Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Οι Ιππείς της Πύλου! Λαμπερή η πρεμιέρα, από αύριο στους κινηματογράφους!


Την Τετάρτη 2 Μαρτίου, φίλοι, συντελεστές και επίσημοι προσκεκλημένοι απόλαυσαν την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου, “Οι Ιππείς της Πύλου”, στον κατάμεστο κινηματογράφο ODEON ΟΠΕΡΑ!
Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Νίκος Καλογερόπουλος και οι ηθοποιοί.........................

της ταινίας Ηλίας Λογοθέτης, Τάκης Σπυριδάκης και Ιουλία Καλογρίδη.
Ανάμεσα στους καλεσμένους που πλημμύρισαν τον κινηματογράφο ODEON ΟΠΕΡΑ ήταν οι Μανώλης Μητσιάς, Νίκος Περάκης, Νίκος Μεγγρέλης, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Λήδα Ματσάγκου και Στράτος Μαρκίδης.

Η πρεμιέρα συνέπεσε με τα γενέθλια του Νίκου Καλογερόπουλου κι έτσι, πριν την έναρξη της ταινίας, οι φίλοι και συνεργάτες του του έκαναν έκπληξη με μια υπέροχη τούρτα από τα ζαχαροπλαστεία Fresh.
Η βραδιά συνεχίστηκε στο club restaurant Baraonda (Τσόχα 43), όπου το “Dewar’s” φρόντισε για άλλη μια φορά να είναι πάντα γεμάτα τα ποτήρια των καλεσμένων και το κέφι να παραμείνει αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από αύριο, Πέμπτη, η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες!

Υπόθεση:
Ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλiτώσει από τις τράπεζες. Με τη βοήθεια του Μπάμπη του «Φου», βρίσκει καταφύγιο σε ένα ερημωμένο κάστρο, στην καρδιιά της Μεσσηνίας. Μοναδικοί κάτοικοι, δύο αδέρφια που δε μιλιούνται και μια ανηψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η Δημοκρατία.

Ο Τηλέμαχοςτην συναντάει τυχαία και μαγεύεται. Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι «απαγορευμένες ουσίες» του Μπάμπη ... οι θεοί βάζουν το χέρι τους και η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της!
Όνειρο, πραγματικότητα, ή και τα δυό?

Λίγα λόγια του σκηνοθέτη
«Οι Ιππείς της Πύλου είναι μια ανατρεπτική κοινωνικοπολιτική σάτιρα και όχι μόνο. Στους Ιππείς, η αλληγορία έχει τον πρώτο λόγο και ύστερα οι ήρωες, που είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι και που ο καθένας έχει το χούι του, την μοίρα του και τον χαρακτήρα του. Το απρόοπτο πρωταγωνιστεί στην ταινία, τα στοιχεία της φύσης και οι μύθοι, με πρώτον το μύθο του Προμηθέα, που έδωσε την φωτιά στους ανθρώπους να ζεσταθούν και εκείνοι καήκανε.

Θέμα συνείδησης θέτουν οι Ιππείς. Συνείδησης και αυτογνωσίας. Οι Ιππείς της Πύλου είναι οι συνειδητοί πολίτες, οι πολίτες του κόσμου, οι κοσμοπολίτες που έλεγε και ο Αντισθένης ο φιλόσοφος. Οι ενεργοί πολίτες που γίνονται εθελοντές και μπροστάρηδες για να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Για να σας σηκώσουν από "κρεβάτια, καρέκλες, πολυθρόνες, ντιβάνια" και να σας φέρουν στα fora, στις διαδηλώσεις, στις αγορές, στα θέατρα και στα σινεμά.

Στα περιβόλια μέσα στους ανθισμένους κήπους στη ΖΩΗ και στην Μεσσηνία φυσικά μην ξεχνιόμαστε!!!
Λαθρομετανάστης στην πατρίδα του ο ήρωας μας ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ δραπετεύει από την έδρα του την Αθήνα, προς άγνωστη κατεύθυνση για να γλυτώσει από Τειρεσία, τράπεζες, ΔΝΤ και τα ρέστα. Αντί-ήρωας στην ουσία. Μαθαίνει παθαίνοντας. Φεύγει σαν κλέφτης από το θέατρο του και από την ΕΣΤΙΑ του, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, χρέη και όνειρα. Μια σκουπιδιάρα από την Πύλο έρχεται να φορτώσει τα σκηνικά και τη μοίρα του. Την έστειλε ένας φίλος. Ευτυχώς που υπάρχουνε και αυτοί. Δυο τελάρα όμως από τα σκηνικά είναι μεγάλα και δεν χωράνε στην σκουπιδιάρα.

Είναι η θεά Αθηνά και ο Προμηθέας λυόμενος ο αρχιδοφούντης, κρίμα!
Πρέπει να φύγουν γρήγορα όμως πριν έρθουνε οι τράπεζες και του φορέσουν τα βραχιόλια. Πάμε, πάμε, πάμε λέει στον Μπάμπη, στον οδηγό της σκουπιδιάρας αλλά δεν ξέρει που πάει!! Πληροφορείται ότι πάει στην Πύλο..σαν τον άλλο Τηλέμαχο, τον γιο του Οδυσσέα που είχε πάει στη Πύλο να μάθει νέα για τον πατέρα του...
Η θεά Αθηνά, ο Προμηθέας και ο Καραγκιόζης μένουν στο θέατρο αμανάτι να κάνουν παρέα στην πρέζα και στους οικονομικούς μετανάστες. Εκεί στις γειτονιές της Αθήνας στους δρόμους των παππούδων μας...Πλατεία Θεάτρου, Αθηνάς, Σωκράτους, Ευριπίδου, Σοφοκλέους, Αριστοφάνους, Αισχύλου, Μενάνδρου...Η Ακρόπολη στο βάθος.

Αχ πατρίδα μου καημένη!
Κι απ' τα κόκκαλα βγαλμένη...
"Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε το ατύχημα" λένε οι λάμιες στην ταινία.
Σας περιμένω με αγάπη και σας υπόσχομαι το καλυτε(ρότε)ρο μου.


• ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
o Νίκος Καλογερόπουλος
• ΠΑΙΖΟΥΝ:
o Νίκος Καλογερόπουλος,
o Ηλίας Λογοθέτης,
o Βάνα Μπάρμπα,
o Γιώργος Κιμούλης,
o Τάκης Σπυριδάκης,
o Δημήτρης Καμπερίδης,
o Ιουλία Καλογρίδη,
o Αντώνης Καφετζόπουλος
• ΜΟΥΣΙΚΗ:
o Νίκος Καλογερόπουλος
• ΜΟΝΤΑΖ:
o Γιώργος Μαυροψαρίδης



Διαβάστε Περισσότερα...