Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Οι Ιππείς της Πύλου! Από σήμερα στους κινηματογράφους!


Η ODEON παρουσιάζει την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου, «Οι Ιππείς της Πύλου», από σήμερα στους κινηματογράφους!

Ο Νίκος Καλογερόπουλος επιστρέφει με μια ιδιαίτερα προσωπική και ανατρεπτική ταινία. «Οι Ιππείς της Πύλου» μας ταξιδεύουν με γέλιο και συναίσθημα στα παράλογα της ζωής, ενώ στην πορεία δεν αφήνουν τίποτα όρθιο!

Η ιστορία.........................

Ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλυτώσει από τις τράπεζες. Με την βοήθεια του Μπάμπη του «Φου», βρίσκει καταφύγιο σ’ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας. Μοναδικοί κάτοικοι δύο αδέρφια που δε μιλιούνται και μια ανηψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η Δημοκρατία.

Ο Τηλέμαχος την συναντάει τυχαία και μαγεύεται. Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι «απαγορευμένες ουσίες» του Μπάμπη … οι θεοί βάζουν το χέρι τους κι η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της! Όνειρο, πραγματικότητα, ή και τα δυό? Κρίνετέ το εσείς, κι όποιος το βρει κερδίζει ένα παστέλι Καλαμών.

Το πλούσιο καστ της ταινίας απαρτίζουν οι Νίκος Καλογερόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Βάνα Μπάρμπα, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Δημήτρης Καμπερίδης, Ιουλία Καλογρίδη κ.α.

Λίγα Λόγια του Σκηνοθέτη

«Οι Ιππείς της Πύλου είναι μια ανατρεπτική κοινωνικοπολιτική σάτιρα και όχι μόνο.
Στους Ιππείς, η αλληγορία έχει τον πρώτο λόγο και ύστερα οι ήρωες, που είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι και που ο καθένας έχει το χούι του, την μοίρα του και τον χαρακτήρα του.

Το απρόοπτον πρωταγωνιστεί στην ταινία, τα στοιχεία της φύσης και οι μύθοι, με πρώτον το μύθο του Προμηθέα, που έδωσε την φωτιά στους ανθρώπους να ζεσταθούν και εκείνοι καήκανε.

Θέμα συνείδησης θέτουν οι Ιππείς. Συνείδησης και αυτογνωσίας. Οι Ιππείς της Πύλου είναι οι συνειδητοί πολίτες, οι πολίτες του κόσμου, οι κοσμοπολίτες που έλεγε και ο Αντισθένης ο φιλόσοφος.
Οι ενεργοί πολίτες που γίνονται εθελοντές και μπροστάρηδες για να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Για να σας σηκώσουν από “κρεβάτια, καρέκλες, πολυθρόνες, ντιβάνια” και να σας φέρουν στα fora, στις διαδηλώσεις, στις αγορές, στα θέατρα και στα σινεμά. Στα περιβόλια μέσα στους ανθισμένους κήπους στη ΖΩΗ και στην Μεσσηνία φυσικά μην ξεχνιόμαστε!!!
Λαθρομετανάστης στην πατρίδα του ο ήρωας μας ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ δραπετεύει από την έδρα του την Αθήνα, προς άγνωστη κατεύθυνση για να γλυτώσει από Τειρεσία, τράπεζες, ΔΝΤ και τα ρέστα. Αντί-ήρωας στην ουσία. Μαθαίνει παθαίνοντας. Φεύγει σαν κλέφτης από το θέατρο του και από την ΕΣΤΙΑ του, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, χρέη και όνειρα. Μια σκουπιδιάρα από την Πύλο έρχεται να φορτώσει τα σκηνικά και τη μοίρα του. Την έστειλε ένας φίλος. Ευτυχώς που υπάρχουνε και αυτοί. Δυο τελάρα όμως από τα σκηνικά είναι μεγάλα και δεν χωράνε στην σκουπιδιάρα. Είναι η θεά Αθηνά και ο Προμηθέας λυόμενος ο αρχιδοφούντης, κρίμα!
Πρέπει να φύγουν γρήγορα όμως πριν έρθουνε οι τράπεζες και του φορέσουν τα βραχιόλια. Πάμε, πάμε, πάμε λέει στον Μπάμπη, στον οδηγό της σκουπιδιάρας αλλά δεν ξέρει που πάει!! Πληροφορείται ότι πάει στην Πύλο..σαν τον άλλο Τηλέμαχο, τον γιο του Οδυσσέα που είχε πάει στη Πύλο να μάθει νέα για τον πατέρα του…
Η θεά Αθηνά, ο Προμηθέας και ο Καραγκιόζης μένουν στο θέατρο αμανάτι να κάνουν παρέα στην πρέζα και στους οικονομικούς μετανάστες. Εκεί στις γειτονιές της Αθήνας στους δρόμους των παππούδων μας…Πλατεία Θεάτρου, Αθηνάς, Σωκράτους, Ευριπίδου, Σοφοκλέους, Αριστοφάνους, Αισχύλου, Μενάνδρου…Η Ακρόπολη στο βάθος.
Αχ πατρίδα μου καημένη!
Κι απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη…
“Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε το ατύχημα” λένε οι λάμιες στην ταινία.
Σας περιμένω με αγάπη και σας υπόσχομαι το καλυτε(ρότε)ρο μου..
Από καρδιάς Νίκος Καλογερόπουλος και οι συνεργάτες μου.»

Συντελεστές
Ηθοποιοί: Νίκος Καλογερόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τάκης Σπυριδάκης, Βάνα Μπάρμπα, Ιουλία Καλογρίδη, Δημήτρης Καμπερίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Αθανάσιος Σακελλαρίου, Βασίλης Τσιπίδης κ.α.

Φιλική Συμμετοχή: Γιώργος Κιμούλης, Αντώνης Καφετζόπουλος


Δ/ντης Φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος
Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος
Μιξάζ: Κώστας Βαρυπομπιώτης
Στίχοι, Μουσική, Τραγούδια: Νίκος Καλογερόπουλος
Μουσική Επένδυση: Θανάσης Νικόπουλος
Σκηνικά: Στέλλα Ρότσιου
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μακιγιάζ: Φανή Αλεξάκη
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νίκος Καλογερόπουλος
Συντονισμός Παραγωγής: Λέλια Ανδρόνικου
Συμπαραγωγός: Κώστας Λαμπρόπουλος
Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Μαρίνα Κωνσταντακοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: CL Productions
Παραγωγή: FALIRO HOUSE PRODUCTIONS


"Οι Ιππείς της Πύλου" στη Μεσσηνία

Η ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου "Οι ιππείς της Πύλου" θα προβληθεί και στο Cine center Καλαμάτας απόψε στις 10 και από αύριο Παρασκευή έως την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 7.15 μ.μ. και στις 10 μ.μ.

Διαβάστε Περισσότερα...