Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Ούτε και φέτος Καρναβάλι στην Κυπαρισσία!... Η Δημοτική Αρχή μας γυρίζει στο σκοτάδι του Μεσαίωνα με φτηνές δικαιολογίες και προφάσεις εν αμαρτίαις...


"Ούτε και φέτος Καρναβάλι στην Κυπαρισσία.
Γιατί είναι "ειδωλολατρικό" έθιμο;;;
Οι Τοπικοί Άρχοντες μας γυρνάνε στο Μεσαίωνα ρεεε..."

Διαβάστε, παρακάτω, τί γράψαμε, στο TRIFYLIANEWS, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου...

"Δεν θα γίνει ούτε και φέτος Καρναβάλι στην Κυπαρισσία!...

Παρά τις "υποσχέσεις" και τις "δεσμεύσεις" του κ. Σαμπαζιώτη, πέρυσι, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση τέθηκε το ερώτημα, γιατί δεν έγιναν Καρναβαλικές εκδηλώσεις και Καρναβάλι στην πόλη.

Εκείνο που ακούγεται και πάλι έντονα, αυτή η "φήμη" υπάρχει, που, κατά τη γνώμη μου, δεν απέχει από την πραγματικότητα, είναι ότι "το Καρναβάλι, λέει, είναι "ειδωλολατρικό" έθιμο"!!!..........

Διαβάστε περισσότερα............

Λιγότερο από 2 εβδομάδες απομένουν για το τριήμερο της Αποκριάς και στην Κυπαρισσία, τίποτα, τίποτα απολύτως!!!

Πού είναι οι δεσμεύσεις του κ. Σαμπαζιώτη, από πέρυσι, ότι, και καλά, φέτος θα οργανωθεί από πολύ νωρίς Καρναβάλι;;;

Είδατε, μήπως, καμιά ανακοίνωση προς του Φορείς, τους Συλλόγους, τους πολίτες γενικά, να συμμετάσχουν σε καμιά σύσκεψη για το τί θα γίνει και πώς;;;

Να κουβεντιάσουν ιδέες και προτάσεις...

Τίποτα!!!!

Παρά μόνο, αφού ήδη έχει γίνει σούσουρο με την "κατάντια" αυτή και την "προσωπική απόφαση του Δημάρχου" να μην γίνει Καρναβάλι (και δε δέχομαι και κουβέντα γι' αυτό),
ζήτησαν από τα μαγαζιά της πλατείας, και καλά, να "μασκαρευτεί" το προσωπικό εκείνη την Κυριακή!!!!!

Σιγά ρε "προφέσορες" του Δήμου Κυπαρισσίας, σιγά τα ωα.....

Το αυτονόητο, ζητήσατε;;;;...

Δυστυχώς, σε αυτό το τραγελαφικό σημείο φτάσαμε...

Το αυτονόητο κάποιοι να θέλουν να το "περάσουν" ως "ανάληψη πρωτοβουλίας"!!!

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, οι επαγγελματίες, "στολίζουν" τα μαγαζιά τους, το προσωπικό φοράει αποκριάτικες στολές και το κλίμα στα καφέ της πλατείας και τα μπαράκια είναι αποκριάτικο!!!

Δυστυχώς, είναι κρίμα για την πόλη, την όμορφη πόλη της Κυπαρισσίας, η Δημοτική Αρχή, με αποφάσεις αλλά και παραλήψεις της, να την γυρίζει πολλά πολλά χρόνια πίσω!!!

Στο Μεσαίωνα!!!


***Περισσότερα, για το θέμα, σε επόμενη ανάρτηση.".


Αυτά, λοιπόν, γράψαμε τη Δευτέρα, έχοντας γνώση και πλήρη επίγνωση των όσων γράψαμε!!!

Και, μάλιστα, λίγα γράψαμε σε σχέση με το "κράξιμο" που τρώει ο Δήμος και ο Δήμαρχος από τους πολίτες!!!!!.....

Δε θέλαμε, με τη μία, να φτάσουμε στα άκρα και σε ακρότητες!!!

Αλλά, όπως φαίνεται.. "η ηδονή της εξουσίας σε στέλνει... "άψαλτο" και χάνεις το μέτρο"!!!!

Γιατί, πώς, αλλιώς, να εξηγήσουμε τη δήλωση του κ. Σαμπαζιώτη στον "Ελεύθερο Τύπο";;;.......

Ή μας περνάει όλους για χαχόλους που τρώμε κουτόχορτο ή, τί να πω..;;;;

Διαβάστε.................







Σε δημοσίευμα του "Ε.Τ." σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα για την απόσυρση ομοιώματος του Εφραίμ από το Καρναβάλι της Πάτρας (άλλο πάλι και τούτο!!!...), τονίζεται...


"Στο μεταξύ, σε μια άλλη περιοχή της Πελοποννήσου, στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι έγιναν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των κατοίκων. Κάποιοι κατηγόρησαν το δήμο ότι δεν κάνει παρέλαση αρμάτων, για θρησκευτικούς λόγους (επειδή δεν συνάδουν με την ορθόδοξη παράδοση). «Δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα. Εγώ ήμουν εκείνος που καθιέρωσε το Καρναβάλι στην Κυπαρισσία. Χρειάζεται όμως συμμετοχή και συνεργασία φορέων και συλλόγων και φέτος δεν υπήρχε ανταπόκριση», είπε στον "Ε.Τ." ο δήμαρχος κ. Γ. Σαμπαζιώτης. Η οικονομική στενότητα αναγκάζει το δήμο να περιοριστεί σε μια λιτή γιορτή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.".


Επειδή, στον "Ε.Τ." ο κ. Σαμπαζιώτης μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει...

Σχετικά, δε, με το αν αυτός ξεκίνησε το Καρναβάλι, προκαλούμε συνεργάτη του και πρώην Αντιδήμαρχο αν έχει το θάρρος να τον διαψεύσει...

Εμείς, όπως και οι πολίτες, γνωρίζουμε πώς και από ποιούς "ξεκίνησε" τα τελευταία χρόνια το Καρναβάλι στην πόλη!!!

Επειδή δε γουστάρουμε αμπελοφιλοσοφίες και πολυλογίες άνευ ουσίας, σημασίας και αξίας,

τον προκαλούμε δημόσια να στείλει στην εφημερίδα αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ, τα πρακτικά από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρυσι μετά τις Απόκριες, όπου είχε τεθεί το θέμα και το ερώτημα από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, "γιατί δεν έγινε Καρναβάλι"...

Για να μάθουν όλοι τί είπε ο κ. Σαμπαζιώτης...

Τί προφασίστηκε...

Τί υποσχέθηκε, τί δεσμεύθηκε...

Πάλι οι Σύλλογοι φταίνε κ. Σαμπαζιώτη;;;

Και... η οικονομική στενότητα;;;

Μας δουλεύετε ψιλό γαζί, νομίζετε, και θα το "φάμε";;;....


Ε, λοιπόν, όχι!!!

Δεν το τρώμε...

Μη μας λέτε ψέμματα!!! Μην λέτε ψέμματα στον κόσμο!!!

Δώστε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. πέρυσι...

Δώστε στη δημοσιότητα όσα είχατε πει...

Όσα είχατε υποσχεθεί...

Όσα είχατε δεσμευθεί στο Σώμα για φέτος... Για το Καρναβάλι που "ΘΑ" γινόταν...





***Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση...







Διαβάστε Περισσότερα...

Το Σάββατο στην Κυπαρισσία ο Αποκριάτικος χορός του Προοδευτικού Συλλόγου Φαρακλάδας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Συλλόγου Φαρακλάδας σας προσκαλεί στον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό του, στο Ξενοδοχείο ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ στην παραλία Κυπαρισσίας, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 μ.μ.


Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Νίκος Πατρίκιος

Η Γενική Γραμματέας
Χρύσα Καναβού







Διαβάστε Περισσότερα...

Παρουσίαση κρασιών από τον «Νέστορα»!


Παρουσίαση των κρασιών του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» έγινε το βράδυ της Τρίτης στην κάβα του Τάσου Ψυχογιού στους Γαργαλιάνους. Εκεί, οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού καθώς και ο Τάσος Ψυχογιός ενημέρωσαν όσους συμμετείχαν για τα κρασιά του Συνεταιρισμού, τις νέες ετικέτες και κυρίως για την μοναδική ετικέτα Γκρενά Μπλανς, που κερδίζει τις εντυπώσεις με την ξεχωριστή ποιότητά της!

Όσοι, τυχεροί, παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, δοκίμασαν τα κρασιά και απόλαυσαν τις γεύσεις τους!............



Σημειώνουμε πως, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» υποστηρίζει το εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής του και προβάλει τη Μεσσηνία στον κόσμο με... όχημα το κρασί.

Στόχος του είναι η ταύτιση του ονόματός του με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής και σταθερής ποιότητας. Βασική του επιδίωξη είναι η ισχυροποίηση της θέσης του, με την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων του στην παγκόσμια αγορά οίνου.

Η αξιοποίηση της δυναμικότητας της περιοχής και των αμπελώνων της αποδεικνύεται με την παραγωγή πλουσίων κρασιών που καλύπτουν τις σύγχρονες γευστικές προτιμήσεις, διατηρώντας παράλληλα μια άριστη σχέση ποιότητας - τιμής.

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» ιδρύθηκε το 1945 με σκοπό τη συλλογή, οινοποίηση, τυποποίηση και διάθεση στην αγορά της σταφυλικής παραγωγής της Μεσσηνίας. Σήμερα αριθμεί περισσότερους από 1.000 αμπελοκαλλιεργητές - μέλη και διαθέτει σύγχρονο οινοποιείο στον Πύργο Τριφυλίας, με δυνατότητα επεξεργασίας και αποθήκευσης 10.000 τόνων οίνου σε ανοξείδωτες δεξαμενές, καθώς και υπόγειους, κλιματιζόμενους χώρους παλαίωσης.

Η Μεσσηνία αποτελεί σημαντικό αμπελότοπο από την αρχαιότητα. Σήμερα συνεχίζει την παράδοση βελτιώνοντας την καλλιέργεια του αμπελιού και εφαρμόζοντας σύγχρονες οινοποιητικές μεθόδους. Καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ροδίτης, Φιλέρι, Ασύρτικο, Αγιωργήτικο, Μαντηλαριά, Φωκιανό κ.ά. και οι κοσμοπολίτικες Chardonnay, Grenache Blanc, Grenache Rouge, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cinsot, Tempranillo κ.ά.

Τα κλήματα εκμεταλλεύονται άριστα το δροσερό καλοκαίρι και την ηλιοφάνεια της περιοχής. Ο πλούτος της σταφυλικής παραγωγής γίνεται βάση για την παραγωγή πολλών και άριστων ποιοτικά κρασιών.



«Στόχος να προβληθεί ο μεσσηνιακός αμπελώνας»

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ», Σωτήρης Καλογερόπουλος, σημείωσε: «Η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) βραδιά είναι συνέχεια μια δύσκολης, φιλότιμης αλλά επιβεβλημένης προσπάθειας να παρουσιάσουμε και να προβάλλουμε τα κρασιά μας. Συμμετείχαμε, ήδη, στην Έκθεση "Oinotelia" στην Αθήνα, έγινε παρουσίαση των κρασιών μας στο κέντρο "Πατάτα" και συνεχίζουμε σήμερα (σ.σ. προχθές) στην κάβα του Τάσου Ψυχογιού και το τριήμερο 20, 21, 22 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε στα "Διονύσια" στην Αθήνα. Όλες αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια που κάνουμε να προβάλλουμε το προϊόν μας, να προβάλλουμε τον αμπελώνα της Μεσσηνίας, που σε αυτό πραγματικά, πιστεύω, ότι υπάρχει κάποιο έλλειμμα. Θέλω να πιστεύω ότι ο "Νέστωρας" μαζί με κάποιους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, έχουμε κοινό στόχο να προβληθεί ο αμπελώνας της Μεσσηνίας. Επειδή σε κάποια περιοδικά, όπως το "Αμπελοτόπι", αναφέρεται το Ασύρτικο της Σαντορίνης, αναφέρεται το Αγιωργήτικο της Νεμέας, το Μοσχοφίλερο της Μαντινείας, έτσι θέλουμε και μείς να αναφέρεται και κάποια ποικιλία, π.χ. το Καμπερνέ ή το Σαρντονέ της Τριφυλίας».



Παραγγελία 100.000 μπουκάλια στο Βέλγιο

«Εδώ παρουσιάζουμε επτά ετικέτες και ο στόχος μας είναι να περάσουμε τις δέκα.

Περισσότερο, οι ετικέτες μας είναι στο λευκό το απλό, στο ερυθρό, στο Σαρντονέ, στο Καμπερνέ, στον Ροδίτη, στο Γκρενά Μπλανς. Να σημειώσω πως το Γκρενά Μπλανς είναι η μοναδική ετικέτα στην Ελλάδα για να μη σας πω και στην Ευρώπη. Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην έκθεση στην Αθήνα και πιστεύω θα έχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης είναι θετικά για τον Συνεταιρισμό, ήδη υπάρχει μια παραγγελία για 100.000 μπουκάλια στο Βέλγιο, για ελληνικές ποικιλίες μόνο, Ροδίτη και το απλό το λευκό και υπάρχει σε διαπραγμάτευση το Καμπερνέ.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δοκίμασε, του άρεσε, πήρε δύο μπουκάλια, τον Ροδίτη και το λευκό και μετά από δύο μέρες είχαμε επικοινωνία για τις τιμές. Συμφωνήσαμε και προχωράνε οι διαδικασίες.

Το έλλειμμα του "Νέστωρα" τόσα χρόνια ήταν η προβολή και οι ετικέτες, ενώ και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχαν πάρει κρασί του "Νέστορα", δεν είχε κρασί δικό του, δεν είχε ετικέτα. Αυτό θέλουμε εμείς, να δώσουμε ταυτότητα στο κρασί της Τριφυλίας, της Μεσσηνίας και να το προβάλλουμε...».



Τ. Ψυχογιός: «Ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος»

Ο ιδιοκτήτης της κάβας, Τάσος Ψυχογιός, που ασχολείται χρόνια με το κρασί, σημείωσε: «Τα κρασιά του "Νέστορα" έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά, δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος. Γι' αυτό γίνεται η παρουσίαση, για να πληροφορηθεί τi ποικιλίες υπάρχουν γιατί και εδώ, στον τόπο μας, είναι ανημέρωτοι. Γι αυτό ξεκινάμε μια εκστρατεία ενημέρωσης με βάση το δικό μας το μαγαζί που ασχολείται πάρα πολύ με το κρασί και ευελπιστούμε ότι αυτές οι κινήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις για να μάθει ο κόσμος τα κρασιά μας.

Ο "Νέστορας" έχει μια αποκλειστική κυκλοφορία στην ετικέτα Γκρενά Μπλανς, η οποία ποικιλία φυτεύεται εδώ πολλά χρόνια, αλλά δεν της είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία και με την οινοποίηση που έκανε ο "Νέστορας" αποδείχθηκε ότι η ποικιλία αυτή είχε μέσα έναν άσο στο μανίκι.

Στις 4.000 ετικέτες της Ελλάδας, η μοναδική με τη συγκεκριμένη ποικιλία ανήκει στον "Νέστορα". Και αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα γιατί "παίζουμε" στην εποχή της μοναδικότητας και της ποιότητας βεβαίως... ».

Να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση των κρασιών παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δημαρχος Νέστορος και πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Αναστάσιος Τσορώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, Κώστας Γεωργιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γαργαλιάνων, Γιάννης Αδραχτάς, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων των Γαργαλιάνων.


*Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Το... "τσίκνισαν", χθες.....



Το "τσίκνισαν" για τα καλά, χθες στην Τριφυλία!!!!!!

Δείτε και μόνοι σας..................












Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!!!!........

.
.
.
.
.



Friday
Graphics & Myspace Layouts







.
.
.
.
.






Διαβάστε Περισσότερα...