Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ικανοποίηση για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στην Ε.Ε.


Την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ, αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Μπαρόζο και Ρόμπεϊ υπογραμμίζουν ότι............................

με τη σημερινή έγκριση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή, η χώρα έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τόνωση της ανάπτυξης.

Τονίζουν ακόμη ότι η Ελλάδα έκανε παράλληλα ένα καθοριστικό βήμα πίσω, από το εξαιρετικά σοβαρό σενάριο της χρεοκοπίας. Αυτή ήταν μια ψήφος εθνικής υπευθυνότητας, σημειώνουν οι κ.κ. Ρομπέι και Μπαρόζο.

Σημειώνουν επίσης ότι αύριο, τα βλέμματα της Ευρώπης θα είναι και πάλι στραμμένα στην Αθήνα, καθώς οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να εγκρίνουν τον εκτελεστικό νόμο και προσθέτουν ότι μια δεύτερη θετική ψήφος θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.

Αυτή η ψήφος θα επιτρέψει επίσης να προχωρήσουν τάχιστα οι προετοιμασίες για ένα δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας, που θα συμβάλει στο να πάει μπροστά η χώρα και να αποκατασταθεί η ελπίδα για τον ελληνικό λαό, καταλήγουν.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μπούζεκ σημειώνει ότι η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο πρόγραμμα θα συμβάλουν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης έναντι της Ελλάδας ώστε να επανέλθει η χώρα σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά.

Τώρα είναι κοινό μας καθήκον ως Ευρωπαίοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο δημόσιο χρέος. Το ελληνικό κοινοβούλιο έδειξε υπευθυνότητα και τώρα είναι ευθύνη της ΕΕ να δείξει αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, τονίζει ο κ. Μπόυζεκ, προσθέτοντας: «δεν βοηθούμε μόνο την Ελλάδα αλλά βελτιώνουμε τη σταθερότητα συνολικά του οικονομικού τομέα».

Τα επόμενα χρόνια, αυτή η ψηφοφορία μπορεί να εκληφθεί ως σημείο καμπή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής.

Καταλήγει επισημαίνοντας ότι δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, χαιρετίζει το κουράγιο όσων υπερψήφισαν το σκληρό αυτό πακέτο μεταρρυθμίσεων, ενώ εκφράζει επίσης ελπίδα για υπερψήφιση αύριο και του εφαρμοστικού νόμου.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε την ψήφιση του Προγράμματος ως «πραγματικά καλή είδηση», σύμφωνα με τον εκρόσωπο της καγκελαρίας Στέφεν Ζέιμπερτ.

Αναφερόμενη στη στάση των βουλευτών που υπερψήφισαν το πρόγραμμα, στο πλαίσιο ομιλίας της στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος την χαρακτήρισε «γενναία, όσο και αναγκαία».

Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση επισήμανε: «Βρίσκω ότι είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση δεν στηρίζει αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ


Πρώτο θέμα σε πολλά διεθνή ΜΜΕ είναι η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εν μέσω επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας κατά τη δεύτερη ημέρα γενική απεργίας...............................

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ ενός δραστικού πακέτου μέτρων λιτότητας που έχουν στόχο να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία», αναφέρει στο BBC στο πρώτο θέμα του ιστοτόπου του.

«Οι Έλληνες περνούν κρίσιμες περικοπές παρά τις διαδηλώσεις τιτλοφορείται το κύριο θέμα της ιστοσελίδας του CNN. «Οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν την Τετάρτη ένα πακέτο λιτότητας που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές, παρά τις διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο την ώρα της ψηφοφορίας, σε μία εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για την καταβολή δανείου στην Αθήνα», επισημαίνεται.

Πρώτο θέμα η υπερψήφιση του προγράμματος και στο Sky News που αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολιτικές ενέκριναν με την ψήφο τους ένα κρίσιμο πακέτο μέτρων για τη μείωση του χρέους, ενώ οι βίαιες διαδηλώσεις συνεχίζονται στους δρόμους της Αθήνας».

«Το πρόγραμμα λιτότητας 28 δισ. ευρώ πέρασε, αλλά η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να λύσει τα προβλήματά της», αναφέρει σε ανάλυση των επιπτώσεων της υπερψήφισης η Guardian, που σημειώνει ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας εξακολουθεί να υφίσταται αφού το ελληνικό χρέος μοιάζει ακόμα μη βιώσιμο.

«Ανοδος μετοχών και ευρώ καθώς η Ελλάδα περνά το πακέτο λιτότητας - Ενισχύεται η αισιοδοξία ότι η Αθήνα μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία», είναι ο τίτλος στο διαδικτυακό τόπο των Financial Times.

«Η Ελλάδα εξασφαλίζει την υπερψήφιση του πακέτου λιτότητας» τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της Wall Street Journal. «Οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν ένα κρίσιμο νομοσχέδιο λιτότητας, ανοίγοντας το δρόμο για να λάβει η χώρα το επόμενο ζωτικής σημασίας δάνειο που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία τον ερχόμενο μήνα», αναφέρεται.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε την Τετάρτη υπέρ ενός ιδιαίτερα αμφιλεγόμενου πακέτου μέτρων λιτότητας, ανοίγοντας το δρόμο για ένα κρίσιμο διεθνές δάνειο ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία», αναφέρουν οι New York Times.

naftemporiki.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο


155 "ΝΑΙ" - 138 "ΟΧΙ" - 5 "ΠΑΡΩΝ" - 2 ΑΠΟΝΤΕΣ

Ψηφίστηκε με 155 «ναι» το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με μόνο μία διαρροή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την αρνητική ψήφο του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος τέθηκε εκτός της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη.............................

μετά από αίτημα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, συμμετείχαν 298 βουλευτές, καθώς απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης (ο οποίος δήλωσε με επιστολή του ότι ψηφίζει «όχι» αλλά δεν προσμετράται η ψήφος στο αποτέλεσμα) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Λιάνης.
Εκτός από τον κ. Κουρουμπλή, «όχι» ψήφισαν 138 βουλευτές, της ΝΔ (πλην της κ. Παπαδημητρίου), του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου (που συγκροτούν το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών»), Σοφία Σακοράφα και Ευ. Παπαχρήστος.

«Παρών» δήλωσαν οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας και συγκεκριμένα η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Κώστας Κιλτίδης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Επιστολή, με την οποία γνωστοποιείται η διαγραφή του κ. Κουρουμπλή, έστειλε ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

«Ναι» ψήφισε και η βουλευτής της ΝΔ Ελσα Παπαδημητρίου, κάτι που είχε προαναγγείλει στην ομιλία της, ανακοινώνοντας και την ανεξαρτητοποίησή της.

«Καλά» χαρακτήρισε από το Βουκουρέστι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Επιπλέον, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ξεπέρασε ένα μεγάλο εμπόδιο, πήρε ψήφο από τη Βουλή και τώρα δεν μένει παρά να αποδείξει με τη δουλειά της ότι είναι άξια της εμπιστοσύνης του λαού».


Διαβάστε Περισσότερα...

Οι σημερινές διακοπές ρεύματος στη Μεσσηνία.


Σύμφωνα με το ενδεικτικό Πρόγραμμα περικοπών ηλεκτροδότησης που ανακοίνωσε για σήμερα η ΔΕΗ, οι περικοπές στη Μεσσηνία έχουν ως εξής:................................




Ωρα 12:30 - 14:00 Περιοχή Φιλιατρών

Ωρα 14:00 - 15:30 Αγία τριάδα, Αριστομένους, Μεσσηνιακή Μάνη, Αλαγονία, Στρατόπεδο, Περιοχές Γαργαλιάνων




Διαβάστε Περισσότερα...

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Μεσοπρόθεσμου και των μέτρων.


Με απεργιακούς ρυθμούς κινείται και σήμερα η χώρα, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ........................

Τεταμένη η κατάσταση μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Σύνταγμα, όπου οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στην πλατεία λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών το μεσημέρι.

Η χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και ο πετροπόλεμος ξεκίνησαν το βράδυ στην Αμαλίας την ώρα που οι «Αγανακτισμένοι» παρέμεναν στο Σύνταγμα αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Οι εστίες έντασης «αναζωπυρώνονταν» σποραδικά από τις 21:00 το βράδυ, ιδιαίτερα στη γωνία Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, για να καταλήξουν μετά από περίπου μία ώρα σε συμπλοκές με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν ξανά χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Τα δακρυγόνα και ο πετροπόλεμος κουκουλοφόρων με δυνάμεις των ΜΑΤ δεν σταματούσαν ενώ στην πλατεία η συναυλία συνεχιζόταν. Ο κόσμος, φορώντας μάσκες, χειροκροτούσε τους μουσικούς δηλώνοντας αποφασισμένος να «κρατήσει» την πλατεία.

Μετά τις 23:00, η ένταση μεταφέρθηκε και στο κάτω μέρος της πλατείας ενώ το «κυνηγητό» με τα ΜΑΤ συνεχίστηκε και στη Φιλελλήνων και την Σταδίου. Ισχυρή εκείνη την ώρα η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και στην Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας ενώ δακρυγόνα και οι καπνοί από τους φλεγόμενους κάδους έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, μέχρι τις 22:00 είχε προχωρήσει σε 14 συλλήψεις και συνολικά 17 προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 46. Αρκετοί από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων έχει χάσει το δάχτυλό του.

Με μαλόξ και σκούπες ξάνα στην πλατεία

Οι Αγανακτισμένοι, αρκετοί με μαλόξ ακόμη στο πρόσωπο, είχαν επιστρέψει στις 6 το απόγευμα στην πλατεία και προσπαθούσαν να καθαρίσουν με σκούπες και νερό την πλατεία από τα χημικά -εν όψει και της προγραμματισμένης συναυλίας- έπειτα από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις που ακολούθησε τις συμπλοκές με ομάδες αντιεξουσιαστών.

Εμφανείς είναι οι ζημιές στα γύρω καταστήματα, σε τράπεζες και σε ξενοδοχεία, ενώ το τοπίο συμπληρώνουν οι κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια στους δρόμους.

H συναυλία που είχε προγραμματιστεί στο κάτω μέρος της πλατείας πάντως έγινε κανονικά, ενώ αρχικά οι συγκεντρωμένοι στην Αμαλίας έφευγαν κάθε φορά που έπεφταν δακρυγόνα και επέστρεφαν μερικά λεπτά αργότερα.

Στο Σύνταγμα έφτασαν επίσης από την Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο οι μοτοσικλετιστές που λαμβάνουν μέρος στον αποκλεισμό της Βουλής. Το αρχικό ραντεβού από Βορρά και Νότο δόθηκε στον παράδρομο της λεωφόρου Καβάλας και της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς Πειραιά.

Ένταση επικράτησε για λίγο στο Σύνταγμα και όταν πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στην πλατεία και δέχθηκε την αποδοκιμασία ορισμένων συγκεντρωμένων. Οι αντεγκλήσεις τελείωσαν σχετικά γρήγορα, και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Το βράδυ ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη συνολικά έξι λεωφορεία με «Αγανακτισμένους», που αναμένονται να φτάσουν το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα.

Newsroom ΔΟΛ



Διαβάστε Περισσότερα...

Το μεσημέρι η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο.


Στις 2 το μεσημέρι κορυφώνεται η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με την ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής. Εν τω μεταξύ, ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών ο εφαρμοστικός Νόμος που εξειδικεύει το πακέτο μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μέχρι το 2015. Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι..........................

ο έλεγχος της Βουλής θα είναι διαρκής και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας των συμβάσεων. Παράλληλα, απέκλεισε "το ενδεχόμενο χρεοκοπίας" ενώ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι «απών από την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας» και έχει έναν εντυπωσιακά συμβατικό λόγο, οικοδομημένο στην παραδοσιακή ξεπερασμένη αντίληψη ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση. «Ο κ. Σαμαράς κρατά αποστάσεις ασφαλείας, σκέπτεται με βάση το κομματικό του συμφέρον, χωρίς να σκέφτεται την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος.

"Ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο με το μαχαίρι στο κρόταφο όχι με το πιστόλι", καθώς "δεν είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Καταψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός, γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του και είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό. Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον ότι με την πολιτική του «κατάφερε και σοσιαλισμό και βαρβαρότητα».

Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι η απόφαση για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ήδη ληφθεί. Πρόσθεσε δε ότι ο αγώνας "θα κριθεί στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς γενικότερα, στο χωράφι και στη γειτονιά με τα μικρομάγαζα".

Την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή επί του Μεσοπρόθεσμου. Επίσης, έκανε λόγο για νομοθετική υστέρηση, για έλλειμμα εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και έλλειμμα δικαστικής εξουσίας. Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας για τη θέση του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου, αφού αυτός, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, δεν έχει ορκιστεί υπουργός.

«Άλλο η πολιτική διαφωνία κι άλλο να θέσουμε εκτός νόμου τον κ. Πάγκαλο» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας επί της ουσίας του ερωτήματος ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όταν δεν έχει ορκιστεί υπουργός, θεωρείται υπουργός Επικρατείας.

«Εμείς λέμε, πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Αλλά είναι πιο επωφελές να προχωρήσουμε σε σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος, παρά να χρεωθούμε το δεύτερο Μνημόνιο που θα είναι ταφόπλακα για την οικονομία. Όσοι λένε πως δεν θέλουν ούτε την αναδιάρθρωση ούτε το μεσοπρόθεσμο κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναλάβετε τις ευθύνες σας και δώστε τη μόνη διέξοδο ομαλότητας που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» συμπλήρωσε.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ψηφίσουν στο μεσοπρόθεσμο κατά συνείδηση, σύμφωνα με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση ακόμη και σήμερα δεν έχει το θάρρος να εφαρμόσει μια πολιτική περιορισμού του κράτους και της παρέμβασής του στην οικονομία και αρνείται να συγκρουσθεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ.

Η διάσωση της οικονομίας της χώρας επιβάλλει την επόμενη πενταετία να ακολουθηθεί μια συγκροτημένη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής, με έμφαση στον περιορισμό του κράτους, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι βασική παράμετρος της διάσωσης της χώρας, είναι ο πολιτικός κόσμος να πει την αλήθεια και να δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής συνεννόησης.

Μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν για μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα με μείωση των φορολογικών συντελεστών, η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να υιοθετηθεί η βασική πρόταση του εναλλακτικού μεσοπρόθεσμου προγράμματός της, που κατέθεσε στην Ευρώπη και υιοθέτησε η ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, έτσι ώστε να αλλάξει η σχέση εσόδων και δαπανών, ρίχνοντας το βάρος στις δαπάνες κατά τα 2/3 και το 1/3 στα έσοδα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία αντιλαμβανόμενη τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ψηφίσουν στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του μεσοπρόθεσμου κατά συνείδηση".

«Τα μέτρα που προωθούνται με το μεσοπρόθεσμο δεν αναστρέφουν την ύφεση. Η ύφεση θα βαθύνει. Ταυτόχρονα δεν διαμορφώνει συνθήκες στοιχειώδους εκκίνησης μια αναπτυξιακής, μιας παραγωγικής διαδικασίας» ανέφερε στην ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του «Άρματος Πολιτών» Γιάννης Δημαράς.




Διαβάστε Περισσότερα...