Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Προσεχώς ΛΟΥΚΕΤΑ σε Αστυνομικά Τμήματα

Καμία σαφή απάντηση δεν έδωσε κατά τη διήμερη επίσκεψη και περιοδεία του στη Μεσσηνία ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας για τις ελλείψεις και τα κενά που έχουν οι αστυνομικές υπηρεσίες στο νομό αλλά.......................................... εκτός από την αναφορά των στοιχείων για την αύξηση της εγκληματικότητας στο νομό και τη διαπίστωση του προβλήματος, δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο για ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων. 

Αρνήθηκε την ίδρυση ειδικού Τμήματος με έδρα τη Μεσσήνη και αναφορά σε όλο το νομό και ανέφερε ότι είναι έτοιμος ο Σχεδιασμός για την Οργανωτική Αναδιάρθρωση της Αστυνομίας περί τον Σεπτέμβριο και κάτι είπε για κινητή αστυνομία και αστυνόμευση στη σύσκεψη. 

 Δηλαδή, προσεχώς ΛΟΥΚΕΤΑ σε Αστυνομικά Τμήματα.


Διαβάστε Περισσότερα...

Πακιστανός με λαθραία τσιγάρα συνελήφθη στα Φιλιατρά

Με 490 πακέτα λαθραία τσιγάρα συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 23χρονος Πακιστανός στα Φιλιατρά από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης. Ο 23χρονος............................................ συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε από το ΚΤΕΛ ένα δέμα το οποίο μέσα είχε τα λαθραία τσιγάρα από διάφορες μάρκες και προφανώς θα διακινούσε στην περιοχή. Προανάκριση διενεργείτε από το ΑΤ Φιλιατρών ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας. 

 Κώστας Μπούρας Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Επίσκεψη Δένδια στα καμένα της Κυπαρισσίας

Στην πυρόπληκτη περιοχή της Κυπαρισσίας βρέθηκε χθες το μεσημέρι για λίγη ώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Επιστρέφοντας στην Αθήνα από την Πύλο όπου βρέθηκε χθες το πρωί, ο κ. Δένδιας σταμάτησε στην περιοχή της Γιαννίτσαινας επί............................................. της εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Φιλιατρών, όπου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στον ελαιώνα από τις πρόσφατες μεγάλες φωτιές. Για το μέγεθος της καταστροφής ενημερώθηκε από το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, ο οποίος επισήμανε και το ζήτημα αποζημίωσης των πληγέντων. Από την πλευρά του ο υπουργός δεν έκανε κάποια δήλωση αλλά αναγνώρισε το μέγεθος της καταστροφής. Να σημειώσουμε ότι μεταξύ άλλων τον κ. Δένδια υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και ο πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Γιώργος Φωτεινός. 

 Κώστας Μπούρας Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Πινακίδες πίσω από δέντρα στο δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα

Κρυμμένες πίσω από πυκνή βλάστηση και ψηλά χόρτα βρίσκονται οι περισσότερες πινακίδες οδικής σήμανσης στην εθνική οδό Καλό Νερό - Τσακώνα. Ενας δρόμος που είναι.......................................... επικίνδυνος λόγω της χάραξής του γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος χωρίς ορατή σήμανση και ειδικά για οδηγούς που περνούν για πρώτη φορά από την περιοχή και μάλιστα νύχτα. 
 Τα χόρτα και οι δάφνες που βρίσκονται στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου έχουν φτάσει σχεδόν μέχρι την άκρη του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί τα περισσότερα από τα σήματα. Κάποια από αυτά έχουν υποστεί τόσο μεγάλη φθορά που πλέον είναι δυσδιάκριτα από τους οδηγούς. 
 Και μπορεί από πλευράς δήμων και Περιφέρειας να προγραμματίζεται έργο για τον καθαρισμό του δρόμου, ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα και πριν η κατάσταση φτάσει σε αυτό το χάλι όπου μετά βίας φαίνονται κάποιες πινακίδες. 
 Ομως τα προβλήματα στο εθνικό δίκτυο της Τριφυλίας δεν σταματούν εδώ. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη διαγράμμισης (η οποία έχει ξεθωριάσει) στο δρόμο Κυπαρισσία - Φιλιατρά, όπου λόγω του πλάτους του αναπτύσσονται και πιο μεγάλες ταχύτητες, οι λακκούβες, αλλά και το σκοτάδι σε μεγάλο τμήμα της εθνικής οδού βόρεια και νότια της Κυπαρισσίας, καθώς τα καλώδια που κλάπηκαν από τις κολόνες φωτισμού ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό έργο που έγινε στην περιοχή να έχει μετατραπεί σε έργο - "φάντασμα"... 

 Κώστας Μπούρας Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Ξεκίνησε η ωοτοκία της Caretta caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Τα ξημερώματα της Κυριακής 19 Μαΐου εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ η πρώτη φωλιά Caretta caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και συγκεκριμένα στη θέση μεταξύ των οικισμών Αγιαννάκη και Ελαίας. Ήδη η περιοχή μετράει............................................... 2 φωλιές αφού δύο μέρες αργότερα, την Τρίτη 21 Μαΐου, εντοπίστηκε η 2η φωλιά, αυτή την φορά κοντά στη θέση Βουνάκι. Από τα μέσα Μαΐου νέοι επιστήμονες, εθελοντές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του κόσμου, περιπολούν στις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας στην Ελλάδα μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων πεδίου του Συλλόγου. Ειδικά στον Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο αναμένεται η συμμετοχή 100 και πλέον ατόμων, κυρίως νέων επιστημόνων οι οποίοι έρχονται από όλο τον κόσμο για να συμβάλλουν στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής. Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος, όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, φιλοξενεί τη δεύτερη (μετά την Ζάκυνθο) σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο. Ο πυρήνας του βιοτόπου εντοπίζεται στο νοτιότερο τμήμα του Κόλπου και δη στα 10 χλμ. παραλίας μεταξύ του ποταμού Νέδα και του χωριού Καλό Νερό, όπου γίνεται το 86% της φωλεοποίησης. Επιπλέον, η περιοχή χαρακτηρίζεται από την πλουσιότερη και πιο εκτεταμένη στην Ελλάδα ζώνη αμμολόφων. Λόγω της φωλεοποίησης του απειλούμενου είδους αλλά και της ύπαρξης του εκτεταμένου οικοσυστήματος θινών η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 με την ονομασία «Θίνες Κυπαρισσίας» (κωδικός: GR 2550005) και από την 1/9/2006 έχει αναγνωριστεί ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας. Δυστυχώς η έλλειψη νομικού πλαισίου προστασίας και σχεδίου διαχείρισης στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο εκτρέφει έντονα τα γνωστά συμπτώματα της απρογραμμάτιστης και ανεξέλεγκτης «ανάπτυξης-αξιοποίησης» που υποβαθμίζουν τη μοναδική αυτή περιοχή. Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται οικόπεδα, χτίζονται βίλες πάνω στους αμμόλοφους, καταστρέφοντας την παράκτια βλάστηση και διανοίγονται παράνομα δρόμοι πρόσβασης στη θάλασσα. Είναι το γνωστό «σενάριο καταστροφής» μιας οικολογικά ευαίσθητης περιοχής όπου η πολιτεία δεν κατάφερε να θέσει έγκαιρα περιβαλλοντικούς όρους, ώστε η όποια ανάπτυξη να γίνει σωστά και να ωφελήσει την περιοχή ουσιαστικά και όχι ευκαιριακά. Χαρακτηριστικό της υπάρχουσας κατάστασης είναι ότι η πρώτη φωλιά για την φετινή σεζόν απέχει λίγα μόλις μέτρα από μια αυθαίρετα διανοιχθείσα προς την θάλασσα δίοδο. Αυτή ακριβώς η έλλειψη θεσμικού πλαισίου προστασίας του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου έχει φέρει την χώρα μας ένα βήμα πριν από μια ακόμα καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Με αφορμή την έναρξη της φωλεοποίησης για την φετινή σεζόν ο ΑΡΧΕΛΩΝ καλεί εκπροσώπους τοπικών φορέων, μέλη συλλόγων και φυσικά πολίτες της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου να παρακολουθήσουν από κοντά την καταγραφή και προστασία των φωλιών του προστατευόμενου είδους. Ελάτε να γνωρίσετε μαζί με τους εθελοντές μας ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που επαναλαμβάνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

 Πληροφορίες: Παναγιώτα Θεοδώρου, Υπεύθυνη Προγράμματος Πελοποννήσου – τηλ.: 6951009785


Διαβάστε Περισσότερα...