη μνήμη μου ένα από τα ωραιότερα δημοτικά μας τραγούδια του γάμου (της τάβλας), η «Αναστασιά»:
http://www.gardiki.net/content/view/410/134/


Πέρα σ’ εκείνο το βουνό (Αναστασιά)


Τραγούδι σε ρυθμό επτάσημο (συρτό)


Το ποιητικό κείμενο:
Πέρα σ’ εκείνο το βουνό το κορφανταριασμένο,που ‘χει ανταρούλα στην κορφή και καταχνιά στον πάτο,εκεί ‘ναι πύργος γυάλινος με κρουσταλλένια τζάμια,μέσα κοιμάται μια ξανθιά, μιας χήρας θυγατέρα,το πώς να την ξυπνήσουμε, το πώς να της το πούμε;- Ξύπνα καημένη Αναστασιά
Και οι στίχοι του Δημοτικού μας Ταγουδιού, όπως το τραγουδάμε:http://
www.paradoxon-klangorchester.de/paramithi/arthra/paulia.html«Αναστασιά»(συρτός 7σημος)


Οι στίχοι του Δημοτικού Τραγουδιού του γάμου:
«Το βλέπεις κείνο το βουνό πουν΄ πιό ψηλά απ΄τ΄άλλαεκεί ΄ναι καημένη Αναστασιά πύργος γυάλινοςεκει ναι΄ πύργος γυάλινος με κρουσταλλένια τζάμιαμέσα καημένη Αναστασιά μέσα κοιμάται μιά ξανθιάμέσα κοιμάται μιά ξανθιά μιάς χήρας θυγατέραμα πως καημένη Αναστασιά να τη ξυπνήσουμεμα πως να τη ξυπνήσουμε και πως να της το πούμεξύπνα καημένη Αναστασιά κι άναψε τη φωτιάξύπνα κι άναψε τη φωτιά και σβήσε το λυχνάριγιατί καημένη Αναστασιά μας πήρε η χαραυγήγιατί μας πήρε η χαραυγή το δόλιο μεσημέριπαν΄ τα καημένη Αναστασιά πουλάκια γιά βοσκήπαν΄ τα πουλάκια γιά βοσκή κι όμορφες στις βρύσεςπάνε καημένη Αναστασιά να πάρουνε νερόπάνε να πάρουνε νερό να πιούν και να γεμίσουν»".
ΑΛΚΗΣ Δ. ΛΑΝΤΖΟΥΝΗΣ (Φωτογραφία: ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ)

http://www.politismospolitis.org/?p=965


Διαβάστε Περισσότερα...

Αναβλήθηκαν οι χθεσινές εκλογές στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο...


Αναβλήθηκαν, οι, προγραμματισμένες για χθες το πρωί, εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο λόγω μη απαρτίας της Γενικής Συνέλευσης που θα προηγείτο της εκλογικής διαδικασίας, όπως διαβάσαμε στο Filiatra News.Νέα ημερομηνία, όπου θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση μετά του οικονομικού απολογισμού και του απολογισμού πεπραγμένων καθώς και διεξαγωγής των εκλογών, είναι η Κυριακή 5η Οκτωβρίου και ώρα 11η πρωινή στο “Φουρναράκειο” στα Φιλιατρά.


Διαβάστε Περισσότερα...

Μαθήματα χορού απο τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Αετού “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”!Μαθήματα χορού από τον Οκτώβριο διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Δήμου Αετού “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”.


Όσοι κάτοικοι της περιοχής, μικροί και μεγαλύτερη σε ηλικία, ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών (άντρες και γυναίκες) παρακαλούνται να μεταβούν σήμερα και ώρα 5-7 μ.μ. στο Γυμνάσιο Κοπανακίου για εγγραφές, όπως διαβάσαμε στο KOPANAKINEWS.
Διαβάστε Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις για την ποιότητα των Θαλάσσιων υδάτων της Μεσσηνίας...
Ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας η δειγματοληψία από το το ΕΛΚΕΘΕ στις ακτές κολύμβησης του Νομού Μεσσηνίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα των νερών σε αυτές.
Ειδικότερα, δείγματα θαλασσινού νερού οι επιστήμονες του Κέντρου πήραν από τις περιοχές Στούπα, Σάνταβα, Αλμυρό, (Μεσίνιαν Μπέι), Ανατολική Παραλία Καλαμάτας (Κερεζένια), Δυτική Παραλία Καλαμάτας (Βιολογικός Καθαρισμός), Πεταλίδι, Αγιος Ανδρέας, Κορώνη, Φοινικούντα, Μεθώνη, Πύλο και Κυπαρισσία.
Η δειγματοληψία αυτή -η τρίτη φέτος, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες δύο, το Μάιο και τον Ιούλιο- γίνεται στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΕΛΚΕΘΕ, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, της Τοπικής Eνωσης Δήμων και Κοινοτήτων και του
Δήμου Καλαμάτας με αντικείμενο τη συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των νερών του Μεσσηνιακού Κόλπου και των δυτικών ακτών του νομού μας. Σε εφαρμογή της ίδιας σύμβασης, αναμένεται στις 3 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα -όπου και θα παραμείνει ώς τις 6 του μήνα- το ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» του ΕΛΚΕΘΕ, προκειμένου να διενεργήσει δειγματοληψίες στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Οι έλεγχοι αφορούν, μεταξύ άλλων, την περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο και χλωροφύλλη καθώς και μετρήσεις της αλατότητάς του. Προγραμματίζονται επίσης έλεγχοι λάσπης από το βυθό, αλλά και μετρήσεις με ρευματογράφους. Η παρακολούθηση από το ΕΛΚΕΘΕ των χαρακτηριστικών παραμέτρων της ποιότητας του υδάτινου οικοσυστήματος του Μεσσηνιακού Κόλπου και των νότιων και
δυτικών ακτών του Νομού Μεσσηνίας ήδη έχει συμπληρώσει δύο χρόνια -ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2006- και θα ακολουθήσουν εποχικές δειγματοληψίες, για ακόμα 4 χρόνια, ώστε να μελετηθούν οι διαφοροποιήσεις των ρύπων με το χρόνο.


Β.Γ.Μ.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔιαβάστε Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ...

.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2

α) Μερική απόσυρση εγκυκλίου για «προγραμματισμό κλπ»

Χαιρετίζουμε την αντίσταση των συναδέλφων και στην περιοχή ευθύνης μας στη προσπάθεια επιβολής του διοικητισμού, επιθεωρητισμού ενάντια στην παιδαγωγική μας ελευθερία με την Εγκύκλιο (Αθ. Νικολόπουλου) «περί προγραμματισμού». Οι όποιες «διορθωτικές κινήσεις» με τη νέα συμπληρωματική οδηγία φανερώνουν την πρώτη τακτική νίκη μας σ’ αυτό το ζήτημα. Όπως ανακοίνωσε και το ΔΣ της ΟΛΜΕ (19/9/08) μετά απ’ αυτή την αναδίπλωση του ΥΠΕΠΘ:
«…Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με τα μείζονα προβλήματα της εκπαίδευσης και να αφήσει τους ατελέσφορους διοικητικούς πειραματισμούς, οι οποίοι επιπλέον ανοίγουν το δρόμο για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.
- Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει και αυτή την εγκύκλιο.
- Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πράξουν το παιδαγωγικό έργο τους με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών μας και σύμφωνα με την καθιερωμένη εκπαιδευτική και παιδαγωγική πρακτική.
- Καλούμε, δηλαδή, τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν και τη νέα εγκύκλιο!»

β) Πλήρωση θέσεων Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, κλπ

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ θεωρεί ότι είναι ζωτική ανάγκη η άμεση και πλήρης λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Αχαΐας για την έγκαιρη αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων ομαλής ένταξης μαθητών με προβλήματα στο σχολικό περιβάλλον και τον περιορισμό της σχολικής διαρροής στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Γι’ αυτό αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1) Ζητάμε την άμεση πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπως απαιτούσε και η εγκύκλιος 111314/Γ7/29-8-2008 με το χαρακτηρισμό «εξαιρετικώς επείγον».
2) Θεωρούμε αυτονόητο ότι η επιλογή των εκπαιδευτικών που θα αποσπαστούν δεν θα γίνει αυθαίρετα, αλλά κατ’ ελάχιστο με τα κριτήρια της εγκυκλίου 67504/Γ7/25-6-2007

γ) ΠΔΣ

Με βάση τη νέα εγκύκλιο για την ΠΔΣ, την οποία κατήγγειλε αναλυτικά το ΔΣ της ΟΛΜΕ, εισάγεται, μεταξύ άλλων, η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα (από 5-10 σε 7-14), η δυνατότητα διάθεσης για συμπλήρωση ωραρίου σε διπλή βάρδια, η μείωση της αποζημίωσης μονίμων - αναπληρωτών στην τιμή της υπερωρίας με τιμές 1996 (αντί διπλασιασμού της υπερωρίας), η έμμεση αξιολόγηση των διδασκόντων και «η ενός ανδρός αρχή» για την πρόσληψη των ωρομισθίων χωρίς ενιαίο πίνακα μορίων (Διευθυντής εκπαίδευσης), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πολιτικό περίγυρό του.
Καταγγέλουμε την επιμονή του να μη δεχτεί μέχρι στιγμής καμιά πρόταση προσλήψεων με πίνακα μορίων, που έγιναν από κοινού από το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ και του ΔΣ Συλλόγου αδιορίστων πρόσφατα, τη στιγμή μάλιστα που δεν απαγορεύεται.

δ) ΠΙΝΑΚΕΣ Επιλαχόντων Διευθυντών

Αν και έχει περάσει ένας σχεδόν χρόνος από τις κρίσεις Διευθυντών, δεν έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, στα σχολεία, στους ενδιαφερόμενους, στους αιρετούς, κλπ, οι επίσημοι πίνακες των επιλαχόντων διευθυντών ανά σχολείο, ώστε να γνωρίζουν τόσο οι ενδιαφερόμενοι, όσο και κάθε άλλος συνάδελφος τη σειρά κατάταξης και την ενδεχόμενη κατάληψη θέσης Διευθυντή σε κάποια σχολική μονάδα λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης.
Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει κάνει συνεχείς παραστάσεις στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα οι πίνακες. Δυστυχώς και εντελώς ακατανόητα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αποφεύγει να το πράξει μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις.
Η ΕΛΜΕ θεωρεί ότι για λόγους διαφάνειας, αξιοπιστίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και αξιοπρέπειας των συναδέλφων, πρέπει να δημοσιοποιηθούν με όλους τους τρόπους άμεσα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούμε ότι υποκρύπτονται σκοπιμότητες…

ε) Κρίσεις υποψηφίων Διευθυντών

Όπως επανηλλημένα το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας (17–10–2007, 12–11–2007, 03–12–2007, 18–02–2008, 25–02–2008) έχει καταγγείλει, οι κρίσεις υποψηφίων διευθυντών, με βάση το διάτρητο νέο θεσμικό πλαίσιο επιλογών, στην περιοχή μας δεν έχουν γίνει αποδεκτές στην συνείδηση της πλειοψηφίας του κλάδου. Ειδικά έχουμε θεωρήσει πως η «προφορική συνέντευξη» είναι ο πυλώνας για «προεπιλεγμένες» κρίσεις, ώστε να μην είναι αποδεκτές πολιτικά και ηθικά.
Αυτή τη φορά έχουμε μια νέα απόφαση του Δ. Εφ. Πατρών που σημειώνει, μεταξύ άλλων, με βάση την καταγγελία που κατέθεσε ο συνάδελφος Κ. Μ. (15-09-2008) στην Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για τον τρόπο «αξιολόγησής» του στην προφορική συνέντευξη:
Το Διοικητικό Εφετείο Πατρών απέρριψε τα «φύλλα αξιολόγησης» διότι « …δεν πληρούν τον ουσιώδη τύπο σχετικά με το περιεχόμενο του πρακτικού που πρέπει να τηρείται κατά την προφορική συνέντευξη των υποψηφίων, αφού αυτά δεν αποτελούν πρακτικό, αλλά αορίστως και αναιτιολογήτως τα μέλη του ως άνω ΠΥΣΔΕ εκφράζουν τις απόψεις τους για τους εν λόγω υποψηφίους». (ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ / ΤΜΗΜΑ Α΄ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ / ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 27/2008)


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ. ΜΠΟΥΡΔΑΛΑΣ ΠΑΝ. ΓΚΟΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Βλέπει το Πα.Σο.Κ. ως μόνη διέξοδο, σε συνέντευξή του στο "Θ" ο Δημήτρης Κουσελάς...Oι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα πια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει στη συνέντευξη που ακολουθεί ο βουλευτής Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. Δ. Κουσελάς, και η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι η αλλαγή πολιτικής και πορείας, που μόνο το Πα.Σο.Κ. μπορεί να εγγυηθεί με την ψήφο του λαού.

Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ. θεωρεί ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει ανακάμψει και να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων δεν είναι μια στιγμιαία φωτογραφία των διαθέσεων των πολιτών.

Πίσω από τα νούμερα βλέπει κοινωνικές διεργασίες και αμφισβήτηση μιας πολιτικής, που το μόνο που έχει πετύχει μέχρι σήμερα είναι να δημιουργεί κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα.

Στη συνέντευξή του στο «Θ» ο κ. Κουσελάς απαντά και σε μια σειρά από ερωτήματα για τις θέσεις του Πα.Σο.Κ. για την οικονομία. Στις απαντήσεις του, υποστηρίζει ότι το σχέδιο του κόμματός του είναι ρεαλιστικό, αποτελεσματικό, προοδευτικό και αποδεκτό από την ευρύτερη πλειοψηφία των πολιτών, που απαιτούν αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης.


Πώς αξιολογείτε τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και δείχνουν ότι το Πα.Σο.Κ. βρίσκεται μπροστά;


Σίγουρα δεν είναι «φωτογραφίες της στιγμής», με το περιεχόμενο που τους προσπαθεί να τους δώσει η κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι απόρροια μακρών κοινωνικών διεργασιών και καταστάλαξης των πολιτών σχετικά με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Μια πολιτική που έχει γίνει πλέον εμφανής στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., πως όχι μόνο δεν έλυσε κανένα από τα προβλήματα για τα οποία δεσμεύθηκε ο κ. Καραμανλής, αλλά μας πήγε πίσω. Δημιούργησε κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα, γενικευμένη ανασφάλεια και αβεβαιότητα, έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Οι πολίτες άρχισαν πλέον να ακούν με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Πα.Σο.Κ., που με επιτυχία ανέλυσε και προέβαλε ο πρόεδρός μας. Βλέπουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, που μπορεί να κάνει τη ζωή τους καλύτερη και να βοηθήσουν τη χώρα να πάει μπροστά. Χρέος μας είναι να ενισχύσουμε αυτή την ελπίδα που αρχίζει να γεννιέται. Να συζητήσουμε με τους πολίτες τις θέσεις και το πρόγραμμά μας, να ακούσουμε τις απόψεις τους και να προετοιμαστούμε καλά.Το Πα.Σο.Κ. πρέπει να διατηρήσει σε όλα τα επίπεδα την πολιτική πρωτοβουλία των κινήσεων που του δίνει η νέα ψυχολογία, το νέο κλίμα που θα υπάρχει πλέον στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουν όλα τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του Κινήματος, σε κάθε γωνιά της χώρας.


Πώς θα αποκαταστήσετε τις αδικίες που υπάρχουν στη φορολόγηση των εισοδημάτων με τις διαφορετικές κλίμακες και τα ισχύοντα σήμερα αφορολόγητα, που είναι σε βάρος των μικρομεσαίων εισοδημάτων;


Το Πα.Σο.Κ. θα καθιερώσει ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα για όλα τα φυσικά πρόσωπα, η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις εξελίξεις στον τιμάριθμο. Αυτό σημαίνει απλά ότι: Όλα τα εισοδήματα, είτε από εργασία είτε από μερίσματα, ενοίκια, καθαρά κέρδη από πώληση μετοχών και τίτλων, θα φορολογούνται με τον ίδιο δίκαιο τρόπο, με βάση μια ενιαία φορολογική κλίμακαΈνα όριο αφορολόγητου εισοδήματος θα ισχύει για όλους. Και πάνω από αυτό, ο φορολογικός συντελεστής θα αυξάνεται ανάλογα με το εισόδημα. Επαναφέρουμε έτσι το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που κατήργησε η κυβέρνηση. Οι φορολογικές κλίμακες θα προσαρμόζονται, ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν παραπάνω φόρο εξαιτίας του πληθωρισμού. Η Ν.Δ. δεν το έχει κάνει αυτό από το 2004.


Τι θα κάνετε εσείς με το φόρο ακίνητης περιουσίας που επέβαλε η κυβέρνηση και σε λίγο θα αρχίσει να εισπράττεται;


Θα καταργήσουμε το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ), το οποίο είναι ισοπεδωτικό και κοινωνικά άδικο. Η επιλογή της Ν.Δ. ήταν ξεκάθαρη: χάρισε στους μεγαλοϊδιοκτήτες εκατοντάδες εκατομμύρια, καταργώντας το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που είχε θεσπίσει το Πα.Σο.Κ. και επιβάρυνε τους πολλούς, με μικρές ή μεσαίες ακίνητες περιουσίες. Το Πα.Σο.Κ. προχωρά στην προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Δηλαδή, θα υπάρχει ένα λογικό αφορολόγητο όριο και από εκεί και έπειτα, η μεγάλη ακίνητη περιουσία θα φορολογείται με κλιμάκια, ανάλογα με την αξία της. Από αυτή τη ρύθμιση δεν εξαιρείται κανείς, ούτε η εκκλησιαστική περιουσία που αξιοποιείται τουριστικά ή εμπορικά. Σήμερα η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας φορολογείται με το ΕΤΑΚ, σε ποσοστό 1 τοις χιλίοις. Προφανώς ακίνητα που δεν αξιοποιούνται εμπορικά, αλλά χρησιμοποιούνται π.χ. για λατρευτικούς ή φιλανθρωπικούς σκοπούς, δε θα φορολογηθούν. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Αν όλοι θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα μιας κοινωνίας δικαίου, ιδιαίτερα η Εκκλησία, δε θα θελήσει να απέχει από αυτήν την προσπάθεια.


Πώς θα αντιμετωπίσετε φορολογικά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων;


Κατ’ αρχάς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη σταδιακή μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις κατά 10 μονάδες, τις ωφέλησε κατά 4,5 δισ. ευρώ τα 4 τελευταία χρόνια. Πάνω από το 50% αυτής της ωφέλειας, το καρπώθηκαν 200 μεγάλες επιχειρήσεις. Το Πα.Σο.Κ. θα φορολογήσει με χαμηλό συντελεστή τα κέρδη που επανεπενδύονται και θα φορολογήσει στην κλίμακα εισοδήματος τα κέρδη που διανέμονται, δηλαδή τα μερίσματα. Με τον τρόπο αυτό, αφ’ ενός, παρέχεται κίνητρο στις επιχειρήσεις να επενδύουν τα κέρδη τους και να δημιουργούν θέσεις εργασίας και, αφ’ ετέρου, τα διανεμόμενα κέρδη φορολογούνται με βάση τη φοροδοτική ικανότητα.


Είπατε ότι θα επαναφέρετε το αφορολόγητο στους ελευθέρους επαγγελματίες. Δεν παραδέχεστε ότι υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή σε αυτόν τον κλάδο;


Το υπουργείο Οικονομικών μάς παρουσίασε στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι δηλώνουν πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα, που αποτελούν πρόκληση για μισθωτούς και συνταξιούχους, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από την Εφορία. Η κατάργηση του αφορολόγητου και ο κεφαλικός φόρος που επιβάλλει η Ν.Δ. δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αντίθετα την ενισχύει. Πλήττει τους πάντες. Στιγματίζει συλλήβδην μια επαγγελματική ομάδα. Φτάνει στο σημείο να φορολογεί για πρώτη φορά πάνω από 400 χιλιάδες φορολογουμένους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Ακόμα και ο έντιμος επαγγελματίας που δήλωνε μέχρι τώρα με ειλικρίνεια τα εισοδήματά του, τώρα, αφού βλέπει ότι το κράτος τον στοχοποιεί και τον χτυπά αδιακρίτως, θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να κρύψει το εισόδημά του για να πληρώσει λιγότερο φόρο. Αν ήθελε η κυβέρνηση πραγματικά να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, δε θα διέλυε το ΣΔΟΕ και δε θα κομματικοποιούσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αποτελεί στρατηγική της επιλογή ο μη έλεγχος και η φοροεπιδρομή στους πάντες.Η φοροδιαφυγή, που πράγματι υπάρχει, χτυπιέται μόνο με αλλαγή και αναδιοργάνωση του συστήματος ελέγχων. Η αξιοποίηση της σύγχρονης πληροφορικής τεχνολογίας (ολοκληρωμένη μηχανογραφική στήριξη των υπηρεσιών που προσφέρονται από το TAXIS και διασύνδεση του TAXIS με τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης), σε συνδυασμό με την απλούστευση των διαδικασιών και με αξιόπιστους δειγματοληπτικούς ελέγχους, θα διευκολύνει τον εντοπισμό των μη δηλωμένων εισοδημάτων από όλες τις πηγές, ώστε να περιοριστεί η παραοικονομία στο επίπεδο του μέσου όρους της Ε.Ε.


Ο κ. Αλογοσκούφης εξήγγειλε ότι θα επιβάλει τεκμήρια διαβίωσης.

Συμφωνεί το Πα.Σο.Κ.;


Το Πα.Σο.Κ. δε συμφωνεί και θα τα καταργήσει. Τα τεκμήρια υπήρχαν, όταν δεν υπήρχε κατάλληλη οργάνωση του κράτους. Με την ανάπτυξη και τη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής, με τη διασταύρωση στοιχείων και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ φορέων, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή μπορούν να συλληφθούν.


Τι ακριβώς σημαίνει η δέσμευση του Πα.Σο.Κ. για σταμάτημα των stage στο Δημόσιο;


Σημαίνει τη στροφή των προγραμμάτων για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (STAGE), αποκλειστικά προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των συμμετεχόντων σε αυτά. Σημαίνει την κατάργησή τους στο δημόσιο τομέα και την πλήρη ανατροπή των αδιαφανών όρων υλοποίησής τους. Γίνονται, πλέον, προγράμματα πραγματικής Μαθητείας ή Ένταξης στην απασχόληση, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης και οδηγούν σε πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των νέων. Θα αφορούν νέους επιστήμονες, τεχνολόγους και τεχνικούς, ηλικίας έως 30 ετών, που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Με κανονικές αποδοχές και επιδοτούμενες ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να υπάρχει κίνητρο πρόσληψης και με σαφή καθορισμό των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για τη μεταφορά γνώσεων και εμπειριών, με εκπαίδευση και κατάρτιση.


Ποια θα είναι η πολιτική σας με το ΕΚΑΣ;


Το… ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι τέτοιο, που και φέτος δεν αναπροσαρμόσθηκαν οι κλίμακες του ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να χάσουν το σημαντικό αυτό βοήθημα πάνω από 40.000 ηλικιωμένοι πολίτες!Το Πα.Σο.Κ. δεσμεύεται να αναμορφώσει το θεσμό του ΕΚΑΣ, με βάση τις νέες κοινωνικές ανάγκες, με μεσομακροπόθεσμο στόχο τη μετεξέλιξή του στη βασική σύνταξη για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και των άλλων Ταμείων. Στην κατεύθυνση αυτή, που απαιτεί μια μεταβατική περίοδο οκταετίας, δεσμευόμαστε σε πρώτο στάδιο για τη διεύρυνση και την επικαιροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων, προκειμένου να καλυφθούν 300.000 περίπου επιπλέον συνταξιούχοι. Με ή χωρίς ΕΚΑΣ, πάντως, οι χορηγούμενες στους συνταξιούχους των Ταμείων κατώτερες συντάξεις θα υπερβαίνουν το ποσό που καταβάλλεται στους ανασφάλιστους.


Τι έχει να απαντήσει το Πα.Σο.Κ. στις διαμαρτυρίες των αγροτών σε όλη την Ελλάδα και τη Μεσσηνία για τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους;


Υπάρχει δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες. Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη:-να αξιοποιήσει τη νέα ΚΑΠ, που από εργαλείο ανάπτυξης έγινε «βαρίδι» για τους αγρότες.-να διασφαλίσει με τη συνολικότερη πολιτική της το εισόδημα των αγροτών, που υπέστη σοβαρή καθίζηση τα τελευταία χρόνια. Έχοντας διδαχθεί από τα λάθη και τις παραλείψεις μας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Πα.Σο.Κ., έχουμε πλέον διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της υπαίθρου και στήριξης των αγροτών. Είναι ένα πρόγραμμα που δίνει απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα της ελλιπούς ενημέρωσης των αγροτών, της πληρέστερης αξιοποίησης της ΚΑΠ, του υψηλού καλλιεργητικού κόστους και των χαμηλών τιμών για τους παραγωγούς, καθώς και στην έλλειψη υποδομών για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, στην ανάγκη στήριξης των νέων αγροτών, στο θέμα των απαράδεκτα χαμηλών συντάξεων. Με αυτό το πρόγραμμα φιλοδοξούμε να αντιστρέψουμε την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην ύπαιθρο και παράλληλα να αποκαταστήσουμε και να διασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα για τον αγρότη.

Διαβάστε Περισσότερα...

Ξέρω, θα στενοχωρήσω τους φίλους του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν φεύγει από Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ο Γιώργος Αλογοσκούφης!!!...

Τον τελευταίο καιρό και ειδικά μετά τα γκάλοπ του Σεπτεμβρίου, στη Μεσσηνία πυκνώνουν τα δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου αλλά και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και υπουργοποίηση του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του Γιώργου Αλογοσκούφη, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών!


Μάλιστα, πολλοί εμφανίζουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων γύρω από την οικονομία σημειώνοντας πως για να αλλάξει το κλίμα, πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική και προσθέτουν με νόημα για να "δέσει" η "υπουργοποίηση" του κ. Σαμαρά ότι αυτός έχει γράψει άρθρα και έχει κάνει ομιλίες γύρω από την οικονομία...


Ξέρω πως μπορεί να στενοχωρήσω τους φίλους του Αντώνη Σαμαρά, αλλά οι δικές μας πληροφορίες λένε πως, όταν και όποτε γίνει ανασχηματισμός, ο Αλογοσκούφης θα παραμείνει ακλόνητος στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ασχέτως του τί γράφεται στις εφημερίδες και τι λέγεται στα ραδιόφωνα και τα κανάλια αφού απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης και στήριξης του Κώστα Καραμανλή!!!


Κάτι, άλλωστε, που ο κ. Καραμανλής έκανε φανερό με τον πλέον επίσημο τρόπο με την προ ημερών ομιλία του στην Κ.Ε. της Ν.Δ.


Τώρα, το αν και πότε θα αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο και ποιό ενδεχομένως μπορεί να είναι αυτό, αυτό παραμένει ερωτηματικό και τα διάφορα σενάρια "παίζουν" και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες εσωτερικούς και εξωτερικούς, συσχετισμού δυνάμεων και πολιτικών!!!...


Ο καιρός θα δείξει...


Σημειώνω, πάντως, πως τα παραπάνω έχουν αντίκρισμα στα σημερινά "δεδομένα", αν αύριο αλλάξουν, είναι άλλο θέμα...
Διαβάστε Περισσότερα...

Το κοινοβουλευτικό έργο των Μεσσήνιων βουλευτών...


Η Μεσσηνία διαθέτει από τους πλέον παραγωγικούς βουλευτές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού «Επιθεώρηση για τη Βουλή και Ευρωβουλή», τεύχος Μαρτίου 2008.


Συγκεκριμένα, για τους τελευταίους εννέα μήνες, από Οκτώβριο 2007 έως Ιούλιο 2008, η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου πραγματοποίησε 44 ομιλίες στη Βουλή και 5 σε επιτροπές.


Οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Αντώνης Σαμαράς μίλησαν 3 και 2 φορές αντίστοιχα στην ολομέλεια, κατέθεσαν από 2 και 1 ερωτήσεις αντίστοιχα, ενώ πραγματοποίησαν 1 και 6 ομιλίες σε διάφορες επιτροπές.


Τέλος, ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης έκανε 17 ομιλίες στην ολομέλεια, 4 ερωτήσεις και 12 ομιλίες σε επιτροπές.


Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. Δημήτρης Κουσελάς μίλησε 25 φορές στη Βουλή, κατέθεσε 189 ερωτήσεις ενώ συμμετείχε και σε 36 ομιλίες σε διάφορες επιτροπές.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υφυπουργοί της κυβέρνησης δε συνηθίζεται να κάνουν ερωτήσεις, ενώ μέρος των ομιλιών τους στη Βουλή αφορά απαντήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.Α.Π.

http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=20196&Itemid=32


Διαβάστε Περισσότερα...