Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Έκλεψαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας 23.800 ευρώ από δύο διαμερίσματα στην Καλαμάτα... Τραυματίστηκε σοβαρά Αστυνομικός!


Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τις διαρρήξεις που πραγματοποίησε 35χρονος την Τρίτη 3 Μαρτίου σε δύο διαμερίσματα 2ου και 3ου ορόφου με λεία συνολικής αξίας 23.800 ευρώ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:............

Χθες 3-3-2009 και ώρα και ώρα 12.00 στην ενταύθα οδό Πραξιτέλους, 35χρονος μαζί με έναν άλλον άγνωστων στοιχείων συνεργό του διέρρηξαν δύο (2) διαμερίσματα 2ου και 3ου ορόφου καθόν χρόνο απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ και 3.800 ευρώ αντίστοιχα, κατ' εκτίμηση των παθόντων. Οι παραπάνω δράστες κατά την έξοδό τους από την πολυκατοικία έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Καλαμάτας, ο οποίος ευρίσκετο εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας και στην προσπάθειά του να τους ακινητοποιήσει αυτοί αντιστάθηκαν τραυματίζοντάς τον. Στη συνέχεια και με τη συνδρομή περιπολούντων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας που προσέτρεξαν στο σημείο συνελήφθη ο παραπάνω 35χρονος δράστης, ο οποίος αντιστάθηκε εκ νέου τραυματίζοντας με τα χέρια του όλως ελαφρά και έναν ακόμη αστυνομικό από τους μετέχοντες στη σύλληψη. Ο 2ος άγνωστος δράστης διέφυγε και αναζητείται. Ο 1ος από τους ανωτέρω παθόντες αστυνομικούς παραμένει στο Νοσοκομείο Καλαμάτα νοσηλευόμενος, ενώ ο 2ος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντος δράστη και αποδόθηκε στους παθόντες. Ο συλληφθείς δράστης με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας».




Διαβάστε Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου για έργα στη Μεσσηνία...


Κοινή συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν χθες το μεσημέρι ο αντινομάρχης, κ. Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Αυλώνος, κ. Γιάννης Φιλντίσης, στο γραφείο του κ. Αναστασόπουλου στη Νομαρχία.

Τα θέματα που αναφέρθηκαν ήταν: Η 29η επαρχιακή οδός στο τμήμα Κοπανάκι - Σιδηρόκαστρο. Η προώθηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ των 52 φακέλων οριοθέτησης οικισμών. Η πορεία των έργων της προγραμματικής σύμβασης για τη διάνοιξη αντιπυρικών οδών κι εγκατάσταση υδατοδεξαμενών και λιμνοδεξαμενών. Τέλος ενημέρωση έγινε και για την πορεία μέσω του ΕΣΠΑ των εργασιών στο Λύκειο των Φιλιατρών..............



Το τμήμα Κοπανάκι - Σιδηρόκαστρο

Ο κ. Αναστασόπουλος για το θέμα της 29ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Κοπανάκι -Σιδηρόκαστρο ανέφερε τα ακόλουθα: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Αυλώνος κ. Φιλντίση, του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιαννακέα και υπηρεσιακών παραγόντων για την πορεία της 29ης επαρχιακής οδού τμήμα Κοπανάκι - Σιδηρόκαστρο. Έχει ολοκληρωθεί η Μελέτη. Ζητήσαμε από τους αναδόχους να τους την παραδώσουμε σε τρεις μήνες, όπου θα έχουμε την τελική Μελέτη Οδοποιίας και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Περί το τέλος Μαΐου θα υποβληθεί για έγκριση. Σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί το έργο μέχρι την πύλη του Σιδηροκάστρου. Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει μία σύσκεψη με τον νομάρχη και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί το έργο».

Ο δήμαρχος Αυλώνος, κ. Φιλντίσης, ανέφερε τα ακόλουθα: «Σήμερα βλέπουμε ότι οι στόχοι για την 29η επαρχιακή οδό ολοκληρώνονται. Η ομάδα εργασίας που συμμετείχε στη σύσκεψη ολοκλήρωσε το έργο της με επιτυχία και πολύ γρήγορα. Το έργο αυτό ενώνει την Μεσσηνία με την Ηλεία και τον Επικούρειο Απόλλωνα. Επίσης οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται καλύτερα, όταν βλέπουν τα έργα να εξαγγέλλονται και να ολοκληρώνονται γρήγορα. Τέλος, ευχαριστημένος είμαι γιατί μέσα από το έργο Κοπανάκι - Σιδηρόκαστρο ολοκληρώθηκε και το κομμάτι εκείνο, που ήταν εκτός και θεωρούνταν διαδημοτικό έργο».



Οριοθέτηση οικισμών
Ο αντινομάρχης για το ζήτημα του ΠΕΧΩΔΕ και της οριοθέτησης των οικισμών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επισκέφθηκα τον γενικό γραμματέα του ΠΕΧΩΔΕ, κ. Μπαλτά, για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους 52 φακέλους οριοθέτησης των οικισμών. Στην συνάντηση αυτή ήταν και οι κ.κ. Γάτος και Λουλουργάς.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και άμεσο, γιατί στο ΣΧΟΟΑΠ προωθήθηκαν άμεσα 22 φάκελοι βασισμένοι σε αεροφωτογραφίες του 1983, σε συνεργασία με το γραφείο της Πολεοδομίας του ΠΕΧΩΔΕ για την προώθηση και των υπόλοιπων φακέλων.

Όλες οι αποφάσεις θα έχουν φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας κι εντός 15 μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία».



Αντιπυρικές οδοί
Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για τη διάνοιξη αντιπυρικών οδών και τοποθέτηση υδατοδεξαμενών και λιμνοδεξαμενών. Χαρακτηριστικά, τόνισε τα ακόλουθα: «Έχουμε αναθέσει την παρακολούθηση της προγραμματικής σύμβασης σε δύο Επιτροπές.

Η πρώτη είναι για την διάνοιξη αντιπυρικών οδών στις πυρόπληκτες περιοχές και η δεύτερη για την οριοθέτηση κι εγκατάσταση υδατοδεξαμενών και λιμνοδεξαμενών. Το φυσικό τους αντικείμενο είναι κατά κύριο λόγο στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Αετού, Ανδανίας, Θουρίας, Αίπειας και Άνω Μεσσηνίας.

Τέλος, έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τους 30 εργάτες που θα προσληφθούν μέσω της Αναπτυξιακής και θα δουλέψουν στην αναδάσωση του Ταϋγέτου. Μέχρι στιγμής έχουν ανοιχτεί 8.000 λάκκοι, υπάρχουν 6.000 φυτά Μαύρης Πεύκης κι έχουν γίνει φυτεύσεις 2.000 δένδρων στα πλαίσια της αναδασωτικής εκστρατείας».



Λύκειο Φιλιατρών

Ο αντινομάρχης για το ζήτημα του Λυκείου των Φιλιατρών δήλωσε: «Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης για την ωρίμανση της μελέτης του Λυκείου των Φιλιατρών. Πρέπει να τονίσω ότι, το κόστος είναι 2.000.000 ευρώ, είχε ξεκινήσει μέσα από το Γ' ΚΠΣ και θα ολοκληρωθεί από το ΕΣΠΑ».



Γυμνάσιο - Λύκειο Μεθώνης

Τον κ. Αναστασόπουλο επισκέφτηκε χθες στο γραφείο του ο δήμαρχος Μεθώνης, κ. Ηρακλής Μιχελής, για το ζήτημα των εργασιών στο Γυμνάσιο - Λύκειο της Μεθώνης. Ο κ. Μιχελής δήλωσε ότι, η Μελέτη που έχουν κάνει είναι ύψους 400.000 ευρώ, τις 100.000 ευρώ περίπου τις έχει υποσχεθεί η ΝΑΜ, ενώ έχουν ήδη τις 110.000 και τα υπόλοιπα θα τα βρουν από άλλους πόρους. Τέλος, δήλωσε ότι πιστεύει πως στις αρχές Σεπτεμβρίου όλα θα είναι έτοιμα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Δημήτρης Δράκος: «Ισόρροπη Περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα μας… »


Στις εργασίες της 1ης Διάσκεψης των Προέδρων των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων της Δ Προγραμματικής Περιόδου (ΕΣΠΑ - ΠΑΑ - Επιχειρηματικού Πρόγραμμα Αλιείας) συμμετείχε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος.
Μετά το πέρας των εργασιών ο κ. Δράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:..........


«Χαιρετίζουμε την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της 4ης Περιόδου και την 1η συνεδρίαση των προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του ΠΑΑ και του ΕΠΑΛ.

Η ΕΝΑΕ και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε όλη τη χώρα ζητάμε την ταχεία ενεργοποίηση των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων, των οποίων η έναρξη κατά τη γνώμη μας έχει ήδη καθυστερήσει. Εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο και εθνικός στόχος, μετά από 3 ΚΠΣ και την έναρξη του 4ου, η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα μας.

Η εξαγγελία ότι το 80% και πλέον των πόρων θα οδεύσουν προς την Ελληνική Περιφέρεια είναι προς τη θετική κατεύθυνση και ελπίζουμε ότι αυτή η δέσμευση θα τηρηθεί. Επιπροσθέτως, θεωρούμε ότι τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης μπορούν να παίξουν σπουδαίο ρόλο για την ενίσχυση της Παραγωγικής - Αναπτυξιακής και Επιχειρηματικής δυνατότητας, ιδιαίτερα σε περιοχές με διαρθρωτικά αναπτυξιακά προβλήματα.

Είναι προς τούτο ανάγκη, μετά την οικονομική κρίση η οποία επήλθε, να γίνει επαναπροσδιορισμός σε συγκεκριμένους τομείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας».
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ επισήμανε την ανάγκη πλέον ενεργής συμμετοχής των Περιφερειακών - Αυτοδιοικητικών Φορέων και δομών στις αποφάσεις προγραμματισμού και υλοποίησης των Προγραμμάτων αυτών.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι, απαιτείται ταχύτατη ενεργοποίηση των αποφάσεων για την ενίσχυση της Διαχειριστικής Επάρκειας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας με κατάλληλα στελέχη, προκειμένου ν' ανταποκριθούν στα διαχειριστικά τους καθήκοντα.

Έδωσε δε έμφαση στην ανάγκη τήρησης των διαδικασιών δημοκρατικού προγραμματισμού, μέσα από τις συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων με τη συμμετοχή των Παραγωγικών - Αναπτυξιακών - Αυτοδιοικητικών Φορέων κάθε τόπου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Τι μέλλει γενέσθαι με τις εργολαβίες; Ερώτηση του Χρήστου Μαλαπάνη σχετικά με το ταμείο "Αλληλεγγύης"


Ερώτηση με θέμα την ανάθεση εργολαβιών αντιπλημμυρικών έργων κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή» του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Μαλαπάνης, προς τον νομάρχη Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαλαπάνης ερωτά:.........



«Ανακοινώθηκε πρόσφατα ή ανάθεση εργασιών αντιπλημμυρικών έργων στην Άνω Μεσσηνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τρεις εργολαβίες ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε για τα παρακάτω:

Εάν τα παραπάνω είναι τα συνολικά αναλογούντα στη Μεσσηνία από τη συνολική βοήθεια των 90 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εάν οι εργολαβίες ανετέθησαν απ' ευθείας ή μέσω διαγωνισμού με επιλεγμένες εργοληπτικές εταιρείες.

Εάν ανετέθη εργολαβία σε Μεσσηνιακή εργοληπτική εταιρεία ή αν προσκλήθηκαν στον διαγωνισμό Μεσσηνιακές εταιρείες.

Ποιοι λόγοι επιβάλλουν τις απ' ευθείας αναθέσεις έργων 1,5 χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές;

Εάν εντάχθηκαν στις παραπάνω εργολαβίες τα όσα ζητήθηκαν από την Νομαρχία για αποκατάσταση στα Δημοτικά Διαμερίσματα (Δεσύλα κ.λπ.) του Δήμου Ανδανίας από τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παραπάνω εργολαβιών».





Διαβάστε Περισσότερα...

Ανακοίνωση Ν.Ε. Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ - «Η κυβερνητική ανευθυνότητα στο μεγαλείο της»


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας εξέδωσε χθες ανακοίνωση με θέμα «Η κυβερνητική ανευθυνότητα στο μεγαλείο της».

Χαρακτηριστικά αναφέρει:...........


«Υποσχέθηκαν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε γη της επαγγελίας, σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον, απόλυτης ηρεμίας, σταθερότητας, τάξης και ασφάλειας για όλους τους πολίτες. Και μέσα σε πέντε μόλις χρόνια κατάφεραν οι αετονύχηδες της "νέας διακυβέρνησης" του "καταλληλότερου" κ. Καραμανλή, να καταστήσουν την πατρίδα μας περίγελο της οικουμένης. Απαγωγές, επιθέσεις σε ανύποπτους πολίτες, κλοπές, διαρρήξεις, φόνοι, βιασμοί, ληστείες, καταστροφές περιουσιών και τρομοκρατικές επιθέσεις αποτελούν πλέον καθημερινή πραγματικότητα. Όλο το περιθώριο του κοινωνικού μας σχηματισμού κάνει πάρτι εξ αιτίας της προφανούς αδυναμίας δράσης των Αστυνομικών αρχών, με ευθύνη του κ. Καραμανλή και της Κυβέρνησής του. Πήρανε χαμπάρι ότι οι κυβερνώντες είναι παντελώς άσχετοι, ανεύθυνοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν και τις πιο απλές καταστάσεις και τους έχουν του "κλότσου και του μπάτσου". Πρόσφατο παράδειγμα ασυγχώρητης αμέλειας και εγκληματικής ανευθυνότητας, η απόδραση για δεύτερη φορά από τις φυλακές Κορυδαλλού με θεαματικό τρόπο, των έγκλειστων κακοποιών Παλαιοκώστα και του Αλβανού συνεργού του. Ενώ την πρώτη φορά, εξήγγειλαν κατόπιν εορτής πομπωδώς 16 "αυστηρά μέτρα", - όπως έκαναν και τώρα με 10 ανάλογα μέτρα - για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον, στη συνέχεια αδράνησαν ως συνήθως με αποτέλεσμα να είναι πολιτικά υπόλογοι και υπεύθυνοι, διότι: Το 2006, υποσχέθηκαν αποσυμφόρηση της φυλακής και στοίβαξαν στα κελιά της, κοντά στις δυόμισι χιλιάδες κρατούμενους σαν τα ποντίκια. Οι ανάγκες σε προσωπικό φρούρησης της φυλακής είναι πολλαπλάσιες της υπάρχουσας δύναμης των σωφρονιστικών υπαλλήλων κι όμως αυτοί πέντε χρόνια υπόσχονται ή σφυρίζουν αδιάφορα. Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι ανύπαρκτη, παρά τα υπομνήματα.

Τα μέτρα ασφαλείας της φυλακής είναι διάτρητα, παρά τα όμορφα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των φρουρών (π.χ. αλεξίσφαιρα γιλέκα) λογίζεται ως δαπανηρή πολυτέλεια για τους γαλάζιους φωστήρες. Σχέδιο δράσης για έκτακτες περιστάσεις, δεν εκπονήθηκε ποτέ από τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του "επανιδρυμένου", σεμνοταπεινού, γαλάζιου κράτους. Το εξωφρενικό όμως, στην όλη υπόθεση που γελοιοποίησε το κρατικό μηχανισμό, και ενεργοποίησε το έμφυτο σατιρικό ταλέντο των Ελλήνων, είναι ότι τα σαΐνια της Δεξιάς τολμούν να βγάζουν γλώσσα, προσπαθώντας να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Ενώ αποδεδειγμένα, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη διάλυση του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία των προϋποθέσεων δυνατότητας απόδρασης από τις φυλακές, το έριξαν και πάλι στους συμψηφισμούς με το ΠΑΣΟΚ και επέρριψαν ξεδιάντροπα ευθύνες στους απλούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στον πιλότο. Αποκορύφωμα της άρνησης, κατά την πάγια πρακτική τους, να αναλάβουν - έστω και στο ελάχιστο - τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που έχουν, ήταν να οδηγήσουν ασμένως σε δίκη άφταιγους πολίτες. Αποδεικνύεται έτσι για μια φορά ακόμα, ότι δεν σέβονται τίποτα και κανέναν, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, δεν έχουν τον Θεό τους. Ούτε στην περίοδο της χούντας δεν είχαμε τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές. Οι πολίτες όμως, οργισμένοι και απογοητευμένοι συνάμα, περιμένουν υπομονετικά την ώρα που θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει, σε όσους νόμισαν ότι μπορούν να παίξουν με τη νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια, τα όνειρα, τις ελπίδες, την ασφάλεια και το μέλλον τους. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και όσο και να προσπαθούν ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του, δεν μπορούν να την αποφύγουν. Η Δημοκρατία δυστυχώς γι΄ αυτούς δεν έχει αδιέξοδα».




Διαβάστε Περισσότερα...

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: "Τηρούνται οι δεσμεύσεις;"


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του για την αποζημίωση των αγροτών της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:...............


«Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων ο υπουργός δεσμεύθηκε απέναντι στην Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή ότι: Θα αυξήσει το ποσό των 50.000.000 ευρώ που θα διατεθεί ως αποζημίωση για τις ελαιοκαλλιέργειες και θα υπάρξει συνεννόηση με τους αγρότες για την εξειδίκευση. Θα συμπεριληφθεί στα μέτρα και η απώλεια εισοδήματος στα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια - λεμόνια - μανταρίνια).

Θα συμπεριληφθεί στα μέτρα και η κορινθιακή σταφίδα με 3 - 4 εκατομμύρια ευρώ. Επειδή στο επισυναπτόμενο εισηγητικό σημείωμα του ΕΛΓΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3338/24-2-2009, σε υλοποίηση της 262037/29-1-2009 ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν περιέχονται οι ανωτέρω δεσμεύσεις του υπουργού για τα προϊόντα της Μεσσηνίας και, γενικότερα, για βασικά προϊόντα της Πελοποννήσου, Επειδή οι αγρότες του Νομού Μεσσηνίας εύλογα ανησυχούν και διερωτώνται κατά πόσον η Κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί τους,



Ερωτάται ο κ. υπουργός: Για ποιο λόγο δεν συμπεριελήφθησαν στο 338/24-2-2009 Εισηγητικό Σημείωμα του ΕΛΓΑ μέτρα για τις ελαιοκαλλιέργειες τα εσπεριδοειδή και η κορινθιακή σταφίδα για βασικά προϊόντα της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου; Θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους αγρότες της Πελοποννήσου; Αν ναι, πότε και με ποια μέτρα προτίθεται να το πράξει;».




Διαβάστε Περισσότερα...

Έλληνας στην ορχήστρα του YouTube!!!



3.000 διαφορετικά βίντεο υποβλήθηκαν στο YouTube από επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς από πάνω από 70 χώρες στο μεγάλο διαγωνισμό μουσικής του site. Μεταξύ των νικητών που θα συμμετάσχουν στη συμφωνική ορχήστρα του YouTube και ένας Έλληνας βιολιστής.

Αρχικά από τους διαφορετικούς μουσικούς επιλέχθηκαν.............

200 φιναλίστ των οποίων τα βίντεο τέθηκαν στην ψηφοφορία του κοινού του YouTube.

Το κοινό ψήφισε και ανέδειξε τους 90 καλύτερους μουσικούς που πλέον αποτελούν την επίσημη ορχήστρα του YouTube.

90 άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, από 30 διαφορετικές χώρες, που τους ενώνει η αγάπη για τη μουσική, αποτελούν πλέον την επίσημη ορχήστρα του YouTube.

Η ορχήστρα του YouTube θα διαθέτει 26 διαφορετικά όργανα και οι 90 μουσικοί που την αποτελούν, ηλικίας από 17 έως 55 ετών, θα πραγματοποιήσουν στις 15 Απριλίου μια μεγάλη συναυλία στο Carnegie Hall υπό τη διεύθυνση του διευθυντή της συμφωνικής ορχήστρας του Σαν Φρανσίσκο.

Ο 28χρονος Έλληνας Gary Nalbandyan συμμετείχε στις βιντεοακροάσεις του YouTube και κέρδισε το εισιτήριο για την ορχήστρα του YouTube με το παρακάτω κομμάτι του J S Bach για βιολί.






e-go.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

YouTube & Universal δημιουργούν μουσικό site;;;



Σε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας online υπηρεσίας μουσικών βίντεο βρίσκονται το YouTube της Google και η Universal Music Group, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Reuters.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία.............


η υπηρεσία αυτή αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της Google να αποκομίσει έσοδα από το YouTube, το οποίο απέκτησε το 2006 έναντι 1,65 δισ. δολάρια.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών αφορούν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ιστοσελίδας, η οποία θα προσφέρει μουσικά βίντεο καλλιτεχνών της Universal – του μεγαλύτερου μουσικού ομίλου στον κόσμο – σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε στη συνέχεια να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει και βίντεο καλλιτεχνών άλλων εταιρειών, όπως της Sony Music, της EMI Group και της Warner Music Group.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΜΕ.Φ. ΣΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ.



Ο δραστήριος Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.) διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο Villa Mercedes(Ανδρόνικου & Τζαφέρη 11, Γκάζι).

Άφθονα κεράσματα και πολύ διασκέδαση σας περιμένουν στο μεγάλο πάρτυ του Συλλόγου.

Μην το χάσει κανείς!!!






Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Οικονομική ενίσχυση και διάδοση της παρουσίας των Δημοκρατικών


Οι Δημοκρατικοί αποτελούν ένα πολιτικό μόρφωμα “βάσης”. Ιδρύθηκαν από πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική τάξη της χώρας αδυνατεί να προτείνει λύσης εξόδου από τα πολλαπλά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η χώρα και ότι είναι απαραίτητη η κινητοποίηση των πολιτών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό πνεύμα στα ζητήματα της διακυβέρνησης και εν γένει της πολιτικής ζωής στην χώρα.
Η πρώτη εμφάνιση των Δημοκρατικών θα είναι στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Για ένα νεοπαγές πολιτικό σχήμα, οι ευρωεκλογές αποτελούν την ιδανική διαδικασία ανάδειξης στο πολιτικό προσκήνιο διότι έχουν χαμηλό κόστος, ο προεκλογικός αγώνας έχει κεντρικό χαρακτήρα και δεν απαιτείται στελέχωση με μεγάλους αριθμούς ανθρώπινου δυναμικού.
Οι Δημοκρατικοί είναι.............

πρακτικά το πρώτο κόμμα που συγκροτείται στην Ελλάδα -και πιθανώς στην Ευρώπη- με τα δωρεάν εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρονται από τους φορείς ελεύθερου λογισμικού στο διαδίκτυο. Ήδη, στην διαδικτυακή κοινότητα, τα ποσοστά αναγνωρισιμότητας και απήχησης που έχει κερδίσει το κόμμα μας, ενάμισυ μόλις μήνα μετά την ίδρυσή μας είναι εξαιρετικά υψηλά, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά (βλ. και σχετική online δημοσκόπηση του press-gr). Κάθε εβδομάδα δε προσέρχονται νέα μέλη στην κοινότητά μας και η συνολική μας παρουσία στο διαδίκτυο ενισχύεται συνεχώς.
Όλα αυτά κάθε άλλο παρά έχουν περάσει απαρατήρητα από τον έγκυρο Τύπο, ο οποίος κάνει συχνές και θετικές αναφορές στο εγχείρημα. Ωστόσο, με τις διαδικτυακές καμπάνιες και τις θετικές αναφορές στον Τύπο δεν είναι δυνατόν το κόμμα μας να αποκτήσει την επιθυμητή μαζική αναγνωρισιμότητα στο πανελλήνιο ακροατήριο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι προκειμένου να γίνουν καμπάνιες αναγνωρισιμότητας στα ΜΜΕ.
Οι πόροι που διαθέτουν οι Δημοκρατικοί είναι ελάχιστοι. Δεδομένου ότι αποτελούμε πρωτοεμφανιζόμενη δύναμη, οι πόροι μας προέρχονται κυρίως από τις εισφορές μελών και την πιθανή ενίσχυση από φίλους. Τα βασικά έξοδα που είναι απαραίτητο να καλυφθούν αφορούν σε λιτές και οικονομικές καμπάνιες προβολής των μηνυμάτων του κόμματος. Όλα τα άλλα έξοδα (επικοινωνία, πολιτική δουλειά, εξασφάλιση χώρων συνεδρίασης, μεταφορικά) καλύπτονται εξ ιδίων, από κάθε μέλος μας.
Η αυτονόητη συνδρομή κάποιου φίλου του κόμματος είναι η απευθείας χρηματική ενίσχυση, με ποσά από 1 έως 12.000 Ευρώ ετησίως, όπως προβλέπει και η σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για κάθε καταβολή στον λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην ΕΘνική Τράπεζα [ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, 120/296253-52 ή για απευθείεας καταβολή μέσω internet banking: ΙΒΑΝ ETHNGRAA GR66 0110 1200 0000 120 29625 352], οι ενισχύοντες τους Δημοκρατικούς θα λαμβάνουν κουπόνια (θεωρημένα από την Βουλή) ίσης αξίας.
Η χρηματική συνεισφορά δεν αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα συνδρομής του εγχειρήματος των Δημοκρατικών. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι ενίσχυσης. Οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
Στις εισφορές έμμεσης χρηματοδότησης και στις μη χρηματικές συνεισφορές, στις οποίες δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία.
Ξεκινούμε με τις εισφορές έμμεσης χρηματοδότησης που στοχεύουν στην διάδοση της ίδρυσης και λειτουργίας των Δημοκρατικών:
Αποστολή μηνυμάτων SMS μέσω κινητού τηλεφώνου σε φίλους και γνωστούς. Στόχος η μετάδοση του μηνύματος και η αναφορά στην ιστοσελίδα. Ένα πρότυπο σύντομου μηνύματος θα μπορούσε να είναι: “Νέο κόμμα με την ονομασία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ιδρύθηκε πρόσφατα από ενεργούς πολίτες. Κινείται στον χώρο του κέντρου και λαμβάνει μέρος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009. Πληροφορίες: www.dimokratikoi.gr.” Φυσικά, κάθε φίλος μπορεί να συνθέσει ελεύθερα το δικό του μήνυμα.
Αποστολή μηνυμάτων SMS σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, πάντοτε με αναφορά στην ιστοσελίδα.
Τηλεφωνική επικοινωνία μέσω σταθερών ή κινητών τηλεφώνων με φίλους, με στόχο την ενημέωσή τους για τους Δημοκρατικούς.
Συνεισφορά σε είδος. Πχ ένας έμπορος χαρτιού θα μπορούσε να δωρίσει το 30% της ποσότητας που θα απαιτηθεί για την εκτύπωση των φυλλαδίων.
Τρόποι μη χρηματικής συνεισφοράς:
Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σε φίλους και γνωστούς από τη λίστα των διευθύνσεων σας. Το περιεχόμενο του μηνύματος θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με το κείμενο SMS.
“Ποστάρισμα” κειμένων και ανέβασμα σχολίων ενημερωτικού χαρακτήρα σε διάφορα blogs.
Εγγραφή και ανέβασμα κειμένων και σχολίων σε διάφορα fora, γενικού χαρακτήρα αλλά και εξειδικευμένα.
Ενεργός συμμετοχή σε ομάδες και πρωτοβουλίες στο facebook που συνδέονται με τους Δημοκρατικούς. Συγγραφή μηνυμάτων τοίχου, ανέβασμα σχετικών links, video και φωτογραφιών, διάλογος με στόχο την προώθηση των θέσεων των Δημοκρατικών (δείτε την σελίδα των Δημοκρατικών στο facebook στην δεξιά στήλη).
Εθελοντική συμμετοχή στα συνεργεία διανομής των φυλλαδίων σε μαζικούς χώρους (πληροφορίες: dimokratikoi@gmail.com).
Διάθεση ιδιωτικών χώρων για συναντήσεις γνωριμίας με στελέχη του κόμματος (όπως πχ η διάθεση της οικίας κάποιου φίλου ένα βράδυ και η πρόσκληση φίλων για ενημέρωση).
Εθελοντική συμμετοχή σε ομάδες αναζήτησης χρηματικών πόρων από φίλους του κόμματος (πληροφορίες: dimokratikoi@gmail.com).
Εθελοντική συμμετοχή σε ομάδες εκλογικών εκπροσώπων που θα εποπτεύουν την ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών (πληροφορίες: dimokratikoi@gmail.com).
Αρθρογραφία στον τύπο, ιδίως στον επαρχιακό και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Η καλή πορεία των Δημοκρατικών είναι στα χέρια των δραστήριων πολιτών.



Διαβάστε Περισσότερα...

Γράμμα - Διαβάστε το με προσοχή...




"Βρέθηκα σε ένα κατάστημα, στο διάδρομο με τα παιχνίδια.

Με την άκρη του ματιού μου, παρατήρησα ένα αγοράκι γύρω στα πέντε, το οποίο κρατούσε μια κούκλα.
Δε σταματούσε να της χαϊδεύει τα μαλλιά και να τη σφίγγει προσεκτικά πάνω του.

Αναρωτήθηκα για ποιον προοριζόταν αυτή η κούκλα.

Το αγοράκι γύρισε κάποια στιγμή προς την κυρία που βρισκόταν πλάι του:............



«Θεία μου, είσαι σίγουρη ότι δε μου φτάνουν τα λεφτά;»

Η γυναίκα του απάντησε χάνοντας κάπως την υπομονή της:
«Είπαμε ότι δεν έχεις αρκετά λεφτά για να την αγοράσεις.»

Έπειτα, η θεία του του ζήτησε να μείνει εκεί και να τον περιμένει για λίγο, κι εκείνη έφυγε βιαστικά. Το αγοράκι κρατούσε ακόμη στα χέρια του την κούκλα.

Τελικά, κατευθύνθηκα προς το παιδί και το ρώτησα σε ποιον ήθελε να δώσει την κούκλα.
«Αυτή την κούκλα την ήθελε η αδερφή μου περισσότερο από καθετί για τα Χριστούγεννα. Ήταν σίγουρη ότι θα της την έφερνε ο Άι-Βασίλης.»
Του είπα τότε ότι μπορεί και να της την έφερνε, κι εκείνο μου είπε θλιμμένο:
«Όχι, ο Άι-Βασίλης δεν μπορεί να πάει εκεί που είναι τώρα η αδερφή μου... Πρέπει να δώσω την κούκλα στη μαμά μου να της την πάει.»

Τα μάτια του ήταν πολύ θλιμμένα ενώ έλεγε αυτά τα λόγια.

«Πήγε να συναντήσει τον Χριστούλη. Ο μπαμπάς λέει ότι και η μαμά θα πάει να συναντήσει το Χριστούλη σε λιγάκι. Έτσι, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να πάρει την κούκλα μαζί της και να την πάει στην αδερφούλα μου.»
Η καρδιά μου πήγε να σταματήσει.

Το αγοράκι σήκωσε το βλέμμα προς εμένα και μου είπε:
«Είπα στον μπαμπά να πει στη μαμά να μη φύγει αμέσως. Ζήτησα να περιμένει μέχρι να γυρίσω από το μαγαζί.»
Μετά, μου έδειξε μία φωτογραφία που απεικόνιζε το ίδιο το αγοράκι μέσα στο κατάστημα να κρατάει την κούκλα, και μου είπε:
«Θέλω η μαμά να πάρει κι αυτή τη φωτογραφία μαζί της, για να μη με ξεχάσει. Την αγαπάω τη μαμά και δε θέλω να μ'αφήσει, αλλά ο μπαμπάς λέει ότι πρέπει να πάει μαζί με την αδερφούλα μου.»

Ύστερα, χαμήλωσε το κεφάλι του κι έμεινε σιωπηλό.
Έψαξα στην τσάντα μου κι έβγαλα από μέσα ένα μάτσο χαρτονομίσματα και ρώτησα το αγοράκι:
«Τι λες να μετρήσουμε τα λεφτά σου μια τελευταία φορά για να σιγουρευτούμε;»

Εκείνο απάντησε:
«Εντάξει, όμως πρέπει να βγουν αρκετά.»
Έριξα κρυφά κάποια χρήματα μαζί με τα δικά του και αρχίσαμε το μέτρημα. Έφταναν με το παραπάνω για την κούκλα. Περίσσευαν κιόλας αρκετά.
Το αγοράκι ψιθύρισε:
«Ευχαριστώ Χριστούλη που μου έδωσες αρκετά λεφτά.»

Έπειτα με κοίταξε και είπε:
«Είχα ζητήσει από το Χριστούλη να κάνει να έχω αρκετά λεφτά για ν'αγοράσω την κούκλα και η μαμά μου να μπορεί να την πάει στην αδερφούλα μου.
Εκείνος άκουσε την προσευχή μου.
Ήθελα να έχω αρκετά λεφτά για ν'αγοράσω και ένα λευκό τριαντάφυλλο για τη μαμά, όμως δεν τόλμησα να του το ζητήσω.
Εκείνος μου έδωσε αρκετά λεφτά για ν'αγοράσω την κούκλα και το λευκό τριαντάφυλλο.
Ξέρετε, αρέσουν πολύ τα λευκά τριαντάφυλλα στη μαμά...»
Λίγα λεπτά αργότερα, η θεία του ξαναγύρισε, κι εγώ απομακρύνθηκα σπρώχνοντας το καροτσάκι μου.

Τέλειωνα τα ψώνια μου με ένα συναίσθημα εντελώς διαφορετικό από ότι όταν τα άρχιζα.

Δεν μπορούσα να βγάλω απ'το μυαλό μου το αγοράκι.

Μετά θυμήθηκα ένα άρθρο στην εφημερίδα, λίγες μέρες πριν, που μιλούσε για έναν οδηγό σε κατάσταση μέθης που είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια νεαρή γυναίκα με την κόρη της.
Το κοριτσάκι είχε πεθάνει ακαριαία και η μητέρα ήταν σοβαρά τραυματισμένη. Η οικογένεια έπρεπε να αποφασίσει εάν θα της διέκοπταν την αναπνευστική στήριξη...

Να ήταν άραγε η οικογένεια του μικρού αγοριού;

Δυο μέρες μετά, διάβασα στην εφημερίδα ότι η νεαρή γυναίκα ήταν νεκρή.
Δεν μπόρεσα να μην πάω ν'αγοράσω ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα και να βρεθώ στην αίθουσα όπου εκθέταν τη σωρό της.
Ήταν εκεί και κρατούσε ένα όμορφο λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι της, μαζί με μία κούκλα και τη φωτογραφία του μικρού αγοριού από στο κατάστημα.

Έφυγα από την αίθουσα κλαίγοντας και με την αίσθηση ότι η ζωή μου θα άλλαζε για πάντα.
Η αγάπη που είχε αυτό το αγοράκι για τη μαμά του και την αδερφή του ήταν τόσο μεγάλη, και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ένας μεθυσμένος οδηγός του τα πήρε όλα μακριά...




Κωνσταντίνα.


Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστημονική Ημερίδα: ΑΥΤΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ




Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 4 Απριλίου 2009
Ώρα προσέλευσης: 09.00 π.μ. - 10.00 π.μ.
Ώρες διεξαγωγής: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στη συνεδριακή αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Εθνικής Αμύνης 1 / απέναντι από το Λευκό Πύργο)


Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τη γραμματεία της ημερίδας...........



Τ. 2310 230545
M. info@e-employ.gr
Url. www.e-employ.gr

Η' δείτε το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικά εδώ:


http://www.e-employ.gr/autismos.pdf



Διαβάστε Περισσότερα...

EΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




ΕΙΚΟΣΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας, ο εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, διοργανώνει έκθεση και ημερίδα για την γυναίκα, επιλέγοντας είκοσι νέες και ταλαντούχες δημιουργούς, από διαφορετικούς τομείς της τέχνης, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν για την γυναίκα.

Τα έργα τέχνης της γυναικείας καλλιτεχνικής έκφρασης, θα εκθεθούν, στον πολυχώρο τέχνης "Obi up town" ( Σκουλενίου 2, πλατεία Αγ. Θεοδώρων, Αθήνα, τηλ: 2103210512), από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2009, παραμονή της ημέρας της γυναίκας, έως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Συμμετέχουν αλφαβιτικά οι καλλιτέχνες: ...................








Αλτηπαρμάκη Φαίη, Αμαράντου Ν. Χλόη, Ανδρεοπούλου Βάνια, Αρμακόλα Τζωρτζίνα, Βαϊανού Αγγελική, Βέργου Ελευθερία, Γιαξίδου Αθανασία, Γκαϊδατζή Ζωή, Γκερρέρο Τζούλια, Δελλαπόρτα Βίκυ, Ευαγγελίδου Ελένη, Καλαφάτη Χριστίνα, Κάππα Βασιλική, Καρβούνη Ελένη, Κονταξάκη Κλημανθία, Κούρκουλου Μάγδα, Μοσόρα Χριστίνα, Παπαθανασοπούλου Κοραλία, Ρετάλη Μαρία, Σολδάτου Εύα.

Παράλληλα με την έκθεση των έργων τέχνης, θα διεξαχθεί ημερίδα, με θέμα τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, με ομιλία της προέδρου της "Ελληνικής δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα", Ηλέκτρας Κούτρα. (ώρα 7 μμ.)

Την βραδιά θα συμπληρώσουν αναγνώσεις κειμένων της Εύας Σολδάτου και απαγγελίες ποιημάτων του Γιάννη Υφαντή.

Ακορντεόν: Αναστασία Γεωργάκη
Αρχαία ελληνική λύρα: Αλίκη Μαρκαντωνάτου
Video-art: Γιάννης Φαλκώνης

Συμετέχουν επίσεις: Actionaid και G.Creations - Sweet poison



Εικόνες: έργα ζωγραφικής της Ευαγγελίδου Ελένης.



Διαβάστε Περισσότερα...

Happy Thirsday!!!!


Happy Thursday
MySpace Graphics & Myspace Layouts










Διαβάστε Περισσότερα...

Και τώρα... NAKED SPORTS - Whitney St. John!!!!!!..... XXX



















Διαβάστε Περισσότερα...