Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ολική Έκλειψη της Σελήνης!


Ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή και από ολόκληρη την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα συμβεί απόψε, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας τον δορυφόρο της με τη σκιά της.

Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν. Το καλύτερο μέρος παρατήρησης θα είναι με κατεύθυνση προς νότια - νοτιανατολικά.

Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις...........................

0:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ και η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών.

Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά (η τελευταία έκλειψη που ξεπέρασε αυτή τη διάρκεια, είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2000), γεγονός που θα συμβάλει οι παρατηρητές να μπορέσουν να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος. Η ολική φάση αναμένεται να τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 24 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα τελειώσει μια ώρα αργότερα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, με τη Σελήνη σε ύψος 27 μοιρών.

Η έκλειψη της Σελήνης είναι δυνατό να παρατηρηθεί ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού, καθώς η παρατήρηση ούτε κάποιον κίνδυνο ενέχει, ούτε απαιτεί ειδικό αστρονομικό εξοπλισμό. Το «σβήσιμο» του φεγγαριού από το νυχτερινό ουρανό θα επιτρέψει στους θεατές να δουν «με άλλα μάτια» τα αστέρια.

Όλο το φαινόμενο, εκτός από την Ευρώπη, θα είναι ορατό από την Ανατολική Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Δυτική Αυστραλία, ενώ άλλες περιοχές του πλανήτη θα δουν μόνο ένα μέρος του και άλλες, όπως η Βόρεια Αμερική, θα το χάσουν.

Μια δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου 2018. Σε όλες τις περιπτώσεις, τόσο στις 15 Ιουνίου, όσο και στις επόμενες, η έκλειψη θα είναι «κεντρική», δηλαδή το φεγγάρι θα διέλθει από το κέντρο της σκιάς της Γης. Είχε προηγηθεί μια μερική ηλιακή έκλειψη στις 4 Ιανουαρίου φέτος, που ήταν ορατή από τη χώρα μας.



Διαβάστε Περισσότερα...

Το πολιτικό σκηνικό σήμερα. Η Ελληνική πραγματικότητα...


Η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας που την οδήγησαν οι πολιτικές των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και την σπρώχνουν στο γκρεμό η ανικανότητα και η ατολμία της κυβέρνησης Παπανδρέου και η ανευθυνότητα και δημαγωγία της νέας ΝΔ του Σαμαρά.

Ποια είναι η πολιτική κατάσταση στη χώρα;

Ποιο είναι το πολιτικό σκηνικό;............................

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση ούτε να εφαρμόσει πολιτικές που να μην εξουθενώνουν τους πολίτες αλλά να μειώνουν το σπάταλο κράτος.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέει στους πάντες αυτά που θέλουν να ακούσουν για να γίνεται ευχάριστο, μέσα στη δυσάρεστη συγκυρία, και τάζει μαγικές λύσεις.

Η Αριστερά είναι εγκλωβισμένη στο λαϊκισμό και την ισοπέδωση.

Ο ΛΑΟΣ ταλαντεύεται, από δω και από κει.

Οι πολίτες παρακολουθούν την δραματική κατάσταση, αγωνιούν, αντιδρούν, αγανακτούν.
Δεν αντέχουν άλλους φόρους, δεν μπορούν την εξαθλίωση.

Με γενικούς και αόριστους αφορισμούς, δε λύνονται τα προβλήματα.
Τα προβλήματα λύνονται με συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.

«Να φύγουν οι 300», λένε..

-Να φύγουν. Αλλά ποιοι να έρθουν; Τι να γίνει; Τι θα γίνει αν φύγουν οι 300 και άλλοι τόσοι και τόσοι; Θα λυθούν τα προβλήματα; Θα μειωθούν τα ελλείμματα; Θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;

Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ, από μόνοι τους, μπορούν να εγγυηθούν την επόμενη, καλύτερη, μέρα για την Ελλάδα.

Απαιτείται εθνική συνεννόηση, ειλικρινής, ανοιχτός, δημοκρατικός διάλογος και δημιουργική συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για να μπορούμε να ελπίζουμε πως θα αντιμετωπιστεί η κρίση!

Αν οι σημερινές κομματικές ηγεσίες, ακόμη και τώρα που είμαστε στο χείλος της χρεοκοπίας, δεν μπορούν να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, μία είναι η λύση και θα τη δώσει ο λαός.

Εκλογές τώρα!

Και ο λαός θα αποφασίσει για τις τύχες και το μέλλον του!

Trifylianews.



Διαβάστε Περισσότερα...

"Αγανακτισμένοι". 24ώρος αποκλεισμός της Βουλής.


Σε εικοσιτετράωρο αποκλεισμό της Βουλής από τις 7 το πρωί σήμερα προχωρούν οι «Αγανακτισμένοι», προκειμένου να εμποδιστούν οι βουλευτές να μπουν στο Κοινοβούλιο και να συζητήσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ καλούν και σε καταναλωτική αποχή την ίδια μέρα. Πρόκειται για την κορύφωση των............................

μέχρι τώρα κινητοποιήσεων των πολιτών, σε συνδυασμό με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συνεχίζουν να πέφτουν «βροχή» τα εξώδικα πολιτών κατά βουλευτών, με τα οποία τους καλούν να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, ενώ στις 6 σήμερα το απόγευμα το κίνημα «Πόρτα - πόρτα» θα ανέβει μέχρι το Καστρί για να διαμαρτυρηθεί έξω από την κατοικία του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου!

Τρεις προσυγκεντρώσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των «Αγανακτισμένων», σήμερα θα υπάρξουν τρεις προσυγκεντρώσεις, μπροστά στη Βουλή, στο σταθμό «Ευαγγελισμός» και μπροστά στο Παναθηναϊκό στάδιο. «Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω», τονίζουν καλώντας τον κόσμο να στηρίξει με κάθε τρόπο τη γενική απεργία. Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μέχρι τώρα το «κίνημα των πλατειών» κρατούσε αποστάσεις από συνδικαλιστικές ενώσεις και άλλους ανάλογους φορείς, ενώ τώρα μιλά για κοινή δράση μαζί τους, όπως και με κάθε άλλο πολίτη που αντιτίθεται στο «μνημόνιο 2».

Χτες όλη τη μέρα, οι ομάδες εξορμήσεων των «Αγανακτισμένων» «όργωσαν» πλατείες και στάσεις του μετρό της Αθήνας, προκειμένου να καλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο «μπλόκο» της Βουλής, ενώ στο Facebook διακινούνται προτάσεις για αποκλεισμό του Κοινοβουλίου και με νταλίκες, αγροτικά μηχανήματα κ.λπ.


Διαβάστε Περισσότερα...

Γενική Απεργία.


Εικοσιτετράωρη γενική απεργία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν εξαγγείλει, για την Τετάρτη, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πακέτο μέτρων.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις..........................

11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:00 στην Ομόνοια, ενώ στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν από το πρωί οι "Αγανακτισμένοι".

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, καθώς συμμετέχουν στην απεργία γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Με ολιγόωρες στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στη γενική απεργία για να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ραγδαίες πολιτικές - κοινωνικές εξελίξεις.


Δραματική τροπή προσλαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις, με την κυβέρνηση να κινείται κυριολεκτικά επί ξυρού ακμής, αλλά και τη χώρα να μετεωρίζεται στο χείλος της αβύσσου μιας οδυνηρής χρεοκοπίας, η οποία θα γύριζε την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω.

Αργά χθες το βράδυ, η..............................

η Προεδρία της Δημοκρατίας και το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσαν έκτακτη συνάντηση των κ.κ Παπούλια- Παπανδρέου, για σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλωρίνης του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Λιάνη, ο οποίος με τη δήλωσή του αμφισβητεί συνολικά την ασκούμενη οικονομική πολιτική, αλλά και τη σαφή δήλωση του βουλευτή Κοζάνης, Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καθώς και τις αμφίσημες δηλώσεις του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κ. Ρομπόπουλου, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο να καταψηφισθεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ συρρικνώνεται, μετά και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν χθες, στους 154-153 βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α.Παπανδρέου, είχε σε ανύποπτο χρόνο εκμυστηρευθεί ότι δεν πρόκειται να αφεθεί να συρθεί σε εξελίξεις που δεν ελέγχει και σε κάθε περίπτωση να δεχθεί να κυβερνήσει με μια ασθενή πλειοψηφία.


Η ανακοίνωση της επίσκεψής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πυροδότησε πλήθος σεναρίων, τα οποία ενίσχυσε και η απροθυμία των συνεργατών του να δώσουν εξηγήσεις και διευκρινίσεις για το «κατεπείγον» της συνάντησής του με τον ανώτατο Πολιτειακό παράγοντα.

Σύμφωνα με τα σενάρια των τελευταίων ωρών, ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για την πρόθεσή του να ζητήσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα να ψηφισθεί πλέον, από 180 βουλευτές κι όχι από 151, κάτι που απαιτεί και τη σύμπραξη κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ.

Κατ΄άλλες εκτιμήσεις, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να ζητήσει εκλογές, προκειμένου ο λαός να δώσει τη λύση στη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, πριν αυτή καταστεί ολέθρια για τη χώρα. Ενώ δεν έλειψαν και οι πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει μια νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και με το θεσμικό βάρος του αξιώματός του να πιέσει για μια λύση κυβέρνησης συνεργασίας.

*με πληροφορίες απο naftemporiki.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Εδώ, Μαζί!


Επιστρέψαμε!
Από σήμερα, ξανά εδώ!
Πάλι Μαζί!




TRIFYLIANEWS.



Διαβάστε Περισσότερα...