Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. Προγραμματικές Αρχές - Πρόσκληση!




Συνδημότισσες και συνδημότες,


Νέες και νέοι,

Φίλες και φίλοι,



Η νέα διοικητική και αυτοδιοικητική αρχιτεκτονική της χώρας μας, που εγκαινιάζεται με τον «Καλλικράτη» και προκάλεσε θετικές και αρνητικές κρίσεις, διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή μας. Η νέα αυτή πραγματικότητα απαιτεί την ανάδειξη τοπικών αρχών που θα βασίζονται, θα λειτουργούν και θα εμπνέονται από τις αρχές της δημοκρατίας, της νομιμότητας, της διαφάνειας, της συμμετοχής, της συναίνεσης, του εποικοδομητικού διαλόγου.

Οι τοπικές μας κοινωνίες, (τέως δήμοι Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και η κοινότητα Τριπύλης), έχουν ανάγκη από ανθρώπους που δεν θα εξυπηρετούν κομματικές επιδιώξεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που δεν θα έχουν ως άρμα τους για την κατάληψη του Δήμου την άκρατη προσωπική τους φιλοδοξία, που δεν θα τάζουν, δεν θα δημιουργούν εκλογική πελατεία, δεν θα «εξυπηρετούν» τους ιδίους, τους συγγενείς και τους φίλους τους.
Έχουν ανάγκη από ανθρώπους που θα εμπνέονται από τα οράματα της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των δημοτικών ενοτήτων και διαμερισμάτων, αλλά και της ταυτόχρονης εκμετάλλευσης των πλεονεκτημάτων του καθενός από αυτά. Που δεν θα χωρίζουν τους πολίτες σε «πρώτης» και «δεύτερης» κατηγορίας, σε «πεδινούς» και «ορεινούς», σε πολίτες «μεγάλων» και «μικρών» χωριών και πόλεων.

Ο τόπος μας είναι όμορφος και προικισμένος. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πλούσιας και σύνθετης φυσιογνωμίας. Είναι παραλιακός, πεδινός, ορεινός, τουριστικός, αγροτικός.
Έχει άριστο φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικό πλούτο, δυναμικούς και δημιουργικούς ανθρώπους.
Είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση και πληθυσμό δήμους και μπορεί να γίνει δήμος πρότυπης ανάπτυξης και δημιουργίας. Είναι προφανές ότι η τεράστια έκταση και οι πολλοί ΟΤΑ που συνενώνονται απαιτούν μια αυτοδιοικητική αρχή με εμπειρία, όραμα και ικανότητες σύνθεσης των επιμέρους αντιθέσεων.
Ευαίσθητοι, ενεργοί και ανιδιοτελείς πολίτες του νέου Δήμου Τριφυλίας, εμπνεόμενοι από τα παραπάνω ιδανικά, μετά από συνεχείς, επίπονες, ανοικτές συζητήσεις, συγκρότησαν την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Δήμου μας, η οποία επέλεξε ως επικεφαλής της και υποψήφιο Δήμαρχο το γιατρό και έμπειρο αυτοδιοικητικό Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία..................

υπήρξε καρπός της ευαισθησίας και αγωνίας μας για το ζωντάνεμα των χωριών και των πόλεών μας, για την ανάδειξη του νέου ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον περιορισμό της κηδεμόνευσής της από τα πολιτικά κόμματα, για την αυτονόμησή της από άλλα κέντρα εξουσίας, για την εύρυθμη, αποδοτική, προγραμματισμένη και κυρίως διαφανή και κοινωνικά ευαίσθητη λειτουργία του Δήμου μας στα πλαίσια του νέου θεσμού του «Καλλικράτη».

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία στελεχώνεται από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, νέους ανθρώπους, επαγγελματίες, γυναίκες, αγρότες, δημιουργικούς ανθρώπους, που συμφώνησαν στις παραπάνω αρχές. Επιδιώκει την πιο πλατιά κοινωνική συναίνεση, με σύνθεση των διαφορετικών απόψεων. Οι διαχωριστικές γραμμές (κυρίως στον Δήμο μας) και ο διχασμός είναι πολυτέλεια, που δεν έχουμε ανάγκη. Από την προσπάθεια για την συγκρότηση του Δήμου μας δεν περισσεύει κανείς, γι’ αυτό επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και συνεργασία των τοπικών δυνάμεων.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας, των χωριών μας, των πόλεών μας.
Στόχος μας είναι η ενότητα και όχι ο διχασμός. Η ενότητα με σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε τόπου, που για μας είναι πλούτος. Το κοινό μας μέλλον δεν συγχωρεί καθυστερήσεις και αναβλητικότητες γιατί αυτές με βεβαιότητα οδηγούν στην κοινωνική οπισθοδρόμηση, στην υπανάπτυξη, το μαρασμό, την μοιρολατρεία.
Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η συμμετοχή, η διαφάνεια, ο κοινωνικός έλεγχος, η αξιοπιστία, η συνέπεια, η γνώση και η εντιμότητα αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας, σας καλούμε να πλαισιώσετε δυναμικά την Κίνησή μας, να καταθέσετε τις απόψεις και τις προτάσεις σας, να προσφέρετε τις ιδέες και τις διαφωνίες σας. Σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, για το κοινό ζητούμενο, που αναμφισβήτητα είναι:

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Με πίστη στις δυνατότητές μας, με τη δική σας συμμετοχή και εμπιστοσύνη μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Η κίνησή μας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, θα αγωνιστεί, κατά προτεραιότητα, για τα παρακάτω:

Τουρισμός, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας, …

Παιδεία, νεολαία, κτιριακές εγκαταστάσεις, νέοι θεσμοί, προγράμματα, …

Υγεία, πρόνοια, κοινωνική πολιτική, ενίσχυση μονάδων υγείας και θεσμών πρόνοιας, πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι”, προστασία ευάλωτων ομάδων, τράπεζα αίματος, δημοτικό παντοπωλείο, …

Αθλητισμός, εγκαταστάσεις, αθλητικά γεγονότα, …

Πολιτισμός, θεματικές – τοπικές εκδηλώσεις, προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, τοπική ιστορία, θεματικά μουσεία, …

Υποδομές, οδικά δίκτυα, βιολογικοί καθαρισμοί, χώροι στάθμευσης, …

Δημοτικά τέλη στα όρια της ανταποδοτικότητας, χωρίς φορολόγηση των πολιτών…

Υδροφόρος ορίζοντας, πολιτική διαχείρισης νερών, …

Περιβάλλον, προστασία, ανάδειξη - αναβάθμιση τόπων, ανακύκλωση, ευαισθητοποίηση, νέες πηγές ενέργειας, νέες θέσεις εργασίας, …

Αγροτική παραγωγή – κτηνοτροφία –επιχειρηματικότητα, καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού,
ανεργίας, …

Καθημερινότητα του πολίτη, καθαριότητα, αρχή λειτουργίας: πρώτα ο πολίτης, εξυπηρέτηση στον τόπο του,

Μετανάστες, πολιτικές ένταξης, ασφάλεια πολιτών,
Αποκεντρωμένες υπηρεσίες, λειτουργία υπηρεσιών ανοικτής πόλης, ενίσχυση της συνοχής του νέου Δήμου, …

Θεσμοί συμμετοχής, διαφάνειας, συναίνεσης, κοινωνικού ελέγχου, …

Λαϊκές αγορές, παζάρια, ζωοαγορά Κοπανακίου...



Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ




Φίλες και φίλοι,

Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη κάθε δημότη,
κι αν αυτός ανήκει.

Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη.



Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος






Όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν με ιδέες και προτάσεις, μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: adstrifylia@gmail.com

Για τις καθημερινές μας δραστηριότητες ενημερώνεστε και απο το Group μας στο facebook ! Θα μας βρείτε ως: «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας».



Διαβάστε Περισσότερα...